פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• דואגת מאודד
    הריונית
    14/04/2016

אני בשבוע 14 להריוני בבדיקות הדם יצא לי כך :
    cmv-igm positive
    ebv-igm negative
    rubella-igg 55.70 iu\ml
    immune
    קטן מ-iu לא מחוסנת:15
    iu עד 15 מחוסנת(כייל נוגדנים חיובי נמוך :30)
    גדול מ- iu מחוסנת :30
    tpha negative
    varicella zoster igg 438.10 miu\ml
    positive

negative<135
    borderline<135.1-165
    positive<165
    cmv-avidity 81.00%

הייתי חולה באוגוסט האחרון במחלת הנשיקה יש מה לדאוג מהתוצאות לגבי ההריון ?????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דואגת מאודד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דואגת מאודד - תגובה

ד''ר אריק האס
    14/04/2016

חסר ה CMV-IGG. אני מניח שזה חיובי אם הAVIDITY בוצע אבל צריך גם לציין אותו. מדובר במקרה ביניים שהגוף מייצר IGM כאילו הזיהום אקוטי אבל גם מייצר נוגדנים שמתחברים היטב שמתאים לזיהום ישן שהגוף כבר מכיר מזמן. עלייך לפנות לרופא נשים להמשך בירור כדי לדעת אם יש סיכון מוגבר לעובר להידבק מCMV. כל שאר הבדיקות שציינת הם תקינים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

הריונית
    14/04/2016

רשום כך cmv- igg 194.70 u\ml
    positive
    רופא הנשים שלח אותי לזיהומולוג שהוא יחליט. יש לי תור בעוד שבוע
    מבולבלת ולא יודעת מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע בעור - חשד לזיהום ולהתחסן או שסתם פאניקה?
    דני
    09/04/2016

שלום דוקטור נגעתי בביצים של תרנגולות (אלה שקונים באריזה בסופר) וזה היה קרוב לפצע שלי שבתמונה האם מומלץ לבצע חיסון לטטנוס כתוצאה מהזיהום ? נגעתי בביצים רק בקליפה כלומר לא פתחתי את הביצה עצמה.
    כמו כן אחרי זה חיטאתי את המקום במי חמצן ובפולידין

הוספת תגובה

• מצורפת תמונה לנושא

דני
    09/04/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע בעור - חשד לזיהום ולהתחסן או שסתם פאניקה? - תגובה

ד''ר אריק האס
    10/04/2016

דני,

אני לא שומע או רואה סיכון לטטנוס מהפציעה שאתה מתאר. אם עבר יותר מעשר שנים מהדחף האחרון, צריך להתחסן בלי קשר לפציעה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים והקרנות
    נטלי
    27/03/2016

שלום רב לך
    ברשותך יש לי הרבה שאלות אודה ואעריך מאוד אם תוכל לענות לי:
    1.הבת שלי בת 5 שנים קיבלה רק 2 מנות צהבת B ...האם יש טעם לתת מנה שלישית כדי לסיים את הסדרה? האם זה קונטראינדיקציה לתת חיסון הפטיטיס כשיש תפקודי כבד בגבול העליון- GOT 34 U/L?
    2. כל הנכדים במשפחתי חוסנו במחומשת I.M 4 מנות ולא קיבלו פוליו בנוסף דרך הפה. חברה שלי חיסנה את הבן שלה במחומשת + פוליו דרך הפה ובאותו היום היינו אצלה אני והבן שלי והיא נתנה לי להחזיק את התינוק למשך רבע שעה אחרי שסיימה להחליפ לו יציאה בטיטול...מה הסיכוי שהבן שלי יידבק בפוליו מהתינוק שלה?
    3.האם מי שחוסן במנות מומתות יכול להידבק בפוליו שמופרש מצואה של תינוק שקיבל חיסון דרך הפה?
    4. הבן שלי נמצא עם האח של התינוק פעמיים בשבוע בחוגים..האם יש סיכוי שהילד נדבק מאח שלו ויכול להדביק את הבן שלי פוליו?
    5.אבא שלי סיים לפני חודשיים הקרנות עקב סרטן- ואני ואחותי רוצות לתת לילדים שלנו MMRV - הבנתי שאסור להתקרב לחולה עקב החיסון הזה שהוא חי מוחלש...כמה זמן מסיום ההקרנות אפשר שאבא שלי יתקרב לילדים אם נחליט לתת את החיסון MMRV עכשיו?
    האם הבן שלי שבא במגע עם האח של התינוק יכול להידבק מהאח בפוליו ואז לסכן את אבא שלי?

סליחה על העומס
    פשוט בלחץ
    בכבוד רב
    נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים והקרנות

הוספת תגובה

• חיסונים והקרנות - תגובה

ד''ר אריק האס
    28/03/2016

נטלי,

1. חשוב להשלים את המנה השלישית של צהבת B. אין בעיה לתת עם הבדיקה שציינת למעלה.

2. אם הבן שלך מחוסן עם לפחות מנה אחת של מחומש או IPV - הסיכוי הוא אפס. אם הוא לא חוסן עם אף מנה של הנ"ל, פחות מאחד למיליון.

3. הוא יכול להפריש את הנגיף או את החיסון החי ממעיו. הוא לא יכול להיות חולה.

4. שוב אם הבן מחוסן נגד פוליו עם IPV, הסיכוי הוא אפסי. גם אם הוא לא מחוסן נגד פוליו, מדובר בתופעה נדירה ביותר פחות מ1 למיליון.

5. אין בעיה שאבא שלך יהיה בקרבת הילדים אחרי MMRV לפני ואחרי.

6. אין מקום לחשוש שהילדים ידביקו את הסבא. עם זה, ראוי שלא יחליף לתינוק שקיבל פוליו חי לפחות 6 שבועות אחרי החיסון.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום ממשחה לאחר נקב באוזניים
    ליאת
    13/03/2016

שלום,
    עשינו היום חורים באוזניים לבתי בת 6. לאחר מכן המוכרת שמה לה ע"י שפורפרת קטנה עם פיה טיפה ארוכה, אלוורה סביב החור של העגיל. וראיתי שהיא מחזירה את השפורפרת למגירה. אם במקרה נעשה שימוש חוזר בשפורפרת האם יש סיכון להידבקות במחלות?
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• המשך חוזים באוזניים

ליאת
    14/03/2016

והמוכרת גם השתמשה במריחת האלוורה גם באצבעותיה. וגם אחרי שחיטאה האוזן באלכוהול לפני הניקוב היא נגבה באצבע את הסימון ועשתה סימון חדש, אני חוששת מזיהום או העברה של מחלות.
    האוזן נראית טוב ולא אדמומית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך חוזים באוזניים - תגובה

ד''ר אריק האס
    15/03/2016

ליאת,

אני לא רואה סיבה מיוחדת להיות מודאג מזיהום.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב cmv מולד אצל תינוקת בת שנתיים
    טלי
    07/03/2016

שלום

עד איזה גיל נדרש מעקב לתינוקת שאובחנה עם cmv מולד?
    כעת היא בגיל שנתיים, לא היו סימפטומים מאז הלידה.
    בתחילה בוצע us ראש שהיה תקין, פעמיים בדיקות עיניים והיה תקין, בדיקות שמיעה ו ABR תקין.
    האם יש צורך בהמשך מעקב? א"כ של מה, וכל כמה זמן?
    ולשם מה המעקב? אם עד עכשיו לא היה כלום, מה יכול להתפתח?

תודה רבה

הוספת תגובה

• מעקב cmv מולד אצל תינוקת בת שנתיים - תגובה

ד''ר אריק האס
    09/03/2016

טלי,

תודה על השאלה. לא נראה לי שיש הנחייה כללית להמשך המעקב. לגבי שמיעה, המכון יחליט משך ותכיפות הצורה בבדיקות נוספות. לגבי התפתחות, אם התינוקת מתפתחת לפי אבני דרך מקובלות, לא נראה לי שיש צורך במעקב התפתחותי צמוד. רוב הסיכוי הוא שאם לא היו בעיות עד כה, לא יהיו בעיות בהמשך, אבל תמיד כל בעיה שתתעורר (קשב וריכוז, בעיות בבית הספר, וכו', שלא יהיו) תהיה שאלה אם זה קשור ל-CMV - אבל לא תמיד אפשר לדעת. תהיו בקשר עם רופא המטפל והוא יחליט על הצורך בייעוץ\מעקב מיוחד (התפתחות וכדומה) על בסיס אינדיבידואלי.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מאבחנים סקאביס בוודאות בדיקה
    שאולי
    04/02/2016

איך מאבחנים בוודאות סקאביס..?
    האם יש איזשהי בדיקה מיוחדת ?
    לאחר קבלת הטיפול איך נדע שהסקביאס נעלם בוודאת ??

הוספת תגובה

• איך מאבחנים סקאביס בוודאות ........ - תגובה

ד''ר אריק האס
    04/02/2016

רופא עור יכול לעשות SKIN SCRAPING - גרידה בעור ואפשר לחפש את הביצים מתחת למיקרוסופ. עם זאת, זה שלא ראינו את הביצים לא שולל שמדובר בסקביאס. בדרך כלל האבחנה נעשית בלי בדיקות מעבדה ע"י אנמנזה (תסמינים) מתאימה ואופי של הפריחה. שיפור בתסמינים מצביע על זה שהבעיה נפתרה, ואין צורך להוכיח יותר מזה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס
    פיל
    27/01/2016

היי ילדתי לפני חודש ושבוע תינוקת... כאשר בשבוע 20 היתה לי גולה בפות וחשדתי בהרפס למרות שלא היה לי מימי בביקור אצל רופא שלל הרפס ובלידה הסתכלו על האיזור ולא נראה משהו חריג. אני עדיין חוששת שאולי התפספס משהו.. עברו 5 שבועות והתינורת עולה יפה במשקל ומתפתחת יפה. האם אפשר להפסיק לדאוג? שכן הבנתי שאם היה הרפס נסתר והיתה הדבקה זה היה אמור לצוץ בשבועיים שלוש הראשונים... מה אתה ממליץ הלאה? האם יש סיכון?

לקביעת תור
    סגירה
    הרפס

הוספת תגובה

• הרפס - תגובה

ד''ר אריק האס
    28/01/2016

אין צורך באמצעים מיוחדים. אם יש שאלה לגבי התינוקת להגיע לרופא המטפל.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון MMR
    רונית
    20/01/2016

ד"ר שלום רב, בני בן 6 וחצי בכיתה א. עוד כחודש אמור לקבל את החיסון הנ"ל במסגרת חיסוני השגרה.
    בגיל שנה הוא לא קיבל את החיסון הנ"ל (חוסן בכל החיסונים מלבד חיסון זה).
    א. מה משמעות מתן חיסון זה לילד בפעם הראשונה?
    ב. לילד (הבריא בד"כ) יש אאוזינופיליה ואימונוגלובין אי ברמות מאוד גבוהות (קיימת אלרגיה לגורמים שונים בעיקר שיחים עצים חרקים וכו). לא בדקנו אלרגיה למזון.
    אשמח ליעוץ כיצד לנהוג או איזה בדיקות לעשות טרם מתן חיסון זה.

ג. במידה ואכן יקבל החיסון- האם עליו לקבל בשלב כלשהו בחייו מנה נוספת?

תודה לך
    רונית

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון MMR

הוספת תגובה

• חיסון MMR - תגובה

ד''ר אריק האס
    20/01/2016

רונית,

תודה על השאלות.
    א. אין משמעות מיוחדת לקבל את החיסון בגיל 6 וחצי.
    ב. זו שאלה יותר מתאימה לאלרגולוג\אימונלוג שמכיר אותו. שתי רגישויות שצריך להיות מודעים להם זה NEOMYCIN, וביצים. אם לא ידוע על רגישות לדברים אלה, ניתן לחסן בלי חשש.
    ג. כדי להיות מחוסן באופן מלא, יש לקבל מנה נוספת לפחות 28 ימים לאחר המנה הראשונה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך על ההתייחסות

רונית
    20/01/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה לתינוקת שקבלה חיסון פוליו חי מוחלש כשאני מקבלת פרדניזון
    נאוה
    19/01/2016

אני בת 59, מקבלת מזה 4 חודשים פרדניזון בגלל ITP. החודש נוספו 4 טיפולי מבטרה. בינתיים אמשיך עם הפרדניזון - לא ידוע עד מתי
    הנכדה שלי בת חצי שנה אמורה לקבל חיסון פוליו חי מוחלש.
    כמה זמן אחרי שתקבל את החיסון מותר לי להתקרב אליה, בגלל הסכנה בהפרשות?
    תודה

הוספת תגובה

• חשיפה לתינוקת שקבלה חיסון פוליו חי מוחלש כשאני מקבלת פרדניזון - תגובה

ד''ר אריק האס
    20/01/2016

נאוה,

תודה על השאלה. כדאי להתייעץ גם עם ההמטולוג שלך בנושא. אם מדובר במינון יומי פחות מ-20 מ"ג של פרדניזון ליום, אין שום בעיה.
    אם את מקבלת יותר מזה, אז צריך לחשוב.

למשל, אם את מטפלת באופן קבוע (מבחינת טיטולים וכדומה) או גרה בבית עם התינוקת, הייתי ממליץ לא לחסן אותה בכלל.

אם את רק באה לבקר, הדבר מותר כל עוד שאין לך מגע עם הצואה של התינוקת ולכן אפשר להחזיק אותה להתקרב אליה כשהיא עם בגדים נקיים. בדרך כלל מדברים על 3-4 שבועות של הפרשת תרכיב החיסון בצואה של המתחסן.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים
    מיכל
    10/01/2016

יש לי ילדה בת 12, אף פעם לא חיסנתי אותה בשום חיסון. השאלה האם לחסן אותה בכל החיסונים בגיל כזה לא יותר מסוכן מלא לחסן אותה בכלל, ואם בכלל יש סיכונים לחיסונים בגיל הזה,

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים

הוספת תגובה

• חיסונים - תגובה

ד''ר אריק האס
    12/01/2016

מיכל,

אפשר לחסן אותה בגיל שלה, רק שחלק מהחיסונים רק רלבנטיים בגיל קטן. תתייעצי עם אחות בית ספר או רופא ותוכלי לעשות מה ששייך. אין סכנה להתחיל חיסונים בכל גיל. להיפך, לא להתחסן משאיר אותה חשופה למחלות שחיסונים מגנים נגדם.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mmrv בגיל 6 ואלרגיה לפניצילין
    ורד
    08/01/2016

שלום רב בני אמור לעבור את החיסון בשבועיים הקרובים במסגרת בי"ס, בדף מידע רשום שאם יש לילד רגישות לניאומיצין יש התווית נגד, הבעיה שאני לא יודעת הילד רגיש לפניצילין , ע"פ המסמך הרפואי שלו "אין להשתמש בתרופות ממשפחת הפניצילינים כולל הדור הראשון של צפאלוספורינים כמו כן יש להימנע משימוש בדור ראשון של הצפאלוספורינים (צםוויט וצפורל בשל מבנה דומה לאמינופניצילינים)..." האם ניתן לחסן? בנוסף הנני בהריון שבוע 27 כרגע במידה ומתחסן האם חשיפה אליו מסכנת אותי / את העברית? (חליתי בעבר באבעבועות וגם שני הילדים שלי לפני מספר חודשים בתחילת ההריון, גם חליתי באדמת וחוסנתי פעמיים בשל חוסר נוגדנים בבדיקת דם). אודה לתשובתכם

הוספת תגובה

• mmrv בגיל 6 ואלרגיה לפניצילין - תגובה

ד''ר אריק האס
    10/01/2016

ורד,

אפשר להתחסן בלי בעיה.
    1. אין קשר בין ניומיצין ופנצילין. אין בעיה לילד עם רגישות לפנצילין להתחסן מגד MMRV .
    2. אין סכנה לאישה בהריון (או לעובר שלה) שילד במשפחה יתחסן.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תבורך, תודה רבה רבה ושבוע טוב

ורד
    10/01/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי מתן חיסון
    ענת
    29/12/2015

קרובת משפחתי נגד חיסון בכלל גם לא מחסנת כלל את ילדיה: ילדה בת שנה וחצי ותינוק כבן חודשיים. האם זה לא מסוכן??? טוענת שיותר מסוכן לחסן מאשר לא לחסן.

לקביעת תור
    סגירה
    אי מתן חיסון

הוספת תגובה

• אי מתן חיסון - תגובה

ד''ר אריק האס
    30/12/2015

ענת,

תודה על השאלה. הנושא הוא רחב אבל יש כמה כללים מנחים.

1. מחלות זיהומיות ליוו את האנושות מראשיתה. כלומר, לרוב ההיסטוריה, הסיבה השכיחה ביותר לתחלואה ותמותה בבן אדם היתה מזיהומים .

2. כשמדברים על תחלואה ותמותה ממחלות זיהומיות, עיקר הבעיה הוא אצל ילדים ובמיוחד תינוקות, בגלל גופם המתפתח וכי הם טרם נתקלו עם כל המחלות כדי שהגוף ילמד איך לפתח תגובה. עם זה ברור שלא כל מי שחוטף מחלה זיהומית ימות. מערכת החיסון בנויה כדי להילחם נגד וירוסים וחיידקים, וברוב המקרים מצליחה לחסל את המחלה ולחזור לבריאות שלמה. התהליך הזה לוקח זמן, כמה ימים, והבן אדם יכול לחלות, כל מחלה עם התופעות שלו, עד שהגוף יפתח תגובה

3. יש מחלות שאם הגוף כבר מכיר את הוירוס או חיידק, הוא יחסל אותו בצורה מהירה כך שהבן אדם לא יחלה.

4. לכן, הרעיון הבסיסי של חיסונים הוא לחשוף את הגוף לחלקים של הנגיף או חיידק, כדי שהגוף "יזכור" אותו ויפתח תגובה מהירה בזמן שהוא נתקל במחלה בטבע - גן, קניון, אחים במשפחה, ילדים בכתה וכו'.

5. ברמת האוכלוסייה, כשרוב האנשים מחוסנים, אין אפשרות למחלה להדביק בשיעורים גבוהים, והמחלה הופכת להיות נדירה (יחסי לזמן לפני החיסון). בנוסף, אם רמת החסינות באוכלוסייה היא מאוד גבוה, גם אלה שלא התחסנו לא יחלו, כי המחלה מסתובבת הרבה פחות. התופעה הזו נקראת "חיסון העדר".

6. תלוי במחלה אבל אנשים לא מחוסנים יש להם סיכון פי כמה וכמה פעמים לחלות במחלות שלא התחסנו נגדם מאשר אנשים שכן התחסנו. אולם בגלל שרוב האנשים מתחסנים, מדובר בתופעה נדירה. למשל, נניח ש-1 מתוך 10000 מהמחוסנים נגד מחלה בכל זאת חוטף. זה קורה. בן אדם לא מחוסן חוטף אותה מחלה בשיעור פי 20. אז הסיכוי שלו לחלות הוא 20 מתוך 1000 או 0.2 אחוז. בכל זאת, אם אתה בתוך המספר הזה, הסטטיסטיקה לא מעניינת. ולכן , אפשר להגיד, זה הרבה יותר בטיחותי להתחסן, מאשר לא להתחסן, למרות שרוב הילדים באוכלוסייה הלא-מחוסנת (980 מותך 1000) לא יחלו בכלל.

7. אם מפסיקים לחסן (וזה נעשה בכמה אזורים בעולם), מכל סיבה שהיא, המחלות חוזרות מהר מאוד.

8. יש סיכון מסוים בלחסן, ויש סיכון מסוים בלא להתחסן. הסיכון הוא הרבה יותר גדול כשלא מתחסנים. הסיכונים מחיסונים הם קטנים מאוד. לא מדובר בתופעות קבועות או חמורות. רוב המכריע של מתחסנים אין תופעת לוואי כל שהוא. יש אנשים שסובלים מתופעות מקומיות, או לפעמים חום, או פריחה. כל הדברים האלה חולפים. כשמדובר בבעיות יותר קשות, קשה למצוא קשר בין החיסון והמחלה. מדובר בתופעות בסדר גודל של 1 ל100,000 ופחות, וגם שם לא ברור אם החיסון הוא הגורם או משהו אחר. לכן, אם מדברים על שיקול בטיחות נטו, חיסונים הם יותר בטיחותיים מאשר לא להתחסן.

ההחלטה לחסן את הילד הוא אחד מהדברים הכי חשובים שאפשר לעשות למען הבריאות שלו. אם יש לך עוד שאלות ספצפיות בנושא אני אשמח לענות.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון המון תודה על הפרוט. יישר כח.

ענת
    30/12/2015

זו גם דעתי. איידע את האם. המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טווח ההגנה של חיסונים Mmrv ו dtap
    גליה
    24/12/2015

שלום,
    1. ברצוני לדעת לכמה שנים חיסון mmrv, שניתן במנה ראשונה לאחר גיל שנה, מספק הגנה?
    וכנל חיסון dtap, שניתן במועדו בגיל ינקות, על-פי הנחיות טיפת חלב?
    2. בכמה שנים מנת דחף נוספת של כל אחד מהחיסונים, מרחיבה את טווח ההגנה?

תודה על התייחסותך,
    גליה

הוספת תגובה

• טווח ההגנה של חיסונים Mmrv ו dtap - תגובה

ד''ר אריק האס
    24/12/2015

גליה,

תודה על השאלות. כשמדברים על חיסונים, כל חיסון הוא עולם שלם בפני עצמו, ככה שאי אפשר לענות על שאלתך איך ששאלת אותו. מעבר לזה, גוף של בן אדם הוא ייצור חי שקשה לצפות מה יהיה בבן אדם הפרטי. לכן, הידע על כל חיסון מתייחס לקבוצות של בני אדם, והמדיניות של חיסונים מעוצבת לאוכלוסייה ולא ברמה של בן אדם. כלומר, אנחנו לא יודעים כמה זמן כל חיסון נתון יחזיק בכל תינוק שניצב לפנינו, וברור שיש הבדלים בין מערכת חיסון, מצב תזונתי, ומחלות רקע שיכולות להשפיע על משך ההגנה של חיסון. בכל זאת אנסה לתת כמה קוים כלליים לפי מה שכן ידוע בקבוצות גדולות שנבדקו לאורך הזמן.

1. לגבי MMRV, יש מחקרים שמראים נוגדנים נגד כל אחד מ4 הנגיפים באחוז גבוה מהמתחסנים אפילו 20 שנה אחרי מנה אחת של חיסון. זאת אומרת שהסיבה לתת מנות נוספות, זה לא "להאריך" את ההגנה. הסיבה שמנה נוספת נצרכת היא שאחוז מסיום ממתחסנים לא יגיבו למנה הראשונה (מסיבות שונות) וכן יגיבו למנה שנייה. נתינת שתי מנות מספקת הגנה לאחוז גבוה יותר של האוכלוסייה מאשר מנה אחת, ולכן מונעת התפרצויות בהמשך.

2. לגבי DTAP גם צריך להפריד בין המחלות. טטנוס ואסכרה הם תקפים לכמה שנים אחרי ה-3 מנות בסיס, ויש צורך במה שנקרא "REINFORCING" - מנה מחזקת לפחות 6 חודשים לתת רמה טובה של נוגדנים לערך 7 שנים. אחר כך בכתה ב, מתחילים מנות דחף.

לגבי שעלת שהיא ה P של DTAP מתברר שההגנה יורדת עם הזמן, לפי מחקר מהשנה בערך 10% כל שנה מהמנה האחרונה. מקבלים דחפים בכתה ב' וח', ומומלץ שנשים יקבלו מנה באמצע ההריון כדי שנוגדנים יעברו לעובר עד שהוא בעצמו יתחסן בגיל חודשיים. לדעתי, בעתיד ייתכן שתהיה המלצה לכל האוכלוסייה לעשות דחף לשעלת ביחד עם טטנוס כל כמה שנים, ויש צורך בחיסון משודרג שייתן הגנה לטווח יותר ארוך בלי התופעות לוואי שהיו עם החיסון הקודם (DTP).

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון אבעבועות - כיתה א'
    נועה
    21/12/2015

שלום רב,
    בני בכיתה א' ועתיד בעוד כ- 10 ימים לקבל חיסון שכולל גם אבעבועות רוח.
    הבעיה היא שלפני כמה ימים הופיעו כ- 4 שלפוחיות על גופו ואני חושדת שאלו הן אבעבועות רוח בצורה קלה (היות וקיבל את החיסון כשהיה תינוק). לא לקחתי אותו לרופא היות והילד התנהג כרגיל, ללא חום או תופעות אחרות.
    שאלתי היא האם הוא יכול לקבל את החיסון עוד 10 ימים, זאת במידה והפצעים אכן היו אבעבועות רוח?
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון אבעבועות - כיתה א'

הוספת תגובה

• חיסון אבעבועות - כיתה א&#39; - תגובה

ד''ר אריק האס
    21/12/2015

נועה,

כן. עדיף שרופא יבדוק אותו למען הסיר ספק.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון נמוך של אנטיביוטיקה
    מרי
    10/11/2015

שלום רב. הילדה שלי בת שנה וחצי הייתה מאושפזת עם אוסטיאומיליטיס שבוע בבית חולים וקיבלה אנטיביוטיקה דרך וריד. השתחררה עם המלצות להמשך טיפול אנטיביוטי במשך 3 שבועות נוספים. בדיעבר התגלה כי נתנו מינון נמוך יותר לאורך כל התקופה. כלומר במקום 6 מ"ל*3 קיבלה 3 מ"ל*3. מה השלכות של הטעות? האם הזיהום לא עבר? האם חיידקים פיתחו עמידות ונוצרו מוטציות למינהם? איך אוכל לדעת שילדה הבריאה וחיידק עזב את הגוף שלה? אני פשוט לא רוצה שהאוסטיאומיליטס יהפוך לכרוני או משהו כזה. האם תוכלו לעזור לי. תודה.

הוספת תגובה

• מינון נמוך של אנטיביוטיקה - תגובה

ד''ר אריק האס
    10/11/2015

מרי שלום ותודה על השאלה.

אין אפשרות לענות על שאלתך באופן ספציפי ואת צריכה להיות במעקב של הרופא ילדים של ביתך ואולי של מומחים אחרים לפי החלטה של רופא. OSTEOMYELITIS הוא יכול להיות זיהום קשה, ויש צורך לקבל אנטיביוטיקה לתקופה יחסית ארוכה (בין 4-6 שבועות) כדי להיות בטוחים שלא נשארו חיידקים באזור העצם שיכולים לחזור. בנוסף אם מדובר באבצ'ס, כלומר זיהום סגור, בדרך כלל רק פתרון כירורגי (ניקוז וכדומה) יטפל כמו שצריך.

יודעים שניתן להפסיק טיפול כאשר:

1. עברו לפחות 3 שבועות טיפול הולם (כולל מינון)
    2. מדדי דלקת (שקיעה או CRP) חזרו לנורמה
    3. תפקוד מלא של העצם המעורב.

בהעדר של כל אחד מסימנים אלה , נדרש בירור לסיבוך או שאריות של זיהום שמחייב המשך טיפול.
    מינונים נמוכים מדי יכולים לגרום להחלמה חלקית אבל לא בהכרח. מינון לא נכון גם הם יכולים לגרום לעמידות אבל לא בכל מקרה. לכן החשיבות להיות במעקב אצל רופא ילדים עם ניסיון בטיפול בדלקת עצמות.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה