מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בני חזר להרטיב בלילה בן 4.5גלגוליתוש08/08/2008
בני גמול כבר מגיל שנתיים ביום וכבר למעלה מ-6 חודשים בלילה. בתחילת הדרך נגמל מצויין אך לאחר מס' חודשים החל להרטיב בלילה מה שנמשך עד גיל כמעט 4. בשבועיים האחרונים חזר להרטיב ומרגיש לא נוח כלל. ממש כמעט כל יום. הילד ממש מתוסכל ואנחנו גם רותים לעזור לו ... מה עצתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה חוזרת בגיל 4.5
ד''ר יונתן קושניר08/08/2008שלום,
תחכו עוד בערך שבועיים, אם תראו שהבעיה אינה חולפת מעצמה אז כדאי שתפנו למרפאת הרטבה.
יונתן
0523597438* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גלגוליתוש08/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה בלילה ילד בן 4מיטל סרי07/08/2008
הבן שלי בן 4 ניגמל ביום לפני שנה וחצי ובלילה לפני חצי שנה, אחרי מספר חודשים חזר להרטיב בלילה, כבר במשך חודשיים אך הוא מרטיב פעם אולי פעמיים בשבוע. האם צריך טיפול? אימליצו לי להשתמש בפעמונית, אם כדאי לטפל בפעמונית איפה אפשר לקנות פעמונית ? תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה בגיל 4
ד''ר יונתן קושניר07/08/2008שלום,
אני לא יודע מספיק פרטים אך יתכן למשל שתדירות ההרטבה הנמוכה נובעת מכך
שאתם מעירים אותו בלילה או מגבילים אותו בשתיה. בכל מקרה אנחנו מטפלים במרפאה כבר מגיל זה, אני לא יודע לגבי מרפאות אחרות.
צריך רק לוודא שהוא יכול לשים כל לילה את המכשיר, לא לנתקו ובעצם לא להתנגד לטיפול.
יונתן
0523597438* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה אפשר להשיג פעמון
רונית30/08/2008הי, אפשר להשיג פעמון דך יד שרה ללא תשלום, ביד שרה מסבירים בדיוק כיצד להשתמש בפעמון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיטול אצל האבא בזמן גמילת לילהשירי06/08/2008
בני בן החמש החל תהליך של גמילת לילה לפני כשלושה חודשים, בתאום עם אביו (הילד במשמורת משותפת). בחודשיים הראשונים התהליך היה תקין- פיספוסים פה ושם, לא יותר מזה. בחודש האחרון שמתי לב שהפספוסים גברו והוא למעשה חזר להרטיב בכל לילה. בשיחה עם אביו, נודע לי שהוא החזיר לילד את הטיטול אחרי שלילד ברח כמה פעמים (לדעתי מטעמי נוחות (מצעים רטובים וכו')). בחודש האחרון המשכתי לאפשר לו לישון בלי טיטול, אך הגמילה נעצרה והוא חזר להרטיב כמקודם. כרגע אביו של הילד נמצא אצל קרובי משפחה עקב מעבר דירה ואינו מעוניין לחדש את הגמילה בחודשים הקרובים. שאלתי היא זו: האם יש טעם להמשיך ללא טיטול כשהוא אצלי, או שהדבר מבלבל את הילד, גורם לו תסכול (לא נראה לעין) וחסר תועלת כל עוד אין תיאום בין שני הצדדים, ואז הפתרון הוא החזרת הטיטול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו חשוב נוסף
שירי06/08/2008ברצוני לציין שבני רוצה לישון בלי טיטול כשהוא אצלי ואומר שהוא לא רוצה להרטיב בלילה. לא ידוע לי אם הוא מתנגד לטיטול כשהוא אצל אביו, או ששם הוא ישן עם הטיטול בטיבעיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיטול או לא טיטול
ד``ר ברוך קושניר07/08/2008על מנת לחדד את הבנת המקרה שלכם נא עני על השאלה הבאה:
האם מישהו מהורי הילד או מישהו מדודי או דודות הילד הרטיב עד גיל מאוחר בילדותו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביו הרטיב עד גיל 6
שירי07/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מחיתול בלילהמ.כ05/08/2008
שלום רב, בני בן השנתיים וחודש גמול מחיתול ביום מגיל שנה ו-9 חודשיים (נעשה תוך שבוע ימים בלבד ) הוא מאוד מפותח ובוגר לגילו .לפני כמה ימים החלטתי כי להתחיל לגמול אותו מהחיתול גם בלילה , בעלי חולק על דעתי בטענה כי אני מקדימה את הזמן ולא נותנת לילד להנות עוד המחיתול של הלילה (תחתוני ספיגה ) . חייבת לציין כי בלילה הוא עשה 3 פעמים פיפי במיטה ,בלילה השני והשלישי פעם אחת וזאת רק בתחילת הלילה בסביבות 23:00 , ואח"כ ממשיך לישון עד שש בבוקר במיטה שלו . האם בעלי צודק ? האם יש גיל מסויים שמתחילים עם הגמילה ? אני מתעקשת כי אין לחזור לאחור ברגע שהתחלנו את הגמילה בכדי לא לבלבל את הילד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת חיתול
ד``ר ברוך קושניר07/08/2008א. חשוב ביותר שיהיה תאום עמדות ביניכם וכל צעד בגמילת הילד יעשה מתוך הסכמה בין שניכם.
ב. אני מציע את הפעולה הבאה:
א. הסירו את החיתול בלילה למשך שלשה שבועות.
ב. במידה ומספר הלילות היבשים הולך וגדל -- הילד נמצא בהליך גמילה טבעי והוא צועד לקראת יובש.
ג. במידה והוא ממשיך להרטיב בתדירות קבועה במשך זמן זה -- השיבו את הטיטול לשימוש ונסו שוב בעוד מספר חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקובי03/08/2008
האם זה נכון שלתינוקות בדרך כלל קשה להיפרד מהצואה שלהם, והם לא רוצים שיחליפו להם חיתול ויקחו להם את "רכושם"? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה מהצואה
ד``ר ברוך קושניר03/08/2008ממש לא נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילה אצל ילדה בת 10נטלי יוסופוב31/07/2008
בתי בת 10 ומרטיבה כמעט כל לילה.תמיד היא מתעוררת אחרי שמרטיבה,היא אומרת שזה בורח לה למרות שהיא מודעת שצריכה לקום ואחר כך ממשיכה בשירותים עוד.רוב הפעמים היא גם בוכה מתוך שינה כשמרטיבה ואני שומעת ומתחילה להעיר אותה.בלילה אני מאוד כועסת עליה אבל היא עומדת מולי כחסרת אונים ובעצמה כל פעם מבקשת שאני אעזור לה.לפני שבועיים בעלי קנה לה טיטולים ,היא מרוצה אבל אני דואגת שכך היא מונעת מעצמה אחריות להפסיק את ההרטבה.האם תמליץ לנו להמשיך אם טיטולים או להפסיק כדי שלא תתרגל ?ואיך בכלל אפשר להגמל כי ילדה גדולה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה אצל ילדה בת 10
ד''ר יונתן קושניר31/07/2008שלום,
לפי התאור שלך נראה כי ילדתך סובלת מהרטבת לילה. אין לה שליטה על זה ולכן אני מציע
שלא תפגיני כלפיה כעס כי זה לא יפתור את המצב ורק יגרום לה לתחושות יותר קשות.
החיתולים יכולים לעזור לכם נקודתית להתמודד עם ההרטבה אך לא יפתרו אותה.כדי שתוכלו לפתור את הבעיה אתם יכולים לפנות לטיפול עם זמזם במרפאת הרטבה. ילדים בכל הגילאים יכולים להנות מהצלחה מסוג טיפול כזה.
יונתן
0523597438* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לנטלי
רונית24/08/2008הי נטלי, מניסיוני בתור אמא לילדה שהרטיבה עד גיל 10 אני חייבת לומר לך שהדבר החשוב ביותר הוא לפנות לרופא או למרפאת הרטבה בה יושב רופא ילדים/אורולוג על מנת לאבחן נכון את הסיבה להרטבה. אנחנו ניסינו לפנות לטיפול בזמזם ללא הצלחה כאשר הילדה היתה בת 8, לאחר חצי שנה הילדה עדיין המשיכה להרטיב ולא היה שיפור במצב, אז ברוב תסכולנו (ותסכול הילדה) פנינו לרופא הילדים שהמליץ על מינירין בתור טיפול. הוסבר לנו כי הרטבת לילה היא בעיה פיזית ולא נפשית אשר נובעת מחוסר בהורמון שמווסת את כמויות השתן שנוצרות בלילה.. ובאמת, החל מהלילה הראשון שבו לחקה הילדה את התרופה היא הפסיקה להרטיב! היא קיבלה את הטיפול במשך חצי שנה ללא שום תופעות לוואי ולאחר מכן הורדנו את הטיפול באופן הדרגתי והילדה כבר לא מרטיבה:) חשוב מאוד להתייעץ עם רופא שיאבחן נכון. מיכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מאסלהענבל30/07/2008
בתי בת שלוש וחצי, אינה מוכנה להטיל את מימיה וצרכיה בשירותים או בסיר. לפיפי מבקשת לעשות באמבטיה וקקי בחיתול. כמו כן בגן מתאפקת שעות ארוכות וגם מסוגלת להעביר את מרבית הלילה ללא טיטול. מה כדאי לעשות? בעוד כחודש עוברת לגן עיריה ואנו ממש אובדי עצות. נסינו הכל - חיזוקים, שיחות ועוד. שום דבר לא עובד.נשמח לעצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת אסלה
ד``ר ברוך קושניר31/07/2008בשלב זה מומלץ כי תמשיכו לאפשר לילדה לעשות את צרכיה באמבטיה ובחיתול. על מנת להקנות לה הרגלי נקיון סדירים לפני תחילת שנת הלימודים הבאה עליכם לקבל סיוע מקצועי ממרפאה המתמחה בטיפול ב חרדת אסלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי28/07/2008
בתי בת 6 ועולה לכיתה א'. נגמלה מטיטולים בסביבות גיל שנה וחצי (גם לילה) ומאז לא ברח לה אפילו פעם אחת.השבוע ברח לה פיפי מתוך שינה בלילה , ומאז כלום (כבר יומיים). האם לדעתך זה דורש טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחה חד פעמית
ד''ר יונתן קושניר28/07/2008שלום מירי,
כרגע אין צורך לטפל, יתכן שזה היה ארוע חד פעמי שאנו מעיד בהכרח על העתידי. צריך לעקוב לאורך זמן. אם הבעיה תחזור על עצמה לפחות עוד פעמיים במשך החודש הקרוב אז אפשר יהיה לשקול טיפול.
יונתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קימה יזומה בלילהמוניקה22/07/2008
יש לי ילדה בת 4.6 שגמולה ביום כבר המון זמן. את החיתול בלילה הורדנו לה בצורה יזומה לפני חודשיים בערך. אם אנחנו לא לוקחים אותה לשרותים בלילה היא מתעוררת בשלולית של פיפי. אין לה טיפת מודעות לעניין. מה עושים ע"מ לגרום לה לקום לשרותים בלילה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה - ילדה בת 4.6
ד''ר יונתן קושניר22/07/2008מוניקה שלום,
אין משהו שאת יכולה לעשות כרגע כדי לגרום לכך שהיא תקום לבדה בלילה לשירותים
(או שתתאפק במהלך הלילה). אם את רוצה את יכולה לפנות למרפאת הרטבה ולטפל עם הזמזם.
אצלנו במרפאה מטפלים כבר בילדים מגיל 3.5 שיכולים לשתף פעולה עם הטיפול.
יונתן
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקי בטיטול גיל שנה וחמישהצילי19/07/2008
בני בן שלוש וחמישה חודשים. גמול כבר כמעט שנה למעט קקי שעושה אך ורק בטיטול. לא מוכן בשום אופן לעשות בסיר או באסלה ומתעקש שהוא קטן. עד כה זרמתי איתו וכל פעם שביקש רק הצעתי את האלטרנטיבה של שימוש בשירותים ומשסירב מיד שמתי טיטול כעת התסכול שלי גובר ואני מפעילה עליו לחץ שהוא כבר בוגר והוא חייב לעשות בשירותים ומה שיוצא מזה זה תסכול גובר של שנינו .כיצד לנהוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה
ד''ר יונתן קושניר19/07/2008מומלץ לנסות ליישם עקרונות של שיטת הגמילה בסוף שבוע תוך כדי התאמתם ליכולות התקשורת של הילד.
יונתן קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקקי בטיול בלבד
ד``ר ברוך קושניר20/07/2008בשלב זה המשיכי לתת לו את הטיטול כאשר מבקש
במידה ולא תצליחו לתת מענה לבעיה בדרך זו פני למרפאה התמחה בטיפול בחרדת אסלה - יש היום פתרונות אלגנטיים לבעייתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבת לילהש.18/07/2008
ילדתי בת 3 וחצי גמולה ביום מזה שנה, בלילה התחלנו גמילה לפני כ-ארבעה חודשים (וזאת מאחר שכעסה עלינו ששמנו לה טיטול לאחר שנרדמה) בתחילה היו לה מס' לילות יבשים, אך לצערי זה עבר מהר מידי וכעת כל לילה מרטיבה לפעמים גם פעמיים בלילה, ניסנו לקחת אותה לשירותים תוך כדי שינה אך היא מסרבת ובוכה,אני מתלבטת כעת אם להחזיר את הטיטול או לא, ואו מה לעשות די מיואשים, ברצוני לציין כי לפני 3 חודשים נולדו לנו תאומים, למרות שלדעתי הדבר אינו משפיע עליה היות והתנהגותה לא השתנתה כלל,וכן מקבלת המון צומת לב!! תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לילדה המרטיבה בגיל 3.5
ד''ר יונתן קושניר18/07/2008שלום,
רוב הילדים נגמלים עד אזור גיל 3 אך יש אחוז מסויים שממשיך להרטיב כשבגיל 5 20% עדיין מרטיבים בלילה.
לפנייך עומדות שתי אפשרויות כרגע:
1. הראשונה היא לחכות עוד ובינתיים להחזיר לה את הטיטול.
2. לפנות למרפאת הרטבה ולטפל כבר עכשיו. מנסיונונו ניתן לטפל בהרטבה כבר בגיל זה (בהצלחה) אם הילדה יכולה לשתף פעולה עם הטיפול.
יונתן קושניר
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5נעמי15/07/2008
שלום רב, בני בן 5 ו-4 חודשים גמול מחיתולים מגיל 3 אך מרטיב בכל לילה. בזמן האחרון השאלתי זמזם. ביומיים הראשונים התעורר מהזמזם וקם לשירותים ואז לא יצא לו כלום. בשאר הלילות אינו מתעורר מצלצול הזמזם, אלא אני משאירה הזמזם מצפצף ומנסה להעיר אותו. הוא לא מתעורר בשום אופן. לכן אני מרימה אותו ורק כך מתעורר, ניגש לשירותים ולא יוצא לו שתן. לעיתים מרטיב פעמיים בלילה עם הזמזם. נראה לי שהבעיה נובעת מזה שהוא פשוט לא מתעורר בשום אופן. מה לעשות....הצילו תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה עמוקה
ד``ר ברוך קושניר16/07/2008שינה עמוקה הינה מיכשול מרכזי בטיפול באמצעות הזמזם. ברפאות מקצועיות תוכלו לקבל הדרכה וליווי על מנת להתגבר על מיכשול זה ועל מיכשולים אחרים בדרך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9א'15/07/2008
בתי בת 9 . החל מגיל 5 בטיפול נגד הרטבות לילה. ישנה שינה עמוקה ביותר, גם כאשר נופלת מהמיטה תוך כדי שינה לא מתעוררת.היתה ממשיכה לישון גם כאשר הרטיבה. ניסינו מגוון טיפולים - פעמון - לא שמעה כלל; כדורים (נבוטרופן) לא עזרו. בעקבות טיפול במרפאה נפרולוגית ב"מאיר "ולאחר בדיקות ומדידות כמות השתן, הומלץ לשנות את הרגלי השתיה כך שתשתה את רוב הכמות בחלק הראשון של היום ופחות לפני השינה. מאוד עזר - כשנה וחצי ללא הרטבות, מתעוררת בלילה והולכת לשירותים אם צריכה. בחודש האחרון - 3 הרטבות. בשתיים התעוררה ובשלישית התעוררה חלקית, הורידה פיג'מה והמשיכה לישון על המצעים הרטובים. מה לעשות עכשיו? לטפל? לעזוב את זה? (חשוב לציין שבחודשים האחרונים הפסקנו להקפיד בעניין הרגלי השתייה). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשתות או לא לשתות
ד``ר ברוך קושניר15/07/2008כל טיפול חייב להוביל לכך שהילד יוכל לחיות בחופשיות מחלטת ( כולל לשתות כאוות נפשו ) מבלי להרטיב בלילה. עלייכם לפנות מחדש למרפאה מקצועית המתבססת על שימוש בזמזם הרטבה , אשר בה תקבלו הדרכה לגבי התמודדות עם שינה עמוקה ואשר בה הטיפול מעודד שתיה מרובה דווקא בשעות הערב ולפני השינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילהליאת12/07/2008
שלום רב,
ביתי בת שניה ו 4 חודשים מסרבת לשים חיתול כל החתלה זה באלגן שלם. אנו חושבים בעקבות כך לנסות ולגמול אותה, אך הבעיה היא שהיא אינה יודעת להגיד מתי היא צריכה לעשות את הצרכים ומבירו שלנו במספר אתרים יש התייחסות רק לגמילה לילדים שכבר מדברים ויודעים לבקש.
ראינו כי יש את שיטת הגמילה בסוף שבוע אך אינני יודעת אם זוהי השיטה המתאימה
אודה אם תוכלו לייעץ לנו כיצד ובאיזה שיטה להתחיל.
תודה ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמילה בגיל שנה וארבעה חודשים
ד``ר ברוך קושניר12/07/2008מומלץ לנסות ליישם עקרונות של שיטת הגמילה בסוף שבוע תוך כדי התאמתם ליכולות התקשורת של הילדה.
בברכה
ד"ר ברוך קושניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 7רוני09/07/2008
בתי בת 7 ומדי פעם היא עדיין מרטיבה במיטה. כמה פעמים היא זכרה שלפני שהרטיבה היה לה חלום שבו היא הייתה צריכה ללכת לשירותים ואז זה קרה במציאות. תוכל לייעץ לי איך להתמודד עם זה? זה תופעה ידועה שחלומות גורמים להשתנה במציאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבה חלומית
ד``ר ברוך קושניר09/07/2008אכן הרטבה תוך כדי חלימה על שירותים היא תופעה שכיחה ביותר. במקרה שלכם נראה כי קיים צורך בהתערבות טיפולית . מומלץ כי תפנו לטיפול במרפאה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרוני
רונית30/08/2008הי, חשוב שתפנו לרופא הילדים או למרפאת הרטבה שבה יש גם אורולוג שיוכל לאבחן בצורה טובה ומדויקת את הסיבה להרטבה. רוב הילדים מרטיבים בשל מחסור בהורמון שאחראי על לכך שהילד לא ירטיב בלילה ובמקרה זה טיפול בתרופה שנקראת מינירין היא הטיפול היעיל והטוב ביותר. הבן שלי הרטיב עד גיל 9, כאשר בגיל הזה פנינו כבר לרופא הילדים שרשם לו מינירין. בני טופל במינירין במשך 5 חודשים כאר במהלכן הרטיב מעט מאוד (פעם בשבועיים בערך ולאחר מכן גמלנו אותו מהטיפול וגם היום הוא יבש. בכל אופן, חשוב שתבדקו את מקור התופעה אצל רופא. מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)