מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון פרבנררויטל16/03/2008
שלום רב,
חיסנתי את שני ילדי, ילדה בת שנה ושבעה חדשים ןתינוק בן 3 חדשים במנה הראשונה של החיסון.
הסתבר לי, בדחילו וברחימו, שיש להוסיף עוד מנות, למרות שהרופאה לא אמרה על כך דבר.
גם האחיות נראו מבולבלות ולא החלטיות בעניין. מדוע אין הנחיות ברורות ?
כמה עוד מנות יש להוסיף לכל אחד מהם , ובאילו הפרשי זמן?
האם שבוע הפרש בין הפרבנר לזריקת החיסון המחומש לתינוק מספיקה או שעלי לדחות אותה בטיפת חלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון פרבנר
ד''ר דני מירון18/03/2008שלום
יש בטיפת חלב ובמרפאות הקהילה הוראות מפורטות בעניין חיסון הפרבנר.
לגבי ביתך הגדולה- היא זקוקה לעוד חיסון אחד לאחר חודשיים
לגבי ביתך הצעירה- היא זקוקה לעוד שני חיסון נים בגיל 5 ו - 7 חודשים וחיסון רביעי לפחות 6 חודשים אחרי החיסון השלישי.
אפשר לחסן בפרבנר בכל רווח מחסונים אחרים או ביחד איתם
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון מדבקדנה מ.14/03/2008
אני רוצה להתחסן נגד אבעבועות מהר כדי להכנס להריון. יש לי תינוק בן 11 חודש. האם החיסון עצמו יכול להדביק אותו ? הרופא שלו המליץ לי לא לחסן אותו לפני גיל שנה וחודשיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון אעבועות רוח
ד''ר דני מירון15/03/2008תוארה הדבקה מילד לאחר ההתחסנות אך היא מאד, מאש נדירה. לא נראה לי שילדך יידבק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענת12/03/2008
מאיזה גיל אפשר לתת לילדה חיסון לסרטן צוואר הרחם והאם אתם ממליצים על החיסון הזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון כנגד סרטן צוואר הרחם
ד''ר דני מירון15/03/2008מגיל 9 ורצוי לא יאוחר מגיל 11-12. מקסימום גיל - 26.
מומלץ החום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אבעבועות טרם הריוןדפנה09/03/2008
שלום,
בתי כמעט בת שנה. אני אינני מחוסנת נגד אבעבועות ומעוניינת להכנס להריון בקרוב.
רופא הילדים המליץ לי שנתחסן שתינו במקביל. הבנתי כי יש להמתין 3 חודשים בין החיסון שלי ובין כניסה להריון. שאלותי:
1. 3 חודשים המתנה אחרי החיסון הראשון או אחרי הדחף (ואז מדובר על לפחות 4 חודשים) ?
2. האם כשתמלא לבתי שנה ניתן לחסן אותה קודם נגד אבעבועות ואח"כ (ובאיזה הפרש זמן) את חיסוני השנה הניתנים בטיפת חלב, כשהמטרה היא כמובן שנתחסן שתינו מוקדם ככל הניתן כדי לא לעכב את ההריון הבא ?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המתנה
ד''ר דני מירון11/03/2008שלום
3 חודשים לאחר מנת הדחף שלך
בילדים אפשר לתת את חיסון האבעבועות רוח יחד או בהפרש של חודש מחיסון ה - MMR* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דפנה11/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםכ.05/03/2008
מה דעתכם על כל החיסונים שצריך לתת לילדים כיום - האם זה לא מחליש את הגוף שלהם לטווח הארוך ומונע מהם את היכולת להתמודד היטב עם וירוסים?
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסן לחסן
ד''ר יצחק סרוגו09/03/2008כל החיסונים החדשים מיועדים למנוע מחלות קשות. בהחלט כדאי שתינוקך יתחסן באופן טבעי. אבל שיתחסן טבעית כנגד נגיפים לא סוכנים למה לסכן אותו בהתנסות עם מחלות קשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון בזמן שיעולרינת05/03/2008
בני בן שנה ושבועיים. סבל לאחרונה מדלקות אוזניים חוזרות. רופא הילדים המליץ על חיסון הפרבנר. אנו מעוניינים לחסנו אולם הוא משתעל שיעול ליחתי תקופה די ארוכה ( היות והיה חולה לפני כשבועיים). יש לציין כי הוא משתעל בלבד (ללא חום וריאות נקיות). האם ניתן לחסנו? כמה מנות חיסון יהיה עליו לקבל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסן לחסן
ד''ר יצחק סרוגו09/03/2008ניתן בהחלט לחסנו למרות השיעול. רק מחלת חום משמשת הורית נגד.הוא צריך 2 מנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרבנארורד03/03/2008
בתי בת חצי שנה בדיוק. קיבלה את המנה הראשונה של חיסון הפרבנאר ב-18/12. נרשם לנו שלא לתת את המנה השנייה לפני ה-12/02. לא הצלחנו להשיג את החיסון עד לא מזמן. האם יש בעיה במתן החיסון השני כמעט שלושה חודשים לאחר המנה הראשונה (במקום חודשיים)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסן לחסן
ד''ר יצחק סרוגו09/03/2008אין בעייה לתת אחרי 3 חודשים אבל צריך להשלים את החיסונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אבעבועותענת03/03/2008
שלום
בתי בת ה-8 חוסנה באבעבועות.
האם היא יכולה עדיין להדבק במחלה? והאם המחלה תהיה יותר קלה במידה ונדבקה?
כמו כן קיבלה את המחומשת שהיתה תינוקת.
כרגע עומדת לפני חיסון של כיתה ב'.(לא זוכרת מה בדיוק)
האם יש איזו בעיה מבחינת החיסונים? כלומר קיבלה מחומשת ועכשיו חיסון של כיתה ב'?
אודה לתשובתך המהירה.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים על השאלה
ענת09/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון אבעבועות רוח
ד''ר דני מירון11/03/2008שלום
במידה וקיבלה רק חיסון אחד יש סיכוי שתחלה שוב אף כי המחלה תהיה קלה 0אך מדבקת). רצוי לחסנה שוב.
כעת תקבל משולשת דיפטריה, טטנוס ושעלת - אין בעיה עם החיסונים האלה.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות חיסון רוטה טק ופנאמוקוקליאת03/03/2008
שלום רב,
בני בן 3 חודשים.
קיבל 2 מנות רוטה טק ומנה פנאמוקוק.
לפי מספר גורמים אין ממש החלטה כל כמה זמן לחכות בין חיסון לחיסון.
הרוטה בין 4 ל - 10 שבועות (הרופא, האחות וטיפת חלב חלוקים בדעות)
והפנאמוקוק בין 6 ל - 12 שבועות.
מה הטווח הרצוי לפי משרד הבריאות או הגוף האחרי על החיסונים?
בברכה,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משכי זמן בשנה ראשונה
ד''ר דני מירון11/03/2008רוטה טק - 4-10 שבועות ובלבד שהחיסון השליש לא יינתן אחרי גיל - 32 שבועות
פרבנר - 3 הראשונות - חודשיים והרביעית לאחר חצי שנה מהשלישית ולאחר גיל שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אבעבועותשרון01/03/2008
שלום,
בני בן שנה ושמונה חודשים האם קיים חשש לחסן אותו נגד אבעבועות, במהלך ניסיונות מצידי להרות (חליתי במחלה בילדותי)
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסן לחסן
ד''ר יצחק סרוגו09/03/2008אין בעייה לחסן אותו ומומלץ כמה שיותר מהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אנטיטטנוסיפית01/03/2008
שלום,
האם מסוכן לקבל חיסון אנטיטטנוס במהלך הריון?
והאם הופעת חום לאחר קבלת החיסון היא תופעה נורמלית?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מסוכן
ד''ר דני מירון11/03/2008הי
לא מסוכן ואפילו רצוי כדי להעביר נוגדנים לעובר
יכול להיות חם אף כי לא שכיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מקורליאת27/02/2008
שלום אני בת 32
מאז ומתמיד סבלתי מקור זה אומר שברגע שאני מרגישה שקצת קר במיוחד אם אני הולכת בלי נעליים וקר לי אני מתחילה להתעטש והאף שלי מתחיל לנזול העניים דומעות לי ואני מרגישה כאילו אני לפני שפעת
הטיפול הביתי שלי שעוזר לי בדרך כלל הוא למרוח את עצמי בערק לשתות כוסית יין ולהיכנס למיטה אם אני עושה את כל זה ממש מיד (בנוסף אני לובשת משהו מחמם) הכל עובר לי כמו בקסם
מה קורה פה ? האם יש פיתרון קצר יותר? למה זה קורה לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ???
ד''ר דני מירון01/03/2008לא נראה לי שבעתיך שייכת לפורום זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםמורן26/02/2008
ילד בן 8 אלרגי לקרדית אבק הבית ,חתול ,ניקל,אופיק דרמטיטיס,ואסמה,השאלה שלי היא הוא לא קיבל את החיסונים של כיתה א-ב. מלבד חיסון טטנוס בבית חולים פניתי לאגודת האחיות ולא קיבלתי מהם תשובה מטיפת חלב אמרו שהם לא קשורים לאן אני פונה ודבר נוסף האם זה לא גורם בעיה שהילד לא מחוסן עם שלל האלרגיות שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים
ד''ר דני מירון26/02/2008שלום
על פניו לא נראה לי שיש בעיה לחסן את הילד . תפנה ללשכת הבריאות הסמוכה, ההחלטה בידם.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס Aנדב25/02/2008
שלום רב!
בתוצאות בדיקות דם שביצעתי,בדיקת הפטיטיס A יצאה גבולית.האם זה נכון שאין צורך לבצע בדיקה נוספת כדי לקבוע - חיובי/שלילי,אלא אם כן אני נוסע לחו"ל למדינות מסוימות?(כך נאמר לי ע"י רופא המשפחה). האם במידה והתשובה היא חיובית,זה לא מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס A
ד''ר דני מירון25/02/2008הי
לא ברור מה הבדיקה שעשית. פשוט יותר לרבל חיסון וזהו
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגל לאחר חיסון הפרבנאררותי25/02/2008
שלום רב.
אתמול חיסנתי את בתי בת השנה ועשרה חודשים בחיסון הפרבנאר. היום בבוקר היא קמה עם כאבים ברגל וקצת צליעה - האם יש מקום לדאגה או שזה קצת כואב מהזריקה.
2. האם לעשות לה את המנה השניה. כי הבנתי שעד גיל שנתיים צריך לעשות 2 .
תודה רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לפרבנר
ד''ר דני מירון25/02/2008הי
התגובה לפרבנר צפויה וחולפת
תחסני עוד חודשיים וזהו
ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)