מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהדנה05/10/2009
שלום רב,
האם עישון בלי לקחת לריאות יכול לגרום סרטן? אם כן, איזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון וסרטן
ד''ר עוזי יזהר06/10/2009דנה שלום,
סרטן הלוע, גרון והריאות.
אין דבר כזה עישון "רק בחלל הפה". גם אנשים החשופים לעישון פסיבי (והם גם בלי סיגריה בפה) נמצאים בסיכון מוגבר לחלות בסרטן ריאה.
המלצה: להתרחק מסיגריות כליל!
תודה,
דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלום חזהרות27/09/2009
שלום רב
שמי דוד בן 74 חולה כרוני וחולה לב(עברתי ניתוח מעקפים לפני כ 10 שנים).
לאחרונה ביצעתי צילום חזה ולהלן הממצאים :
נפוח יתר בריאות
סדקים בין אונתיים מודגשים
צל הלב לא מורחב
מצב לאחר CABG
שאלותיי הם :
1)מה אומר הממצא :נפוח יתר בריאות ?כי לפי הספרות זה סימן לנפחת ?
2)מה אמר הממצא סדקים בין אונתיים מודגשים ?
בצילומים קודמים ל א היו ממצאים כאלו והם הופיעו רק בצילום הזה .
אבקש את תשובתכם המהירה
תודה
דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה
ד''ר עוזי יזהר29/09/2009דוד שלום,
מטרת הפורום אינה לפענח תשובות של צילומים של חולים אותם אנחנו לא מכירים.
על מנת להבין צילום חזה יש לראות אותו בעיניים, להשוות אותו לצילומים קודמים, ולפני כל דבר להכיר את החולה ולשייך את הצילום לסיבה בעטיה בוצע הצילום.
לפיכך - גש לרופא ששלח אותך לעשות את הצילום (הוא יודע מדוע שלח אותך) ומניח שהוא יעזור לך להבין את הצילום.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בשדלחוצה22/09/2009
הייתי אצל כירורג והוא אמר שלא נראה לו שיש לי משהו על פי מישוש של 2 השדיים ואמרתי לו ששד אחד מרגיש מלא ובמרקם זהה כולו ואילו השני מרגיש יותר "חלול" ובמרכזו ממש מאחורי הפטמה אני מרגישה מעין גוש שמחליק כשאני לוחצת על השד משני הצדדים, זה מחליק לי מהאצבעות כמו שמחליקה ג'ולה שיש לפעמים מתחת לעור. הוא אמר שיכול להיות לכל שד מבנה שונה אצל אותה אשה.
בכל מקרה הפנה אותי לאולטראסאונד שדיים.
יש לי שאלה ששכחתי לציין בביקור אצל הרופא, כשאני לוחצת על השד עם הגוש יוצא לי נוזל שקוף מהפטמה ואילו מהצד השני לא וזה משהו שהבחנתי בו רק לאחרונה מאז הבחנתי בגוש.
האם זה יכול לתת כיוון או להעיד על משהו? האם זה טבעי שיוצא נוזל שקוף מהפטמה ואם כן, למה רק מאחת? (לא ילדתי אם זה משנה משהו)
מתנצלת על כל השאלות ומודה מראש על התשובה אני פשוט לחוצה מאוד ויודעת שגם אחרי האולטראסאונד לא יסתיים המתח כי לא אדע את התוצאות עד שאקח את התשובה אל הרופא, מה שמעכב את המתח הזה לעוד כמה ימים.
תודה ושנה טובה ורק בשורות טובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מאהר דיב22/09/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=124 id=link]סרטן השד[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח טלקז'נועה21/09/2009
שלום רב,
אימי עברה לפני שבוע פעולה כירוגית (טלקז') וכתוצאה מהחדרת החומר נוצרו לה קשיי נשימה (עד חוסר יכולת נשימה בצורה עצמאית) ונוצר פרפור בין חדרי.
שאלתי היא מהן תופעות הלוואי של טלקז'?
יש לציין שהיא עברה אנגיוגרפיה ונשללה בצקת ריאות.
אימי חלתה לפני כ-9 שנים בסרטן שד שהוביל לגרורות בריאה הימנית (באיזור ששם עברה מסטקטומיה ).
שאלה אחרת היא, מהן הטיפולים הנפוצים בסרטן ריאות גרורתי?
אימי עברה כבר את כל הטיפולים הכימותרפיים האפשריים (כולל קסולדה) ונאמר לה שהקו האחרון
הוא דוקסיל.
לעצתכם אודה וסליחה על השאלות הרבות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלק
ד''ר עוזי יזהר22/09/2009נועה שלום,
קשה לנו לענות על שאלות מסוג זה כאשר אנו לא מכירים את החולים. זו גם לא מטרת הפורום. שאלות אלו חייבות להיות מופנות לרופא המטפל המכיר את החולה.
קיימים מצבים ברפואה בהם מחדירים טלק סטירילי לחלל הפלאורלי על מנת למנוע הישנות של תפליט בחלל, בד''כ תפליט ממאיר. תופעות הלוואי מעטות וכוללות כאב או חום. בד''כ לא צריכים להגרם קשיי נשימה מהסוג שתארת.
כל השאלות הקשורות לטיפול בסרטן גרורתי (קצת בלבלת לדעתי בין ריאות לשד) המתאימות לאימך חייבות להיות מופנות לאונקולוג.
בברכה, דר עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בבית החזהדוד20/09/2009
שלום,
נמצא אצלי 2 גושים בבית החזה,בגודל 2.8*.2.8 ס"מ ובצפיפות של 34 HUוהשני קטן יותר, צמוד לעמוד השידרה בגובה D9' D8 , צמוד לאאורטה (לפי הCT עם חומר ניגודי). 2 הגושים ללא התמשכות לפורמינות הבין חולייתיים. צורת הגושים מאורכת, גבולות חלקים, הסתיידות קטנטנה בתוך אחד מהם. פרט לכך ללא ממצא. שאלתי היא האם למיטב ניסיונכם ייתכן שמדובר בלימפומה?
אני מתלבט האם לבצע ביופסיה (צינורית) או לבצע ניתוח להסרה.
מהן הסכנות בניתוח מסוג זה (טורקוסקופיה) בגלל הקירבה לאאורטה ולעצבים בעמוד השידרה?
האם יש המלצה על מומחים מסוימים בתחום?
המון תודות!
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בבית החזה
ד''ר עוזי יזהר21/09/2009דויד שלום,
אין ביכולתינו לענות על שאלות מסוג זה כי הפורום אינו תחליף למרפאה ולבדיקת רופא. בוודאי שלא ניתן לתת יעוץ מסוג זה על "תשובות של בדיקות רנטגן" שהפונה מצטט. בדיקות הדמיה חייבים(!!!) לראות .
על מנת שתוכל להבין מה יש לך ומהו הדבר שיש לעשות עליך לפנות לרופא ששלח אותך לביצוע הבדיקות ומניח שהוא כבר יפנה אותך לרופא המומחה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת צלע ראשונה (כטיפול ב-TOS)איציק17/09/2009
שלום וברכה,
אני בן 22, בריא בד"כ.
לפני שבעה חודשים, לאחר תלונה על בצקות ואודם ביד שמאל, התגלה אצלי קריש דם בווריד התת-בריחי מצד שמאל (DVT) שנוצר עקב "תסמונת מוצא בית החזה" (Thoracic Outlet Syndrome ).
מאז אני מטופל בקומדין ונמצא במעקב ובירור לסיבת הבעיה.
בירור קרישיות יתר הראה שמצב הקרישה תקין.
בצילום CT Angio נמצא שיש לחץ על הוריד והעורק התת-בריחיים בצד שמאל בגלל מרווח קטן מדי בין עצם הבריח לצלע הראשונה.
הפתרון שהוצע לי ע"י כירורג כלי דם שאני מטופל אצלו הוא לעבור ניתוח לכריתת הצלע הראשונה.
הייתי מעוניין להתייעץ:
1. האם באמת ניתוח זה הכרחי ואין פיתרון אחר?
2. הבנתי שיש סיכון לפגיעה בעצבים רבים שעוברים באיזור. עד כמה ניתוח זה מסוכן או בעייתי?
2. שמעתי שיש בניתוח מסוג זה אחוז גבוה של סיבוכים וחוסר הצלחה וכן שהוא נדיר ואין הרבה כירורגים בעלי נסיון משמעותי בו. האם זה נכון? ומה אפשר לעשות? האם בחו"ל יש יותר נסיון בתחום?
3. מהו משך ההחלמה מהניתוח?
4. מהן ההשלכות על התיפקוד השוטף לאחר ניתוח כזה?
תודה רבה ושנה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלותיך
ים06/11/2009היי,
אני בת 18 ואני סובלת מאותה הבעיה. אצלי הלחץ הוא על העצבים והשרירים בזרוע ימין ואני ימנית.
זה התחיל לפני שלוש וחצי שנים עם כאבים קלים והתדרדר למצב שהיום אין ביכולתי לתפקד נורמלי, היד שלי מאוד חלשה ונראת חולה. מאז שזה התחיל עשיתי את כל הבדיקות האפשריות, הייתי מטופלת אצל כל המומחים בנושא ואין לאף אחד פיתרון חד משמעי חוץ מניתוח לכריתת הצלע הראשונה. לצערי בגלל בעיה זו פטרו אותי משירות צבאי.
אני מצטרפת לשאלות לגבי הניתוח , האם הוא יעזור לי ויחזיר את המצב של היד למצבה הנורמלי?
מה הסיכונים בניתוח מסוג זה?
חייבת למצוא פיתרון לפני שהנזק יהיה בלתי הפיך...ואשמח לקבל תשובות,
בתודה עמוקה מראש ,
ים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת צלע ראשונה
ד''ר עוזי יזהר08/11/2009שלום,
עושה רושם כי שני הפונים סובלים מאותה תסמונת הנגרמת כתוצאה מלחץ של הצלע הראשונה על כלי דם ועצבים המצויים במקום אנטומי של פסגת בית החזה. בד''כ מבוצעות מספר בדיקות על מנת לוודא שאכן זו הצלע הראשונה האחראית לתסמונת. כריתת הצלע הראשונה בצורה נכונה פותרת את הבעיה והחולה אמור לחזור לתפקוד תקין.
מניח שכבר עשיתם זאת - פניה לכירורג חזה או כלי דם על מנת שיבצע זאת. קיימות כמה שיטות לכך ומניח שתקבלו את ההסברים מהרופא שתבחרו שיטפל בכם. זוהי בעיה מכנית שניתן לפתור אותה בצורה סבירה. לא רואה סיבה שתסבלו.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה בריאהמירה14/09/2009
בבדיקת ct של בעלי בן 49, הודגמה בלוטה פרקרינלית בקוטר 14 ממ, ובלוטה בחלון AP בקוטר 11 ממ.
סיכום הפענוח רשום: שתי בלוטות מוגדלות במיצר, ללא לימפאדנופאטיה במקומות נוספים.
מה משמעות התוצאות הנל.
בתודה מראש
מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות לימפה מוגדלות
ד''ר עוזי יזהר14/09/2009מירה שלום,
מטרת הפורום אינה לתת הסבר מסוג זה על בדיקות רנטגן. אנו לא יכולים לשמוע את סיפור המחלה או לבדוק את החולים.
פני לרופא ששלח את בעלך לבדיקה והוא יסביר לך מה משמעותה בהתאם לסיבה שבעטיה בוצעה הבדיקה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבית החזהשירה13/09/2009
שלום רב,
ברצוני לשאול לפני כ- 4 חודשים בעקבות כאבים בחזה , ביצעתי את הבדיקות :
א.ק.ג + בדיקות דם + גסטרוסקופיה + צילום חזה + CT חזה + בטן + מיפוי עצם + אולטרסאונד שדייים + ממוגרפיה אשר יצאו תקינים.
אני עדיין סובלת מכאבים בבית החזה, איזה עוד בדיקות עליי לעשות והאם כדאי כבר שאדרוש MRI לבית החזה ???
הבנתי שבדיקת MRI היא בדיקה יותר טובה מ - CT מה שגורם לי לחשוש כי אני חשבתי שאם ה- CT תקין אז הלחץ מהכאבים הוא פחות.. לכן האם כדאי שאדרוש MRI ?? אודה לעצתך .
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה
ד''ר עוזי יזהר13/09/2009נירית שלום,
הפורום אינו תחליף למרפאה. בלי לראות חולה, לשמוע את הסיפור הקליני , לבדוק אותו ולעבור על בדיקות ההדמיה שביצע, לא ניתן לענות על שאלותייך. ככלל - MRI ICT הן שתי בדיקות שונות ולכל אחת מהן יש את ההוריות לביצועה. זה אינו שבדיקה אחת טובה מהשניה. כל אחת משמשת למטרות אחרות. ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בין החזהחיים13/09/2009
שלום רציתי לברר אני בן 29 יש לי כאב כבר הרבה זמן בין החזה למטה קצת שאני נוגע אני מרגיש כאב ממש
עשיתי מיפוי עצמות תוצאה קלטת יתר קלה בצלעות 6 דו צדדי
עשתי גם צלום צלעות יצא תקין מאוד
עשתי לפני זה צלום חזה +ראות תקין
הרופא אומר שזה כנראה שריר אני מפחד שזה לא מסוכן רוצה להיות רגוע
מה עד אפשר לעשות ?
אמרו לי שכבר היה לי מספיק קרינה על הגוף
גם אורטופד אומר ככה
עוד דבר הרופא משפחה אומר שתמיד הם רושמים קליטת יתר קלה בדף התוצאות שלהם
האם זה נכון?
תודה וסלחה על הרבה השאלות
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה
ד''ר עוזי יזהר13/09/2009חיים שלום,
קשה לענות על השאלות שלך.
הפורום אינו משמש תחליף למרפאה - על מנת לוודא מהי הבעיה צריך לבדוק אותך ולראות את בדיקות ההדמיה שביצעת.
בברכה,
דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת גידול מהריאהעינב02/09/2009
לאחרונה בטלוויזיה היתתה כתבה על הוצאת או חיסול גידולים בריאה ללא התערבות כירורגית .
הוכנס למספר בתי חולים.
היכן זה נעשה ומה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בריאה
ד''ר עוזי יזהר06/09/2009עינב שלום,
לצערי, ולצערם של רופאים רבים, היה בפרסום, בצורה שבוצע, חוסר דיוק רב, והדבר יצר בלבול עצום בקרב מטופלים, אשליות מיותרות, וחבל שכך.
ככלל - גידול ראשוני של הריאה, אם מוגבל רק לריאה ואין עדות לגרורות - הטיפול הכירורגי הוא טיפול הבחירה אלא אם כן יש הוראת נגד לניתוח כיון שהחולה אינו מסוגל להנתח.
הקרנה - היא טיפול מקומי בגידולים. בריאה או בכל איבר אחר.
במהלך השנים חלו תמורות טכנולוגיות המאפשרות לייעל טיפול זה. יש להקרנה מקום נכבד ברפואה, כמובן במקרים המתאימים. היא אינה באה להחליף טיפול כירורגי במידה ויש אפשרות לבצע אותו. בסרטן ריאה, במידה ומוגבל לריאה, טיפול ניתוחי הינו הטיפול העדיף.
ההחלטה על הטיפול המתאים לחולה נעשית על ידי צוות של רופאים והיא קשורה בסוג המחלה, היקפה, קיומם של גרורות, מחלות הרקע של החולה ויכולתו לעמוד בטיפול המוצע.
מכשירי הקרנה מתקדמים נמצאים בכל המכונים האונקולוגים בארץ והם בשימוש מספר שנים.
בברכה,
דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מתחת לשד ימיןצליל27/08/2009
אני בת 13 ומהיום בבוקר כואב לי נורא מתחת לשד ימין והבטן..
לא משנה מה אני עושה הכאבים לא עוברים.
והייתי רוצה לדעת מה לעשות כדי שזה יעבור לי..
בתודה צליל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא מטפל
ד''ר מאהר דיב30/08/2009תיגשי לרןפא המשפחה לבדיקה ראשונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגלית25/08/2009
שלום רב, אולי תדעו:
בבדיקת הולטר 24 שעות שביצעתי תחת טיפול תרופתי של נורמלול בגלל דופק מואץ
קיבלתי את התשובה
קצב סינוס 50-141 ממוצע 83
bradycardia:8 longest 4 beats at +04:17
slowest 41 bpm at +04:17
האם זה תקין?
הקצב המהיר היה בבוקר בשעה 6:30
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מאהר דיב25/08/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=80 id=link]קרדיולוגיה - רפואת לב[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CT חזה (ראיות)גיל17/08/2009
שלום רב,
בעקבות תוצות רנטגן חזה של אמי (בת 71) בוצעו בדיקת CT חזה. אנו נשמח לאזרה בפיענוח התוצאות והמלצות על צעדים הבאים בטיפול:
בפיסגה של הריאה הימנית מודגם ממצא כ-4 ס"מ עם גבולות לא סדירים, חשוד לתהליך תופס מקום.
ללא הדגלת בלותטות לימפה במיצר.
ללא תפליט פלוירלי.
ללא תפליט פריקרדיאלי.
ברונכים מרכזים פתוחים.
אאורטה טורקלית אינה מורחבת.
בטן עליונה: בקע היאטלי גדול.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT חזה
ד''ר עוזי יזהר18/08/2009גיל שלום,
אימך זקוקה לראות רופא מתאים בהקדם!
רופא ריאות (פולמונולוג) או כירורג חזה על מנת שניתן יהיה להשלים את העיבוד של הגוש בריאה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםמאיה16/08/2009
שלום.
אני בת 17 וחצי לפני כשלושה וחצי שבועות קיבלתי מין כאב נורא חזק באיזור החזה השמאלי ובמרכזו, במהלך הכאב היה קשה לי לנשום נשימות עמוקות והיה קשה לי לעשות תזוזות כלשהן כי בכל תזוזה הכאב התגבר, אפילו בשכיבה.
היו לי כאבים קטנים כאלה בעבר שנמשכו כמה שניות פעם בהרבה זמן
אך השונה בכאב זה הוא שהוא נמשך יום וחצי בערך, יום וחצי של הכאב המתואר הנ"ל
לאחר יום וחצי בטעות שיניתי תזוזה באיזור הנורא כואב והרגשתי מין "קליק" כאילו משהו שם זז או השתחרר... לאחר מכן כל כאב עבר לי לא הרגשתי שום כאב יכולתי לנשום רגיל והכל היה תקין
בכל זאת הלכתי לרופא הוא שלח אותי לבדיקת א.ק.ג והכל נמצא תקין
הבעיה היא שלאחר פחות משבוע התחילו לבוא לי עוד פעם כאבים מסוג הכאב שהיה לי בחזה רק שהפעם הם היו קצרים יותר של כמה שניות עד דקה אבל עדיין כאבים נורא כואבים וחזקים וגם בתדירות נורא גבוהה של פעמיים שלוש ביום (אפילו כשהייתי בחופשתי באילת-בלי בשום לחץ) דבר שהלחיץ אותי מאוד.
החלטתי לקחת מנוחה שבוע מכל מאמץ אפשרי עשיתי תרגילי נשימה וגמישות במשך שעה כל השבוע שהיה ואכן זה עזר, הכאבים נחלשו והפכו אף למין זרמים כאלו וגם כשבאו בהתקפים כבר לא באו בתדירות נורא גבוהה, אך עדיין עד עכשיו נמשכים לי כאבים באזור החזה, אומנם חלשים יותר אבל עדיין נמשכים ולפעמים יש גם הקרנה לאזור , של היד השמאלית הכתף, הגב.
כאבים קטנים אלה ודקירות אלה נמשכות אף עד היום והתופעה כבר נמשכת כמעט כחודש דבר שנורא מלחיץ אותי וכתוצאה מכך בזמן האחרון יש לי התקפי חרדה שאף פעם לא היו לי בעבר
אני נכנסת ללחץ מהר, פתאום מרגישה חולשה ודפיקות לב מהירות
הלכתי שוב לרופא במטרה שיישלח אותי לאיזשהו צילום כדי לבדוק שאכן הכל בסדר..הוא שלח אותי לקרדיולוג וגם רק "בשביל להרגיע אותי" כמו שהוא אמר כי מבחינתו הוא חושב שזה כלום (אך בימינו גם על הרופאים כבר אי אפשר לסמוך), וגם שלח אותי לבדיקות דם הבעיה היא שהקרדיולוג הוא רק עוד חודש וחצי בערך בראשון לאוקטובר ובינתיים אני לא יודעת מה קורה איתי ולמה הכאבים נמשכים גם אם חלשים יותר עדיין נמשכים ולמה הם לא עוברים, דברים אלו מגבירים אצלי נורא את החרדות כתוצאה מזה אני גם אולי לא ישנה טוב בלילות וזה מאוד מפריע לי....
אני יוסיף ויאמר שבמהלך כל התקופה הזאת של הכאבים לא חל שינוי במצבי הבריאותי כלומר, הרגשתי טוב לכל אורך הדרך וחוץ מהחולשות שנובעות מהלחץ, לא הרגשתי רע משום סיבה
מה עליי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה
ד''ר עוזי יזהר17/08/2009מאיה שלום,
בעייתך חורגת ממסגרת הפורום הנוכחי שמטרתו העיקרית היא עיסוק באונקולוגיה של בית החזה.
זהו מקרה למרפאה - הרופא חייב לבדוק אותך לעבור על כל הבדיקות שביצעת ולנסות להבין ממה את סובלת.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאות(אדנוקרנציומה)וגרורות בשלנופר14/08/2009
אבי מתלונן על כאב גרון (בין עצמות הבריח מתחת לושט) במשך החצי שנה האחרונה
הכאב מורגש בעיקר בעת התעטשות ונשימה עמוקה,עבר בדיקות מקיפות לגרון ללא ממצאים מיוחדים (רופא אחד אמר גרון מחוספס אחר אמר בצקות בגרון)
לפני כחודש נשלח אבי לסי.טי גרון וכדרך אגב עשה גם את הצינתור הוירטואלי שמציעים בבית החולים במחיר של 1500 ש"ח
יום למחרת קרא לו רופא המשפחה ואמר כי התגלו שני גושים בריאה הימנית בגודל 1.5 ס"מ ו3.5 ס"מ
אבי נשלח לביופסיה והגושים התגלו כגידול ממאיר מסוג תאים שאינם קטנים.
לאחר מכן נשלח אבי לPET CT
שתוצאותיו:
כל האיברים הפנימיים שמורים
אוסיף גם לגבי הצוואר בגלל כאבי הגרון :
צוואר: אין לראות קליטה פתולוגית של FDG
אברי הצוואר שמורים,לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות.
חזה: קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בגושים ספקולריים עם שלוחות לפלורה 4.- ס"מ בRLL
2.2 ס"מ בRUL
1.3 ס"מ בשער הריאה מימין.
בסי.טי נודולGROUND GLASS 0.8 ס"מ בRUL - מתחת לרזולוציה של ה-PET ,בלוטה 1.3 ס"מ תת קלינלית ללא קליטה משמעותית של FDG
עצמות : קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בנגעים ליטיים 1.5 ס"מ סבקרום ו-1 ס"מ בפוביס משמאל עם סקלרוזציה בולטת סביבם.
סיכום : תהליכים שאתיים בריאה ימנית עם גרורות לשלד.
חשוב לציין שאבי לא סובל מתסימיני סרטן הריאה וגם לא מתסמיני גרורות לעצמות, הסיבה היחידה לגילוי היא כאב הגרון שמלווה אותו זה 6 חודשים.
שאלותיי הן:
מה לדעתכם הפרוקטוקול בכימוטרפי שכדאי להתחיל איתו?
האם ישנה עדיפות לאווסטין יותר מאלימטה צספלטין?
כמה הכימותרפיה תתרום להארכת חייו?
ולפי זה שאין תסמינים עדיין ומצבו טוב זה נותן יתרון לכימו?
מה הם סיכויי ההישרדות ומהי תקופת הזמן?
אודה לכם מאוד על תשובתכם המהירה
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטן ריאה גרורתי
ד''ר עוזי יזהר16/08/2009נופר שלום,
צר לי לשמוע על המקרה.
כל השאלות שלך רלוונטיות אבל מקומן בפגישה של אביך ובני משפחתו עם האונקולוג המטפל.
מטרת הפורום היא להבהיר דברים והוא אינו משמש תחליף למרפאה אונקולוגית ולמפגש של רופא עם החולה.
יש לראות את החולה, לבדוק אותו (!!), לראות (!!) את בדיקות ההדמיה ולא רק לקרוא תשובות, ואז לתכנן טיפול. השאלות הספצפיות הקשורות בטיפול מקומן בפגישה שלכם עם האונקולוג.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)