פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיפה חד פעמית לאסבסט
    א
    27/11/2009

שלום רב ד"ר יזהר,
    אני בחור בן 21, בריא ולא מעשן. לפני כחצי שנה בערך, במהלך השירות הצבאי, נשלחנו אני ועוד כמה חיילים לנקות מתחת למבנה בעל גג אסבסט. המבנה היה ישן מאוד, משנות ה-50 לערך. המבנה היה נטוש כבר קרוב ל-7 שנים עקב סיכון לחשיפה לסיבי אסבסט. אני חרד מאוד בנוגע לבריאותי עקב אותה חשיפה [כמה שעות]. המבנה היה מלא באבק, שאיני יודע אם הכיל סיבי אסבסט או לאו ובאיזו כמות. כמה ימים לאחר מכן נתלו שלטי אזהרה כי אסור להתקרב למבנה עקב האסבסט. לאחר שיחה עם המפקד האחראי שם, נאמר לי שכרגע המבנה כבר בתהליכי הריסה ולכן הגגות מתפוררים ושקודם הגגות היו בסדר. מה דעתך, ד"ר? האם זה נשמע כסיכון משמעותי?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשיפה חד פעמית לאסבסט

הוספת תגובה

• חשיפה לאסבסט

ד''ר עוזי יזהר
    30/11/2009

שלום,

חשיפה כה קצרה מהסוג שאתה מתאר לא תגרום כל נזק לבריאותך.

המשך חיים בריאים, דר' עוזי יזהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סי טי חזה
    ארז
    23/11/2009

אימי כבת 60 מעשנת לשעבר ביצעה סי טי חזה והתשובה שקיבלנו: בהשוואה לסי טי הקודם מ2007 יש שינויים אמפיזמטיים קשים בריאות ללא שינוי משמעותי לבדיקה הקודמת, הפעם מודגמת קשרית בגודל כ-7 מ"מ סובפלויראלית ב-RLL המחייבת מעקב הדמייתי נוסף ובדיקת סי טי חוזרת בעוד 3 חודשים. אבקש חוות דעתך, תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סי טי חזה

הוספת תגובה

• לא מפענחים בדיקות הדמיה

ד''ר עוזי יזהר
    23/11/2009

ארז שלום,

בבקשה קרא את ההודעה בראש הפורום הנוכחי - מטרת הפורום אינה לפענח בדיקות הדמיה ויש לפנות לרופא המטפל.

בברכה, דר עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות ממוגרפיה
    הדס
    23/11/2009

שלום

בצעתי ממוגרפיה ורציתי לדעת למה הכוונה שהם רשמו בשד ימין BIRADS2 ממצא שפיר.
    ולמטה רשום ללא שינוי בהשוואה לצילומים קודמים.
    מה עלי לעשות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות ממוגרפיה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר עוזי יזהר
    23/11/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=124 id=link]סרטן השד[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון עיוות בית החזה
    מיכאל
    22/11/2009

שלום אני בן 19 וסובל עיוות בית החזה בצד ימין. נראה כי החזה שלי בצד שמאל הוא נורמלי אך בצד ימין חלק מהצלעות בולטות כלפי חוץ והן לא סימטריות.
    עד לפני שנה סבלתי מעקשת (קיפוזיס) ואז עברתי ניתוח לתיקון עיוות עמוד השידרה אך הבעיה בצלעות נשארה. הדבר גורם לי לחוסר איזון (במיוחד כשאני יושן על הבטן) בנוסף לבעיה אסטטית.
    אני מבקש בבקשה מידע על התופעה ודרכי פיתרון אפשריים.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תיקון עיוות בית החזה

הוספת תגובה

• עיוות בית החזה

ד''ר עוזי יזהר
    22/11/2009

מיכאל שלום,

קשה מאוד ובעצם בלתי אפשרי לענות לך על השאלה מבלי לראות, לבדוק אותך, ולראות את בדיקות ההדמיה של בית החזה. קיימות דפורמציות מדרגות שונות וחייבים לבדוק אותך על מנת להעריך את הבעיה.

מניח שכבר נבדקת, ואם לא אז גש לאחד ממנתחי החזה על מנת שיעריכו את בעייתך.

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימפומה בריאה
    מונה
    19/11/2009

בן משפחתי עבר ניתוח לכריטת גידול סרטני בראיה מסוג לימפומה.
    נכרתה לו 60% מהראיה הימנית.
    האים יש טיפול ללמפומה מהסוג הזה?
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    לימפומה בריאה

הוספת תגובה

• לימפומה

ד''ר עוזי יזהר
    22/11/2009

מונה שלום,

יש להתייעץ עם רופא המטולוג האם יש צורך בטיפול כימי משלים.

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לטפל בטרסבה+הקרנה
    ענת
    18/11/2009

שלום רב,
    לפני כ 3 שנים התגלה אצל בעלי (כאשר היה בן 39) סרטן ריאות מסוג NSC קרצינומה, בצד שמאל- הגידול הוסר בניתוח שבמהלכו נצפו 4בלוטות למפה חשודות ששלוש מתוכן היו נגועות.
    לאחר טיפולים כימוטרפיים והפסקה של כ 5 חודשים (עקב שיפור במצב) בעקבות "התקף אפילפטי" התגלה גידול בראשו שהוסר בניתוח וטופל ב 10 הקרנות. במהלך הטיפול רמת ה CEA עלתה ובעקבותיה נשלחנו לבדיקת PET . בבדיקה זו נתגלו שתי בלוטות לימפה בשער החזה אחת קדמית ואחת אחורית. בקוטר של 4 ס"מ.
    בעקבות ממצא זה הוא החל טיפול הקרנתי וכימי, בסדרה של 6 סטים. בפועל הוא עבר רק 4 כי גופו לא עמד בטיפולים, ובמעקב שגרתי נצפתה שוב עליה דרמטית בסמנים שהגיעו ל 50.
    נשלחנו שוב לבדיקת PET ושם לא נצפה דבר, ונכתבה הערה שהגידולים בשער הריאה קטנו באופן משמעותי, וכל הגוף נשאר "נקי".
    הוחלט על טיפול ב TARSEVA אשר שמר על ערכים נמוכים כשנה. בתקופה האחרונה שוב עלו הסמנים ובעקבותיה נשלחנו שוב ל PET ושם נתגלה גידול בשער הריאה בקוטר סנטימנטר.

שאלתי היא איזה טיפול הוא יוכל לקבל בעקבות הממצאים החדשים?, והאם ניתן לשלב טיפול ביולוגי עם טיפול הקרנתי.?

לתשובתך המהירה אודה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר עוזי יזהר
    19/11/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=272 id=link]סרטן ריאות, סרטן ריאה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אריאל
    15/11/2009

אימי כשנה אחרי כריתת ריאה nsclc 3a
    כרגע מרגישה טוב, עם קשיים מעטים בנשימה בחודש האחרון.
    ברצוני לדעת מהי דרך המעקב הנכונה - האם בדיקת סיטי PET או סיטי חזה בלבד?

הרופא טוען שבדיקת PET מבצעים רק כאשר יש ממצא, ובעצם אין חשיבות למועד הגילוי של מצב גרורתי אם קיים (חלילה).
    אם כמות הקרינה של PET דומה לזו של סיטי רגיל - הרי שלכאורה עדיפה בדיקת הPET, שכן היא נותנת תמונת מצב של כל הגוף.
    האם אני טועה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מעקב אחר סרטן ריאה

ד''ר עוזי יזהר
    16/11/2009

כרמית שלום,

המעקב אחר חולים המנותחים הינו ארוך טווח וכולל בדיקות הדמיה - צילום חזה או CT של החזה. אין צורך בבדיקת PET למעקב אלא אם כן מתגלים ממצאים חדשים בבדיקת CT שדורשים המשך ברור.

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירואדנומות
    טל
    29/10/2009

לפני כחצי שנה התחלתי להרגיש שני גושים בשד לפני כשבוע הלכתי לרופא שאיבחן אותם כפירואדנומות. אחד בצד שמאל אחד דומה בצד ימין ועוד אחד קטן מימין. הוא שלח אותי לאולטסאונד שעוד לא עשיתי. אני מתגייסת עוד מספר ימים רציתי לדעת אם זה דחוף לעשות את האולטרסאונד עכשיו או שאפשר לחכות איתו7-8 חודשים עד שאסיים את הקורס בצבא. בנוסף אני רוצה להתחיל ליטול גלולות האם יש מניעה או שזו תגובה אישית ואני יכולה לנסות?

לקביעת תור
    סגירה
    פירואדנומות

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר עוזי יזהר
    01/11/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמפיזמה ריאתית
    ורד-לי פימיאנ
    25/10/2009

שלום,
    אבי בן 55.9 שנה , הוא מעשן כרוני ולאחרונה הופנה אל בדיקת סי.טי בעקבות שיעול חריף שהחל לסבול ממנו.
    לאחר בדיקת C.T שנערכה בבית חולים לניאדו נתגלה כי יש לו אמפיזמה ריאתית.
    להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של בית החזה:

סיבת הבדיקה: שיעול ללא חום. לשלול SOL.

הבדיקה בוצעה ללא הזרקת חומר ניגוד תוך ורידי.
    בוצעה סריקה רגילה וסריקה בחתכים דקים.

מבוא בית החזה תקין.
    הקנה ודרכי האוויר הראשיות נראים תקינים.
    סימני איוורור יתר דו"צ.

שינויים ציסטיים נרחבים דו"צ, חמורים יותר ב- RUL, עם ועדינים מאוד באונות התחתונות, מתאימים לאמפיזמה.
    שינויים אינטרסטיציאליים עדינים בבסיסי הריאות.
    פסים פיברוטיים בלינגולה וב- RML.
    לא נצפה ממצא פרנכימטי פוקלי.
    אין עדות ללימפאדנופתיה מדיאסטינלית, הלירית או אקסילרית. לציין קשריות זעירות במיצר, במיבנה תקין.
    מדורי הלב וכלי הדם הגדולים בגד הנורמה.
    אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.
    אדרנלים בממדים תקינים.
    לציין אבן זעירה בגביע עליון מימין.
    בחלונות עצם: המבנה הגרמי שמור.

לסיכום: ממצאים המתאימים לאמפיזמה ריאתית, כמתאור. יתר הממצאים כמתואר לעיל.

תוכל לומר לנו בשפה לא רפואית כלומר יותר פשוטה מה הממצאים אומרים?
    האם המצב שלו הוא ממש קשה?
    מה הטיפול?
    האם נדרש ניתוח?

אני מצטערת על כל השאלות אבל אנחנו חייבים לדעת מה המצב כדי להתחיל לנקוט באמצעים המתאימים אבא הוא כל עולמנו!

תודה רבה רבה!
    ורד-לי פימיאנטה

לקביעת תור
    סגירה
    אמפיזמה ריאתית

הוספת תגובה

• אמפזימה

ד''ר עוזי יזהר
    26/10/2009

ורד שלום,

אולי לא שמת לב אבל קיימת הודעה שמטרת הפורום אינה לפענח בדיקות הדמיה.
    אנא פני לרופא המטפל שיוכל להסביר לכם במה דברים אמורים.

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול טורדני כחצי שנה- חשד לגו"ז
    רם כהן
    24/10/2009

שלום שמי רם ואני חייל בן 20.
    לפני כחצי שנה בערך סידרנו את החדר מגורים שלנו בבסיס.
    כאשר ניקינו והפכנו את כל החדר היה באויר המון לכלוך וחלקיקים קטנים של אבק או משהו...
    בכל מקרה לא שמתי לב ולקחתי נשימה עמוקה דרך הפהוהרגשתי ששאפתי משהו. ממש הרגשתי את זה נכנס. באותו רגע השתעלתי כמו שבחיים שלי לא השתעלתי הרגשתי שאני הולך להקיא מרוב שיעול ושאני הולך להתעלף.

מאז אותו יום יש לי שיעול חזק כואב וכבד מאוד במהלך כל היום ובעיקר בלילה.
    בנוסף אני מרגיש כאבים באיזור החזה לפעמים.
    השיעול שלי כל כך חזק שהוא ממש דפק לי את החיים.
    בלילות אני משתעל כמו חמור עד כאבים חזקים מאוד באיזור החזה ואני מפריע לכולם לישון.
    בסופי שבוע כשאני עם חברים יש לי התקף שיעול כ"כ חזק כך שאני כבר מעדיף לחזור הביתה.
    ככה אני סובל במשך 5 חודש בערך. פניתי לקבלת טיפול רפואי אצל הרופא יחידה והוא נתן לי קודיקל כדי לדכא את השיעול. אך זה לא עזר מיד אחרי שהפסקתי עם הכדורים השיעול חזר. רק טיפול סימפטומטי הוא נתן לי ואני חושב שהבעיה היא הרבה יותר רצינית. אני ממש חושד בגוף זר בריאות אפילו ממש ממש מזערי.
    בנוסף במהלך החודש האחרון התחילו לי פצעים בפה ותפליטים בשקדים ללא כאבים או חום.
    כל הפה שלי כרגע מלא אפטות אם זה בלשון אם זה בחנייכים. הם עוברים אחרי שבוע - שבועיים ולאחר מכן מגיעים חדשים. כנ"ל גם לגבי התפליטים בשקדים... הם נעלמים ובמקום שהם נעלמים מופיעים כלי דם כאילו שלא היו לפני. אני די בטוח שזה קשור לשיעול.
    כי פשוט מאוד לפני כן הייתי מאוד בריא ובקושי הייתי חולה בחיים שלי. ולאחר מכן פשוט השיעול הכאבים בריאות והפצעים בפה נראה לי שהכל ביחד.

אין לי מושג אם זה בהכרח כניסה של גוף זר. אך איני יכול להתעלם מהעובדה שכל זה התחיל מאותו הערב שסידרנו את החדר ושאפתי משהו וממש לאחר מכן כל זה התחיל. על מה מצביעים הסימנים האלה? אם נגרם נזק בלתי הפיך במהלך כל התקופה הזאת שעדיין לא טופלתי והשתעלתי חזק כל כך? מה עליי לעשות ומה הטיפול? בנוסף ברצוני לציין שיש לי הפניה לרופא ריאות בעוד חודש (כי לא היו תורים בזמן הקרוב) אני מרגיש שאני באמת מתדרדר לאט לאט עם המצב.

והשאלה הכי חשובה זה שבמידה והרופא ריאות יחליט לעשות צילום ריאות, אם הגוף זר הוא ממש ממש מזערי? איך יוכלו לגלות אותו? ואיך יוכלו להוציא אותו?
    אשמח שמישהו יעזור לי אני מאוד מאוד לחוץ זה פשוט הורס אותי.

תודה!
    רם.

הוספת תגובה

• חשד לגוף זר

ד''ר עוזי יזהר
    25/10/2009

רם שלום,

אתה חייב להיבדק על ידי רופא ריאות שחשמע את סיפורך, יבדוק אותך ויבצע קרוב לודאי בדיקות הדמיה של בית החזה (צילום חזה או CT של החזה). מעבר לכך קשה לעזור לך במסגרת הפורום שנועד בעצם לגידולי בית החזה.

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אילנה
    21/10/2009

שלום,
    מה זה אומר לימפאדנופטיה במיצר? האם זה משהו שמצריך פנייה דחופה לרופא?

תודה,
    אילנה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הגדלה של בלוטות לימפה

ד''ר עוזי יזהר
    22/10/2009

אילנה שלום,

הכוונה להגדלה של בלוטות לימפה במייצר, שזה חלל הביניים בבית החזה (בין שתי הריאות).
    זהו ממצא שניתן לראות בבדיקות הדמיה של החזה כמו צילום חזה או CT של החזה.

זהו ממצא היכול להצביע על דברים רבים ומחייב כמובן התייחסות רפואית.

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאי בדיקת סי טי
    סנדרה אזולאי
    18/10/2009

אני חולה ב- COPD , נמצאת במעקב סי טי כל 6 חודשים, מעשנת כבדה , בבדיקת סי טי אחרונה עלו הממצאים הבאים: נצפו שינויים אמפיזמטיים ומספר בולות תת פלאורליות באונות העליונות דו צדדי וגם באונות התחתונות דו צדדי נצפו מספר מוקדים תת פלאורליים סולידים קטנים בגודל עד 0.6 ס"מ . כל השאר תקין. האם זו החמרה? סרטן? אודה לתשובתכם המהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאי בדיקת סי טי

הוספת תגובה

• בדיקת CT

ד''ר עוזי יזהר
    18/10/2009

גב אזולאי שלום

אנא פני לרופא המפנה על מנת שיסתכל על הבדיקה ויפענח לך אותה. מטרת הפורום אינה וגם לא יכולה להיות פענוח תשובות הדמיה.

בברכה, דר' עוז יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיטי
    אפרת
    08/10/2009

עקב כאבים חזקים בצלעות מימין בוצע CT והלן התוצאה:

הודגם איזור היפרדנסי באספקט הקדמי של הצלע העשירית מימין ובגודל 12*7 מ"מ, האיזור נראה גרמי, היפרדנסי ובתוך הגבולות של הצלע.

1. אודה לך אם תוכל להסביר לי את התשובה בעברית פשוטה?

2. האם יש חשש לגידול?

לקביעת תור
    סגירה
    סיטי

הוספת תגובה

• ממצאים בצלע

ד''ר עוזי יזהר
    11/10/2009

אפרת שלום,

מי שתפקידו להסביר לך בעברית פשוטה הוא הרופא שמכיר את החולה: שמע את סיפורה, בדק אותה והסתכל בעיניים (חוזר: הסתכל בעיניים) בבדיקה ולא רק קרא את תשובתה.

אני חוזר שוב שמטרת הפורום אינה לפענח תשובות מעבדה. בדיקות צריכות להראות על ידי הרופא המפנה ופענוחן מתייחס לסיפור המחלה.

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT חזה + בטן
    אמי
    08/10/2009

רקע: בת 30 לא נשואה, מזה 3 חודשים לא מרגישה טוב(חולשה, תחושת שרפה בקיבה, כאבים בעמוד השידרה,כאבים בחלל הבטן, ירדה כ 8 ק"ג בחודש
    בוצע CT חזה:
    בחלון עצם בגופי החוליות D8,D9 הודגמו מוקדים ליטיים עם טרבוקולציות גסות בקוטר עד 1.1 ס"מ

בוצע CT בטן:
    כבד אינו מוגדל, הודגמו מס ממצאים היפודנסיים בקוטר עד 0.6 סמ בשתי אונותיו של הכבד
    צואר הרחם מוגדל בלתי אחיד עם הסננת שומן סביבו

וכן היפרקלצמיה שמופיעה בעקביות בבדיקות דם עד 10.5

מה המשמעות? מה מומלץ להמשיך לבדוק. לאיזה רופא לפנות? אנחנו ממש אובדי עצות אל מול הסבל שלה (היא כל היום בוכה שכואב לה ושהיא חלשה

יש לציין שאחותה חולה בסרטן לימפה_בת 31

לקביעת תור
    סגירה
    CT חזה + בטן

הוספת תגובה

• CT חזה ובטן

ד''ר עוזי יזהר
    11/10/2009

שלום,

זה לא ממש שייך לפורום הנוכחי אך מפאת חשיבות הנושא לא מפנה אותך לפורום אחר אלא מייעץ לפנות מיד לרופא המטפל ששלך את המטופלת לבדיקות הנ''ל. קיימים מספר ממצאים אשר מצריכים ברור מהיר לגבי משמעותם. יתכן ורופא אונקולוג טוב יוכל לרכז את הטיפול.

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקור מים מהריאות
    אילנית
    06/10/2009

שלום רב,
    אבי חולה בסרטן הריאות במצב די סופני.
    היום עבר ניקור מים מהריאות ועדין מחובר לצינור הניקוז. הוא סובל מכאבי תופת. האם יש דרך להקל עליו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניקור מים מהריאות

הוספת תגובה

• כאבים מניקור פלאורלי

ד''ר עוזי יזהר
    08/10/2009

דני שלום,

בוודאי. אין סיבה שיסבול. פנה לרופא האונקולוג המטפל על מנת שיתן לו תרופות נוגדות כאב.

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה