פורום מחלות חניכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בתגובה לתשובתך
    סמדר
    22/02/2009

שלום ד"ר הורביץ שאלתי אותך על נסיגת חניכיים במקרה זה של בעלי לצערי צריך משהו אפילו יותר מבעיות החניכיים שלו כדי לגרום לו לקחת יום חופש מהעבודה. אנו גרים בדרום אז לצערי לא נוכל לקבוע תור במרפאתך עם כל הרצון שלי האם יש לך קולגה אשר מומחה לחניכיים באזורהדרום שעליו תוכל להמליץ? תודה סמדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בתגובה לתשובתך

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה

ד״ר יעקב הורביץ
    23/02/2009

תוכלי להיעזר ברשימת המומחים למחלות חניכיים באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה.

בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול לנסיגת חניכיים
    סמדר
    22/02/2009

ד"ר שלום התייחסת בעבר לשאלתי בנושא נסיגת חניכיים אך לא הבנתי בדיוק מה האופציות. האם מומחה יכול לעזור באיזושהי דרך? האם ניתן להפסיק את הנסיגה? אם כן מה יכולות להיות האופציות חוץ מצחצוח וניקיון בעלי טוען שאין פתרון אשמח לתשובה בהקדם תודה סמדר

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול לנסיגת חניכיים

הוספת תגובה

• טיפול לנסיגת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    22/02/2009

אם את סובלת מנסיגת חניכיים הרי שמומחה למחלות חניכיים יכול בהחלט לעזור לך.
    ניתן להפסיק את הנסיגה. ראשית, דרוש אבחון הגורמים לנסיגה. לאחר מכן יש לטפל בגורמים אלו. בהמשך אפשר להציע ניתוחים לכיסוי של השורשים החשופים. לבסוף, צריך לשמר את המצב שהושג.
    הגורם המשמעותי ביותר המשפיע על נסיגת חניכיים הינו אופי בקרת הרובד, כלומר, איך את מנקה את שינייך. ניקיון לא נכון: יותר מדי, פחות מדי, חזק מדי, חלש מדי וכיו"ב, עלול להתבטא בנסיגת חניכיים. מומחה למחלות חניכיים יכול לאבחן את הבעייה אצלך ולהציע לך את הטיפול המתאים. לצערנו, אין פתרון מדף ואין פתרון קסם. ככה זה ברפואה. צריך ללכת לרופא מומחה שיתן פתרון המתאים לבעייה הספציפית שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים כנראה בחניכיים
    אידה
    22/02/2009

שלום זו עונה שניה החורץ שאני סובלת מכאביים באזור עצב הפנים , הייתי אצל רופא שיניים ונערכו צילומים ונאמר לי שזה לא בעיית שיניים כנראה בעיה עצבית ניגשתי לנירולוג צויידי מכדורים טגרטול אלטרול ומשככי כאבים טרמדקס , לדעתי יש לי בעייה בחיניכיים ולכן יש ליכאבים יש לי תמיד מאין דלקת שיוצאת לי מהפה ומעט דם שאני דוקרת את החניכיים , האם עלי לגשת לרופא מיוחד של חניכיים ואולי זה בעיית חניכיים ולא בעיה עצבית ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים כנראה בחניכיים

הוספת תגובה

• כאבים

ד״ר יעקב הורביץ
    22/02/2009

ענית בעצמך על השאלה. אולי באמת יש לך בעיית חניכיים. כדי לדעת אם יש לך מחלת חניכיים או בעיית חניכיים אחרת עליך לפנות לבדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עברתי ניתוח
    הדס
    19/02/2009

ביום15.2 עברתי ניתוח חניכיים חניכיים עליונות ותחתונות בצד ימין של הפה. הניתוח ארך כשעה. ביום השלישי אחרי הניתוח התחלתי להרגיש נפיחות וכאב . יש לציין שבמהלך היומיים דאגתי מאוד לשטוף את הפה במי מלח ובנוזל שטיפה. הכאב והנפיחות התעצמו והצד הימני של הלחי והשפה קיבלו מימדים כאילו שמו לי בלון בפה. הגעתי הבוקר לרופא והוא נתן לי אנטיביוטיקה.(אוגמנטין) מחר אני אמורה לפגוש את המומחה. מה אני יכולה עוד לעשות? הכאב נורא. אני לוקחת 2 כדורי אדוויל יחד. אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    עברתי ניתוח

הוספת תגובה

• ניתוח

ד״ר יעקב הורביץ
    19/02/2009

נסי לקחת אופטלגין.
    אני מאחל לך רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקצעת שורשים

אלה
    20/03/2009

מה ההבדל א שננית עושה הקצעת שרשים לבים רופא חניכיים שעושה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקצעת שורשים

ד״ר יעקב הורביץ
    21/03/2009

ההבדל הוא בד"כ במחיר. עלות שעת רופא מומחה למחלות חניכיים גבוהה יותר מזו של שיננית. מומחה למחלות חניכיים נוהג להעסיק שיננית במרפאתו כדי להוזיל את המחיר בעבור המטופל. השיננית מוכשרת ומיומנת, בין השאר, בביצוע הדרכה בצחצוח שיניים, סילוק אבנית והקצעת שורשים. בהנחיית המומחה למחלות חכיניים יכולה השיננית לבצע הקצעת שורשים ובכך להוזיל משמעותית את עלות הטיפול מבלי להפחית משמעותית באיכותו.
    יש הבדל בין שיננית המועסקת במרפאת שיניים כללית לבין שיננית המועסקת במרפאת מומחה למחלות חניכיים. זו השניה, מתוקף ההדרכה, ההכוונה והפיקוח, מתאימה יותר לביצוע טיפול אצל מי שסובל ממחלות חניכיים מתקדמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עור הפה מתקלף?
    נולה
    19/02/2009

שלום, רציתי לשאול לגבי תופעה מוזרה שפוקדת אותי בשבוע האחרון - העור בחלל הפנימי של הפה מתקלף בקצב בלתי סביר. אני צריכה פעם בכמה שעות לגשת הצידה ו"לשלות" את השכבה שהתקלפה החוצה. זה ממש משונה ולא נעים. האם הדבר מעיד על בעיה כלשהי, או שאולי זה נשל עונתי כמו אצל נחשים? :) תודה רבה, נולה

לקביעת תור
    סגירה
    עור הפה מתקלף?

הוספת תגובה

• עור הפה המתקלף

ד״ר יעקב הורביץ
    19/02/2009

זה באמת לא שגרתי. אם התופעה אינה נפסקת תוך שבועיים מרגע שהתחילה אני ממליץ לך לפנות לבדיקה אצל מומחה לרפואת הפה. תוכלי למצוא את רשימת המומחים לרפואת הפה באתר ההסתדרות לרפואת שיניים.

רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

נולה
    20/02/2009

על התשובה המהירה והברורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח אפיסקטומי
    אביתר
    18/02/2009

שלום ביצעתי אתמול ניתוח אפיסקטומי בשן 21 ו22 כל האזור מגורה, החניכיים נפוחות ובצבע מעט אפור וישנו דימום לעיתים קרובות כתוצאה מכך הקושי לאכול הוא גדול מאוד. האם ישנו חשש לנסיגת חניכיים עקב הניתוח האם החניכיים יחזרו לקדמותן???

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח אפיסקטומי

הוספת תגובה

• ניתוח אפיסקטומי

ד״ר יעקב הורביץ
    18/02/2009

ראשית, החלמה מהירה.
    תוצאת הניתוח תלויה במאפייניו. שאל את הרופא המטפל כי הוא יודע מה בוצע ויוכל לומר האם יש חשש לנסיגת חניכיים במקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש תחליף להשתלת חניכיים?
    חיים
    17/02/2009

בס"ד שלום, לבני בן ה-18 ישנה נסיגת חניכיים, מומחה למחלות חניכיים בדק ואמר שיש צורך בהקצאת שורשים והשתלת חניכיים, שאלתי האם הגיינה טובה של הפה נוזל דינטאלי וכדו' יכול להביא לתוצאות?תודה.

הוספת תגובה

• תחליף להשתלת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    18/02/2009

נסיגת חניכיים המאובחנת בגיל 18 יכולה להיות ביטוי להרגלי ניקוי שיניים לקויים או למחלת חניכיים אגרסיבית. בשני המקרים צריך להגיע לרמה גבוהה של הגיינת פה על ידי שילוב של ניקוי ביתי נכון וטוב וניקוי במרפאת השיניים, כלומר, סילוק אבנית והקצעת שורשים. השתלת חניכיים מבוצעת, בין השאר, לכיסוי השורשים שנחשפו בעקבות נסיגת החניכיים. למרבה הצער החניכיים אינן גדלות מחדש משמעותית באופן ספונטני לאחר שנסוגו ולכן קיימות שתי אפשרויות עיקריות: האחת, לחיות עם הנסיגה והשניה, לבצע השתלת חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקצאת שורשים-מי מוסמך לעשות?
    ניצה
    15/02/2009

שלום רב, האם זהו נוהל רפואי תקין ששיננית תעשה הקצאת שורשים לאחר הרדמה ע"י רופא השיניים (לא מומחה בחניכיים)? נשמע לי לא כל כך נכון ולפיכך אשמח לתשובה מוסמכת בתודה ובברכה ניצה

הוספת תגובה

• הקצעת שורשים

ד״ר יעקב הורביץ
    15/02/2009

הנוהל הרפואי שתיארת הינו תקין. עם זאת, קיים הבדל בין קבלת הקצעת שורשים על ידי שיננית כחלק מטיפול במרפאה של מומחה לחניכיים לבין קבלתו כחלק מטיפול במרפאה של רופא שיניים כללי. אבל הבדל זה אינו קשור לנוהל אלא למהות המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

ניצה
    15/02/2009

הטיפול הוא למחלת חניכיים. הרופא הכללי לא הפנה אותי למומחה לחניכיים. האם מומלץ להוועץ במומחה או שטיפול אצל הרופא הכללי מספיק? בצילומי השיניים נתגלתה אבן בשורשים וכיסים של 5-8 מ"מ. אין נסיגה אבל יש רגישות. שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבריאות

ד״ר יעקב הורביץ
    15/02/2009

שתפי את רופא השיניים שלך בשאלה. תוכלי לדון איתו בשאלה האם במקרה שלך מומלץ לפנות למומחה למחלות חניכיים או שאפשר להסתפק בטיפול אצל רופא שינים כללי. אחרי דיון זה תוכלי להחליט האם ברצונך להסתפק בטיפול אצל רופא השיניים הכללי שלך או לפנות למומחה למחלות חניכיים ולקבל אצלו את הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא דלקת ונסיגת חניכיים
    מיואש
    12/02/2009

שלום, אני בן 31. לפני כ - 3 שנים עברתי 3 טיפולי שורש, ומאז סובל מנסיגת חניכיים ודלקות באזור הכתרים. אני מצחצח שיניים יותר מפעמיים ביום ומנקה בין השיניים עם המברשות הקטנות של פארו (מקפיד על חיכוך עם השן וכו'). אני בביקורת אצל רופא שיניים כל חצי שנה, מטופל אצל שיננית כל 3 חודשיםונמצא כל שנה בביקורת פריודונט בתה"ש (אני משרת בצבא קבע). כשהדלקות ממש מתחזקות, אני לוקח אוגמנטין ומשתמש גם בליסטרין. שום דבר לא עוזר. רופאי השיניים או שלא אומרים לי כלום או אומרים לי לנקות טוב יותר, אבל לא מסבירים לי כלום. אחת הפריודונטיות שלחה אותי לחדש טיפול שורש. הפרותטיקאי אמר לי, שלמעשה עשו לי את טיפול השורש לא נכון, וחומר נזל החוצה. אחרי החידוש הרגשתי שיפור, אבל רופא השיניים אמר לי שלא עזר. בפעם האחרונה שהייתי אצל פריודונט (לפני כ - 3 חודשים), הוא אמר שננסה "ניקוי עמוק", ואם זה לא יעבוד, הוא ישקול OFD (ראיתי בתיק. לא יודע מה זה). אגב, דווקא במרפאת חניכיים לא מצלמים אותי בכלל, ובקושי בודקים אותי. הסיבה שאני כותב היום היא, כי הייתי היום אצל רופא שיניים כללי, שאמר לי שיש לי נסיגה בינונית די רצינית, ושאצטרך באיזשהו שלב ניתוח, ושגם זה לא יעזור ו"אין מה לעשות". כל רופא שיניים מקדיש לי לכל היותר 5 דקות, והמצב רק הולך ומחמיר. אני חש, שכל הביקורות שאני עובר הן סתם ואולי זה רק נדמה לי, אבל ייתכן ש"מנפנפים" אותי. אני מנקה כמו מטורף, וזה לא עוזר. האם ניתן לעשות עוד משהו? האם יש הוראות איפשהו לגבי ניקוי טוב יותר ? אני מוכן אפילו לתרום את עצמי לטיפולים ניסיוניים. האם יש משהו שרץ ? אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי במתן מידע. מאז הביקור היום אני פשוט לא מסוגל לתפקד.

הוספת תגובה

• הפגת ייאוש חלקית

ד״ר יעקב הורביץ
    12/02/2009

התיאור שלך מאוד מפורט ועם זאת אתה מחפש מידע נוסף וגם, לפי התרשמותי, זקוק לבדיקה אצל מומחה נוסף למחלות חניכיים. רצוי שתדע יותר על מצבך ולשם כך עליך לקבל מידע ספציפי מהרופא שבדק אותך. אם לא תמצא את מבוקשך במרפאת תל השומר, תוכל לפנות באופן פרטי למומחה למחלות חניכיים מחוץ למסגרת הצבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפטות חוזרות ונשנות
    יהודית
    11/02/2009

אשמח לדעת באיזה תכשיר/משחה עליי להשתמש כדי להיפטר אחת ולתמיד מהאפטות ? מודה למשיבים.

לקביעת תור
    סגירה
    אפטות חוזרות ונשנות

הוספת תגובה

• VICCO - מצאת את שאת מחפשת !

כוכבה בלוך
    12/02/2009

שלום יהודית, גם אני סבלתי מאותן האפטות, הן מטרידות, מציקות ולא ממהרות לעבור. אני התייעצתי עם הרופאה שלי והיא המליצה לי על משחה שיניים, כן כן, משחת שיניים, שגם מרפאת פצעים. היא נקראת VICCO, והיא מכילה בתוכה 22 צמחים הודיים, הם אלו המכנים לה את הסגולות הרפואיות שלה. פשוט מורחים מעט ממנה על הפצעים והם עוברים במהרה. מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחמניה מול עוגה,קורנפלקס מול כריות
    אלמונית
    07/02/2009

יש לי דלקת חניכיים במצב מתקדם והרופא הזהיר אותי מפני מאכלים מכילי סוכר. הבעיה היא ששמתי לב שכמעט בכל מאכל יש סוכר, גם בלחם, בקורנפלקס רגיל, בקונפיטורה, בממרח חצילים..! כמובן שאין מצב ריאלי לכך שאני אצחצח שיניים אחרי כל ארוחה וארוחה. אני מקפידה כן לקנח בשטיפת פה במים, ואולי גם במסטיק אורביט. אבל שאלתי היא: מהם המאכלים שמוכרחים לצחצח אחריהם שיניים (חוץ מסוכריית טופי...)? האם "כריות" מסוכנות יותר לשיניים מאשר קורנפלקס רגיל? בבקשה תשובה על שתי שאלותי, תודה (:

הוספת תגובה

• לחמניה מול עוגה ושאר מאכלי תאווה

ד״ר יעקב הורביץ
    07/02/2009

הסוכר הלבן הוא האוייב הלבן של הגוף. אכן, כמעט בכל מאכל שיוצר במפעל ולא בא מן הטבע יש סוכר. לכן מומלץ באופן כללי להמעיט ככל האפשר בצריכת מזון מעובד.
    את המאכלים שמוכרחים לצחצח אחריהם שיניים מומלץ לא לאכול בכלל.
    כריות לא מסוכנות יותר לשיניים מאשר קורנפלקס רגיל. בשני מוצרים מעובדים אלו יש כמות נכבדה של סוכר לבן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! מה הם המאכלים שמומלץ להימנע?

דחופה
    08/02/2009

כתבת בתשובתך שיש מאכלים שחובה לצחצח אחריהם, ושיש להימנע מהם כליל, אז... מה הם המאכלים האלה??? כל מה שיש בו סוכר?? הרי כפי שאמרת, כמעט בכל דבר יש סוכר, ולא יעלה על הדעת שלא נצרוך כלל וכלל מזון מעובד, הרי סה"כ בסופו של דבר זה רוב המזון שאנו צורכים (פרט לירקות ופירות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלה דחופה

ד״ר יעקב הורביץ
    08/02/2009

התשובה טמונה בקריאה חוזרת של תשובתי. בכל מקרה, הכי טוב לחיות בכפר נידח בהרי הקרפטים, היכן שאין בכלל זיהום אויר, מי המעיינות צלולים, הירקות והפירות אורגניים, אין בעיות של פוליטיקה, מגזר, כלכלה, איום גרעיני וכיו"ב, וכמובן, אין בכלל מזון מעובד. רק ירקות, פירות, ביצים אורגניות, תרנגולות וכבשים (אורגניים כמובן). הבעייה היא שאולי אין שם מברשות שיניים. אני צריך לחשוב על פתרון מתאים. בנתיים נסי ללכת בין הטיפות ולנהוג כמיטב הבנתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי פה ליסטרין
    יואב
    07/02/2009

השיננית המליצה לי על מי פה בשם ליסטרין האם יש למי פה הנ"ל תופעות לוואי כגון צביעת השיניים? האם הם יעילים? בברכה יואב

לקביעת תור
    סגירה
    מי פה ליסטרין

הוספת תגובה

• מי פה ליסטרין

ד״ר יעקב הורביץ
    07/02/2009

ליסטרין אינו גורם לצביעת שיניים. עם זאת מי פה אלו מכילים אלכוהול בריכוז גבוה, משהו דומה לליקר או ויסקי. אלכוהול איננו חומר מומלץ לשטיפת פה באופן קבוע.
    יעילות הליסטרין בהפחתת דימום מן החניכיים לזמן קצר הוכחה במחקרים. עם זאת לא נמצאו הוכחות חד משמעיות שהשימוש בליסטרין, או במי פה כלשהם אחרים לתקופה ממושכת יעיל יותר מאשר הברשה וניקוי שיניים יומי. גם הערך הנוסף, additional benefit, של שטיפות הפה בשילוב עם הברשה וניקוי שיניים קפדני לא הוכח בצורה חד משמעית.
    הכי טוב שתנקוט בדרך של ניסוי ותהייה. אם השטיפה תביא לשיפור בתחושתך ולשיפור במצב הקליני, המשך להשתמש בה. ולא, תמיד תוכל להפסיק את השימוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סד לילה וכאבים בחניכיים - קצת דחוף
    אלעד
    07/02/2009

שלום ד"ר, קיבלתי סד לילה כדי למנוע חריקת שיניים לפני כשבוע, והתחילו לי כאבים בנקודה מסוימת בחיבור בין הישניים לחניכיים מתחת לשיניים הקדמיות... בהתחלה לא הבנתי למה ואז נפל לי האסימון שזה בטח בגלל הסד שמגרד לי אותם! יש לי גם ככה נסיגת חניכיים קלה מילדות (בערך מגיל 6), ועכשיו בנקודה הכואבת והמטרידה רואים גם פס לבן של שורש השן איפה שפעם היו החניכיים הבריאות! אני מפחד שהשן תיפול לי בגלל זה - בינתיים הפסקתי ללבוש את הסד ואני מצחצח את האיזור 4- 5 פעמים ביום + חוט דנטלי ,ושוטף עם ליסטרין כדי למזער נזקים ודימומים ולשמור על סטריליות. אני מאד מודאג וכועס על הרופא שהביא אותי למצב מסוכן כזה ולא התאים את הסד כמו שצריך. האם כדאי לפנות לטיפול חירום? אני אצטרך השתלת חניכיים בניתוח כדי למנוע נשירה?? (אני בחור בשנות העשרים לחיי ולא מקובל בגילי שיניים תותבות) מה עושים??? (כדאי לשים בינתיים קרח או מי מלח על האיזור כדי להקפיא את הנסיגה?) מקווה לתשובה מהירה. תודה! נחום

הוספת תגובה

• סד לילה וכאבים בחניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    07/02/2009

1. פנה לבדיקה אצל רופא השיניים שלך.
    2. בנתיים אל תרכיב את הסד.
    3. נקה את השיניים פעמיים ביום. אין צורך להבריש ולנקות 4-5 פעמים ביום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול חניכיים אוטיפול שורש חוזר
    מישל
    04/02/2009

לפני כחצי שנה יצא לי אפצס באזור השיניים 36 ו 37 בהם נעשה לפני כ 12 שנים טיפול שורש ויש עליהן כתרים. הכאב והנפיחות עברו לאחר לקיחת אנטיביוטיקה. רופא אחד טוען שהבעיה נובעת ממחלת חניכיים ורופא אחר טוען שצריך לשחזר את טיפולי השורש. השבוע חזרו הכאבים באותו אזור. קודם בשניים ואחר כך הכאב עבר לחניכיים. אני עוד פעם על אנטיביוטיקה ועכשיו צריך לקבל החלטה. האם הכאבים נובעים מהחניכיים או מטיפולי השורש שכשלו. אנא תשובתכם הדחופה.

הוספת תגובה

• טיפול חניכיים או טיפול שורש?

ד״ר יעקב הורביץ
    04/02/2009

הדרך הנכונה, לדעתי, להכריע בסוגיה היא לפנות לבדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים אשר יוכל לאבחן אם את סובלת ממחלת חניכיים מסביב לשן זו או שהבעייה נובעת מן השן. כך ניתן לדעת האם הטיפול הדרוש הוא טיפול חניכיים או טיפול בשן- חידוש טיפול שורש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החדרת פריוצ'יפ
    רוז
    04/02/2009

אני שיננית במרפאה פרטית הגיעה אלי מטופלת שברצונה שאחדיר לה פריוצ'יפ עי הפנייה של פריודנט.רציתי לדעת את הפרוצודורה להחדרת הצ'יפ.האם עליי לקחת סיכון משום שאני יודעת שיש לאחר ההחדרה רגישות גבוהה?

לקביעת תור
    סגירה
    החדרת פריוצ'יפ

הוספת תגובה

• החדרת פריוציפ

ד״ר יעקב הורביץ
    04/02/2009

פריוציפ הוא תכשיר לשחרור מושהה של כלורהכסידין החייב מרשם רופא. מומלץ שתבצעי את הפרוצדורה בהנחיית רופא שיניים ובפיקוחו. תוכלי לבקש מן הפריודונט במרפאתו את עובדת להדריך אותך. לחילופין, אם אינך עובדת במרפאת פריודונט ותחת פיקוחו, אינני רואה סיבה רפואית אלא רק סיבה כספית לבצע את הפרוצדורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה