מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול מקדים חדשני לפני הכימותרפיה ?אילן30/06/2009
שלום
ראיתי לאחרונה באחד התוכניות בטלוויזיה שבאחד מבתי החולים בארץ יש טיפול חדשני לבעיה שכימותרפיה בנוסף לכך שהיא פוגעת בתאים הסרטנים היא גם פוגעת בתאים הבראים (התאים הלבנים).
הם לוקחים דם מהחולה ובתהליך מסויים פוגעים בתאים הסרטנים והתאים הלבנים לא נפגעים ,
לאחר התהליך הכימותרפי שגם התאים הלבנים נפגעים מחזירים לחולה את הדם "המטוהר" שלו עם התאים הלבנים שלא נפגעו בכימותרפיה,
התברר שיעילות הכימותרפיה כתוצאה מהליך זה עלתה מאוד.
הבעיה שאני לא זוכר באיזה בית חולים זה מתבצע ,
האם תוכלו לעזור ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מקדים
ד''ר עוזי יזהר30/06/2009אילן שלום,
אין בידינו מידע זה. אם יש לך קשר לאונקולוג מטפל מציע לפנות אליו בשאלה זו.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בחזהאופיר24/06/2009
שלום שמי אופיר גילי הוא 18 בקירוב,
החלו לי כאבים בפיטמה השמאלית ואני חש בהתקשות בחלק מרקמת הפיטמה והתכהות בצבע העור באזור הכואב המתקשה, ממה עליי לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בחזה
ד''ר עוזי יזהר28/06/2009שלום אופיר גילי,
הצעתי לך - גש לרופא המשפחה לבדיקה לפני כל דבר אחר.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת ריאות בגיל 65אחות מודאגת15/06/2009
שלום רב,
אחותי כבת 65 עברה לפני חמש שנים ניתוח להסרת גידול במעי ,לא בוצעו טיפולי כימו לאחר הניתוח.
לפני כחמישה חודשים בדיקת הדם הראתה שהמחלה חזרה ,נשלחה לבדיקת ct ונמצא גידול בכבד ונקודתי בריאה הוחלט על סידרה של 7 טיפולי כימו וניתוח להסרת הגידול, - לאחר שישה טיפולים אושפזה עקב סיבוכים מטיפולי הכימו(פירפורי לב,סכרת) .
נאמר לנו שהמחלה התפשטה תוך כדי הטיפולים ובבדיקת ct גרורות בריאות מחוברת לחמצן באופן קבוע .
הרופא שלה ממליץ על הקרנות ונותן סיכוי של אחוז אחד בלבד.
השאלה שלי היא: האם יש טיפול כלשהו שיכול לעזור או לפחות להאריך את חייה? האם השתלת ריאות באה בחשבון במצבה וגילה?
אשמח לתשובה מהירה וכנה מכם.
בברכה,
אחות מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה גרורתית בריאה
ד''ר עוזי יזהר15/06/2009שלום רב,
לצערי אין לי בשורות טובות - לא מבצעים השתלת ריאות לחולים עם גרורות בריאות, ובכלל לחולים עם סרטן פעיל כלשהוא.
מצבה של אחותך אינו טוב, ויש להתייעץ עם הרופא האונקולוג לגבי טיפולים כימיים ניסיוניים במסגרת ניסויים קלינים. אם למרות הטיפול שקיבלה המחלה גרורתית בצורה כזו - הפרוגנוזה אינה טובה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמומחה,- שמעתי על טיפולי ...
אחות מודאגת15/06/2009היפרתרמיה.
האם הם יעילים ויכולים לשפר את מצבה? או להאריך מעט את חייה?
האם כדאי לנסות?
תודה
אחות מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפרתרמיה
ד''ר עוזי יזהר28/06/2009לדעתי - לא במצב של אימך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן מעי גרורתייוסף קלמן03/06/2009
אימי. בת 48 חלתה לפני כשנה בסרטן מעי גס ועברה ניתוח להסרתו. הניתוח עבר בהצלחה ובדיקות אחר כך העלו גרורות בכבד, אונה ימנית, ולאחר כ 3 חודשים היא עברה ניתוח נוסף וסדרה של כ- 12 טיפולים כימוטרפים. בדיקת סי.טי בשבוע שעבר העלתה 2 ממצאים בריאות כאשר האונקולוג מעלה אפשרות של ניתוח נוסף. האם ישנם עוד בדיקות שניתן לעשות כדי לחזק או להפריך את הממצאים? מה האופציות להמשך טיפול מלבד המשך קצירת איברים ומילוי הגוף ברעל שכלל לא בטוח שעושה את העבודה? האם לא מדובר במלחמה עם טחנות רוח מפני שהיא מסיימת להתמודד עם איבר אחד ואחר כבר פגוע? האם אין פתרונות יותר יצירתיים כיום ע"מ לרדת לשורש הבעיה? מאוד אשמח לחוות דעת ותשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אונקולוג
ד''ר מאהר דיב04/06/2009חלק מהשאלות צריך להפנות לאונקולוג המטפל או לחוות דעת שנייה.
אם הממצאים הריאתיים חדשים ויש להם צורה אופיינית אז ההנחה שמדובר בגרורות ואין צורך בביופסיה לפני הכריתה.
יש מספר פרמטרים שמשפרים את סיכויי ההישרדות לאחר כריתת גרורת... הניתוח עצמו אינו מסובך , דורש תקופת התאוששות מסויימת, והסיכון וא סביר בהחלט.
יש תמיד לזכור שמדובר במחלה אגרסיבית ביותר.. ואמא נמצאת במלחמה על חייה, שאפשרויות הטיפול הן לא תמיד יעילות ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחזה וצלעות בולטותליטל02/06/2009
שלום
מזה כחודש יש לי כאבים בצד שמאל של החזה- הכאבים "נעים" באיזור, לעיתים משליכים ליד שמאל. הם ממוקדים בעיקר מתחת לשד שמאל והאיזור הזה כואב גם שאני נוגעת בו. הכאב אינו מתגבר בנשימה.
היום שמתי לב כי צלעות שמאל שלי מוגבהות מצלעות ימין.
חשוב לציין כי יש לי פרוטומבין הטרוזיגות וMTHFR הומוזיגוט. עד לפני כחודש נטלתי גלולות.
ממה יכול לנבוע הכאב ואילו בדיקות עליי לעשות?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת רופא
ד''ר מאהר דיב04/06/2009נראה לי הבטוח ביותר להבדק באופן מסודר ע"י כירורג חזה, להתרשם ןלקבוע את צורת הבירור אם בכלל נחוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זאת אומרת בבדיקת מיפויסימה23/05/2009
"גושים שומנים חומים" מפוזרים בגוף?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
ד''ר עוזי יזהר24/05/2009סימה שלום,
מהאופן שבו ניסחת את השאלה לא ניתן להבין כלום. קימות בדיקות שונות ומיפויים שונים לצרכים רבים ברפואה.
מציע לך לשאול את הרופא ששלח אותך לבדיקה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
ד''ר עוזי יזהר24/05/2009סימה שלום,
מהאופן שבו ניסחת את השאלה לא ניתן להבין כלום. קימות בדיקות שונות ומיפויים שונים לצרכים רבים ברפואה.
מציע לך לשאול את הרופא ששלח אותך לבדיקה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חדים בצלעות חזה שמאל בלחיצהיוסף עמרני20/05/2009
שלום רב דוקטור,
הנני בחור בן 46,
גובהי 1.82, שוקל 100 קילו,
מבנה גוף מוצק.
בשנתיים האחרונות אני חש כאב חד בזמן לחיצה על חזה שמאל או לחילופין כאשר אני חוטף מכה במקום. המיקום המדוייק הינו בגובה בית השחי מעל הפטמה, במרכז השד.
יש לי לציין שלפי תחושת המגע הכאב לא מופיע בשריר, אלא מתחת לשריר בשכבה הנוגעת בצלעות.
בזמן הלחיצה\מכה במקום המתואר הנ"ל מופיע גם כאב בחיבור של אותם הצלעות בגב בעמוד השדרה.
בקשתי הנה לקבל ייעוץ והכוונה מה לבדוק ולמי לפנות.
לשאלתי, האם לפי תאורי הכאב, הכאב מגיע מפציעה או בעיה פנימית שמתחת לצלעות או מהצלעות עצמן?
נא תגובתך המהירה,
הרבה תודה,
בכבוד רב,
עמרני יוסף. (רעננה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקב
ד''ר מאהר דיב21/05/2009נראה לי שהדרך הבטוחה ביותר זה להבדק באופן מסודר, זה יהיה קשה וגם מסוכן לתת אבחנות והשערות בכתב.
תפנה לרופא המשפיה, או ל כירורג חזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאוששות מניותח השתלת ריאהבנימין12/05/2009
שלום ד"ר נכבדים.
כמה זמן אמורה להימשך ההתאוששות מהשתלת ריאה לגבר בן 44, בדרך כלל בריא (עד הניתוח)? תודה רבה, זה דחוף ואני ממש לחוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי
ד''ר מאהר דיב12/05/2009תלוי, התשובה היא מורכבת, אם יש אירועי דחייה של השתל, מחלות הרקע של המקבל, סיבוכים סביב הניתוח.
בארץ כידוע ההשתלות מבוצעות במרכז אחד שיש לו נסיון ברמה עולמית עם תוצאןת מצויינות.
אתה יכול להיות שקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהרינת26/04/2009
שמי רינת ואני בת 22.
בשנה וחצי האחרונות אני סובלת מכאבי חזה לא שגרתיים.
בתחילה שמתי לב גם להופעת גוש בחזה שמאל שלי.
הספקתי לעבור בדיקת ביופסיה ששללה את האפשרות לגוש סרטני.
מאז הופיע בשלושה מוקדים נוספים גושים ומקורות לכאבים עזים, נוסף מוקד חדש גם בחזה ימין.
התייעצתי עם שני כירורגים שאמרו שהגושים הם מעין ציסטות וייעצו שלא להסיר אותם כיוון שזה יפתור את הבעיה זמנית (צצים עוד ועוד גושים). התחלתי בעצתם שימוש בויטמין E-400 שאמור להקל על הגודש והכאב. כמו גם באופן מפתיע הוצע לי הפסקת שימוש בקפה, קולה ושוקולד. אם כל אלה לא יעזרו לטענתם, אצטרך לעבור טיפול אנטי-הורמונלי אשר יקל משמעותית את הכאב. דבר זה אינו בא בחשבון בגילי כמובן מבחינתי.
אני יודעת שנשים עשויות לחיות עם ציסטות שנים ושאין הן מזיקות אך אני חווה כבר זמן ממושך כאב שכמעט ואינו נפסק. ביום ובלילה.
ניסיתי כבר הכל. שלוש רופאים שונים מהרפואה המשלימה, דיקור סיני, שיאצו, תוספי מזון, כירורגים ורופאי נשים. הפסקתי שימוש בגלולות לשלושה חודשים ללא הועיל. אני כבר מרגישה במבוי סתום. רוצה לדעת איך אפשר להפסיקת הכאב.
שמעתי על טיפול חדשני בתחום בבריטניה כשמועה מהכירורג אצלו הייתי מטופלת.
אני יודעת שזה די נפוץ בעולם ובאוכלוסיית הנשים (כך טענו בפניי הכיכרורגים שאצלם אני מטופלת) אך אני לא מצליחה להגיע למידע בתחום בארץ בעזרת האינטרנט או הספרות.
מה עליי לעשות?
אם יש מומחה שאוכל לפנות אליו והוא יכול לשמש לי אבן דרך חדשה?
היכן אוכל להשיג מידע בנושא?
אנא עזרו לי.
תודה מראש. רינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה
ד''ר עוזי יזהר27/04/2009רינת שלום,
אני חושש שאת לא בפורום הנכון. אנו כירורגים של בית החזה ועוסקים בפורום זה בגידולים בריאות ולא בבעיות בשד בנשים צעירות. אני חושב שאת צריכה להפנות את שאלותייך לרופאים העוסקים בבעיות שד כמו כירורג כללי, רופאי נשים ואונקולוגים (למרות שנראה לי שעברת לא מעט). לא מצאתי בפורטל הנוכחי פורום מתאים על מנת להעביר אותך אליו.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הריאהשגית22/04/2009
שלום
רציתי לדעת מה הסיכוי של חולה סרטן ריאה של תאים גדולים ,
במידה והוא התפשט לגב התחתון ופגע בעצמות ברמה של שברים בחוליות .
תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן הריאה
ד''ר עוזי יזהר23/04/2009שגית שלום,
מדוברבמחלה גרורתית עם פרוגנוזה שאינה טובה. מרבית החולים עם מחלה גרורתית לא ישרדו את מחלתם.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוש תוצאות CTשלומי19/04/2009
שלום רב.
לאחרונה ביצע אבי בדיקת CT בבית החזה כתוצאה משיתוק במיתר הקול השמאלי
להלן תוצאות הבדיקה
התרשמות:
תהליך תופס מקום באונה עליונה משמאל בסמוך לשער ריאה שמאלית מלווה בתמט של האונה וחסימה של סימפון אונתי
לימפאדנופטיה מדיאסטינלית
תפליט פריקרדיאלי קטן
תפליט פליורלי בכמות בינונית משמאל
מוקד סולידי קטן באונה תחתונה מימין
ציסטות קליפתיות בכליות
תהליך תופס מקום סולידי בלתי אחיד בגוף הלבלב
לימפדנופטיה מזנטריאלית בבטן עליונה
בסיכום נשלח אבי ליעוץ אונקולוגי דחוף.
מבקש להבין עד כמה המצב חמור ולאן פנינו
תודה
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור דחוף
ד''ר מאהר דיב20/04/2009המצב כן מצדיק בירור אונקולוגי דחוף. ישנם שתי בעיות לבירור הגוש הריאתי וכנראה מדובר בגידול שמחייב אבחנה מהירה, כמו כן הממצא בלבלב, שגם הוא מחייב בירור בפני עצמו.
בהמשך יעבור בדיקות להערעת מידת התפשטות המחלה ודרגתה, כך שאפשר לקבוע איזה טיפול לתת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת נדירהמירב19/04/2009
שלום רב, בני נולד עם תסמונת נדירה הנקראת CERBRO COSTO MANDIBULAR SYNDROM
חלק מהתסמונת מתבטאת בפגמים בצלעות RIB GAPS חוסר בצלעות ודפורמציה של בית החזה.
מצב שגורם להגבלה של גדילת הריאות להגנה ירודה על איברים פנימיים לגדילה לא תקינה ולעקמת שעלולה להתפתח.
כיום בני בן 7 וכרגע ממש נמצא בבית חולים SANTA ROSSA TEXAS בבדיקות טרום ניתוח.
ניתוח הVEPTAR הוא ניתוח מורכב ומצריך הרחבה כל חצי שנה, מטרתו של הנתוח הוא לאפשר גדילה של הראות לתקן עקמת ולהרחיה את בית החזה.
אני מאוד מאוד מתוחה ומאוד קשה לי להגיע להחלטה האם לעשות או לא לעשות את הניתוח, התלבטותי נובעת מכמה פרמטרים, הראשונה - לבני אין בעיות נשימה והשניה - אין לו עקמת.
מצד שני לפי הבנתי הראות מתפתחות עד גיל 8 ואם בני יעבור את הניתוח יהיה להם מקום לגדול.
הרופאים בחול אומרים שככל שמקדימים בטיפול כך יותר טוב אבל שאלתי היא האם לא כדאי לחכות ולראות אולי בני ימשיך לגדול ללא בעיות נשימתיות כפי שקרה עד היום ואולי נחסוך ממנו את כל הסבל הכרוך בניתוחים מורכבים אלו?
אודה על תשובתכם
אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת נדירה
ד''ר עוזי יזהר19/04/2009מירב שלום,
אני חושש שאת לא בפורום המתאים. כיון שהתסמונת מאוד נדירה את חייבת לקבל את התשובות לשאלות שלך מהרופאים המטפלים (בארץ או בחול). בוודאי שאף רופא לא יחווה דעתו מבלי לבדוק את הילד ולעבור על כל בדיקות ההדמיה שלו.
בברכה, דר' עוזי זיהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בריאות- דחוף.מיכל18/04/2009
בן 62 מעשן כבד בעבר, מזה שנה לא מעשן. חולה סכרת לאחרונה בצורה קלה. משתם מיתרלי לא פעיל, ל. דם מעט גבוהה. מזה עשרה ימים כאבים חזקים בריאה השמאלית, מתעייף יותר מהר בצילום ריאות התוצאה הבאה: אין עדות לתסנין.בליטה של כרית שומן פראקרדיאלית בזווית קרדיופוני משמאל צילום ריאתי מוגבר בבסיסי הריאות. הסינוסים הקוסטופרניים חפשיים אין עדות לתפליט צל הלב בגדר הנורמה אין עדות להרחבה של המדיאסטונום והשערים.הסרעפת בעמדה תקינה. שאלתי:
על מה יכול להעיד הדבר?
ועל איזה בדיקות את ממליץ?
תודה רבה על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה
ד''ר עוזי יזהר19/04/2009מיכל שלום,
מטרת הפורום היא לעזור או לכוון אנשים והוא אינו משמש תחליף לחדר מיון או מרפאה. מסיפור המקרה שאת מביאה קשה להמליץ על משהוא מעבר לעובדה שהחולה צריך להיבדק על ידי רופא והוא זה שיחליט במה דברים אמורים. בנוסף מטרתינו לא לפענח תשובות של בדיקות הדמיה. בדיקות אלו צריכות להראות על ידי הרופא המטפל.
בשורה התחתונה - החולה צריך להראות ולהבדק על ידי רופא המשפחה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה סנדלריםג'וש17/04/2009
שלום
רציתי לדעת פרטים לגבי השימוש ב- Vacuum bell.
האם יש אנשים שמטופלים במכשיר בארץ, ולמי אפשר לפנות כדי לקבל פרטים נוספים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים בהמשך
ד''ר מאהר דיב17/04/2009י שלנו נסיון עם 3 חולים עם תוצאות לטווח בינוני. צריך לקנות את זה בחול, והמעקב והטיפול בארץ.
התותאות תלויות במידת השקע וסימטריות של השקע. צריך להתחבר כל יום למכשיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולtch10/04/2009
לילה טוב,
אחת לכמה ימים, לרוב בבוקר לאחר הקימה אך לא מחייב, אני מתחיל להשתעל לפרק זמן של כ-15-20 דקות.
השיעול חזק ומאומץ, כאילו משהו מפריע לי בלוע, במהלך השיעול אני מרגיש תחושה של משהו שניתקע לי בגרון שקשה לי לפלוט, מין ליחה צמיגית שכאילו עולה למעלה אך גולשת חזרה לגרון.
השיעול נמשך כרבע שעה לאחר מכן הוא נעלם ואני מרגיש טוב יותר, במהלך השיעול עייני דומעות.
רציתי לדעת ממה התופעה נגרמת ?
היתכן ומדובר ברפלוקס ? (אני לא מרגיש צריבה לפני זה בגרון או משהו דומה, אך מידי פעם יש לי צרבת).
היתכן כי אכילת שוקולד בערב תגרום לתופעה כזו לאחר כמה שעות ? (בקימה בבוקר לאחר שינה) ?
האם יש עוד דברים שבאים בחשבון ?
בעבר הרחוק ביצעתי גסטרוסקופיה בה לא נראה כלום וההנחה היתה כי הנ"ל מרפלוקס.
עוד לציין כי כשאני פולט רוק/ליחה היא צמיגה ודי דביקה, האם יש דרך להפטר מהליחה הזו שמטרידה אותי הרבה מאוד זמן ? לציין עוד כי אני לרוב רגיל לבלוע את הליחה ולא לפלוט אותה.
עוד דבר קטן
לפעמים בזמן השיעול כשאני פולט את הליחה/רוק, היא שקופה עם מעט קצף ולפעמים רואים בה עיגולים (1-2) קטנים שנראים לי כמו פיטריה או משהו כזה בצבע לבן/שקוף (זו ההגדרה הכי טובה שמצאתי לתאר את זה) - האם זה משהו משמעותי ? מה יכול להיות ?
למשל:
הלילה כשהלכתי לישון הרגשתי צורך להשתל מידי פעם, כאילו משהו מציק בגרון, השיעול נשמע מאוד מאולץ כאילו אני משתעל בכוח ובכפיה.
לאחר כ-10 דקות התחלתי להשתעל ברציפות כאשר התלווה לזה פליטה של ליחה/רוק די צמיגים, חלק מהפליטות היו הרבה בועות אויר וקצף, כאשר לאחר כ-20 דקות העניין כמעט וחלף.
לציין כי לפני שהכל התחיל הרגשתי צורך לעשות גרפצים, כדי כאילו לשחרר את המועקה בגרון, אבל לא הצלחתי בכלל, כאשר לאחר "התקפת" השיעול הצלחתי לעשות זאת.
האם ישנן מחלות אחרות קשות שיכולות לגרום לשיעול כזה ? והאם הקשבה לריאות ע"י רופא יכולה בהכרח לשלול דברים הקשורים לריאות/נשימה ?
תודה על התשובה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר עוזי יזהר10/04/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=110 id=link]מחלות ריאה אסטמה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)