מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ליחה בצבע לא תקיןשירי09/01/2010
אני בת 20, לא מעשנת, לא עישנתי גם אף פעם, ובחודש האחרון בערך יש לי ליחה עם כתמים שחורים/אפורים כאלה לפעמים זה יוצא בצורה של קו ולפעמים כל מיני צורות לא מוגדרות..
אני לא יודעת מה זה התופעה המוזרה הזאת חשבתי אולי זה בגלל האיפור שאני מתאפרת איכשהו זה מגיע לריאות אבל לא נראה לי הגיוני.
מה זה כן יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליחה
ד''ר עוזי יזהר10/01/2010שירי שלום,
לא יודע. לא קשור לאיפור.
אם זה מטריד וממשיך גשי לרופא משפחה עם דגימה של הליחה. כך יוכל לראות אותה וגם לשלוח אותה למעבדה.
שבוע נעים, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חזהא.06/01/2010
מזה שבועיים סובל מכאב עמום חלש באזור העליון של החזה עם מועקה לעיתים בגרון. ללא כל קושי נשימה או קוצר נשימה. ללא מגבלה בפעילות פיזית.
לפני כחצי שנה בצעתי ביקורת בגין גידול בשלפוחית השתן בגינו בצעתי גם צילום חזה. רופא מומחה (מנהל מחלקת ריאה בבי"ח מוביל) סיכם כי אין ממצא השווה התייחסות.
שאלתי היא, האם בגין הכאב עליי לפנות לרופא ריאות לבדיקה או יתכנו גורמים אחרים כגון קירור שיעברו עם הזמן? מה פרק הזמן הסביר לחלוף הכאבים אם אינם כתוצאה מארוע "לא חולף".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה
ד''ר עוזי יזהר10/01/2010א. שלום,
זה משימה בלתי אפשרית לענות על שאלותיך מבלי להכיר אותך, לבדוק אותך ולהסתכל על בדיקות המעבדה וההדמיה של החזה (כך עושים רפואה, לא בהתכתבות באנטרנט).
האבחנה המבדלת של כאבים בחזה היא רחבה מאוד וכוללת מספר עצום של גורמים הקשורים בלב, דופן החזה, ריאות, ושט, כלי דם וכו'. משך הזמן של הכאב משתנה בהתאם לפתולוגיה ממנו הוא נובע.
אם הכאב נמשך ומטריד - פנה לבדיקה, בלי קשר למשך הזמן שלו. (חולה עם התקף לב , למשל, עם כאבים בחזה, לא מחכה שבועיים עד שיחלוף..).
שבוע נעים ובריא, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טורקוסקופיהאלון06/01/2010
שלום
ברצוני לדעת מהם הסיכונים שיכולים להיות בעקבות טורקוסקופיה ראות, לא רק לשם אבחון אלא גם אם צריך להוציא גרורות מהראות.
תודה
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טורקוסקופיה
ד''ר עוזי יזהר10/01/2010אלון שלום,
קשה לענות על השאלה מבלי להכיר את החולה המיועד לעבור את הניתוח.
טורקוסקופיה היא טכניקה. לא הניתוח !!.
הסיכון בניתוח תלוי בחולה עצמו, בגורמי סיכון שקיימים בו וכמובן, בניתוח עצמו (כלומר מה הולכים לבצע). בד''כ ניתוח לכריתת גרורות בריאה נחשב לניתוח שאינו מסוכן, ולא משנה באיזה טכניקה נוקטים (טורקוסקופיה או טורקוטומיה-גישה פתוחה).
בכל מקרה תשובה מלאה על השאלה חייבת (!!!) לבוא מהרופא המנתח.
בברכה, דר' עוזי יזהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הריאה - תהליך התפתחות ?איתן ח.04/01/2010
כעת התגלה כי אבי סובל מסרטן ריאה בדרגה 4, עם מספר מוקדים בריאה והתפשטות הגידול גם לחלק מחוליות עמוד השדרה.
אבי אמור להתחיל הקרנות לחוליות עמוד השדרה ואח"כ כימותרפיה.
אבא טוען שבבדיקה לפני מספר שנים גילו לו גוש בחזה אבל לא עשה עם זה דבר.
מנגד הבנתי שהתפתחות של סרטן הראיה מהירה מאוד ואבא שלי הגיע לשלב הנוכחי לאחר התפרצות המחלה לפני מספר חודשים בלבד.
שאלתי - האם מצבו של אבי כעת כפי שתואר הוא תוצאה של הדרדרות של כמה חודשים או משהו "עתיק" יותר? וכן - כיצד בכלל ניתן לגלות סרטן ריאות בשלבים מוקדמים יותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה
ד''ר עוזי יזהר05/01/2010איתן שלום,
איני מכיר את בדיקות ההדמיה של אביך וקשה לענות בדיקנות על השאלה.
איננו מבינים הייטב את ההתנהגות הביולוגית של גידולים בריאה. מידת התקדמות המחלה שונה מחולה לחולה. קרוב לודאי שלא מדובר בגידול שהיה לפני "שנים". קשה לאמוד עם מדובר בחודשים בלבד או מעבר לזה. בכל אופן זה אינו עוזר בשלב זה.
80% מהחולים עם סרטן ריאה מתגלים כאשר הגידול בשלב מתקדם. גילוי מוקדם, בו הגידול הוא ללא כל תסמינים הינו מקרי. ניתן לבצע סקר לגילוי מוקדם של סרטן ריאה לאנשים בסיכון - בד''כ מעל גיל 45 והיסטוריה של עישון לפחות קופסא ליום במשך 10 שנים. הסקר מתבצע דרך בדיקת סיטי של החזה במינון קרינה נמוך. בארץ ישנם מספר מרכזים העורכים סקר זה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
איתן ח.06/01/2010בריאות לכולם !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים מאוד באזור הצלעות מצד שמאלרונן30/12/2009
שלום רב
לפני כשבוע התחלתי לחוש כאבים חזקים מאוד באזור הצלעות מצד שמאל, הכאבים נבעו כתוצאה משיעול ממושך שנגרר כבר שלושה שבועות, פנייה למיון(רנטגן,א.ק.ג, בדיקות דם) מצאה כי אני סובל מ"פלאוריטיס" הוסבר לי שזאת דלקת ברקמת הריאה שאמורה לעבור תוך 3 שבועות וקיבלתי אנטיביוטיקה "זינט" וכדורי אלגלוזין נגד כאבים.
שאלותיי הם: 1. כאשר הרופא דיבר איתי הייתי ממש מסוחרר ממשככי הכאבים ולא הבנתי מה זאת המחלה הזאת, לא מצאתי שום הסבר גם באינטרנט, אז מה פשר המחלה המתישה הזאת ???
2. ממה היא נובעת???
3. אני ממש ממש סובל מכאבים בכל נשימה, שלא לדבר על שיעול או התעטשות, עד מתי זה יימשך???
אשמח לתשובות
תודה רבה מראש ,רונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאוריטיס
ד''ר עוזי יזהר31/12/2009רונן שלום,
איני יודע אם זו האבחנה הנכונה למחלתך, אבל פלאוריטיס הינה דלקת של הקרום העוטף את הריאה או דופן החזה הפנימי. היא יכולה להגרם מגורמים מזהמים (כמו חידק או וירוס) או מדלקת שאינה זיהומית. אם הסימפטומים לא עוברים מייעץ לך להבדק שוב.
החלמה מהירה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח צילום חזהרעות21/12/2009
ד"ר יזהר שלום.
אימי עשתה צילום חזה לפני מס' ימים עקב שיעול מתמשך וכאבים בנשימה עמוקה.
בצילום חזה היה ממצא אחד לא תקין והוא צל עגול באזור פרקרדיאלי, צויין בריאה ימין.
בבדיקות דם שעשתה יש עדות לקלציום מוגבר (10.7) וכמו כן שקיעת דם לא תקינה.
ובנוסף הפרשה מוגברת של בלוטת התריס. אימי היא אישה בת 50 ומאוד בריאה בדר"כ שמבצעת בדיקות שגרתיות אחת לשנה.
שאלותיי הן:
-הייתכן שיש קשר בין הממצא בצילום החזה לבלוטת התריס ולשקיעת הדם?
- האם יכול להיות שהממצא הוא אינו אלא ארטיפקט? ואם לא האם יש איזהשהו סיכוי שזה ממצא חולף?
-האם יש סיבה לחשוש מסרטן, למרות שהיא איננה עישנה משך כל חייה?
- אם חלילה יתאוששו החששות הנוראות מכל, האם אזור פרקרדיאלי נגיש לפרוצדורה, והאם ניתן להחלמה?
אני מאוד מודאגת ואשמח לקבל תשובות, גם אם הן חלקיות ולא חד משמעיות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה
ד''ר עוזי יזהר22/12/2009רעות שלום,
קשה יהיה לענות על השאלות מבלי לראות את הצילום. התשובה אינה מלמדת דבר. אנו הרופאים לא מדברים במונחים של צל ואור אלא במונחים של קשרית שפירה או ממאירה כאשר מדובר בממצאים בצילום חזה. לקשריות שונות יש מאפיינים בצילום ולכן חייבים לראות זאת לפני שקובעים אם מדובר בסרטן או בארטיפקט.
לא יודע לומר אם יש קשר בין כל הממצאים שציינת, למרות שברפואה יש נטיה לקשר בין דברים אחדים שאינם תקינים באותו חולה.
מה שאימך זקוקה לו הוא רופא. מניח שיש כזה. צריך לקבל אנמנזה, לבדוק אותה , להסתכל בעיניים בכל בדיקות ההדמיה ובדיקות המעבדה, ולנסות להגיע לאבחנה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח סטרנוםב.א18/12/2009
שלום רב
עברתי כריתת שד ב 2006 בבית חולים מאיר כפר סבא
קיבלתי תרופת טמוקסופן מאז ועד 4.09
גלויי כאבים חזקים בחזה
בוצעו כל מיני בדיקות אורטופדית כולל כירורג ולבסוף התברר שקיים גוש שבלט בעצם החזה בגודל5.6 בסטרנום
מהכאב לא יכולתי לבציע שום דבר אפילו הייתי מרותקת למיטה
בגלל הגלויי עברתי לקבל טיפול בבית חולים בלינסון במרכז דוידוב
שם הודיעו שמתחילים לתת במיידית טיפול כימותרפיהוטיפול טאקסול ואחר כך ניתוח הסרת הסטרנום כולו
וקצת מעצמות החזה מימין ושמאל בכדי לנקות מהמחלה
זה בקצרה -- השאלה האם כדי לנתיח ולהסיר עצם הסטרנום כולו???
מה הסיכון להסרת עצם הטרנום ????
קשיים בחיים לאחר הניתוח????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת עצם החזה
ד''ר עוזי יזהר20/12/2009שלום רב,
קצת קשה לענות על השאלה כיון שהמקרה לא שגרתי (לא כריתת העצם, זה שכיח). לא ניתן לענות על השאלה מבלי לראות צילומים, לוודא מה היקף המחלה וכו'. על מטרות הניתוח וכדאיות חייבים (!!) לדבר עם הרופא האונקולוג. במידה ותצתרכי ניתוח הרופא המנתח יבדוק אותך ויעריך את הסיכון הניתוחי.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח סטרנום
ב.א25/12/2009שלום דר עוזי יזהר
תודה שהגבת לשאלה שלי להסרת עצם הסטרנום .
דר עוזי כיוון ואתה מומחה בניתוחי חזה !
שוב שאלה ממוקדת לגבי הסרת עצם מהחזה -- מה קורה לגוף האדם לאחר הסרת עצם מאמצע החזה במיוחד עצם הסטרנום ? האם האדם חוזר לאותה שגרה ?
יהיה מוגבל בתנועות ?בנשימה?בהתהגות כל שהיא???
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצם הסטרנום
ד''ר עוזי יזהר27/12/2009שלום רב,
כאשר מסירים לחולה את עצם הסטרנום מכל סיבה שהיא אין גדילה מחדש של העצם. לאחר הכריתה של העצם יש צורך בשיחזור של דופן בית החזה במקום שהעצם הוסרה. יש כמה שיטות לשחזר את דופן החזה ובד''כ משתמשים במתלה של שריר מדופן החזה על מנת למלא את החסר של העצם.
הדבר בד''כ אינו גורם למוגבלות בנשימה או בתנועה.
כמובן - שכל הנ''ל הוא בערבון מוגבל ותלוי בחולה ומחלתו.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצם סטרנום
אלמוג07/09/2012שלום.
לפני כשנתים קבלתי מכה רצינית בעצם סטרנום
שרואים את זה העצם נכנסה לבפנים עקומה ועדיין לא יסתדרה
מה איפשר לעשות ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצם סטרנום - תגובה
ד''ר עוזי יזהר08/09/2012אלמוג שלום,
קשה לייעץ מבלי לבדוק אותך ולראות הדמיה של עצם החזה.
לא זכור לי מקרה שהיה צורך להתערב ניתוחית לתיקון שבר בעצם החזה מחבלה.
אם אתה חושב שקיימת בעיה מציע שתפנה לכירורג חזה שיבדוק אותך.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן עצם סטרנום
שרון לוי17/10/2010למישהי מהמישפחה נודע שיש לה סרטן בעצם הסטרנום בגודל של 5.5 סמ ואינינו יודעים מה לעשות האם לעשות את הניתוח או לא והאים יש רופאים בחול שיכולים לנתח ללא סיכונים מיותרים מה לעשות אנו עובדי עצות ומוכנים לעשות הכול וללכת לכול מקום אנה עיזרו לנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן עצם סטרנום
שרון לוי17/10/2010יש לי עוד שאלה מה קורה שהרופא לא ממליץ על ניתוח אלא רק הקרנות ואנחנו חושבים שאים יש מנתח טוב ויש סיכים אפילו קטנים שניתוח בעצם הסטרנום יצליח אנו מוכנים אז מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן עצם סטרנום - תגובה
ד''ר עוזי יזהר18/10/2010שרון שלום,
תודה על פניתיך, אבל ההיחסות אליה אינה מעל דפי האינטרנט. חייבים לראות את החולה כולל כל בדיקות ההדמיה על מנת להחליט מהי האבחנה והמי הדרך הנכונה לטפל בגידול. אנא פנו לאחד ממנתחי החזה בארץ על מנת לקבל חוות דעת בנושא.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאהגלית15/12/2009
במקרה של גילוי מוקדם של סרטן הריאה של המעשנים האם יש סיכוי להרפא או אפשרות להארכת חיי החולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי מוקדם של סרטן ריאה
ד''ר עוזי יזהר16/12/2009גלית שלום,
במידה והגילוי המוקדם אכן היה מוקדם - כלומר הסרטן בשלב I של המחלה ללא עדות לגרורות, ניתוח לכריתה מלאה יביא לשיעורי השרדות לחמש שנים של 80%-90%. (יש לציין כי גם כאשר מסירים בניתוח גידול של 1 סמ' בלבד, איננו בטוחים כי תאי גידול כבר נשלחו למקומות רחוקים והם יתפתחו לגרורות. זו הסיבה ששיעור ההשרדות לחמש שנים אינו מאה אחוז). הסיכוי הטוב ביותר להרפא מסרטן ריאה הוא בניתוח. ניתוח ניתן לבצע רק בשלב מוקדם של המחלה. לכן יש חשיבות לגלות את הסרטן מוקדם, וסקרים לגילוי מוקדם אכן עוזרים בכך.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה קעור (פקטוס אקסקבטום)עמיר15/12/2009
שלום ד''ר!
קוראים לי עמיר ויש לי כמה שאלות בקשר לניתוח חזה קעור.
בקרוב אני עובר ניתוח של שבירת העצמות והרכבתם מחדש..
אז השאלה שלי היא: איפה עושים את החתך של הניתוח? ,
האם ישאר צלקת אחרי זה? ואם כן, מה הפיתרון להעלים אותה?
אשמח לתשובות,
בתודה עמיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה קעור
ד''ר עוזי יזהר15/12/2009עמיר שלום,
את השאלות הנ''ל תפנה לרופא המנתח שחובתו לענות עליהן. קשה לענות במקומו על מה הוא מתכוון לבצע.
בהצלחה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל14/12/2009
לאמי בת ה 78 התגלה סרטן בריאה עם גרורות ללימפה, בשער הריאה השמאלית אימי אינה מעשנת ואין לה שום סימפטום למעט שיעול כשהיא מתקררת, הגידול בגודל 18 ממ עם קשריות קרטנט של 8 מ"מ מסביב
האם טיפול ביולוגי יכול לעזור במקרה שלה? האם אתה יכול להמליץ לנו על מומחה לחוות דעת נוספת? האם טיפול כימוטרפי כן יכול לעזור? האם הקרנות הם בכלל אפשריות במקרה זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה מפושט
ד''ר עוזי יזהר15/12/2009יעל שלום,
קשה לדון במקרה מבלי לראות את הצילומים ולהבין היכן הגידול והיכן הגרורות.
ככלל - גידול גרורתי אינו מתאים לניתוח אלא לטיפול כימי ו/או הקרנות.
על הטיפול האופטימלי עבור אימך יש להתייעץ עם האונקולוג המטפל.
אנו מנועים בפורום זה להמליץ על רופאים או בתי חולים.
בברכה, דר עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כחכוח תמידירוית14/12/2009
הפסקתי לעשן לפני 3 שנים אחרי שעשנתי כעשר שנים חפיסה ליום\לפני שנה חזרתי לעשן הרבה פחות ולפני חצי שנה הפסקתי שוב
בהפסקה הנוכחית אני מכחכחת בגרוני (כמו אנשים זקנים...)
כחכוח ליחתי אשר שורף לעיתים
אין לי כאבים בריאות, או באזור ואני לא סובלת מדלקת או צינון יותר מאחרים.
האם יש חשש למשהו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול במעשנים
ד''ר עוזי יזהר15/12/2009רוית שלום,
כנראה שלא. בכל זאת:
תשקלי שוב על הפסקת עישון. כשמתגלה הסרטן זה בד''כ מאוחר מידי
ממליץ על בדיקת רופא וצילום חזה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nf1שמואל05/12/2009
שלום דר אני נמצה במעכב ביבלל נאופיברומטוזיס וגם אני אחר טיפול של הקרנות ברוש שקיבלטי לפני 8 חודשים ולחן אונתי לסיטי בטן חזה אודגם בסיטי ש יש קשר ריאתי מימין שדרו מעכב דר למ עכבנה מה זה קשר ריאתי זה בלוטת לינפה לשם מה צריך מעכב תודה דר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשרית בריאה
ד''ר עוזי יזהר06/12/2009שמואל שלום,
אתה חייב לפנות לרופא המטפל על מנת שיסתכל על הבדיקה. לא ניתן לענות על השאלה מבלי לראות את הבדיקה שעשית.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PET לאחר הסרת גידולליאור03/12/2009
שלום
אבי עבר ניתוח לכריתת חלק מהריאה לפני שנה וחצי לאור גידול מסוג אנדוקרצינומה שהיה לו, כאשר לפני הניתוח עבר בדיקת PET שלא הראתה גרורות
לפני כחודש עבר ניתוח להסרת גידול שהתגלה בהיפופיזה, אשר התברר כגרורה. הוא נשלח לבדיקת PET שממצאיה היו:
נודולים ריאתיים מתחת לרזולוציית ה- PET אך חדשים בהשוואה לבדיקה קודמת, כיוון שחדשים אין לשלול את האפשרות של תהליך גרורתי
קליטה מוגברת של FDG בעוצמה בינונית בגוש רקמה חדש בבטן שמאל אחורית צמוד לדופן בקוטר 1.4 ס"מ, ממצא חשוד למוקד שאתי.
בין שרירי ה- INTERNAL OBLIQUE בדופן האחורית של הבטן השמאלית קיימת קליטה מוגברת בעוצמה בינונית, ללא שינויים מורפולוגיים ברורים במבנה השריר, לא ברורה המשמעות הקלינית.
תהליך בעל צפיפות נמוכה ממוקם אחורית לתעלה האנאלית בצמוד לחיבור של הלבטורים, נצפה גם בבדיקה קודמת בקוטר 4.5 ס"מ וכעת גדל ל- 5.1 ס"מ. מעלה אבחנה מבדלת בין ציסטה לאפשרות של תהליך גידולי שאינו קולט FDG במידה ניכרת.
האם תוכל לעזור לי לפענח את התוצאות, מאחר והביקור אצל הרופא המטפל נקבע לעוד שבוע בלבד? האם מקומות הקליטה של ה- FDG הנם גרורות? האם הנודולים בריאה הנם ככה"נ גרורות?
אם אכן כך, מה המשך הטיפול המקובל, כימותרפיה/הקרנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PET
ד''ר עוזי יזהר06/12/2009שלום,
בראש העמוד מצוין בברור שבפורום זה אנו לא מפענחים בדיקות הדמיה!! רופא חייב לראות את הבדיקה לפני שהוא מדבר עם החולה ולנו פה אין אפשרות לראות את הבדיקות.
אתם אמורים לפנות לרופא המטפל המכיר (!) את החולה והוא יסביר לכם את משמעותה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- COPDגיל28/11/2009
שלום,
אבי שלא עישן אף פעם בחייו, נפטר ממחלת COPD בגיל 74 , לאחר שנים רבות בהן היה חולה.
האם המחלה תורשתית ?
למה אומרים שרק מעשנים "כבדים" חולים בה ?
יש לציין שגם אני לא מעשן.
תודה מראש,
גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר עוזי יזהר30/11/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=110 id=link]מחלות ריאה אסטמה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רבדים פלוירליים מסויידים דו"צ. בRLLיעל28/11/2009
שלום רב
אבי נשלח לסריקת CT על רקע תוצאות סרטניות של ביופסיה שהתבצעה בפה.
התוצאות של בדיקת הסיטי באיזורי הפה הלב הראש והצוואר היו תקינות למעט הממצא הנ"ל:
רבדים פלוירליים מסויידים דו"צ. בRLL הרובד מרכיב רכיב רקמתי
בסיכום:
ממצאים פלוירליים כמתואר לרבות זה ב RLL קרוב לודאי על רקע חשיפה לאסזבסט.
אנחנו קצת מבולבלים לגבי משמעות התוצאות - אשמח אם תוכל להרחיב ולהמליץ לאור הרקע של הבדיקה מלכתחילה שהוא בכלל ממצא סרטני בפה עם איזה סוג רופא בכלל עלינו להתיעץ לגבי המכלול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנ''ל
ד''ר עוזי יזהר30/11/2009כנ''ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת CT
ד''ר עוזי יזהר30/11/2009שלום,
כפי שמצוין בראש העמוד אנו לא מפענחים בדיקות הדמיה בפורום זה.
מציע להתייעץ עם רופא ריאות לגבי הממצאים.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)