מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפילפסיה רונלדית שפירה?איילת05/10/2012
בני בן ה9 ישן לידי אתמול וכמה דקות לאחר שהוא נרדם חשבתי שהוא מסתובב לצד השני ואז ראיתי אותו מרייר המון, הפה עקום וכן עיוותים ותיקים בפנים בלתי רצוניים.
הושבתי ליטפתי וזה עבר.
לפני שנתיים בערך בגיל 7 עבר התקף נוסף אצל הורי (גם כן כמה דקות לאחר שנרדם), ובזמנו חשבנו שזה ביעות לילה.
חשוב לציין, בשני המקרים המקרה קרה בשינה מיד לאחר ההרדמות וכן כשהילד עייף מאוד!!!!!
הייתי אצל הרופא הבוקר שהפנה אותנו לבדיקת EEG בחסך שינה.
האם לפי מה שתארתי יש סיכוי לאפילפסיה רולנדית? האם זה עובר? והאם צריך לעשות שינויי בחיים כמו בספורט או לישון לידו?
אני ממש מודאגת, זה היה נראה ממש מזעזע !!!!
תודה
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה רונלדית שפירה? - תגובה
ד``ר שי מנשקו06/10/2012על פי התאור - בהחלט יתכן כי מדובר באירועים אפילפטים
אולם לא ניתן להסיק כי היות והאירועים קרו בשינה , מדובר בודאי בפעילות אפילפטית מסוג" רואלנדית-שפירה ". ממליץ לבצע EEG בערנות /שינה ואז צייני את מימצאיו.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירכוסים בשינה
איילת28/03/2013שלום,
האם פירכוסים בשינה בהכרח מצביעים על אפילפסיה??
הילד סובל לטחרונה מחרדות, האם יש קשר??
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירכוסים בשינה - תגובה
ד``ר שי מנשקו01/04/2013פירכוסים חוזרים באופן כללי ( אשר אינם בחום) בהחלט מגדירים את החולה כסובל מאפילפסיה וזאת ללא קשר למתי קורים או לסוגיהם השונים .
בקשר לנושא החרדות - לא ברור לי בדיוק מה את שואלת בנושא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה בבקשה - עצהאמא29/09/2012
ד"ר מנשקו שלום וערב טוב,
ביתי היום בת 10 חודשים - כרונולוגית. נולדה פגית בשבוע 33 עקב ירידת מים של האם. בשבועיים האחרונים ביתנו לא שקטה, קשה לה להירדם בלילות וגם שכבר נרדמת מתעוררת די הרבה פעמים במהלך הלילה (דבר שלא היה קודם לכן ) וגם במהלך שעות העירות ביום - איננה שקטה לפעמים. בשבוע האחרון שמנו לב לסוג של תנועה עם הכתפיים. דומה לתנועה שעושים שאומרים לא ומרימים את הכתפיים ומעט את הידיים. זה חזר על עצמו פעמיים מאז. לאור היסטוריה של אחותה הגדולה שאובחנה בהיפסריטמיה ואינפנטל ספאזם בגיל 9 חודשים בגלל התכווצויות של הידיים והרגליים והשמטת הראש,. היא טופלה בזריקות סינטקן ןהיום מטופלת בדפלט + קפרה. התפתחותה של ביתנו הבכורה זו היתה איטית מאוד. התחילה להתהפך רק לאחר קבלת הזריקות בגיל 9 חודשים.היום היא בת 3.5.
אנו מעט חוששים, על כן ביצענו לפני מס' ימים EEG לביתנו הקטנה שהיה אמור להיות בשינה אך לא ממש הצלחנו לכן זה בוצע בזמן עירות. הממצא מהתרשים: נמצאו תנועות איטיות חדות בצד ימין וארטיפקטים. הניורולוג ראה זאת ואמר שמבחינתו התרשים בסדר ושיש לחזור על EEG בעוד חודשיים בזמן שינה. יש לציין שהקטנה שלנו מתפתחת יפה ברוך השם, זוחלת על שש, מנסה להעמד בעזרת חפצים, ממלמלת מעט מאוד, סקרנית וחברותית אך לעיתים לא שקטה ורגזנית.
אשמח לשמוע את חוות דעתך המקצועית בנושא זה.
בברכת שנה טובה
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה בבקשה - עצה - תגובה
ד``ר שי מנשקו06/10/2012כפי שידוע לכם מנסיונכם עם הבת הבכורה - EEG חריג (בעיקר באינפטיל-ספזם) לא ניתן לפספס היות שהתהליך הולך ומחמיר בהדרגה, ולכן באם בוצע EEG אשר לא הראה פעילות אפילפטית אלה מימצאים לא ספציפים( גם באם בוצע אל בזמן אירוע של "חשד לספזם" ) כנראה שרוב הסיכויים כי לא מדובר בפעילות אפילפטית אלה יתכן והנ"ל בטווח התנועות התקין ביחס לגילה.
בכל אופן אני היתי ממליץ לצלם את האירועים הנ"ל אפילו במצלמת הטלפון ולהראות לרופא / נוירולוג המטפל עד טרם אשפוזה לצורך ביצוע וידאוו EEG כפי שהציעו לכם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפרה ובעיות התנהגות
חנן23/06/2015שלום רב
בני בן ה-8 מקבל דפלפט כרונו, קפרה ופריזיום. הקפרה גורם לו לבעיות התנהגות קשות, חרדה, התנהגות עויינת ועוד. אנו יודעים כי כאשר ניסינו להורידה, התנהגותו השתפרה מאוד אולם חזרו ההתקפים וחזרנו לקחת 500 מ"ג קפרה ביום. התחלנו עכשיו ריספרידל לצורך איזון ההתנהגות וזה מסייע. האם מישהו הפסיק את הקפרה בשל בעיות כאלה? מה במקום? תודה חנן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפרה ובעיות התנהגות - תגובה
ד``ר שי מנשקו02/07/2015חנן שלום - אכן אחת מתופעות הלוואי של קפרה היינה " הפרעת התנהגות" בעלת ביטויים שונים מאלימות פיזית להתנהלות עוניינת. הסיבה איננה ידוע אולם חלק מהמטופלים מדווחים כי מתן ( במקביל לתרופה ) תוספות של B קומפלקס ( בעיקר B6 B12 ) הטיבו את המצב . כמובן ישנה אופציה לרדת במינון / להפסיק תרופה עם עדין ללא הטבה .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפרה ובעיות התנהגות המשך - HELP
חנן13/07/2015דר' מנשקו שלום רב
לצערנו הרב ניסינו להוריד את הקפרה וחזרו ההתקפים, היום מקבל רק 400 מ"ג קפרה אולם התנהגותו נוראית ולא ניתן לחיות כך. הוא מקבל בנוסף דפלפט 1250 ופריזיום. האם אתה יכול להמליץ על תרופה אחרת שתוכל לסייע? זה ממש גיהינום. ניסינו טופומקס אך גרמה תופעות לוואי קשות גם. Help* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילגול עיניים והטיית ראש אצל תינוקתקרן29/09/2012
ערב טוב,
לביתי בת החמישה חודשים קרו מס אירועים בהם היא גילגלה עיניים כלפי מעלה ובנוסף באותו רגע הטתה את הראש הצידה. ההתקף נמשך כ- 3 שעות שבמשך הזמן הזה כל מס דקות היא חוזרת שוב על הגילגול עיניים והטיית הראש. במהלך ההתקף ואחריו הילדה מותשת ולא מפוקסת.
אושפזנו בביח אסף הרופא שם נערך לילדה וידאו EEG שיצא תקין אולם זה היה כאשר הילדה כבר חזרה לתיפקוד רגיל. בנוסף ביצענו MRI שגם יצא תקין. בדיקות הדם שערכו לה בביח גם יצאו תקינות.
שאלתי היא האם אפשר לאתר את אפילפסיה בEEG רק במהלך התקף והאם לדעתכם יש צורך בבדיקות נוספות..
אם לילדה יהיה התקף נוסף עד שנגיע למיון ועד שהטכנאית תחבר לEEG שוב ההתקף יעבור ובנתיים אנחנו בחוסר אונים לדעת מה יש לילדה..
זה קורה אחת לחודש בערך.
התיעצנו עם הרופא והוא הציע לחזור לביח ולחבר את הילדה שוב לEEG לקופה של יומיים אבל סביר להניח שלא יהיה לה התקף באותו הזמן. מה ניתן לעשות?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילגול עיניים והטיית ראש אצל תינוקת - תגובה
ד``ר שי מנשקו20/10/2012ע"פ התאור - נראה כי עברה אכן את הברור המומלץ ויש לזכור כי במרבית המקרים אפילפסיה איננה " מחלה סמוייה" אלה מתקדמת ללא טיפול, ולכן ככול הנראה אכן לא מדובר באירועים אפילפטוגנים. אם אכן עדין מבצעת את האירועים מס פעמיים ביום או שבוע ניתן לשקול ביצוע וידאו EEG כדי "לתפוס" אירועים אלה ואז להעריכם בהתאם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לתאומים עם אפלפסיה רב מוקדיתגיתית25/09/2012
לתאומים שלי יש אפילפסיה רב מוקדית לנוקס גסטרו עמידה לתרופות . אנו מטופלים באסף הרופא בנירולוגיה אצל פרופסור אלי היימן והוא הציא לנו על הניתוח של הקוצב הואגלי אבל הסיכויים קלושים. אשמח אם תעזרו לי להציל את התאומים שלי כי שמעתי שיש ניתוח חדש קורפוס קלסטומיה שפעם ראשונה אני שומעת עלין. תודה וגמר חתימה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לתאומים עם אפלפסיה רב מוקדית - תגובה
ד``ר שי מנשקו28/09/2012קורפוס קלסוטומיה איננו ניתוח חדש [ דוקא מהיותר " ותיקים" שבין הניתוחים לטיפול באפילפסיה ] אשר בו מנתקים חלקים רבים בריקמה המחברת את שני חלקי המוח [ הימני מהשמאלי ] וניקראת קורפוס קלוסום. עיקר הניתוח הינו למנוע פירכוסים מסוג אטונים, בהם ישנם נפילות על רקע איבוד כוח / טונוס שרירים ללא התרעה מוקדמת.
חשוב להבהיר כי הניתוח איננו גורם " להחלמה" אלה להקלה יחסית בתסמינים/ צורות הפירכוסים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים ואפילפסיהרייצ'ל22/09/2012
היי,
רציתי לדעת האם קיים סיכוי להתקף בזמן טיפול שיניים בעזרת גז צחוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים ואפילפסיה - תגובה
ד``ר טל גלבוע24/09/2012שלום רייצ'ל
ישנם מספר תאורי מקרה של פרכוסים בעת מתן גז צחוק אולם אלו נדירים ביותר
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות ניקוטיןזינה יהודאי12/09/2012
שלום רב. בני בן שנה ו7 חודשים חולה אפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי( ניסינו כבר 17 סוגים של תרופות), אינו מתאים לניתוח אפילפטי. האם אתה יודע אינפורמציה כלשהי לגבי מדבקות ניקוטין וההשפעה שלהם על האפילפסיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות ניקוטין - תגובה
ד``ר שי מנשקו15/09/2012זינה שלום
ה"רעש" וההתענינות בנוגע למדבקות הניקוטין רב ביותר בחודשים האחרונים - יש לציין כי ע"פ המאמר שפורסם בספרות הרפואית בנושא [ ולא כפי שפורסם בעיתונות / אתרי אינטרנט למינהם] הטיפול יכול לעזור במידה חלקית לחולים אשר מוקדי האפילפסיה שלהם מגיע מאזורים קדמיים [ פרונטלים ] של המח .
צורות אחרות של אפילפסיה לא הגיבו בהתאם וחלקם נמצאים בשלבי הערכה.
באם את עדין מעונינת לנסות תוכלי לרכוש מדבקות במינונים שונים בכל בית- מרקחת, אולם יש להתיעץ עם הנוירולוג המטפל בכם תחילה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה התקף אפילפסיההורים מודאגים10/09/2012
ערב טוב,
יש לנו נסיכה מדהימה בת שנה ועשרה חודשים,ילדה בריאה ברוך השם.
לפני שנה וחצי בערך הילדה התעוררה באמצע שנת לילה (כ4-5 שעות אחרי שנרדמה) בבכי היסטרי,הרמנו ניסנו להרגיע היה נדמה שלילדה כואה משהו היה מדובר בבכי היסטרי וכל הנסינות להרגיע פשוט לא הצליחו ניסנו להגיע לילדה והתחושה שהיא פשוט לא איתנו (לא היה איבוד הכרה,לא גלגול עינים,לא הכחילה) במהלך הבכי הבחנו שהילה מקפיצה רגל ויד לאחר כעשר דקות הילה נרגעה וחזרה לעצמה כאילו כלום לא קרה.בבוקר ניגנשו למיון ערכו מספר בדיקות כולל בדיקת EEG לאחר זריקת טשטוש הבדיקה ברוך השם יצאה תקינה .לאחר בערך שלושה ארבע חודשים ההתקף חזר שוב אכן גם באמצע הלילה אחרי 4-5 שעות שינה בדיוק אותו דבר בכי היסטרי הקפצת יד ורגל ואחרי עשר דקות הילה חזרה לעצמה ונרדמה פנינו שוב ליעוץ רפואי נשלחנו שוב לבדיקת EEG לאחר שינה טבעית (הבדיקה נערכה בצהרים) וברוך השם הבדיקה יצאה תקינה לפני שלושה שבעות שוב אותו התקף באמצע הלילה שוב הזזת רגל ויד שוב בכי היסטרי.
חשוב לציין שנדמה כאילו זה קורה שהילדה מאוד עייפה או לא ישנה מספיק האם יש קשר?
יצויין כי בהתקפים הילדה לא מאבדת הכרה או כל סימן התעלפות כזה או אחר ויש תחושה שהילדה לא איתנו ומדובר בבכי היסטרי של כאב או לא ברור מה.
האם יכול להיות שמדובר בהתקף אלפיפטי? האם יכול להיות שהתקפי האפלפסיה מגעים רק בלילה?האם יכול להיות שהתקף אפלפסיה מלווה בבכי היסטרי?ממליץ סיטי או בדיקה אחרת?
לא ידוע על חולי אפלפסיה במשפחה .ישנו סיפור אפלפסיה של אח של אבא של הילדה שטוענים שהגיע בגיל מאוחר ולמעט הדוד לא ידוע על משיהו עם מחלת אפלפסיה.
נודה לעזרתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה התקף אפילפסיה - תגובה
ד``ר טל גלבוע10/09/2012שלום הורים מודאגים,
האירועים שאתם מתארים בהחלט יכולים להיות פרכוסים
ממליצה שתבצעו ניטור EEG ממושך ללילה שלם
שימו לב האם זה תמיד אותה יד ורגל שקופצות והאם לאחר סיום האירוע יש חולשה של אותה יד ורגל המתבטאת במיעוט או חוסר הנעה של אותו צד בגוף
בנוסף, יש לשקול ביצוע MRI מוח
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה התקף אפילפסיה
הורים מודאגים10/09/2012ד"ר טל תודה רבה על תשובתך!
לא ממש הבנתי שאת רושמת "האירועים שאתם מתארים בהחלט יכולים להיות פרכוסים "
האם כוונתך לחשד לאפילפסיה?
לשאלתך בנוגע " שימו לב האם זה תמיד אותה יד ורגל שקופצות"- לא מדובר באותה יד ובאותה רגל זה משתנה מתקף להתקף.
לשאלתך "והאם לאחר סיום האירוע יש חולשה של אותה יד ורגל המתבטאת במיעוט או חוסר הנעה של אותו צד בגוף "- אחרי ההתקף האחרון הבחנו כי הילדה היתה לא במיטבה משהו כמו יומיים אחרי ההתקף האחרון יותר עייפה,שינה הרבה,פחות מצב רוח.
ד"ר טל יש הבדל בין מחלת פירכוסים לאפילפסיה? האם חלילה הילדה תאובחן כחולת אפליפסיה האם יש אפשרות למנוע את את המחלה או שזה לכל החיים?
האם יכול להיות התקף אפלפטי רק בלילה?
מתנצלים על כל השאלות והבלבול ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חודשייםאמא06/09/2012
יש לי ילד בן חודשיים שכבר פעמיים שמתי לב שכשהנחתי אותו הגןף שלו פתאום קצת התעקם, והמבט בעניים ניהיה כאילו הוא בוהה בנקודה רחוקה וגם לא הגיב למספר שניות. נבהלתי נורא. האם יכול להיות שמדובר באפילפסיה? האם זה מסוכן?
יעול להיות שאולי הנחתי אותו מהר מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן חודשיים - תגובה
ד``ר שי מנשקו08/09/2012התאור הזה בלבד איננו מספק כדי לענות על השאלה האם מדובר בתנועה בעלת משמעות " חריגה" או תקינה - באם עדין עושה אירועים דומים ממליץ לפנות להערכה של רופא הילדים שלכם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילפסיה
זינה יהודאי12/09/2012שלום לך. גם לבן שלי היו מבטים ללא תגובה, כאשר הוא מסתכל לאותה נקודה רחוקה מספר דקות. אני במקומך לא הייתי הולכת לרופא משפחה אלא ישירות לנוירולוג כדי שיבדקו את זה לעומק, כי רופאי משפחה לא יודעים יותר מידי על אפילפסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלפון של מספר שניות לבת 4איתי31/08/2012
ד"ר שלום
ביתי בת 4 - ללא כל בעיות רפואיות עד כה
לפני שבועיים קבלה מכה תוך כדי משחק (לא מכה חזקה במיוחד), מיד לאחר קבלת המכה היא כאילו אבדה הכרה למשך כ- 5 שניות (גלגלה עיניים, הכחילה) ולאחר 5 שניות חזרה לעצמה, אמנם היתה חיוורת אך חזרה לעצמה. בבדיקת רופא ילדים גופנית לא נמצאה כל בעיה.
היום, לאחר שבועיים, שוב אותה תופעה, קבלה מכה תוך כדי משחק והשתוללות, ושוב אבדה הכרה לכ- 5 שניות (גלגלה עיניים, הכחילה, לסתות נעולות) ומיד לאחר מכן חזרה לעצמה. כשהיא חזרה לעצמה היא הזיעה ביותר. לא היתה עייפה לאחר מכן - חזרה לעצמה לחלוטין.
ללא פרכוסים, ללא הפרשות כלשהן.
האם זה יכול להעיד על אפילפסיה? על משהו אחר?
כיצד עלינו להמשיך בירור מנקודה זו? נוירולוג ילדים? קרדיולוג ילדים?
תודה רבה,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלפון של מספר שניות לבת 4 - תגובה
ד``ר טל גלבוע03/09/2012שלום לירון,
ראשית - לא נשמע כמו אפילפסיה
שנית - לעתים ילדים ומבוגרים מגיבים לכאב פתאומי בהתעלפות או בהזעה וזה כתוצאה מהפעלה של עצב מסויים. די דומה לאלו שמתעלפים כשרואים דם.
בכל זאת, ממליצה לכם להתייעץ ולהבדק ע"י נוירולוג ילדים ולו רק כדי לודא שלא מפספסים משהו
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכבוד ד"ר שיי מנשקוהאחת30/08/2012
תודה ד"ר על היחס היה לי שוב שני התקפים אתמול הלכתי לנירלוג היום והוא נתן לי להתחיל טיפול מיד בתרופה teril c.r.בלי הפניה לבדיקות נוספות בוצעה לפני כ חודש סי טי ראש יצא תקין אני בקשתי אמראי אבל הוא סרב בקשתי אי גי חוזר גם סרב אמר אין צורך לבדיקה נוספת ....מרגישה חולשה וכאבים בשרירים האבחנה שלו היום הייתה ....suspected epilepsy ... אם תוכל לעזור לי למי לפנות ואיפה ליעוץ או טיפול יותר טוב כי אני מפחדת תהאמת לתמוטט מהמצב הזה אני מגדלת את 3 הילדים לבד ו2 מהם חולים בלי כל תמיכה ממשפחה או אבא שלהם ואסור לי לתמוטט אשמח כל עזרה או תגיד לי למי לפנות בבקשה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר שי מנשקו
האחת30/08/2012סליחה שכחתי לשאול מה סוג האפלפסיה מה שכתב במכתב הרופא suspected epilepsy
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שי מנשקו - תגובה
ד``ר שי מנשקו03/09/2012בכול קופ"ח [ תלוי באזור מגוריך] יש רשימה של רופאים העוסקים בעיקר בתחום מסויים - כגון אפילפסיה [ "אפילפטולוגים" ] אשר מתוכם תוכלי לבחור בהתאם ואף לפנות ישירות [ כמובן תלוי בהסכמים " המושלם" שלהם עם הקופה שלך] .
כמו כן תוכלי לקבל רשימת יעוצים מאי"ל [ אגודה ישראלית לטיפול באפילפסיה ]
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר מנשקוהאחת26/08/2012
אני בת 37 אם לשני ילדים חולי אפלפסיה הבת אפלפסיה עמ דספלזיה מוחית מטופלת ב3 סוגים של תרופות והבן אפלפסיה מורכבת גם מטופל ......לפני חודשיים לי אני היה התכפים בזמן שאני באה לנוח עשיתי אי אי גי יצא תקין אתמול בערב שוב היה לי שני התקפים קטנים בזמן מנוחה ומאז יש לי חולשה וכאב רגליים והיום שוב היה תקפציות של השרירים מה עלי לעשות שוב אמ האי אי גי ראש תקין אז מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר מנשקו - תגובה
ד``ר שי מנשקו30/08/2012EEG תקין איננו שולל אפילפסיה [וההפך], אולם ממליץ לחזור על הבדיקה כמה שיותר סמוך לאירוע חוזר. האם ביצעת MRI מוחי?
כמו כן באם לא ביצעת ברור גנטי [על רקע התאור של מחלה משותפת לך ולילדיך ] ממליץ כי תפני לנוירולוג מטפל ותבקשי הפנייה ליעוץ.
אשמח לעזור בהמשך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטלחגית24/08/2012
שלום רב.
בני בן 3 מטופל בסברילן מגיל 8 חודשים בשל אינפנטל ספאזם (שבסופו של דבר טופל באמצעות ACTH ועבר לחלוטין) אך לצערי בני סובל מפרכוסים חזקים בזמן מחלה ובעקבות כך עדיין מטופל לאחרונה בהחלו להופיע פרכוסים חלקיים בהכרה ללא קשר לזמן מחלה ובאזורים שונים (שפתיים, רגל) לאחר ניסיון נוסף להעלות מינון לסברילן שלא צלח הוחלט לשנות תרופה ללמיקטל.
התחלנו במקביל ללקיחת הסברילן לתת 5 מ"ג למיקטל פעמיים ביום וכל שבוע עולים ב-5 כעת אנו על 25 מ"ג פעמיים ביום בנוסף לטיפול בסברילן 625 מ"ג פעמיים ביום.
היות ויש רופא אחד בדרום אנו מקבלים הנחייה טלפונית אחת לשבוע מבלי לדעת מהי התוכינת המלאה. אודה להבהרת התמונה:
(הילד שוקל 16 קילו).
מהו לדעתך המינון אליו אנו אומרים להגיע וכיצד ננהג עם הסברילן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל - תגובה
ד``ר שי מנשקו25/08/2012חגית שלום - היעוץ הנ"ל דורש מידע [רב ] נוסף בנוגע לאיבחון וטיפול נוכחי של בנך ולכן לא מתאים לתשובה שיטחית על רקע מורכבות המקרה.
**כמו כן אין רק נוירולוגי אחד בדרום- היות וגם אני תושב האזור !!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה של הבטןאמא של רותי16/08/2012
אמא של רותי
כותרת: אפילפסיה של הבטן
בתי בת 5 שנים סובלת מכאבי בטן כבר שנה כולל התקפים של חום ושינה לאחר אכילה. היתה באישפוז לברור מקיף שבה נעשה אנדסקופיה בשאלה של צליאק וכו' וב"ה יצא תקין. באולטרסאונד נצפו בלוטות דסינטריות מרובות. בביקורת בביה"ח נאמר כי יש לערוך EEG קים אפשרות גבוהה שמדובר באפלפסיה של הבטן.(לציין שהילדה FTT שוקלת 12 ק"ג) שאלתי מזה אפלפסיה של הבטן מה הסיכונים ובמה נפגעת איכות החיים?
אשמח לקבל תגובה
בתודה אמא מודאגת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה של הבטן - תגובה
ד``ר שי מנשקו18/08/2012"אפילפסיה של הבטן" הינה סוג נדיר של אפילפסה ולא שכיח כפי שנאמר לך [ כאשר ישנם רופאים אשר אף טוענים כי כלל איננה קיימת ] .
במיקרים הבודדים שדווחו צינו "בעיות ביטניות" שונות כגון כאבי בטן, בחילות ותחושת אי- נוחות ללא אירועים אפילפטים ברורים אחרים כביטוי לכך.
בתאור שאת מתארת נראה לי כי מדובר בבעיה שכיחה ביטנית שניקרת מזנטריק-לימפאדנטיטיס ולא אפילפסיה.
בכל אופן ממליץ לבצע EEG בזמן אירוע של כאבי בטן ואז ניתן ככל שאפשר לשלול את הענין.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למיקטלד4911/08/2012
האם יש קשר בין נטילת למיקטל לריח לא נעים מהפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל - תגובה
ד``ר שי מנשקו12/08/2012לא שידוע לי ,אולם אנשים שונים יכולים לפתח תופעול לוואי שונות מתרופות.
בכל אופן ניתן לפנות לרוקח בבית המרקחת שבה נקנו התרופות ושם ניתן לבדוק גם את האפשרות שתופעות לוואי נדירות מסוג זה דווחו כבר קודם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סיגריות גורמות להתתקפים ?חולת אפילפסיה09/08/2012
הניורולוג שלי אומר שמותר לאפילפטים לעשן, כלומר הוא שולל סיגריות באופן כללי אבל הוא מתכוון שזה לא גורם להתקפים , לי נראה שזה גרם לי מגיל 18 להתקפים .. אגב אני בת 31 ואם אני מעשנת הרבה אני מקבלת סחרחורות ויש מצב להתקפים .. ??הפנו אותי מהפורום הראשי לכאן לפורום של הילדים , מכיוון שהניורולוגים יודעים לענות לי על נושא סיגריות והתקף .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם סיגריות גורמות להתתקפים ? - תגובה
ד``ר שי מנשקו12/08/2012לא ברור בדיוק מה את שואלת אבל הפורום לאפילפסיה בילדים
ובאופן כללי - העישון לא מומלץ באף גיל או מצב בריאותי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)