פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• שאלה
    אודליה
    27/07/2008

שלום רב, האם יש מגבלה של כמות ניתוחי הליזר שניתן לעשות באותה עין? כמה ניתוחים מותר לעשות הכי הרבה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לאודליה

ד``ר עמי הירש
    28/07/2008

אודליה שלום,
    המגבלה איננה מספרית, הכל תלוי בעובי הקרנית, בנתונים שהיו לפני הניתוח ובאלו שיהיו לאחריו. בהצלחה,
    דר' עמי הירש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר ניתוחי הלייזר לעין

ד''ר נדב בלפר
    30/07/2008

מוגבל בעיקר על ידי נתוני העין... עובי הקרנית, מיפוי הקרנית, כמות התיקון המצטבר והספציפי, עכירות / שקיפות הרקמה ועוד. את כולם יש להעריך בבדיקת התאמה, כמו לפני הניתוח הראשון.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע לאחר ניתוח בשיטת A.S.A
    אביטל
    24/07/2008

היי, עברתי לפני שבוע ניתוח לייזר בשיטת A.S.A יומיים ראיתי דיי טוב ופתאום אני רואה מתושתש, פעם בעין ימין פעם בעין שמאל ופעם בשתיהן, תוך כמה זמן הראיה מתייצבת והאם אני אראה נקי ומדוייק? אני קצת לחוצה, אמנם אני רואה ברוך השם בלי משקפיים אך הראייה לא מספיקה בשביל נהיגה? קצת קשה במחשב וכו' . מצפה לתגובות, תודה.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שבוע לאחר ניתוח בשיטת A.S.A

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    28/07/2008

שיטת הניתוח שעברת הנקראת ASA היא בעצם אותה השיטה הנקראת PRK או LASEK כלומר ניתוח ללא חיתוך קליפה או ליטוש שטחי של פני הקרנית. בשיטה זו ההחלמה הראייתית היא איטית מאד והדרגתית, ויכולה לקחת חודש ימים עד להשגת חדות ראייה טובה. נתון זה חשוב למטופל לדעת לפני ביצוע הטיפול.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי לדעת באיזה ניתוח יותר טוב
    אופיר
    23/07/2008

יש לי בעין ימין +1 -1.75 ובעין שמאל +1 -2 וקרנית 610 עשיתי שלוש בדיקות התאמה ובאצל אחד מהם הציעו לי ניתוח לאסק והשנים האחרים הציעו לי לאסיק ואינטרלאסיק שלכם. השאלה שלי האים זה נכון שבאינטרלאסיק + התוספת של 3000 שח. התוצעות יותר טובות מלאסק + התוספת שלהם במיספרים של + ו - השאלה השניה שלי למה המחיר שלכם יקר כמעט פי שתיים מהמיתחרים.

הוספת תגובה

• שכחתי לציין צילינדר בשתי העניים

אופיר
    23/07/2008

עין ימין -1.75 ועין שמאל -2

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הילות לאחר ניתוח לאסיק
    יוני חדד
    22/07/2008

עברתי ניתוח להסרת משקפיים (מידות 8 לערך) אצל אמריקן לייזר. עז היום (3-4 שנים) אני מתקשה בנהיגה בלילה בגלל בעייה של הילות וראייה ירודה בתנאי חושך. האם ישנן פתרונות לבעייה זו,( עם מרשם בלי מרשם?)

לבדיקת התאמה
    סגירה
    הילות לאחר ניתוח לאסיק

הוספת תגובה

• הילות לאחר ניתוח לאסיק

פרופ' ישראל קרמר
    24/07/2008

יוני שלום,

הפתרון היחידי המעשי לטיפול בהילות הלילה וירידה ירודה בתנאי תאורה ירודה כפי שאני רואה אותו לגביך הוא הקטנת קוטר האישון שלך ע"י טיפות מסוג אלפאגאן או פלותרפין.
    ניתן גם לחשוב על תיקון לייזר מסוג wavefront אך זה בא בחשבון רק אם קיים מספר דיאפטרות כל שהוא, שנותר לאחר הניתוח.

בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מי שגולש סקי / לחות נמוכה
    י. ק.
    22/07/2008

אני שוקל לעשות ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. המספר שלי כיום הוא באיזור ה מינוס 8.5 / מינוס 9.75 עם צילינדר. הבנת מחבר שעשה את הניתוח שיכולה להיות בעייה של יובש בעיניים שמתחזקת באקלים עם לחות נמוכה או בגובה מסויים בהרים (למשל באלפים שבאירופה). כיוון שאני עושה סקי פעמיים בשנה רציתי לשאול האם הבעייה קיימת רק לאלה שיש להם יובש בעניים לאחר הניתוח גם בלי קשר ללחות או שהיא רלוונטית לכולם? והאם הבעייה בכלל קיימת?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מי שגולש סקי / לחות נמוכה

הוספת תגובה

• סקי

פרופ' ישראל קרמר
    24/07/2008

שלום רב,
    יובש היא תופעת לוואי די שכיחה לאחר סוג של ניתוח לייזר הכולל חיתוך קליפה בשלב הראשון של הניתוח, בין אם זה ניתוח מסוג לאזיק או אינטראלזיק.
    עבודות מחקר אחרונות הוכיחו כי חיתוך הקליפה בשיטת האינרטראלזיק, כלומר חיתוך הקליפה עם לייזר ולא עם סכין, קשור בשכיחות נמוכה יותר של יובש בהשוואה לחיתוך הסכין בשיטת הלאזיק. דרך אגב, המכון שלנו, "עיניים", הוא המכון היחידי עד היום שיש לו טכנולוגיה יחודית זו הנקראת אינטראלזיק.
    באופן כללי, אדם הסובל מיובש, יסבול יותר מיובש בסביבה עם לחות נמוכה .
    בזמן שעושים סקי, כדאי להרכיב משקפי סקי אוטמות השומרות על העיניים בתנאי לחות ואז מרגישים את היובש הרבה פחות.

בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר
    תמר
    19/07/2008

יש לי קוצר ראיה 9 וחצי ועשר. כמו כן צלינדר משמעותי. מרכיבה עדשות נושמות כבר 20 שנה אך הן פחות פחות נסבלות. האם על פניו אני בכלל קנדידטית לניתוח?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח לייזר

הוספת תגובה

• ניתוח לייזר

פרופ' ישראל קרמר
    24/07/2008

תמר שלום רב,

כדי לענות לך על שאלתך, עליך לבוא לבדיקת התאמה, על מנת לבצע בדיקות יסודיות של עובי הקרנית ומיפוי הקרנית ואז אוכל לדעת אם את מתאימה.

במכון שלנו, קיימת טכנולוגיה יחודית, הנקראת אינטראלזיק, שבה חותכים את הקליפה בשלב הראשון של הניתוח בעזרת לייזר מתוחכם ולא ע"י סכין שבו משתמשים בשיטת הלאזיק ועל ידי כך ניתן לטפל בקוצא ראייה הרבה יותר גבוה.

בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• דמעות מלאכותיות
    טל
    18/07/2008

האם אפשרי לערב סוגי דמעות מלאכותיות? ז"א לקחת באותו יום גם ג'נטיל וגם היפוטירס (ההיפוטירס פשוט יותר נוחים לשימוש מחוץ לבית..)

לבדיקת התאמה
    סגירה
    דמעות מלאכותיות

הוספת תגובה

• דמעות מלאכותיות

פרופ' ישראל קרמר
    24/07/2008

טל שלום רב,

תשובתי היא כן בהחלט. ניתן לערבב סוגי דמעות מלאכותיות, אך לסירוגין.
    באופן כללי, אני מציע לך להשתמש בסוג אחד בלבד במשך היום, למשל היפוטירס או רפרש וללילה, לפני השינה להשתמש בטיפות ג'ל מסוג ג'נטיל ג'ל או ויסקוטירס ג'ל.

בברכה,
    פרופ' קרמר ישראל

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• Lasek כתוצאה מצילינדר אופקי
    נירית
    15/07/2008

שלום, הייתי בבדיקות בשני מכונים, האחד עיניים והשני קר. בקר הומלץ לי על lasik ובעיניים על lasek. הסיבה לlasek, כך נאמר לי - היא שיש לי צילינדר אופקי (או להפך אנכי, לא זכור לי) שאינו סטנדרטי ולכן יש סיכוי כי בעתיד יהיו עיוותים בקרנית כתוצאה מחיתוך כפי שמתבצע בlasik. אשמח אם תוכלו להרחיב בנושא כיוון שלא מצאתי מידע נוסף על כך באינטרנט. בנוסף, האם ניתן לחזור לבדיקה נוספת ולחוות דעת נוספת ברשת עיניים?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    Lasek כתוצאה מצילינדר אופקי

הוספת תגובה

• תשובה לשאלתך

פרופ' ישראל קרמר
    16/07/2008

נירית שלום רב,
    ברצוני לראות את צורת הצילינדרים ואת ממצאי צילומים הקרנית ,ושל צילום טופוגרפיה וצילום הסריקה מסוג orbscan , כדי להחליט לאיזה סוג של של ניתוח את מתאימה : האם את מתאימה ל אינטרה לאסיק או לטיפול בליזר ללא חיתוך הקליפה.
    בברכה פרופסור קרמר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• צלקת בקרנית לאחר ניתוח lasek
    יעקב
    14/07/2008

שלום רב לפני כחצי שנה עברתי ניתוח LASEK אצל ד"ר לווינגר במרפאת "עיניים". בבדיקות המעקב של שבוע, חודש ושלושה חודשים אחר הניתוח אמרו לי שהעיניים שלי במצב "מצויין". בזמן האחרון חלה התדרדרות בראייה שלי, בעיקר בעין שמאל. באתי לבדיקה ונאמר לי שיש לי רקמה צלקתית בעין. נרשמו לי טיפות סטרואידים (sterodex). אני לוקח את הטיפות האלו כבר שבוע ומרגיש שיפור קל. שאלותי: עד כמה נפוץ מקרה כמו שלי? ועד כמה נפוצה החלמה מלאה ממקרה כמו שלי? תוך כמה זמן עלי לצפות להחלמה מלאה? האם אני צריך "לשנות את ההתנהגות" - נאמר, לא לעשות ספורט ו/או לא לשתות אלכוהול וכדומה? מה הגורמים למצב הזה? איך אני יכול למנוע החמרה במצב ו/או הישנות המצב בעתיד? תודה רבה.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    צלקת בקרנית לאחר ניתוח lasek

הוספת תגובה

• תשובה לשאלתך

פרופ' ישראל קרמר
    16/07/2008

1- צלקת או עכירות בקרנית לאחר ניתוח מסוג לאסק היא דבר ידוע מזה שנים רבות , אך לשמחתינו נדיר יחסית.העכירות הזו עוברת בדרך כלל תחת טיפול בטיפות של סטרואידים , שיש להמשיך מספר חודשים.
    2-כדי להימנע מחשיפה לשמש , רצוי לעשות ספורט במקום מוצל משמש.
    בברכה פרופ קרמר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• קרנית דקה
    דיתה
    12/07/2008

שלום רב, אני בת 56 עברתי לפני שנה בדיקה וקבעו שיש לי קרנית דקה. רציתי לדעת אם יש לי אפשרות בניתוח לייזר לתקן גם את הראיה מרחוק וגם לקריאה. בתודה מראש

לבדיקת התאמה
    סגירה
    קרנית דקה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלתך

פרופ' ישראל קרמר
    16/07/2008

דיתה שלום רב
    במקרה של קרנית דקה מומלץ להישתמש בשיטת ניתוח מסוג prk או lasek שבה מבצעים ליטוש פני הקרנית ללא חיתוך קליפה.לגבי שמירה על הראייה מקרוב, מומלץ להישתמש בטכניקה שנקראת מונוויזן , כלומר עין אחת רואה היטב לרחוק ועין שניה לקרוב. אני מציע לך לבוא לבדיקת התאמה חשוב לציין שזו שיטה שלא מתאימה לכל מטופל .
    בברכה פרופ קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• להסיר משקפיים
    יוסי
    12/07/2008

שלום רב שמי יוסי ואני בן 16.2 ואני מרכיב משקפיים כבר 6-7 שנים ואני רוצה לדעת האם מותר לעסות לייזר בגיל כזה תודה מראש.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    להסיר משקפיים

הוספת תגובה

• מודעג

יוסי
    13/07/2008

והאים בעתיד אחריי הסרת משקפיים בלייזר הרעייה לא תחזור ליהיות לא טובה???

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלתך

פרופ' ישראל קרמר
    16/07/2008

יוסי שלום
    אני מצטער לאכזר אותך , אבל מקובל לעשות טיפול לייזר להסרת משקפיים אחרי גיל 18.עליך להמתין בסבלנות עד גיל זה .
    בברכה פורפ קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת משקפיים בלייזר
    מועמד לניתוח
    11/07/2008

שלום רב, עברתי בדיקות התאמה בשלושה מכוני עיניים, כולם יש לציין בעלי שם ומוניטין בשתיים מהמכונים נמצאתי מתאים לשיטת לאסק ובמכון נוסף נמצאתי מתאים לשיטת לאסיק - מה ההבדל בין השיטות ומה השיטה הבטוחה יותר ? כמו כן במכונים שהוצא לי ניתוח לאסק דיברו על קוסטום ויו - מה זה בדיוק הקוסטום ויו הזה ? באינטרנט קראתי שהקוסטום ויו זו טכנולוגיה שמתווספת למכשירי הלייזר הישנים יותר כדי לקבל תוצאות טובות יותר ואילו מכשיר האלגרטו כולל כבר טכנולוגיה זו - האם זה נכון ? אם זה נכון באיזה מכונים קיים מכשיר האלגרטו ? בתודה, מועמד לניתוח להסרת משקפיים.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח להסרת משקפיים בלייזר

הוספת תגובה

• תשובה לשאלתך

פרופ' ישראל קרמר
    16/07/2008

שלום רב
    נראה לי כי הנך מתאים יותר לשיטת ה- lasek מאשר ל lasik, היות ו-2 מכונים בעלי מוניטין המליצו על כך , בניגוד למכון בודד שהמליץ על lasik.במכון שלנו , אנו משתמשים בטכנולוגיה ייחודית הנקראת אינטרלאסיק, הקיימת רק אצלנו עד עצם היום הזה. בשיטה זו אנו מקלפים את קליפת הקרנית בעזרת לייזר מסוג intralase ולא בעזרת סכין , שיטה זאת הרבה יותר בטוחה ויותר מדויקת בהשוואה לסכין של ניתוח lasik.
    אני מציע לבוא לבדיקת התאמה במכון שלנו ואז יוסבר לך היתרונות של ליטוש הלייזר של המשקפיים בעזרת שיטת customvue שהיא שיטה יותר יעילה לגבי תיקון צילינדרים עקב יכולתה לעקוב אחרי התנועה הסיבובית של העין ולא רק רוחבית.
    בברכה פרופסור קרמר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח LASIK לעומת INTRALASIK
    איתי
    10/07/2008

עשיתי בדיקת התאמה לניתוח עיניים ונמצאתי מתאים לניתוח בשיטת ה-LASIK. יש לי בעין אחת מספר 3.75 ובשניה 3.25 (עם 0.5 צילינדר). האם כדאי לעבור לניתוח בשיטת INTRALASIK? האם יש חסרונות כלשהן לשיטת INTRALASIK לעומת ה- LASIK? מה הסיכון העיקרי בשיטת ה-LASIK לעומת שיטת ה-INTRALASIK ובכמה מקרים (אחוז) הוא קורה? האם יש בעייה בחשיפה לשמש, בריכה וים לאחר ניתוח ה- LASIK? תודה.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח LASIK לעומת INTRALASIK

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    16/07/2008

אלדד שלום רב
    1- שיטת האינטרה לאסיק היא הרבה יותר בטוחה בהשוואה לשיטת הלאסיק , היות ובשיטת הלאסיק משתמשים בסכין להב , הדומה לסכין גילוח במבנה הבסיסי שלו , אשר חותכת קליפה מהקרנית בשלב הראשון של הניתוח. לעומת זאת בשיטת האינטרה לאסיק משתמשים בלייזר חכם , מסוג intralase , המסוגל לקלף קליפה מהקרנית במקום הסכין . הלייזר הנ"ל עושה את הפעולה יותר בטוח , יותר מדויק ויותר מתוחכם . זו טכנולוגיה בטוחה ביותר ,והמומלצת יותר בכל העולם המערבי כולו ע"י כל המנתחים וחוקרים. אנו המכון היחיד בארץ שיש לו טכנולוגיה יחודית זו . הסיכון בשיטת לאסיק קשור לתקלות קשות שעלולות לקרות בעת חיתוך הסכין.
    2-ניתן ללכת לבריכה ולים לאחר 3 שבועות מהניתוח.
    בברכה פרופ קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטות הטיפול לבעלי קרניות דקות
    שלומי
    10/07/2008

שלום לפני מספר ימים ביצעתי בדיקת התאמה וכיוון שהקרניות שלי דקות התאימו עבורי טיפול בשיטת ה PRK . כיוון ששיוף הקרנית מבוצע באופן ידני הדבר המעורר בי חששות והייתי מעדיף שהדבר יבוצע באמצעות קרן לייזר באופן ממוכן ( דיוק ופחות מרווח לטעויות ) . האם השיטת ה EPI K הנחשבת לבטוחה ביותר כיום ובעלת זמן החלמה קצר יחסית עושיה להתאים עבורי ( קרניות דקות )במקום שיטת ה PRK ? תודה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    16/07/2008

שלומי שלום רב
    שיטת ניתוח הלייזר מסוג prk מתבצעת במספר דרכים :
    1- PRK שזהו גירוד או קילוף מכני של שכבת האפיתל .
    2-LASEK שזהו קילוף של שכבות האפיתל לאחר הפעלת אלכוהול(80%)
    3-EPILASIK שזהו גירוד או קילוף מכני של שכבות האפיתל ע"י סכין אוטומטית בעלות להב לא חד
    4- ASA שזהו גירוד שכבות האפיתל ע"י לייזר וע"י מכשיר מתכתי קהה הדומה לסכין , המסלק את שאריות שכבות האפיתל לאחר הסעיף הלייזר .
    למעשה כל 4 הדרכים הנ"ל הן אותה גברת בשינוי אדרת , בכל ארבעתן ההחלמה היא איטית ויכולה להיות לא נעימה , וכתוצאה הראייה המקסימלית מושגת לאט ובהדרגה . בנוסף כל הארבעה בטוחות באותה מידה
    בברכה פרופסור קרמר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי עיניים לאחר ניתוח להסרת משקפי
    ציפי קליין
    09/07/2008

האם נכון שאם עושים ניתוח לייזר יש אחר כך בעיה לעשות מיפוי עיניים אם צריכים עוד טיפול בעתיד לדוגמא קטרקט ?

הוספת תגובה

• מיפוי עיניים לאחר ניתוח להסרת משקפי

פרופ' ישראל קרמר
    11/07/2008

אין בעיה לבצע מיפוי קרנית אחרי ניתוח לייזר, אנו יודעים כיום כיצד לחשב את מספר העדשה המושתלת זמן ניתוח הקטרקט בצורה מדוייקת יותר מבעבר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה