מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טשטוש ראייה לאחר ניתוח לאסקרווית אליהו07/03/2008
עברתי את הניתוח לאחר כשבוע . עדיין יש לי מעיין טשטוש והראייה אינה חדה. גם בביקורת שלאחר שבוע הראייה בשתי העניים הייתה 6/10 ואת המספרים לא ראיתי ברור, כמו כן בערב יש ירידה באיכות הראייה.
האם יש חשש לאי הניתוח ..? אציין שבניתוח הפחיתו בכל עין חצי מספר ממה שהיה לי במשקפיים, כיוון שהמספר לא היה מתאים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש ראייה לאחר ניתוח לאסק
ד``ר עמי הירש11/03/2008ראייה 6/10 שבוע לאחר ניתוחי לאסק נחשבת תוצאה טובה מאוד.
זמן ההמתנה להתייצבות הראייה הינו שלושה חודשים, כשכמובן אני מניח שאתה מוזמן לביקורת חודש מהטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח מונוויז'ן - מדוע אין התייחסותניר06/03/2008
אני בן 39. עובד חלק ניכר משעות היום מול מחשב וניירות. יש לי קוצר ראיה (עין ימין 2.5- עם רבע צילינדר עין שמאל 2.75-). המשקפיים נמצאים עלי מהרגע שאני קם ועד שאני הולך לישון. עשיתי בדיקה באסותא אופטיק לצורך בדיקת תאימות לניתוח להסרת משקפיים - ASA. בבדיקה נאמר לי שיש לי קרנית מושלמת לצורך הניתוח אבל בבדיקה של האופטומטריסט הסתבר שמתחילה לי בעיה בקריאה ולהערכתם בטווח של שנה עד שנתיים אני כבר אצטרך משקפי קריאה. הציעו לי לבצע את הניתוח בצורה של מונו ויז'ן. איך המוח מתרגל להבדל בין העיניים? האם זה מאפשר לראות טוב מקרוב או שבדברים קטנים מקרוב (לדוג' קוף של מחט, צביעה עם מכחול דק וכד' בכל זאת יהיה צורך במשקפי קריאה). האם זה נכון שאתה למעשה רואה למרחוק עם עין אחת ולקרוב עם העין השניה? האם זה מאפשר ראיה איכותית 6:6? האם ניתוח זה מונע לחלוטין את הצורך במשקפי קריאה? האם הוא מומלץ בכלל או שהוא פתרון חלקי שמוצע למי שיש לו בעיה עם קוצר ורוחק ראיה ורוצה להיפטר מהמשקפיים? מה הבעיות הצפויות מניתוח שכזה? האם הראיה עם משקפיים - עם כל אי הנוחות שכרוכה בהם בעזרת עדשות מוטיפוקל תהיה איכותית יותר לעומת הראיה בעזרת הניתוח? האם בעתיד הנראה לעין נראה פתרון איכותי יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונוויז'ן
ד``ר עמי הירש11/03/2008קוצר ראייה הוא מצב שבו לא ניתן לבצע ניתוח מולטי פוקלי.
בגילך ועם קוצר ראייה נמוך כשלך ניתוח מסוג מונוויז'ן יכול לתת תוצאה מצויינת הן לקריאה והן למרחק. יש לקחת בחשבון שיתכן מצב בו כן תיזדקק להרכבת משקפיים לדוג' נהיגה בחשיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- LASEK או אינטרלאסיקחן06/03/2008
שלום רב,
עשיתי בדיקה ב 3 מכונים שבשלושתם התאמתי ללאסיק LASEK ואינטררלאסיק
הלאסיק בעדיפות ממש תחתונה אצלי , ואני מתלבטת בין השניים האחרים,
יש לי אישונים רחבים ולפי מה שהבנתי כל עוד אני עושה התאמה אישית ה LASEK
גם יפתור לי את הסינוורים בלילה , מה אתם ממליצים לי לעשות?
הבנתי שבאינטרלאסיק החסרון הוא התזוזה ופגיעה של הקרנית שלא מתאחה
וב LASEK זה משך ההחלמה ואולי בצקות.
אני מתלבטת איזה חיסרון עדיף מבחינתי לטווח ארוך,
אני עובדת במחשבים ולכן חשוב לי שלפחות אחרי שבוע אני אוכל לחזור לעבודה.
אשמח לחוות דעתכם .
תודה,חן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LASEK או אינטרלאסיק
ד``ר עמי הירש06/03/2008לנוכח הצורך לחזור לעבודה כעבור שבוע ההמלצה הינה כי תבצעי ניתוח אינטראלאסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לד"ר הירש - עובי קרניתרינת05/03/2008
שתי שאלות:
1]] האם זה נכון שמאז ומעולם אסור היה לשייף את הקרנית כך שישאר פחות מ-250 מקרון?
2] האם היום נהוג להשאיר יותר מ-250 מקרון אחרי השיוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 250 מיקרון
ד``ר עמי הירש06/03/2008לא, נושא שיוף הקרנית בגבולות 250 מיקרון מתייחס לעומק השיוף ולא לכמות או לשארית עובי הקרנית.
עובדה זו מתבהרת רק בשנים האחרונות ובעבר לא הייתה ידועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- 2 prk or interlasticאריה04/03/2008
הציעו לי לעשות או prk או interlastic ההבדל בינהם הוא 3 אלף שקל... מה שאני יבחר בגלל זה אני מתלבט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אריה04/03/2008ברצוני להגיד שהייתי כבר בבדיקת התאמה יש לי צלינדר. כמו שהבנתי 2 ו2 וחצי והציאו לי לעשות custom view prk או custom view interlastik ואני מתלבט .... יש הבדל של 3000 שקל במחירי הניתוח. ואמרו לי ששני הניתוחים טובים ופשוט אני מתלבט מה לבחור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהPRK או Intralasik
ד``ר עמי הירש11/03/2008אמרו לך נכון, אך מעצם ההבדל בין שני סוגי הניתוחים הליטוש החיצוני (PRK) דורש זמן התאוששות ממושך יחסית ומתן טיפול תרופתי תומך למשך של כחודש ימים לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהענת04/03/2008
עברתי בדיקת התאמה ונמצאתי מתאימה לlasek, שכחתי לציין בבדיקה כי יש לי בעיות בבלוטת התריס.. האם תהיה השפעה על הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בבלוטת התריס
ד``ר עמי הירש11/03/2008לא, במידה והערכים יציבים אין שום מגבלה.
יש להקפיד לעשות בדיקה של תפקודי דמעות ויובש לפני הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- prk or interlasicאריה03/03/2008
האם יש עדיפות לסוג הניתוח ואיכות התוצאה בין prk ל interlasic?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר prk or interlasic
ד``ר עמי הירש04/03/2008סוג הניתוח יקבע ע"פ בדיקת ההתאמה בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- השתלת עדשהשיר03/03/2008
עברתי ניתוח השתלת עדשה בשתי עיניי.
בעין ימין אני רואה 66, בעין שמאל אני רואה מטושטש (מאז הניתוח עברו 6 ימים...).
השאלה היא - כמה זמן לוקח למספר להתייצב? והאם יכול להיות שבסופו של דבר גם הראייה בעין שמאל תהיה 66? או שאם 6 ימים אחרי אני רואה מטושטש אז סימן שהמספר פשוט לא מתאים או שיש בעיה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עדשה
ד``ר עמי הירש06/03/2008כן, התאוששות הראיה לאחר ניתוחי השתלת עדשה יכולה לקחת אפילו 3 חודשים ויותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- פעילות גופנית לאחר ניתוח PRKורד03/03/2008
ברצוני לדעת מה הם ההתוויות נגד לאחר ניתוח PRK.
ובפרט לאחר כמה זמן ניתן לחזור לפעילות גופנית (חדר כושר, אומנויות לחימה וכו')
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית לאחר ניתוח PRK
ד``ר עמי הירש11/03/2008כחודש ימים עם תום הטיפול התרפתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כאב חזק ופתאומיעידו03/03/2008
עמי ועירית, שלום.
זה שבוע מאז הורידו לי את העדשות מניתוח PRK (סה"כ שבועיים וחצי אחרי הניתוח) והבוקר קמתי עם כאב חזק בעין ימין והיא אדומה. האדמומיות אמנם מתחילה לעבור לאט אך הראייה שהיתה מצויינת בשבוע האחרון (נראה לי 6\12) כאילו נפלה לגמרי ואני רואה בעין הזאת מטושטש לגמרי.
רציתי רק לשאול מה לדעתכם יכולות להיות הסיבות לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חזק ופתאומי
ד``ר עמי הירש06/03/2008יכול להיות שריפוי האפיתל עדיין לא סדיר. המשיכי בשלב זה בטיפול לפי ההוראות שקיבלת והקדימי (במידה ולא השתפר המצב) את הביקרות לשבוע הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אם אני עם עדשותשחף01/03/2008
כמה זמן צריך להורידן לפני הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות
ד``ר עמי הירש03/03/2008יש להוריד עדשות רכות 48 שעות לפני הבדיקה ועדשות קשות שבוע לפני הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם זה נכון ש...שחף29/02/2008
תוצאות ניתוח הלייזר יהיו טובות יותר עם נישתמש בתוכנת ה-WAVEFRONT??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות טובות
ד``ר עמי הירש04/03/2008כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- התאמה?טליה29/02/2008
שלום
יש לי משקפיים במספרים -6.5 ו-7.
1. קבעתי בדיקת התאמה, אך האם באמת ניתן להגיע לתוצאות מושלמות או שממספרים גבוהים שכאלה יישאר לי נאמר מספר 1, אז למעשה לא היה טעם לניתוח מלכתחילה.
2. כמו-כן יש לי יובש בעיניים ומזה כ-8 שנים איני מרכיבה יותר עדשות מגע אותן הרכבתי כ-15 שנה.
האם יש קשר בין זה לבין התאמה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמה
ד``ר עמי הירש04/03/2008במספרים כמו שלך ניתן לבצע טיפול בשאיפה להצלחה מלאה.
בנושא היובש, חומרתו תקבע ע"פ בדיקת ההתאמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שימוש בויטמין A בתקופת ניתוח לייזרש.28/02/2008
שלום,
האם ניתן לעשות ניתוח בזמן שימוש יום-יומי בתכשירים לטיפול בנגעי עור (אקנה) כגון "רטאויט" (נגזרות ויטמין A, טרטינואין 0.025%) ו"בנזק" (Benzoyl peroxide 5%).
שכחתי לציין זאת בפני המנתח שלי בשיחת הייעוץ...
ומה דעתכם על שימוש בתכשירי-פנים שונים באופן כללי, כיצד השימוש עלול להשפיע ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין A
ד``ר עמי הירש04/03/2008לא משפיע כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תקופת ריפויאורית27/02/2008
שלום,
אני מורה ואני מעוניינת לדעת תוך כמה ימים בקירוב ניתן לחזור לעבודה אחרי:
אני אמורה לעבור ניתוח לאסק בעין אחת, האם יש הרבה כאבים, תוך כמה ימים ניתן לנהוג ולעבוד?
בעין השניהניתוח השתלת עדשה תוך כמה ימים ניתן לחזור לעבודה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת מחלה
ד``ר עמי הירש04/03/2008בשני סוגי הניתוחיים מומלצת חופשת מחלה של שבוע ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)