מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליחה להגיע לשרותיםהממליץ16/04/2008
שלום.
אני אחרי לידה ראשונה ומתרטבת לפני שאני מגיע לשרותים.
מישהו מכיר אולי..במיקרה חיתול או משהו כזה.
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סדין אדוםאיל בן דוד14/04/2008
הבת שלנו סובלת מהרטבה לילית אני שואל , האם ידוע למישהו, האם ה'סדין האדום' או ' פעמונית' שמשימים מתחת לסדינו של הילד ניתן לרכישה ומה מחירו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר הרטבה
ד``ר ברוך קושניר14/04/2008המכשיר היעיל ביותר לטיפול בהרטבת לילה הוא הזמזם האלקטרוני המוצמד לבגד. מומלץ לקבל אותו בהשאלה במסגרת מרפאה מקצועית מסודרת עם הדרכה ומעקב מקצועי צמודים. באופן כזה ההצלחה בטיפול היא כמעט 100%. קשה מאד להצליח בטיפול זה ללא הדרכה ומעקב מקצועי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלבת הכספים מההורים
גיל22/11/2011מסקנתי אחרי שעברתי "טיפול" (במקרה במרפאות קושניר אבל ההערה שלי תקפה לכל המרפאות) כזה עם הבת שלי: אין צורך ללכת למרפאה קונים את הזמזם אפילו ב EBAY מפעילים אותו על פי ההוראות ולאחר תקופה הילד בעזרת הפעמון מחזק את אינסטיקט אחזקת השתן גם בלילה. אני הייתי בטיפול כזה ולמעט הסבר של חצי שעה שכבר קראתי אותו באינטרנט לא קיבלתי שום יעוץ רק גיהצתי כ"א ב 1500 ש"ח כולל פיקדון על המכשיר ובזה נגמר "הטיפול". אפשר לקבל זיכיון לסניף כזה? עוד לא ראיתי כסף קל כזה? בארה"ב מוכרים רק את המכשיר למה בארץ צריך לגהץ את ההורים שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה עמוקהגליה13/04/2008
שלום רב, האם ילד שישן לא טוב בלילה נוטה להרטיב פחות כיוון שהוא מודע יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה עמוקה
ד``ר ברוך קושניר15/04/2008כאשר מערכת הרפלקסים המפקחת על שלפוחית השתן מתפקדת באופן מושלם -- לא מתרחשת הרטבה בשום תנאי. רוב הילדים והמבוגרים ישנים היטב בלילה ולא מרטיבים כלל. לסיכום לא אמור להיותכל קשר בין איכות השינה לבין הרטבת לילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה במרכזגלית08/04/2008
שלום, האם אתה עובד במרכז או יש לך המלצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרפאות ד"ר ברוך קושניר במרכז הארץ
ד``ר ברוך קושניר09/04/2008כן אני עובד במרכז הארץ במספר מרפאות. טלפון לבירורים
035115933* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהש06/04/2008
שלום רב, האם מאורעות שונים גדולים בחייו של הילד כגון, התחלת בית ספר, יכולים לגרום להתגברות ההרטבה הלילית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה של מאורעות שונים על הרטבה בלי
ד``ר ברוך קושניר06/04/2008כאשר מנגנון הרפלקסים המפקח על שלפוחית השתן פועל בצורה תקינה ומושלמת -- אין מאורעות שונים יכולים לגרום להרטבה. במקרים נדירים יכולה להתרחש הרטבה בלילה כתגובה למאורעות שונים - גם כאשר מערכת הרפלקסים תקינה -- אך תופעת ההרטבה תהיה למספר לילות בודדים ותעלם מעצמה. אם הרטבת לילה מתחילה בעקבות ארוע וממשיכה יותר משבועיים - יש לפנות למרפאת הרטבה מקצועית לבקשת עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרמי03/04/2008
כמה אחוזים מהאוכלוסית הגברים הבוגרת - 18 ומעלה סובלים מהרטבת לילה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוז מרטיבים מעל גיל 18
ד``ר ברוך קושניר03/04/2008בין אחד וחצי לשלשה אחוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיית צרכים בן 5.5שרית31/03/2008
שלום רב
בני בן 5.5. גמול מגיל 3 וקצת, גמילה מלאה שעברה חלק...
מתחילת השנה נכנס לגן חדש,ו לאחר חודש וחצי נולדה לו אחות
בתחילת השנה היתה בעיה עם עשיית קקי בתחתונים, היה עד השנה בגן פרטי, תמיד בגן ואנחנו היינו מנגבים לו את הקקי, ילד מפונק אך עם זאת עצמאי - חוץ מבעיית הניגוב. וכשנכנס לגן עירייה ששם לא עושים דברים כאלה, היתה לו בעיה לנגב לבד והחל לעשות בתחתונים קקי, לאחר שאמרנו שאנחנו נעזור לו שוב לנגב הבעיה הפסיקה אך חזרה שוב לפני כחודשיים-שלושה בערך, כחודשיים בערך לאחר שנולדה לו אחות (לא יודעת אם קשור), הקשר איתה מקסים, אין בעיה נראית לעין.
מה הבעיה, הילד כל יום עושה בתחתונים, אלא אם כן אנחנו משכנעים ולוקחים אותו לשרותים לעשות קקי ואכן עושה.
מפחדת שיפריע מבחינה חברתית, שנה הבאה הוא גם עולה לכיתה א'.....
בדר"כ לא עושה בגן, בעיקר בבית. ואציין כי מתבייש כאשר עושה זאת.
אודה על תשובה - שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלכלכות
ד``ר ברוך קושניר31/03/2008ילדכם סובך מבעיית התלכלכות. ניתן לסייע לכם בפתרון הבעיה עליכם לפנות למרפאה מקצועית המתמחה בטיפול בבעיות של חרדת אסלה והתלכלכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתי בת 4 קשה לה לנגב מה עושים.
רחל22/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה אצל ילדה בת חמשנעמה30/03/2008
שלום,
ביתי בת 5 וארבעה חודשים, נגמלה בצורה חלקה מטיטולים בסביבות גיל שנתיים. ילדה חיונית, שמחה אינטילגנטית וצחקנית. בשני הלילות האחרונים הרטיבה במיטתה, אני חוששת שאולי זה קשור לכך שבספטמבר היא עולה לכיתה א' ובתקופה האחרונה זה העסיק אותנו הרבה והיא הביעה חשש מהנושא.
כמו כן אני ואבא שלה נפרדנו לפני שנה וחצי - האם יכול להיות שזו סוג של תגובה מאוחרת? חשוב לי לציין שאין שום שינוי בהתנהגות שלה, היא שמחה ופטפטנית כתמיד.
ואולי זה סתםפנצ'ר חולף? אשמח לקבל תגובה! אני קצת מודאגת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי פנצ'ר חולף
ד``ר ברוך קושניר31/03/2008יתכן ובאמת מדובר בתקלה חולפת. כרגע אין צורך לבצע התערבות כלשהי. במידה והבעיה תחזור על עצמה מספר פעמים נוספות במהלך חודש אפריל -- יהיה רצוי לפנות לעזרה למרפאה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך הרטבה לאחר טיפול לא מוצלחאמא29/03/2008
שלום
ניסיתי את הטיפול במרפאת קושניר בעפולה כדי לטפל בהרטבת לילה של ביתי שהיום היא בת 8.5, אחרי שיפור קצר שהושג חלה נסיגה והמטפל המליץ שכדאי לשלב טיפול במינרין בשלב זה התייאשנו והפסקנו את הטיפול. בשביל מינרין לא באנו למרפאה התנהגותית.
חשבנו לנסות שוב וברגע שהצענו לבת היא התנגדה ואמרה שהיא יכולה להיות יבשה בשבועיים האחרונים היא אכן השתפרה מאד ומרטיבה בממצוע אחת לשבוע במקום המצב במשך תקופה ארוכה של הרטבה 5 ימים בשבוע.
האם ישנם טיפולים אחרים לא תרופתיים שאתם מציעים למי שהטיפול עם המכשיר לא עזר.
אני מתלבטת מה לעשות עם בני בן ה7 והבת בת ה5 שגם הם מרטיבים באופן קבוע. ומשתמשים עדיין בטיטולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהרטבת לילה
ד``ר ברוך קושניר31/03/2008מצבכם מחייב פגישה עם צוות המרפאה על מנת להחליט יחד על דרך הפעולה ההולמת. אין ספק כי ניתן להתקדם ולהגיע לגמילה מחלטת ולהתגבר על המיכשולים שבדרך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללא הצלחה...אילנה27/03/2008
אנו מטופלים במרפאה שלך בקריות כבר 7 חודשים,מיותר לומר שללא הצלחה. לא רק שאני מאוכזבת מהטיפול אלא גם מכך שאין מעקב שעונה לצרכיך. טופלנו בפעמון,היו לנו תקוות ,ניסינו שתי שיטות עם הפעמון האחת לחכות לזמזום וללמדה להתעורר. לאחר 4 חודשים ללא הצלחה נאמר לנו להעירה 3 פעמים מתחילת השינה בפרקי זמן שווים. וגם זה ללא הצלחה. וזהו כך זה נגמר ,אני הרגשתי נודניקית שהייתי מחייגת למטפלת שאמורה לתת מענה ,ולה לא היה מה לומר. הבת שלי בת 4 וקצת ,בעברה לא הפריע לה נושא ההרטבה, ברמה הרגשית אף פעם לא נתנו לה להרגיש רע. היום לאחר הפעמון,היא יותר מתוסכלת וזה בגלל שהיא מרגישה כשלון לדבריה " למה אני לא מציחה כמו הילד בסרט שלהם,אני לא יודעת להפסיק"וכמובן זה מלווה בבכי. היום אני הפסקתי עם הפעמון ואני מנסה להסביר לה שזה לא בשליטתה ואפשר לחזור לפעמון כשתהיה מוכנה אבל אני לא יודעת אם זה נכון לעשות,ואם זה יעזור בכלל? אני אשמח אם אקבל תשובה ישירה מימך כמטופלת וכאמא שרוצה את דעתך.
תודה ,אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בטיפול בהרטבה
ד``ר ברוך קושניר31/03/2008כפי שציינתי בשיחת הטלפון -- פנייתך המחודשת אלי הינה צעד נבון ויעיל. כאמור אשמח לסייע לכם להגיע לגמילה מחלטת על פי הסיכום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה בבגרותשירי25/03/2008
שלום רב,
כשבתי מאבדת שליטה וחוזרת הביתה עייפה מאד, או ששתתה קצת אלכוהול היא עושה פיפי במיטה, בבוקר היא קמה בהפתעה גמורה ומתקשה לעכל כי זה קרה לה, אך זה מתחיל להוות בעיה, היכן אפשר לטפל בוגרים (בתי בת 20)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה בגיל 20
ד``ר ברוך קושניר25/03/2008תופעת הרטבה בגיל 20 היא לא שכיחה במיוחד אך מוכרת וידועה. תוכלו לקבל עזרה במרפאה מקצועית הממקדת בטיפול בהרטבת לילה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח מרטיביוני23/03/2008
שלום, אחי כבר בן שבע ועדיין מרטיב בלילה, לא בכל לילה אך לפחות פעמיים בשבוע. הורי ניסו שיטות גמילה שונות. האם יש שיטות חדשות בתחום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
ד``ר ברוך קושניר23/03/2008עליכם לפנות למרפאה המתמחה בטיפול בהרטבת לילה. שם תציגו את הבעיה ואת הטיפולים השונים אותם ניסיתם עד היום. על בסיס זה יהיה ניתן להתאים לכם את הטיפול הדרוש. אין כל סיבה שחיך ימשיך להרטיב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אח מרטיב כשנולדה לו אחותיוני20/03/2008
לבני בן הארבע נולדה אחות חמודה, הוא התחיל להרטיב, כמה זמן לחכות בשקט עד שיעבור וממתי זה דורש טיפול והתערבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה משנית לאחר הולדת אחות
ד``ר ברוך קושניר20/03/2008המתינו כארבעה חמישה שבועות. אם הבעיה לא נעלמת מעצמה -- מומלץ להתחיל טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאלה16/03/2008
בני בן ה-7 הרטיב ביום במכנסיים כבר כמה פעמים החודש. בעיה זו כמובן וכמובן מביכה אותו ביותר. אני דואגת שהמצב לא יחמיר. מה עלי לעשות, ללכת לרופא? אפשר לקבל עצה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה במכנסיים בזמן ערות
ד``ר ברוך קושניר16/03/2008כפעולה ראשונה מומלץ לפנות אל רופא הילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענת12/03/2008
בני בן 7 ועדיין לא מפסיק להרטיב במיטה. האם יש טיפולים במסגרת קופת חולים בנושא? האם זה עולה כסף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתתפות קופות החולים בעלות הטיפול
ד``ר ברוך קושניר12/03/2008הטיפול בהרטבת לילה במערכת המרפאות אותה אני מנהל ממומן בהשתתפות קופות החולים
כללית
מכבי
לאומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)