מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אפילפסיה ותורשהמירי07/08/2012
שלום רב,
יש לי 2 ילדים שאובחנו כחולי אפילפסיה.
בתי הבכורה היתה מטופלת באוספולוט במהלך כ - 5 שנים ללא התקפים (התקפי ניתוק עם סטיית מבט התחילו בגיל 3, היא הגיבה מיד לטיפול באוספולוט היתה ללא אירועים במהלך כ - 5 שנים) . לפני קצת יותר משנה הפסקנו את הטיפול התרופתי (אין אירועים יותר מ - 6 שנים).
לבני התחילו ההתקפים בגיל 9 חודשים - התקפי פרכוס בכל הגוף , והוא גם הגיב לטיפול באוספולוט ומאוזן יותר מ - 4 שנים . כיום הוא בן 5 ללא אירועים ואנחנו שוקלים להפסיק את הטיפול התרופתי.
אנחנו שוקלים אפשרות להריון נוסף, אך חשוב לנו לדעת מה הסיכונים.
מה הסיכוי שילד נוסף יהיה חולה אפילפסיה (הפחד מהתקפים שלא מגיבים לטיפול התרופתי) ?
האם זה גנטי (לי היו התקפים של ניתוקים קצרים של חוסר הקרה ללא פרכוס בגיל 12-14 , טופלתי בתגרתול וזה חלף) לבעלי אין רקע של אפילפסיה במשפחה?
האם קיים אבחון גנטי לפני ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה ותורשה - תגובה
ד``ר טל גלבוע08/08/2012שלום מירי,
בהחלט יש סיכוי סביר שיש במשפחתכם אפילפסיה גנטית.
מומלץ לגשת לייעוץ גנטי עם כל בני המשפחה ולנסות ולקבל כמה שיותר מידע מהמשפחה המורחבת לגבי חולים נוספים.
ישנם מספר גנים ידועים לאפילפסיה ואז אם מוצאים בבדיקת דם אצלך או אצל הילדים החולים את הגן הפגוע ניתן לבדוק את העובר במהלך ההיריון או אפילו בתהליך של הפרית מבחנה מיוחדת לבחור עובר שאיננו נושא את הגן החולה.
אם לא מוצאים במשפחה את הגן החולה, וזה המצב בהרבה מקרים (או כי מדובר במחלה שנגרמת משילוב של גנים פגועים או שפשוט עדיין המדע לא זיהה את הגן החולה) אזי קשה יותר לתת ייעוץ גנטי לגבי הסיכון לילד חולה נוסף.
בקיצור - אספו מידע מהמשפחה המורחבת וגשו לייעוץ גנטי אצל גנטקאי המתמצא באפילפסיה (ישנן מרפאות נוירוגנטיות בהן עובדים ביחד נוירולוג וגנטיקאי)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילפסיה ותורשה
מירי08/08/2012תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף אפילפטי או התקף של לחץ ופחדיהודה בן יוסף06/08/2012
שלום דוקטור שי בתי מטופלת אצלך ליאל בן יוסף היא נוטלת אוספולט 200 מג באופן קבוע
לפני כמה ימים שיחקה בחוץ ונפלה קיבלה מכה ברגל וירד לה דם היא מאוד נלחצת מדם פעם אחת רק ראתה שעשו לאח שלה זריקה והיא ישר התעלפה יש לה טראומה נראה לי מיום האשפוז שלה שעשו לה אינפוזיה והיא צרחה שם שעה בכול מקרה היא בכתה בערך 20 דקות ואנחנו לא הצלחנו להרגיע אותה אפילו שכיסנו את הפצע כשהגענו הביתה היא עדין בכתה ואמא שלה החליפה לה בגדים והניחה אותה על המיטה במצב שכיבה כשהיא עדין בוכה ופתאום היא ככה השתנקה לשניה שתיים ועשתה פיפי ואיך שיצא לה הפיפי היא אמרה יש לי פיפי אף פעם זה לא קרה לה והשאלה עם זה היה התקף אפילפטי עם אי שליטה על סוגרים למרות שהיא לא התעלפה זה היה נראה שהיא נכנסה לסטראס
וכבר כמעט שנה שהיא לא קיבלה התקף יום למחרת היה לנו בדיקת EEG ואנחנו מגיעים אליך ב14-9-12 לביקור והמשך טיפול תודה רבה יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף אפילפטי או התקף של לחץ ופחד - תגובה
ד``ר שי מנשקו08/08/2012אכן התאור מתאים יותר למצב של סטראס ולא אירוע אפילפטי חלקי,,,לבנתיים ממליץ רק מעקב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקף אפילפטי או התקף של לחץ ופחד - תגובה
ד``ר שי מנשקו08/08/2012אכן התאור מתאים יותר למצב של סטראס ולא אירוע אפילפטי חלקי,,,לבנתיים ממליץ רק מעקב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבסנס אצל תיוקותנטע05/08/2012
יש לי ילדה בת 10 עם פטיט מל מגיל 5 מקבלת טיפול תרופתי ובמעקב רפואי.
יש לי תינוק בן חצי שנה , מזה כחודשיים שמתי לב שהוא מסתכל למעלה, נראה קצת כאילו הוא בוהה... בגלל ההיסטוריה המשפחתית אני מתחילה קצת לחשוש. יש ממש רגעים שנראה כאילו הוא חולם והאישונים בחלק העליון. מיותר לתיין שאחרי הערה של קרובת משפחה זה בכלל גרם לחי להיות ערנית יותר.
השאלה שלי
האם יכול להיות מצב שיש ניתוקים בגיל כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבסנס אצל תיוקות - תגובה
ד``ר טל גלבוע05/08/2012שלום נטע
מאוד מאוד נדיר אבסנס בתינוקות
למען הסר ספק ושלילת התקפים מסוג אחר ממליצה שתעשו EEG
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעוררי גירוימירו31/07/2012
מה מעור גירוי לפרכוס במצבים של אפילפסיה ילדותית בשינה?
והכוונה חוץ ממחסור בשניה, למרות שאי לא מבין למה הכוונה מחסןר בשניה. האם זה שהילד הולך לישון בשעה 2400 או שוא החסיר שינה לילה שלם?
האן זה חשיפה לשמש? שתיית קפה? מאמץ? וכד'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעוררי גירוי - תגובה
ד``ר טל גלבוע02/08/2012שלום מירו,
הכוונה היא להשתדל להקפיד על שעות שינה קבועות ומספיקות לגיל הילד
רוב ההתקפים מופיעים ללא כל סיבה
מאכלים או שמש אינם גורמים להתקפים
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטרפתי למועדון ההורים החרדיםמירו27/07/2012
שלום לכולם, אל תעלבו אבל אני ממש לא שמח שאני ואשתי הצטרפנו למועדון ההורים לילדים בעלי אפילפסיה ילדותית, שאמנם סטטיסטית עוברת מתישהו, אבל עד אז, אני לפחות, מפתח מרגע לרגע חרדה, בעיקר לקראת תחילת השנה הקרבה.
אז ראשית, אשמח אם מישהו יפנה אותי לחומרים רלוונטים שעוסקים בהתנהלות המשפחה במצבים האלה, ושנית מבקש עיצות לגבי ההתנהלות ביומיום, הילד לבד בבית אחרי בי"ס, הילד בבי"ס, הילד בחוג כדורסל, הילד בחוג אנגלית, הילד במקלחת.....תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצטרפתי למועדון ההורים החרדים - תגובה
ד``ר שי מנשקו28/07/2012תוכל למצוא ברחבי האינטרנט חומר רב וקבוצות שונות
אולם באי"ל [ אגודה ישראלית לאפילפסיה ] תוכל למצוא גם אוזן קשבת ותמיכה - בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לחו"ל עם ילד חולה אפילפסית ילמירו26/07/2012
בני בן ה 10 אובחן לאחרונה ש/כחוהל אפילפסיית ילדות (עד כה 3 פרכוסים)
אנו נוסעים לאירופה באוגוסט ושאלתי היא האם יש דברים שצקיך לקחת בחשבון בנסיעה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לחו"ל עם ילד חולה אפילפסית יל - תגובה
ד``ר שי מנשקו28/07/2012יש לקחת את התרופות - רצוי גם מכתב קצר מרופא מטפל המסביר את הבעיה באנגלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מירו29/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- eegעלמה24/07/2012
שלום ביתי לאחר ניתוח הסרת קברנומה טימפורלית שמאלית ללא פירכוסים שנה משלחנו לבדיקת eeg בשינה ובעירנות :לסיכום ערנות ונימנום :אי סדירות טמפורלית שמאלית בינונית בלתי קבועה המצביעה על דיספונקציה מוחית באזור זה מה המשמעות? של דיספונקציה? תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר eeg - תגובה
ד``ר טל גלבוע24/07/2012שלום לילי
הבדיקה מצביעה שבאזור הטמפורלי השמאלי יש אזור שאינו מתפקד תקין
זהו ממצא שגרתי אחרי ניתוח מוח
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף אפילפטי?ניקול שמלה20/07/2012
בנוכחותי לידו, נכדי בן שנה ושמונה חודשים יצא מבריכה קטנה בחצר הבית, החליק על רצפה רטובה, מעד ונפל על המצח בקול חבטה רמה ופרץ בבכי פראי. תוך שניות, הרמתי אותו על זרועותי כאשר לפתע פסק מבכיו הצורם, כל גופו כאילו 'כבה', ראשו נשמט לצד ועיניו פעורות לרווחה, תוך שאני צועקת לעזרה, הבחנתי שהשפתיים שלו מכחילות ואז הגיעה שכנה ששפכה על ראשו מים וגם על גופו- כל זה בתוך שניות ארוכות שנראה לנו שהילד לא נושם פיו פעור והגוף קשה לא מדולדל, לאחר מספר שניות שנראו כמו נצח, הפרץ בבכי ענק ובצריחות נוראיות.. תוך שאנחנו לא נותנים לו להירדם, הוא עוד בכה זמן מה ולאט לאט חזר לעצמו. לאחר שעה הילד חזר לגמרי לעצמו, כשדיברתי עם בתי על כך היא ספרה שזה קרה לו פעם אחת בעבר, בדיוק אותם סימנים וגם כן לאחר שקיבל מכה חזקה. האם זה סימנים להתקיף אפילפטי ומה צריך לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקף אפילפטי? - תגובה
ד``ר שי מנשקו21/07/2012בהנחה שאירוע כזה קרה גם בעבר על רקע אירוע של חבלה קלה / התנהגות אשר גררה בכי ואז אירוע כמו שאת מתארת - ככול הנראה מדובר "בהפסקת נשימה- התנהגותית " הנקראת בקיצור באנגלית BHS ואשר איננו קשור למחלה פירכוסית אלה התנהגותית , ואין כל צורך לדאוג מכך.
על רקע חבלת הראש - היתי ממליץ בכול זאת להפנות להערכת רופא הילדים בהקדם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 חולה איפלפסיההאחת15/07/2012
שלום ד"ר שיי הבן שלי בן 8 יש לו איפלפסיה מטופל על יד לימקל ודפלפט סלושיין האמרי לא תקין מופיע אפלפסיה ועד משהו לא ברור שיצטרך מעקב לא והוא לא יושן טוב בלילות קם הרבה מכאב ראש ויש לו התקפים בשינה לפני 10 ימיים עבר בדיקת אי אי גי ראש התשובה היא פעילות אפילפטיפורמית אינטראיקטלית כללית ו.... אי סדירות פוקלית פרונטו צנטרלית משמאל מה זה אומר בבקשה אני לא רגועה וקשה לי גם לישון ממש מפחדת ויש לו ביקורת בעד חודש לנירולוג מה עלי לעשות בתשובה הזאת ולחכות עד הביקורת הבא ? הוא גם לא אוכל כמעט וחלש ולא עולה במשקל ומתעיף מהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 8 חולה איפלפסיה - תגובה
ד``ר שי מנשקו18/07/2012באם את חושבת שיש יותר אירועים אפילפטים וגם מימצאי ה EEG מראים המשך פעילות חריגה - ממליץ לפנות בהקדם להקדמת התור להערכת נוירולוג מטפל או לפנות למיון ילדים קרוב ואז להבדק שם ע"י נוירולוג ילדים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנות לבדיקת EEGאורן12/07/2012
שלום רב,
לבת שלי בת ה 3 יש עיקוב התפתחות שפתי.
בחודשים האחורנים היא מטופלת ע"י קלינאית תקשורת ומרפה בעיסוק.
מהמכון להתפתחות הילד נשלחנו גם לבדיקות
MRI./EEG
תקיןMRI
בבדיקת EEG:
קיבלנו שלילדה יש "סערה חשמלית בראש" והתחלנו טיפול עם סברילן וזאת מאחר והילדה עושה בחודש האחרון תנועות "כן" (טיקים) בלתי רצונייות מידי פעם ולא נפילות או איבוד הכרה...
כאב מודאג אני חושש שאולי הבדיקה לא נעשתה בצורה אופטימלית ואולי ה"טיקים" נובעים ממקום אחר כלומר אולי חסר לה משהו בדם וכיו"ב.
קראתי באתר שלפני בדיקת "אי אי ג'י" אסור לשתות משקאות עם קפאין והבת שלי ביום הבדיקה (לראשונה בחייה) שתתה שתי כוסות תה ממותק כמו כן עלי לציין שביתי מתולתלת במיוחד כך שאולי ישנו סיכוי שאחת או כמה מהאלקטרודות לא היו מחוברות כהלכה לראשה בעת הבדיקה.... בנוסף בטרום הבדיקה הילדה שלי הגיעה עם צמה קלועה ושניות לפני הבדיקה הצמה נפרמה לטובת תחילת הבדיקה...
האם כל מה שציינתי יכולים לשבש את תוצאות ה"אי אי גי"?
תודה רבה,
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנות לבדיקת EEG - תגובה
ד``ר שי מנשקו14/07/2012אורן שלום- אינני יודע למה הכונה ב " סערה חשמלית" , וכדי לעזור לך עליך לכתוב את פיענוח הבדיקה כלשונה .
בכול אופן - לא ידוע לי על נוהל של טיפול בסבריל [ תרופה אנטי אפילפטית עם מספר תופעות לוואי פוטנצאליות בעיקר על מערכת הראייה] במיקרה של טיקים !!
ממליץ כי תחזור לנוירולוג המטפל לקבל הסבר טוב יותר על מהות הבעיה והטיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות EEGיעלי09/07/2012
בס"ד
שלום רב,
בני בן 2.9 עבר בדיקת EEG בשינה (בגלל פעמיים פרכוסים בזמן עליית חום בשל דלקת אזניים), שתוצאותיה: פעילות רקע המשכית, בעיקרה דלתא ותיטא, סימטריות. הפרעות מרובות של פעילות שריר. בעת שינה, כישורי שינה סימטריים. לאורך הבדיקה כולה קומלכסים טמפורליים שמאליים (T3) של זיז גל חד. בעת נשימת היתר והגירוי הפוטי כנ"ל.
סיכום: חורג מהתקין בשל הפעילות הנ"ל המחשידה לקיום סף מוך לפעילות אפילפטית מוקדית כנ"ל.
אודה לך על תשובתך באם יש סבירות רבה שאכן מדובר על אפילפסיה או שייתכן שמדובר על סיבה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות EEG - תגובה
ד``ר שי מנשקו10/07/2012תוצאות ה EEG אינם תקינות - אולם כפי שציינתי פעמיים רבות, מימצאים חריגים בבדיקה אינם מעידים ישירות על מחלה אפילפטית.
מומלץ לפנות להערכה של נוירולוג ילדים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך פירכוסים למרות טיפול תרופתיבצלאל08/07/2012
ביתי בת כמעט 9 ומאובחנת כחולת אפילפסיה. הפירכוה הראשון היה לפני כמעט שנה (אוגוסט 2011) ומאז היו עוד 4 אירועי פירכוס.
הטיפול שהיא קיבלה עד היום הוא דפלפט פעמיים ביום כאשר המינון עלה לאחר כל התקף - בהתחלה המינון היה 5 מ"מ פעמיים ביום וכעט עטמד על 7 מ"מ.
האם נכון להעלות את המינון למרות שבבדיקות הדם נראה כי רמת התרופה בדם היא מעל הסף הרצוי?
בברכה
בצלאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך פירכוסים למרות טיפול תרופתי - תגובה
ד``ר טל גלבוע08/07/2012שלום בצלאל,
אנו מעלים את התרופה אם יש צורך גם אם הרמה שנמדדה היא בתוך ואף מעל הטווח וזאת בתנאי שאין תופעות לוואי משמעותיות מהטיפול
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה או בעיות אחרות?רייצ'ל06/07/2012
לפני שנה וקצת גילו אצלי אפילפסיית JME. אני מקבלת קפרה 1750 פעמיים ביום!
אני מקבלת התקפים פעם בשבוע ויש לי כאבי ראש במשך שנה שלמה שלא פוסקים ורק שינה מרגיעה אותם!! (עשיתי בדיקת MRI והיא יצאה תקינה)
חשוב לציין שאני בעלת משקל גבוהה אך בשום בדיקה לא נמצאה בעיה (שומנים בדם,כולסטרול גבוהה ועוד..) כרגע אני בתהליכי ירידה אך בכל זאת מקבלת התקפים..
ציינתי זאת כדי לדעת האם יש סיכוי שההתקפים שלי הם לא התקפים אפילפטיים אלא התקפים של הפרעות בקצב הלב?
(לאמי יש בעיה בלב: מסתם אאורטלי דו עלי )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה או בעיות אחרות? - תגובה
ד``ר שי מנשקו08/07/2012במידה ועדין יש לך התקפים חוזרים- ממליץ לחזור לרופא מטפל ולשקול שינוי תרופתי [באם עדין לא קיבלת ] בתרופות כגון זוניאמיד, זונוגרם, למיקטל, דפלפט או פרזיום אשר כלום יכולים לתת מענה בסוג אפילפסיהכמו שאת מדווחת, ובמקרים רבים אף להפסיק את הפירכוסים לחלוטין.
באשלה באם האירועים נובעם מבעיה ללבית - יש לפנות בהקדם להערכה של קרדיולוג ולבקש לבצע ברור כמקובל כולל EKG ECHO לב או אף הולטר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבסנסאורית02/07/2012
שלום רב,
בתי בת ה-13 סובלת מ"אבסנס" מזה כחמש שנים.לפני כשנה נעשה ניסיון להורדת מינון אך ההתקפים חזרו.
בחצי שנה האחרונה מטופלת בדפלפט כרונו 500 מ"ג וללא התקפים.
1.האם הטיפול התרופתי יכול להביא לאיטיות מחשבתית והתנהגותית?
2.באבחון דידקטי שעברה כעת אובחנה כבעלת קושי בקשב וריכוז-האם קשור לטיפול התרופתי?
3.על פי הנסיון הקיים-מה הצפי לשינויים של המחלה בגיל ההתבגרות? (אציין כי לאחרונה קיבלה את המחזור).
אודה על תשובתכם,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבסנס - תגובה
ד``ר שי מנשקו02/07/2012לאורית שלום - אכן חזרת ההתקפים יכולה לרמז על סיכוי נמוך יותר יחסית לגמילה תרופתית מלאה גם בהמשך אולם לא בודאות מלאה.
כמו כן בהחלט ידוע הקשר בין ירידה קוגנטיבית/ לקויות למידה/ הפרעות קשב וריכוז בילדים אם אפילפסיה אשר יכולים לנבוע מהמחלה הפירכוסית, מאפקט תופעות הלוואי של הטיפול [ לדוגמא דלפלט - אשר ידוע כבעל השפעה קוגנטיבית שלילית יחסית ] או על רקע השילוב בין השניים.
ממליץ כי תתיעצי אם הרופא המטפל על אפשרות למעבר ללטיפול ב למיקטל [ נקרא גם למוטריגין] אשר יכול לטפל היטב בסוג פירכוסים מהנ"ל ואיננו נחשב "למעקב קוגנטיבי".
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבסנס ודיסקלקוליה
אור18/01/2015דר שי שלום רב, ביתי אובחנה מגיל 3 כסובלת מאבסנס (כיום בת 7). מטופלת כבר שנתיים בזרונטין ומאוזנת. השנה התחילה כיתה א ואנו רואים קושי גדול בחשבון. האם הזרונטין נחשב כ״מעכב קוגנטיבי״? כמו כן, האם הפסקה של התרופה בהנחה שהרופא יחליט להוריד לה יכול לשנות את המצב? או שהנזק הוא בלתי הפיך? של האפילפסיה שממנה סבלה והתרופות? מה יכול לעזור לה? האם אבחון דידקטי רלוונטי בשלב זה?אודה לתשובתך.אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתכונן לבדיקת EEGחסוי02/07/2012
לא כל כך הבנתי מהרופא איך להכין את הילד עבור בדיקת EEG, תוכלו לומר לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתכונן לבדיקת EEG - תגובה
ד``ר שי מנשקו02/07/2012לא ברור מדוע עליך " להכין את הילד" - הפרוצדורה פשוטה וברור המקרים איננה דורשת דבר .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)