מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהמשך לתשובתך שאלתי לא ממש נענתהמיטל04/06/2009
אני שאלתי מדוע זה קורה העליית חניכיים כלפי מעלה ולא במהלך העקירה אלא ככה זה כבר שנים האם זה כתוצאה מהזיהומים מתחת לשן? והאם כאשר הוא "מסיר" אותם בעקירה מה קורה במצב כזה כי הרי יש שם כלי דם רבים כי לטענת הרופא זה בשר כבר "מת" יש דבר כזה?למרות שיש בו כלי דם והאם בכלל חובה להסיר ולעצב בעקירה את החניכיים שעלו לו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה נוספת
ד״ר יעקב הורביץ05/06/2009מקום גבול החניכיים על השן שונה מאדם לאדם. יתכן ובמקרה שלך החניכיים מכסות חלק מן הכותרת באופן טבעי. יתכן גם שמדובר בתגובה דלקתית של החניכיים המתבטאת בנפיחות.
תשובוות נוספות אפשר לספק רק לאחר בדיקה קלינית.
נסי להפנות את השאלה גם לפורום אחר.
בנוסף, רפואה שלמה והצלחה בעקירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים מה לאכול והאים אפשר לחן01/06/2009
שלום רב
אני כבן 34 יש לי נסיגת חניכיים ואני משתמש כטיפול זמני או אולי לא זמני וזה אתה תקבע
במשחת שיניים עם אלווארה ומי פה ליסטרים וחוט דנטלי אך הרוקח הציע לי גם ג'ל דנטלי קורסודיל
האים הג'ל הזה עוזר? איך משתמשים בו? ומה עלי לאכול איזה סוג של אוכל?
תודה מראש
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים והטיפול בה
ד״ר יעקב הורביץ02/06/2009הטיפול המתאים בנסיגת חניכיים ניתן במרפאת חניכיים על ידי מומחה למחלות חניכיים ובפיקוחו. הטיפול כולל הדרכה ותרגול בביצוע של פעולות ניקוי השיניים וכן סילוק אבנית והקצעת שורשים. בהמשך, בחלק מהמקרים ולפי הצורך, מבוצעים ניתוחי חניכיים לשיפור מתאר החניכיים, לכיסוי שורשי השיניים החשופים, למילוי פגמים בעצם ועוד.
משחת שיניים, מי פה, ג'ל, כל אלו הם אמצעי עזר התורמים לטיפול אך אינם גורמים לריפוי.
עליך לפנות לטיפול אצל מומחה למחלות חניכיים במרפאת החניכיים שלו.
איזה סוג של אוכל יש לאכול?
המחקרים המוכרים לי בספרות המדעית לא מצאו קשר בין סוג המזון והתפתחות מחלות חניכיים. בכל מקרה כדאי לאכול אוכל בריא, הרבה ירקות, קצת פירות, גם מזון מן החי- דגים, חלב ומוצריו, ביצים, עופות וחיות אחרות. מומלץ מאוד להימנע ממוצרי מזון מעובדים המכילים סוכר לבן, קמח לבן ומרגרינה.
רפואה שלמה ובתאבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פה שורףאורנה01/06/2009
שלום .
בת 52 , מזה כמה שנים סובלת מהתקפים של תחושת שריפה בלשון אשר מלווה בחוסר נוחות מרובה.
אין כל קשר לאוכל או אכילה .
תחושתי היא שהמדובר בתופעה על רקע הורמונלי .
האם יש דרך להקל על התופעה ?
תודה ,
אורנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פה שורף
ד״ר יעקב הורביץ02/06/2009פה שורף ויובש פה הן תופעות שכיחות יחסית בגיל המעבר, אשר גורמות לאי נוחות גדולה וירידה ניכרת באיכות החיים היומיומית. שינויים הורמונליים הם אכן אחד הגורמים העלולים לגרום לתופעת הפה השורף, אבל קיימים גם גורמים פוטנציאליים אחרים כגון: זיהום פטרייתי, הפרשת רוק מופחתת, מתח נפשי, סוכרת לא מאוזנת ועוד. צריך לזהות את הגורם או הגורמים לבעייה אצלך ולטפל בהם.
פני לבדיקה ולטיפול אצל מומחה לרפואת הפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכיים בצבע כהה לאחר כתרענבל30/05/2009
במשך כמה שנים, השן הקדמית (21) היתה כהה כנראה מפגיעה בעבר. לפני כשלוש שנים עברתי טיפול שורש ושמו לי כתר על השן. במשך כשנה הכל היה תקין. לפני כשנתיים, החניכיים קיבלו גוון כהה יותר. הייתי אצל כמה רופאי שיניים וכולם חשבו שזה פיגמנטציה אתנית (אני חצי ממוצא מזרחי וחצי אשכנזי - עורי בהיר מאוד מאוד). לאחרונה ביקרתי אצל מומחה חניכיים והוא טוען שכנראה יש רווח בין הכתר לחניכיים והחומר שבתוך הכתר פולש לי לחניכיים. המומחה המליץ לי לא לעשות כלום או להחליף את הכתר מה שלא מבטיח שהכתם ייעלם, הוא גם המליץ לי לצחצח חזק במקום הכהה.... אני מצרפת לך תמונה להתרשמות. במשך 10 שנים פחדתי לעשות כתר מחשש שהחניכיים יתכהו ואכן זה קרה, הדבר מתסכל אותי מאוד ואני לא יכולה לחייך בפניי אנשים...האם קופות החולים מסבסדות טיפולי לייזר? מה הסיכונים? האם כדאי לי להחליף את הכתר? מה לעשות??? תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים כהות לאחר כתר
ד״ר יעקב הורביץ31/05/2009אני משער ששורש השן הפך לכהה יותר כתוצאה מחומרים בתוך השן אשר התכהו במהלך הזמן שחלף מאז החבלה ומיום ביצוע טיפול השורש. השורש הכהה משתקף מבעד לחניכיים. בנוסף, יתכן והחומרים הכהים שהיו מצויים בתוך השן דלפו לתוך הרקמות הסובבות וגרמו להתכהותם. התהליך הזה יכול להיות איטי ולהימשך כמה שנים.
כדי לפתור את הבעייה צריך לנקוט בדרך כלל באחת או יותר מן הפעולות הבאות:
1. החלפת הכתר.
2. החלפת המבנה.
3. החלפת טיפול השורש.
4. הבהרת חומר השן.
5. סילוק פיגמנטציה בחניכיים.
6. עיבוי החניכיים על ידי השתלת חניכיים.
להערכתי, הסיכויים להצליח בפתרון הבעייה שלך הם בינוניים בכל טיפול ברשימה לעיל קיים סיכוי לאי הצלחה או אף לכישלון אשר יביא להחמרה של המצב או לאיבוד השן. עליך לשקול את הסיכונים למול התועלת הצפויה מן ההצלחה. פני לרופא אשר יבצע את הטיפול כדי לדון איתו בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמיטל30/05/2009
ברצוני לקבל מיידע על עליית החניכיים לגובה ולא דוקא מה שנקרא נסיגת חניכיים ניסיתי לחפש בגוגל לא מצאתי דבר בעניין אשמח לקבל מידע מה זה אומר מה עושים עם זה והאם נכון שמסירים ואם כן מה קורה ברגע שמסירים הרי מדובר בבשר חי עם כלי דם , כוונתי היא לעלייה של החניכיים לגובה השן דיי גבוהה נראה מפחיד אבל כך זה כבר כמה שנים אציין השיניים באזור צריכות עיקרה והאם בעקירה זה יורד לבד או שיש צורך לחתוך וממה זה נובע תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלה
ד״ר יעקב הורביץ31/05/2009מקריאת ההודעה אני משער ששאלתך קשורה לעקירה מתוכננת. לאחר העקירה החניכיים עוברות ארגון והתאמה למצב החדש, עם זאת, לפעמים יש צורך בהתאמה קלה של החניכיים והרופא מבצע חיתוך ועיצוב שלהם. טיפולי שיניים, אם קיים חשש לכאב, חשוב לציין שעקירות וכיו"ב מבוצעים בהרדמה מקומית ולכן הטיפול עצמו איננו כואב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף להשתלת עצםאורית25/05/2009
שלום שמי אורית אני בת 45 חולה סכרת ממוצעת - לא לוקחת אינסולין רק גלובן.
יש לי בעיה חמורה בחניכיים -דלקת,כיסים, ונסיגת חניכיים איומה... השיניים מאוד בריאות. הבעיה שלי שאין לי כבר בחלק מהשיניים עצם והשיניים מתנדנדות . ניגשתי למומחים וליועץ ממכבי אבל הסכום הוא ענקי לטיפול הבעיה קרוב ל60.000 שקל. מכיוון שהם עושים תוכנית מלאה לפה מושלם. אני מעוניינת כרגע לטפל בבעיות העיקריות. אני מודעת לזה שאני אמורה לעקור בין 5-6 שיניים לעשות השתלת עצם וכתר/שתלים.
אני פניתי גם לאסותא אבל משום מה כולם רוצים לעשות את התוכנית המלאה לפה מושלם ולא באמת בדברים הדחופים. בבקשה עיזרו לי או המליצו לי על מומחה לחניכיים שבאמת מוכן לנסות ולעזור לי להציל את השיניים הבריאות. אני גרה באזור המרכז תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ25/05/2009נסי לפנות לטיפול באחד המקומות הבאים:
1. הסקציה לפריודונטיה בביה"ס לרפואת שיניים שבאוניב' תל אביב.
2. מומחה למחלות חניכיים, אחד מתוך הרשימה המופיעה באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי דעות שונות של פריודונטים?ניצה25/05/2009
שלום רב,
במסגרת טיפול שגרתי אצל רופא שיניים עלתה בעיית חניכיים. הרופא עצמו עשה לי הקצאות שורשים. בבדיקה אצל הפריודונט עמו הוא עובד נתגלתה מחלת חניכיים מתקדמת, כיסים גדולים והומלץ לי על 5 ניתוחי חניכיים (חמש שישיות מהפה) + ממברנות + עצם.
בבדיקה אצל פריודונט אחר (שלא מכיר אותי) התברר כי למרות ההקצאות שנעשו לי נשארה אבן קשה רבה (ראיתי בעצמי), ועומק כיסים לא גדול כפי שמדד הפריודונט הראשון (הכי גרוע 5-6 מ"מ לעומת 8-9). הטיפול שהומלץ הוא חזרה על הקצאת שורשים יסודית, ללא ניתוח בעתיד הקרוב.
מלבד ההלם אני כעת אובדת עיצות. שתי דיעות שונות זו מזו מהותית.
אשמח לשמוע מה אתה מייעץ לי לעשות (אני בת 35)
בברכה
ניצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד״ר יעקב הורביץ25/05/2009במבט ראשוני נראה כי כדאי לנסות את האפשרות השמרנית. אם הטיפול לא יפתור את הבעייה אפשר לנתח אחר כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
ניצה26/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציה בחניכייםsmail25/05/2009
שלום ד"ר, האם ניתן להסיר את הכתמים בלייזר או שעדיף לעשות טיפול כירורגי והאם יש סיכון לנסיגת חניכיים בטיפולים אלו? ואיפה אפשר לעבור את הטיפולים ועל מי אתה ממליץ ?תודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה בחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ25/05/2009פיגמנטציה אתנית בחניכיים אפשר להסיר בלייזר או בטיפול כירורגי פשוט יחסית.
בכל פעולה כירורגית בחניכיים יש סיכון לנסיגת חניכיים אולם הסיכון בניתוח זה הינו מינימאלי.
כדי לעבור את הטיפול עליך לפנות למומחה למחלות חניכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני
ד״ר יעקב הורביץ25/05/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי
ד״ר יעקב הורביץ25/05/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע אין שבוע מודעות למחלות חניכייםגורדון22/05/2009
לכל דבר יש שבוע מודעות ללחץ דם לסרטן העור ולדבר כלכך חשוב מחלות חניכיים אין מודעות הנושא של טיפול שיננית של צילומי סטטוס ופנורמה צריך לבוא למודעות מגיל בית ספר יסודי למען גדילת דור בריא שלא יצטרך בגיל 50 לראות נסיגת חניכיים ולשמוע מהרופא על מחלת חניכיים מתקדמת אשמח לשמוע תגובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע מודעות ואף יותר
ד״ר יעקב הורביץ24/05/2009אתה צודק. צריך שבוע מודעות למחלות חניכיים לפחות אחת לשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן בינהגליהה17/05/2009
שלום
רציתי לשאול אם חייב לעקור שן בינה.
האם אפשר במשך כל החיים פשוט לא לגעת בה
אני יציין שבזמן האחרון יצא לי פצע בפה ושהלכתי לרופאה היא אמרה שזה נוצר מהשן בינה שגודלת עקום.
האם אפשר להבליג על העקירה הכואבת..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן בינה
ד״ר יעקב הורביץ18/05/2009בקצרה:
לא חייב לעקור שן בינה.
כנראה שעליך לבחור בין הסבל החוזר ונשנה ששן הבינה גורמת לך לבין עקירת השן המלווה בכאבים קלים עד בינוניים אחרי העקירה אך גם בפתרון הבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים חמורהאורית16/05/2009
אינני יודעת איפה להתחיל את הטיפול הלכתי לכמה מרפאות פרטיות אך החישוב של הסכום היה ענק!
נגשתי למכבידנט כאשר הצעתם הייתה יותר זולה.... נבדקתי גם באסותא
השאלה שלי היא כזאת האם יכול להיות שאסותא תהיה יותר יקרה ממכבידנט רגיל? יש לציין שאני חולת סכרת ממוצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים חמורה
ד״ר יעקב הורביץ16/05/2009הפורום אינו עוסק בשאלות כלכליות אלא בשאלות רפואיות. אחרי שפנית לכמה מרפאות פרטיות, למכבידנט ולאסותא, יש ברשותך, אני מקווה, מידע רפואי על המחלה ממנה את סובלת ועל תכנית הטיפול המוצעת. יש ברשותך גם מידע על המחירים המבוקשים. הטיפול אינו מבוצע על ידי מרפאה אלא על ידי רופא או בהנחייתו. לכן, כעת עליך להחליט אצל איזה רופא לטפל.
בהצלחה ורפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן ומחלת חניכיים כרוניתבנימין12/05/2009
שלום ד"ר הורביץ.
לפני כחודשיים עברתי עקירת שן קדמית ואני בהמתנה להשתלת שן קבועה. בינתיים אני מטופל אצל שיננית פעם בחודש לערך, עקב דלקת חניכיים כרונית שיש לי (כך היא ורופא השיניים אמרו). שאלתי היא: האם יש לי מה לעשות נגד הדלקת הזו, או שכמו מחלות כרוניות רבות - אין ברירה אלא לקוות שהכל יהיה בסדר מאליו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת חניכיים כרונית
ד״ר יעקב הורביץ12/05/2009מחלת חניכיים כרונית אינה חולפת מאליה. התגובה הדלקתית של הגוף כנגד החיידקים, גורמי המחלה, יוצרת נזקים המתבטאים בספיגת עצם וספיגת חניכיים מסביב לשיניים. הטיפול במחלת חניכיים קלה והתחלתית יכול להתבצע אצל רופא שיניים כללי. עם זאת, אם שן קדמית נעקרה כתוצאה ממחלת החניכיים, יתכן ואתה סובל ממחלה חמורה. במקרה זה עליך לפנות למומחה לחנייכים לקבלת טיפול הולם במחלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירות וכאבים בחניכייםצוג09/05/2009
במהלך השבוע האחרון עברתי 3 עקירות בצד שמאל למטה (הראשונה והשנייה בהפרש של יומיים והשלישית אחרי שבוע). בכולן הוסיף הרופא עצם מלאכותית.
כל האזור כואב לי מאוד, בעיקר החניכיים.
האם החדרת עצם לאחר עקירה מגבירה את עוצמת הכאב ?
אני כמובן נוטלת אנטיביוטיקה (מוקסיפן 500) והמון משכחי כאבים שלא ממש עוזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירות וכאבים
ד״ר יעקב הורביץ09/05/2009כאבים הם תופעה שכיחה אחרי עקירות ואחרי ניתוחים. ברוב המקרים יש כאבים קלים עד בינוניים ביום- יומיים הראשונים. עם זאת בחלק קטן מהמקרים כאבים יכולים להמשיך ולהופיע עד שבוע לאחר הטיפול. עצם מלאכותית איננה מגבירה את הכאבים. זיהום עלול לגרום לכאבים ממושכים וחזקים יותר. לכן, במקרה שלך, אם הכאבים הולכים ומחמירים רצוי שתפני לרופא המנתח לבדיקה ובירור. יתכן והופיע זיהום בחיידקים שאינם מושפעים ממוקסיפן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמיטל06/05/2009
שאלתי אני בת 30 עם פה הרוס לחלוטין....סוג של גנטיקה פלוס הזנחה מפחד יש לי 3 שיניים טוחנות עליונות שלפני המון זמן היו דלקתיות רק שורשים נשארו בהם והכאב הוא עמום וכמעט קבוע כל כמה זמן יש נפיחות קלה בצד של אותו סינוס ליד האף אבל לא ממש נראת לעין וגם הנפחיות קבועה שאלתי האם יש קשר והאם בעקירה כירוגית יכול להיגרם לי נזק שיעלה לראש או בסינוסים והאם בכלל יש קשר כי הצד הזה של האף תמיד מנוזל או סתום ורציתי לדעת אם יש קשר בין הדברים תודה מראשאגב החניכיים בצד זה קצת בהירות יכול להיות מהדלקת הקבועה שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד״ר יעקב הורביץ06/05/2009קיימת קירבה אנטומית בין הסינוס המקסילארי לבין השיניים הטוחנות. לכן, דלקת בסינוס עלולה להתבטא בכאבי שיניים וזיהום שמקורו שיניים עלול לגרום להתפתחות דלקת בסינוס.
אני מקווה שתמצאי את העוז להתגבר על הפחד ולפנות לטיפול בבעיה שלך.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במי פהרונן27/04/2009
שלום רב.
אשתי סובלת מנסיגת חניכיים וכרגע בהריון, האם מותר להשתמש במי פה דקפינול ומשחה דקפינול?
על פי המלצת הרוקח כן אבל על האריזה רשום שלא.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בדקפינול בהריון
ד״ר יעקב הורביץ27/04/2009על פי הנחיות ה FDA, על פי המלצות היצרן ועל פי הוראות משרד הבריאות, כפי שמופיע בעלון לצרכן, לא מומלץ להשתמש בדקפינול בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש תשובה נוספת
רונן28/04/2009על מי הפה רשום לא לשימוש בהנקה ואילו על משחת השיניים רשום הנקה והריון. אז אני שואל רק על מי הפה?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
ד״ר יעקב הורביץ29/04/2009השתמש במוצרים לפי ההתוויות הרשומות בעלון המצורף למוצר באריזה. רישום זה הוא המהימן ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)