מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בחזהנטע30/06/2010
שלום, מזה כמה חודשים אני סובלת מכאבים בחזה. עשו לי אקו לב ואולטראסאונד ולא מצאו כלום. האם יתכן שמדובר דווקא בבעיה של ריאות ולא של הלב כמו שחששו? מה עלי לעשות כדי לבדוק את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה
ד''ר עוזי יזהר01/07/2010נטע שלום,
ברפואה - הכל יכול להיות. מה עלייך לעשות - לראות רופא ריאות במידה והסיבה קשורה בריאות.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות ריאהשולה30/06/2010
האם דלקות בריאות חוזרות ונשנות ומחלות ריאה מעידות על התחלה של התפתחות סרטן בריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות ריאה
ד''ר עוזי יזהר01/07/2010שולה שלום,
קשה לענות על השאלה בניסוחה. למשל - יש ילדים עם דלקות ריאה חוזרות ובוודאי שאין להם סרטן, קיימות מחלות כרוניות בריאה באנשים מבוגרים שגם כן יכולות לגרום לדלקות ריאה ללא התפתחות של סרטן. לעיתים ההסתמנות הקלינית הראשונה של סרטן בריאה בחולה המתאים יכולה להיות דלקת ריאה שאינה חולפת.
בקיצור - חייבים לבדוק כל מקרה לגופו של עיניין ולא ניתן לבצע הכללה במקרה זה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהצח מנדל22/06/2010
אני במעקב עקב סרטן אשכים שהיה לי בעבר.
בצילום חזה שעשיתי היה פס פיברואטלקטטי ב- RUL
רציתי לדעת האם יש חשש לדאגה שזה אולי קשור במה שעברתי?
או שלא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צח מנדל
ד''ר רן קרמר23/06/2010צח שלום ,
לא ניתן לפענח צילום חזה מבלי לראות אותו .
יש להראות את צילום החזה לרופא מטפל .
צר לי כי לא ניתן לעזור יותר .
בברכה ,
ד"ר קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזהסימה22/06/2010
שלום רב אבקש הסבר לגבי צילום חזה לאבי החלים מסרטן הלירניקס.
צילום חזה עד 2 מבטים בצילום צדדי הצללה עדינה משולשת באספקס רטרוסטרנלי התחתון של בית החזה. לא ניתן לדון על איזה צד מדובר. ככל הניראה מדובר בהתעבות פלאורלית.מינוס קוספרני השמאלי סתום עיי הדבקות פלאורלית בחלקו הליטרלי.
האם המחלה חזרה לריאות כי מהבנתי התעבות פלאורלית היא התחלת סרטן ריאות.מה הטיפול ה ניתן האם ניתוחי. אודה חכם מאד באם תשיבו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה
ד''ר רן קרמר23/06/2010סימה שלום ,
לא ניתן להשיב על צילום חזה מבלי לראות אותו .
יש להתייעץ עם הרופא המטפל
בברכה,
ד"ר קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול ריאתישריף21/06/2010
אבא שלי מזה שנים חולה COPD ואפילו לפני 4 חודשים הופנה לייעוץ להשתלת ריאות למכון הריאות בינלסון. לפני חודש התגלה אצלו גידול תאים לא קטנים NON SMALL והתחיל לקבל טיפול כימותרפי והכירורג אמר שזה לא נתיח ( 3 ס"מ), מאז שקיבל את הטיפול הכימותרפי הראשון תמיד יש לו חום ואפילו הטיפול השני נדחה עקב החום, הוא מקבל אופטלגין מדי יום ועבר את הטיפול השני לאחר נטילת אופטלגין.
אנא התייחסותכם לגבי החום והאופטלגין , הניתוח וההשתלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בריאה
ד''ר עוזי יזהר22/06/2010שריף שלום,
קשה להתייחס למקרה מעל האינטרנט. זהו מקרה לביקור במרפאה. חייבים לראות את החולה, לראות את בדיקות ההדמיה שלו, להבין מדוע היה מועמד להשתלה , איפה הגידול, מה היו השיקולים לא לנתח (3 סמ' לא מהווה הוראת נגד לניתוח לכריתה) אלא לתת טיפול כימי וכו. אם ברצונכם בחוות דעת נוספת פנו לאונקולוג או מנתח חזה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה ברמת המרקריםליאור20/06/2010
לפני שנה וחצי עברתי כריתת אונה של הריאה עקב גידול קרצינומה. עברתי טיפולים כימותרפיים (נבלבין+ציספלטין) ובעשרת החודשים האחרונים אני נמצא במעקב סי.טי. חזה מידי 3 חודשים. כמו כן, במקביל ביצעתי בדיקות דם מידי 3 חודשים. שאלתי נוגעת לתוצאות בדיקות הדם:
להלן השינויים ברמת המרקרים:
CA-125 (תחום ערכי ייחוס: 0-35)
תוצאות בדיקת דם מיום 14/6/10: 33.9
תוצאות בדיקת דם מיום 13/04/10: 29.2
תוצאות בדיקת דם מיום 26/1/10: 21.6
תוצאות בדיקת דם מיום 19/7/09: 14.7
CA-15-3 (תחום ערכי ייחוס: 0-25)
תוצאות בדיקת דם מיום 14/6/10: 46.1
תוצאות בדיקת דם מיום 13/04/10: 28.8
תוצאות בדיקת דם מיום 26/1/10: 32.0
תוצאות בדיקת דם מיום 19/7/09: 26.3
CA-19-9 (תחום ערכי ייחוס: 0-27)
תוצאות בדיקת דם מיום 14/6/10: 15.3
תוצאות בדיקת דם מיום 13/04/10: 12.9
תוצאות בדיקת דם מיום 26/1/10: 14.2
תוצאות בדיקת דם מיום 19/7/09: 14.9
CEA (תחום ערכי ייחוס: 0-6.5)
תוצאות בדיקת דם מיום 14/6/10: 5.41
תוצאות בדיקת דם מיום 13/04/10: 3.43
תוצאות בדיקת דם מיום 26/1/10: 2.51
תוצאות בדיקת דם מיום 22/10/09: 0.6.
תוצאות בדיקת דם מיום 19/7/09: 0.86
תוצאות בדיקת דם מיום 25/01/09: 6.33 (כשבועיים לפני הסרת הגידול).
(עלייה משמעותית)
PSA (תחום ערכי ייחוס: 0-4)
תוצאות בדיקת דם מיום 14/6/10: 4.63
תוצאות בדיקת דם מיום 13/04/10: --
תוצאות בדיקת דם מיום 26/1/10: 3.043
תוצאות בדיקת דם מיום 1/11/09: 2.71.
NSE (תחום ערכי ייחוס:)
תוצאות בדיקת דם מיום 18/04/10: 11.4.
תוצאות בדיקת דם מיום 20/07/09: 9.6.
שאלותיי הם:
1. מה המשמעות של העלייה במרקרים? האם הם מעידים על חזרת המחלה?
2. האם בנסיבות הללו צריך לבצע PET-CT , או שאפשר להסתפק ב- CT (חזה, בטן אגן עם חומר ניגוד)?
3. האם מומלץ על ביצוע בדיקות נוספות/אחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמני גידול
ד''ר עוזי יזהר21/06/2010ליאור שלום,
קיימים גידולים המפרישים חומרים למחזור הדם (סמני גידול - מרקרים). ניתן למדוד את ריכוז חומרים אלו בבדיקות דם. לעיתים אנו משתמשים בסמנים אלו על מנת לעקוב אחר גידולים שונים לפני, במהלך ולאחר טיפול. לסרטן ריאה אין סמנים שהם ספציפים. הרופאים האונקולוגים עוקבים אחר מספר סמנים שבחלק מהחולים הם עולים במהלך המחלה ובחלק הם בתחום התקין.
הדרך הנכונה ביותר לעקוב אחר השנות המחלה היא בהדמיה - בד''כ בדיקות CT מספיקות . לעיתים מבצעים גם CT-PET . בכל מקרה מניח שהאונקולוג המטפל יכיר אותך ויסביר לך על הבדיקות שצרפת.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבגידי16/06/2010
לפני מספר חודשים התגלה אצלי גידול בריאה הימנית מסוג תאים גדולים, ביצעתי סידרה של טיפולים כימוטרפיים והקרנות בחוזק של 5000 ראד.
הגידול בברונכוס, בריאה הימנית אמנם התכווץ מגודל של 4 ס''מ לגודל של 2.5 ס''מ.
מכיוון שעד לרגע זה היה בלתי אפשרי לבצע ניתוח בגלל הסיכון - טופלתי בדרך זו.
לפני שבועיים בתום 4 חודשים מטיפול ההקרנות והכימו הגידול, ובבדיקת פט סי.טי. נמצא שהגידול לא שלח גרורות אך חלקו נשאר חי והטיפול לא הצליח ''להרדים'' אותו לגמרי.
בביקור השבוע בבי''ח הוחלט שהגידול יהיה חייב לקבל ''טיפול נוסף'' במספר אפשרויות,
1). ניתוח - מה שאי אפשר היה לבצע עד היום, כרגע ניתן. עם כל ההשלכות הקשות של שיקום וכריתת אונה או חצי מהריאה.
2). לחזור לטיפולי הקרנות בעוצמה ונקודתיים שתקווה ישימו סוף לגידול
3). לבצע סידרה נוספת של כימוטרפיה על מנת שוב לנסות לכווצו.
4). לא לעשות כלום ולהשאר ב''קונטרול''
שאלתי: מה הדרך המומלצת ביותר לסוג הגידול הנ''ל, מיקומו וגודלו על מנת להעלימו או להרדימו?
ומה הפתרון הטוב ביותר למיגור הגידול
בברכה ותודה רבה
גידי
אודה לכם על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בריאה
ד''ר עוזי יזהר20/06/2010גידי שלום,
לא נראה לי שיש באפשרותינו לענות על השאלות. חייבים לראות את כל בדיקות ההדמיה לפני ואחרי הטיפולים, להבין מהו דרוג המחלה לפני שמייעצים לך מה לעשות. אם ברצונך לקבל חוות דעת נוספת למה שנאמר לך אנה פנה לרופא אונקולוג, מנתח חזה, או רופא ריאות.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול בריאה
תמי20/06/2010לגידי שלום,
כמי שבעלה עבר ניתוח של כריתת אונה מהריאה בגלל גידול ולאחר שנה עוד ניתוח לאחר שנמצא באותה ריאה גידול נוסף, אני מציעה לך: פנה לקבל חוות דעת נוספת. במקרה שלנו, פנינו לד"ר מאיה גוטפריד שהיא אונקולוגית המתמחה בגידולי ריאה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריאה ימנית בגודל 3 מ"מ חשד גרנולומהאילנה16/06/2010
שלום
עשיתי סיטי ריאות
בצעה CT ריאותבעצימות נמוכה שהדגים קשרית קטנה ביותר תת פלאורית
בריאה ימנית בגודל 3 מ"מ.חשד לגרנולומה.
אני מעשנת 35 סיגריות ליום
השמח לקבל הסבר מה זה בדיוק
לא הבנתי מה הרופא אמר לי הרופא שלח אותי לעשות תפקודי ריאות
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרנולומה
ד''ר רן קרמר17/06/2010אילנה שלום ,
כפי שנכתב באתר , איננו מפרשים בדיקות CT . הסיבה לכך היא שבכדי לתת תשובה מהימנה יש לראות את הצילומים בנוסף לצורך להבין את התמונה הכוללת של החולה .
אנסה בכל זאת לעזור קצת . הממצא שמתואר הוא קטן מאוד . ( 3 מ"מ )
מציע שתשאלי את הרופא שאלות פרקטיות כמו : האם הוא ממליץ על מעקב ?
האם לדעתו יש צורך לחזור על בדיקת CT בעוד מספר חודשים ?
אני מניח שעל שאלות אלה הוא יענה לך בבהירות .
בכל מקרה 35 סיגריות ליום זה המון .
הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות כעת זה כמובן להפסיק לעשן , למרות הקושי הכרוך בכך.
בהצלחה
ד"ר קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נודולים בראותא.א.15/06/2010
לחמי התגלה סרטן ערמונית בדרגה 7=3+4 נפח ערמונית 72 סמ"ק רמת PSA 6.8 בבדיקת CT בטן הכל תקין פרט למספר נודולים זעירים באחת הריאות. האם קיים חשש לגרורות בריאות? רופאת המשפחה הפנתה ל-CT נוסף של החזה בחתכים דקים. האם בדיקה זו יכולה לאשר או לשלול גרורות? או האם כדאי לבצע בדיקה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נודולים בריאות
ד''ר רן קרמר16/06/2010שלום רב ,
נודולים בריאות = קשריות ריאיות .
קשריות בריאה - זהו תיאור לממצא בבדיקות דימות שונות (כמו גם CT של החזה ).
באופן כללי , קשריות עשויות לייצג מחלה שפירה אך במטופל עם סרטן באיבר אחר , עלולות לייצג גם תהליך גרורתי.
בדיקת CT אם כך , יכולה להדגים את הקשריות , מספרן ומיקומן אך לא את טיבן .
במילים פשוטות הבדיקה לא יכולה לאבחן בוודאות האם מדובר בגרורות או בתהליכים שפירים.
בעזרת הבדיקה , הרופא יכול להחליט על הצורך בביופסיה וכיצד לבצע אותה ( באם יחליט שיש צורך בכך ) או לחלופין להחליט על מעקב .
כפי שאת מבינה , הדברים אינם כה פשוטים ומצריכים ניסיון ולעתים בדיקות נוספות .
יש מקום לביצוע CT בחתכים דקים .
יש מקום להתייעץ עם האונקולוג המטפל ובמידת הצורך להפנות לייעוץ מרפאת ריאות או כירורג חזה .
בהצלחה
ד"ר קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימהדבי14/06/2010
בני בחור צעיר בשנות השלושים לחייו ואני שמה לב שקשה לו לעלות שלוש קומות של מדרגות ואחר כך הוא מתנשף במשך זמן רב. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר עוזי יזהר14/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=110 id=link]מחלות ריאה אסטמה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוד מודאגתיערה07/06/2010
שלום אני בת 31 ברקע לופוס וסכרת ולציין שאני מעשנת. נשלחתי לעשות CT אנגיו של החזה על ידי הראומטולוג שלי בחשד ל PE בגלל קוצר נשימה מתמשך. התוצאות שקבלתי מראות שם על דברים שאינני מבינה. אני כותבת את התשובה ואשמח לתגובה והסבר כי אני לחוצה
בלוטות מגן לא מוגדלת, באונה השמאלית קשרית היפודנסית זעירה. ללא לימפאדנופתיה אקסילרית או מדיאסטינלית חריפה: בלוטות בגודל 8 מ"מ קדמית לקרינה , 6 מ"מ קדמית וימנית לטרכאה ללא שינוי.
בבתי השחי בלוטות שומניות ללא שינוי
לב אינו מוגדל ללא תפליט פריקרדיאלי. תפליטים פלאוראלים דו"צ ללא שינוי בהשוואה.
בהתייחס לשאלת ה PE : ללא פגמי מילוי בעורק הריאה הראשי וענפים ראשונים. בשל צביעה תת אופטימלית קשה לבצע הערכה של ענפים דיסטלים.
פס פיברואטלקטטי ב- RML ו ב- RUL ללא שינוי בהשוואה. פרט לכך ללא תסנין מוקדי. מעבר חזה בטן- אדרנלים ללא גושים. מבנה גרמי שמור.
בסיכום: ללא עדות לפגמי מילוי בעורקי הריאה הראשי ובענפים ראשוניים.. תפליטים פלאוראליים קטנים . בלוטות קטנות במיצר ושערי הראות.
אשמח להבהרה מה זה הבלוטות האלה? האם זה סרטני חס וחלילה? מה זה פס פיברואטלקטטי? אני מאוד מודאגת בעיקר לאור העובדה שהמפענח כתב במחלות רקע לופוס ולימפומה מדוע ולמה לימפומה???
לציין שבאוקטובר השנה עשיתי PET CT בגלל חום ממושך של כמה שנים שעדיין נשמך ושם בתוצאות לא צויין דבר ממה שציינתי פה
סליחה על ריבוי השאלות ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת CT
ד''ר עוזי יזהר07/06/2010יערה שלום
בהודעת הכותרת של הפורום מצוין שאנו לא מפענחים תשובות של בדיקות. רופא חייב לראות במו עיניו את הבדיקה ולא רק לקרוא את התשובה. לכן פני בבקשה לרופא ששלח אותך על מנת שיסביר לך אותה. מן העולה מהתשובה - הכל נראה תקין.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות אסטמהדינה02/06/2010
אני חולת אסטמה ולפעמים כשקצת קשה לי לנשום, כשזה ברמה יחסית נמוכה, אני מרגישה כאבי גב. רציתי לדעת האם זה מצב מוכר או שכדאי לבדוק את זה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר עוזי יזהר07/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=110 id=link]מחלות ריאה אסטמה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישוןנטע01/06/2010
אבי עישן כל חייו (מגיל 14 ועד 70) והתגלה אצלו סרטן ריאות. מה סיכויי ההחלמה במקרה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון וסרטן ריאה
ד''ר רן קרמר02/06/2010נטע שלום ,
סיכויי ההחלמה מסרטן ריאות תלויים בעיקר בשלב המחלה בעת הגילוי והטיפול וכן בסוג בסרטן .
העובדה כי אביך עישן שנים כה רבות קשורה ככל הנראה עם סרטן הריאה אך אינה קובעת את סיכויי ההחלמה . מאחל לו רפואה שלמה
בברכה ,
ד"ר קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברואדנומהטניה24/05/2010
שלום רב, אני בת 28, עדין לא לא היתי בהיריון. לפני כארבעה חודשים היו לי כאבים לא נעימים בשד ימין, אחרי כחודש ניגשתי לבדיקה, עשו לי אולטרסאונד, אחרי זה ביופסיה ומצאו שיש לי פיברואדנומה.
בבדיקת אולטרסאונד זה מה שכתבו: בשעה 1:00 הודגם גוש סולידי, לובולרי 20 מ"מ, בשעה 11:00 גוש סולידי 8 מ"מ, בשעה 9:00 גוש דומה 10 מ"מ. הכל מתאים לפיברואדנומה.
אחרי בדיקת ביופסיה כתבו: מספר גלילי ריקמה לבנים צהובים מתפוררים באורך בין 1 עד 1.5 ס"מ בקוטר 0.1 ס"מ.
כירורג אמר שיש שני אופציות: 1- לא לעשות כלום ולהיות במעקב.
2- לעשות ניתוח.
הוא אמר שיש לי גוש בגודל של 2 ס"מ (למרות שאני הבנתי שהוא רק 1.5 ס"מ), הוא אמר בגודל כזה אני מחליטה לא הם אבל הוא ממליץ לעשות ניתוח ולהתפטר מהגוש כי הוא יגדל בעתיד ואם יהיה בהיריון הוא גם יכאב. השאלה שלי היא: האם כדאי לי כבר לעשות ניתוח או שלחכות? האם יש אפשרות שגוש זה יתפוגג או יתכווץ? מה ההמלצה לפי הנתונים שנתתי?
ד''ר עוזי יזהר25/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=124 id=link]סרטן השד[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כירורג חזה שיכול לספק חוות דעת מומחאורלי דומי24/05/2010
מומחה.
אבי נפצע בתאונת דרכים עקב לחץ חגורת הבטיחות על חזהו.
היכן ניתן למצוא כירורג חזה שיוכל לספק חוות דעת מקצועית לצורכי ביטוח(בסורוקה כבר בדקנו ונחלנו כישלון).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת
ד''ר עוזי יזהר25/05/2010שלום,
קיימות מחלקות לניתוחי לב וחזה בספר רב של בתי חולים. אין ביכולתינו לספק לך מידע שמי של רופאים. תוכלו לפנות למחלקות השונות (באר שבע, ירושלים, תל אביב חיפה) בפניה לרופאים אם הם מעונינים בכך.
בברכה,
דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)