מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן הריאה - תאים קטנים/גדוליםרחלי17/02/2010
שלום
אני רואה בפורום שמדברים על סרטן תאים קטנים או סרטן תאים גדולים. האם ניתן לקבל הסבר קצר מה ההבדל ביניהם? מי מהם קשה יותר לריפוי?
כאשר אתה מדבר על שלב התחלתי של סרטן הריאה, מה נחשב התחלתי- גודל הגידול או העובדה שאין גרורות?
האם גידול בריאה בגודל של 5.7 ס"מ , ללא גרורות, נחשב התחלתי?
תודה מראש
רחלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרחלי
ד''ר רן קרמר18/02/2010רחלי שלום ,
כ 85% מגידולי הריאה הממאירים הם מסוג "תאים שאינם קטנים " וכ 15% מגידולי הריאה מסוג "תאים קטנים" .
שני סוגי סרטן הריאה נחשבים כמחלה קשה לריפוי .
קיימים מספר הבדלים בין סוגי הסרטן השונים אך ההבדל המהותי ביותר הוא דרך הטיפול במחלה.
בסרטן תאים קטנים , הטיפול ( כמעט תמיד ) הוא בעיקרו כימוטרפיה והקרנות .
בסרטן "תאים שאינם קטנים " , הדרך הכמעט יחידה לריפוי היא כריתה ניתוחית , לעתים בתוספת של כימוטרפיה והקרנות , לפני או אחרי הניתוח.
בנוגע לשאלתך השניה: נהוג לחלק את דרגת המחלה על פי שלבים מ1 עד 4 :
הדירוג מורכב מגודל הגידול , מעורבות בלוטות הלימפה ונוכחות גרורות .
שלב 1 - מחלה ממוקמת ( גילוי מוקדם ) , שלב 4 - מחלה גרורתית ( כלומר מפושטת ) .
בד"כ בשלבים 1 ו 2 ההמלצה היא לכריתה ניתוחית . בשלבים מאוחרים יותר , יש שאלה של טיפול משולב או טיפול אונקולוגי בלבד.
באופן ספציפי לשאלתך, ניתן לנתח גידולים בגודל 5.7 ס"מ במידה ואין מעורבות בלוטות לימפה ונשללו גרורות מרוחקות . יש כמובן לקחת בחשבון את גיל המטופל , מצבו הרפואי בעיקר בשאלת יכולתו לסבול את סוג הניתוח המיועד .
זוהי שאלה מורכבת המחייבת התייעצות עם כירורג חזה מומחה ומנוסה בתחום .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
רחלי18/02/2010קודם כל, תודה רבה על תשובתך המפורטת.
שאלה נוספת: מה אחוזי הריפוי (ולאורך כמה שנים), בניתוח כריתה, אם המחלה נמצאת בשלב 1, ללא גרורות וללא בלוטות לימפה נגועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשרדות לטווח רחוק
ד''ר עוזי יזהר20/02/2010רחלי שלום,
שיעור ההשרדות של חולים שהם בדרוג מחלה 1 ועוברים כריתה מלאה אינו 100%. ב - 20%-30% יכולה להופיעה השנות של המחלה בטווח של חמש שנים.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת לטיפולשרי17/02/2010
שלום,
אבי עבר ניתוח לכריתת אונה(לובקטומי) בשל גידול מסוג NSCLC בגודל של כ-7 סמ. בבדיקה הפתולוגית לאחר הניתוח התגלתה מעורבות של מחלה בבלוטה בשער הריאה. המדיאסטינום נקי.
אבי בן 79, פעיל ללא מחלות רקע. עבר את הניתוח טוב. מבקשת חוות דעת לגבי סוג הטיפול למניעת חזרת המחלה. האם טיפולים מהדור החדש יעילים במצב זה? האם יש טיפולים ביולוגיים, מכווני מטרה במקרה כזה? איזה טיפול הכי נכון ומתאים? כמובן כשהנחת היסוד היא לא לתת טיפול
קשה עם תופעות לוואי קשות.
תודה
בריאות טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול משלים לאחר ניתוח
ד''ר עוזי יזהר17/02/2010שרי שלום,
כל השאלות נכונות ורלוונטיות אבל חיבות להיות מופנות לאונקולוג המטפל ואינן יכולות להיות בדיון מעל האינטרנט בלי להכיר את החולה בדיקות ההדמיה והפתולוגיה.
בברכה, דר' עוזי זיהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירי חזה תפוסיםאתי16/02/2010
שלום, כחודשיים יש לי כאבים עצומים בשריר החזה בין הצלעות העליונות (עצמות הבריח), התחושה היא של שריר תפוס ומנופח עד לרמה כזאת שקשה לי לנשום, שכואב בהתעטפות ואין לי יכולת להזיז את הידיים וכל פעולה (ויש הרבה ..) יומיומית פשוטה.
הכאב חוזר ונעלם לכמה ימים ונמשך כשבועיים.
יש לי עקמת בגב וקצת לפני התפיסות הזו נתפס לי הזוקף השמאלי בגב. הייתי אצל כירופרקט ואחרי הטיפול שלו הכאב בגב השתפר (אחרי כמה ימים של שכיבה במיטה) אבל הכאב בעצמות הבריח התחזק. אתמול הלכתי למעסה והיא אמרה שהשריר ממש תפוס, הכאב החמיר שוב ולא יכולתי להרדם, כל תזוזה במיטה אני חווה כאבי תופת, לא ניתן לנגוע בכלל באזור ואפילו כואב לי להקליד עכשיו.
הכאב מתיל ממש במרכז בית החזה (בנקודה הין השדיים) וממשיך עד סופו בבית השחי.
ממה זה יכול להגרם ואיך ניתן לטפל? אני בכאבים לא אנושיים פה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירים
ד''ר עוזי יזהר16/02/2010שלום,
את לא בפורום הנכון. אנו עוסקים כאן בגידולים של בית החזה והריאות.
בכל מקרה - זה לא מקרה לאינטרנט אלא לבדיקה אצל רופא.
יום נעים, עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הכירוגאורית12/02/2010
שלום.לא יודעת אם הגעתי לפורום המתאים אבל רציתי להתיעץ.אני בחורה בשנות העשרים.סובלת מאלרגיות כרוניות.במהלך אשפוז במחלקת עור עשו לי CT חזה(כי היתה חסימה די גדולה בתפקודי ריאות-יש לי אסטמה).החזה יצא נקי לחלוטין אבל היו בלוטות לימפה מוגדלות בבית שחי.אמרו שיתכן וזה בגלל האלרגיות אבל הורידו אותי לכירוג שהרגיש בלוטות והמליץ על אולטרסונד שדים ,ממוגרפיה וביופסיה.אני יציין שאח"כ תפקודי הריאות השתפרו מאוד.כשהשתחררתי הלכתי לכירוג בקו"פח (שמתמחה בשדיים) והוא לא הרגיש כלום אבל בכול זאת שלח אותי לאולטרסונד וממוגרפיה.והבנתי שהשדיים בסדר גמור אבל שישלי 5 בלוטות(סה"כ בשני השדיים)שהם "חשודות מאוד לשאת" והמליצו לעשות ביופסיה.
השאלה שלי-האם כדאי לעשות ביופסיה,אני מפחדת מאוד מזה?האם זה הכרחי?ובעיקר-איך יתכן שכול כירוג ממשש משהו אחר ופעם הבדיקה בסדר ופעם לא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת
אורית12/02/2010האם מותר לגלח את בתי השחי לפני הביופסיה?
האם מותר לשים דאורדורנט לידיי ספיד סטיק?(כי לפני הממוגרפיה אמרו שלא לשים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנה לביופסיה
ד''ר עוזי יזהר13/02/2010רצוי לגלח בבוקר הבדיקה או יום קודם לכן ולהזהר לא להפצע על מנת שהפצע א''כ לא יזדהם. אם לא תגלחי הרופא המבצע את הביופסיה יבצע זאת לפני הבדיקה.
אל תשימי ביום הבדיקה דאודורנט בצד של הביופסיה. בית השחי צריך להיות נקי ויש להתקלח הייטב לפני הבדיקה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה
אורית13/02/2010אסור לשים דאורדורנט?אפילו מעט?או סוג אחר?
אני לא יודעת באיזה צד תהיה הביופסיה אבל הבעיה שאי הולכת ישר מהעבודה וזה קשה כול היום להיות בלי דוארדורנט ולא נראה לי שאני יספיק גם כדי לחזור הבית ,להתקלח..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה
ד''ר עוזי יזהר14/02/2010מציע לך להתייעץ עם הרופא שיבצע זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטות לימפה
ד''ר עוזי יזהר13/02/2010נטלי שלום
את אכן לא בפורום ה נכון. הפורום הנוכחי קשור בגידולים בבית החזה בעיקר בריאות.
בלוטות לימפה מוגדלות יכולות להיות ממספר סיבות שחלקן קשורות בתגובה למחלה זיהומית או מחלה דלקתית וחלקן קשורות למחלה גידולית.
מניח שמי שבדק אותך מבין עניין. אם חשב שיש צורך בביופסיה אנ ממליץ לבצעה. הסיכון נמוך והמיידע המתקבל הינו חשוב.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאותמירב07/02/2010
שלום, לדודתי מצד אמי יש סרטן ריאות למרות שהיא אף פעם לא עישנה ובסך הכל ניהלה אורח חיים די בריא. אני יודעת שגם לסבא שלי היה (גם מצד אמא). האם יש בדיקות שכדאי לי לעשות במקרה הזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה
ד''ר עוזי יזהר07/02/2010מרב שלום,
נכון, כי מרבית החולים המאובחנים עם סרטן ריאה אכן מעשנים או עישנו בעבר. כ - 10% מהחולים עם סרטן בריאה מעולם לא עישנו. הדבר מלמד, כי קיימים גורמים נוספים המשפיעים על התפתחות מחלה זו. בעשור האחרון קיימת עלייה בשכיחות סרטן זה בקרב נשים לא מעשנות מעל גיל 60.
איני יודע את גילך והאם את מעשנת. אם גילך מעל 45 ש' ואת מעשנת ניתן להכנס לאחת מתוכניות הקיימות לסקר לגילוי מוקדם של סרטן ריאה באמצעות CT של בית החזה במינון קרינה נמוך.
אין כיום בדיקות "גנטיות" או בדיקות דם לגילוי סמנים מוקדמים של סרטן ריאה.
בברכה, שבוע נעים
דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת ריאהנילי04/02/2010
הייתי רוצה לדעת מה קורה אם מישהו צריך השתלת ריאה? איך ואיפה זה מתבצע בארץ? למי פונים וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת ריאה
ד''ר עוזי יזהר04/02/2010נילי שלום,
קיימות לפחות שתי מחלקות לניתוחי לב וחזה המבצעות ניתוח זה. בד''כ אלו חולים המטופלים על ידי רופאי ריאה, ובמידה ומחלתם ומצבם מצריכים ניתוח להשתלת ריאה הם מובאים לדיון משותף.
זהו הליך מורכב. לא מדובר בעוד ניתוח בו פונה החולה למנתח - החולים, כאמור מטופלים במחלקות למחלות ריאה והרופא המטפל הוא זה שפונה למנתח.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנאומוטורקסמאיה27/01/2010
לפני שנים סבלתי מפנאומוטורקס דו"צ בעקבות תאונת דרכים, שטופל בזמנו על ידי נקזים לבית החזה (מצבי היה סמוך לפציעה בינוני-קשה) שפתרו לאחר כשבוע את הבעיה.
האם הנ"ל יכול להוות כיום סיבה לחוסר ייצור חלב להנקה לאחר לאחר לידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה אויר
ד''ר עוזי יזהר28/01/2010מאיה שלום
לא ממש שייך לנושאי הפורום הנוכחי. אבל לשאלתך - ממש לא. אין קשר בין הדברים.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת ריאותמיטל27/01/2010
לסבי בן ה-84 היתה לאחרונה דלקת ריאות חמורה, והריאות התמלאו במים. היו לו קשיי נשימה ועכשיו נראה שהוטב לו קצת לאחר האשפוז בבית חולים. האם יש צורך לבצע בדיקוץ חוזרות לנושא הזה? או שמים שמתייבשים לא אמורים לחזור? האם יכול להיות שנגרם נזק בלתי הפיך מהמצב הזה מפאת הגיל? האם זה בסדר שיחזור לפעילות הרגילה שלא במידה והוא מרגיש שיכול? האם יש איזה שהם דברים שעליו להקפיד עליהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר עוזי יזהר28/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=110 id=link]מחלות ריאה אסטמה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינתור ריאהליזי22/01/2010
ברצוני להבין מהו צינתור ריאה.
לידיד שלי היה שיועל דמי וביצעו "צינתור ריאה" והדביקו משהו, עקב קרע באחד מכלי הדם.
אודה אם אוכל לקבל הסבר מפורט יותר לגבי התופעה.
בתודה מראש ובברכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "צנתור ריאה"
ד''ר עוזי יזהר26/01/2010שלום,
לצערי איני מבין דבר. לא מכיר דבר כזה. המונחים שאת משתמשת אינם נכונים. כדאי לקבל פרטים נכונים ומדויקים מהרופאים המטפלים.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת ריאותאלון19/01/2010
שלום דוקטור,
אבחנו לי דלקת ריאות, ללא צילום, ומזה שלוה ימים אני לוקח אנטיביוטיקה מסוג ROXO 150
כמו כן קיבלתי סירופ שיעול מכייח (זה בסדר בדלקת ריאות?).
אני ממשיך להשתעל, שיעול עם ליחה צהובה ושקופה נמתחת. החום נע בין 37 ל37.5
האם אני צריך ללכת שוב לבקר אצל הרופא או להמתין?
תודה,
אלון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר עוזי יזהר19/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=110 id=link]מחלות ריאה אסטמה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחזה (שמאל)רום19/01/2010
שלום,
אני סובל מזה כשנה מכאבים בצד מרכז-שמאל של החזה, איזור הלב. יש תקופות שכואב יותר ותקופות שפחות.
הכאב הנו חד ומתגבר, משמעותית, בשאיפה של אויר.
לציין שאני סובל מלחץ דם גבוה, שאינו מאוזן מאחר ולא מקפיד על לקיחת תרופות באופן קבוע (155/104 היום בבוקר).
לפני כחודשיים רופאת המשפחה שלחה אותי לאקג, שיצא תקין.
לעצתך, אודה.
רום
ד''ר עוזי יזהר19/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=169 id=link]רפואת משפחה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לטיפול בסרטן ריאות מתקדםאיתן ח.18/01/2010
ד"ר שלום,
בהודעות בעיתונות ביחס לסל התרופות החדש 2010 דווח כי התווספה לסל תרופה חדשה בשם אלינטה לטיפול בסרטן ריאות מתקדם.
האם כך? מהי התרופה הזו ומהו יתרונה ?
למה אני מתקשה מצוא מידע באינטרנט לגביה ?
בברכה, איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר עוזי יזהר19/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=67 id=link]סרטן (אונקולוגיה) [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לניתוח חזה יונהאבי16/01/2010
הבנתי שהניתוח לא מסובך עם אחוזי הצלחה גבוהים מאוד ,יש לי בליטה קלה אבל החלטתי שהגיע הזמן שהיא תעלם
אני גר באיזור השרון, האם למשל בבית חולים לאנידו שבנתניה יש אפשרות לבצע ניתוח שכזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה יונה
ד''ר עוזי יזהר17/01/2010אבי שלום,
איננו יכולים להמליץ על רופא או בית חולים במסגרת הפורום.
הערכה של סיכון ניתוחי קשורה בחולה ובניתוח אותו הוא אמור לעבור. מניח שהרופא שתבחר יסביר לך זאת.
בברכה,
דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה סנדליםנ.15/01/2010
שלום.
קראתי באינטרנט על פרוצדורה רפואית בשם Nuss procedure לתיקון לחזה סנדלרים. רציתי לשאול אם מבצים ניתוח מסוג זה רק במקרים ממש קיצוניים של התופעה או שמא גם למקרים שהם יחסית דיי פעוטים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה סנדלרים
ד''ר עוזי יזהר15/01/2010שלום,
הטיפול בפגם השלדי הקרוי חזה סנדלרים אינו אחיד ויש להתאים את הניתוח לכל חולה בנפרד. לציין כי במרבית המקרים האינדיקציה לניתוח היא קוסמטית ולא רפואית. הניתוח הנ''ל , כמו כל ניתוח לתיקון הפגם, לא יתבצע במקרים "קלים" יחסית.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי נשמהבני15/01/2010
אני סובל כבר 3 חודשים יש לי ציפצופים בריאה רק בנשימות עמוקות קשה לי להישתעל יש לי כאבים בצד ימין בבית החזה וקשה אני נושם כמה פעמים עמוק מיסתובב לי הראש עים עקיצות בכול הראש.. אני לא יודע מה לעשות?......מה זה ?...
ד''ר עוזי יזהר15/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=110 id=link]מחלות ריאה אסטמה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)