פורום מחלות חניכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפרים אחרי ניתוח חניכיים
    יפעת
    30/03/2009

שלום
    שישה ימים אחרי ניתוח החניכיים נקרעו לי התפרים.מאחר והרופא אמר לי להגיע שבוע אחרי הניתוח להוציאם לא חששתי, אולם כמה ימים אחרי הכאב לא פג.
    האם קיים חשש שהחניכיים לא חזרו למקומם?
    עדיין כשבוע וחצי אחרי הניתוח אני מרגישה נפיחות וכאבים, האם זה קשור ליציאת התפרים?
    אודה לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפרים אחרי ניתוח חניכיים

הוספת תגובה

• תפרים אחרי ניתוח חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    31/03/2009

כאבים ונפיחות אחרי ניתוח חניכיים הם תופעות הלוואי השכיחות ביותר. ברוב המקרים הכאבים חולפים תוך כמה ימים והנפיחות נעלמת תוך 7-14 ימים.
    בפנייתך ציינת שהתפרים נקרעו אך לא ציינת אם פנית לרופא החניכיים לביקורת. לכן, אם טרם פנית לרופא המנתח, הרי שהגיע הזמן לעשות זאת. יתכן ויידרש ביקור או שניים נוספים אצל הרופא המנתח כדי לוודא שתהליך הריפוי מתרחש כראוי והכאבים אינם מצביעים על בעייה הדורשת טיפול.
    בכל מקרה, יציאת התפרים, כמו יציאת מצרים, מציינת לא רק את סוף תהליך הניתוח אלא גם את תחילתה של דרך חדשה של ריפוי והתחדשות.
    חג שמח ורפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופאת שיניים לניקוי אבנית בהרדמה
    אני מבוהלת!!!
    29/03/2009

שלום לך
    רציתי לשאול -האם כל רופא שיניים עושה ניקוי בהרדמה .??? השינננית שלי אמרה שהיא רוצה לנקות לי ניקוי עמוק , אבל מכיוון שנראה לה שזה כואב לי , היא שולחת אותי לרופאת שיניים שתעשה את זה בהרדמה .
    השאלה האם לא צריך מומחה לניקוי הזה ? האם כל רופא שיניים יכול לעשות את זה ? איך ממשיכים ?

תודה רבה

אני בהיסטריה , קשה לי לקבל שיש מצב שיפלו לי שיניים טובות ובריאות בגלל נסיגת חניכיים. אפילו ויתרי על העישון .... (קצת מאוחר ..אבל ויתרתי ) בבקשה תענה לי . יש לי תור שבוע הבא ואני חוששת ...

תודה רבה

הוספת תגובה

• הודעה למבוהלת

ד״ר יעקב הורביץ
    29/03/2009

לרופא השיניים יש היתר לבצע כל טיפול שיניים בהרדמה, כלומר באלחוש מקומי. יתרה מזאת, לכל רופא מתיר החוק לבצע כל טיפול שיניים וכל טיפול חניכיים.
    באשר לשאלתך האם צריך מומחה לניקוי הזה, ההחלטה בידיך. ברצותך, תפני לרופא/רופאת השיניים שלך, וברצותך, תוכלי גם לפנות למומחה למחלות חניכיים.
    דעתי (הלא אובייקטיבית בעליל) היא שכדי לקבל טיפול חניכיים צריך לפנות לרופא מומחה למחלות חניכיים. רופא החניכיים יבדוק יאבחן ויציע תכנית טיפול המתאימה לבעייה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבוהלת ביותר
    דנה
    24/03/2009

מהי בדיוק נסיגת שיניים והאם יכולים ליפול לי השיניים אני רק בת 27 ומאודדדדדדדדד חשוב לי מראה החיצוני מה אני יוכל לעשות בנוגע לניקיון השיניים אני מעשנת והשיניים כבר לא! לבנות האם מותר לעשות הלבנת שיניים

לקביעת תור
    סגירה
    מבוהלת ביותר

הוספת תגובה

• תשובות למבוהלת

ד״ר יעקב הורביץ
    26/03/2009

את מוזמנת לשוטט במרחבי האינטרנט כדי ללמוד על מחלות השיניים והחניכיים. הכי טוב להתחיל באתר של האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה וכן באתר של ההסתדרות לרפואת שיניים.
    בנוגע לשאלותיך בנושא נקיון השיניים והלבנת שיניים, פני לרופא שיניים כדי לבדוק האם אפשר להציע לך הלבנת שיניים. באופן כללי רופא השיניים צריך להתחיל בבדיקה ואבחון. בהתאם לכך הוא יציע לך טיפול במחלות ובבעיות הקיימות אצלך, כולל גם הלבנת שיניים, במדת הצורך.
    עישון מזיק לבריאות באופן כללי, גורם להחמרת מחלות חניכיים ונסיגת עצם וחניכיים וגם גורם להכתמת שיניים. אני ממליץ שתפסיקי לעשן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדק בשן
    עינב
    23/03/2009

מה הם הסימפטןמים של סדק בשן או בשורש השן מה גורם לרופא לקבוע שיש סדק בצילום לא ראו כלום ולכן אני רוצה לדעת איזה רופא אמון על אבחנה זו. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סדק בשן

הוספת תגובה

• סדק בשן

ד״ר יעקב הורביץ
    24/03/2009

סדק בשן יכול לגרום לכאבים או רגישות בשן. לעיתים יכול הרופא למצוא כיס עמוק בשן באתר הסדק. עם זאת לעיתים אין סימנים ברורים לסדק והאבחנה הסופית יכולה להתבצע רק בניתוח. זיהוי מוקדם של הבעייה חשוב למניעת נזק והרס מתקדם לעצם התומכת בשן. סדק בשן עלול לגרום לדלקת הגורמת במהירות רבה לאבדן עצם בלתי הפיך מסביב לשן. האבחנה יכולה להתבצע על ידי רופא שיניים כללי, מומחה לטיפולי שורש או מומחה למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות בקשר לנסיגת חניכיים ולצחצוח
    יב
    21/03/2009

שלום רב, א. רופא השיניים שלי בקו"ח אמר שמשחת השיניים שלי סנסודיין מיועדת לציחצוח של 3 חודשים , אחר כך אין תועלת בה. ואפילו התפלא שאני לא ידעתי. על המשחה כתוב - לשימוש יום יומי. לא היה לי נעים להביא אותה ולהראות לו מה כתוב. מה אתם אומרים? ב. משחר ילדותי יש לי כאבים (לא מאוד חזקים) רק עם שתיית מים קרים (או מזון קר). כיום יש לי נסיגת חניכיים שאיני יודעת מה דרגתה. אין לי כאבים ואין דימומים, אבל הנסיגה יצרה קצת רווחים בין השיניים וחשפה חלק מצואר השיניים. השיננית אמרה לי שזה נובע מצחצוח חזק מדי. איך איני יכולה לדעת מהו צחצוח חזק? אולי עדיף שלא אצחצח בכלל ורק אשטוף במי פה (אני שוטפת במרידול)? אולי הצחצוח אצלי מזיק יותר מאשר מועיל? חוץ מזה שיש לי המון כתרים , אין לי בעיות נוספות כבר שנים רבות (אני בת 56) אני הולכת בקביעות פעם בשנה לניקוי (זה מספיק כי אין לי הרבה), ולבדיקה. ג. אחרי הטיפול של השיננית , היא עושה לי טיפול רשות (בתשלום) בנסיגת חניכיים, האם הוא יעיל?

הוספת תגובה

• היי יעל

רותם
    23/03/2009

א. נשמע לי ממש מוזר שהרופא שיניים שלך אמר שסנסודיין מיועדת לשימוש רק עד שלושה חודשים. מניסיון שלי אכן כתוב על האריזה שהיא מיועדת לשימוש יומיומי. אולי הוא התכוון שהאפקטיביות יורדת ורק בשלושה חודשים הראשונים מרגישים את ה"בוסט" של השימוש בה. יכול להיות? ב. ממה שאני יודעת, אחת מהסיבות לנסיגת חניכיים, מעבר לאורח חיים, זו תורשה. גם אני סובלת מנעוריי מנסיגת חניכיים ולפני שנתיים עברתי טיפול ממושך ודי כואב שבמהלכו רופא השיניים החדיר מעין שבבים בין השן לחניכיים שאמורים לעצור את הנסיגה. הנסיגה אכן נעצרה אגב. כל הרגישות הזו לחום-קור באמת לא נעימה ואין סיבה לא להפסיק את זה. בכל מקרה, לא נראה לי שלהפסיק לצחצח שיניים יהיה הפתרון. אולי כדאי לבקש ייעוץ משיננית, איך לצחצח שיניים נכון. אני לא יודעת באיזו קופ"ח את ויכול להיות שעל ביקור חוזר אצל שיננית יגבו ממך כסף, אבל אני בכללית וכשביקשתי עבור הילד שלי הסבר משיננית (וזה היה ביקור שני), זה היה בחינם. ג. אף פעם לא עברתי טיפול משלים אצל השיננית שאמור למנוע או לעצור נסיגת חניכיים. הטיפול הנוסף היחיד שאני יודעת עליו הוא פלואור וזה מיועד למנוע עששת. מקווה שעזרתי... רק בריאות (:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

ד״ר יעקב הורביץ
    24/03/2009

א. קיימת משחת שיניים סנסודיין דואל קייר לשימוש יומיומי קבוע. הערך המוסף בשימוש במשחות שיניים שונות קיים אך הינו שולי ולא מרכזי. הכי חשוב לסלק באופן מכאני את רובד החיידקים בצורה שהיא גם עדינה וגם יסודית. אין ספק שאת זה צריך ללמוד לעשות אצל רופא שיניים/מומחה למחלות חניכיים/שיננית.
    ב. אין בכלל מחקרים המראים עדיפות של שטיפה במי פה בלבד על פני צחצוח וגם במקרה שלך עדיף שתברישי את שינייך כראוי ולא תסתפקי במי פה. למרבה הצער הבעיות הנוצרות בשיניים אינן הפיכות. שיניים הרוסות, שלא כמו ציפורניים הרוסות או שער הרוס, אינן נבנות מחדש וגם לך יש כבר כתרים על השיניים ההרוסות שלך. בשביל לדעת מהו הצחצוח המתאים לך עליך להיעזר במומחים שיבדקו אותך. השיננית שלך יכולה לעזור לך בזה ואם תשובתה אינה מספקת פני למומחה אחר.
    ג. טיפול רשות בנסיגת חניכיים? לא ברור לי מהו הטיפול ולכן אינני יודע אם הוא יעיל. אבל הטיפול הכי יעיל למניעת המשך נסיגת החניכיים הוא ניקוי נכון, עדין אך יסודי של השיניים. הטיפול בנסיגת חניכיים הוא ניתוח להשתלת חניכיים. טיפול זה איננו מבוצע על ידי שינננית אלא על ידי מומחה למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "ג'ולה" מוזרה
    שני
    17/03/2009

בדרך כלל אני מכירה רק כיבים בפה אפטות ולא יותר מזה, אולם מאתמול הרגשתי מין גולה בחניכיים למעלה ממש פנימי- בחיבור בין החניכיים בצידי הפה, ההרגשה היא כאילו שזה מוגלתי אבל רק אם אני נוגעת ואז אני מרגישה כאב וזה ממש פנימי. מה זה יכול להיות? האם להמתין עוד מ"ס ימים אולי יעבור? אני מרגישה שזה מקרין מעט לאוזן באותו הצד.... תודה

לקביעת תור
    סגירה
    "ג'ולה" מוזרה

הוספת תגובה

• גולה

ד״ר יעקב הורביץ
    17/03/2009

קשה לשער מה מהות הדבר הזה. אם התהליך הלא שגרתי שתיארת לא יחלוף תוך כמה ימים כדאי שתפני לבדיקה אצל רופא שיניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקצעת חניכיים בכיסים עמוקים
    רמי
    17/03/2009

שלום רב, בעקבות כיסים מאוד עמוקים המליץ לי רופא חניכיים פרטי על ניתוח חניכיים לסגירת הכיסים. בהתייעצות עם רופא חניכיים של קופת החולים הוא המליץ קודם על הקצעה. כששאלתי האם יש טעם בהקצעות שהרי עומק כיסים כזה לא ניתן לניקוי בצחצוח והמשמעות שבארוחה הראשונה הכיסים יזדהמו שוב, הוא הסכים עם טענתי אבל אמר שבכל זאת צריך להתחיל מהקצעות כי אולי לאחר הניקוי על אף שיכנס מיד אוכל הכיסים יצטמצמו ונוכל להימנע מהניתוח. נשמע לי מוזר, חשבתי שכיסים לא מצטמצמים לבד רק כי בוצע ניקוי ומיד אחריו נכנס זיהום חדש. אני פוחד שזה לא הדבר הנכון אלא סתם נוהל של קופת החולים על מנת לגרום לעוד טיפולים בעוד עלות. אשמח לחוות דעת והסבר האם בעומק כזה של כיסים שלא ניתן לשמור על הגיינה יש טעם בהקצעות ולא נכון יותר ישר לנתח. תודה

הוספת תגובה

• כיסים עמוקים

ד״ר יעקב הורביץ
    17/03/2009

באופן כללי הבסיס עליו מושתתת בריאות החניכיים הוא רמה נאותה של ניקיון המתבטאת בכמות נמוכה של רובד חיידקים ואבנית. אבל, איך מגיעים לזה? הטיפול יכול לכלול הדרכה ותרגול בהגיינה של הפה, סילוק אבנית, הקצעת שורשים ללא ניתוח חניכיים וכן הקצעת שורשים כחלק מניתוח חניכיים לצורך ניקוי השורשים וצמצום הכיסים. גם רפואת חניכיים היא שילוב של מדע ונסיון מצטבר של הרופא. לכן, במקרה כמו שלך בו קבלת שתי המלצות לטיפול, כדאי שתשאל את הרופאים שבדקו אותך את ההסבר והסיבה להמלצותיהם. ברוב המקרים מומלץ להתחיל בטיפול לא כירורגי הכולל הדרכה ותרגול בהגיינת הפה והקצעת שורשים. בהתאם לתוצאות שלב זה אפשר לבחון את הצורך בטיפול כירורגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה על הקצעת שורשים
    אלעד
    13/03/2009

שלום , ביקרתי אצל רופאת חניכיים להערכה פרויודנטית (לבדוק את מצב הניכיים)בעקבות הפניה ממומחה פה ולסת אליו הגעתי בשביל סד לילה עקב חריקות שיניים. הבאתי לה צילום סטטוס ואחרי בדיקה ושאלות שהיא שאלה אותי, היא אמרה שאין לי ממש דלקת אבל יש קצת נסיגה גנטית והיא ממליצה על ביקורים תכופים אצל שיננית (כל חודשיים שלושה), על הסד לילה שכבר קיבלתי, וגם על "הקצעת שורשים". מכיון שזהו טיפול פולשני ויקר מאד (2500 שח בקופת חולים אצל המומחית), ואני מאד מפחד ממנו, הייתי רוצה לדעת האם אפשר לקבל חוות דעת שניה מרופא שיניים רגיל (כללי) או אצל מומחה אחר בתחום הפה, וגם האם אפשר לעשות את זה במרפאה פרטית יותר בזול ובמקצועיות רבה יותר, בהרדמה מלאה? ואיך בכלל עושים את זה בלי לקרוע את החניכיים ? איך אפשר להגיע מתחת לשורשים כשכל החניכיים שלי סגורות? אני מקבל צמרמורת רק מלחשוב על זה......... מצד שני אני מפחד שינשרו לי השיניים בגלל הנסיגה.. מה עושים? תודה רבה מראש אלעד

הוספת תגובה

• הקצעת שורשים וכו'

ד״ר יעקב הורביץ
    13/03/2009

לקבלת חוות דעת נוספת עליך לפנות לבדיקה אצל מומחה נוסף למחלות חניכיים. את רשימת המומחים תוכל למצוא באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה.באופן כללי אמליץ בפניך לשאול כל רופא הבודק אותך את כל השאלות לפני שאתה ניגש לטיפול שהוא המליץ בפניך. גם אני נוהג כך. במקרה שלך כדאי לשאול את הפריודונטית מה הכוונה בכך שאין לך ממש דלקת, מהי הנסיגה הגנטית וכיצד היא מתבטאת אצלך בפה ומדוע היא המליצה על הקצעת שורשים.

הקצעת שורשים הינה ביטוי נרדף להחלקת שורשים. דלקת חניכיים מתבטאת בנסיגת העצם התומכת בשיניים ובנסיגת חניכיים. והתוצאה היא ששורשי השיניים נחשפים לחלל הפה. הקצעת שורשים נועדה לסלק את משקעי האבנית והחיידקים המצטברים על גבי השורשים ולהחליק אותם. כך השורשים יהיו נקיים ודלקת החניכיים תוכל להירפא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכיים
    מייקי
    11/03/2009

שלום רב לפני כשבוע החלה אצלי רגישות בחניכיים לשתייה/מאכל חם או קר התייעצתי עם רופא השיניים שלי שאני דיי סומך עליו שסובר שיש צורך באנטיביוטיקה אוגמנטין 500. אני כנראה דוחה את הקץ בעזרת ליסטרין פעמיים ביום אך ללא שיפור משמעותי בנתיים . האם ליסרין באופן ממושך יעזור או שאני חייב את האנטיביוטיקה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חניכיים

הוספת תגובה

• חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    12/03/2009

ליסטרין- שטיפת פה. זו איננה תרופה אלא מוצר מדף קוסמטי בעל יכולת להפחית במעט את דלקת החניכיים כאשר משתמשים בו בתוספת להברשת השיניים וחוט דנטלי או קיסמי שיניים.
    רגישות לחום/קור יכולה להיות סימן לנסיגת חניכיים. במקרה כזה אין צורך באנטיביוטיקה אלא בטיפול אצל מומחה לחניכיים. הרגישות יכולה להיות סימן לבעיה בשן. במקרה זה יש צורך בטיפול אצל רופא שיניים: אולי יש מוקד עששת בשן וצריך לבצע שחזור (סתימה)? אולי יש תהליך דלקתי וצריך לעשות טיפול שורש? ואולי, כטיפול משלים לשלב הביניים יש צורך להוסיף גם אנטיביוטיקה?
    כדי לענות על כך מוטב שתפנה לרופא השיניים שלך ולא תסתפק בתשובותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכיים מדממות
    רינת
    11/03/2009

היי, החניכיים שלי מדממות מזה כשנתיים. רופאים שונים אמרו לי על כל נושא השטיפות במי פה, כבר ניסיתי הכל. שטפתי גם במלח. יש לי חוט דנטלי ומברשת מיוחדת. שום דבר לא עוזר- זה לא פסק אלא רק התגבר. גם לאבי יש בעיות חניכיים,וכך לכל משפחתי אך להם הפסיק לדמם כשפעלו בצורה שהומלצה עי הרופאים. אני בת 23. שתי שאלות לי בנושא: האם הדבר קשור לכך שאיני אוכלת גבינות, אולי סידן או משהו? שנית- האם ישנם תוספי תזונה שיכולים לסייע? הבנתי שיש קפסולות של פטריות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חניכיים מדממות

הוספת תגובה

• חניכיים מדממות

ד״ר יעקב הורביץ
    11/03/2009

לשאלתך הראשונה: אין קשר ישיר בין דימום לבין צריכת גבינות.
    לשאלתך השנייה: לא קיימים תוספי מזון היכולים לסייע בטיפול בדימומים מן החניכיים.
    דימום מן החניכיים הוא ביטוי וסימן למחלת חניכיים. הגורם העיקרי למחלות החניכיים הם החיידקים והאבנית המצטברים על השיניים. אם שטיפות במי פה, מלח, חוט דנטלי ומברשת מיוחדת אינם עוזרים, אמליץ בפניך לפנות לבדיקה וטיפול אצל מומחה למחלות חניכיים.

רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח חניכיים והשתלת עצם
    אדי
    10/03/2009

ד"ר הורוביץ שלום רופא שיניים ממרפאה אשר מתמחה בטיפול בלייזר המליץ על טיפול בלייזר לניקוי הכיסים, ואנדוגן לצורך זירוז גידול העצם באזור בו יש מחסור מקומי בעצם בחלק מהיקף השן. הרופא אינו פריודונט. רופא אחר, פריודונט המליץ על ניתוח חניכיים והשתלת עצם. מאד קוסם הרעיון של טיפול ללא ניתוח, בלייזר, האם זה טיפול מקובל ע"י פריודונטים? אם כן האם הוא תחליפי לניתוח? תודה אדי

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח חניכיים והשתלת עצם

הוספת תגובה

• ניתוח חניכיים והשתלת עצם

ד״ר יעקב הורביץ
    11/03/2009

טרם נתפרסמו בספרות המדעית מחקרים המראים יעילות בטיפול בלייזר במחלות חניכיים. נקווה שבעתיד יופיעו מאמרים כאלו ובנתיים המצב הוא שהטיפול בלייזר אינו מקובל על ידי פריודונטים. אם אתה זקוק לטיפול חניכיים, מומלץ שתפנה לפריודונט כדי לקבל אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכבה לבנה על החניכיים
    רוני
    01/03/2009

בשבוע האחרון התחילו לכאוב לי החניכיים בחלק הימני האחורי של הפה, ראיתי שהן אכן נפוחות והחלו לדמם תוך כדי צחצוח אתמול (כנראה צחצחתי חזק מידי, כי מאוד כאב לי). היום הופיעה שכבה לבנה (שלא יורדת) על האזור שאתמול דימם. האם זו תופעה נורמלית? יש לציין ששטפתי את הפה ביומיים האחרונים בקורסודיל. הכאבים, אגב, לא פסקו ואף התגברו. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שכבה לבנה על החניכיים

הוספת תגובה

• שכבה לבנה

ד״ר יעקב הורביץ
    01/03/2009

אם הכאב איננו חולף תוך כמה ימים ועד שבוע פנה לבדיקה אצל רופא השיניים שלך או אצל מומחה למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים
    משה
    27/02/2009

ד"ר יעקב שלום אני בן 24 וסובל זמן רב ממחלת חניכיים. המצב דיי גרוע ורוב השיניים לא יציבות. התחלתי טיפול בביה"ס לרפואת שיניים באו' ת"א ונראה שאני מתקדם לעבר טיפול בבעיה, אך בגלל התחלת השירות הצבאי הטיפול נקטע. הבעיה שבצבא אין טיפול השתלת עצם, ואת זה ניתן לבצע רק באופן פרטי. האם זה מקובל לשלב טיפולי חניכיים באופן פרטי יחד עם טפולי השתלות מטעם הצבא? כרגע אני מתעלם מהנושא, אין מישהו שאוכל להתייעץ איתו, אני לא סומך על קופת החולים שלי, והידיעה שהטיפול כרוך בהוצאות גדולות מאוד מונעת ממני לטפל בבעיה.

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    01/03/2009

הבעיה שתיארת היא בעייה כספית ולא רפואית. שתף בבעייה את רופא החניכיים המטפל בביה"ס לרפואת שיניים. שתף גם את רופא החניכיים המטפל במסגרת הצבא וראה מה ניתן לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיירי מזון בחניכיים
    מוטי
    27/02/2009

שלום, אני מרגיש כמה שיירי מזון שחדרו לתוך החניכיים, האם הם מוצעים את דרכם החוצה, או שיש מקרים בהם הדבר דורש טיפול רפואי?

לקביעת תור
    סגירה
    שיירי מזון בחניכיים

הוספת תגובה

• שיירי מזון

ד״ר יעקב הורביץ
    27/02/2009

שיירי מזון חדרו לתוך החניכיים? ודאי שהדבר מעיד על ליקוי הדורש טיפול רפואי. האם יתכן שאתה סובל מדחיסת מזון בין השיניים בגלל סתימות או כתרים לקויים? שיירי מזון אינם נכנסים לתוך החניכיים. אם זה באמת מה שקרה הרי שזהו דבר נדיר וחמור מאוד ודורש בדיקה וטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת עצם
    אדי
    26/02/2009

שלום, לאחר טיפול פריודונט ובדיקה שלאחר טיפול הרופא המטפל נמצאו כיסים עמוקים שנותרו במספר שיניים. הטיפול שהומלץ הינו ניתוח חניכיים והשתלת עצם. אני מבוטח בביטוח, אשר מכסה ניתוחים. כמו כן יש כיסוי להשתלת חניכיים. משיחה עם הרופא וגם עם הביטוח התברר כי אין כיסוי להשתלת עצם. עלי לציין כי מחירי ניתוח השתלת העצם גבוהים. אם כך מהי השתלת חניכיים? האם מהווה תחליף הולם לניתוח השתלת עצם? האם יש מחירון מומלץ לניתוחי חניכיים והשתלות עצם? תודה אדי

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת עצם

הוספת תגובה

• השתלת עצם

ד״ר יעקב הורביץ
    26/02/2009

השתלת חניכיים נועדה להשלים ולתקן חוסר בחניכיים, כלומר, חוסר ברקמות רכות, הנוצר לעיתים כתוצאה מנסיגת חניכיים. במרבית המקרים נוטלים רקמת חניכיים מן החיך ומשתילים אותה באזור החסר. השתלת עצם נועדה להשלים ולתקן חוסר בעצם ולא חוסר בחניכיים. על כן, אין השתלת החניכיים מהווה תחליף להשתלת עצם.
    לא קיים מחירון מומלץ. טווח המחירים לטיפולי חניכיים משקף את סוג הטיפול ומורכבותו וגם את מעמד הרופא, נסיונו המקצועי, מיקומו הגיאוגראפי וכיו"ב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה