מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלום.מישהי~~13/01/2008
אחותי הקטנה בת 8 עוד לא חלתה באבעבועות רוח. שאלתי היא: כמה זה עולה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החיסון**
מישהי~~13/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הרבה
ד''ר דני מירון14/01/2008במושלם, לא הרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בחיסון רוטה - דחוףמירב13/01/2008
שלום רב
בתי היתה בת 11 שבועות כאשר קיבלה את חיסון הרוטה
כיום כאשר היא בת 16 שבועות אני רוצה לתת את המנה השנייה אך אין להשיגה בקופות בארץ בכלל מזה חודש - כך נאמר
ואף אחד לא יודע מתי כן יהיה ניתן -
אני מודאגת איני רוצה לפספס את הפעם השנייה - עד מתי אוכל לחכות על מנת לתת את החיסון השני
ושאלה שנייה ברשותך - החיסון כולו בעצם אמור להחזיק מעמד עד איזה גיל של הילדה (האם לכל החיים או עד גיל מסויים - רופאת ילדים לא ידעה תשובה)
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר דני מירון14/01/2008ככלל אין בעיה עם הארכת מרווחי זמן אפילו עד 10 שבועות בין היסונים כל עוד עומדים ביעד של סיום החיסון עד שבוע 32 (לגבי רוטהטק) או 24 (לגבי רוטריקס).
החיסון שניתן כעת יועיל עד כדי 70-80% גם בשנה השנייה לחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה!מישהי~~13/01/2008
שלום, אני בת 13.5. בקרוב אני וכיתתי נוסעים לטיול שנתי. מחר אנחנו מקבלים חיסון נגד טטנוס ודיפתריה. עכשיו אני מצוננת ואני לא יודעת אם מותר לעשות את החיסון הזה בזמן מחלה...
מותר או לא?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..
מישהי~~13/01/2008יש לי גם כאב גרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה חשובה
ד''ר דני מירון14/01/2008מותר גם מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוטהעידית13/01/2008
שלום רב,
לאחר שהומלץ לנו בטיפת חלב על חיסון הרוטה, פנינו לרופא המשפחה שהיה נגד. לדעתו, מכיוון שהילד (בן 6 חודשים כעת) נמצא במסגרת פרטית (עם מטפלת,בביתינו), הסיכוי שיחשף לנגיף קטן, וגם אם ידבק, מדובר במחלה שאיננה קטלנית. מה דעתכם? ואם דעתכם חיובית דווקא, האם עדיין ניתן לחסן? בכמה מנות ומתי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרגע מאוחר
ד''ר דני מירון14/01/2008שלובכל מקרה גיל 6 חודשים הוא מאוחר מידי כדי הלתחי בחיסון. אני מקווה שבילד הבא הוא יהיה כבר בסל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרבנרעידית13/01/2008
שלום,
עקב המחסור בארץ בחיסון הפרבנר, כמה זמן ניתן להמתין מעבר ל-8 שבועות מבלי לאבד את אפקט החיסון (מנה שלישית, גיל שישה חודשים)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שיגיע החיסון
ד''ר דני מירון14/01/2008רצוי כמובן לקבל כפי שמומלץ אך אפשר גם להמתין מעבר לכך אם יש מחסור כל עוד מקפידים על מרווחי זמן מינימליים בין החיסונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרבנר-מחסורגלי11/01/2008
שלום רב,
ביתי כיום בת ארבעה חודשים וחצי.
את המנה הראשונה של חיסון הפרבנר קיבלה בתאריך 18.11.07 (בגיל חודשיים וחצי)
המנה השניה אמורה להינתן לה ביום א' הקרוב (ה-13.1.08), אולם, מבירור מקיף שעשיתי נמסר לי כי החיסון אזל ואין להשיגו בארץ?!?!?!?!
מה עושים?
האם יש סיכון כלשהו בהמתנה? ועד מתי ניתן להמתין עם המנה השניה?
אשמח לקבל כל אינפורמציה בנושא.
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להמתין
ד''ר דני מירון11/01/2008שלום
אין בעיה במרווחים גדולים מהמומלץ אלא צרים ממנו כך שאפשר להמתין
תודה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועותמיכל10/01/2008
ד"ר שלום רב,
בתי בת שנתיים וחצי לא מחוסנת נגד אבעבועות. מדובר בילדה בריאה אשר חוותה לאחרונה בפרק זמן של שבועיים מחלות ויראליות (נכנסה לגן לראשונה לפני 3 חודשים).
שאלתי היא כדלקמן:
לפני 3 ימים התארחנו אצל חבר מהגן של בתי. לאחיו הגדול (בן 4) היו באותה עת מספר פצעונים על הגוף אשר אימו חשבה כי מדובר בעקיצות. למחרת בבוקר האמא הודיע לי כי לילד יש אבעבועות רוח.
א. מה הסיכוי של ביתי להדבק ממנו למרות שלא באה איתו במגע (לא שיחקו יחד- הילד צפה בטלויזיה באותה עת) , רק שהו יחד באותו חלל במשך כשעה?
ב. האם אני יכולה כרגע לתת לביתי חיסון לאבעבועות רוח, או שכדאי להמתין משום שיש סיכוי שהיא בתהליך הדבקות במחלה? (אם קראתי נכון החיסון מכיל חיידק מוחלש, ואם יש בגופה כרגע חיידקים של אבעבועות - אז אין אפקטיביות לחיסון....)
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסני כעת
ד''ר דני מירון10/01/2008שלום
מאחר והנגיף מאד מדבק בצורה הנקראת אוירנית הסיכוי של ביתך להידבק כעת גבוה. אף כי כמיעה החיסון מומלץ עד 72 שעות מהחשיפה אפשר לתיתו גם מחר עם סיכוי טוב שימנע את המחלה. לכל היותר תחלה - מילא היה כך. אגב, החיסון הוא נגיף מוחלש ולא חיידק
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ד"ר.שאלה נוספת:
מיכל11/01/2008האם אתה ממליץ על החיסון? מדוע לא לתת לילדה להחשף למחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי המחלה קשה מאד
דן מירון11/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני שבוע סיימנו טיפול אנטיביוטי
מיכל11/01/2008עקב דלקת קלה באוזן אשר היתה מלווה בחום.
כמה זמן לאחר סיום הטיפול ניתן לתת החיסון?
בתי טרם חוסנה בחיסון ה MMR (בת שנתיים וחצי). כמה זמן יש להמתין בין שני החיסונים?
שוב תודה לך
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לסיוע בנוגע לשאלה על חיסון
מיכל14/01/2008לאחר טיפול אנטיביוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון לאחר טיפול אנטיביוטי
ד''ר דני מירון18/01/2008אין קשר. כשהילד חש בטוב אפשר לחסנו גם אם מטופל באנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות
ד''ר דני מירון18/01/2008עכשיו
4 שבועות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוטה ריקס-בזמן מחלהאורלי איתמר09/01/2008
בתי אמורה לקבל מחר ב10/1/08יום חמישי מנה שניה של חיסון רוטה ריקס .
הילדה מטופלת באנטיביוטיקה עקב דלקת אוזניים מיום שבת למשך 7 ימים .שתי שאלות לי:
1) להבנתי דלקות אוזניים הם אחת מתופעות הלואי של החיסון הנל. אי לכך שזו הפעם השנייה שביתי חולה ומקבלת אנטיביוטיקה כנגד דלקות אוזניים אני חוששת ממתן החיסון
האם ניתן לחסנה למרות הדלקת ? (יתכן שבפעם הראשונה שחלתה בדלקת הייתה כתוצאה מהחיסון)
2)האם עצם היותה במהלך טיפול אנטיביוטי אינו מפריעה לקבלת חיסון זה?
בתי זיו בת 23 שבועות ואין אפשרות לקבל את המנה השניה של החיסון מעבר לשבוע 24 ועל כן הדחיפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לחסן ואין קשר לאנטיביוטיקה
ד''ר דני מירון09/01/2008שלום
אפשר לחסנה למרות הדלקת וכן טיפול אנטביוטי לא יפריע למהלך החיסון.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון מחומשעדי08/01/2008
האם ניתן לדחות את מתן החיסון לאחרי גיל שנה?
כמו כן, האם ניתן לפצל את החיסון ולתת אותו בנפרד לכל מחלה בזמן אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לדחות ולא לפצל
ד''ר דני מירון08/01/2008שלום
אם אתQV מתכוון/נת לדחות את תחילת החיסונים - בשום פנים ואופן משום שיש במחומשת חיסונים עבור מחלות מסוכנות מאד שמופיעןת כבר בשנה הראשונה לחיים (שעלת , דלקת קרום המוח).
לא מקובל ולא אפשרי לפצל. לא צריך גם, הגוף שלנו עומד בהפצצה יומית של מאות ואלפים חלבונים זרים שלא יכולים לו ועל כן החיסון לגביו זו לא ביעה גדולה.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לאבעבועות רוח- מאיזה גיל?גמדון06/01/2008
שלום,
בתי בת 8.5 חודשים ונחשפה לדוגר אבעבועות.
1) האם אפשר לחסן אותה בגילה הצעיר?
2) האם *מומלץ* לחסן אותה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד''ר דני מירון06/01/2008אפשר לחסן החל מגיל שנה.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה.
גמדון06/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון הרוטהשרון05/01/2008
שלום רב .
רציתי לשאול עד איזה גיל אפשר לקבל את חיסון הרוטה וכמה מנות?
בני בן 8 חודשים.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צר לי אבל מאוחר
ד''ר דני מירון06/01/2008שלום
צר לי אבל קצה גבול הגיל למנה הראשונה חלף בשני החיסונים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון prevnarריקי02/01/2008
שלום רב,
בתי בת 4 , סובלת מאסתמה של ילדים ומקבלת טיפול מונע קבוע. הומלץ לנו לחסן אותה בחיסון פרבנאר בגלל שהיו לה כ-3 דלקות ראות בשנה האחרונה
1) האם החיסון הזה רלוונטי לגילה (הבנתי שמחסנים בו עד גיל 5 בלבד)
2) האם רק מנה אחת מספיקה בגיל הזה ? (בת 4 שנים)
3) האם ניתן לעשות חיסון זה בו זמנית עם חיסון שפעת ? אם לא, כמה זמן יש להמתין ?
תודה רבה מראש על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לחסן
ד''ר דני מירון04/01/2008שלום
1. החיסון רשום בארץ עד גיל 5 שנים כך שהיא יכולה לקבלו גם אם היא לא בהתויות לפי הסל
2. בגיל זה נותנים שתי זריקות בהפרש של חודשיים.
3. אין בעיה לתת את החיסון עם כל חיסון אחר כולל שפעת
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לאבעבועות רוחמיקי02/01/2008
שלום. המליצו לי לעשות חיסון לאבעבועות רוח מכיוון שלא חליתי בילדותי, ואמרו לי שבגילי (20+) אני צריכה לקבל שתי מנות בהפרש של 4-8 שבועות. הבעיה היא שאני אספיק לקבל רק מנה אחת מכיוון שאני נוסעת לחו"ל. לכן השאלה שלי האם יש טעם לקבל מנה אחת בלבד של החיסון - האם זה עדיף מכלום - או שמנה אחת לא מספיקה כדי שאני אהיה מחוסנת? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לאבעבועות רוח
ד''ר דני מירון04/01/2008שלום
ראשית, יש סיכוי טוב מאד שחלית בעברך במחלה קלה שלא אובחנה ועל כן יש היגיון לבצע בדיקת נוגדנים שתגלה זאת. שנית גם חיסון אחד מספיק בשביל ההתחלה. את השני תבצעי בחו"ל או כשתחזרי (גם אם יהיה מעבר ל 4 שבועות המומלצים)
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון לאבעבועות רוח - המשך
מיקי05/01/2008תודה רבה על תשובתך! ראשית, עשיתי בדיקת נוגדנים ואני לא מחוסנת. שנית, אני לא בטוחה שבחו"ל תהיה לי אפשרות לקבל את החיסון. אז השאלה היא האם מנה אחת מספיקה כדי שאני לא אדבק. תודה שוב על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר דני מירון05/01/2008אף כי צריך שני חיסונים אני מאמין שאחד אם לא חסן בצורה מלאה יגרום למחלה קלה אם תידבקי בה.
תבררי בחו"ל אם ניתן שם לרכוש את החיסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פעוט תוך טעות בגילדפי31/12/2007
הי
יש לנו בן פעוט בן חודש אחד אשר בבדיקה אצל הרופא שלו שאמורה היתה רק לעקוב אחר התפתחותו, הרופא התבלבל וכנראה מפני שבננו גדול באופן יחסי לגילו- שוקל מעל +5 קילו,
רופא הילדים שלנו חיסן אותו למחלות הבאות (על אף ששאלנו אותו אם לא צריך לחכות עד גיל חודשיים) :
1. Diphtheria
2. Tetanus
3. Pertussis
4.IPV) Polio
5. Hib
האים לחיסון המוקדם תהיה השפעה על התפתחותו של הפעוט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון מוקדם
ד''ר דני מירון31/12/2007נראה שאכן קיבל מוקדם מידי ושיהיה צורך לחזר על החיסון בגיל חודשיים. התייעמי עם טיפת החלב במקום מגורייך
סביר להניח שלא תהיה שום השפעה על התפתחות התינוק.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שפעתחיה30/12/2007
שלום ד"ר,
איני יודעת אם כדאי לחסן את בני בן ה-7 נגד שפעת. אני חוששת שמא הוא יחלה בגלל החיסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יחלה
ד''ר דני מירון31/12/2007א. צריך לחסן אף כי כעת מעט מאוחר
ב. לא חולים מהחיסון אלא ממחלה וירלית שקיננה בילד בעת החיסון
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)