מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפולי פוריות ודלקת בחניכיםאילנית03/02/2009
בת 40 מזה כ- 5 שנים מטופלת בטיפולי פוריות הזרעות והפריות מבחנה. בשנתיים האחרונות שמתי לב לדימום מהחניכים בעת צחצוח שיניים בעיקר בבוקר. הדימום קורה לפני קבלת המחזור ומסתיים עם סיומו פחות או יותר. תופעה נוספת שחוזרת על עצמה כאבי חניכים (לא כאבי שינים) שבאים לעיתים לפני המחזור החודשי או כמה ימים לפני הביוץ. האם יש קשר בין הדברים מה ניתן לעשות? יש לציין שמטופלת כל 4 חודשים אצל שיננית , לדברי רופא השיניים אין בעיות שיניים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות ודלקת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ04/02/2009השינויים ההורמונליים הניכרים הקשורים לטיפולי הפוריות משפיעים על החניכיים. נטילת הורמונים בגלולות נגד הריון וגם בטיפולי פוריות וגם עליה חודשית ברמת הורמוני המין מלווה בעליה ברגישות החניכיים לחיידקים ולתגובה דלקתית חזקה יותר המתבטאת בנפיחות בחניכיים ובדימומים. המחקרים מצביעים על כך שהעליה בדימום ניכרת בעיקר בזמן הביוץ ובתקופת הקדם מחזור. במקרה שלך, מאחר ואין לך בעיות שיניים, אולי טובן יותר שתפני לקבל טיפול שננית במרפאה של מומחה למחלות חניכיים אשר יתאים לך טיפול יותר מדוייק (fine tuning של הטיפול).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום פתאומי מהחניכייםאסי03/02/2009
צחצחתי שיניים ופתאום התחיל דימום חזק מהחניכיים מעל הניב הימני העליון בנוסף לכך שמתי לב שחתיכת עור נתלשה מהמקום. "בד"כ אינני סובל מדימום מהחניכיים. כרגע המקום רגיש בזמן אכילה אבל אין תחושה של קור או כאב בניב עצמו. האם עלי לגשת לרופא בנושא זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום פתאומי מהחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ03/02/2009תיארת בעייה בחניכיים הכוללת דימום פתאומי, תלישת חניכיים ורגישות באכילה. את התשובה לשאלתך, כמו בכל בעייה מסוג זה, תוכל לדעת רק אחרי שתפנה לרופא, ובמקרה שלך רק אחרי שתפנה למומחה למחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאי31/01/2009
שלום, אם מצחצחים שיניים לפני השינה אז בבוקר הריח מהפה יותר סביר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד״ר יעקב הורביץ01/02/2009מהו ריח סביר מהפה? לדעתי הכי טוב אם אין בכלל ריח פה. אך, מה לעשות, בפה, כמו בכל שאר מערכת העיכול יש אוכלוסיה פוריה של חיידקים ובלילה, כאשר תנועת הרכבות דלילה, קצב הפרשת הרוק יורד והתנועתיות פוחתת, יכולים החיידקים המפרישים חומרים מסריחים לפעול באין מפריע. אם מתחילים את הלילה עם כמות נמוכה של חיידקים, כלומר מברישים ומנקים היטב את הפה, צפוי שריח הפה בבוקר יהיה "יותר סביר".
בכל מקרה, על טעם וריח אין להתווכח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לסת עליונה צד ימיןסמי31/01/2009
אני בן 29 , עברתי לפני 4 שנים , עקירת טוחן (שן )בצד ימין בלסת העליונה . כיום אני עדיין סובל מכאבים בצד ימין ללסת מקום עקירת השן , יודגש כי הכאבים עוברים לעין ימין ולכאבי ראש אזור העורף צד ימין בלבד . עברתי צילום ct מוח - נמצא תקין , מה דרך הטיפול במצבי ! ! האם מדובר בפגיעה בעצב עלשהו ? ואם כן האם יש דרך ניתוח כלשהי ? למי לגשת לבדיקה והמשך טיפול . הערה - מה תפקידו של התגריטול ? בטיפול בתופעה זו . האם ניתן לבצע ניתוח לסת ו/או צילומים כלשהם בעניין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי לסת עליונה
ד״ר יעקב הורביץ01/02/2009פנה לבדיקה במרפאת כאב באחד מבתי החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים בשינייםאורית26/01/2009
שלום האם יש מי פה אשר יכולים לגרום להשחרת הכתרים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים בשיניים
ד״ר יעקב הורביץ26/01/2009תופעת לוואי המופיעה ב-30% מן המשתמשים במי פה המכילים כלורהכסידין היא צביעה חיצונית של השיניים. הצביעה החיצונית היא תוצאה של הצטברות שכבת חיידקים מתים על גבי השיניים והיא מופיעה יותר על גבי שיניים טבעיות, סתימות מחוספסות וכתרי פלסטיק ופחות על גבי כתרים העשויים מחרסינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר תאונת דרכיםדליה25/01/2009
לפני חצי שנה עברתי תאונת דרכים קשה עם חבלת ראש קשה ושני ניתוחי ראש קשים.,בבדיקת שיניים נימצא כי יש לי דלקת בחניכיים ועלי לעקור מספר שיניים.אני עדיין בתהליך שיקום קוגנטיבי,האם אפשר לטפל ואיפה ?הייתי אצל רופא רגיל שרק עכשיו מסיים התמחות בעקירות .אין המידע קיבלתי לאחר שהייתי אצלו,הוא קיבל אותי בלי שום בעייה .אני ספקן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול חניכיים לאחר תאונת דרכים
ד״ר יעקב הורביץ26/01/2009קודם כל, החלמה מהירה ורפואה שלמה.
תאונת דרכים אינה סיבה לא לטפל במחלת חניכיים. פנה למומחה למחלות חניכיים כדי לטפל במחלת החניכיים ממנה הנך סובל. המומחה יוכל גם לבחון את מחלת החניכיים בראיה רחבה יותר ותוך התייחסות למהלך השיקום שלך מתאונת הדרכים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש פתרון לנסיגה?סמדר25/01/2009
האם יש פתרון למסיגת חניכיים? אפשר לעצור את זה? אם כם מהם בכללי? תודה מראש סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון לנסיגה...
ד״ר יעקב הורביץ26/01/2009נסיגת חניכיים היא תוצאה של דלקת חניכיים.
כדי לעצור את תהליך הנסיגה יש לצמצם את ממדי דלקת החניכיים עד כדי ריפוי מלא.
אפשר לרפא את דלקת החניכיים. אם הופיעה אצלך נסיגת חניכיים תוכלי לפעול באחת משתי האפשרויות הבאות:
פני לרופא השיניים הכללי שלך ובקשי ממנו להפנות אותך למומחה למחלות חוניכיים.
פני ישירות למומחה למחלות חניכיים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכים - הצילומירב25/01/2009
שלום רב, מזה זמן אני מטפלת בדלקת חניכים, בחודש ספטמבר עשיתי הקצאות בכל הפה, מאז גם הספקתי לעשות את הניקוי אחת ל3 חודשים. אני מצחצחת שיניי בפרודנטקס פעמיים ביום לפחות, ושוטפת במי פה. שבוע שעבר הלכתי לבדיקה שגרתית ורופאת השיניים אמרה לי, איזה יופי אין נפיחות בחניכים אני מוותרת לך על צילום המקבליות ופגישה עם המומחה. שמחתי כמובן. ביום ה' הלכתי לעקור שן בינה, הכירוג ראה את הצילום הפאנורמי והלחיץ אותי מאוד!!!! הוא אמר שכל הפה שלי נגוע בדלקת חניכיים ויש לעקור את שיני הבינה הנוספות כי הן נגועות. קבעתי תור לפירודנט, עד אז הייתי רוצה להבין: 1. מהיכן נובע הפער בין הכירוג לרופאה. 2. האים למשחת השיניים פרודנטקס באמת יעילה יותר לטיפול בפה עם בעיות חניכיים, כי היא מאוד יקרה. 3. האם השלמת הטיפול עם מי פה מסייעת לטיפול בדלקת החניכים או ? אני ממש מודאגת, עד לפגישה עם הפירודנט, תוכל לעזור לי? תודה מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים- גלגל הצלה
ד״ר יעקב הורביץ26/01/2009טיפול במחלת חניכיים יכול להינתן על ידי כל רופא שיניים. עם זאת, מומחה למחלות חניכיים, פריודונט, מתאים יותר לטיפול במחלות חניכיים בגלל השכלתו המיוחדת בתחום.
בנושא הפער בין חוות הדעת של הכירורג והרופאה, הכי טוב לשאול אותם.
השאלה מה משחת השיניים היעילה ביותר לטיפול בבעיות חניכיים נשאלת פעמים רבות ואין לה תשובה אובייקטיבית אחת. מאחר והפורום אינו מיועד לשמש כבמה פירסומית לחברות השונות (רובן משתמשות לצורך זה בהצלחה ברווחים הניכרים מן המכירות), אציין רק שהגורם המכריע בטיפול החניכיים הביתי שלך הוא טכניקת ההברשה וניקוי השיניים שלך. טיפול חניכיים אצל פריודונט, מומחה למחלות חניכיים הוא הסביבה הטובה ביותר כדי ללמוד איך עליך לנקות את שינייך.
מי פה יכולים לתרום תרומה מסויימת להפחתת דלקת שטחית בחניכיים, ג'ינג'יביטיס, אך, למרבה הצער, לא יתרמו לדלקת העמוקה יותר, פריודונטיטיס.
לבסוף, אני בטוח שהפריודונט יוכל לענות לך יותר בפרוטרוט על כל שאלותיך אלו, ואולי על שאלות נוספות אשר יתגלו לך עד לפגישתך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן עץ התהמאי23/01/2009
שלום, אמרו לי ששמן עץ התה יכול לסייע במניעת דלקות חניכיים חוזרות..בתור אחת שסובלת מדלקת חניכיים כרונית רציתי לדעת מה יעילותו והאם כדאי להשתמש במשחת השיניים שמכילה את השמן או אולי עדיף לקנות את השמן עצמו ולטפטף לחניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן עץ התה
ד״ר יעקב הורביץ24/01/2009אינני מכיר מחקרים מדעיים מבוקרים על השימוש בשמן עץ התה. באופן כללי, הטיפול בדלקת חניכיים כרונית צריך להיות מבוסס על סילוק כל הגורמים למחלה. הטיפול יכול להיות מלווה באמצעים מסייעים, כדוגמת משחות שיניים ומי פה אך לא מבוסס עליהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חניכייםיובל22/01/2009
שלום ד"ר רציתי להתייעץ איתך לגביי ניתוח שהוצע לי. אני סובל משיניים צפופות ועקומות שגורמות לי לעיתים לדימומים.אני מטופל אצל שיננית כל 3 חודשים וכאשר אני מקפיד לצחצח גם אחרי ארוחות ומשתמש באופן קבוע בליסטרין (מברשת של סנסודיין ומשחה של פרודנטקס)הדימומים כמעט פוסקים לגמריי. חזרתי לרופאת השיניים ובבדיקת התצלומים ונגיעה באזורים היותר נפוחים (בעזרת כלי רפואי חד) החניכיים מדממות.הד"ר הסבירה כי חייבים לפתוח את החניכיים באזור השיניים הקידמיות (למטה ולמעלה) לנקז את המוגלה ולתפור הניתוח יחולק לשני תאריכים ואורכו כשעה.שאלתי היא ,האם הדבר הכרחי והאם אפשר עדיין לבצע איזה טיפול מונע.(ישנן שטיפות מיוחדות ל3 שבועות וכו)מסביבי שמועות רבות על כך שלניתוח השפעות שונות(נסיגת חניכיים וצורך לחזור על העניין כל שנה שנתיים).אשמח לדעתך בעניין מכיון שכבר קבעתי תור לניתוח. בתודה מראש יובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ23/01/2009תיאור הבעיה מתאים לדלקת חניכיים. הטיפול שתיארת (טיפול כירורגי, ניתוח חניכיים) איננו מתאים כטיפול חד פעמי לריפוי סופי ומוחלט של הבעייה אלא רק כחלק ממערך טיפול נרחב יותר. לא ציינת אם אתה מטופל על ידי רופא שיניים כללי או על ידי מומחה/מומחית למחלות חניכיים. במקרה כשלך עליך לפנות לבדיקה, אבחון וטיפול על ידי מומחה למחלות חניכיים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה לפני השתלת שינייםדנה20/01/2009
היי יש לי טיפול השתלת שיניים ביום חמישי ווהנחיה היתה לקחת אנטיביוטיקה(מוקסיפן פורטה) להתחילה שעה לפני הטיפול רציתי לשאול האם ניתן לקחת יום -יומיים לפני הטיפול את האנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה
ד״ר יעקב הורביץ20/01/2009ההנחיה המקובלת היא ליטול מנת אנטיביוטיקה שעה לפני הניתוח. אם ברצונך לנהוג אחרת מההנחיה שקבלת, פני לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות חניכיים ואלכוהול..מעין19/01/2009
האם קיים קשר בין צריכת אלכוהול ומחלות חניכיים? אם כן מהו? ואיפה אני יכולה מידע בנושא הזה? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות חניכיים ואלכוהול
ד״ר יעקב הורביץ19/01/2009במחקר שבוצע בארה"ב נמצא שצריכת אלכוהול קשורה בעליה קלה בחומרת מחלת חניכיים. גם במחקר שבוצע בברזיל נמצא קשר בין התמכרות לאלכוהול לבין חומרת מחלת חניכיים.
מידע נוסף בנושא תוכלי למצוא בחיפוש בגוגל : alcohol and periodontal disease.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים וסילונית לפהסמדר18/01/2009
לבעלי יש נסיגת חניכיים והאמת שגם מצב השיניים שלי לא משהו כלל שמעתי או יותר נכון קראתי על מכשיר שנקרא סילונית לפה האם הוא מוכר לך? האם הוא יכול לעזור בבעיות שיניים וחניכיים אשמח לתשובה תודה סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים וסילונית
ד״ר יעקב הורביץ19/01/2009המכשיר מתיז סילון מים דק על גבי השיניים. לא ידוע לי שקיימת השפעה ניכרת לטווח ארוך של שימוש קבוע במכשיר מסוג זה, במקום הברשת שיניים ושימוש בחוט דנטלי או בתוספת להם, על בריאות החניכיים והשיניים. עם זאת, למיטב ידיעתי לא ידוע על תופעות לוואי מזיקות כתוצאה משימוש במכשיר מסוג זה. לכן, תוכלי לנסות בעצמך ולהיווכח בהשפעתו על מצבך.
באותו נושא, האם פנית לבדיקה אצל מומחה לחניכיים? האם בעלך פנה לבדיקה אצל מומחה לחניכיים? אם יש לכם נסיגת חניכיים הרי זה רעיון מצויין בשבילכם.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית18/01/2009
שלום רב עקרתי את שן מספר 15 לפני שבוע וחצי ומאז יש לי בחלל שנותר ריח איום ונורא אני מקפידה לצחצח שיניים בוקר וערב ושוטפת במי פה והריח לא עובר. מה עליי לעשות ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכתשית עקירה
ד״ר יעקב הורביץ18/01/2009קרוב לודאי שהמצב שנוצר אצלך אחרי העקירה קרוי "מכתשית יבשה". לרוב מצב זה מלווה בכאבים ומעיד על ריפוי לקוי. קריש הדם הממלא את מכתשית העקירה מתפרק ונעלם ולכן הריפוי התקין מופרע.
פני לרופא השיניים שלך לבדיקה. לעיתים אפשר לטפל במקום בהנחת תרופה בתוך המכתשית. ,
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחלי13/01/2009
שלום, אשמח לדעת האם זכותי לבקש מרופא השיניים את צילומי השיניים שביצע לצורך קביעת הטיפול ועלותו, זאת לצורך קבלת חוות דעת נוספת תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד״ר יעקב הורביץ13/01/2009חובת הרופא לשמור על הצילום. זכותך לבקש העתק צלום תמורת תשלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)