פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי חיסון כיתה א
    אמא מתלבטת
    23/01/2017

הבן שלי בן 6 וחצי וחוסן בכל החיסונים בטיפת חלב כשהיה תינוק
    אני מתלבטת אם לחסן אותו לחיסון כיתה א מאחר וקראתי שאחת מתופעות הלוואי של האדמת זה נוירופתיה פריפרית. הבן שלי היה מקרה מוזר לפני שנתיים חלה בחו ויראלי שלאחר התלונן בשמך שנתיים על גרד/נימול באצבעות הרגליים ואח"כ גם בידיים, היה משפשף את האצבעות הרגליים אחת בשניה כל רגע כמעט כל היום וגם מתוך שינה.נעשו לו בדיקות דם שיתצאו תקינות, אני חשדתי שאולי זה מן נוירופתיה פריפרית כי קראתי על זה באינטרנט ..זה מעולם לא הועלה על ידי הרופא ..וגם לא שאלתי אם זה יכול להיות זה פשוט אמרו לי זה יעבור ואכן לקח שנתיים עד שזה עבר לאט ובהדרגה..מה דעתך? לחסן?.. קצת חוששת ..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לגבי חיסון כיתה א

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי חיסון כתה א'

ד''ר אריק האס
    23/01/2017

מותר להתחסן במצב המתואר, ומומלץ.

בברכה, דר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

שוב אני
    23/01/2017

תודה על המענה המהיר, עוד שאלות:
    1 האם הוא נחשב מוגן מאז החיסון בגיל שנה?
    2 כמה זמן מקנה החיסון של גיל 6 הגנה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעורי חסינות

ד''ר אריק האס
    23/01/2017

מדובר בסטטיסטיקה. 90 % מילדים מפתחים נוגדנים אחרי מנה אחת. 99 % אחרי שתי מנות. חסינות נחשבת להיות ארוך-טווח. כלומר אין צורך בדחפים נוספים.

בברכה, דר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

שוב אני
    23/01/2017

תודה, אני קראתי שלקראת גיל 11 החסינות נעלמת..זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משך חסינות

ד''ר אריק האס
    23/01/2017

לא. חסינות לחזרת יכולה לרדת עם הזמן אבל לא בגיל 11 יותר מכל גיל אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחית חסון בחודש לתינוק בן חודשיים
    שרי
    14/01/2017

שלום
    יש לי תינוק בין חודשיים . קיבל חיסון . אנו נוסעים לחו"ל ל 3 חודשים .
    האם ניתן לדחות את החיסון שניתן לאחר 4 חודשים ,בחודש נוסף?
    האם יש בעיה מיוחדת לצאת לטיסה ארוכה עם תינוק בין חודשיים.
    תודה

הוספת תגובה

• דחית חיסון

ד''ר אריק האס
    16/01/2017

תודה על השאלות.

חיסונים הם אפקטיביים באופן מקסימלי כשמקבלים את כל המנות. אם משום מה לא התקבלו בזמן, ממשיכים לקבל אותם אחר כך.

טיסה ארוכה לתינוקות קטנים - אם מדובר במדינה מפותחת, זה בסדר. אם מדובר בעולם המתפתח, עדיף שלא. כמובן בסופו של דבר זה החלטה של המשפחה ולא של הרופא אבל לזכור שמחלות זיהומיות על פי רוב תוקפים ילדים קטנים, כך שעדיף לא לחשוף אותם לאזורים עם הרבה מחלות לפני שמכינים את המערכת החיסון במה שאפשר (MMR, צהבת A למשל), וגם כמובן צריך לדעת לאן לפנות אם יש צורך באבחנה\טיפול רפואי.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון מחומש לפני נסיעה
    שרית
    10/01/2017

שלום

הבת שלי אמורה לקבל את החיסון המחומש בגיל חודשיים.
    שבוע לאחר מכן אנו טסים לארצות הברית לתקופה.
    שמעתי מרופאים המלצות סותרות:
    אחד אמר שחשוב לקבל את החיסון לפני שעולים על מטוס שכן יש בו זיהומים.
    לטענתם שבוע הפרש זה מספיק לטפל בבעיות חום וכו.
    לעומת זאת רופא אחר המליץ לעשות את החיסון כבר בארצות הברית, כלומר בגיל חודשיים וחצי. לדעתו לאחר החיסון המחומש ייתכנו כמה שבועות של חום / רגישות וזה עלול להיות בעייתי לטיסה.

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון מחומש לפני נסיעה

הוספת תגובה

• תזמון חיסון

ד''ר אריק האס
    10/01/2017

אני לא רואה כאן שאלה רפואית, זה יותר העדפה אישית.

אם יהיה לך אפשרות מבחינת ביטוח להתחסן בארה"ב אפשר לעשות אז. מנסיון אישי ומקצועי בשתי המדינות, התהליך הוא דווקא הרבה יותר מסודר בישראל. בארה"ב כל מדינה קובעת מדיניות משלה ויש לפעמים בעיות ברישום.

תופעות לוואי אם יהיו, לא צפויות מעבר ל 72 שעות ועל פי רוב ביום הראשון אם בכלל. מצד שני, ילדים הרבה פעמים חולים בזמן או אחרי הטיסה ויכול להיות שלא תצליח להתחסן בדיוק מתי שתכננת. כמובן חיסון לא יגן לפני שמקבלים אותו.

מסיבות אלה אני ממליץ שתעשו את זה בהזדמנות הראשונה, אבל ניתן גם לקבל את זה אחר כך. אני לא חושב שאף רופא יודע מה יהיה בילד ספציפי, ויש יתרונות וחסרונות אפשריים לכל החלטה שתתקבל.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח לילדה בת 6
    נטלי
    29/11/2016

שלום רב לך
    אני ממש בלחץ, היום ביקרה חברה מהכיתה של הבת שלי...כיתה א בנות 6...הראתה לי פצע כמו חצקון צמוד לאף ואמרה שיש גם לאחותה מעל הגבה...אני חוששת מאוד שמדובר באבעבועות רוח. הבת שלי לא קיבלה את החיסון בגלל בעיות רבות.. אני בלחץ כי תיכננתי שתקבל את המנה הראשונה כעת בכיתה א אבל טרם נתנו להם... 1)האם ללכת לחסן אותה מחר? 2)האם החיסון יכול לפגוע בבת שלי???? אם עכשיו נדבקה מהילדה כבר כי כתוב בספרות שהיא מדבקת 48 שע לפני הופעת הנגע? 3)האם החיסון יכול כביכול יחד עם המחלה שאולי דוגרת אצלה להחמיר את האבעבועות למצב אקוטי? 4)איך החיסון יכול לעזור לקצר משך מחלה(קראתי באחד האתרים)אם ניתן בחמישה ימים ראשונים מהחשיפה? האם לא לוקח לגוף בערך חודש לייצר נוגדנים כנגד הנגיף? אז איך בדיוק יכול להגן אם אין עדיין נוגדנים?האם ההפך ויכול להחמיר את המחלה עצמה? 5)האם לחסן את אח שלה? גם הוא לא קיבל חיסון זה עדיין ...הוא בן 8 וחצי עם הרבה אלרגיות, על רצף האוטיזם ... 6)כל הזמן כתוב בספרות שהילד השני במשפחה שחוטף את זה יכול להגיע עד מוות אפילו?????אני ממש מפחדת... 7)יש לי אחיינית שצריכה לחגוג שנתיים והיא טרם חוסנה...האם גם אותה לחסן בהקדם? סליחה אני בסטרס נוראי

לקביעת תור
    סגירה
    אבעבועות רוח לילדה בת 6

הוספת תגובה

• שאלות על אבעבועות רוח וחיסון

ד''ר אריק האס
    29/11/2016

מה שאת מתארת לא נשמע כאבעבועות רוח.
    עם זאת, עדיף להתחסן בנחת במקום להתרוצץ ולהילחץ בזמן חשיפה או חשד לחשיפה.
    1. אין צורך דחוף מחיסון בנסיבות שאת מתארת.
    2. החיסון לא מזיק
    3. החיסון לא יגביר את המחלה אם הנגיף כבר נמצא.
    4. יש ניסיון בשימוש בחיסון אחרי חשיפה, אבל הוא לא ימנע מחלה אצל מישהו הנגיף הגיע לדם.
    יש חשיבות ברמה הקהילתית לעצור את ההתפרצות.
    5. יש לחסן את אח שלה כי כדאי לחסן כל ילד נגד אבעבועות רוח. אין לחשוש לקשר בין חיסון וריצלה ואוטיזם או אלרגיות.
    6. יש יותר עומס נגיפי במקרים משניים. מוות עדיין מאוד נדיר. כאן אין חשש סביר לאבעבועות רוח.
    7. כדאי לחסן כל ילד, לאו דווקא בגלל הנסיבות שאת מתארת כאן.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחיית חיסונים עקב בירור נוירולוגי
    אמא מודאגת
    14/11/2016

שלום רב,
    ילד בן שנה אשר חוסן עד גיל חודשיים כולל, הופסקו מאז החיסונים עקב בדיקות ובירורים, כעת בן שנה וחודש , ניתן לחסן האם הוא צריך לקבל את אותן המנות כמו בשנה הראשונה לחיים?
    ז"א פרבנר 3 מנות ומחומשת 4 מנות?
    הבנתי שמעל גיל שנה המערכת החיסונים מפותחת יותר ולכן אין צורך במתן כמה מנות
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• מתן חיסונים

ד''ר אריק האס
    14/11/2016

מדובר בשאלה ספציפית לילד שלך, שאין לי אפשרות לענות במסגרת זו. תפני אל רופא המטפל ותשאלי אם יש בעיה לקבל חיסונים כעת.
    ברגע שהוא מאשר האחות בטיפת חלב תדע איזה חיסונים לתת לפי גילו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חאפשר לקבל חיסון רק לאדמת?
    נגה
    03/11/2016

האם אפשר לקבל חיסון רק לאדמת? לכל שאר מרכיבי הmmrv יש לי גייל נוגדנים. תודה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אריק האס
    03/11/2016

התרכיב קיים רק בשילוב עם חצבת וחזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לילדים באופן פרטי לאחר ניסיונות כושלים לתאם חיסון בטיפת חלב
    ליאור
    07/10/2016

שלום רב,
    בתי אמורה לקבל חיסוני צהבת A ו-B.
    עברנו לאיזור מגורים חדש ואני מנסה לתאם ביקור בטיפת חלב באזורנו החדש, אך משום מה האחיות לא עונות ולא חוזרות להודעות שאני משאירה.
    אני כבר ממש נואשת ומחפשת דרך לחסן את בתי!!!
    טיפת החלב באזור הקודם לא מוכנים לקבל כי כבר עדכנתי שעברתי כתובת.
    ממש מתסכל!
    האם יש אפשרות לחסן באופן פרטי איכנשהו?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• חיסונים לילדים באופן פרטי לאחר ניסיונות כושלים לתאם חיסון בטיפת חלב - תגובה

ד''ר אריק האס
    09/10/2016

להרבה תחנות אין מזכירה כך שאחיות לא יכולות לענות בזמן שהן מטפלות.
    הכי טוב ללכת לתחנה ולבקש שיחזרו עלייך לקבוע תור. אין אפשרות ואין הצדקה לקבל חיסונים באופן פרטי.

בברכה,
    דר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת טטנוס האם אפשר לוותר לאור תגובה קודמת לזריקה
    שרונה
    13/09/2016

שלום, אתמול (ב') בעת הליכה מהירה עפתי קדימה והשטתחתי על המדרכה, עם הפנים על הרצפה. המשקפיים גרדו לי את האף מלמעלה למטה והורידו חלק מהעור ונעצרו בתוך האף אז יש גם חתך פנימה. טטנוס עשיתי לפני 13 שנה אבל אז ממש סבלתי מהזריקה, כל היד היתה מודלקת ונפוחה, משהו כמו שבוע ומעדיפה לא לעשות. בעצם הפציעה היא מהמשקפיים שהם ברזל וחול שהיה על המדרכה. האם יש מקום לשקול לא להתחסן בטטנוס בגלל תגובה קודמת לזריקה? ואם חובה לבצע, כמה זמן אחרי הפציעה אפשר לקבל את זריקת הטטנוס (מחר יום ד בבוקר זה 48 שעות)? תודה

הוספת תגובה

• הפציעה היא שטחית ולא עמוקה

שרונה
    13/09/2016

טופלתי על ידי האחיות בקופח. חיטוי וכיסוי בפלסטר. בבית מחטאה ומורידה את הפלסטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר אריק האס
    13/09/2016

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_זיהומיות' id=link]מחלות זיהומיות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Pseudomonas aeruginosa באוזן אצל תינוקת 5 חודשים.
    אלכס
    03/09/2016

שלום לכם.
    תינוקת בת חמישה חודשים (פגית שבוע 32 עקב רעלת הריון )גיל מתוקן 3 חודשים .
    מזה שבועיים סובלת מדלקת באוזן ללא חום ..הפרשות אפרפרות .
    טופלה במוקסופין ,שיפור ברגישות באוזן ..אחרי שבוע הכאב חזר וטופלה באוגמנטין ..
    נלקח תרבית מהאוזן והתוצאה הראתה Pseudomonas aeruginosa.
    במיון רצו לתת טיפול תוך וריד ..אך לבסוף בשל העובדה שהיא נראית טוב ללא חום ואוכלת ושותה .
    הוחלט לקחת תרבית חדשה מהאוזן התיכונה .
    במידה והתרבית תצא שוב חיובית ,האם חייבים לטפל באנטיביוטיקה חזקה?
    האם עצם זה שמחכים לתוצאה עלול לפגוע בה? האם היא חייבת טיפול מידי??

הוספת תגובה

• Pseudomonas aeruginosa באוזן אצל תינוקת 5 חודשים. - תגובה

ד''ר אריק האס
    03/09/2016

אלכס שלום,

הפורום מיועד לספק מידע כללי, ולא לתת המלצות טיפוליות שהן לפי הגדרה אינדיבידואליות. לכן אני יכול לענות רק בצורה כללית. יש צורך להבדיל בין מצב שהחידק גורם לדלקת אוזניים או רק נמצא בהפרשות כסוג של נשאות. אם המצב הכללי של התינוקת סביר, מקובל לחזור על תרבית ולחכות לפני תחילת טיפול. יש צורך במעקב צמוד של אף אוזן גרון ובמחלות זיהומיות אם מדובר בדלקת הנגרמת ע"י החידק הנ"ל. החידק עמיד לרוב האנטיביוטיקה הקיימת ולכן האופציות הטיפוליות הן מוגבלות. אם רופאים החליטו כן לטפל או לא לטפל, השאלה שלך צריכה להיות מופנית אל הרופאים שבדקו אותה. לפעמים מחכים, לפעמים מטפלים ישר. אם היה צפוי נזק בסיכוי גבוה, לא היו משחררים אותה באותו זמן.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ...ועדכון ..

אלכס
    04/09/2016

התרבית שנלקחה במיון .אחרי ניקוי הפרשות ולקיחת דגימה על ידי רופא אף אוזן גרון .יצאה שלילית .ואין צמיחה של החיידק.
    אני שואלת אם אין צורך לטפל ולהשמיד את החיידק .
    זה לא מסוכן שהוא ישאר גם אם אין סיבוכים ממנו.?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ...ועדכון .. - תגובה

ד''ר אריק האס
    04/09/2016

אלכס,

ראה מה שכתבתי בתשובה הראשונה. זה החלטה אינדיבידואלית, לא חייבים לטפל בכל מקרה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תולעי מעיים חוזרים בתדירות גבוהה אצל ילדים
    שרונה
    16/07/2016

שלום, רציתי לשאול לגבי מקרה של תולעי מעיים (מחט) שחוזרים אצל ילדים, גיל שש. האם יש בכך איזושהיא סכנה לילד? האם יש טיפול מונע? מה הטיפול המקובל כאשר התולעים חוזרים בתדירות גבוהה? (כ-4 פעמים בשנה) תודה.

הוספת תגובה

• תולעי מעיים חוזרים בתדירות גבוהה אצל ילדים - תגובה

ד''ר אריק האס
    17/07/2016

שרונה שלום,

הבעיה היא מאוד נפוצה אצל ילדים, אבל לא מהווה סכנה ברוב המכריע של מקרים. אין טיפול מונע. אם מדובר בהדבקה חוזרת, אין מקום לטיפול אחר חוץ מדברים רגילים (וורמוקס). אם מדובר בהדבקה חריגה, כמו ילדים באותה משפחה שחוזרים ומדביקים אחד את השני, יש מקום לטפל בכל המשפחה. במקרים נדירים ניתן לשקול תרופות אחרות אבל אם זה עובר עם תרופה רגילה אינני ממליץ על זה. היגיינה של ידיים וציפורניים גזוזות הן חשובות. לא הייתי מגדיר חזרה כל 3 חודשים כתדירות גבוהה במיוחד.

אני ממליץ שתדברי על הבעיה עם רופא המטפל של הילד, והוא יכול לשקול ייעוץ מומחה במידת הצורך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר לא סטרילי
    ליאת
    24/06/2016

בשלום, בתי בת 6 וחצי. היום היינו במרפאת שיניים. לבצע איטומים לשיניים הקבועות. במהלך הטיפוןל היה שימוש שמכשיר שמצופה בניילון נצמד. הניילון הנצמד לא היה נראה חדש . עם המכשיר מבוצע הידוק של החומר לשן באור אולטרה סגול. היינו ראשונים בתור. כלומר לא היה שימוש במכשיר הרבה שעות קודם. במידה ונעשה שימוש חוזר עם הניילון הנצמד הזה. יכולה להיות הדבקה במחלה כלשהי? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר לא סטרילי

הוספת תגובה

• מכשיר לא סטרילי - תגובה

ד''ר אריק האס
    24/06/2016

תמיד יכול להיות הדבקה עם משהו, לכן יכול להיות? היא לא שאלה אלגנטית. . לא קראתי משהו מחשיד במיוחד.
    עם שאלות נוספות, לגשת רופא מטפל.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

ליאת
    24/06/2016

תודה על תשובתך המהירה. הכוונה הייתה האם יש סכנה בהדבקה של מחלות מסוכנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני גרה בחו"ל האם אני יכולה לתת לילדי את חיסון h1n1 לבד
    טלי
    20/06/2016

שלום אני חיה בפנמה . וכרגע יש התפרצות של שפעת החזירים ומומלץ לכולם לקחת חיסון h1n1 ומוכרים את החיסון בבית מרקחת . האם אני יכולה לתת אותו לילדי בני 9 עד 3 לבד מאחור?? ויש לי תינוקת בת 8 חודשים מה מומלץ לתת לה??
    תודה רבה

הוספת תגובה

• אני גרה בחו"ל האם אני יכולה לתת לילדי את חיסון h1n1 לבד - תגובה

ד''ר אריק האס
    20/06/2016

את צריכה להקשיב להנחיות של משרד הבריאות במדינה בה את גרה. אני לא רואה הרבה ערך בלהתייעץ עם רופא שחי מדינה אחרת. ככלל אני יכול להגיד לך:
    1. כעת יש ריבוי מקרים/התפרצות בפנמה.
    2. מומלץ שכל בן אדם מעל גיל 6 ח' יהיה מחוסן נגד זנים של שפעת הנמצאות באותה עונה.
    3. מה שנאמר בסעיף 2 הוא עוד יותר נכון הזמן של התפרצות, בלי קשר לעונת השפעת.
    4. ילדים צעירים בד"כ צריכים שתי מנות בפעם הראשונה.

כל יתר פרטים, אצל רופא ילדים באיזור שלכם.

בברכה ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון צהבת B לתינוקת
    מיכל
    16/06/2016

שלום. היום התינוקת שלי קבלה חיסון שני לצהבת B. היא בת חודש ושבוע. מזה יומיים היא מעט מקוררת. מצוננת ללא חום 37.4. אתמול הייתי אצל הרופא שהמליץ לא לדחות את החיסון אמר שאין שום בעיה עם מתן החיסון בזמן הצטננות.
    עכשיו לאחר שהיא קבלה אותו אני קצת מצטערת שלא חיכיתי שהיא תבריא ותהיה חזקה לקבלת החיסון. האם עשיתי טעות? מה הסיכון במתן חיסון בזמן מחלה כשהגוף חלש והאם זה יכול להשפיע על המצב הבריאותי בעתיד?
    אשמח להתייחסותך...

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון צהבת B לתינוקת

הוספת תגובה

• חיסון צהבת B לתינוקת - תגובה

ד''ר אריק האס
    16/06/2016

מיכל,

לא צפוי נזק כלשהו. תהי רגועה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעלת - לחץ נוראי
    נטלי
    30/05/2016

שלום רב לך
    לאחיינית שלי בת שנה וחצי חשד ממשי לשעלת למרות שמחוסנת בכל 4 החיסונים. הילדים שלי בני 5 ו-8 מחוסנים בכל חיסוני השעלת ,כל הזמן הזה היו איתה, אכלו מהאוכל שלה, גם אני וכל המשפחה היינו איתה , השתעלה על כולנו...שאלותי: 1. האם הילדים שלי יכולים להידבק ממנה למרות שמחוסנים? 2.האם צריכים לקבל אנטיביוטיקה גם למרות שכרגע לא ניכר עליהם כלום והם בסדר? 3. מתי האנטיביוטיקה משפיעה ? בשלב שעדיין לא חולים? 4. האם יעיל לקחת אנטיביוטיקה אם לא פיתחו כלום ופתאום אחרי שבוע שבועיים יפתחו את המחלה ואז שוב יצטרכו אנטיביוטיקה? 5. אבא שלי חולה שעבר הקרנות האם גם הוא צריך אנטיביוטיקה מניעתית? 6. אמא שלי גם לוקחת תרופות ללב, תירואיד, סטרואידים - האם גם צריכה אנטיביוטיק מניעתית?
    אני בלחץ היסטרי לגבי כולם בבקשה אם תוכל לענות ולכוון אותי אודה לך מאוד
    בכבוד רב נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    שעלת - לחץ נוראי

הוספת תגובה

• שעלת - לחץ נוראי - תגובה

ד''ר אריק האס
    30/05/2016

נטלי,

קודם כל אני חושב שחשוב להיות רגוע. ההיסטריה לא עוזרת.

טיפול מונע אנטיביוטי למגעים הדוקים במקרה שעלת מומלץ אך ורק במקרים מאובחנים. כך שאין טעם לטפל במגעים לפני שהאבחנה מקבלת אישור מעבדתי.
    לצורך העניין מגעים הדוקים הם מוגדרים כאנשים עם:
    1. מגע פנים אל פנים עם חולה סימפטומטי (נזלת או שיעול)
    2. שהייה באותו חדר עם חולה לפחות שעה
    3. מגע עם הפרשות כגון נשיקה, שימוש בסכום.

עם זאת הטיפול ניתן על בסיס פרטני. כלומר, רק רופא המטפל בשיחה עם המטופל או הוריו מחליט אם יש חשיפה לחיידק שמצדיק טיפול מונע, לכל בן אדם לפי הסיפור שלו ולא באופן גורף או אוטומטי. כך שייעוץ אינטרנטי הוא לא הדרך.

לגבי שאלותייך:
    1. יכולים להידבק למרות חיסון מלא
    2. ניתן לשקול טיפול מונע - אם הוא רלוונטי זה רק לפני הופעת סימנים, אחרת מדובר בטיפול לא טיפול מונע. המקרה נחשב מדבק לאורך 21 ימים אחרי תחילת השיעול או אחרי 5 ימים של אנטיביוטיקה מתאימה.
    3. האנטיביוטיקה אמורה לבער את החיידק לפני שהיא גורמת לסימנים ולכן אם נותנים חשוב לתת מוקדם ולא מאוחר.
    4. אם יש חשיפה למקרה של שעלת במגע הדוק כמתואר לעיל, נותנים אנטיביוטיקה. זה מוריד השכיחות של מקרים נוספים, אבל לא לאפס. תמיד יכול להיות אותה מחלה או מחלה אחרת בהמשך. זה לא שיקול באם להתחיל או לא להתחיל.
    5. רק במקרה של חשיפה כנ"ל לפי שיקול של רופא המטפל שלו.
    6. כנ"ל.

הכיוון הוא מאוד פשוט. פונים לרופא המטפל (של הילדים, שלך, של ההורים). אומרים לו, "אני חושד שנחשפתי למקרה של שעלת". מסבירים את אופי החשיפה ורמת הוודאות של האבחנה (אישור מעבדתי) והרופא ישקול את הצורך לטיפול מונע - איזה, כמה, משך וכו'. רופאים מכירים את התופעה והם יכולים להתייעץ עם רופאים אחרים אם יש משהו לא ברור.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס ותינוקות, דעתך בבקשה ...חוששת מאד
    אמא
    18/04/2016

דוקטור שלום ,
    חמותי שמרה על בת 5 חודשים במשך יומיים.
    ביום השני הופיע לה פצע בשפה העליונה ( ללא עקצוץ , גרד שלפוחיות ) חוששים שזה הרפס .

1. נישקה את התינוקת לפני הופעת הפצע על הלחי האם יכולה להידבק ?

2. נישקה אותה באותו יום של הופעת הפצע ברגל..התינוקת נגעה ברגל והכניסה יד לפה , מה סיכויי ההידבקות?

3. מה הסיכונים למחלה זו בגיל כזה ?

4. למה עליי לשים לב בימים הקרובים ?

5. איך מטפלים בזה ?

הוספת תגובה

• הרפס ותינוקות, דעתך בבקשה ...חוששת מאד - תגובה

ד''ר אריק האס
    18/04/2016

לדעתי את יכולה להיות רגועה. בגיל הזה מדובר בהרפס נושן כך שהרמת הידבקות היא הרבה פחות אבל לא אפס.
    1. נשיקה על הרגל עם עור שלם לא צפוי להדביק
    2. מדובר באפשרות נמוכה להדבקה, לא כל כך סביר
    3. בדרך כלל מחלה קלה, יכול להיות גם יותר קשה
    4. פצעים בפה או בגוף
    5. בכל שאלה תלכו לרופא המטפל.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה