מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התלכלכותנוני06/07/2008
ילד בן 11 בעיית התלכלכות יומית כפעמים ביום מה עושים? למרות שמשתדל להיכנס לשירותים יום-יום בשעות קבועות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלכלכות
ד``ר ברוך קושניר07/07/2008יש כיום מרפאות מיוחדות המתמחות בטיפול בבעיה זו. הקלידי בגוגל:
מילים כמו התלכלכות או חרדת אסלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה בן 5אלה06/07/2008
ההרטבה אצל הבן שלי (בן 5) מתרחשת בערך פעם בשבוע, לאחר שבעבר, לפני שנה, הוא היה מרטיב יותר. השאלה היא האם לפנות לטיפול או להמתין שהתופעה תחלוף - יש מגמת ירידה ואני רוצה להאמין שיהיה לזה סוף. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה פעם בשבוע
ד``ר ברוך קושניר06/07/2008א. נא ודאי שהילד שותה כאוות נפשו - גם לפני השינה.
ב. נא מלאי טבלת הרטבות במשך שלשה שבועות.
אם בתנאים האלה תדירות ההרטבה הולכת ויורדת -- הילד נמצא בהליך גמילה טבעי.
אם התדירות ממשיכה כפי שהיא או אם היא עולה -- יהיה צורך בהתערבות טיפולית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלחנן02/07/2008
שלום רב, מהם אחוזי ההצלחה בערך בטיפול בילדים באמצעות זמזם אלקטרוני? כמו כן, מאיזה גיך מומלץ להתחיל טיפול כזה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי הצלחה בטיפול
ד``ר ברוך קושניר04/07/2008כאשר מבצעים את הטיפול במסגרת מרפאה מקצועית עם הדרכה ומעקב לאורך הטיפול כולו -- קשה מאד להיכשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתנהגטל29/06/2008
שלום רב, האם כשבני בטעות עושה פיפי במיטה או שבורח לו במהלך היום, האם עלי לנהוג באיפוק וקבלה ולומר לו שזה לא נורא או שעלי לגנות את המעשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להרטבה
ד``ר ברוך קושניר04/07/2008יש לעודד את הילד ולתמוך בו. יתכן ותוכלו להעזר בטיפול מקצועי ולפתור את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשימרית24/06/2008
מה לעשות עם הילדה שלי היא בת 10 ועדיין מרטיבה בלילה היא מסוגלת לישון ככה ולא להרגיש כלום עד שהיא מתעוררת בבוקר מה עושים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
ד''ר יונתן קושניר26/06/2008הדרך היעילה ביותר לטיפול בהרטבת לילה היא באמצעות זמזם הרטבה מלווה בהדרכה מקצועית. מומלץ לפנות למרפאה מקצועית ולקבל שם גם את המכשיר ( כיום ישנם בארץ מכשירים אלחוטיים המתקדמים ביותר בעולם ) וגם הדרכה ותמיכה מקצועית לכל אורך הטיפול.
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרטבת לילה
ד``ר ברוך קושניר27/06/2008מומלץ לפנות למרפאה מקצועית לקבלת טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשמרית
רונית30/08/2008הי שמרית, חשוב שתפני בהקדם לרופא הילדים או לאורולוג שיאבחן נכון את מקור ההרטבה. חשוב לשלול זיהומים בדרכי השתן או כל בעיה התפתחותית. את הזמזם אפשר להשיג ביד שרה וחבל להוציא כסף רב עבור הטיפול הזה כאשר אפשר לקחת בחינם מיד שרה. אני ניסיתי את הטיפול בזמזם ללא הצלחה במשך כמה חודשים בהם הילד שלי לא התעורר מהצלצול של הפעמון אלא המשיך לישון והרטיב...לאחר מכן חזרנו לרופא הילדים שרשם לבני מינירין - והטיפול הזה עזר. הילד היה יבש ומיותר לציין שזה השפיע על כולנו - הילד יותר רגוע ושמח לקום בבוקר לבית הספר ואנחנו ישנים בלילה:) התרופה הזו מאוד בטוחה - בני לא חווה כלל תופעות לוואי ורופא הילדים הסביר כי לאחר שלושה חודשים של טיפול (אנחנו כרגע בחודש השני) נבצע גמילה הדרגתית מהמינירין ויש סיכוי סביר שהילד ימשיך להיות יבש בלי התרופה. בכל אופן, אני שמחה שהילד שלי יבש בלילה כי הזמזם לא עזר בכלל ורק העיר אותנו ואת הילד הבכור שלי. בהצלחה! שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גמילה מחיתוליםהדס21/06/2008
שלום.
התחלתי עם ביתי גמילה מחיתולים כשהיתה בגיל שנה ו10 חודשים. בהתחלה היא היתה בסדר גמור (חופשת פסח) וכשחזרה לגן החלה נסיגה.
היום היא כן גמולה במעון ובבית מפספסת כל הזמן.
מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות
ד''ר יונתן קושניר21/06/2008שלום,
בת כמה ביתך?
האם היא מרטבה גם ביום וגם בלילה?
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלות
הדס22/06/2008היא בת שנתיים עכשיו. היא עדין לא גמולה בלילה והיא עם חיתול.
התחלנו בגמיה רק ביום ובגלל הבעיות אז לא המשכנו במילה בלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיונתן תודה רבה על העזרה :)
הדס24/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגילה18/06/2008
שלום רב
הבן שלי עבר טיפול עם פעמון בגילך 6 ונגמל. עכשיו חזר להרטיב כל לילה. מהו הטיפול המתאים כעת? תרופתי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה מישנית
ד''ר יונתן קושניר18/06/200820% מהילדים הנגמלים מהרטבה באמצעות זמזם אלקטרוני חוזרים להרטיב. במקרים כאלה יש לחזור שוב על הטיפול באמצעותהזמזם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהישראל15/06/2008
שלום רב,
האם הרטבת לילה בקרב מבוגרים נפוצה יותר אצל נשים מאשר גברים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשים וגברים
ד''ר יונתן קושניר15/06/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 26-הרטבה....גל09/06/2008
אני בת 26,לפני כשבועיים היתה לי דלקת בדרכי השתן,ניסיתי לקחת חמוציות ולהימנע מלקחת אנטיביוטיקה אחר לאחר כשבוע וחצי שהדלקת לא עברה-לקחתי OFLODEX 200 מ"ג למשך שבוע...
והלילה לאחר כמס, ימים שסיימתי את האנטיביוטיקה היתה הרטבת לילה(יש לציין פעם ראשונה בחיי!!!!)
האם זה יכול להעיד על בעיה רפואית כלשהי?ובכלל על מה זה מעיד?
תודה(קצת מבוהלת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה חד פעמית
ד''ר יונתן קושניר09/06/2008נראה כי מדובר בארוע חד פעמי אשר פשוט עלייך להתעלם ממנו.
סיימי את הטיפול בדלקת.
במידה ותופעת ההרטבה תחזור מעל שלש פעמים באותו חודש
כיתבי לינו שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטראלייף
נחום12/06/2008www.ultralife.co.il
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה ליליתורד04/06/2008
ביתי בת 5.8 בתחילת השנה עברנו משהוא בגן שגרם לרגישות שלה לעלות מאוד העברנו אותה מהגן
עוד בזמן הגן הקודם הילדה התחילה להרטיב שוב(היא גמולה מגיל שנה ועשר) לבד.
בגן הנוחכי ההרטבות לאט לאט פסקו אבל חזרו לפני יומיים שוב (גם בזמן ההפסקה היו הרטבות
לפעמים יום כן יומיים לא) לילה אחד הרטבה אחת לילה אח"כ 3 הרטבות אני ממש מתוסכלת ויותר מכך יותר כואב לי להעיר אותה ושהיא תגלה שברח לה זה מעציב אותה.
מה עושים בבקשה עזרה קראתי משהוא לגבי סדין? שעוזר ליספוג את הפיפי .
מה אני אמורה להגיד לה?
יש המון כעסים ,עייפות גם אבא וגם אמא עובדים וזה ממש מתיש .
בבקשה עזרה?
תודה מראש ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה משנית
ד``ר ברוך קושניר05/06/2008נראה כי עליכם לפנות לעזרה במרפאה מקצועית המתמחה בטיפול בהרטבת לילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה+שאלהטל01/06/2008
אני בן 17..ומשהו כמו עד גיל 16 הייתי מרטיב כמעט כל יום במיטה :(
עכשיו זה מממש נדיר זה קורה לי פעם בחודש ואפילו יותר .
אני ממש מודאג ממה שיהיה בצבא..כי אני לא רוצה להתעורר פעם אחת ולגלות שאני רטוב מול כל הפלוגה.
הייתי אצל הרופא הוא אמר שהבעיה זה שאני יושן חזק..ושבמקרים כאלה אני צריך לישון בבית והוא גם יביא לי אישור לזה.
עכשיו השאלה שלי אם יש איזה כדורים שאני יכול לקחת כדי למנוע את זה(ב100%)?ולשרת בקרבי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה בגיל 17
ד``ר ברוך קושניר01/06/2008אני מזמין אותך לעשות ניסוי במספר צעדים על מנת לאבחן את בעייתך והחליט כיצד לנהוג על מנת לפתור אותה .
צעד א: במשך עשרת הלילות הקרובים הקפד במיוחד לשתות המון כל ערב וגם לאכול אבטיח ממש לפני השינה.
ב. ערוך רישום של הלילות היבשים והרטובים.
ג. העבר אלי את התוצאות בעוד עשרה ימים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבני30/05/2008
שלום,
אני בן 18+
אם יצא לי פיפי במיטה בצורה חד פעמית כאילו בא נגיד שזה פעם שניה בחיים הבוגרים שלי נגיד קרה בגיל 14 כזה ועכשיו בגיל 19 שוב .
בסך הכל אני מפחד שזה יקרה שוב
אני צריך להיות מודאג מהתופעה ????
איך אני יכול לישון אצל חברים או חברות במצב כזה???
מה לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תשובה??
בני02/06/2008עזרה?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדיש למכשיריםנירית28/05/2008
שלום, בני בן 3 אדיש לכל המכשירים שרכשתי עבורו עד עכשיו, ישן חזק גם לאחר שהרטיב וגם לאחר פעמון וצלצול ונראה ששום דבר לא משפיע עליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה חזקה מאד
ד``ר ברוך קושניר29/05/2008שינה חזקה ואי התעוררות מהזמזם הינהי תופעה מאד שכיחה אצל ילדים המקבלים טיפול בהרטבת לילה.
א. במרפאות מקצועיות בתחום תוכלי לקבל הדרכה לגבי התמודדות עם השינה העמוקה.
ב. מאחר והילד הוא רק בן 3 -- יש לשקול אפשרות של המתנה מספר חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מטיטוליםאיריס25/05/2008
שלום, האם יש לכם עצות מעשיות לגמילה מטיטול איך אפשר להרגיל לסיר או ישר לשירותים מה עדיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצות לגבי גמילה מחיתולים
ד``ר ברוך קושניר29/05/2008בכבלים בערוץ ההורים ( ערוץ 41) תוכלי לצפות בקורס גמילה מחיתולים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההרטבה חזרהיערה19/05/2008
ביולי האחרון טופלה ביתי בת השמונה בשיטתך בהצלחה יתרה (וזאת למרות שינה כבדה עם הפסקות נשימה בדרגה קלה עד בינונית בשל שקדים מוגדלים) היא נגמלה לחלוטין ומאז ועד לפני חודש(כ-9 חודשים) לא היה אפילו פספוס אחד (הילדה הרטיבה קודם בגדול). בחודש האחרון הילדה חזרה להרטיב בתחילה פעם אחת עם הפסקה של שבועיים לאחר מכן שוב וביומיים האחרונים הרטיבה פעמיים. חזרתה להרטיב מערערת את ביטחונה והילדה איבדה את הביטחון שהיא ילדה יבשה. מה עושים ? חוזרים לזמזם, יש מענה בשיטתך לבעיה זו? אנא ענה לי בדחיפות. חשוב לי לציין כי ילדתי אינה חווה בשלב זה של חייה משברים היא ילדה מצליחה, מחוננת, שמחה ומאושרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה חוזרת
ד``ר ברוך קושניר20/05/200880% מהילדים הנגמלים מהרטבה בשיטת הטיפול שלי -- לעולם לא חוזריםלהרטיב. אצל 20% ההרטבה חוזרת -- ללא כל סיבה נראיית לעין. במקרים אלה יש לחזור מחדש על הטיפול ולהגיע שוב לגמילה מחלטת. אתם מוזמנים לפנות מחדש אל המרפאה לשם קבלת עזרהץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)