פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסון
    אלונה
    26/10/2015

שלום
    ביתי עתידה לעבור חיסון כיתה ב שמכיל גם טטנוס
    מאחר וננשכה עי אוגר במהלך מרץ השנה חוסנה טטנוס במהלך חודש זה
    שאלתי האם כעת תיאלץ לקבל כחלק מהחיסון טטנוס בשנית
    האם זה לא מסוכן
    איני יודעת אם ניתן להפריד בין התרכיבים במתן החיסון הנוכחי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון - תגובה

ד''ר אריק האס
    26/10/2015

אלונה,

היא צריכה לקבל את החיסון של כיתה ב' עם כולם. זה לא מסוכן שהיא קיבלה טטנוס בזמן אחרון, יש חלקים אחרים (שעלת, פוליו) שנמצאים רק בחיסון בבית הספר. לא ניתן לתת תרכיבים אלה בנפרד, אבל אין בעיה לתת את הטטנוס\אסכרה שהיא קיבלה בזמן אחרון שוב בחיסון בכיתה. המקרה שאת מתארת מופיע במפורש בתדריך חיסונים וההנחיות הן כנ"ל.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדנים נמוכים מאוד פחות מ4
    ל
    24/10/2015

יש לי 2 חיסונים לאדמת מגיל שנה מאמריקה 1975ומגיל 12 ממרפאת תלמידים כי לא הייתי בבית ספר מתי שחיסנו 1986. אני מתכננת הריון ובדקו לי דם ורמת הנוגדנים שלי פחות מ4 ולא רוצים לעשות לי חיסון דחף כי הראיתי להם 2 פנקסי חיסונים שלי. 1. למה זה כל כך נמוך אם יש לי 2 חיסונים? האם זאת היתה טעות להראות בטיפת חלב לשם שלח אותי הרופא את הפנקסים שקיבלתי מאמא? 3. האם בלי זריכת דחף אני או ההריון או העובר נהיה בסכנה?
    4 האם אפשר ללכת לפרטי ולעשות חיסון?
    תודה.

הוספת תגובה

• נוגדנים נמוכים מאוד פחות מ4 - תגובה

ד''ר אריק האס
    25/10/2015

שלום,

שני חיסונים זה מספיק איו צורך במנות נוספות.

ברכה,
    דר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 5 שנים- חיסון
    נטלי
    23/10/2015

שלום רב לך

ברצוני לשאול ברשותך שאלות שאינן ברורות לי. אני חיכיתי עם החיסונים של הילדה לגיל מבוגר עקב היותה ילדה חולנית ועקב חרדה בגלל שבני אוטיסט. רק לאחרונה התחלתי להשלים חיסונים...שאלותיי ברשותכם
    1.היא בת 5 שנים וטרם עברה את החיסון MMRV נאמר לי שאם עושה כעת לפני כיתה א אז היא תקבל מנה עכשיו ועוד מספר חודשים מנה חוזרת- למה נוהגים כך? הרי בדרכ מקבלים בגיל שנה ואחכ בכיתה א'..
    2. למה ממתינים 6-7 שנים לעומת פה המתנה של רק מספר חודשים?
    3. היא אמורה לקבל מנה רביעית של מחומשת כדחף- האם היא יכולה וצריכה לקבל את כל המרכיבים של המחומשת? הכוונה האם בגילהצריכה לקבל גם את ההמופילוס אינפלואנזה? האם יכול להיווצר נזק שתקבל אותו בגיל 5 שנים?
    4.אם תקבל עכשיו מחומשת אז בכיתה ב לא ייתנו לה מנה של DTAP כמו שנהוג? הכוונה בגלל שהיא קיבלה בגיל מאוחר את המחומשת?
    5.בני כפי שציינתי על הרצף האוטיסטי והוא גם ילד מאוד מאוד אלרגי- שאלתי היא : הבנתי שילדים על הרצף יותר נוטים להיות בעלי מערכת חיסונית אימונית חלשה יותר , נוסיף לזה שהוא אלרגי- האם זה לא מסוכן ויכול לסכן יותר את המערכת החיסונית שלו אם אתן לו את הMMRV ?

תודה רבה וסליחה על שטף השאלות
    מודה לך מראש על התשובות
    שבת שלום נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    בת 5 שנים- חיסון

הוספת תגובה

• בת 5 שנים- חיסון - תגובה

ד''ר אריק האס
    23/10/2015

נטלי, תודה על השאלות.

1. יש כמה שיקולים בלוח חיסונים ואין לי את האפשרות להסביר את כולם עכשיו. בקיצור, יש חיסונים שצריכים לקבל כמה מנות כדי שהגוף יבנה תגובה מספקת, ויש חיסונים שהגוף כבר מגיב אחרי מנה אחת, והמטרה של מנות נוספות היא להקנות חסינות לטווח הארוך. במקרה של MMRV, צריך מנה אחת להיות מוגן לכמה שנים נגד המחלות, וצריך עוד מנה להיות בטוחים שהתגובה תמשיך אפילו יותר זמן (זה בגדול יש הבדלים קטנים בין כל אחד מהנגיפים הכלולים בחיסון). לכן, מי שהתחסן פעם אחת אחרי גיל שנה נחשב מחוסן לכמה שנים. מקבלים עוד מנה שהחיסון "יתפוס" עד סוף הילדות ומעבר. למי שלא חוסן אף פעם, יש צורך לקבל שתי מנות. המרווח המינימלי בין המנות הוא חודש, ולכן ככה נוהגים לחסן בגיל הזה - לתת המנות בהפרש יחסי קטן. אין הבדל מבחינות יעילות או בטיחות.
    2. לא הבנתי את השאלה השנייה.
    3. במחומש יש 5 תרכיבים. אחד מהם לא רלבנטי בגיל שלה מכיוון שמדובר במחלה קשה רק עד גיל 5, ולכן יש צורך רק בטטנוס-אסכרה-שעלת ופוליו. אפשר לחסן נגד שני אלה בנפרד, אבל הם באים ביחד רק בתרכיב מחומש (בדחף בכתה ב' כן באים ביחד אבל המינונים קצת שונים. אין סכנה בלקבל מחומש כולל חיסון אחד שהוא בעצם מיותר אבל זה חושך דקירה אחת. אם אין אפשרות לקבל DTAP ו פוליו בנפרד (מסיבות של מלאי וכדומה) אין בעיה להתחסן עם מחומש.
    4. היא תמשיך לקבל דחף בכתה ב' כרגיל כל עוד שעבר לפחות 6 חודשים בין חיסונים.
    5. לא ידוע לי על קשר בין אוטיזם ומערכת חיסון חלשה. מחקרים מציעים שמדובר בתגובה מערכת חיסונים מוגזמת לנגיפים שנתקלים בהם יום-יום וגם אלרגיה הוא רעיון דומה. בכל מקרה, אין סכנה לחסן ילד אוטיסט עם MMRV. להיפך, להשאיר אותו לא מחוסן מגביר את הסיכון להיות חולה אם יבוא בחשיפה עם הנגיף.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון בזמן החום,דחוף...
    מרי
    23/10/2015

שלום עשינו לילד חיסונים של שנה וחצי פוליו ודלקת כבד a ובמקרה כשהגענו הביתה ראיתי שלילד יש חום אחרי חצי שעה שעשינו חיסון, 37.7 ואחרי 10 דקות כבר 38.2 אני הולכת לרופא,אבל רציתי לדעת האם זה מסוכן ויכול לפגוע בילד שעשינו חיסון בזמן החום כנראה??? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון בזמן החום,דחוף...

הוספת תגובה

• חיסון בזמן החום,דחוף... - תגובה

ד''ר אריק האס
    23/10/2015

החיסון יהיה אפקטיבי ולא יהיה שום סיכון לילד בגלל חיסון בזמן שיש חום.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדנים לאדמת 3 משהו
    ל
    22/10/2015

אני מתכננת להפסיק גלולות ולהכנס להריון. בקיצור להתחתן. הנוגדנים שלי נמוכים מדי. הרופא שלח אותי לטיפת חלב כי עד גיל 14 הייתי בעיר אחרת בלי מיחשוב של קופת חולים כי זה היה מזמן ולא רשום לו אם יש לי חסונים נגד אדמת. לפני טיפת חלב הלכתי לאמא וקיבלתי 2 פנקסי חיסונים שלי אחד מאמריקה מגיל שנה ואחד מישראל. יש לי חיסון אחד מגיל שנה וחיסון אחד מגיל 12 שעשיתי במרפאת תלמידים כי לא הייתי בבית ספר ביום שעשו את החיסון. לא רוצים לעשות לי זריקת דחף, ואין לי מושג אם עושים חיסון נוסף בכיתה ז או בצבא כי חצי שנה לא הייתי בכיתה ז ולא הייתי בצבא בכלל בגלל תאונת דרכים. אמא שלי ניהלה אותי מאז , ולא דרך קופת חולים אלא דרך ביטוח לאומי, והיא השתמטה מהצבא כי היא למדה בתיכון דתי והיא עבדה ורקדה והתחתנה וככה היא רצתה. רציתי גם לשאול אם עשו לבנים גם חיסון נגד אדמת .מה לעשות. כי אני ממש לא שקטה. אין לי זמן כי אני לא צעירה.

לקביעת תור
    סגירה
    נוגדנים לאדמת 3 משהו

הוספת תגובה

• נוגדנים לאדמת 3 משהו - תגובה

ד''ר אריק האס
    23/10/2015

אם יש תיעוד של שתי מנות של חיסון נגד אדמת, אין צורך במנות נוספות.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון שפעת שאלה חשובה
    קרן
    21/10/2015

שלום רב,
    התחסנתי אתמול נגד שפעת וקיבלתי היום מכה די חזקה באזור החיסון.
    זה כאב מאד ואף הכחיל טיפה....
    האם אני צריכה ללכת לבדוק את זה? האם החיסון נוטרל בעקבות המכה החזקה?
    בתודה רבה,
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון שפעת שאלה חשובה

הוספת תגובה

• חיסון שפעת שאלה חשובה - תגובה

ד''ר אריק האס
    21/10/2015

המכה לא תשפיע על יעילות החיסון. לגבי הצורך להיבדק, לפנות לרופא רק במידה שהיית פונה לרופא בלי קשר לחיסון - קרי כתוצאה מכל מכה אחרת מאותה חומרה. אם לא היית הולכת רופא, אין צורך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון שעלת בהריון
    דנה
    20/10/2015

שלום רב, אני בת 27 בהריון ראשון(שבוע 31) , הריון תקין, בחורה בריאה.ואני הכי אנטי תרופות וכל מה שכרוך ב "לא טבעי" החלטתי לבצע בדיקת דם לנוגדי שעלת, לבדוק האם קיימים אצלי בגוף בכדי לא לבצע סתם את החיסון הנ"ל שאני מאד מפחדת לעשות. החיסון אמנם מוכר אבל לא לנשים בהריון. היעילות נבדקה, אך מה לגבי הבטיחות, לעובר, לשנים הבאות. האם זה הגיוני שבמידה ויש לי נוגדנים בגוף זה עשוי להיות מספק גם כלפי העובר? כמובן שאני מתכננת להניק ואני יודעת שנוגדנים מלבד דרך השיליה עוברים גם דרך הנקה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון שעלת בהריון

הוספת תגובה

• חיסון שעלת בהריון - תגובה

ד''ר אריק האס
    21/10/2015

התגובה החיסונית לשעלת דועכת במשך הזמן ולא בטוח שהנוגדנים שלך יעברו לעובר בלי דחף בזמן ההריון. החיסון נבדק בעשרות אלפי נשים הרות באנגליה ובארה"ב בצורה מסודרת ולא נמצאה השפעה לרעה ליעובר או לאישה עצמה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגה
    הריונית
    19/10/2015

ד"ר שלום ,
    בשבוע 36 בדיקת cmv יצאה שלילית ברוך השם .
    בשבוע 38 נפגשתי עם מישהי שהייתה בקרבת אישה עם אישה החולה במחלת הנשיקה .
    בשבוע 39 הייתה לי סיטואציה ששתיתי מכוס הקידוש לאחר 2 האחיינים בגילאים שנה וחצי ושלוש ( סובבתי את הכוס לצד השני ) .
    כעת אני חוששת ששמא נדבקתי ואני קרובה ללידה .
    1. עד כמה זה מסוכן להידבק בשלב זה ?
    2. האם בדיקת דם בשבוע 40 תהיה רלוונטית ?
    3. האם עליי ליידע את צוות בית החולים בחששות שלי?
    4. מותר להניק אם לא ידוע האם הייתה הדבקה או לא ?
    5. איזה בדיקות ואיך מתנהל הטיפול ביילוד עם חשש ? איך בדיקת שתן מתבצעת בילוד?
    אשמח להמלצתך מה עליי לעשות במצב כזה של חדשות.
    תודה רבה .

לקביעת תור
    סגירה
    דאגה

הוספת תגובה

• דאגה - תגובה

ד''ר אריק האס
    19/10/2015

אני לא שומע חשש סביר להדבקה מ-CMV. את יכולה להודיע לרופא נשים שלך ולצוות בית חולים, אבל לא יותר מזה. מותר להניק בכל מקרה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דאגה

הריונית
    19/10/2015

דוקטור תודה על תשובתך המהירה והמרגיעה .
    סתם לידע כללי , מה הסיכון לעובר וההשלכות בשבוע כזה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גולה
    לי
    17/10/2015

שלום ד״ר
    בת 26, לפני כשבוע עשיתי חיסון לוירוס הפפילומה ומאז עדיין יש לי בליטה כמו גולה קטנה מתחת לעור, כבר פחות כואב אבל עשיתי הרבה חיסונים ומעולם לא הייתה לי גולה כזאת.מעוניינת לדעת האם יש מקום לבדוק את זה או שמא זה יעבור לי עם הזמן? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    גולה

הוספת תגובה

• גולה - תגובה

ד''ר אריק האס
    18/10/2015

זה קורה לפעמים ואין צורך לדאוג . להיות במעקב עם רופא מטפל עם כל שאלה.

בברכה
    דר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לדרום אמריקה
    אלי
    16/10/2015

לפני כמה ימים עשיתי חיסונים , הרופא המליץ על היפוטיטיס a ,טיפוס הבטן,קדחת צהובה וכלבת.
    האחות הכינה 4 מזרקים ,אחרי החיסון השלישי התעלפתי (תגובה ואזו וגלית)? אחרי שהתאוששתי הרופא אמר שהוא לא נותן אישור לעשות באותו יום את החיסון ה4 ואז האחות לא ידע מה זה החיסון שנשאר, ואז הרופא התחיל לשאול אותה כול מיני שאלות ואמר שמה שנשאר זה היפוטיטיסa השאלה אם אני יכול להסתמך על זה או לעשות עוד פעם את כולם? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים לדרום אמריקה

הוספת תגובה

• חיסונים לדרום אמריקה - תגובה

ד''ר אריק האס
    16/10/2015

רק האחות שיודעת מה היא הזריקה יכולה לדעת התשובה לשאלתך. אין סכנה אם תקבל מנה נוספת של צהבת A.

בברכה,

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואם לעשות עוד פעם טיפוס וקדחת צהובה

אלי
    16/10/2015

זה מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון שעלת בהריון
    קרן
    02/09/2015

נעה

‏(28.12.2013, 14:32)

עצות ...
    שלום דר ,

1)לגבי חיסון לשעלת בזמן הריון, הבנתי שההמלצה יחסית חדשה, כלומר אין הרבה ניסיון עם החיסון הזה בזמן הריון? האם זה נכון?

2) אם עובר יכול לקבל את החיסון, מדוע תינוק בן יומו לא יכול לקבל אותו? כלומר מדוע מחכים חודשיים (במידה והאם לא חוסנה בזמן הריון)

3. עד כמה החיסון הינו "בטוח" בהשלכות עתידיות על התינוק? הרי אף אחד אינו יודע האם החיסון הזיק או יזיק בצורה כלשהי על התינוק בעתיד נכון ?...

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון שעלת בהריון

הוספת תגובה

• חיסון שעלת בהריון - תגובה

ד''ר אריק האס
    02/09/2015

קרן,

תודה על השאלות.

1. ההמלצה היא יחסית חדשה אבל מבוססת על ראיות חזקות מהספרות המדעית על היעילות של החיסון בלמנוע שעלת בתינוקות קטנים שטרם התחסנו. מדובר בכמה מחקרים שנערכו בכמה ארצות כוללת עשרות אלפי נשים ובכל מחקר החיסון לנשים הרות תחלואה ותמותה משעלת אצל תינוקות בשיעור יותר גבוה מתינוקות שלא חוסנו. לכן, זה יותר מבוסס מהרבה דברים שרופאים מן השורה ממליצים עליהם על בסיס יומי בלי ראיות חזקות. בנוסף, אין פתרון אחר - ברור שרוב התינוקות שנולדים לא חולים עם שעלת - אבל אם חוטפים בגיל צעיר זה יכול להיות חמור.

2. יש שני סוגים של חסינות - פעיל וסביל. בחיסון פעיל, המערכת החיסון נפגש עם החידק או חלק ממנו ומפתח נוגדנים שנשארים לטווח ארוך, כך שכשנתקלים במחלה ב"טבע" הגוף כבר יודע איך להגיב, כלומר יש זכרון של מערכת החיסון לחידק הספציפי. חיסון סביל הוא נוגדנים מוכנים מראש, שנשארים בגוף תקופה ותופסים חידקים. אין כאן "בית יוצר" כך שרמת הנוגדנים יורדת עם הזמן ולא מאפשרת "זכרון" חיסוני. יוצא מזה - שאם הכל שווה - תמיד עדיף לקבל חיסון פעיל כי הוא יגרום לתגובה שתגן על הגוף גם בעתיד. נותנים חיסון סביל רק כשהמטופל לא יפתח נוגדנים בעצמו או לא בצורה מספיק מהירה כדי להגן. מה ששונה כאן שנותנים חיסון פעיל ל*אמא* כדי שהיא תפתח נוגדנים שיעברו לעוברה בצורה סבילה.

תינוק נולד במצב חיסוני לא לגמרי בשל, ולכן לא כל חיסון יגרום לתגובה מספקת בגיל קטן לטווח הארוך. לכן, הרציונל של החיסון לאמהות היא לתת "עירוי נוגדנים" שהאמא מיצרת ומעבירה דרך השליה (סביל) - אף על פי שיירדו עם הזמן, כדי לגשר את התקופה שגוף של התינוק לא יכול ליצר נוגדנים (עד 6 שבועות).

3. החיסון הוא בטיחותי. באלפי נשים שקיבלו באנגליה, לא היו השפעות על תוצאות ההריון מבחינת לידה מוקדמת או מומים. בטווח הארוך, לא צפוי שיהיו השפעות כלשהי על תינוק שאמו התחסנה. יש רמת סיכון בכל החלטה - אני יכול לצאת מהבית ולהיות בתאונה - אבל אני לא דואג יותר מידי על אפשרות כזו כי אני נוהג לפי כללי זהירות. אני גם שם חגורת בטיחות אף על פי שהיו אנשים שלא הצליחו להמלט מרכב שהתפוצץ כי הם היו חגורים. למה. כי חגורת בטיחות מצילה חיים הרבה יותר ממה שהיא גורמת נזקים.

שיקול דומה עולה בכל חיסון שנכנס לשימוש - רק שהיחס בין תועלת לסיכון צריך להיות הרבה יותר גבוה, ולפי מיטב הנתונים שיש לנו, החיסון עומד בקריטריונים אלה. נוסיף לזה שיש הרבה תחלואה בשעלת עכשיו בארץ - על פי רוב אנשים שלא יודעים שהם חולים עד שהספיקו להדביק עוד כמה אנשים, ככה שהחיסון הוא נחוץ מאוד. אם אנחנו דואגים מה יכול להיות? אולי זה ישפיע בעוד 30 שנה? אנחנו תמיד נלך על הצד לא לעשות כלום - אבל זה גם החלטה והיא תמיד נראית יותר "סבירה" מלעשות משהו. בסופו של דבר כל אחד צריך להחליט מה מתאים לאורח החיים שלו ועל מי הוא סומך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוואסאקי
    ויקי
    31/08/2015

שלום רב

בני בן שנה ו7. חלה לפני שבוע במחלת הקוואסאקי. קיבל IVIG ביום העשירי למחלה וממשיך לקחת אספירין 50 מג. האקו לב/אקג נכון ליום העשירי למחלה תקין.
    הוא אמור להכנס לראשונה לגן ביום מחר ואני מאד מודאגת משום שהרופאה אמרה לי שבגלל שנוטל אספירין, אם יחשף למחלה זיהומית כגון שפעת או אבעבועות זה יכול להיות מסוכן בגלל סינדרום ריי (לא הספקנו לחסן אותו עדיין לאבעבועות ושפעת ועכשיו בגלל ה IVIG אסור לחסנו),יש לי 2 שאלות:
    1) מתי ניתן לעשות לו את החיסון של השפעת מומת (הבנתי שאבעבועות אפשר לעשות רק עוד שנה)
    2) לאור זה שעוד לא התחסן ונוטל אספירין, האם כדאי לדחות את מועד כניסתו לגן?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    קוואסאקי

הוספת תגובה

• קוואסאקי - תגובה

ד''ר אריק האס
    01/09/2015

ויקי,

תודה על השאלות:
    רק הערה אחת - המקרה מדגים היטב את החשיבות בלקבל חיסונים כמה שיותר מוקדם (מהגיל המומלץ). הסיבה שאנחנו כל כך מקפידים על הלוח, הוא לא לעשות V ברשומון, אלא כי לפעמים מדובר במרוץ נגד הזמן. הרבה אנשים משתמשים ב"לוח חיסונים אלטרנטיבי" או מתי שיוצא לכם והמקרה שלכם מראה שלא תמיד יש לנו את כל הזמן בעולם לעשות את הדברים שאנחנו רוצים.

1. כל התרכיבים המומתים (כולל שפעת) - ניתן לקבל בלי רווח זמן מהIVIG, כלומר מידי. במקרה של הבן שלך, הוא צריך להיות "הראשון בתור" לחיסון שפעת כשהחיסונים יוצאים בסביבות אוקטובר בגלל האספירין ומכיוון שהוא יצטרך לשתי מנות חיסון עקב הגיל.

2. ההחלטה להכניס למסגרת הוא רב-מימדי (מחלות זיהומיות, עלות, התפתחות, חברה וכו') ולכן אני לא רואה שזה המלצה רפואית טהורה, בוודאי לא כזו שאני אזרוק סתם באינטרנט. תשבי עם רופא המטפל והוא יעזור לך להבין מה התועלת והסיכון של כל האופציות, ואז אתם כמשפחה תחליטו מה מתאים.

3. רווח זמן לתרכיב חי-מוחלש אחרי קבלת IVIG לKAWASAKI - היא 11 חודשים. תרשום ביומן ותעשו MMRV בהזדמנות הראשונה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחיית מנה שניה של חיסון הפטיטיס
    אודי
    25/08/2015

שלום רב,
    אנחנו נמצאים בגיאורגיה עם תינוקת בת חמישה שבועות שנולדה בהליך פונדקאות. היא אמורה היתה לקבל מנה שניה של חיסון הפטיטיס אחרי חודש, אבל לצערנו שום בית חולים לא מוכן לתת לנו את המנה השניה. האם ניתן להשהות מנת החיסון השניה של הפטיטיס בי במספר שבועות עד שנחזור לארץ?
    תודה!
    אודי

הוספת תגובה

• דחיית מנה שניה של חיסון הפטיטיס - תגובה

ד''ר אריק האס
    31/08/2015

אודי,

כן.

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק
    אולג
    04/08/2015

שלום רב! לבת 4 נתגלה בבדיקת שתן חיידק קלבסיאלה. היא מטופלת באנטיביאוטיקה קלפקס. יחד עם זאת היו לה תולעי סיכה שמטופלות עם ורמוקס. עד כמה החיידק מסוכן? לפי המידע באינטרנט,נדבקים בעיקר חולים קשים עם מחלות כרוניות בבתי חולים. האם היא יכולה להדביק ילדים אחרים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיידק

הוספת תגובה

• חיידק - תגובה

ד''ר אריק האס
    04/08/2015

אולג,

תודה על השאלה. קלבסיאלה יכולה לגרום לדלקת בדרכי השתן בילדים בריאים בלי משמעות לילדה לטווח הארוך (בהנחה שלא מדובר בבעיה בדרכי השתן מולדת). תתת טיפול הולם, הוא לא נחשב מסוכן במיוחד במצב כזה. זה לא מדבק בין ילדים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון טטנוס
    מאמאמייה
    03/08/2015

שלום רב,
    מהם חיסונים ללא כספית? הבנתי שיש חיסון כזה רק לטטנוס...
    האם הוא אפקטיבי למניעת טטנוס- כמה מנות נדרש ממנו להגנה והאם מנה אחת מעניקה יצירת נוגדנים...
    בנוסף, האם אחרי רק מנת אחת של IPV אפשר לקבל OPV.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון טטנוס

הוספת תגובה

• חיסון טטנוס - תגובה

ד''ר אריק האס
    03/08/2015

תודה על השאלה. אין כספית באף אחד מהחיסונים המומלצים בילדים. בכמה מהחיסוני דחף לטטנוס\אסכרה (IMOVAX, וDT VAX יש כספית) וחיסוני שפעת, צריך לבדוק בדף מצורף בחיסון עצמו, אבל לכמעט כל חיסוני השגרה, אין כספית. בנוסף, תימרסל, החומר המשמר שמכיל כספית, אף פעם לא נמצא כמסוכן לבני בכמויות שנמצאות בחיסונים, והוא הורד מחיסונים כאמצעי זהירות ולא על סמך עובדות. הסכנה של כספית הוא מMETHYLMERCURY, ותימרסל מכיל ETYHYLMERCURY שלא מצטבר בגוף כמו השני.

כל חיסון שניתן ע"י גורם מוסמך (טיפת חלב, מרפאת מטיילים, משרד הבריאות, בית חולים, קופת חולים) הוא יעיל. לטטנוס. צריך לפחות 3 מנות להיחשב מחוסן. יש יצירת נוגדנים אחרי מנה אחת אבל אי אפשר לדעת בבן אדם ספציפי אם יש מספיק או אין - וזה המשמעות בלקבל 3 מנות. בנוסף, הנוגדנים יורדים עם הזמן כך שיש צורך לקבל דחף כל 10 שנים.

אפשר לקבל מנת OPV אחרי מנה אחת של IPV. משרד הבריאות ממליץ שOPV ינתן ביחד עם מנה שנייה של IPV.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה