מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתיית קפה לפני בדיקת EEG בחסך שעה -ירון07/05/2015
נתנו בטעות לביתנו (בת 13) לשתות כוס קפה כ 8 שעות לפני בדיקת EEG בחסך שינה. האם זה עלול להשפיע על תוצאות הבדיקה או שרק עלול להשפיע על יכולת ההרדמות שלה בבדיקה ותוצאות הבדיקה לא יושפעו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית קפה לפני בדיקת EEG בחסך שעה - - תגובה
ד``ר טל גלבוע10/05/2015שלום ירון,
לא מכירה מחקרים שבדקו השפעת קפאין על בדיקת EEG
בעיקרון, אם היא עייפה ומצליחה לנמנם בבדיקה, המטרה הושגה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה פרוקסיסמליתירדנה04/05/2015
שלום רב, הבן שלי בן 11, עם pdd, עבר בדיקת eeg במעבדת שינה. התוצאה התפרקות של גלים גבוהים וחדים, אבחנה של הפרעה פרוקסיסמלית כללית. מה בעצם זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה פרוקסיסמלית - תגובה
ד``ר טל גלבוע10/05/2015ירדנה שלום,
ממליצה שתפנו עם התשובה לנוירולוג המטפל שהזמין את הבדיקה
לעתים מדובר בפעילות תקינה בשינה ולעתים מדובר בסף נמוך לפרכוסים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטלחנה03/05/2015
לרופאים שלום
התבקשנו להתחיל בלמיקטל בהתחלה במינון נמוך של 12.5
בפועל הכדור הינו 25 מ"ג ורשום שאינו ניתן לחציה מה עושים ?
האם ניתן יהיה לקחת שני כדורים של 5 מ"ג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל - תגובה
ד``ר טל גלבוע04/05/2015חנה שלום,
המינון ההתחלתי תלוי במשקל, בגיל ותרופות הנוספות שלוקחים
אם יש ספק, עדיף לקחת 2 של 5
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מואלפורל סירופ לכדורי דפלפטעמית26/04/2015
שלום. ביתי בת 9 אובחנה לפני כשבוע וחצי עם אפילפסיה המלווה בניתוקים בלבד.
קיבלה טיפול של דפלפט כרונו 750 מ״ג ומכיוון שלא הצליחה לבלוע את הכדור, נאמר שגם ניתן לקחת ואלפורל סירופ 3 פעמים ביום.
התחלנו עם הסירופ ותוך כדי היא התאמנה על בליעת כדורים (עם סוכריות), הגענו למינון המלא של הסירופ- שלוש פעמים ביום ובינתיים השתפרה עם הבליעה, היינו רוצים לנסות לעבור לכדורים. שאלתי היא, האם היא יכולה פשוט כשמתחיל יום חדש לעבור לכדורים?
ומכיוון שמדובר ב750 מ״ג זה אומר כדור וחצי, במידה והיא מצליחה לבלוע רק חלק, האם ניתן להשלים בדרך כלשהי עם הסירופ עד שתשתפשף בבליעת הכדור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מואלפורל סירופ לכדורי דפלפט - תגובה
ד``ר טל גלבוע29/04/2015עמית שלום,
אין בעיה לעבור לכדורים ובלבד שסך המינון יהיה זהה
עדיף שתחלקו בשלב ראשון את הטיפול לפעמיים ביום 500 בערב ו-250 בבוקר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנחיות מתן סטזוליד רקטליחיה לוי26/04/2015
האם יש הנחיות בכתב לאופן מתן סטזוליד רקטלי? אשמח לקבל [לשם הדרכת צוות במרכז תעסוקה מוגן]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנחיות מתן סטזוליד רקטלי - תגובה
ד``ר שי מנשקו02/05/2015הנחיות בכתב יש בעלון התרופה - ובאים תירצי תאור פשוט יותר תוכלי לפנות לאחר אי"ל
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות התנהגות פתאומיות לנערה חולת אטל24/04/2015
בתי בת ה12 חולת אפילפסיה נוטלת קוקטייל תרופות שנוצר כתוצאה מהקושי לאזן. ברקע פרכוסים קשים שלא ניתן לעצור. לאחר מציאת הקוקטייל אוזנה.
לאחר שנים שנטלה דפלפט קפרה ולמיקטל , הורד לאט לאט הדפלפט וכיום ללא פרכוסים. אך מזה חודשיים מאז שהדפלפט הורד לגמרי לפתע החלה להיות רגזנית, בוכה המון משתוללת ואינה מרוכזת . הרופא טוען שאולי הקפרה לפתע הפכה דומיננטית. היא נוטלת מינון זעיר של קפרה 250 מ"ג בוקר וכך גם בערב. גם הקפרה הורדה בתהליך ארוך ממינון של 1500 מ"ג אך כשהגענו למינון של 250 וניסיתי לרדת פירכסה ועל כן הותר המינון על כנו כבר 4 שנים.
הרופא אומר שעלי לנסות לרדת מהקפרה כי היא כנראה האחראית על השינוי הנ"ל.
אוסיף ואומר שאחרי מחקרים שערכתי ברשת לפני שנים הוספתי לה פירודקסין ולא היו בעיות בכלל. היא היתה ילדה שמחה ומתפקדת.
כיום חיינו אינם חיים. הילדה מרגישה שמשהו משתלט עליה ושהיא לא בשליטה.
כל הזמן מתנצלת. אך אין שינוי. האם קפרה יכולה פתאם לשנות התנהגות לאחר שנים שנלקחה ללא בעיה או שינוי והורדת תרופה אחת אכן משנה השפעת האחרת.
אני לא מבקשת יעוץ פרטני אלא רק לברר אם המצב שאני מתארת יתכן או שההורמונים והמחזור שהגיע הם בבסיס השינוי הדרסטי שחל בה ומאמלל את חייה וחיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות התנהגות פתאומיות לנערה חולת א - תגובה
ד``ר טל גלבוע04/05/2015טל שלום,
כל התיאוריות שהעלית אפשריות
בנוסף, דפלפט היא תרופה מייצבת מצב רוח וייתכן שכל זמן שנטלה אותה לא ראיתם בעיות מצב רוח
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיוקלוניתרחל01/04/2015
ביתי בת 16 מקבלת 400 מ"ג טופמקס יש לה אפילפסיה מיוקלונית
בשנה האחרונה העלינו את המינון פעמיים בגלל שהיה לה התקף
כל פעם העלינו ב 50 הכול נעלם הקפיצות ווההתקפים
עברה חצי שנה ושוב העלנו והיה נהדר עברה חצי שנה ושוב התקף
מה לדעתך הבעיה מה לעשות? להעלות מינון שוב ושוב? להחליף תרופה?
בעבר קיבלה למיקטל קפרה ודפלט .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיוקלונית - תגובה
ד``ר טל גלבוע05/04/2015רחל שלום,
המינון שביתך מקבלת הינו מינון מתאים לנערה בגילה. אפשר לנסות להעלות עוד קצת את המינון אך יש מקום לשקול הוספת תרופה נוספת.
ממליצה גם לודא שעברה בירור לגבי סוג האפילפסיה המיוקלונית שלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוס וחיסוןאסתר23/03/2015
תינוק בן שעה חודשים קיבל היום את החיסון נגד צהבת ורוטה. מספר דק לאחר מכן החל לעשות תנועה מוזרה עם הכתף (משך את הכתף למעלה והצמיד את הראש לכתף כך בששך ארבע פעמים) נראה היה שהוא קצת לא בפורוס כשעשה את זה. האם זה יכול להיוצ פירכוש עשר דק לאחר חיסון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרכוס וחיסון - תגובה
ד``ר טל גלבוע29/03/2015שלום סיון,
התיאור לא מחשיד במיוחד לפרכוס והסמיכות לחיסון לא קשורה בכלל. כאשר יש פרכוס לאחר חיסון זה בדרך כלל מספר שעות לאחר מכן ואפילו יותר מזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפט ופרכוסי חוםאמא22/03/2015
שלום רב, ביתי בת תשעה חודשים עברה עד כה 4 פרכוסים כולם מלווים בחום. היא מטופלת בדפלפט. האם היא עלולה להינזק מעבר לתופעות הלוואי השכיחות, אם מדובר ״רק״ בפרכוסי חום? לרופאים אין הבחנה ברורה האם מדובר באפילפסיה או בפרכוסי חום. הרי הדפלפט משפיע על המוח, ופרכוסי חום קשורים לשרירים, נדמה לי. האם אני צודקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט ופרכוסי חום - תגובה
ד``ר טל גלבוע22/03/2015שלום אמא,
אם מדובר רק בפרכוסי חום לא ברור לי מדוע היא מקבלת דפלפט
פרכוסים בכלל כולל פרכוסי חום מקורם במוח
לכל טיפול יכולות להיות תופעות לוואי אך אם מדובר באפילפסיה הטיפול עדיף על הפרוסים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף אפילפסי ראשוןגיגי5617/03/2015
שלום,
לפני כשבועיים אחיין שלי בן 13 התחיל לפרכס מתוך שינה.
כולו רטט והוציא קצף מהפה לאחר מספר דקות זה עבר.
בבדיקת eeg נמצא שהיתה איזשהי התרחשות בחלק הימני של המוח.
הוא שוחרר לאחר הבדיקה וממתין לתור לאמ אר אי.
האם ניתן להבין מהמתואר שהוא חולה באפליפסיה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף אפילפסי ראשון - תגובה
ד``ר טל גלבוע22/03/2015גיגי56 שלום,
יש המאבחנים אפילפסיה רק אחרי 2 פרכוסים ויש כאלו שמסתפקים בפרכוס אחד ובדיקת EEG מתאימה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אאג לא תקינהמאיה16/03/2015
בדיקת אאג שבוצעה לביתי בת השנתיים בעקבות 4 פרכוסי חום העלתה "התפרצויות התקפיות כלליות חשודות כאפילפטיפורמיות נרשמו לסרוגין בתבנית של גלים איטיים מחודדים ריתמיים גבוהי משרעת ללא ביטוי פרכוסי קליני בהתאמה."
מה המשמעות של התוצאה הנ"ל? האם מדובר באפילפסיה?
יצויין כי ההתקפים שעברה היו כולם קשורים לחום אבל היו ארוכים (כ- 10 דקות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אאג לא תקינה - תגובה
ד``ר טל גלבוע22/03/2015שלום מאיה,
האבחנה של אפילפסיה מתבססת על פרכוסים ללא חום.
בדיקת ה EEG מעידה על סיכון מוגבר לאפילפסיה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Eeg לילה הראה שיש ESESד``ר שי מנשקו04/03/2015
שלום רב,
בני אובחן כאפילפטי בגיל 5 לאחר שסבל ממיגרנות קשות מגיל שנתיים ופרכס מתוך שינה פעם אחת. במשך שנתיים טופל בחומצה ולפרואית פעמיים ביום והיה מאוזן לחלוטין. לפני כשנה החל להתדרדר מבחינה לימודית והתנהגותית , יכולות שכבר היו לו( קריאה, כתיבה) כמעט ואבדו, הדיבור שלו נעשה כבד, לעיתים שכח מילים, ההתנהגות הפכה לקשה , תובענית , אגרסיבית.
Eeg לילה הראה שיש לו ESES . מינון החומצה הולפרואית הועלה למקסימום שאפשר למשקלו. נוסו שילובים שונים של תרופות- דפלפט עם פריזיום ( לא הועיל). דפלפט עם אוספולוט ( לא שיפר eeg התנהגות השתפרה מעט) דפלפט עם אוספולוט וקפרה ( לא הועיל). לבסוף הוחלט על דפלפט + פריזיום+ אוספולוט מידי יום ובנוסף קורס סטרואידים 30 מג לקג ליום למשך 5 ימים כל חודש. עכשיו אנחנו אחרי 6 קורסים של סטרואידים.
וידאו eeg הראה- אין שום שינוי. עדיין ESES ברמה של 80% .
מה עוד אפשר לעשות?
האם זה יחלוף לבד כשיגדל גם אם לא הצלחנו לאזן אותו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ESES - תגובה
ד``ר שי מנשקו06/03/2015אנה שלום - אכן ESES הינה " תבנית אפילפטית " חריגה ומורכבת במיוחד אשר הנה אחת המקרים הבודדים שבו " מטפלים ב EEG " במטרה להטיב עים המטופל על אף שלא תמיד ישנה מחלה פירכוסית קלינית סוערת .
נישמע שאת מטופלת נכון וכמובן ישנם עד מיספר תרופות שניתן לנסות ( כגון זונוגרם ולעיתים אף טופמקס- על אף כי יכול להגביר קשיים שפתיים ) וכן טיפולים לא תרופתיים כגון דיאטה קטוגנית . בקשר לעתיד- קשה לשאר מספרית היות והתגובה שאת מציינת עד כה תחת טיפול תרופתי מורכב גבולית. ממליץ כי תשקלו בנוסף הפנייה להערכה גנטית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אנה07/03/2015תודה רבה על התשובה.
מה הכוונה להערכה גנטית. במה זה יכול להועיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהלות הנוירולוג אצלו אני מטופלתדניאל24/02/2015
שלום, שמי דניאל בת 19.5
והשאלה שלי יותר קשורה בהתנהלות הנוירולוג אצלו אני מטופלת מזה שנה וחודשיים בערך.
(את הטיפול התחלתי כשהייתי בת 18.5)
ובשנה הזו בה אני מטופלת נכחתי אצלו פעמיים יחד עם אימי.
לפני כשנה הגעתי בפעם הראשונה יחד עם אימי עם כ-5-7 ניתוקים ליום (בשפתכם פרכוסים).
קבלתי דפלפט כרונו 500 מ״ג, כדור אחד ליום.
-יש לציין כי את הכדורים לא לקחתי בקביעות, הייתי מדלגת המון ושוכחת.
אך, עם זאת הניתוקים ירדו לכ-מקסימום 3 ביום לפעמים ישנם ימים שאין בכלל.
בביקור השני אצל הנוירולוג, לפני כחודשיים כמעט דיווחתי לו על המצב הנוכחי, בנוסף הוא רצה תוצאות של התרופה בדם והגעתי בלעדייהן.
הוא טען שהוא מוצא ביחס שלי מזלזל ואמר לאמא שלי שידווח עלייה למשרד הבריאות.
כיוון שהיא התלוותה אליי בשני הביקורים הללו והיא ״כביכול״ אחראית על כך
*** האם יש לו הזכות לעשות דבר כזה?
במיוחד שכבר עברתי את גיל 18 והגעתי אליו בגיל 18.5!?
- יש לציין כי בעבר כבר הייתה לי אפילפסיה במשך 4 שנים וטופלתי אצל נוירולוג אחר וגם אז הייתי נוטה לשכוח לא מעט לקחת אותם.
עם זאת, מעולם הרופא הקודם לא אמר לאמא שלי דבר כזה
אז האם מותר לו??
דבר נוסף בקשר לנוירולוג הנוכחי-
בעוד מספר ימים אגיע אליו שובו וניסיתי להיות עקבית ולקחתי את הכדור במשך כל החודש הזה.
האם כשהוא יראה שעדיין בקושי יש לי תרופה בדם הוא עדיין ידווח על אמא שלי למשרד הבריאות?
האם באמת מותר לו לעשות דבר כזה אפילו שהניתוקים ירדו בפועל ?
אז האם מותר לו לעשות דבר כזה, להתנהל בצורה הזו ואם לא, מדוע?
אני חייבת לציין שאני מרגישה שזו חדירה לפרטיות ואין לו הזכות לעשות זאת בטח לא שהטיפול עובד ובטח ובטח לא כשאני מטופלת אצלו כבר אחרי גיל 18
אשמח לתשובה מפורטת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהלות הנוירולוג אצלו אני מטופלת - תגובה
ד``ר טל גלבוע28/02/2015דניאל שלום,
שאלתך אינה מתאימה לפורום זה
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפט כרונו החלפת אריזהחנה16/02/2015
לרופאים שלום
הוחלפה אריזת הדפלט כרונו 500 מ"ג האם זה אותה תרופה רק השינוי הוא באריזה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט כרונו החלפת אריזה - תגובה
ד``ר טל גלבוע16/02/2015חנה שום
לא ידוע לי על החלפת האריזה
מציעה שתשאלי את הרוקח
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת תרופה עקב פרכוסים נמשכיםמיכל04/02/2015
שלום, בתי בת 5 אובחנה כסובלת מאפילפסיה עם התקפים כלליים, התחילה לפני כ-3 חודשים טיפול בדפלפט, ההתקפים המשיכו ולכן העלו את המינון של התרופה, כיום מקבלת 10 מ"ל פעמיים ביום, בשבוע האחרון עברה שני התקפים וכתוצאה מכך, הוסיפו לה תרופה בשם קפרה.
רמת הספיגה בדם של הדפלפט היא גבוהה - מעל 80.
שאלתי היא האם הוספת התרופה אכן יכולה לעזור במניעת הפרכוסים, כי לפי מה שנראה לנו הדפלפט ממש לא יעיל לה וממש לא מונע התקפים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת תרופה עקב פרכוסים נמשכים - תגובה
ד``ר טל גלבוע05/02/2015שלום מיכל,
שתרופה אחת לא יעילה תוספת או החלפה לתרופה אחרת יהיו יעילות בחלק גדול מהמקרים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)