מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסונים בגיל 3טלי26/12/2007
שלום רב
בני בן 3 הוא התחסן בטיפת חלב בכל החיסונים המומלצים שם. רציתי לדעת איזה עוד חיסונים הוא צריך ויכול לקבל.. שמעתי אמהות מדברות על חיסון נגד מחולל הגורם דלקת קרום המוח אך יותר מזה איני יודעת. בנוסף האם עדיין ניתן לחסן אותו נגד אבעבועות?
תודה רבה, טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון רוטה
ד''ר דני מירון29/12/2007שלום
בעצם נתת לה המנה הראשונה מעבר לגיל בו היא מותרת. את לא יכולה להמשיך ולחסן מאחר וגיל 32 שבועות - כמעט 8 חודשים (אם מדובר ברוטטק) זה הגיל בו מסיימים את החיסון
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה25/12/2007
חיסנתי את ביתי בגיל 8 חודשים חיסון הרוטה.
מהו המועד שבו צריכים לחסן הרוטה - האם פיספסתי את המועד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לרוטה
ד''ר דני מירון29/12/2007בעצם נתת לה את החיסון הראשון מעבר לתקופה בה הוא מותר. אינך יכולה להמשיך ולחסן מאחר ולגבי רוטטק זהו המועד בו צריך להשלים את החיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסונים בגיל 3 שנים
ד''ר דני מירון29/12/2007שלום
סליחה על הטעות בתשובה הקודמת שהייתה אמורה ליתן לשאלה אחרת. בגיל 3 מומלץ לחסן כנגד אבעבועות רוח בשתי מנות בהפרש של 3 חודשים כדי שיהיה מחוס בשלמות. (אף כי יש סיכוי שאת המנה השנייה יקבל בגיל 6 אם החיסון יוכנס לסל החיסונים)
לגבי החיסון כנגד פנאומוקוקס - פרבנר שימנע דלקת קרום המוח - אף כי הוא רשום עד גיל 5 שנים יעילותו היא העיקר עד גיל שנתיים. מבחינתי כל חיסון חשוב ועל כן כדאי לתת אותו.
דניו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעתעופר23/12/2007
שלום רב,
לאחר שהמתנתי הרבה זמן מכבי שירותי בריאות חסרו לחסן נגד שפעת השבוע.
אני מעוניין לקחת כמה שיותר מהר את החיסון.
הבעייה שאני סובל, קצת, מנזלת בימים האחרונים.
האם במצב זה ניתן לקחת את החיסון נגד שפעת ?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי
ד''ר דני מירון25/12/2007בוודאי ותזדרז כי השפעת החלה להגיע לישראל
ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה..אביבה23/12/2007
אני מעוניינת לחסן את ביתי רק אחרי גיל שנה,
מה הסיכונים שבכך ?
ביתי נשארת איתי ועם בעלי בבית עד גיל שנה...
תודה ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סכנות
ד''ר דני מירון25/12/2007שלום
זה שהילדה נשארת בבית לא אומר שלא תידבק למשל מאורחים (כולל מבוגרים) מזדמנים, או בביקורים אצל אחרים וכד'.
יש מחלות שמתרחשות בעיקר עד גיל שנה - למשל דלקת רום המוח על ידי המופילוס וכד'
חסני אותה כעת בבקשה רבה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לחיסוניםאביבה23/12/2007
שלום רב ,
בתי בת החצי שנה קיבלה עד היום את כל החיסונים בזמן ,אולם בתאריך ה20 לחודש לא היה מקום בטיפת חלב וקבעו לה את החיסון של החצי שנה ל8 לינואר ,באיחור של 18 יום ..
השאלה אם זה בסדר?? והאם יש סיכון ולו הקל שבקלים שמשהו ישתבש בשל האיחור בתאריך??
אודה על תשובה מהירה
תודה ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צפויה בעיה
בוודאי אמרה לך האחות שאין בעיה עם הארכת משכי הזמן בין החסונים אלא עם קיצורם.
לא נראה לי שצפויה בעיה ולא צפוי שתחלה באחד מהמחלות שכנגדם מחסנים בגלל האיחור
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםקרן22/12/2007
שלום!
שמי קרן, אני בעלי ובננו נועם בן החודשיים גרים בקפריסין. לפני יומיים הוא קיבל את החיסון הראשון שלו DTaP + IPV +HIB בדיוק כמו שנותנים בארץ. בעוד שבועיים הוא יקבל HEP B שפה מתחילים רק בגיל חודשיים ובנוסף הוא אמור לקבל חיסון שנקרא PCV (pneumococcal conjugated)
האם נותנים את החיסון הזה גם בארץ? למה הוא בדיוק? לא הבנתי מהרופא לאיזו מחלה החיסון הזה מחסן וגם באינטרנט לא מצאתי מידע בעברית (מה שם המחלה בעברית למשל?) הרופא של בני אמר שכל שנתיים שלוש פורצת בקפריסין מגפה של המחלה ובגלל זה הם מחסנים לה. אם לא מחסנים למחלה הזו בארץ, כמו שנראה לי, למה בעצם לא? האם אין את המחלה הזו בארץ יותר?
מה שכן הבנתי מהרופא זה שהמחלה הזו יכולה לגרום לדלקת קרום המוח. למה עוד היא יכולה לגרום?
שאלה נוספת בנושא החיסונים- אנחנו מעוניינים לתת את החיסונים לנועם בארץ מכיון שהחיסונים כאן מאד יקרים והרפואה כאן פרטית. נועם חוסן ב-14/12 והוא צריך לקבל את סט החיסונים הבא בעוד חודשיים (פברואר), האם בריאותית זה בסדר לתת את החיסון השני ב- 13 או ב-14 לפברואר? (יום או יומיים לפני שעוברים חודשיים מלאים). אני אומרת שחייבים לחכות חודשיים מלאים בשביל לתת לגוף את הזמן להתמודד עם החיסון הקודם, בעלי אומר שיום או יומיים לפני כן לא ישנו שום דבר. מה אתם אומרים?
תודה רבה מראש
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחת אחת
מה דעתך לשאול ובקיצור שאלה אחת אחרי השנייה ??. זה יקל לא ללכת לאיבוד בפרטים
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- prevnarפנינה21/12/2007
שלום,
ילד שלי בן שנה וחודשיים. מאז אוקטובר סבל 3 פעמים מדלקות אוזניים חריפות וטופל באנטיביוטיקה. כרגע עדיין יש נוזלים באוזניים ורופא אא"ג טוען שכנראה יחלה שוב בדלקת אוזניים.
רופא המשפחה הציע את החיסון prevnar, אך לא ידע פרטים רבים אודות החיסון. אודה על מידע בנושא:
1. כמה מנות ילד בגילו צריך לקבל (4,3,2) ובאילו מרווחי זמן?
2. עד כמה החיסון יעיל במניעת דלקות אוזניים?
3. האם היעילות היא מין המנה הראשונה?
4. מהם תופעות הלוואי, מתי מופיעים והאם החיסון בטוח (ממה שידוע עד עכשיו)?
5. כמה זמן עבר מאז שאושר לשימוש בעולם?
ועוד: האם במקרה של דלקות אוזניים חוזרות כדאי לתת טיפול אנטיביוטי מונע?
האם כדאי לתת גם חיסון וגם טיפול מונע?
אשמח אם תוכל לענות על שאלות אלו ולהפנות אותי למקור מידע אחר (באינטרנט או כל מקור מידע אחר).
בתודה מראש,
אמא דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות רבות ותשובה בצידן
ד''ר דני מירון24/12/20071. 3 מנות
2. לא יעיל במיוחד
3. לא יעיל
4. מעטות
5. מספר שנים
6. מקובל לנסות טיפול מוע למספר חודשים
7. תקלידי בגוגל OTITIS MEDIA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לפגיעל19/12/2007
פג בן חודשיים וחצי עכשיו נולד בשבוע 30
יש נו חיסון רוטה שיתן עד גיל 12 שבועות .בתחילת ינואר ימלאו 3 חודשים ואז הוא יקבל את החיסון המחומש מנה ראשונה.
אני רוצה לחסנו בפרוונאר וברוטה איך אני משלבת בין שלושת החיסונים ובמיוחד מתי לתת אותם ואילו הפרשים ?האם אין בעיה לתת אותם יחד?
כמו כן לגבי הרוטה הוא מורכב מנגיפים מוחלשים שיכולים לגרום לתופעות לואי .מה לגבי מתן החיסון לפג אם מערכת החיסון שלו חלשה יותר עכשיו כי הוא נולד פג ?
האם החיסון לא מסכן אותו בתגובות ק שות של הרוטה?
בתודה על התשובות מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לפג
ד''ר דני מירון21/12/2007ראשית - החיסון כנגד רוטה שעליו את מדברת - רוטטק מורכב אמנם מנגיפים מוחלשים אך לא מסוג שגורם למחלה באדם. אין בעיה לתת לבנך אם הוא מרכיש בטוב. אין בעיה לתת את שני החיסונים בו ביום או הכל הפרש שהוא. תתחילי פרבנר עכשין.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלתלילי18/12/2007
אני בת 37 ומזה כחודש וחצי - חודשיים משתעלת. בסוף שבוע שעבר הגיעו תוצאות הבאות:
pertusis iga ab - 4.4
pertusis igm ab - 4.4
טווח הנורמה לשתי התוצאות: infant 4-10
adults 8-11
כמו כן, c - reactive ptot. - 60
האם אני יכולה להדביק את בני בן ה-3, שחוסן בכל החיסונים של טיפת חלב?
ברצוני לציין מס' דברים שייתכן והם חשובים:
א. לבני כנראה מע' חיסון די חלשה, שכן הוא מרבה לחלות וכעת משהתחיל ללכת לגן, הוא חולה עוד יותר.
ב. לפני כשבועיים התעורר לפנות בוקר בצרחות שכואבת לו האוזן. אובחו במוקד דלקת באוזן התיכונה. לטענת הרופאה הגרון היה בסדר.
בד"כ יש לילד דלקת באוזן הזו, אך במקרים אלה זה כתוצאה מגודש ומלווה בכאב גרון שמקרין לאוזן. למרות הדלקות הקודמות באוזן, לא זכור לי על בכי או תלונה על כאבי אוזניים.
זו הפעם הראשונה שהילד ממש צרח בגלל האוזן והגרון כאמור היה בסדר.
אני מטופלת מזה כיומיים ברוקסו 150
מה עליי לעשות עם הילד? לעשות בדיקה? לתת טיפול מונע? לתת טיפול ממושך כאילו חלה?
יש לו כרגע שיעול ולעיתים אפילו נבחני, אך מצד שני הוא גם גדוש.
אודה מאוד על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת ?
ד''ר דני מירון20/12/2007לפי רמת הנוגדנים כלל לא ברור האם יש לך שעלת. בדרך כלל האבחנה מבוססת על שיעול > שבועיים + אחד מהאים: 1. שיעול התקפי, 2. חנק לאחר השיעול עם שאיפת אוויר רעשנית (WHOOP) 3. ו הקאה לאחר השיעול.
בכל מקרה אם הוחלט לטפל בך עקב שעלת צריך לטפל גם בבעלך, בילד ובשאר מי שגר איתכם בבית.
אין קשר לדלקות האוזניים של הילד
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון להפטיטיס לתינוק עם צהבתיאיר16/12/2007
בת שלנו בת חודש עדין עם צהבת. בילירובין בדם (total) הייה 11.6 שלשום, והיום ירד ל - 10. בבדיקות נוספות הכל תקין פרט לGGT שהייה 200units/l ו- GOT 49u/l.יש לציין שבילירובין ישיר הייה 0.6. הוחלט לבצע בדיקות חוזרות בעוד 3 שבועות ובינתיים לדחות את החיסון להפטיטיס.
1. האם לדעתכם דחיית החיסון מוצדקת?
2. באיזה דרך מקובל להשלים בעוד שלוש שבועות את השתי המנות הנוספות של החיסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון להפטיטיס לתינוק עם צהבת
ד''ר דני מירון20/12/2007שלום
אני מניח שהחיסון נדחה עקב מימצאים הדלקת בכבד??. יחד עם זאת היות ואין מדובר בנגיף אלא רק במעטפת שלו אינני חושב שיש הוראת נגד לתת את החיסון. בכל מקרה אפשר יהיה להשלימו אחר כך (אין בעיה עם מרווחים גדולים מהמומלץ אלא רק עם קטנים ממנו).
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון אחרי קבלת חיסון MMRחדיזי16/12/2007
לפני חודש גילתי שאני בהריון למרות ששמרתי טוב ,
היתה לי מנה אחרונה של MMRבתאריך 17,10.2007
המחזור האחרון היה לי ב 11,10,2007
אפשר לדעת מה הסיכון בו ? וכמה הסיכויים לסיכון הזה?????????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי MMR
ד''ר דני מירון20/12/2007שלום
לפי שידוע כעת לא אמור להיות שום סיבוך. פני לרופא הנשים שלך
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרבאנרשירי13/12/2007
שלום רב,
האם מומלץ לתת חיסון זה גם לבתי בת ה- 4 וחצי? עליי לציין שהיא סובלת מאז גיל חצי שנה ממחלת הפאפא (דלקות גרון החוזרות לעיתים קרובות ומלוות בחום) ובדר"כ חולה רק במחלה זו.
תודה , שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי אך לא הכרחי
ד''ר דני מירון15/12/2007שלום
החיסון מומלץ בעיקר בילדים עד גיל שנתיים שאצלם בעיקר שכיחים הזיהומים הנגרמים על ידי חיידק הפנאומוקוקוס שכנגדו קיים החיסון. מאידך החיסון רשום בילדים עד גיל 5 שנים כך שאפשר לחסן בגיל זה. אגב, אין קשר ל - FAPA שממנו סובלת ילדתך שלגביו עדין לא הוכח גורם זיהומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בהריוןד13/12/2007
שלום
היו לי בעבר התקפי הרפס וגינאלי
אני כרגע בשבוע 34 ויש לי התקף כרגע האם זה אומר שאצטרך ללדת בקיסרית?
מאיזה שבוע יש סיכון לעובר וחייבים לעשות קיסרית?לא עדיף לי לקבוע מראש לידה קיסרית
במקום לחכות ליום הלידה הטבעי ולקחת סיכון שהרופאים לא יספיקו בזמן לעשת ניתוח?
אני מאוד דואגת לעובר ואני יודעת שאם יהיה לי הרפס ביום הלידה זה מאוד מסוכן.
שאלה אחרונה האם מותר לקחת כדוי זובירקס ?ממתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס בהריון
בדרך מקובל לבצע ניתוח קיסרי אם ביום הלידה עצמו נמצאים נגעים בפות או בצוואר הרחם המתאימים להרפס.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון חצבתאורית13/12/2007
תודה על תשובתך המהירה. האם יש סיכון לחסן את הילד כאשר יש לי תינוקת בת שלושה חודשים , הוא כל הזמן מתקרב אליה וגם נוגע בה
האם יש סיכון לאחר החיסון למגע עם ילדה בת 14 שסיימה לפני 3 חודשים טיפולים כימוטרפיים ובעברה לא חוסנה בחיסון נגד חצבת מעולם? האם מותר לילד לאחר החיסון להיות בקרבתה או שצריך לנקוט זהירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צפויה בעיה
אין הוראת נגד לחסן כנגד חצבת בנוכחות תינוקות קטנים או מדוכאי חיסון בבית
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוחענת12/12/2007
בני חולה באבעבועות רוח. ואני בהריון בשבוע 34. בילדותי חליתי באבעבועות רוח.
האם יש סיכון (לדעתי לא) ?האם יש משהו שצריך לבדוק? האם יתכן מצב של הידבקות שניה במחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה שאין דאגה
ד''ר דני מירון12/12/2007שלום
לפי שידוע אם אכן חלית בגיל צעיר כפי שאת מוסרת הרי שאת מחוסנת ולא תחלי ועל כן אין
דאגה. זיהום חוזר הוא נדיר מאד אם בכלל
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)