מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה האם אפשר להידבק בדרך הבאה באיידס בבקשהמיכאל17/01/2020
עם ניפצעתי וירד לי דם (הרבה דם) וביקשתי מאיש מסויים תחבושת , והוא החזיק את התחבושת הזאת ביד שלו והוא נתן לי את התחבושת הזאת ו5 שניות אחרי שהוא נתן לי את התחבושת הזאת שמתי אותה מעל הפצע שלי בזמן שירד לי הרבה דם ולחצתי עם התחבושת חזק , יש אפשרות להידבק באיידס בדרך הזאת (בהנחה שלאיש הזה יש איידס והיה לו פצע פתוח עם דם באצבע שלו מתי שהוא הביא לי את התחבושת הזאת ויצא טיפה דם שלו בתחבושת הזאת)?
ועם לא ניתן להידבק באיידס בדרך הזאת אז מה הסיבה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשש לאיידס
ד''ר אריק האס18/01/2020שלום רב,
אין חשש להדבקה בנגיף HIV בנסיבות שתוארו. נא לפנות לרופא המטפל שלך עם שאלות נוספות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על התשובה המהירה ויש לי עוד שאלה בבקשה
מיכאל20/01/2020מה הסיבה שלא ניתן להידבק בדרך הזאת בhiv?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פרבנר ואחוזי התחסנות הגוףחן06/01/2020
שלום
ידוע לי שחיסון פרנבר כולל שלוש מנות כשהאחרונה בגיל שנה .
השאלה: בכמה מעלה המנה האחרונה את שיעור ההתחסנות של הגוף ? מכמה אחוזים לכמה אחוזים ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון פרבנר
ד''ר אריק האס07/01/2020תודה על השאלה.
המנה של חיסון נגד פנאומוקוק הניתנת מגיל 12 חודשים הינה מנת דחף. התפקיד של מנת דחף אינו 'להוסיף אחוזי התחסנות' אלא 'להזכיר' לגוף כיצד ליצור תגובה חיסונית טובה. תופעה זו חשובה כדי לשמור על חסינות מיטבית לאורך הזמן.
כאשר מנת דחף מומלצת על ידי משרד הבריאות, חשוב מאוד לקבל אותה כדי לקבל הגנה מיטבית על ידי החיסון.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום לאחר חיסון MMRVעינת02/01/2020
שלום
קראתי שתוך 5-12 יום ממתן חיסון המרובעת יכול להיות חום. השאלה כמה זמן זה סביר שחום כזה ימשך ?
תוך כמה ימים החום צפוי לעבור ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חום לאחר חיסון MMRV
ד''ר אריק האס02/01/2020תודה על השאלה. החום יכול להימשך מספר ימים. במידת הצורך, יש לפנות לרופא מטפל.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה כמה ימים?
עינת02/01/2020השאלה כמה ימים סביר שחום כזה ימשך ומתי לגשת לרופא ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעת לתינוקות מתחת לחצי שנהדוד26/12/2019
שלום,
הבת שלי באמצע ינואר תהיה בת חצי שנה ובראשון לינואר נכנסת למסגרת של גן.
האם בריאותית ניתן לחסן את התינוקת כ 10 -14 ימים לפני שתהיה בת חצי שנה? ראיתי שההמלצות לחסן מגיל חצי שנה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון נגד שפעת
ד''ר אריק האס26/12/2019תודה על השאלה.
אין אפשרות לתת חיסון לפני הגיל הימנימום. מומלץ לילדים לקבל את החיסון מגיל 6 חודשים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר ל לחצבת אישה בהיריוןלאה03/10/2019
שלום וברכה.אני בחודש השני להיריון בעלי עשה לפני שבועיים חיסון mmr בעקבות נסיעה לחול.אתמול נהיה לו קצת גירודים בראש ופריחה קלה בגוף .בפעם האחרונה שנבדקתי לאדמת וחצבת יצא לי נוגדנים ברמה גבולית ולפי מה שרשום בפנקס חוסנתי פעם אחת בלבד ואני לא יכולה כרגע להתחסן בגלל ההיריון.האם הוא יכול להדביק אותי בגלל הפריחה הקלה או עליי לשמור מרחק ממנו או שהחיסון המוחלש לא יכול להדביק ?נורא לחוצה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשה בהריון שבעלה חוסן נגד חצבת
ד''ר אריק האס15/10/2019לאה,
תודה על השאלה.
הזן התרכיבי של חצבת אינו מועבר מאדם לאדם. אי לכך, אין לקשר סימנים שלך לזה שבעלך קיבל חיסון.
עלייך להשלים מנות חיסון נגד חצבת, חזרת ואדמת על פי ההמלצות אחרי סיום ההיריון.
בברכה,
ד"ר אריק האס
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועדי מתן חיסונים צהבת A ו Bעדי13/09/2019
שלום רב. בני בן שנתיים, ובשלב זה מתחיל לקבל חיסונים לצהבת A וB. אשמח לדעת אם אין בעיה לתת את החיסונים במועדים די קרובים (מנה ראשונה חיסון צהבת b שבועיים אחכ חיסון צהבת A, ושבועיים אחכ מנה שנייה של חיסון צהבת b).
תודה מראש,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסונים נגד דלקת כבד A ו-B
ד''ר אריק האס13/09/2019מותר לקבל חיסונים אלה בו זמנית או בכל רווח זמן ביניהם.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לוירוסשמעון26/08/2019
תוך כמה זמן בערך מת וירוס הכלבת מהרגע שהוא נוגע במים ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הישרדות נגיף הכלבת במים
ד''ר אריק האס13/09/2019אין מידע על זמן הישרדות הנגיף במים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום שלשולים והקאות במשך שבוע ימיםיעקב24/08/2019
הנכדה שלי מאושפזת בבית חולים בתאילנד (טיול). היא סובלת מעל שבוע מחום שלשולים והקאות. בבדיקת דם שנערכה שם הם חושבים שזה מעקיצה או קרציה. אני מצרף את טופס הבדיקה.
תודה מראש על התייחסות מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאת בדיקה
ד''ר אריק האס13/09/2019הבדיקה הראשונה שצירפת אכן בודק לחידק בשם ריקטסיה Rickettsia, המועבר על ידי נשיכת קרציה או פרעוש הן בארץ הן בעולם. במסגרת פורום זה אין אפשרות לתת התייחסות פרטנית למקרים קליניים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת ההגנה בפני חצבת בתינוקת שניתן לה חיסון חצבתא20/08/2019
שלום,
עקב נסיעה לחו"ל בתי קבלה חיסון נגד חצבת בחודש יולי, כשהייתה בת 7 חודשים ושבוע. אנו חושבים לנסוע באוקטובר שוב, היא תהיה בת 10 חודשים, אך רוצים לדעת מה רמת ההגנה המשוערת של החיסון שניתן לה ביולי ?
במידה ורמת ההגנה נמוכה, האם ניתן להקדים את החיסון של 12 חודשים לגיל 10 חודשים (ואם כן, האם נכון לטווח הארוך מבחינת רמת ההגנה שיקנה החיסון בגיל 10 חודשים עד למתן החיסון בגיל 6 )? או מתן מנה נוספת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון נגד חצבת לבת 10 חודשים הנוסעת לחו"ל
ד''ר אריק האס20/08/2019תודה על השאלה.
ההמלצה היא שתינוק בן 6-11 חודשים הנוסע לחו"ל יקבל מנה אחת של חיסון MMR. מנה זו אינה נספרת לקראת חיסוני שגרה וצריך לקבל מנה אחת אחרי 12 חודשים ומנה שנייה בכתה א'. אין המלצה לתת יותר ממנה אחת לפני גיל 12 חודשים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להידבק בצהבתלילך09/08/2019
שלום רב, הייתי מאושפזת בבית חולים מחלקה כירורגית. לצידי שכבה בחדר חולת צהבת. אחרי שבדקו לה לחץ דם, בדקו גם לי. השאלות שלי הן: 1. האם אני יכולה להידבק בצהבת מעצם השהייה באותו חדר?
2. האם אפשר להידבק בצהבת משימוש באתה רצועה שעוטפים את הזרוע בעת בדיקת לחץ דם? לחוצה. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תגובה: האם ניתן להידבק בצהבת
ד''ר אריק האס16/08/2019לילך,
המצב שתיארת אינו מהווה סיכון להידבק בדלקת כבד.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לחצבת - בירורקובי30/07/2019
שלום וברכה דר..אני יליד שנת 81 ונולדתי בישראל אני יודע שלפי משרד הבריאות חיסנו בשתיי מנות בשנתון שלי..משום מה ממה שאני רואה בפנקס שיש לי רשום רק פעם אחת או שלא רשמו או שפספסתי.עשיתי בדיקת נוגדנים ויצא לי borderline..האם עליי להתחסן שוב לדעתך?
חצבת
ד''ר אריק האס30/07/2019קובי,
משרד הבריאות אינו קובע שקיבלת שתי מנות. מכיון שאנשים לא זוכרים אם חוסנו ומתי, משרד הבריאות מוסר מידע באילו שנים החיסון ניתן לאוכלוסייה להדריך אנשים שאינם זוכרים. אם על פי פנקס רשום שקיבלת מנה אחת ניתן להשלים את המנה השנייה. אין סכנה לקבל מנה נוספת למי שחוסן בשתי מנות בעבר.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלה הקודמת- בירורעדי28/07/2019
תודה רבה על המענה המהיר. אשמח להתייעצות נוספת-
כאמור בני חוסן בשלוש מנות חיסון של פוליו מומת (מנה אחרונה בגיל 8 חודשים, כיום בן כמעט שנתיים). הוא לא קיבל חיסון מוחלש. ביום שישי האחרון בילה בחוף ים, כשבשלב מסוים הבנו שאנחנו יושבים באזור של שפכים (החול בו הילדים חפרו בור היה בריח וצבע לא נעים, בני שיחק שם, וכמובן נכנס למים). שאלותיי-
*האם לאחר שלוש המנות שקיבל הוא נחשב מחוסן?
*האם מתן מנה רביעית כיומיים-שלושה לאחר הבילוי יכולה למנוע הדבקה אפשרית?
תודה מראש,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוליו
ד''ר אריק האס30/07/2019שלוש מנות נחשבות מנות הבסיס. יש צורך בדחפים כדי לשמור על חסינות לטווח הארוך.
אין ניסיון ביעילותו של מתן חיסון לאחר חשיפה. יחד אם זאת, המצב שתיארת על בילוי בחוף הים אינו מחשיד לחשיפה לנגיף הפוליו.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון מחומשת, מנה רביעיתעדי27/07/2019
שלום רב,
בני בן כמעט שנתיים, קיבל 3 מנות של מחומשת (בגיל 9 חודשים קיבל מנה אחרונה). אני מעוניינת לתת לו מנה רביעית. בהתוויות נגד כתוב-
אין לתת את התרכיב המומת למחוסנים עם רגישות יתר לאחת מהאנטיביוטיקות הבאות: סטרפטומיצין, ניאומיצין או פולימיקסין
בתקופה שלאחר מתן שלושת המנות הקודמות, בני גילה רגישות לטיפול עיניים מסוג פנימיקסין (אדמומיות על העור). אשמח לדעת אם ניתן לתת לו את החיסון (האם מדובר בחומרים שקשורים זה לזה)?
תודה מראש,
חיסון נגד דיפתריה טטנוס שעלת המופילוס פוליו
ד''ר אריק האס27/07/2019עדי,
ניתן לתת את החיסון.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה וגינלית תוצאת משטחליאת07/07/2019
שלום רב,
בתי לאחר 2 UTI מאי קולי טופלה באנטיביטיוטיקה. ברקע מערכת מאספת כפולה. מאז עם רספרים מניעתית. בביקור אקראי נתגלתה הפרשה לבנה מאזור הפות. נלקח משטח מההפרשה (לציין לא נוקה האזור בטרם נלקח המשטח) והתקבל היום enteroc faecalis. מה זה יכול להיות? האם יכול להיות כי התוצאה לא מהמינה? האם בטרם נטילת המשטח יש לנקות את המקום?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרשה וגינלית
ד''ר אריק האס08/07/2019ליאת,
הפורום מיועד לתת מידע כללי ולא להיות תחליף למעקב רפואי סדיר. אני מציע שתפני לרופא המטפל עם שאלותייך. אם יש צורך בייעוץ, נוסף, הרופא יפנה אותך לגורם המתאים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה עקב קבלת חיסוניםענבר12/06/2019
שלום דר
האם תינוקות שמתחסנים ברוטה ובפוליו מוחלש יכולים להדביק במחלה תינוק לא מחוסן מעצם העובדה שהם קיבלו את הנגיפים באופן יזום במסגרת החיסון ?
הפרשה של חיסונים חיים מוחלשים בצואה.
ד''ר אריק האס12/06/2019ענבר,
חיסונים נגד פוליו (bOPV) ורוטה הינם חיסונים חי-מוחלשים שמופרשים בצואה של מי שחוסן בהם לימים עד שבועות מעת קבלת החיסון. אם תינוק אחר יבלע את הצואה של תינוק שמפריש, הזן התרכיבי ייכנס לגופו.
לא נכון לקרוא לזה הדבקה כי הזן התרכיבי אינו גורם למחלה או בעיה אחרת כלשהי.
בכל אופן, חשוב לשמור על היגיינה כדי למנוע העברה של מחלות זיהומיות אחרות בין אנשים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
ענבר12/06/2019.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)