מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרטבה בלילהליאת31/12/2007
שלום רב,
בתי בת 4 וחצי מרטיבה כמעט כל לילה.
היא נוטה לשתות חלב (מטרנה) לפני השינה בכמות של 240-330 מ"ל אבל אנחנו לוקחים אותה לשירותים באמצע השינה.
כמו כן יש לה בטן מאוד נפוחה (קצת מזכירה את הבטן של הסומלים הרעבים)
לא דאגתי כל כך עד היום אבל קראתי מאמר המדבר על סכרת שמתקשר לי לנושא
מה דעתכם? ומה עלי לעשות?
תודה ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן נפוחה
ד``ר ברוך קושניר02/01/2008פני אל רופא הילדים ודווחי לו על הבטן הנפוחה ועל החשות שלך מסכרת נעורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיליריןאסנת30/12/2007
שלום ד"ר, הומלץ לי לתת לבני תרופה בשם מילירין - האם היא טובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינירין
ד``ר ברוך קושניר02/01/2008תרופה זו ( הניתנת בתרסיס לאף ) הוסרה מן המדפים על ידי משרד הבריאות בתחילת חודש דצמבר 2007.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרן23/12/2007
מהו הגיל הממוצע בו ילדים אמורים להפסיק להרטיב במיטה. בנוסף, מה הם הטיפולים לילדים גדולים יחסית שעדיין לא הפסיקו להרטיב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הפסקת ההרטבה
ד``ר ברוך קושניר24/12/2007רוב הילדים נגמלים בין הגילים שנה וחצי ושנתיים וחצי. בגיל 5 כ 15% מהילדים עדיין מרטיבים. הטיפול היעיל ביותר בבעיית ההרטבה גם בגילים מאוחרים הוא באמצעות זמזם ההרטבה.
בברכה
ד"ר ברוך קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדה בכיתה ב'' עושה במיטה
יובל26/02/2008שאלה: איך נגמלים מהרטבה ?
אני לא יכולה אם זה כך. זה בילתי אפשרי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיטוליםשרי12/12/2007
בעוד כשלושה חודשים ימלאו לבן שלי שלוש עד סוף הקיץ הוא לא הראה סימני גמילה
היום רק כאשר מחליפים לו הוא מבקש ללכת לשירותים אבל בשאר היום לא.
האם עשיתי טעות שלא גמלתי אותו בקיץ? האם עכשיו כשהוא כבר גדול יהיה לי יותר קשה לגמול אותו? האם לחכות עד שהוא יוריד את הטיטול בעצמו וילך לשירותים מרצונו?
אשמח לקבל את תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיטולים
ד``ר ברוך קושניר24/12/2007מומלץ להמתין עד הקיץ הבא ולנסות גמילה מחדש.
בברכה
ד"ר ברוך קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילהנחמה06/12/2007
לעיתים אני מרטיבה בלילה מתוך חלימה. אני חולמת שאני הולכת להתפנות בשירותים ואז אני מרטיבה את המיטה ומייד מתעוררת מהרטיבות.
האם זו תופעה נורמלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה חלומית
ד``ר ברוך קושניר07/12/2007זוהי אכן תופעה נפוצה ביותר אצל הסובלים מהרטבת לילה. אם גילך הוא מעל ארבע שנים -- מומלץ שתיפני לקבלת טיפול בבעיית ההרטבה שלך.
בברכה
ד"ר ברוך קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה ביוםרחל04/12/2007
בתי בת 3 גמולה חצי שנה מאז שהחלה שנת הלימודים ונקלטה לגן חדש היא כל הזמן חוזרת רטובה מהגן, דבר זה לא מפיעה לה בכלל וזה נמשך גם בבית, תוך כדי שיחה איתה על הנושא ההרטבה היא יכולה לעשות על עצמה ולא להתייחס למה שמדברים איתה.
דבר זה מתסכל אותי מאד ונסיתי כמה דרכים כדי לשנות זאת אם בגירוי הפתעות ואם בשיחה.
חובה לציין שבלילה היא לא מרטיבה מכוון שאני דואגת לקחת אותה לשירותים
אנני נמצאת איתה במשך היום כדי להמשיך עם אותו תהליך של הלילה לכן חוזרת רטובה כל יום.
דבר נוסף הנני בהריון בחודש שביעי שלהערכתי דבר זה אולי משפיע עליה.
אודה לך על תשובתך המהירה
רחל כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה בזמן ערות
ד``ר ברוך קושניר05/12/2007הוראות לטיפול בהרטבה בזמן ערות בלבד ( אשר אינה נלויית אל הרטבת לילה)
יש לקחת את הילד לשירותים אחת ל 45 דקות בכל זמן שהוא נמצא ליד אחד מההורים. ההדגשה היא על לקחת. לא להציע, לא לבקש, פשוט לקחת פיזית ביד ולנסות להשתין באסלה. גם אם הילד מתנגד, אומר שאין לו, מבטיח לעשות אחר כך, בכל מקרה, לא לוותר. הילד חייב ללכת לשירותים ולנסות. ברוב המקרים יש שיפור משמעותי אחרי שבועיים. אז עוברים לתדירות של כל שעה וחצי, אח"כ לתדירות של כל שעתיים וחצי ובהדרגה מצמצמים את מעורבות ההורים עד אשר אין צורך להתערב כלל. במהלך הטיפול, כל פעם שהילד הולך לשירותים מיזמתו הוא מבטל את הלקיחה הבאה על ידי ההורים.
בהצלחה,
ד"ר ברוך קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית02/12/2007
אני בת 30, בשבועייים האחרונים קרו לי בפעם הראשונה בחיי שהרטבתי מתוך שינה.
ממה זה נובע? מה אפשר לעשות? האם זו בעייה נפוצה אצל נשים מבוגרות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה בגיל 30
ד``ר ברוך קושניר02/12/2007יתכן ומדובר כאן באפיזודה מקרית וחולפת. כיתבי אלי שוב אם הבעיה תחזור על עצמה עוד פעמיים בשבועיים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה והתרגלות לחיתוליםאורן פרנקו29/11/2007
לד"ר קושניר שלום רב ,
אני נער כבן 20 שבסוף השבוע ימלאו לו 21 .
אני לא יודע אם שמעת פעם על התופעה אך מאז שהייתי בגיל 11 יש לי משיכה עזה ללבישת חיתולים ולשימוש בהם שנמשכת עד היום .
בגיל 14 הופיעה אצלי הרטבת לילה . ככל הנראה עקב כך שהתרגלתי לעשות את השתן בחיתול , הורי כמובן לא יודעים ואני מדגיש את זה על כל האהבה שלי לחיתולים , אז בזמנו הם הרשו לי להיות בחיתולים בלילה תוך כדי תהליך הטיפול , ההרטבה לא פסקה עד היום וכיום בגלל שאמא שלי היא אם חד-הורית אז מחלקת הרווחה בעירייה רוצה לממן לה טיפול במרפאה שלך .
הבעיה היא כזאת שהורי חשבו כי ההרטבה הפסיקה אצלי , ולמעשה הם לא יודעים כי אני משתמש בחיתולים . יש לציין כי אני סטודנט במסלול עתודה ולכן טרם התגייסתי לצבא , עברנו את כל הבדיקות הרפואיות וכולן יצאו תקינות .
אני ממש פוחד לבוא לטיפול אצלך , ואפילו מסרב , ולא חלילה וחס בגלל משהו כלפיך , להפך אתה בן אדם נפלא שעוזר לאנשים ועליך להמשיך במלאכה הזאת . הבעיה היא שמה יהיה שאני יבוא אליך . הרי אני לא יכול לומר להורי שאני משתמש בחיתולים כמו תינוק , וסליחה על התיאור אבל זה נכון , כבר 10 שנים . ומה אני בדיוק יגיד להם ?? שהם צריכים לגמול אותי מחיתולים ... הם יהרגו אותי על המקום או ישלחו אותו למוסד לחולי נפש . אני אובד עצות כי מחריכים אותי לקחת את הטיפול הזה ואני יודע שככל הנראה לא תוכל לעזור כי הבעיה היא התרגלות לחיתולים וכעת צריך להגמל מהם , פשוטו כמשמעו .
אשמח לעזרה ממך
סוף שבוע נעים
אורן פרנקו
אפשר גם בפלאפון ( אם תוכל לשלוח לי מייל בו אני ישלח לך את הטלפון כי איני רוצה לחשוף אותו כאן )
שוב תודה ובאמת שאני זקוק לייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האימייל שלי
אורן פרנקו29/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אתה לא עונה לי , בבקשה זה חשוב
אורן פרנקו02/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיתולים
ד``ר ברוך קושניר02/12/2007עליך לפנות לטיפול פסיכולוגי בבעיה אותה אתה מתאר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפעמונית מצפצפת, מה אז?אמא אחת25/11/2007
כאשר הפעמונית מצפצפת בלילה, איך צריך להגיב?
רק התחלנו את הטיפול לפני מספר ימים והבן שלי לא מתעורר בעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעמונית מצפצפת
ד``ר ברוך קושניר25/11/2007שלום רב,
עלייך לפנות בשאלות מסוג זה אל המרפאה בה התחלתם את הטיפול.
בברכה
ד"ר ברוך קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנחנו מטפלים בפעמונית בלי מרפאה
אמא אחת26/11/2007בכל זאת, אז מה אתה ממליץ לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילהאסנת24/11/2007
בתי בת שלוש. גמולה ביום כבר מגיל שנתיים. מאחר ובגיל שנתיים נכנסו לתקופת חורף החלטתי להמתין עם הגמילה בלילה ,והורדנו את הטיטול בלילה בתקופת פסח.
לפני השינה אנו לוקחים אותה לשירותים וכן מעירים אותה בלילה. בהתחלה היה בסדר, עם פיספוסים מדי פעם אך המצב היה עוד בגדר הסביר.
היום ,כשאנו מעירים אותה בלילה ואומרים לה שהיא צריכה לעשות פיפי בשירותים היא מאוד מתעצבנת וכועסת(ואפשר להבין אותה) אז אם היא מתנגדת מאוד אנו מוותרים ויודעים שהיא תעשה פיפי במיטה. יש פעמים שהיא קמה ללא בעיה ועושה בשירותים אך שוב בבוקר אנו רואים כי פיספסה.
חברה אמרה לי שיש תחתון גמילה שהוא מען טיטול. לאחרונה קניתי אך שמתי לה אותם רק לילה אחד מאחר ואני מרגישה ממש לא בסדר עם זה, משום שיש לי תחושה שאני עושה לילדה משהו לא טוב שפתאום עכשיו אני מחליטה לשים לה את התחתון/טיטול כשבעצם עד עכשיו היתה עם תחתון רגיל בלילה.
יש לי תחושה שאני מרמה את הילדה ,למרות שאמרתי לה שזה רק ללילה.
אני לא רוצה שתחושת הביטחון של הילדה שלי תרד או שיהיה לה רגרסיה בשל כך.
אני רוצה רק את הטוב בשביל הילדה שלי - זקוקה לעצתך האם להמשיך כך או לנסות שוב את התחתון/טיטול ללילה בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחתון חיתול
ד``ר ברוך קושניר25/11/2007שלום רב,
תחתון החיתול מהווה פיתרון מצויין למצב ההרטבה של ביתך. זוהי דרך מעשית ופשוטה להימנע מהצפה של כל כלי המיטה. אין השימוש בו מהווה כל פגיעה בילדה, בפרט אם מסבירים לה את התועלת ואת ההגיון שיש בכך.
בברכה
ד"ר ברוך קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נגמל באמתחסוי19/11/2007
הילד נגמל כבר מזמן אבל האמת שאין אף יום יבש לגמרי. בבוקר לרוב קם יבש אבל במשך היום בורח לו הרבה.
כאשר שולחים אותו לשרותים קורה שהוא עושה את עצמו ולא עושה כלום ואחר כך בורח לו. לא מפריע לו שרטוב לו בבית ןלא בגן וכלום לא עוזר. גם האחות (בת 6) שלו שאומרת לו שמסריח לא עוזר.
כאשר נוסעים למס' ימים כמו לבית מלון והוא יודע שאין הרבה בגדים להחליף זה קורה מעט מאד. נושא הפרסים ותיגמול לא עזר. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה בזמן ערות
ד``ר ברוך קושניר19/11/2007
שלום רב,
לפנייך הוראות מפורטות לטיפול בבעייה.
בהצלחה
ד"ר ברוך קושניר
הוראות לטיפול בהרטבה בזמן ערות בלבד ( אשר אינה נלויית אל הרטבת לילה)
יש לקחת את הילד לשירותים אחת ל 45 דקות בכל זמן שהוא נמצא ליד אחד מההורים. ההדגשה היא על לקחת. לא להציע, לא לבקש, פשוט לקחת פיזית ביד ולנסות להשתין באסלה. גם אם הילד מתנגד, אומר שאין לו, מבטיח לעשות אחר כך, בכל מקרה, לא לוותר. הילד חייב ללכת לשירותים ולנסות. ברוב המקרים יש שיפור משמעותי אחרי שבועיים. אז עוברים לתדירות של כל שעה וחצי, אח"כ לתדירות של כל שעתיים וחצי ובהדרגה מצמצמים את מעורבות ההורים עד אשר אין צורך להתערב כלל. במהלך הטיפול, כל פעם שהילד הולך לשירותים מיזמתו הוא מבטל את הלקיחה הבאה על ידי ההורים.
בהצלחה,
ד"ר ברוך קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת לגמריאסנת07/11/2007
בני בן 5.5. גמול מחיתולים מגיל שנתיים(בוקר).
בני עשה הכל מאד מהר (זחילה, הליכה, דיבור...).
הוא עדיין מרטיב כמעט כל לילה.
מה עלי לעשות. אני מיואשת לגמרי.
כל בוקר שהוא קם יבש הוא ממש מאושר. הוא מודיע לכולם שהיום לא ברח לו.
מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל יאוש
למור22/05/2008היי, אני מבינה לליבך את הקושי והמצוקה, אני ההיתי ממליצה לך לנסות את סדינית הפלא עלמנת לעבור תקופה זו, אני גמלתי את בני בעזרת הסדינית הפלא, שמים את הסדינית הפלא על המצעים ישנים עליה היא נעימה וסופגת את הפיפי שכך הוא חוסך לך טירדה להחליף כל פעם את המצעים,
תחפשי בגוגל סדינית הפלא
ושיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל יאוש!!!
ד''ר יונתן קושניר22/05/2008עליך לפנות אל מרפאה מקצועית המתמקדת בטיפול בבעיות הרטבת לילה.
בעייתכם תיפתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך גמילה ממוצע?אושר06/11/2007
אני יודעת שאין מספר מדוייק, אך אנו מנסים כבר חצי שנה ללא הצלחה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך הגמילה
ד``ר ברוך קושניר06/11/2007מה בדיוק ניסיתם. לא ברור על מה אתם בדיוק מדברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשך הגמילה
ד``ר ברוך קושניר06/11/2007מה בדיוק ניסיתם. לא ברור על מה אתם בדיוק מדברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית גןחסוי04/11/2007
בתי בת 3 שנים וחודשיים. בקיץ נגמלה חלקית - ישנה ללא חיתול ביום ובלילה, עושה פיפי בשרותים, מעולם לא מרטיבה בבית.בכדי לעשות קקי היא מבקשת חיתול, לא מוכנה לעשות קקי בשרותים.
בתחילת שנה"ל חזרה לגן בו היתה גם בשנה שעברה בשבוע הראשון סרבה להשתמש בשרותים בגן והתאפקה כל יום עד שהגיעה הביתה ( בסביבות 12:30).מזה יומיים מרטיבה בגן מספר פעמים ביום, אומרת שהעדיפה לעשות במכנסיים ולא ללכת לשרותים או להשתמש בסיר אישי שלה שנמצא בגן.
אין לה בעייה להשתמש בשרותים בבתים מוכרים או ל"השקות את העץ", קשה לה בבתים לא מוכרים.
יש לציין גם שלפני 3 חודשים נולד לה אח. ושמדי פעם קיימת בעיית עצירות לפחות מגיל שנה.
איך עלינו להתייחס למצב? הגננת מציעה לא להתרגש ולעבור לסדר היום וטוענת שהעניין יסתדר.האם יש צורך לפנות לטיפול ואיזה? בתודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית גן
ד``ר ברוך קושניר05/11/2007גננות הן בדרך כלל מנוסות מאד בנושאים אלה ובפרט כאשר מדובר בילד אותו הן מכירות היטב.
נראה כי בשלב זה כדאי לפעול על פי המלצת הגננת.
במידה ולא יחול כל שינוי לטובה במשך החודש הקרוב - פני שוב אלינו.
בברכה
ד"ר ברוך קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבהתהילה24/10/2007
בני בן 5.5 ילד שמח ומאושר בוגר לגילו,מרטיב כל לילה,ניסינו כל מיני דרכים,עידוד, מניעת שתיה לפני השינה, הוא מאוד רוצה להפסיק להרטיב ואפילו משתדל לקום לשירותים לבדו באמצע הלילה ובכל זאת בבוקר הוא רטוב.
עקב מצב כלכלי קשה אין באפשרותי לקחת אותו למרפאות המיוחדות המטפלות בעזרת זמזמים.שאלתי היא :האם יש דרכים נוספות שאוכל לנסות במסגרת הבית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
ד``ר ברוך קושניר24/10/2007בחלק מהסניפים של יד שרה ניתן לקבל זמזם בהשאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)