מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סכנה לחסן בסמוך לחיסון של כלברעות14/02/2008
האם קיימת סכנה לחסן חיסון של גיל שנה וחיסון כלבת תולעת הפארק וכיו"ב לכלב החי איתנו בבית? השאלה היא האם חיסון לילד מחליש נקודתית את מערכת החיסון שלו כך שחלילה יהיה חשוף לחיידקים מהכלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסוני כלב ותינוקות
ד''ר יצחק סרוגו14/02/2008אין שום קשר. לא לדחות אף אחד מהחיסונים שלא יצאו מקופחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחגית13/02/2008
בתי בת 3.5 חודשים ורציתי לברר בקשר לחיסונים החדשים שיש והאם כדאי לחסן את הילדה והאם אני יכולה בגיל כזה?
מה לגבי ה"רוטה"?
האם יש חיסונים אחרים שיש וכדאי לחסן תינוקות. אודה מאוד על תשובה, חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים בשנה הראשונה לחיים
ד''ר דני מירון13/02/2008שלום
אפשר וצריך לחסן בחיסון כנגד רוטה מסוג Rotarix ( רוטריקס) - מנה ראשונה כעת ולא יאוחר מגיל 20 שבועות ומנה שניה לאחר 4 שבועות ולא יאוחר מגיל 24 שבועות
כדאי לחסן גם כנגד פנאומוקוקוס בחיסון שנקרא פרבנר - 3 מנות בהפרש של חודשיים ומנה נוספת לאחר חצי שנה
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרברדניאלה11/02/2008
בני בן חצי שנה, את המנה הראשונה של הפרבנר קיבל בגיל 3.5 חודשים ובגיל 5.5 חודשים כשהיה אמור לקבל את המנה השניה היה חולה ולכן דחינו את החיסון.
האם ניתן לחסן כעת? כאשר המרווח בין המנות הוא גדול מ - 8 שבועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסני
ד''ר דני מירון12/02/2008כן
אין בדרך כלל בעיה עם מרווח ארוך מעט מהרגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבנות יתר-חודש אחרי חיסון גיל שנהטלי10/02/2008
שלום רב,
בתי בת שנה וחודש. לפני כחודש לערך קיבלה חיסון של גיל שנה ולאחר שבוע היו תופעות של חום 4 ימים ולאחר מכן פריחה.
מאז ועד להיום קיבלה הצטננות עם אף סתום.
יש לציין שהילדה הייתה מאוד רגועה..וישנה טוב. (מאז החיסון) היא פשוט לא רגועה...כל הזמן עצבנית, לא מוכנה לקחת מוצץ (שהיתה מחוברת אליו כל היום), כל הזמן רוטנת ובוכה ולא מוכנה לישון בלילות..אני ממש רבה איתה כדי שתירדם (ממש צריכה להחזיק אותה על הידיים בערך שעה היא רק משתוללת עד שנרדמת)...
לא יודעת מה לעשות..אני ממש בחוסר אונים....מדובר על ילדה מאוד שקטה ורגועה ומאז החיסון ממש החלה להתפרע......
האם יכול להיות שהחיסון עשה לה משהו????
דואגת מאוד!!!
יש לציין שהרופאה שלה שללה כל דבר אחר וביקשה שנעקוב ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה לי
ד''ר דני מירון12/02/2008שלום
לא נראה לי שיש קשר לחיסון גיל שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך להודעה קודמת-חיסון לפני הריוןיוליה10/02/2008
בהמשך לשאלתי הקודמת -
האם בתור מבוגר שלא חלה באבעבועות, אני אמורה לקבל חיסון אחד (פעם אחת) כנגד המחלה, או שני חיסונים כאלו, על מנת להשיג רמת נוגדנים רצויה? אם כן, מה הפרש הזמנים בין החיסונים?
האם קופ"ח (מכבי) משתתפת בקניית החיסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
ד''ר דני מירון12/02/2008לגבי השאלה הראשונה - ראי תשובה קודמת
החיסון לדעתי ניתן במושלם בהנחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אבעבועות ואדמת לפני הריוןיוליה10/02/2008
שלום רב,
אני בת 32, לפני ההריון הראשון שלי. בדיקות שערכו לי הראו שאין בגופי נוגדנים לאבעבועות רוח (לא חליתי בזה מעולם) ולאדמת יצא רמת נוגדנים 15 (למרות שחליתי בה בילדות, וכן חוסנתי בכיתה ו'). הרופאה המליצה על חיסון כנגד אבעבועות וכן MMR כנגד אדמת (וחצבת וחזרת).
שאלותיי - 1. האם לבצע את שני החיסונים יחד באותו יום (כמו שהציעו לי), או להמתין ביניהם? וכמה זמן? האם הם סותרים או מפריעים אחד לשני?
2. האם יש סיכון בחיסון כנגד אבעבועות, שיגרום לכך שבגיל מבוגר אקבל שלבקת?
3. האם מתן שני החיסונים יחד יחליש אותי יותר, או יגרום להופעת מחלה קלינית?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחסני בבת אחת
ד''ר דני מירון12/02/2008שלום
אפשר לקבל את שני החיסונים באותו היום או בהפרש של חודש בינהם. הם אינם מפריעים זה לזה. . אגב, צריך לקבל חיסון שני כנגד אבעבובות רוח אחרי חודש.
הסיכון לקבל שלבקת נמוך בהרבה במתחסנים בהשןןאה לאילו שחלו
לא צפוי שתיופיעו תופעות משמעותיוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון רוטה-טקUS10/02/2008
שלום לד"ר,
בתי בת 12 שבועות ו- 4 ימים.
האם עוד אפשר להתחיל במנה הראשונה או שחלון ההזדמנויות עבר?
כלומר, האם יעיל? (אני מניחה שלוח הזמנים שנקמע לחיסונים קשור ביעילות החיסון).
לכמה זמן "תופס" החיסון. האם זה לעונה כמו שפעת או למספר שנים?
האם יש תופעות לוואי? קראתי בשגלגול הקודם של החיסון היו.
מצטערת על ריבוי השאלות, רופא הילדים אליו הלכתי עמוס מאוד ותחנת הרכבת שיש שם לא מאפשרת לו לצערי זמן להתייחס לכל שאלה...
אני מתלבטת האם לחסן, ותשובות אלה יעזרו לי להחליט.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיבון נגד רוטה
ד''ר יצחק סרוגו11/02/2008את פיספסת את הרוטטק אבל את יכוןלה לתת בהחלט את הרוטריקס שניתן בשתי מנות.
לחיסון מעט תופעות לוואי לא משמועיתיות.
והחיסון הוא כנגד הזניטם השכיחים שעושים את מחלת השלשלול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לשאול להבדל בין רוטהטק לריקס?
US11/02/2008מדוע זה 2 מנות וגילאים שונים והשני 3 מנות?
מה בטוח יותר?
כי הרופא שלי רשם לי רוטה טק למרות הגיל, אמר שלא פספסתי עדיין. בגלל זה אני מבולבלת.
עד מתי אפשר? 12 שבועות + כמה ימים? העניין של הגיל הוא ממש קריטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לתינוקיוליה10/02/2008
שלום, אני עומדת ללדת ורציתי לדעת האם יש חיסונים כלשהם שנותנים לתינוקות? האם יש כאלו שנוהגים לחסן באופן פרטי בפני מחלות כלשהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לתינוק
ד''ר יצחק סרוגו10/02/2008לתינוקך יש מספר חיסונים שנונתנים בטיפת חלב. ויש מספר חיסונים שנותנים בקופת חולים שלך.
מצורף המידע של משרד הבריאות
10 פברואר 2008
ד' אדר א תשס"ח
מידע להורים על חיסונים חדשים המומלצים בגיל הילדות
להלן מידע על חיסונים חדשים לילדים, המומלצים על ידי משרד הבריאות ומאושרים לשימוש בישראל. החיסונים נמצאים בשימוש במדינות המתקדמות בעולם אך עדיין אינם ניתנים בתחנות טיפת חלב בגלל מחסור בתקציב. משרד הבריאות פועל להשגתו לשם מתן חיסונים אלו בתחנות טיפת חלב ובבתי הספר בעתיד.
המידע על חיסונים אלו מועבר אליכם כדי לאפשר לכם להחליט אם ברצונכם לחסן בחיסונים אלו את ילדיכם באופן פרטי (תמורת תשלום), או באמצעות הביטוח המשלים בקופות החולים. כיום ניתן לרכוש אותם עם מרשם רופא בבית מרקחת פרטי. אנשים שרכשו ביטוח משלים בקופת חולים זכאים לקבל את חלקם בהנחה בקופת חולים במחיר מוזל. כאשר רוכשים חיסון בדרך זו מומלץ לתת אותו בהקדם ואם אפשר אז ביום הקניה. יש לשמור אותו עד השימוש על המדף במקרר (לא בדלת ולא בתא ההקפאה). אנא הביאו את פנקס החיסונים בבואכם לקבל את החיסון.
להלן מידע מפורט בנוגע לארבעה החיסונים החדשים שאינם כלולים בסל הבריאות.
1. חיסון נגד אבעבועות רוח
המחלה
אבעבועות רוח היא מחלה נגיפית מדבקת מאוד. היא מתבטאת בחום גבוה מלווה פריחה עם שלפוחיות. בישראל נפטרים מסיבוכי המחלה (דלקת ריאות או דלקת מוח) 1-2 אנשים בשנה. סיבוכים נוספים: זיהום קשה בעור, דמם, דלקת כליות דלקת המוח ודלקת ריאות. שיעור הסיבוכים גבוה יותר במתבגרים ובמבוגרים. כשלוש מאות אנשים מאושפזים כל שנה עקב סיבוכים אלו.
מדוע כדאי להתחסן?
כדאי להתחסן משום שבזכות קבלת החיסון מרבית מקבליו לא יחלו באבעבועות רוח במהלך חייהם. גם אם אדם שקיבל חיסון יחלה במחלה, היא תהיה קלה יותר מאשר אצל אדם שלא חוסן .
החיסון
השם המסחרי של החיסון שנמצא היום בשימוש בישראל הוא ורילריקס. הוא מורכב מנגיפי אבעבועות רוח אשר עברו תהליך שהחליש אותם בכדי שיוכלו להעניק הגנה בלי לגרום למחלה. החיסון יעיל ובטוח. החיסון מומלץ על יד משרד הבריאות לכל הילדים בני שנה ומעלה שלא חלו בעבר באבעבועות רוח או שלא חוסנו או שנבדקו ונמצאו ללא נוגדנים.
ניתן לחסן את הילד באותו יום יחד עם חיסונים אחרים, אך אם הוא לא ניתן יחד עם החיסון נגד חצבת, חזרת ואדמת יש לשמור על זמן של חודש ביניהם. אפשר לתת אותו גם לילד שאמו בהריון.
החיסון ניתן בשתי מנות. המנה הראשונה מאושרת מגיל שנה ומעלה. את המנה השנייה בילדים בני פחות מ-12 שנים יש לתת לפחות 3 חודשים אחרי המנה הראשונה. מנה שנייה בבני 13 שנים ומעלה יש לתת ברווח זמן של 4-8 שבועות.
החל מאמצע שנת 2008 ינתן החיסון לילידי 2007 לבני שנה בתחנות טיפת חלב. החל משנת הלימודים תשס"ט הוא ינתן לתלמידי כתות א' במסגרת שירות הבריאות לתלמיד. לכן מומלץ שהורים לילידי השנים 2002 עד 2006 יחסנו באופן פרטי את י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה - ebvלינוי07/02/2008
ביתי בת 3 ו 10 חודשים ביצעה בדיקות ולהלן התוצאות:
VCA IgM (POS), VCA IgG (POS),
EBNA IgG (NEG)
EBV Primary infection
ברצוני לקבל פיענוע לתוצאות הבדיקות.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור
ד''ר דני מירון07/02/2008למה נלקחה הבדיקה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה מקבלים את חיסון הפרבנר?גילי07/02/2008
בקופ"ח? צריך הפניה?
ביתי בת 4 חודשים, אם אתחיל כעת, כמה מנות היא תקבל ובאילו גילאים?
והאם ניתן במקביל לחסן מחומשת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרבנר
ד''ר דני מירון07/02/2008שלום
החיסון נמצא היום בקופות במושלם אך לפחות באחת מהן בגילאים צעירים גם לללא צורך במושלם.
בגיל 5 חודשים היא תקבל חיסון ב 4 6 8 חודשים ועוד אחד אחרי גיל שנה
אין בעיה לתת חיסון זה עם כל חיסון אחר
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לתינוקרוני05/02/2008
שלום,
יש לי ילד מקסים בן חצי שנה שעדיין לא קיבל שום חיסון.
מה דחוף לקבל ומה אפשר לדחות?
איזה מהחיסונים שבעים ביחד (המשולש והמשושה) רצוי להפריד ולא לקבל ביחד עם האחרים.
מה דחוף במידה והתינוק הולך לבריכה ובה במגע עם ילדים אחרים?
אגב הוא עדיין יונק.
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה חיסונים חשובים
ד''ר יצחק סרוגו06/02/2008לצעערי את צריכה לתת את כל החיסונים. לא ניתן היום לפצל את החיסונים משום שכמעט לא ניתן להשיג חיסונים מפוצלים. יש בקהילה שעלת שדהיא מחלה קטלנית בתינוקות ולכן כדאי לחסן בחיסון המחומש. היום יש חיסונים חדשים שביחד עם המקובלים חשובים לתינוקך והם בטוחים מאוד.
אל תסכני אותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון Meningokokken-Cאילנית04/02/2008
שלום,
אנחנו בשליחות בהולנד וממליצים לחסן את בתי בת השנתיים וחודשיים בחיסון ושמו
Meningokokken C. מה דעתך בנדון והאם ידועות תופעות לוואי לחיסון זה.
תודה,
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשקול בחיוב
ד''ר דני מירון05/02/2008שלום
במידה וחיידק זה שכיח בהולנד והחיסון ניתן כשגרה או מומלץ על ידי רופאי הילדים שם כדאי לשקול בחיוב (תתיעצי עם רופא הילדים שלכם שם). מדובר בחיסון הנקרא מצומד - הכוונה מרכיב מדופן החיידק שמחובר לחלבון בדומה לחיסון כנגד חיידק ההמופילוס שניתן לתינוקות בשנה הראשונה לחיים ועל כן הוא בטוח.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרבנר-קניית חיסוןליאת03/02/2008
שלום
בני בן ה8 חודשיים, אם הבנתי נכון אחרי שהוא יקבל את המנה הראשונה, הוא יקבל את השנייה בגיל 10 חודשיים(אחרי 8 שבועות)ואת השלישי 8 שבועות אחרי כשהוא יהיה בן 12 חודשיים=שנה)????
והאם ניתן לקנות את שלושת המנות ביחד?זה יכול להחזיק במקרר מספיק זמן-מפחיד אותי החוסר של החיסון בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כדאי
ד''ר דני מירון03/02/2008שלום
לא כדאי ולו משום תנאי האחסנה במקרר שלך אינם אופטימליים וללא בקרת טמפרטורה ומערכת מגבה בעת הפסקת חשמל.
אל דאגה, המחיר הוזל וצפוי שיהיו מספיק חיסונים בישראל
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוטה וירוסמנחם01/02/2008
בנה של אחותי (בן חצי שנה ) חוסן היום בחיסון נגד רוטה וירוס ולי יש תאומים פגים בני 5 חודשים (נולדו חודשיים טרם זמנם ) האם ישנה סכנת הידבקות או כל סכנה אחרת במידה ויהיו באותו חדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צפויה
ד''ר דני מירון02/02/2008שלום
לא צפויה סכנה. אגב, אם הם צעירים מגיל 20 שבועות אולי כדאי לחסנם ?. אחד החיסונים הקיימים בישראל יכול להינתן (מנה ראשונה) עד שבוע זה.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון דרך הפה ופליטה/הקאהמירב31/01/2008
שלום רב,
ביתי בת 6 שבועות קיבלה את המנה הראשונה של חיסון הרוטריקס, ולאחר כ- 3.5 שעות פלטה/הקיאה כמות חריגה.
האם החיסון נספג בגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורב לודאי שכן
ד''ר דני מירון01/02/2008מאחר וזמן המעבר במעי של תינוקות הוא קצר, קרוב לוודאי שהנגיף המוחלש שבחיסון הגיע למעי הדק שם הוא פועל ליצירת החיסוניות. בכל מקרה אין לתת מנה נוספת. כדאי להשיל םאת המנה השניה בהקדם האפשרי - עוד 4 שבועועת.
דני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)