פורום מחלות חניכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רופא חניכיים שאינו בוודאות מומחה
    טלי
    26/04/2009

שלום,
    רציתי לשאול האם ייתכן מצב בו רופא יהיה מומחה חניכיים אך לא יהיה רשום בארץ ככזה כיוון שקיבל את רשיונו בחו"ל ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רופא חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    26/04/2009

המחוקק הישראלי, במטרה להגן על אזרחי מדינת ישראל, איננו מאפשר לכל אחד להשתמש בתארים רפואיים המעידים על מומחיות. למרבה הצער קיימים רופאים המנסים למכור את עצמם כמומחים בלי שעברו את המסלול המקובל כחוק. לאדם מן השורה אין הכלים לבחון את יכולתו של הרופא ואת כישוריו ולשם כך נועדה בחינת המומחיות.
    מומחה למחלות חניכיים הוא רופא שיניים אשר השלים את מסכת לימודי ההתמחות במחלות חניכיים במוסד מוכר להתמחות ועמד בהצלחה בבחינת ההתמחות הממשלתית. החוק הישראלי איננו מתיר לרופא להשתמש במונח "מומחה" אלא אם כן עבר בהצלחה את בחינות המומחיות. התעודה משמשת עדות לכישורי הרופא.

אני ממליץ לא להסתמך על תעודות זרות בכל הקשור לבריאות, אלא אם כן עמד בעליהן בהצלחה בדרישות החוק הישראלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלתי מה-23.4 /מחלת חניכיים
    דינה
    24/04/2009

צינת כי תשובתי לא ברורה.
    ובכן אחזור על שאלתי הפשוטה והבלתי מורכבת.
    קראתי כי במהלך טיפול חניכיים ניתן להחדיר אנטיביוטיקה גליצרול או סרואידים לחניכיים.
    האם החדרת סטרואידים לחניכיים לא מלווה בתופעות לוואי כמו פגיעה בעצם השן או ברקמת השן.
    יצוין כי גם חברתי אמרה לי כי החדירו לה סטרואידים במהלך דלקת חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלתי מה-23.4 /מחלת חניכיים

הוספת תגובה

• תשובה לשאלה

ד״ר יעקב הורביץ
    26/04/2009

החדרת סטרואידים לחניכיים היא טיפול שאיננו מוכר לי. אני ממליץ שתיעזרי בחברתך ותפני למי שטיפל בה כדי לקבל תשובה לשאלתך.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת חניכיים
    דינה
    23/04/2009

שלום
    האם החדרת סטרואידים לחניכיים עלולה לפגוע בעצם השן או ברקמות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת חניכיים

הוספת תגובה

• מחלת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    24/04/2009

שאלתך אינה ברורה לי מפני שלא נהוג לטפל בחניכיים באמצעות החדרת סטרואידים לחניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתיוח חניכיים
    שלומי
    20/04/2009

לאחר חמישה טיפולי שיננית קיבלתי הערכה של מצב החניכיים שלי (לא משהוא)
    הומלץ לי על מספר ניתוחים ושני שתלים
    שאלה
    נאמר לי שרצוי לבצע את השתלים כמה שיותר מהר מפני שבעתיד אי אפשר יהיה להשתיל אותם?
    מה הסיכוי לכך שאי אפשר להרכיב שתלים?

לקביעת תור
    סגירה
    נתיוח חניכיים

הוספת תגובה

• נתוח חניכיים ושתלים דנטליים

ד״ר יעקב הורביץ
    21/04/2009

שאל את המומחה למחלות חניכיים אשר בדק אותך את השאלה וגם הוסף ושאל מה הסיבה לכך. שתלים נועדו להשלמת שיניים חסרות, כלומר, שיניים שנעקרו. ברוב המקרים השלמת השיניים החסרות איננה עניין דחוף אבל יש גם יוצאים מן הכלל. אולי אתה אחד מהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים
    לי
    20/04/2009

היי יש לי 2 בעיות:
    1-אני סובלת כבר כמה שנים מנסיגת חניכיים בשיניים התחתונות בשן מסויימת והשאלה היא כיצד אפשר להפסיק את הנסיגה או לחלופין לטפל בזה ולהחזיר את המצב לקודמו?
    2-שמתי לב(אני לא זוכרת אם זה היה לפני ששמתי לב)למן כתמים חומים בהירים כאלו על החניכיים התחתונוות בלבד ממש בין שן לשן בחניכיים ...חשוב לציין כי הייתי לפני חודשים אצל רופא שיניים לבדיקה כללית ולא נאמר לי על זה כלום אך אולי זה תופעה חדשה...
    ולסיום-אם זה יעזור-אני מעשנת..
    תודה על העזרה וסליחה על האורך..

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    20/04/2009

ברוב המקרים אפשר להפסיק את הנסיגה על ידי הברשה נכונה של השיניים. כדי להחזיר את המצב לקדמותו יש צורך לבצע השתלת חניכיים. טיפול זה מבוצע אצל מומחה למחלות חניכיים.
    פיגמנטציה אתנית מופיעה בדרך כלל בצורת כתמים חומים על החניכיים.
    ולסיום- מי שאמר שעישון טוב לבריאות טעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום בחניכיים
    הוניג ליאור
    10/04/2009

אני בן 35 מטופל בפלויקס ואספרין מזה כשבועים יש לי דימום ברוב שעות היום בחלל הפה אני מרגיש גם שיש לי גם קצת דלקת בחניכיים אני מאוד מוטרד מכך אבקש את תגובתך

לקביעת תור
    סגירה
    דימום בחניכיים

הוספת תגובה

• דימום בחניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    11/04/2009

. דימום בחלל הפה שלך מעיד על מצב דלקתי. הטיפול התרופתי מחמיר את תופעת הדימום מפני שפלויקס ואספירין הם מדללי דם הגורמים לעליה בזמן הדימום. לכן, עם הטיפול התרופתי שהנך מקבל תופעת הדימום יותר ניכרת. עליך לפנות לבדיקה וטיפול אצל רופא שיניים או אצל מומחה למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה: צבע חניכיים לא אחיד.
    יוסף
    08/04/2009

כבר שנים שצבע החניכיים שלי לא אחיד - ישנם אזורים ורודים ואזורים עם גוונים של סגול.
    צבע החניכיים שלי מביך אותי ומוריד לי את הביטחון העצמי.
    1. האם אני סובל מדלקת חניכיים?
    2. מה אפשר לעשות כדי להחזיר את הצבע הטבעי של החניכיים? (מה לא לשתות/לאכול, אם איזה משחה לצחצח).

בברכה,
    יוסף

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה: צבע חניכיים לא אחיד.

הוספת תגובה

• צבע חניכיים לא אחיד

ד״ר יעקב הורביץ
    08/04/2009

חניכיים בריאים הם חניכיים ורודים. חניכיים דלקתיים עלולים להיות כהים יותר, סגולים ונפוחים.
    אזורים עם גוונים של סגול יכולים להופיע במקרה של פיגמטציה אתנית- אצל כהי עור, לדוגמא, תימנים ואתיופים. אפשר לבצע סילוק הפיגמנטציה הכהה בניתוח פשוט ומוצלח.
    טיפולי שורש וטיפולים אחרים בשיניים עלולים לגרום לכהות של השיניים וזו משתקפת מבעד לחניכיים. בחלק ממקרים אלו אפשר גם כן לטפל באמצעות ניתוח לעיבוי החניכיים או באמצעות טיפול להבהרת השיניים.
    פנה לבדיקה אצל מומחה לחניכיים כדי לאתר את הבעייה הספציפית שלך ולבדוק אם יש אפשרות לפתור אותה. חג הפסח הוא הזמן המתאים להשתחרר סופסוף מעול חוסר הביטחון.

חג חירות שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובה שלך, ד"ר הורוביץ

יוסי
    09/04/2009

כנראה שאני לא סובל מדלקת חניכיים - כי הם לא נפוחות והם מדממות לעתים רחוקות כשאני מצחצח.
    אני ממוצא אתיופי, ויש לי כמה שאלות לגביי הניתוח לסילוק הפיגמנטציה:
    1. כמה עולה הניתוח?
    2. מה הסיכוי שהפיגמנטציה תחזור שוב לאחר הניתוח?

בברכת חג שמח,
    יוסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד״ר יעקב הורביץ
    11/04/2009

הפורום אינו עוסק בשאלות כספיות אלא בשאלות רפואיות. הצעת מחיר היא תוצאה של בדיקה, אבחון ותכנית טיפול. לשם כך עליך לפנות למומחה לחניכיים.
    הסיכוי שהפיגמנטציה תחזור אחרי הניתוח הוא נמוך.
    מועדים לשמחה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת כותרת
    ויקי
    07/04/2009

שלום רב,

האם כדי לאבחן את הצורך בהארכת כותרת יש להוריד גשר קיים,או שצילום רנטגן מספיק
    בכדי לתת את הנתונים להחלטה לבצע פעולה זו.
    בברכה,

ויקי

לקביעת תור
    סגירה
    הארכת כותרת

הוספת תגובה

• הארכת כותרת

ד״ר יעקב הורביץ
    07/04/2009

בדרך כלל צריך הרופא לחבר בין הנתונים הקליניים והנתונים הרנטגניים. לכן צריך גם צילום רנטגן וגם להוריד גשר קיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    מיטל
    07/04/2009

שלום ד"ר וחג שמח , שאלתי היא האם בהריון מותר לעשות עקירות של שינים הכוונה לעקירות כירוגיות כי יש לי 3 כאלה רצופות שהחניכייםע לו עליהם לגובהה רב בשל הזיהום שמתחיתיהם שהרוופא אמר שזה כבר "זיהום קבוע" אציין אין שם כבר שיניים זה רק שורשים אבל אני חוששת שבמידה ותהיה דלקת שתתפתח במהלך ההריון מה עושים במקרה שכזה האם עושים פעולות כירוגיות? ועוד שאלה אם הפה הוא במצב דנטלי גרוע כמו שלי לצערי יש קשר בין זה לבין יכולת להרדים אותי נגיד בניתוח קיסרי?כי שמעתי שיש קשר בין זיהומים לבין זה אשמח לקבלת תשובתיך בהקדם תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלה חשובה

ד״ר יעקב הורביץ
    07/04/2009

מותר לקבל טיפולי שיניים בזמן הריון. מותר גם לעקור שיניים ולקבל טיפולי שיניים עם זריקת הרדמה מקומית במהלך הריון. מותר לבצע פעולות כירורגיות במהלך הריון. אין קשר בין מצב הפה והשיניים והרדמה לצורך ניתוח קיסרי.
    בכלל, אנחנו צריכים להקפיד על הבריאות, לרבות בריאות הפה, השיניים והחניכיים. הדבר חשוב במיוחד לנשים לפני ובזמן הריון. לכן מומלץ שתפני לרופא השיניים שלך לקבלת טיפול שיניים ככל הדרוש לך.
    חג שמח, רפואה שלמה והצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרינה

יורם
    14/04/2009

מומלץ לנשים בהריון לבדוק עם הרופא שימוש מינימלי בקרינה
    צילום שיניים יכול להזיק למבוגרים ולעוברים כאחד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בפורקציה
    אירה
    05/04/2009

דר ' יעקב שלום רב.
    אני מטןפלת אצל רופאת שיניים, לאחר שהיא התקינה לי כתר, לאחר חודש בערך נוצרה לי גולה על החניכיים של אותה השן. הייתי אצלה והיא אמרה לי שיש לי דלקת בפורקציה והגולה זו פיסטולה. אחרי התלבטות היא אמרה לי שצריך לעקור את השן ( הטיפול שורש שלה בן 10 שנים) יחד עם הכתר ולשים שתל. הלכתי לחוות דעת של אנדודנטית, היא אמרה לי שיש לי נסגית עצם ודלקת בפורקציה ואמרה לי ללכת לפריודנט.. כמו גם הייתי אצל אנדודנט נוסף שהרופאה הקבועה שלי אירגנה לי אצלו תור הוא אמר שהבעיה היא של אנדו ולא פריו, אבל אין צורך בעקירה ואפשר לנסות לטפל ע"י הורדת הכתר הקבוע ולשים זמני ומתחת לשן לשים אנטביוטיקה וזה תהליך של כמה חודשים, ורק לאחר שהכל יחלים אפשר יהיה להתקין כתר חדש.
    אני לוקחת גם אוגמנטין שובע ימים של 875 מ"ג . מצ"ב הצילום שעשיתי היום.
    אני ממש מבובלת, איזו בעיה זה של אנדו או של פריו, ולמי להקשיב? מה דעתך? בתודה מראש , אירה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בפורקציה

הוספת תגובה

• דלקת בפורקציה

ד״ר יעקב הורביץ
    06/04/2009

1.אני מצדד בדעת האנדודונט השני. כלומר, אפשר לנסות לטפל ע"י הורדת הכתר הקבוע ולשים זמני ומתחת לשן לשים אנטביוטיקה וזה תהליך של כמה חודשים, ורק לאחר שהכל יחלים אפשר יהיה להתקין כתר חדש. הדגש הוא על המילה "לנסות". אם הטיפול יצליח, הרווחת שן. אם ייכשל, לכל הפחות תדעי שעשית כל מה שאפשר כדי לשמור על השן.
    2. כמו בהרבה מקרים אחרים, לאנשים שונים יש דעות שונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך טיפול שאלה נוספת

אירה
    06/04/2009

תודה רבה על התשובה.
    היום הייתי אצל פריודנט מומחה והוא אמר שלדעתו זה בעיית חניכיים. הוא קיצר לי את הכתר על השן הזו, ועשה מן גישה כזו בין החניכיים לאיזור המודלק. הוא אמר שאני צריכה לצחצח שם בזווית של 45 מעלות. ולחזור עליו בעד שבועיים בתיקווה שהחניכיים יתאחו ויחלימו והדלקת תעבור, אם לא ניצטרך לעקור. האם אפשר יהיה לנסות את הטיפול של אנטביוטיקה אחרי הטיפול הזה? אני רק בת 25 וכבר לעקור שיניים זה פשוט ניראה לי מוקדם מאוד הייתי רוצה לנסות לשמור אותה.
    בתודה מראש שוב פעם :) אירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך וסוף

ד״ר יעקב הורביץ
    07/04/2009

כן, התשובה לשאלתך היא חיובית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלות פריוצ'יפ
    החוש השישי
    05/04/2009

שלום,
    הייתי במרפאת שיניים לפני יומיים והעלות ששלימתי עבור פריוצ'יפ מאוד מטרידה אותה
    ומאחר שאין מחירונים ברשת שניתן לברר יחסית למרפאות אחרות
    אני רוצה לדעת ששילמתי תמורה הוגנת עבור הטיפול
    הוחדרו לי 2 פריוצ'יפים סה"כ שילמתי 700 ש"ח
    האם זה הגיוני שעלות של פריוצ'יפ היא 350 ש"ח ליחידה?

לקביעת תור
    סגירה
    עלות פריוצ'יפ

הוספת תגובה

• עלות פריוצ'יפ

ד״ר יעקב הורביץ
    05/04/2009

הפורום נועד לענות על שאלות ברפואת החניכיים ולא על שאלות כלכליות או כספיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור, רופאי שיניים לא חושבים על כסף

נו
    29/03/2013

ממש לא. רק בריאות מעניינת אותם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שילמתי 160 ש"ח עבור 1

אתי
    30/12/2009

אני שילמתי 160 ש"ח עבור החדרת פריוצ'יפ 1
    *3 יצא לי 480 ש"ח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המחיר מופרז.

שמוליק
    13/01/2010

אני שילמתי 180 ליחידה. שזה גם המון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    שיר
    04/04/2009

שלום
    ישנה משחת פלג'יל שמוזרקת לטיפולי חניכיים.
    1.מה אפקטיבי יותר הזריקה או כמוסות פלג'יל?
    2.ומה השם המדויק של המשחה?
    נ.ב
    היות ורופא בחו"ל אמר כי אינני זקוקה בשלב זה לניקוי שיניים האם הסיבה לרגישות
    במרכז החניכיים התחתונות נובע מבעיה לבבית ?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תרופות

ד״ר יעקב הורביץ
    05/04/2009

לא ידוע לי על משחה מוזרקת.
    נסי לקבל תשובות לשאלותיך מהרופא שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקסיפן יעיל לדלקות חניכיים?
    שיר
    04/04/2009

שלום רב,
    שאלותי: 1.באינדקס לתרופה רפאפן מצוין כי היא יעילה לטפולי חניכיים על שם וינסנט
    ולעומת זאת במקסיפן לא מצוין שהתרופה יעילה לבעיות חניכיים כאשר רופא המשפחה אמר לי כי המוקסיפן יעיל לדלקות חניכיים?מי מבין השניים יעילה יותר לדלקת חניכיים כשלא ידוע סוג החיידק שגורם לדלקת המוקסיפן או הרפאפן?
    2 .איזו תרופה יעילה יותר כשלא ידוע סוג החיידק שגורם לדלקת?פלג'יל מוקסיפן רפאפן או דוקסילין?
    4.מה המינון של דוקסילין שרצוי לבעיות חניכיים 20 מ"ג 40 מ"ג או 100 מ"ג?
    (ידוע כי 20 מ"ג ו-40 מ"ג ניתן לרכוש עם מירשם רק באופן פרטי)
    תודה
    הערה:היות ובזמן הקרוב אני טסה לחו"ל אודה לך אם תיעץ לי מה הטיפול האופטימלי
    באחת מהאנטיביוטיקות או בשילוב של שני אנטיביוטיקות פלג'ל ומוקסיפן ביחד
    תודה

הוספת תגובה

• טיפול בחניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    04/04/2009

השימוש בתרופות אנטיביוטיות לטיפול במחלות חניכיים נבדק ונחקר ואף פורסם באופן נרחב בספרות המדעית. הדעה המקובלת היא שלמרבית מחלות החניכיים לא מומלץ להשתמש באנטיביוטיקה כטיפול יחיד.
    בכל זאת, יכול רופא החניכיים להמליץ על שימוש באנטיביוטיקה זו או אחרת כחלק מטיפול חניכיים כולל. סוגי האנטיביוטיקה המקובלים הם: אמוקסיצילין (מוקסיפן הוא אחד השמות המסחריים לתרופה), מטרונידזול (פלג'יל הוא אחד השמות המסחריים לתרופה), דוקסיציקלין, טטראציקלין.
    שימוש ממושך ו/או נרחב באנטיביוטיקה עלול לגרום לבעיות קשות ביותר בגלל יצירת זני חיידקים עמידים. לכן הטיפול צריך להיות בהשגחת רופא.
    אל תשתמשי בשום סוג של אנטיביוטיקה לטיפול במחלות חניכיים אם לא ניתן לך מרשם על ידי מומחה למחלות חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הודעה מחוקה
    שיר
    03/04/2009

שלום
    ראשית תודה לתשובתך
    מדובר בשן אחת בלבד שיתכן והרווח נוצר עקב ניקוי השיניים כך שלא הייתי משיכת זאת לבעיה כלשהי בחניכיים.כ"כ כוונתי היא לסתום את החור לאחר ניקוי השן כך שבעתיד לא יצמדו חידקים לאזור זה.
    שאלותי הנוספות:1.האם לאחר ניקוי השן ניתן לעשות סתימה או כתר
    2.כיצד נימחקה ההודעה שלי על מעורבות השרותים החשאיים בקושי שלי
    לעיתים לגלוש באתר הרפואי שלכם.באתרים אחרים אין בעיה.
    כ:כ איך יתכן שלאחר שאני מתריעה ומעדכנת אותך ע"י ההודעה שלי
    בעינין הקושי לשלוח הודעה באתר שלכם ההודעה נישלחת ללא שום
    בעיה.
    יתכן שהסיבה לטירפוד גלישה באתר שלכם כי לרופאים באתר אין נגישות
    לרפש שדבק בחוליה מסוימת של השרותים החשאיים שלא בוחלים בשום
    אמצעי כדי להתעלל ,לפגוע בפרטיות ולמנוע ממני לקבל יעוץ רפואי .
    נוצר גם משבר אמון במערכת הבריאות ולכן את רוב הטיפולים אני עושה
    בחו"ל היות ובארץ רופאים מסוימים נגועים בשיקולים זרים.
    ולסיכום:טעה אביא כשחשב שעליתו ארצה הצילה אותנו מהשואה.
    סיחה שהלעיתי אותך בשאלתי השניה בעינין שלא קשור לבריאות
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הודעה מחוקה

הוספת תגובה

• הודעה מחוקה.

ד״ר יעקב הורביץ
    04/04/2009

לאחר ניקוי השן ניתן לעשות סתימה או כתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב חניכיים
    שיר
    03/04/2009

שלום
    לאחר ניקוי שיניים,בשן שממוקדת במרכז החניכיים התחתונות נוצר מרווח בין השן לחניכיים שגורם לרגישות ולהרגשה דלקתית באזור זה של החניכיים התחתונות ,ללא דימום.
    אמרתי לרופא השיניים כי קודם לניקוי לא היתה שום בעיה והאם ניתן לעשות סתימה כדי לסתום את החור,תגובתו :זה מבנה השן שלך ואין מה לעשות.
    בשנים קודמות לאחר ניקוי שיניים לא נוצרה בעיה בחניכיים.ואילו בשנה האחרונה לפני הניקוי הרופא פיזר את זריקת ההרדמה מעט בכל שן ולאחר הניקוי היה מעט דמום וקו אדום לרוחב החניכיים התחתונות.
    שאלותי:
    1.האם הבעיה בחניכיים נוצרה עקב זריקת ההרדמה שנינעצה בכל שן בנפרד
    או עקב המרווח שנוצר עקב הניקוי?
    2.האם לא ניתן לעשות סתימה או כתר כדי לסגור את המרווח בין השן לבין החניכיים?
    3.האם בעתיד לא לנקות שן זו כי באופן טיבעי לאחר זמן מה המרווח ניסתם אם אני לא מצחצחת את השן המסוית הזו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב חניכיים

הוספת תגובה

• כאב חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    03/04/2009

1. ככל הנראה הבעייה לא נוצרה עקב זריקת ההרדמה.
    2. באשר לשתי שאלותיך האחרות, צריך לנקות את השיניים ניקוי ביתי יומיומי וכן ניקוי אצל רופא השיניים/השיננית. יתכן ואת סובלת ממחלת חניכיים אשר גורמת לנסיגת חניכיים ופתיחת רווחים. ברוב המקרים לא מומלץ לסגור את הרווחים כדי לא להקשות על הניקוי באזור וכך לגרום להצטברות מוגברת של רובד חיידקים. אולם, כל מקרה צריך להיבחן לגופו. לכן, פני לבדיקה אצל רופא שיניים או מומחה למחלות חניכיים כדי לשמוע אלו אפשרויות קיימות לטיפול במקרה הספציפי שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה