מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מס' שאלות.שלמה07/07/2008
שלום וברכה! שמי שלמה, ואני בן 47 אב לגיא בן ה18- לגיא יש משקפיים מכיתה ג', והנה הוא הגיע לגיל 18 ומאז כל מה שאני שומע ממנו זה רק הניתוח לייזר להסרת משקפיים עליו הוא חולם...עכשיו בתור אב דואג בפי כמה שאלות- א.שמעתי מידיד קרוב בעל תפקיד חשוב באיגוד הרופאים בישראל שהאיגוד פירסם גילוי דעת בו הוא מתנגד בתוקף לניתוח לייזר להסרת משקפיים לפני גיל 20.האם זה נכון, ואם כן-מדוע? ב.מהי השיטה הטובה,היעילה והבטוחה ביותר לניתוח? אשמח להסבר. ג.מה הקטע של האחריות?זה נשמע מאוד מפתה והכל אבל לאחר כמה בירורים הבנתי שהתיקונים שהאחריות מכסה לכאורה הכוונה לעוד ניתוח, מה שאומר עוד ליטוש של העין ועוד פגיעה ברגישות הקרנית ועוד יותר רגישות לעור ועוד יותר בעיות ועוד יותר סיכוי למשקפיים בגיל צעיר! הלא כן? אם שגיתי, אשמח להסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' ישראל קרמר09/07/2008שלום רב,
מקובל לבצע ניתוחי לייזר להסרת משקפיים מעל גיל 18. האם הבן שלך הגיע ליציבות בגיל 18, והאם לא תהיה עלייה במספר באופן טבעי לא ניתן לצפות מראש. לגבי כל השאלות האחרות שלך, אני מציע כי תבוא עם הבן שלך לבדיקת התאמה, ואז אוכל לענות על כל שאר השאלות כולל אחריות לתיקונים בעתיד, שהיא תלויה בעובי הקרנית הנותרה לאחר טיפול הלייזר, ושזאת מודדים ביסודיות בבדיקת ההתאמה. בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- נותחתי רק בעין אחת, האם קיים סיכון?עדי ארביב07/07/2008
לפני כחודש עברתי ניתוח מסוג לאסיק, כאשר בעין ימין הניתוח עבר חלק ואני רואה מצויין, אולם בעין שמאל, לדברי הרופא המנתח, נוצר מתלה (פלאפ) דק מידי - ולכן אין הוא יכול לסיים את תהליך הניתוח בעי בעזרת הלייזר, מתוך חשש לסיכו מסויים. לדבריו לא נגרם שום נזק לעין, מלבד האי נוחות - ויש להמתין עד שהמתלה יתאחה והעין תחלים בעוד חודשיים, על מנת לעבור את הניתוח שוב בעין שמאל. האם באמת מעבר לתחושת אי הנוחות במשך התקופה הארוכה הזאת, יהיה ניתן לעבור את הניתוח שוב (לאסיק) ללא חחש לנזק עתידי או תופעות לוואי בנושא? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי שלום,
פרופ' ישראל קרמר09/07/2008זוהי אחת מהבעיות עם חיתוך הסכין בניתוח הנקרא לאזיק. במכון שלנו אנו לא משתמשים יותר בשיטה זו, אלא בטכנולוגיה חלופית הנקראת אינטרלזיק, אשר בה משתמשים בלייזר חכם מסוג אינטראלייזר המסוגל לחתוך את הקליפה במקום הסכין, ואז זה נעשה בצורה הרבה יותר מדוייקת ובטוחה. הבעייה היא שלא מומלץ לבצע אינטראלאזיק לאחר לאזיק, ואין לך ברירה אלא להמתין מס' חודשים, לדעתי כדי להמתין לפחות 4-5 חודשים כדי שהאיזור יתרפא היטב. ואז לבצע חיתוך סכין חדה בעומק לבצע ניתוח הנקרא PRK שהוא ללא חיתוך קליפה כלל.
כדאי גם לקבל יותר פרטים על הבעייה שהייתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הילות אחרי לאסיק . פרופ' קרמראלי07/07/2008
פרופ' קרמר שלום רב. עברתי ניתוח בשיטת לאסיק במרפאה במרכז בארץ בינואר 2001 ( כיום אני בן 29.5) עין ימין: -4.00 וגם -0.75*180 עין שמאל: -5.00 לאחר הניתוח סבלתי מהפרעות בראייה בלילה (אורות מפוזרים כמו זיקוק--הילות וסינוורים בלילה) הרופא המנתח אמר שזוהי תופעה שנקראת "גלר" (שאמורה לעבור אחריי שנה מקסימום) אני סובל מהתופעה הזאת עד היום ללא שום שיפור!!!! קבלתי מהרופא טיפות עיניים אשר מצמצמות את האישונים גלאוקוקרפין 1% ניסיתי כמה ימים באותה התקופה כמה פעמים אך לא יכלתי לתפקד עם הטיפות האלו. מה מומלץ לעשות?? האם כדיי לעשות ניתוח תיקון ?? או שישנה תרופה מסוימת היכולה לעזור בתופעת ה"גלר"? תודה מראש :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
במקרה של הפרעות בראיית לילה מסוג Glare כלומר סינוורים או הילות, ניתן לנסות להשתמש בטיפות הנקראות Alphagan אשר לעיתים הן עוזרות יותר מהגלאתוקרפין או. ניתן גם לנסות להשתמש בטיפות הגלאוקוקרפין בריכוז 0.5% ולא 1%. אולי זה יעזור יותר וישפר התפקוד, כי 1% אולי חזק מדי עבורך. במידה וכל אלה לא יעזרו, ניתן לבוא לייעוץ במכון שלנו ולעבור בדיקה ע"י מכשיר הנקרא Aberrometer כדי לאתר עיוותים אופטיים אשר אולי ניתנים לתיקון, אך לא תמיד מומלץ להשתמש בתיקון לייזר זה. זה תלוי במספר הנותר כיום לאחר טיפול הלייזר שעברת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים בלייזראביבית07/07/2008
שלום, אני בת 14.5 . יש לי משקפיים ואני רוצה לעשות לייזר... מה אתם מציעים לי? מה ההיתרונות והחסרונות? תודה,
1. 2. במידה ואינך משתמש במשקפיים לרחוק, אלא רק לקרוב, קיימת בעייה בתיקון של המיקוד לקרוב. ניתן לעשות זאת רק בעין אחת ואז יתכן ותיווצר בעייה בראייה הדו-עינית. יש לנסות זאת ע"י הרכבת עדשות מגיע +1.50 בעין אחת בלבד: העין הלא דומיננטית, ואז תוכל לראות איך אתה מסתדר.
3. מספר המשקפיים לקרוב הולך ועולה בהדרגה עם השנים ומגיע בסביבות גיל ה 60 ל +3.0
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טשטוש הראייה לאחר ניתוח בשיטת PRKגילי07/07/2008
לפני ארבעה ימים עברתי ניתוח בשיטת PRK, עד אתמול היה קשה לי לפתוח את העיניים והיום כשפתחתי את העיניים גיליתי שאני רואה מטושטש הרבה יותר מלפני הניתוח. הייתכן או שמא זהו חלק מהליך ההחלמה?
לאחר הניתוח הנקרא PRK, שכיחות התופעות הנ"ל שאת מתארת כגון צריבה, דקירות, קושי בפתיחת העיניים וטשטוש ראייה ניכר. זהו חלק מתהליך ההחלמה של ניתוח זה והוא נמשך כ- 4-5 ימים. אח"כ התופעות משתפרות משמעותית רך חדות הראייה משתפרת לעיתים לאט יותר. יש להעזר בסבלנות רבה לגבי שיטה ניתוחית זו, שיש לה יתרונות רבים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהטשטוש וכפילות ראיה לאחר PRK
עדי08/02/2011עברתי לפני 12 ימים ניתוח PRK בעין אחת. הראיה השתפרה אך לאחר שהורידו לי את העדשה הטיפולית כאילו חלה נסיגה, גם ביובש למרות שבימין האחרונים היובש השתפר אבל אני עדיין רואה מטושטש לגמרי ואף כפול. העבודה שלי הוא מול מחשב וזה מאוד מקשה עלי כי אני עובדת רק עם עין אחת בעיקר מה שגורם לכאבי ראש. הרושם הוא שמיום ליום אין כלל שיפור ברמה של הראיה , הכל נמרח וכפול. אני די מיואשת? האם זה נורמלי, האם כדאי לפנות לחווד דעת נוספת? עלי לציין כשאשר הרופא הוריד לי את העדשה אמר שהכל תקין. אך אני ממש לא מרגישה כך. מתי אמור לחול שינוי באיכות הראיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- רחצה בים/בריכה אחרי לאסקגיא05/07/2008
שלום! עברתי ניתוח לאסק לפני חודשיים וחצי.האם ניתן לרחוץ בים / בריכה??
לאחר ניתוח לאסק, ניתן לרחוץ בים או בבריכה כבר לאחר חודשיים. קיץ נעים.
דרך אגב, מומלץ לא להיחשף לאור השמש ב- 6 החודשים הראשונים לאחר הניתוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עשיתי ניתוח INTRALASIK. CVדולב03/07/2008
עשיתי ניתוח INTRALASIK. CV המס' שלי היה 6 ועוד 1.5 צילינדר בעין אחת ובעין השניה 6 ועוד 0.5 צילינדר. עבר שבוע מאז הניתוח ואני עדיין לא רואה טוב לרחוק. האם זה בסדר? האם הראיה שלי תשתפר?
לעיתים לאחר ניתוח מסוג INTRALASIK קיימת תופעה של יובש, והיובש גורם להחלמה איטית של הראייה.
יש להניח כי הראייה תשתפר בעתיד תוך כדי הטיפול בטיפות התרופתיות וכן גם בטיפות נגד יובש מסוג Hylocomod שכדאי להשתמש בהם במקום טיפות ה Refresh.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפי ראייה?עופר03/07/2008
הנני בן 47, ובשנים האחרונות התחלתי להזדקק למשקפי ראייה. כיום אני עם מספר 1.25. ראייתי הרחוקה טובה ומעולם לא מזקקתי למשקפיים. 1. האם ניתן לבצע טיפול שיבטל את הצורך בשימוש במשקפי ראייה? 2. באם כן, האם יפגע הדבר בראייה התקינה למרחוק? האם תווצרנה מגבלות אחרות? 3. האם מספר משקפי הראייה הנדרש ימשיך ויגדל, ומה המשמעות מבחינת הצורך בטיפול חוזר? תוך כמש שנים בממוצע, אם בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים
פרופ' ישראל קרמר11/07/2008שלום רב,
1. באם אינך משתמש במשקפיים לרחוק, לא מומלץ לבצע טיפול לייזר כי הוא לא יתן לך פיתרון אידאלי לקרוב, ואם כן , ניתן לבצע זאת בעין אחת בלבד, דבר שיגרום אולי לאי נוחות : יש לנסות זאת ע"י הרכבת עדשת מגע +1.50 לעין אחת בלבד - הלא דומיננטית.
2. תיתכן אי נוחות, עקב אי שיווי משקל בין 2 העיניים. יש לנסות זאת עם עדשת מגע.
3. כן, משקפי הקריאה גדלים עד גיל 60, לדרגת 3.00+.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בלבול אמיתיח02/07/2008
הייתי בשני מכונים בבדיקת התאמה במכון הראשון אמרו לי שעובי הקרנית 530 והומלץ לי בשל צילנדר גבוה 3 לעבור ניתוח בשיטת לאסק במכון השני אמרו לי שעובי הקרנית שלי 570 והומלץ על שיטת סופרלאסיק, איך זה יכול להיות??? מה לעשות??.
קיימות 2 שיטות לבדיקת עובי הקרנית, האחת מבוססת על בדיקת אולטראסאונד והשנייה מבוססת על סריקה של קרן לייזר. לעיתים קיים הבדל של כ- 40 מיקרון בין 2 טכניקות הבדיקה. במכון שלנו קיימת טכנולוגייה הנקראת אינטראלאזיק, שבה משתמשים בלייזר חכם הנקרא אינטראלייזר המסוגל לחתוך את הקליפה בשלב הראשון של ניתוח הלייזר במקום סכין. לייזר זה מסוגל לחתוך קליפה מאד דקה ולהשאיר הרבה ריקמה מתחתה, ולכן אין כל בעיה ללטש מספרים גבוהים וצילידרים גבוהים. טכנולוגיה זו יחודית למכון שלנו בלבד. אני מציע לך לבוא אלי לבדיקה כדי לקבוע מהי צורת הצילינדר ומה הוא המיפוי שלו. זה יקבע את שיטת הניתוח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איפה עדיף לעבור ניתוח??חן30/06/2008
שלום.. כיום יש מלא חברות שמבצעות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר... אני מתעניינת איפה עדיף לי לעשות - מבחינה איכותית ורפואית ולא כספית, עינים זה לא משחק ואני רוצה ליהות בטוחה לפני שאני עושה צעד כזה... ויש כל כך הרבה שיטות איך יודעים במה לבחור..? בתודה חן.
פרופ' ישראל קרמר09/07/2008חן שלום רב,
המכון שלנו מאופיין בשתי טכנולוגיות יחודיות, האחת נקראת אינטראלאזיק שבה משתמשים. בלייזר חכם הנקרא אינטאלייזר המסוגל לחתוך את הקליפה בשלב הראשון של ניתוח הלייזר, במקום סכין שבה משתמשים בניתוח הקיים בכל המכונים האחרים בארץ\ הנקרא לאזיק. השימוש בלייזר מסוג זה במקום סכין מעלה את בטיחות הניתוח לדרגה מקסימלית. הטכנולוגייה השנייה נקראת ליטוש לייזר מסוג CustomVue המסוגלת לעקוב אחר התנועות הסיבוביות של העין ולא רק הרוחביות, וכך לייעל את היכולת לתקן צילינדרים. אני מציע לך להגיע למכון שלנו לבדיקת התאמה לניתוח הלייזר ולקבל הסבר על מגוון השיטות הקיימות במכון שלנו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- השתלת קרנית בשיטת FANTOLASERסופר אפרים28/06/2008
שלום מחפש מידע לגכי השתלות קרנית בשיטת FANTOLASER . האם ד"ר לוינגר מבצע ניתוחים אילה מידת הצלחה וניסיון האם כדילבצע ניתוח דה בארץ או בחו"ל מי מתאים תודה מראש אפרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IEK
ד``ר עמי הירש30/06/2008שלום רב, דר' לוינגר מבצע ניתוחים אלו. הנסיון בארץ הוא של כשנה. כל מי שמתאים לניתוח השתלת קרנית, מתאים גם ל IEK אלא אם קיימות עכירויות שלא מאפשרות ל Femtosecond להגיע לעומק הקרנית. אין משמעות לגבי ביצוע הניתוח בארץ או בחו"ל. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לפני הרכבת משקפייםניב27/06/2008
שלום, אני בן 22 ולמעט מס' חודשים בהם הרכבתי משקפיים בלראייה מרחוק, מעולם לא הרכבתי משקפיים או עדשות באופן קבוע. לאחרונה עברתי בדיקת ראייה והתגלה לי שיש לי מספר של 1.25 בכל אחת מהעיניים + צילינדר קל. מכיוון שזכרונותיי מתקופת המשקפיים שגרמו לי לכאבי ראש רבים אינם טובים במיוחד, התחלתי בבחינת האופציות לניתוח לייזר. התשובות שקיבלתי נחלקו לשניים: 1. אין לבצע את הניתוח מבלי שהרכבתי משקפיים לפחות חצי שנה עד 8 חודשים לפני הניתוח. 2. אפשרי לבצע את הניתוח מכיוון שעברתי את גיל 18 והמספר שלי אמור להתייצב. בנוסף אציין שעברתי בדיקות התאמה ונמצאתי מתאים לשיטת ה-SuperLasik / InteLasik. האם מומלץ/אפשרי לעשות ניתוח לייזר בשיטה הנ"ל במצבי או שעדיף להרכיב משקפיים זמן מה לפני כן? האם אתם מבצעים ניתוחים לאנשים בסטאטוס דומה לשלי? תודה מראש, ניב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לניב
ד``ר עמי הירש30/06/2008ניב שלום,
עצם ההמתנה של 6-8 חודשים באה להבטיח מבחינת הצוות שבודק כי המספר אכן התייצב. בתנאים בהם המס' יציב ניתן לבצע את הניתוח ככל הנראה בכל סוגי טכניקות הלייזר. אין צורך שתרכיב משקפיים קודם לניתוח. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- פעילות גופנית לאחר ניתוח עינייםשרון27/06/2008
מדוע אסור לבצע פעילות גופנית לאחר ניתוח אינטרלאסיק ומתי ניתן כן לחזור לפעילות? (ריצה ופעילות כמו שכיבות שמיכה ומתח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית
ד``ר עמי הירש30/06/2008ניתן לבצע כל פעילות גופנית שבוע לאחר הניתוח, למעט רחצה בים או בבריכה. כמו כן יש להמנע בפעילות בה קיימת סכנת חבלה: טניס, סקווש, כדורסל וכו'
הסיבה למניעה היא המנעות מחבלה וזיעה באיזור העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ג'נטילענת24/06/2008
שלום ,
אני מקווה שאני לא מציקה עם השאלה הזאת אבל רציתי לדעת
האם טיפות ג'נטיל גורמים " לג'יפה " בריסים כמו ריפרש ?
ומה בעצם ההבדלים בינהם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'נטיל
ד``ר עמי הירש30/06/2008עלולות להיות הפרשות כאלו. ההבדל הוא בסוגי החומר הפעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח ליזר - סיכוניםמוריה23/06/2008
שלום,
אני מבררת כרגע לגבי ניתוחי ליזר להסרת משקפיים
ורציתי לדעת מהם הסיכונים בניתוח לייזר?
בעבר היו כל מיני שמועות שניתוח שלא מצליח יכול לגרום לעיוורון או לכמעט עיוורון
האם הסיכון הזה קיים?
שאלה נוספת- מהי עכירות קרנית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה-סיכונים
פרופ' ישראל קרמר25/06/2008שלום רב, הסיכון של עיוורון או כמעט עיחוורון כפי שאת מגדירה זאת, איננו קיים לגבי ניתוחי הלייזר לביטול משקפיים היות וטיפול זה איננו חודרני. זהו ליטוש שיטחי עם קרן לייזר על שטח פני הקרנית עם או בלי חיתוך קליפה המתבצע במכון שלנו ע"י לייזר מתוחכם מסוג IntraLase ולא בעזרת סכין. עכירות קרנית היא תגובה של ריקמת הקרנית המלוטשת ע"י קרן לייזר בשיטת הניתוח הנקראת LASEK או PRK או ASA שבה לא חותכים קליפה מהקרנית אלא מבצעים את ליטוש הלייזר על שטח הקרנית. במקרי קוצר ראייה גבוה הליטוש ללא כיסוי של קליפה עלול לגרור אחריו עכירות זו, אשר ניתן לטפל בה ע"י טיפות סטרואידים, או ליטוש נוסף עם חומר מדכא צמיחת תאים מסוג מיטומיצין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)