מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לי אלכם\ן:צפתי916/09/2009
יש לי בגוף הרבה שיער, רציתי לרדת לשורש העניין ולשאול כמה שאלות בקשר לזה (כי גנים לא שייך היות ולהורי וכו' אין כזה הרבה שיער):
1. האם זה קשור למקלחת חמה (רותחת)?
2. האם זה קשור לאוננות בריבוי?
3. האם זה קשור למאכלים מסוימים – כמו מאכלי חלב?
4. האם זה קשור לשינויי מזג האוויר ואקלים?
אשמח מאוד לקבל תשובות.
שאלה נוספת: יש לי גבות מחוברות ולאשתי אין. האם לבן שלנו יהי' כמוני או כמו אשתי? וכן אני שעיר ואשתי לא – למי הילד ישתייך במראהו? (אם זה אחוזים – כמה אחוזים על כמה?)
תודה לכם המגיבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך אגב, אני כזה אחד שמוכן לעשות
צפתי916/09/2009הכל בשביל זה. אפי' ליסוע לחו"ל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד״ר יעקב הורביץ17/09/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=90 id=link]הסרת שיער[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהום מעל טיפול שורש ישןמייקל16/09/2009
דוקטור שלום,
עשיתי טיפול שורש באחת משיני הבינה העליונות בצד הימני של הפה לפני מס' שנים,
ולאחר מכן עשיתי תיקון טיפול שורש באותה השן (לפני כשנתיים).בחניכיים מעל אותה שן יש אדמומיות ונפיחות ולעיתים קרובות גם מצטברת מוגלה..ברצוני לדעת מאילו סיבות זה יכול
לנבוע,איך אני מטפל בזה ומהם הסיכונים בזיהום הזה?
תודה על זמנך,
מייקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום מעל טיפול שורש ישן
ד״ר יעקב הורביץ16/09/2009התופעות שתיארת יכולות לנבוע מאחת משתי בעיות עיקריות:
האחת, זיהום ותהליך דלקתי הנובע משורש השן ומתבטא באדמומיות, נפיחות והפרשת מוגלה.
השנייה, דלקת בחניכיים מסביב לאותה שן.
את הטיפול צריך להתאים לבעיה: יתכן ודרוש ניקוי שיניים, טיפול שורש חוזר או אף עקירת השן.
כדי להחליט איך לטפל צריך להתחיל באיסוף נתונים ואבחנה. לכן עליך לגשת לרופא שיניים לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםלורן15/09/2009
בוקר טוב,
הבעיה שלי היא כזאת,יש לי נסיגת חניכיים אגרסיבית,יש לי רווחים בלסת עליונה,וקצת בתחתונה עברתי הקצעת שורשים פעמיים,טיפולי שיננית,
לפני הנחייתו של רופא החניכיים שלי,אני אמורה לעבור שוב הקצעת שורשים,וניתוחי חניכיים להוספת עצם, ורק לאחר כל הטיפולים האלו,לעשות גשר.
והשאלה היא:כיוון שלי מאוד מפריע הרווח בין השניים,אני רוצה לדעת מהו הטיפול הנכון והמהיר?
האם אפשר לפתור את הרווחים על ידי השתלת חניכיים ולא ניתוח הוספת עצם?
ומה בכלל ההבדל?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ15/09/2009אפשר להבין מהתיאור הקצר שנתת שאת סובלת ממחלה אגרסיבית אשר גרמה להרס ניכר של העצם התומכת בשיניים, לנסיגת חניכיים ולנדידה פתולוגית של השיניים ופתיחת רווחים. השלב הראשון הוא טיפול מוכוון גורמים. יש לסלק את החיידקים והאבנית הגורמים למחלה על ידי הקצעת שורשים, לימוד ויישום של טכניקה נכונה לניקוי שיניים ביתי יומי ולעיתים אף לנקוט בפעולה כירורגית לצורך השלמת הניקוי. השלב השני בטיפול הוא תיקון (לפעמים תיקון חלקי בלבד) של הנזקים שנגרמו, על ידי השתלת עצם, השתלת חניכיים, יישור שיניים. לעיתים, כדי לסגור את הרווחים שנוצרו בין השיניים מכינים כתרים בממדים גדולים יותר מאלו של השיניים המקוריות, אשר נועדו לסגור את הרווחים שנוצרו.
כדי שתוכלי להחליט מה הטיפול הנכון עבורך עלייך לקבל ייעוץ מקצועי הכולל בדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים. לאחר הבראת החניכים צריך לעיתים להיעזר גם במומחים בתחומים אחרים: שיקום הפה ויישור שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע ברצפת הפהשירן15/09/2009
שלום רב. לפני כשבועיים הופיע אצלי על רצפת הפה מתחת ללשון מעין פצע שנראה כשלפוחית מודלקת, המלווה בכאבים באזור. לאחר מס' ימים כנראה שהתפוצץ והיה דימום קל. עכשיו כשבוע לאחר מכן חזר הפצע. נראה כאילו זוהי שלפוחית המלאה בדם. חשוב לי לציין שכאשר הופיע חליתי בשפעת ונטלתי אקמול צינון ג'ל. האם יש קשר בין הדברים? זה לא נראה כמו אפטה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע ברצפת הפה
ד״ר יעקב הורביץ15/09/2009לא ידוע לי על קשר בין הדברים שתיארת. אם הבעייה חוזרת ונישנית פני לבדיקה אצל רופא השיניים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמצום רווחיםנירית14/09/2009
אני בת 28, ואובחנתי לפני שנה כסובלת ממחלת חניכים אגרסיבית במצב מתקדם שכבר גרמה לאובדן עצם די משמעותי בעיקר בשיניים הקדמיות בלסת העליונה. רופא החנייכים שמטפל בי עשה לי הקצעת שורשים (לפני כשנה) ומאז, לפי החלטתו, אני בטיפול שמרני הכולל שיננית אחת לחודש וחצי ושמירה על היגיינה אישית הכוללת שימוש במעסה חניכיים וצחצוח קפדני. בנוסף, בהמלצתו עשיתי קיבוע של השיניים העליונות הקדמיות. הוא ייעץ לי לא לבצע טיפול פולשני יותר כמו ניתוח להשלמת עצם מכיוון שאמר שכתוצאה מניתוח שכזה החניכיים יתכוותו עוד יותר למעלה והשיניים יראו ארכות ובעלות רווחים גדולים.הייתי גם בחוות דעת נוספת אצל מומחה לשיקום הפה והוא אמר שכנראה אאבד בוודאות את שיניי הקדמיות העליניות בעתיד הלא רחוק. ושאלתי היא- כתוצאה מהנסיגה יש לי רווחים בין הישניים הקדמיות העליוניות והייתי רוצה לדעת מה אני יכולה לעשות במצבי על מנת לשפר את האסתטיקה של הפה? והאם לאור מה שכתבתי- היית ממליץ לי על טיפול אחר- לא שמרני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נירית
לורן15/09/2009:-)
טוב לדעת שאני לא כל כך לבד עם הבעיה שלי,אני סובלת בדיוק את כל מה שתארת,
הייתי רוצה לדעת אצל איזה רופא היית,כיוון שאני הייתי אצל כל כך הרבה,והוצאתי כל כך הרבה כספים ועדיין הבעיה לא נפתרה,צריך באמת לדעת למי לפנות.
אני מודה לך מאוד,בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמצום רווחים
ד״ר יעקב הורביץ15/09/2009במילה אחת: לא.
הרחבה קלה במענה לשאלתך:
מחלות חניכיים גורמות לעיתים קרובות לנזק בלתי הפיך בעל תוצעות אסתטיות לא נעימות. רק בחלק מהמקרים אפשר להחזיר את המצב לקדמותו. לעיתים, מוטב לנסות ולשמור על מה שקיים ולא לנסות לשפר את המצב כי כל המוסיף- גורע. אם את יכולה להמשיך לחיות עם המצב האסתטי הנוכחי כדאי שתתאמצי לפעול לפי הכוונת רופא החניכיים שלך. אין לדעת אם תאבדי את השיניים ומתי זה עלול לקרות. ישנם מקרים בהם השיניים נותרות ומתפקדות שנים רבות בפה. אם יש צורך לשפר את האסתטיקה ישנן דרכים לעשות זאת, הכוללות יישור שיניים ושחזורים אסתטיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא שיניים או פריודונטיהשרית14/09/2009
האם רופא שיניים חייב להיות מומחה פריודונטיה כדי להמליץ על ניתוח חניכיים או הארכת כותרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא שיניים
ד״ר יעקב הורביץ15/09/2009כל אחד רשאי להמליץ. בנוסף, המחוקק במדינת ישראל מתיר לכל רופא שיניים גם לבצע כל טיפול, כולל ניתוחי חניכיים. עם זאת, הזכות בידייך לבחור אם לקבל ניתוח חניכיים או הארכת כותרת אצל רופא שיניים כללי או אצל מומחה למחלות חניכיים (מומחה בפריודונטיה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חניכיים 1/6 פה או הארכת כותרתשרית14/09/2009
מתי מבצעים ניתוח חניכיים 1/6 פה או הארכת כותרת 2 שיניים? מה זה ניתוח חניכיים ומה זה הארכת כותרת? הייתי אצל 3 רופאים לקבלת חוות דעת ורק אחד מתוך השלושה המליץ זאת, הייתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ15/09/2009המושגים שתיארת לקוחים מעולם הכספים והביטוח.
בכל אופן, מן הבחינה הרפואית, ניתוחי חניכיים מבוצעים הן כדי לטפל בגורמי המחלה, כלומר לסלק אבנית וחיידקים המצויים בעומק הכיסים, והן כדי לטפל בתוצאות המחלה: לשפר את מתאר החניכיים, לשפר את מתאר העצם, להשתלת עצם, רגנרציה של עצם.
הארכת כותרת מבוצעת כטיפול מכין לפני ביצוע שחזורים, כתרים בדר"כ. יש מקרים בהם כותרת השן הרוסה עד כדי כך שלא ניתן לבצע שחזור טוב: כתר החובק את השן ונאחז בה או סתימה טובה. במקרים אלו מבצעים ניתוח חניכיים בו מסירים חלק קטן מן העצם התומכת בשיניים במטרה לחשוף חלק נוסף משורש השן. לאחר ההחלמה אפשר לבצע כתר החובק את השן בצורה טובה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה על השלמת התשובה להארכת כותרת
שרית15/09/2009הייתכן שמתוך שלושה רופאים שהייתי אצלהם עבור אותה שן, אחד המליץ על הארכת כותרת, השני המליץ על ביצוע הכתר ללא הארכת כותרת והשלישי בכלל המליץ על עקירת השן? איך אפשר לדעת למי ללכת? פעם חשבתי ששתי חוות דעת מספיקות, האם שלוש הן לא די ויותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון לקבלת הודיה.
ד״ר יעקב הורביץ15/09/2009זו סוגייה שלא ניתן לפתור. לפעמים באמת אין תשובה אחת נכונה. נסי לבדוק אצל הרופאים אשר המליצו לשמור את השן כמה זמן הטיפול יהיה מוצלח. התשובות יעזרו לך להחליט באיזו דרך לבחור. אני סבור שאם הטיפול צפוי להחזיק מעמד 5 שנים כדאי לשמור את השן עם/בלי הארכת כותרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםחלי14/09/2009
שלום ד"ר,
אני חושבת שמתחילה אצלי נסיגת חניכיים. עליי לפנות לשיננית (אני אמורה להיות אצלה בקרוב מאוד כדי להסיר אבן), או שישר ללכת לרופא השיניים שלי?
אני בת 25, האם זה נורמלי שבכזה גיל צעיר תהיה נסיגת חניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ15/09/2009כל מחלה, כולל מחלת חניכיים וגם נסיגת חניכיים בכל גיל, היא דבר נורמלי, אך לא רצוי. פני לבדיקה אצל רופא השיניים שלך או, פני לבדיקה אצל מומחה למחלות חניכיים כדי לבדוק האם נסיגת החניכיים מעידה על מחלת חניכיים או אולי על הברשה לא נכונה של השיניים. ערנות ומודעות ועזרה מקצועית רפואית יעזרו לך לשמור על שיניים וחניכיים בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירת מברשת שינייםנוני07/09/2009
שלום ד"ר, מה שלומך?
בבדיקה אצל רופא השיניים שלי התגלה כי יש לי דלקת חניכיים כרונית. רציתי לדעת האם יש מברשת שיניים מיוחדת לבעיה כזו? מברשת שאינה חותכת את החניכיים אלא "מלטפת" אותן ומונעת כאבים מיותרים?
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת מברשת שיניים
ד״ר יעקב הורביץ07/09/2009המברשת המומלצת לניקוי השיניים היא מברשת שיניים בעלת סיבים רכים ו-"ראש קטן", כדי לאפשר הברשה של איזורים קשים לגישה.
למרבה הצער, הברשת שיניים, כמו שחייה ומיומנויות נוספות, אי אפשר ללמוד בהתכתבות. הברשה וניקוי נכונים של השיניים הם המפתח לריפוי החניכיים ולהצלחת הטיפול בדלקת החניכיים ממנה אתה סובל. פנה לרופא השיניים שלך או לרופא מומחה למחלות חניכיים לקבלת הדרכה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגדוג מציק בחניכייםיוסף29/08/2009
יש לי דגדוג מאוד מציק בחניכיים בחלק התחתון של הפה.
ֿהדגדוג נמצא במרכז החניכיים בחלק הקדמי, למען האמת הוא חוזר כל כמה חודשים.
הוא פשוט משגע אותי, ניסיתי חוט דנטלי, שטיפות פה, מי מלח, צחצוחים רבים - כלום לא עוזר.
מה אני יכול לעשות? אני ממש נואש!
תודה רבה,
יוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דגדוג מציק בחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ30/08/2009התופעה איננה מוכרת לי.
פנה לבדיקה אצל רופא שיניים או אצל מומחה למחלות חניכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ - העמסה מיידיתיעלה27/08/2009
שלום רב, אני אמורה לעבור טיפול של 6 שתלים בלסת העליונה לאחר השתלות עצם והרמות סינוס שנעשו לפני כ 6 חודשים. רופאת הפרוטטיקה הציעה לי לעשות העמסה מיידית ותוך כדי איזשהו "עיצוב" ניתוח החניכיים סביב הכתרים הזמניים. השאלות :
1. האם זה נכון לעשות 6 שתלים ביום אחד?
2. האם כדאי לעשות העמסה מיידית בנוסף ואם כן מה היתרונות בכך?
3. האם הכרחי לעצב חניכיים סביב הכתרים? זה לא כמו בהרכבת כתר רגיל,??? כיצד עלי לפעול?
תודה, יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
ד״ר יעקב הורביץ27/08/2009אפשר לעשות 6 שתלים ביום אחד.
המחקרים מצביעים על כך שהעמסה מיידית של שתלים בלסת העליונה היא אפשרית, אך עלולה להביא לאחוזי כישלון מעט גבוהים יותר. עם זאת, יש לכך יתרון מפני שזמן הטיפול מתקצר.
אם הגעת עד לשלב הנוכחי בטיפול ועדיין יש בליבך שאלות ותהיות שלא קבלו מענה אצל הרופא המטפל אמליץ שתפני לקבלת חוות דעת נוספת אצל רופא אחר. כדאי לפנות לקבלת חוות דעת אצל מומחה למחלות חניכיים, מומחה לכירורגיית פה ולסת או מומחה לשיקום הפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכיים עם גרנולומה בהריוןלנה23/08/2009
אני בת 30 , עכשיו נמצאת בשליש שני של הריון (שבוע 21), לאחרונה שמתי לב שהחניכיים שלי נוטות יותר לדימומים וכיום גיליתי שיש לי גידול חניכיים (Pregnancy Tumor) בין שתי שיניים תוחנות.
אני מצחצחת שיניים פעמיים ביום ומשתדלת לנקות גם עם חוט.
אני מאד מודאגת מדלקת החניכיים בגלל ששמעתי שיש סיכון מוגבר ללידה מוקדמת עקב הדלקת.
השאלה שלי האם ניתן לרפא את הדלקת במהלך ההריון?
אני צריכה להוסיף שכל טיפול שיניים, כולל שיננית מצריך טיפול אנטיביוטי אינטנסיבי בגלל בעיה שיש לי בלב, לכן בתחילת ההריון המליצו לי לדחות את כל הטיפולים לסוף ההריון או אחריו.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים בהריון
ד״ר יעקב הורביץ23/08/2009את סובלת מדלקת חניכיים. במהלך ההריון התופעות הדלקתיות מתגברות בגלל העליה ברמת ההורמונים, ואף הופיע אצלך הגידול Prengnancy Tumor.
ניתן לרפא את הדלקת כבר במהלך ההריון.
מומלץ שתפני לבדיקה אצל רופא שיניים או רופא חניכיים. בנוסף, כדאי מאוד לבצע טיפול הכולל הדרכה ותרגול השיטה המתאימה לך לניקוי שיניים, וכן סילוק אבנית. הבדיקה והטיפולים כרוכים בנטילת אנטיביוטיקה. ההדרכה והתרגול אינם מצריכים טיפול אנטיביוטי. אין התויית נגד לנטילת מנת האנטיביוטיקה הדרושה במקרה שלך במהלך הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע שגדל על השפה ופצעים בשפה הפנימימיכל22/08/2009
בשבוע שעבר ביקרתי אצל רופא שיניים בגלל בעיית חניכיים והוא טען שיש לי דקת חניכיים כתוצאה מנסיגת חניכיים.
בתחילת השבוע היה לי פצע על השפתיים החיצוניות שחשבתי שהוא כתוצאה מהטיפול הרפואי שקיבלתי (סדרת צילומים וכו') היום הפצע גדל מאוד והתפשט יותר.
היום גם נוספו להם 4 פצעים חדשים בתוך השפה הפנימית.
בימים האחרונים החיך העליון בוער ומציק לי אני חשבתי שאולי אכלתי משהו חם או חריף וזו התוצאה.
והיום נוסף גם כאב בקצה הלשון כאילו יש לי פצע עליו.
הפצעים הם אדומים וכמו קילוף של עור נגיסה של החניכיים.
עזרתך בבקשה. תודה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע שגדל על השפה
ד״ר יעקב הורביץ22/08/2009פני לרופא השיניים שלך.
בנוסף, התיאור שלך מתאים להתפרצות של מחלה ויראלית המתבטאת בפצעים בריריות: בשפתיים, בחיך, על הלשון. אם אכן זו האבחנה, המחלה תחלוף תוך שבועיים בערך.
עד לקבלת המלצות מרופא השיניים שלך תוכלי לשטוף בתמיסת קמומיל (בבונג) פושרת 3-4 פעמים ביום.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים שחוריםדנה20/08/2009
לא מזמן הופיעו לי כתמים שחורים על החניכיים..למעלה בצד שמאל בשן אחת לפני אחרונה..
זה ממש כואב לי ושמתי לב שזה מסביב לשן ..
אני לא יכולה ללעוס בצד שמאל כי זה פשוט כואב לי, וגם שאני נוגעת..
רציתי לדעת ממה זה נובע ואיך אפשר לטפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים שחורים
ד״ר יעקב הורביץ20/08/2009כתמים שחורים אינם דבר שגרתי. אם הכתמים והכאבים אינם נעלמים תוך שבועיים מיום הופעתם פני לבדיקה אצל רופא שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם מהחניכייםאלכס17/08/2009
שלום ד"ר,
אני בן 21 ובשנה האחרונה שמתי לב שכל פעם אחרי ציחצוח שיניים יורד לי דם מהחניכיים
(בין השיניים). בהתחלה זה היה מאזור אחד ולא תמיד ירד משם דם,עכשיו בזמן האחרון זה הופך להיות קבוע ומתפשט לאט לאט במקומות אחרים בחניכיים.
מזה יכול להיות?יש לזה טיפול מיוחד? יש איזשהי משחת שיניים שאתה מציע להישתמש בה?
והאם זה גם תלוי במברשת שיניים?
שמעתי שזה גם תלוי בתזונה,לא יודע עד כמה זה נכון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם מהחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ17/08/2009דימום מהחניכיים מעיד בדרך כלל על דלקת חניכיים. פנה בהקדם לבדיקה, איבחון וטיפול אצל מומחה למחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)