מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהרחלי30/01/2008
אנו טסים לתיאלנד לתשעה ימים. לבנקוק והסביבה ולקוסמוי. יש לנו ילדים בני 12 ו 8. אילו חיסונים הם צריכים לקבל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לתאילנד
ד''ר יצחק סרוגו31/01/2008הפטיטיס A זה החיסון החשוב ביותר והיחיד שהם צריכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בפעוט בן שנתיים וחצימיכל28/01/2008
שלום
ילדי בן השתיים וחצי נמצא אצלו שלפחויות מסביב לשפה,כתוצאה מזה הוא מפחד לאכול(כנראה יש גם בלשון).
ממה נובע ההרפס אצל פעוטים ולמה?
מה אפשר לעשות כדי לעזור?
וכן כמה זמן לוקח ההחלמה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס
ד''ר דני מירון28/01/2008שלום
בהנחה שהאבחנה נכונה - בדרך כלל בגיל זה נדבקים מילדים אחרים החולים באותה מחלה.
אין טיפול יעיל. יש לדאוג לניקיון המקום. במידה ומתפתחים סימני זיהום ניתן לטפל במשחה המכילה אנטיביוטיקה ומעט סטרואידים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרתדלי28/01/2008
שלום,
בני בן שלוש וכבר יומיים עם חום שבא והולך.הניום בבוקר הבחנתי בנפיחות מתחת לאוזן באזור הצוור, הרופא אמר שזה יכול להיות חזרת או נפיחות של בלוטת לימפה ואני אמורה לבצע בדיקת דם.
בני חוסן נגד חזרת, האם יכול להיות שהוא נדבק למרות החיסון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת
ד''ר דני מירון28/01/2008הסיכוי קטן ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון גיל שנהטלי26/01/2008
בתי בת השנה קיבלה החיסון- חצבת, חזרת , אדמת. פיצלתי את החיסון בגלל שהיא נורא רגישה ורזה (7850משקל ) ופחדתי לתת לה את כל המרכיבים יחד.
אחרי 7 ימים בדיוק קיבלה חום גבוה ופריחה, מעט איבוד שיווי משקל כשיושבת או עומדת.
אני דואגת..האם זה מהחיסון או יכול להיות שמפתחת את אחת המחלות? הרופאה שלנו שללה דברים אחרים וביקשה שנחזור לאחר 3 ימים....היום זה היום השלישי עם חום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לדעת
ד''ר דני מירון27/01/2008שלום
החיסון כנגד חצבת יכול לגרום לאחר כשבוע למחלת חום קלה עם פריחה. לא נראה לי שזה המצב אצל ביתך אך קשה לדעת ללא פרטים נוספים. סימכי על רופאת הילדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לחסן - תינוק בן חודשיים?תמי25/01/2008
שלום,
בני צריך לעבור את חיסון גיל החודשיים - מנה ראשונה (אסכרה,צפדת,שעלת + שיתוק ילדים + המופילוס b.
בנוסף, אני מעוניינת לחסן אותו נגד הרוטה וכן ה פרבנר.
האם זה תקין לקבל את כל החיסונים האלו יחד באותו היום ? או שמוטב להמתין מספר ימים בן חיסון גיל החודשיים ל 2 החיסונים הנוספים ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר
אפשר
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות חורףשלי24/01/2008
בתי בת 3 ושוקלת 11 קילו (תת משקל).
זו השנה הראשונה בגן (קטן ןמונה 12 ילדים)
מאז תחילת הגן היא חולה במחלות ויראליות כל הזמן.
היא 4 ימים בגן ועשרה ימים בבית.
מחלות שכוללות תמיד חום, נזלת, שיעול ולרוב גם גודש ודלקת באוזניים.
היא מדביקה אוטומטית את אחיה הקטן (11 חודשים).
חשוב לציין שעד השנה היא היתה בריאה באופן יוצא דופן ולא נדבקה מאחותה הגדולה.
היתה לה לפני כן רק מחלת חום אחת.
תמונת הדם שלה - היא מצויינת מכל הבחינות למרות התת משקל.
והיא מקבלת מולטיויטמין.
הבעיה העיקרית והדאגה שלי מעבר לסבל הרב של הילדה ,שכל מחלה גוררת ירידה במשקל עם כל מה שכרוך בכך.
הייתי שמחה לקבל דיעה או עידוד.
והאם הפתרון למחלות (לאור הסכנה שבירידה בשקל)הוא אולי להוציא אותה מהגן עד לקיץ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל הזמן חולה
למה היא 10 ימים בבית על כל מחלה ?. אם היא מבריאה במהירות תמונת הדם שלה תקינה והיא מתפתחת היטב לא צפויה בעיה ולדעתי אין להוציאה מהגן. זה צפוי שנכנסים למעון להידבק במחלותיו - יש כאלב שעושים זאת ביתר כמו ביתך, כנראה. אני מציע להיוועץ עם רופא הילדים שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל24/01/2008
האם בתאריך זה עדיין יש טעם לחסן את הילד (בן 5)בחיסון נגד שפעת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
אפשר וצריך לחסן עד גמר עונת השפעת - חודש מרץ
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוח...מיכל22/01/2008
שלום רב ד"ר,
במידה ושאלתי אינה קשורה לפורום זה ,אודה אם תפנה אותי לפורום המתאים...
אני בת 36 +ילדה בת שנתיים וחצי.
בצעירותי לא חליתי באבעבועות רוח. אימי יודעת בפירוש כי לא חליתי וגם ניסתה במהלך השנים שאדבק מאחי הקטנים- אך לשווא... גם אני זוכרת כי לא עברתי מחלה זו.
לפני כ 5 שנים ביצעתי בדיקת דם לבדיקת נוגדנים לאבעבועות רוח:
VZV IGG AB POSITIVE
VZV IGM AB NEGATIVE
למיטב הבנתי אני מחוסנת כנגד המחלה.
שאלתי הינה:
א. מעולם לא קיבלתי חיסון נגד אבעבועות רוח (מלבד אבעבועות שחורות אשר נתנו לילדים במהלך שנות ה 70)- כיצד אני מחוסנת?
ב. האם יכול להיות שהנוגדנים הינם "ארעים"י? כלומר האם יתכן והנוגדנים "יעלמו"?
ג. האם יתכן כי לביתי יש נוגדנים לאבעבועות כמוני,למרות שלא קיבלה המחלה ולא החיסון?
תודה מראש
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מחוסנת
ד''ר דני מירון22/01/2008שלום
את מחוסנת סיפורך מאפיין כ - 70% מכלל הבוגרים בישראל ש"לא חלו בעבר". המחלה לעיתים אסיפמטמוטית או מאד קלה עד שלא שמים לב אליה. הנוגדנים יחזיקו לכל החיים. יש אפשרות שלביתך יש נודשים אם כי הסיכוי קטן מאד. עדיף לחסנה.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלתרותי22/01/2008
שלום,
בני ואני עשינו בדיקת דם לאיבחון שעלת (בעקבות מחלת שעלת מאובחנת של אחיינית וסבא, ושיעול קשה שלנו). היום הגיעו התוצאות - לבני pertussis igg חיובי (13.1) ולי pertussis igg ו-pertussis iga חיוביים. האם זה אומר שאנחנו חלינו? שנינו קיבלנו טיפול מונע של אזניל, עוד לפני שהגיעו התוצאות - בני ל-5 ימים ואני ל-3. אצל שנינו השיעול נרגע, אך עדיין יש "שאריות".
אם אכן זו שעלת, האם נדרשת עוד בדיקת רופא, או שהאנטיביוטיקה הספיקה ואין סכנה (גם בנוגע להדבקת אחרים)?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב, בני חוסן לשעלת (בן 2.8)
רותי22/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד אגב, אני לא אותה רותי מהשאלה
רותי22/01/2008שמתחת... :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה לדעת
ד''ר דני מירון22/01/2008רקשה לדעת אם בנך חלה או שזו השפעת החיסון. לגביך, אם חלחתי בשיעול הנמשך > שבועעים יש סיכוי שחלתי גם כן.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע, לא הבנתי...
רותי23/01/2008בני חוסן כבר לפני המון זמן. הבדיקה משבוע שעבר - שתוצאותיה הגיעו אתמול. לפי מה שאתה אומר, אם הוא מחוסן (גם אם החיסון היה מזמן) אז בכל מקרה יראו בבדיקת דם שהוא "חולה"?
ובכל מקרה, שנינו טופלנו באנטיביוטיקה בשבוע שעבר ועל פי הרופאה - אחרי 3 ימי אנטיביוטיקה אנחנו בכל מקרה לא מדבקים. האם זה נכון? (יש בסיבתינו תינוקות פעוטים, וזה חשוב לי לדעת...).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון, יש בעה בפירוש בדירת הדם
ד''ר דני מירון27/01/2008נכון
בילד שחוסן בשנים האחרונות בדיקת הדם לא תעיד בהכרח על מחלה גם אם הוא חולה ויש בדיקות אחרות מתחכמות יותר ולא בסל- למשל לחפש את החיידק בלוע. צריך לדעת גם שהתחסנות מלאה אינה מבטיחה ב - 100% יעילות של החיסוון ועל כן אפשר לחלות גם כשיש נוגדנים. חשוב על כן לאבחן קלינית את המחלה ולטפל בילד ובסביבתו . כמו כן חשוב לחסן כמה שיותר ילדים (ובעתיד גם מבוגרים) כדי להפחית את כמות החיידקים באוכלוסייה ואיתה את התחלואה
4 ימי טיפול בטיחים שהילד אינו מדביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוטה ריקס ואנטיביוטיקהעדי21/01/2008
שלום רב,
רציתי לדעת האם ישנה קונטראינדיקציה למתן חיסון רוטה ריקס ( מנה שנייה , גיל 24 שבועות) במקביל לטיפול אנטיביוטי מסוג מוקסייויט פורטה.
החיסון אמור להנתן מחר
תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין התנגדות לחלוטין
ד''ר יצחק סרוגו21/01/2008כנל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים לשעלתרותי20/01/2008
איך אפשר לדעת אם יש שעלת והאם כדאי לחסן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת
ד''ר דני מירון20/01/2008שלום
לא מחסנים כשיש שעלת אלא מטפלים בכל הסביבה הקרובה. בשעלת יש לחשוד אם הילד סובל משיעל התקפי של יותר משבועיים + הקאה לאחר השיעול ו/או שינוי צבע ו/או שאיפת אויר ברעש (WHOOP) לאחר התקף השיעול. תינוקות קטנים עלולים לסבול גם מהפסקות נשימה.
לחסן כדאי תמיד.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנאומוקוקחיה18/01/2008
כלתי מאושפזת עקב דלקת ריאות קשה שמקורה בחיידק הפנאומוקוק.
אני אמורה להתחיל לטפל בתאומים פגים.
לא בקרתי בבית חולים, אך עוזרת לטפל בנכדי בביתם.
חוסנתי בחודש אוקטובר נגד שפעת ואני מרגישה טוב לחלוטין.
האם אני מהווה סיכון לילודים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר דני מירון18/01/2008את יכולה לטפל היילודים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון או סיכון- סיוע בתחקירחגית17/01/2008
שלום,
לתוכנית בנושא חיסונים דרושים הורים שבעד חיסונים וילדם חלה כתוצאה מהורים שלא חיסנו.
ניתן ליצור קשר במייל: [email protected]
בברכה,
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחומש
ד''ר דני מירון19/01/2008שלום
אפשרי לאחר בין חיסונים, אין להקדים.
קרוב לוודאי שהחיסון יעבור בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי15/01/2008
אנו טסים לתיאלנד לתשעה ימים. לבנקוק והסביבה ולקוסמוי. יש לנו ילדים בני 12 ו 8. אילו חיסונים הם צריכים לקבל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיעה לתאילנד
ד''ר דני מירון18/01/2008תיפני ללשכת הבריאות הקרובה וידריכו אותך
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון אבעבועת
ד''ר דני מירון18/01/2008לכל חיסון תופעות לוואי ככלל קלות. החיסון כנגד אבעבועות רוח אינו מזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלתמוריה13/01/2008
אני בהריון שבוע 30 ולאחר תקופה ארוכה של שיעולים, בדיקת דם איבחנה אותי עם שעלת. מה המשמעות מבחינת העובר? וכשהוא יוולד בעז"ה מה המשמעות לתינוק, על מנת שלא ידבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין משמעות
ד''ר דני מירון14/01/2008שלום
ככלל אין משמעןת מעבר לתקופה הקשה שאת עוהקת ואם לא יהיה זיהום משני 0למשל דלקת ראות) שצגרום לך למחלה קשה.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)