מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 0.25 שתי עיניים וצילינדר של -1 -?יניר22/06/2008
זה המרשם שלי ...הבעיה כמובן היא הצילינדר כי הכוח בעיניים 0.25 הבנתי שהוא אפסי ....
כרגע אני עם עדשות לא מסוגל להתרגל ....משקפיים בכלל לא סובל ...
בן 26
האם אפשר לנתח צילינדר והאם זה יותר זול ? והאם יש הבדל בין אמריקן לייזר ל עיניים בעזריאלי ? (אחרי הכל ...הבדל של כ2000 שקל)
?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' ישראל קרמר25/06/2008התשובה היא אכן כן, ניתן לבטל צילינדר ביעילות רבה, וזאת ע"י טכנולוגיית ליטוש לייזר מסוג CustomVue (CV) שהיא טכנולוגייה חדשנית יותר משיטה הנקראת WaveFront היות וליטוש זה מתבצע כך שקרן הלייזר עוקבת אחרי התנועה הסיבובית של העין בזמן אמת ובנוסף לכך מתאימה את מירכוז ליטוש הלייזר למרכז האמיתי של האישון. ולכן כל הטכנולוגי הנ"ל יעילה לגבי תיקון צילינדריםי. מערכת לייזר מסוג זה לא קיימת באמריקן לייזר ובהחלט הנני ממליץ לך לעבור טיפול במערכות הלייזר שלנו למרות ההבדל בהוצאה הכספית שציינת. בברכה, פרופ' קרמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים מסוג asaליאור19/06/2008
שלום
יום שני בע"ה בתאריך 23.6.08 אני מתכנן לבצע ניתוח להסרת משקפיים באמריקן לייזר ע"י ד"ר מצליח טייב אני בן 19 והמספר שלי במשקפיים הוא מינוס שש ורבע ווחצי אני מעוניין לדעת מה התהליך המדויק שהוא אמור לעשות לי בעיניים לפי שיטת ה asa והאם כדאי באמת לבצע את הסוג הזה ולא את החיתוך?
אם אפשר לענות כמה שיותר מהר כי המועד קרוב..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה, רק כעת ראינו את שאלתך
פרופ' ישראל קרמר03/07/2008סליחה, אך רק כעת ראינו את פנייתך מסיבה לא ברורה.
איך אתה מרגיש ואיזה ניתוח עברת?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתוך כמה זמן אני אמורה לראות "נקי"
אביטל23/07/2008היי, עברתי לפני שבוע ניתוח לייזר בשיטת A.S.A יומיים ראיתי דיי טוב ופתאום אני רואה מתושתש, פעם בעין ימין פעם בעין שמאל ופעם בשתיהן, תוך כמה זמן הראיה מתייצבת והאם אני אראה נקי ומדוייק? אני קצת לחוצה, אמנם אני רואה ברוך השם בלי משקפיים אך הראייה לא מספיקה בשביל נהיגה? קצת קשה במחשב וכו' . מצפה לתגובות, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפות FMLדלית18/06/2008
האם יש סיכון בשימוש בסטרואידים FML למשך 5 ימים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות FML
פרופ' ישראל קרמר22/06/2008אין כל בעיה בטיפול בטיפות סטרואידים מסוג FML גם למשך מספר שבועות. כמובן יש לעקוב אחר לחץ תוך עיני אחרי טיפול של חודש רצוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מהו הניתוח המתאיםעדי ארביב18/06/2008
בתור אדם שעוסק בספורט באופן קבוע (אגרוף תיאלנדי), ונחבט מידי פעם בראשי, תהיתי האם ניתוח הINTRALASIK הינו בעל סיכון לטווח הארוך בשל חבטות באיזור הראש, ומהו הניתוח המומלץ בעל הסיכון העתידי הקטן ביותר למצבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הניתוח המתאים
פרופ' ישראל קרמר22/06/2008אין כל בעיה עם מכה בראש לאחר ניתוח אינטרהלזיק. מכה ישירה בקרנית או בקליפת הקרנית עלולה לגרום לבעיה בקליפה בשנה עד שנתיים הראשונות לאחר הניתוח.
באופן כללי, אם קיים סיכון במסגרת העיסוק הספורטיבי שלך, לקבל מכה ישירה בעין (בקרנית), כדאי לעבור ניתוח בלי קילוף קליפה , מסוג LASEK או PRK ולא אינטרהלאזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיסה - חודש וחצי לאחר הניתוח לאסקאורלי לוי17/06/2008
שלום רב,
אני עומדת לעבור ניתוח בשבוע הבא אצל ד"ר הירש בשיטת לאסק, וככל שאני קוראת על הניתוח אני רואה שיכולות להיווצר תופעות לוואי מאוד לא נעימות בשיטת הלאסק.
מכיוון שאני אמורה לנסוע בעוד כחודש וחצי לחו"ל במסגרת העבודה, חשוב לי לוודא שאכן זה מספיק זמן להתרפא ו"לנסוע בשקט", או שעדיף לי לדחות את הניתוח לאחר הנסיעה?
יש לציין שלאחר הנסיעה יהיה לי פחות נח מכל הבחינות לבצע את הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה
פרופ' ישראל קרמר22/06/2008באופן כללי, ההחלמה הרפואית לאחר ניתוח מסוג LASEK נמשכת כשבוע ימים בממוצע. ההחלמה הראייתית נמשכת חודש עד חודש וחצי- תלוי בנתונים האופטיים.
אין כל בעיה לנסוע לחו"ל, אך יש לקחת בחשבון כי במידה וההחלמה הראייתית תהיה איטית, תתקשי לעבוד על מחשב בצורה אינטנסיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים בלייזרלי16/06/2008
שלום אני בת 18 וחצי ואני מעוניינת לעבור ניתוח להסרת משקפיים. המידה שלי היא מינוס 2.50 ומינוס 3.25 עם צילינדר של מינוס 0.75 בשני העיניים. האם אני יכולה לעבור במידות האלה את הניתוח? קיבלתי את הרושם כי קיימות מספר טיפולים להסרת משקפיים, איזה טיפול הוא הכי מומלץ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים בלייזר
פרופ' ישראל קרמר22/06/2008כמובן שניתן להוריד קוצר ראייה בדרגה זו עם צילינדר כזה ע"י ליטוש לייזר של הקרנית.
לגבי שיטת הניתוח , ניתן לקבוע לאיזה שיטה את מתאימה, עם קילוף קליפה או בלי קילוף קליפה, רק על סמך ממצאי הבדיקה. אני מציע כי תבואי לבדיקת התאמה יסודית כדי לקבל ממני חוות דעת לגבי סוג הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח רק בעין אחתמיכאל16/06/2008
שלום האם אפשרי לעשות ניתוח רק בעין אחת כדי ששתי העיניים יהיו בעלות אותה ראיה? יש לי רבע ואחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא מסור פרטים נוספים
פרופ' ישראל קרמר16/06/2008בן כמה אתה, האם המספר יציב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בירור לגבי ניתוחשירן דריי13/06/2008
שלום
אני בת 24 ויש לי ביעה של אסטיגמציה צילינדר של 1.5 בעין ימין ו 1.75 בעין שמאל
הבעיה שלי היא רק במיקוד הראיה ולא בראיה לרחוק
רציתי לדעת האם יש ניתוח לייזר שיכול להתאים לי ואם כן מהו והאם יש סיכונים הכרוכים בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' קרמר14/06/2008כדאי לךלבוא לבדיקה במכון שלנו כי יש בידינו טכנולוגייה של ליטוש צילינדר בעזרת רובוט חכם המצלם את העין והנתונים המעובדים על ידי הרובוט עוברים ישירות ללייזר המלטש דרך צ'יפ אלקטרוני שיטה זו נקראת קסטומוויו ובה קרן הלייזר עוקבת אחרי התנועות הסיבוביות ולא רק הרוחביות של העין בזמן אמת ובכך ישנה מקסימליזצייה של ליטוש הצילינדר - בנוסף לכך יתכן ואת מתאימה לשיטת הניתוח הניקראית אינטראלאזיק אשר בה חותכים קליפה מהקרנית בשלב הראשון של הניתוח&nb sp; עי לייזר חכם הניקרא אינטראלייזר במקום חיתוך עי סכין שיטה זו הרבה יותר בטוחה ומדוייקת מהחיתוך עי סכין שיטה זו קיימת רק במכון שלנו ולא באף מכון לייזר אחר בכל הארץ לסיכום כדאי לך לבוא לבדיקת התאמה ואז אוכל להעריך את הממצאים בצורה יסודית ולאמר לך לאיזה שיטה את מתאימה בתודה ישראל קרמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- דחוף - כמה ימים לפני ניתוח...שרון11/06/2008
עברתי בדיקת התאמה במכון ונמצאתי מתאימה לניתוח INTERLASIK. נאמר לי שהקרנית שלי עבה מהממוצע וזה טוב אם איאלץ לעבור תיקון. המספרים שלי הם 7.5 בעין אחת ו-8 בשנייה. לא דיברו איתי בכלל על אפשרויות אחרות מלבד INTERLASIK.
קיבלתי חוו"ד נוספת מרופא אובייקטיבי (שאמרתי לו מראש שלא אעשה ניתוח אצלו) והוא טוען כי בשיטת ה- INTERLASIK הקרנית הופכת לפגיעה בגלל המתלה שנוצר ואם יום אחד אקבל מכה חזקה בעין אני עלולה להתעוור. הוא המליץ על שיטת PRK שבה לא יוצרים את המתלה.
1. האם זה נכון ש INTERLASIK משיג תוצאות יותר טובות מ-PRK או שההבדל הוא רק בעצמת הכאב ומשך ההחלמה?
2. עד כמה גדול הסיכון להתעוור במקרה של מכה חזקה בעין לאחר ניתוח INTERLASIK בגלל המתלה שנוצר? מדובר רק בסכנה ממכה חזקה בעין או שעלול להיגרם נזק אפילו אם רק משפשפים את העין?
3. כמה זמן לאחר ניתוח PRK אפשר לחזור לתפקד (קריאה, עבודה מול מחשב, נהיגה וכו')?
4. הציעו לי משהו שנקרא "קסטנוויו". זה נכון שזה יכול להפחית את הסיכוי לסינוורים והילות לאחר הניתוח? האם שווה להוסיף על זה כסף או שזה מיותר?
5. אופטומטריסט אמר לי כי בדרך כלל תוצאות הניתוח מחזיקות כ-7 שנים ולאחר מכן המס' מתחיל לחזור, וגם הזהיר אותי מניתוחי התיקון בטענה שרוב הסיבוכים נגרמים בגללם ולאו דווקא מהניתוח המקורי. האם הוא צודק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' קרמר12/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמחכה לתשובה שתעזור לי להחליט
אופיר12/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה לשאלתך
פרופ' קרמר13/06/2008שרון שלום, אין ספק כי אינטרלאזיק היא השיטה הטובה ביותר לתיקון קוצר ראיה גבוה כמו במקרה שלך-תלוי בממצאים כמובן. לא נראה לי סביר שתקבלי מכה ישירה בעין על הקליפה אשר תגרום לתזוזתה אלא אם כן את עוסקת בספורט מיוחד כגון קרב מגע. זהו סיבוך נדיר מאד אך באמת צריך להזהר ממכה ישירה בקרנית המנותחת בשנה הראשונה לאחר הניתוח. באופן כללי בניתוחי אינטרלזיק לא קיים סבוך של עיוורון. לידיעתך התוצאות של ניתוח מסוג PRK לגבי קוצר ראייה גבוה מעל 7 דיאופטריות פחות טובות לעומת האינטרלזיק. ההחלמה אחרי PRK בקוצר ראיה גבוה היא איטית מאד יחסית - חודש עד חודש וחצי. קיים גם סיכון מסויים של התפתחות עכירות בקרנית לאחר PRK במקרים אלו.
ליטוש לייזר מתוחכם מסוג CV (קסטום וייו) מונע סינוורים בלילה ולכן חובה לבצעו במקרים של קוצר ראייה גבוה. עם או בלי צילידנר.
כדי לענות לך על שאלתך האחרונה אני חייב לעבור על ממצאי הבדיקה שלך על מנת לקבוע האם ניתן יהיה לבצע תיקון בעתיד במידה ודרגת קוצר הראייה שלך תעלה באופן טבעי.
בברכה
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- צריך עזרה לו יודע מה לעשות?אופיר10/06/2008
עשיתי בדיקת התאמה ואמרו לי שאני מתאים לניתוח
אינטרלאסיק ושאלתי למה אני לו מתאים לניתוח לאסק
אז אמרו לי כי בניתוח לאסק לו מנתחים אנשים אים מיספר +
יש לי עובי קרנית 620 עין ימין +1 וצילינדר -1.75 ועין שמאל
+1 וצילינדר -2 ואים זה נכון מיספרים כאלו לו מנתחים בלאסק
אלה באינטרלאסיק?
ובמקום אחר שעשיתי בדיקה אמרו לי שאני מתאים לניתוח לאסק
ולא לאינטרלאסיק.
האים תוכל לעזור לי בבקשה אני מאוד מפחד ולא יודע מה
לעשות.
1. האים זה נכון שלא מנתחים מיספר + בלאסק.
2.מה יותר כדאי לעשות ואיך אני לו מתאים לשני הניתוחים.
3.באיזה ניתוח יש יותר סיכונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' קרמר12/06/2008הממצאים שאתה מתאר מתאימים למצב אופטי הנקרא MIXED ASTIGMATISM במצב אופטי זה המורכב מ + ו - התוצאה המדוייקת ביותר מושגת ע"י שילוב של ניתוח INTRALASIK עם CV זהו ניתוח מתוחכם מופעל רובוט. כדאי לבדוק את הנתונים והממצאים האם אתה מתאים לניתוח זה. שיטה זו תתן תוצאה טובה יותר מאשר LASEK
בברכה
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים בלייזרבני09/06/2008
אני בן 21 מרכיב משקפיים 5.5 בעין ימין ו4.5 בעין שמאל עשיתי בכמה מקומות בדיקות להסרת משקפים אבל בכולם אמרו לי שאני לא יכול לעשות בגלל שיש לי קרנית דקה אבל לאחרונ ה עשיתי בדיקת אתמה באסותא ואמרו לי שאני יכול לעשות את הניתוח כי יש שיטה חדשה הנקראת A.S.A ואני קצת מפחד האם זה יכול להיות ויש לי עין עצלה
פרופ' קרמר12/06/2008אני מציע כי תגיע לבדיקת התאמה במרפאתנו ואז אוכל לקבוע מהו עובי הקרנית ומה המבנה הטופוגרפי שלה, ולפי ממצאים אלו אוכל לאמר האם הינך מתאים לשיטת הלייזר ללא חיתוך קליפה. לשיטה זו מספר שמות: PRK, LASEK, EPILASIK או ASA. כל אלו הם שמות שונים לאותה טכנולוגיה.
בברכה
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מתעניינת חדשהחני07/06/2008
שלום רב,
רק היום החלטתי שאולי כדאי לי להסיר את המשקפיים ע"י ניתוח בלייזר.
השאלה שלי, מה אני צריכה לדעת לפני הניתוח? מהם השאלות שאני צריכה לברר לפני הניתוח?
כמה זמן ההחלמה? האם זה כואב? האם עושים ניתוח לכל אחד או שיש הגבלה? האם הניתוח הוא לראייה קצרה וגם ארוכה או רק אחד מהם? האם מנתחים שתי עיניים ביחד? האם אחרי הניתוח יש דמעות? ראיתי אצל חברה שאחרי הניתוח יש לה עיניים מבריקות -למה זה קורה? מהו אחוז ההצלחה בניתוח לייזר להסרת משקפיים? האם יש סיכון?
פרופ' קרמר12/06/2008השאלות שאת צריכה לברר תלויות בסוג הניתוח שמתאים לך אשר אותו נקבע בזמן בדיקת ההתאמה שעליך לעבור. זמן החלמה גם הוא תלוי בסוג הניתוח. הכאבים נדירים. לא כולם מתאימים לניתוח הלייזר וזה תלוי בממצאי הבדיקות. יש ניתוח לקוצר ראייה וגם לרוחק ראייה. בד"כ מנתחים שתי עיניים ביחד, לעיתים קיים יובש אחרי סוג אחד של ניתוח, וזה חול, אחרי 3 חודשים לערך. אחוז ההצלחה תלוי בנתוני הבדיקה וממצאיה. סיכון של זיהום או צלקת שהוא מאד נדיר.
בברכה
פרופ' קרמר ישראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלות לאחר בדיקת התאמה
חני לדאני17/06/2008פרו' קרמר שלום,
תודה על תשובותיך.
בינתיים נפגשתי באמריקן לייזר עם אופטומטריסטית וכן רופא עיניים לבדיקת התאמה .
נאמר לי שאני כן מתאימה לבצע את הניתוח - בשיטת סופר לסיק. אמרו לי שזוהי שיטת חיתוך.
אני רוצה להבין יותר מה זה אומר?
נאמר לי שההחלמה מהירה כלומר תוך יום. למחרת אפשר ללכת לעבודה כרגיל. האומנם זה כך?
לאחר בדיקת ההתאמה, הבנתי שהבעיה שלי היא בראייה קרובה לצורך קריאה וכן במרחק של טלוויזיה. לצורך העניין, כיום אני מרכיבה משקפים מולטיפוקל כשהפרש בין קרוב לרחוק הוא בערך 2 מספרים, עם צילינדר בעין שמאל. בעין אחת יש לי קוצר ראייה גדול יותר מרחוק ובשניה מקרוב.
נאמר לי גם , שכעבור תקופה מסויימת ועד גיל 65 (היום אני בת 57), אצטרך להרכיב משקפים לקריאה בלבד למרות הניתוח. האם בכל זאת כדאי לבצע את הניתוח?
האם אני צריכה לבקש אחריות בכתב על הצלחת הניתוח?
אודה לך מראש אם תוכל להשיב לשאלותי אלה.
בברכה,
חני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלות לאחר בדיקת התאמה
פרופ' ישראל קרמר22/06/2008"סופר לזיק" זהו מונח לא רפואי ולא מקצועי. סופר לזיק זהו שם שהומצע ע"י מכון אמריקן לייזר כגימיק מסחרי. במידה ואני מבין נכון את המונח הזה לאזיק עם Wavefront , כלומר ניתוח הכולל שלב ראשון שבו חותכים קליפה מהקרנית בעזרת סכין מיוחדת הנקראת מיקרוקרטום, ואז ליטוש מספר המשקפיים מבצעים בשיטת הWavefront המסובבת על נתוני רובוט המאבחן את נתוני הרפרקציה.
במכון שלנו, אנו לא מבצעים יותר את הניתוח מסוג לאזיק , עקב סיכון הקשור בחיתוך הקליפה ע"י הסכין , ובמקום זה אנו משתמשים במכשיר לייזר מתוחכם הנקרא Intralaser המסוגל לחתוך את הקליפה בשלב הראשון של הניתוח במקום הסכין. הלייזר הזה חותך את הקליפה בצורה בטוחה יותר ומדוייקת יותר בהשוואה עם הסכין. הניתוח שאנו מבצעים במכון שלנו נקרא Intralasik והוא מייחד אותנו כי הוא קיים רק אצלנו. תוצאות ניתוח זה הן הרבה יותר מדוייקות בשילוב עם שיטת הליטוש עם הלייזר שלנו הנראת ליטוש לייזר בשיטת הCV עם לייזר מסוג VISX. על שאלותייך הנוספות אענה בבדיקת התאמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מתארגן לניתוח, רוצה להתייעץרון בן ציון06/06/2008
עברתי בדיקה במכון שלא אציין את שמו (מטעמים ברורים).
רציתי חוו"ד נוספת גם אם זה ב"שלט רחוק"...
הנתונים שלי -
2- בשתי העיניים - קבוע מזה שנים.
צילינדר קטן באחת העיניים.
עובי קרנית 580.
וכל השאר תקין.
הוצע לי ניתוח עם חתך (לא חתך בלייזר), לייזר וסגירה החתך.
מה הסיכויים להצלחת ניתוח ?
ושאלה קטנה נוספת - למה רבים ממנתחי העיניים (להסרת משקפיים) - הינם בעלי משקפיים ולא עוברים ניתוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' קרמר12/06/2008שלום,
לידיעתך מרפאתנו היא היחידה בארץ בה חותכים את הקליפה FLAP בלייזר במקום סכין. הלייזר נקרא INTRALASE ולסוג הניתוח קוראים INTRALASIK. לידיעתך הניתוח עם הסכין הנקרא LASIK יש בו סיכון בדרגה גבוהה יחסית עקב בעיית החיתוך ע"י הסכין. ניתוח ה INTRALASIK נחשב כבטוח מאד עקב העובדה שלייזר מחליף את עבודתו של הסכין. לידיעתך יש לנו שני רופאים במכון שלנו שעברו ניתוח זה והם מאד מרוצים.
בברכה
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- התלבטות לפני ניתוח לאסקטל06/06/2008
שלום פרופ' קרמר,
הגעתי אלייך לפגישת יעוץ והצעת לי לעבור ניתוח PRK מכייון שיש לי קרנית עבה מהממוצע אבל לא סימטרית. (המספר שלי הוא -4.25 ובעין השניה -4.5 וצילינדר נמוך)
אני מאוד מתלבטת אם לעבור את הניתוח. אין לי שום בעיה להתמודד עם תקופת החלמה ארוכה, עם זה שאני עשויה להישאר עם מספר נמוך, או עם הילות, סינוורים וכו'. אלו סיכונים ששווה לי לקחת.
אבל אני מאוד מפחדת מכך שאסבול מבעיות קשות ונדירות יותר כמו היפרדות רשתית או עכירות קרנית שיסכנו את הראיה שלי.
רציתי לשאול עד כמה סיכונים אלו נפוצים בניתוחי PRK שביצעת? ומהן דרכי ההתמודדות איתם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' קרמר12/06/2008טלי שלום,
הפרדות רשתית אינה ידועה כסיבוך של PRK
גם אני אינני יודע על שום קשר בין השניים.
הפרדות רשתית באנשים עם קוצר ראייה של 2-4 דיאופטר היא נדירה יחסית אך אין קשר לטיפול הלייזר עצמו, היות וזהו ליטוש שטחי ועדין של הקרנית ללא חדירה לעין עצמה. עכירות בקרנית מונעים בניתוח מסוג PRK ע"י טיפול בחומר מסוג MITOMYCIN הידוע כמונע עכירות ודלקת. חומר זה מונע לחלוטין דלקת בקוצר ראייה בדרגה שלך.
בברכה
פרופ' ישראל קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהלימור05/06/2008
שלום רב,
ביום ראשון יש לי ניתוח לייזר. רציתי לדעת האם עלי לעשות משהו מיוחד לפני הניתוח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני ניתוח
מורן05/06/2008בני עבר את הניתוח לפני שבועיים
יש לך הוראות מפורטות בדף שקיבלת
בהצלחה...והחלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)