מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בנסיגת חניכייםשרה13/10/2009
יש לי נסיגת חניכיים ואני רוצה לטפל בה
אני מקפידה על צחצוח אך זה לא מספיק משום שבכל הריון יש לי גם דלקת חניכיים
איך אפשר לטפל?
איפה באזור אשקלון יש מישהו שמומחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בנסיגת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ13/10/2009הטיפול הדרוש לך ניתן על ידי מומחה למחלות חניכיים. תוכלי למצוא את רשימת המומחים למחלות חניכיים וכתובות מרפאותיהם באתר ההסתדרות לרפואת שיניים ובאתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך בחנכיים לשם הכנת חניכיים לכתראיריס12/10/2009
שלום,
בשתי השיניים הטוחנות תחתונות החרונות אצלי - צריך לעשות כתרים.
באחת מהשיניים - נפלה הכתר לפני כשנתיים ויש לעשות כתר חדש,
בשן השנייה - היה לי כתר + סתימת שורש: ובה עשו לי חידוש סתימת שורש ויש לעשות כתר חדש.
כעת יש לי 2 מבנים.
הרופא שהייתי אצלו שם לי כתרים זמניים. מיד לאחר ששמו לי את הכתרים הזמניים ראיתי שיש לי דם באיזור של הכתרים. הרופא אמר לי לעשות הרבה שטיפות של מים + מלח וזהו..
אך לאחר כיומיים - התגברו הכאבים אצלי, לא יכולתי לגעת באזור שעשו לי את הכתרים והורדתי את הגשר.
ראיתי שיש לי חתך מדמם בחניכיים - בין שני השיניים הטוחנות. כל האזור התחיל להתנפח, כאבים שכללו את בלוטת הלימפה.
עשיתי יום יום שטיפות של פלואוריד, מי מלח ועוד.
לאחר שבוע הגעתי לרופא, ומסתבר שהחתכים בחנכיים היו מכוונים!!!
הוא טען שמאחר והשיניים (או יותר נכון כבר לא שיניים - אלא מבנים) מאוד קטנות, ומאחר ועליו להפעיל לחץ על החניכיים על מנת שירדו ויוכל לחשוף יותר את השיניים ,
הוא ראה לנכון ליצור לי חתכים מכוונים בשיניים, ושזה בסדר מה שעברתי - "דלקת חניכיים לא משמעותית".....
האם אכן כך מטפלים ? בצורת חתכים בחניכיים? באמצעות לחץ חזק מאוד של הכתרים הזמניים על החנכיים באופן שלא ניתן לסבול?
אודה לתשובה,
הסובלת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך בחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ13/10/2009שיטת הטיפול שתיארת איננה מוכרת לי. השיטה המקובלת לטיפול כאשר השיניים קטנות היא לבצע ניתוח להארכת הכותרת הקלינית. בניתוח חושפים חלק נוסף משורש השן על ידי הורדת עצם מסביבו בצורה מבוקרת. כשישה שבועות לאחר הניתוח אפשר להמשיך ולבצע תיקון השחזה, תיקון כתר זמני ומטבעים לכתר סופי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלורהקסידין לאסרמיכל11/10/2009
שלום רב!
ברצוני לשאול האם ניתן להשתמש בג'ל באופן קבוע ( אני טובלת את המברשות הקטנות לניקוי
מרווחי השיניים בג'ל).
אודה על התשובה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלורהקסידין
ד״ר יעקב הורביץ11/10/2009כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בחניכייםיהונתן07/10/2009
במהלך צחצוח שיניים, פצעתי את החניכיים. הפצע מציק, כאשר החניכיים נעות, ולא חולף גם כעבור 4 ימים. יש משהו לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה בחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ07/10/2009כן, ודאי שיש מה לעשות:
1. שטיפות בתה בבונג פעמיים ביום.
2. הברשה עדינה של השיניים פעמיים ביום.
3. אם הפצע אינו נרפא תוך שבועיים, פנה לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכייםשמירה06/10/2009
שלום רב,
בני בן 5 סבל מחום והתלונן על כאבים בפה. נתגלה כי יש לו דלקת בחניכיים בכל הפה והוא מטופל במוקסיפן. הוא נבדק לפני חודש ע"י רופא שיניים ומצב השיניים טוב מאוד. מה הסיבה להופעת הדלקת למרות שמצב השיניים טוב? באלו דרכים נוספות ניתן לטפל בבעיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ07/10/2009כדי לענות על שאלתך צריך לבצע בדיקה קלינית. כדאי שתשאלי את הרופא הבודק מה היתה האבחנה, מה לדעתו היתה הסיבה להופעת הדלקת ובאלו דרכים נוספות ניתן לטפל בבעיה ואולי גם למנוע את הישנותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות הקצעת שורשיםמיכל04/10/2009
שלום רב!
בשל דימום מהחניכיים פניתי לרופא חניכיים. הסביר כי יש לי מחלת חניכיים מתקדמת המלווה באיבוד עצם, כיסים עמוקים ונסיגת חניכיים.
עברתי הקצעת שורשים ב 16.9. בינתיים הדימום פסק והחניכיים אינן נפוחות.
הוזמנתי לבקורת בעוד 3 שבועות, אבל אני מאוד סקרנית לדעת האם ניתן להמנע מניתוחי חניכיים
במידה והקצעת השורשים הביאה להחלמת דלקת החניכיים.
אודה מאוד על תשובתך,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות הקצעת שורשים
ד״ר יעקב הורביץ07/10/2009בחלק מהמקרים הקצעת השורשים מביאה להחלמה והבראה של החניכיים ולא צריך לבצע ניתוחי חניכיים. המחקרים מצביעים על כך שיש לבחון את התוצאה 6-12 שבועות לאחר הקצעת השורשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת חניכיים מתקדמתדנה04/10/2009
שלום ד"ר הורוביץ.
אני בת 36 ואובחנה אצלי ע"י מומחה חיניכיים - מחלת חניכיים מתקדמת. הוא המליץ על עקירת 9 שיניים !!! ו-7 שתלים. האמת שיצאתי בהלם , ידעתי שיש לי בעיית חניכיים אך לא בצורה כזו . מבחינה יומיומית אני לא ממש מרגישה את המחלה (מלבד כאבים/קושי בנגיסה במזון מאוד קשה)
הומלץ לי תחילה לעבור הקצעת שורשים. יש לציין שהטיפול הזה אצל מומחה החניכיים עולה כ-2000 שח בעוד אותו טיפול אצל השיננית עולה כ-500 שח. הפער הוא מאוד גדול. הייתי שמחה לשמוע האם יש הבדל בין הטיפול שמבוצע אצל השיננית לבין אצל מומחה חניכיים ? אם מומלץ יותר לעבור את הטיפול אצל המומחה אני מעדיפה לעשות זאת על אף ההבדל הגדול במחיר.
דבר נוסף: האם יכול להיות שלאחר ההקצעה המצב ישתנה? כלומר כבר לא אזדקק לאותה כמות של עקירות? האם כדאי במקרה כזה ללכת לחוות דעת נוספת? האם יש דרך נוספת לטיפול לפני הדרך ללא חזרה של הוצאת השיניים והשתלות?
תודה רבה על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת חניכיים מתקדמת
ד״ר יעקב הורביץ04/10/2009שאלתך מעידה על מצוקתך. כדאי שתדעי קצת יותר על הגורמים למחלת החניכיים ומה את יכולה לעשות כדי לטפל בגורמים, לסלק אותם או לפחות להפחית אותם. עייני במדור השאלות הנפוצות כדי לקבל יותר מידע, חפשי גם במקומות אחרים, באינטרנט למשל, מידע נוסף על מחלות חניכיים.
התוצאה של מחלת חניכיים מתקדמת היא אבדן העצם התומכת בשיניים. אולם, יש צורך לטפל בגורם למחלה ולא רק בתוצאתה. לכן, בשלב הראשון מומלץ לשפר את הרגלי ההגיינה של הפה וכן לבצע הקצעת שורשים. לעיתים אין מנוס מעקירת שיניים כבר בשלב הראשון של הטיפול ולעיתים אפשר לדחות את ההחלטה על עקירות עד לאחר בחינת התוצאות של השלב הראשון, כלומר, עד לאחר שההגיינה של הפה השתפרה והקצעות השורשים בוצעו.
הטיפול במחלת חניכיים הוא דרך חיים ולא טיפול חד פעמי. לכן עליך לסמוך על רופא החניכיים שלך. כדאי לשמוע מה המלצותיו ולפעול בהתאם. הצעה זו נכונה לכל השאלות ששאלת, הן לגבי הטיפול אצל הרופא או השיננית והן לגבי שאר השאלות. אם אינך בטוחה, פני לייעוץ נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנפחות חניכייםנילי03/10/2009
קמתי בבוקר ומאחורי אחת מהשיניים הקדמיות העליונות נוצרה לי מעין בלוטה
של החניכים.
כלומר, מאחורי אחת השיניים החניכים התנפחו מאוד בצורת בלון קטן
צחצחתי שוב ושוב את השיניים ונעזרתי במי פה, אך זה לא הועיל
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנפחות חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ03/10/2009אם הבליטה אינה חולפת תוך כמה ימים פני לבדיקה אצל רופא השיניים שלך.
בנתיים אני ממליץ על שטיפות פה פעמיים ביום בתה בבונג (תה קמומיל) פושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VICCOשמואל02/10/2009
קניתי בסופרפארם את משחת השיניים VICCO
ורק מאוחר יותר התברר לי בזכות בלוג שהיא זיוף.
ורציתי לדעת אולי אתם יודעים איפה ניתן להשיג את המקורית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצערי, אין לי מושג.
ד״ר יעקב הורביץ03/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכייםdtux29/09/2009
בס"ד
שלום-רב,
מעוניין לדעת כיצד ניתן לרפא דלקת חניכיים, וכמה זמן בה יכול לקחת?
בתודה מראש וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ02/10/2009תוכל למצוא תשובות לשאלותיך בכפתור השאלות הנפוצות בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים מתנדנדותאיציק24/09/2009
אבקש לדעת מה ניתן לעשות כאשר מחלת חניכיים גרמה לאובדן עצם וכתוצאה מכך לשיניים מתנדות במעט מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים מתנדנדות
ד״ר יעקב הורביץ24/09/2009אם ניידות השיניים לא מפריעה במיוחד, אין צורך לנקוט באמצעים טיפוליים. כאשר הניידות מפריעה אפשר לבצע קישור וקיבוע של השיניים (splint). קיימים אמצעים מגוונים לקישור השיניים, החל בחוט מתכתי המחובר אל השיניים בחומר הדומה לחומרים המשמשים לסתימות לבנות וכלה בכתרים על כל השיניים המחוברים זה לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכייםקסניה23/09/2009
שלום,
יש לי בעיית חניכיים, לא מזמן הייתי אצל שיננית, עקב דימום במהלך ציחצוח ואפטות שחוזרות על עצמן הרבה לאחרונה.
השיננית טענה שיש לי דלקת חניכיים עקב נטילת גלולות והמליצה לי להחליף סוג גלולה. הייתי אצל 2 רופאות נשים שטענו שזה לא קשור לגלולות.
בזמן הטיפול שלה היא מרחה לי משחה שהעבירה לי את הכאבים לתקופה בת שבועיים- שבוע, אולם עכשיו הבעיה חזרה לי יותר ממה שהייתה לי בהתחלה.
הייתי מעוניינת לדעת, אם יש קשר לגלולות כפי שהשיננית טענה, הוא שישנו גורם נוסף הגורם לדלקת להתפרץ?
אודה אם תעזרו לי,
תודה רבה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ23/09/2009החיידקים המצטברים על גבי השן הם הגורמים לדלקת חניכיים.
נטילת גלולות עלולה להגביר את תופעת הדימום כתוצאה מדלקת החניכיים אבל לא לגרום לדלקת.
יתכן ויש לך נטיה לחלות במחלות חניכיים ונטיה זו מתבטאת בצורה מוגברת בגלל נטילת הגלולות.
כדי לרפא את דלקת החניכיים יש צורך להבריש ולנקות את השיניים בטכניקה נכונה באמצעות מברשת שיניים וחוט דנטלי או קיסמים דנטליים. היעזרי בשיננית כדי לשפר את הטכניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האים ליפתוח מחדש סתימת שרשיאופיר22/09/2009
רציתי להוסיף שהרופא שלי אומר שקשה ליפתוח סתימת שרש כי יש סיכון לשבירת המחטים מה דעתך כי חשבתי שאים הוא יפתח לי מחדש את התימה יסים חומר אוליי השן תיתרפה הוא הרופא טוען שהסתימות שלו הם כמו בטון הוא דוחס אותם חזק אייך אפשר לדעת אים יש לי גרונולום בצילום או שצריך אים אפשר ליפתוח את סתימת השרש מחדש מה יכול להיות שטיפול שרש יוצר דלקת? כרונית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האים ליפתוח
ד״ר יעקב הורביץ22/09/2009בהמשך לתשובתי לשאלתך הקודמת, פנה בשאלתך למומחה לטיפולי שורש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרונולוםיאופיר22/09/2009
שלום לך רציתי לישאול אותך אני מטופל בטיפול שרש בשן תחתונה קידמית סמוכה לניב כל פעם אחריי ניקויי וסגירת השן נוצר כאבי לחץ הלכתי למומחה והוא המליץ להרחיב את התעלה כך נעשה והכאב עבר כשהרופאעשה סתימת שרש אחריי מיספר ימים היו לי כאבי לחץ חזקים שהלכו וגברו בסנתר רופא אחר כי שלא נסע לחול החל ליפתוח לי את סתימת השרש והצליח חלקית וכן הוא פתח לי את החניכיים כי אמר שייש שם גוש קטן מודלק חיתוך ללא תפר ואכן הכאב ירד לי וחזרתי לרופא שלי אך השן עדיין כואבת והכאב לא עבר לק'חתי גם אנטיביוטיקה.. כעת הרופא שלי אמר שייש לחכות וליראות אים יש גרנולום ואים כן יצטרכו ליכרות את השרש התחתון מזה גרונולום לא ניתן ליראות אותו בצילום? כך הרופא שלי אמר... אשמח אים תענה להודעתי... בתודה אופיר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרונולום
ד״ר יעקב הורביץ22/09/2009אינני מומחה בנושא טיפולי שורש. בכל אופן, לשאלתך, צילום רנטגן הוא אכן כלי אבחנתי חשוב אך לא מוחלט. בחלק מהמקרים ניתן לזהות בעיות בצילום רנטגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקצעת שורשיםמיכל17/09/2009
ד"ר שלום,
רציתי לדעת מהי עלות הקצעת שורשים ובכמה פגישות נמשך הטיפול.
יש לי כיסי חניכיים בכל השיניים שנעים בין 5 ל-9 מ"מ.
פריודונט אחד גובה אלפיים ש"ח ועושה זאת לדבריו בפגישה אחת ופריודונט אחר גובה אלף ש"ח ועושה זאת בארבעה מפגשים.
אשמח לשמוע מה נהוג אצלך בנושא ומה מקובל בשוק לגבי משך ועלות הטיפול. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת שורשים
ד״ר יעקב הורביץ21/09/2009הפורום אינו עוסק בשאלות כלכליות.
בנושא משך הטיפול, אכן, הטיפול יכול להתבצע בפגישה אחת עד שש פגישות. בעשור התשיעי למאה העשרים פותחה שיטת טיפול בפגישה אחת או שתיים במטרה לבצע סילוק גורמי המחלה בבת אחת מתוך מחשבה שסיכויי ההצלחה עשויים להשתפר. עם זאת, במחקרים נוספים שבוצעו בנושא לא תמיד נמצאה השיטה יעילה יותר מאשר ביצוע הקצעת השורשים במספר פגישות. הבחירה תלויה בגורמים נוספים: נוחיות, בעיות רפואיות נוספות ובחירת הרופא והמטופל. התייעצי עם הפריודונט המטפל כדי להחליט מה הדרך הטובה ביותר עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)