מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליקובקטר ותשישות כרוניתדרור05/11/2009
שלום, אני בן 37 ספורטאי ומאושר, סובל מזה שנה וחצי מתסמונת התשישות הכרונית ומתסמיניה הקשים.
חוץ מחולשה קיצונית ועוד הרבה סימפטומים נבדקתי פעמיים להליקובקטר (גסטרו + נשיפה) עם תוצאה שלילית. היות ואני סובל מאז המחלה מבעיות עיכול כאבים ברום הבטן ודקירות בחזה וכאבי גרון שאלתי האם יכול להיות ש"פיספסו" את החיידק פעמיים?
האם אחרי שתי בדיקות שליליות ושנה וחצי סבל רב יש טעם אולי לנסות ולקחת את קוקטייל האנטיביוטיקה נגד הליקובקטר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרור
ד''ר יעקב מאור05/11/2009סיכוי נמוך מאוד שיש לך זיהום בחיידק הליקובקטר פילורי. לכן, לא הייתי ממליץ לקחת טיפול לחיידק. הייתי שוקל ניסיון טיפולי בבולמי יצור חומצה כגון לוסק. לא הוכח קשר בין תשישות כרונית לנוכחות הליקובקטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונה גזים וטחוריםרחלי05/11/2009
שלום רב
אני מלפני שנתיים סובלת אחרי לידה מטחורים שאחד מהם ממש אני נוגעת בו
אבל בחודשים האחרונים אני סובלת מכאבי בטן תחתונה לחילופין ובימים האחרונים מכאבי גזים חזקים מאד והכל זה לחילופין אני מטפלת בנרות משחה בטחורים זה עובר
אוכלת פחות עובר ובאופן קבוע לוקחת כדור טבעי להקלה בעצירות לפני השנה כדור טבעי
האם חלילה מדובר בסרטן המעי או משהוא מסובך אחר?
אני עושה הליכות כמעט בכל יום משתדלת לשלב סיבים תזונתיים ולשתות הרבה ולכן יכולה להיות תקופה של שבוע כואבת ואחרי כן זה עובר אין דימומים ואין כלוםכמובן את הטחורים את מחזיקה ביד כמו שאומרים הם לא נכנסים חזרה.
אני מתביישת לגשת לבדיקה ויותר מזה חוששת מאד אפילו חרדה מהמחשבה שיגידו לי את הגרוע ביותר
מה אתם אומרים? עזרו לי.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחלי
ד''ר יעקב מאור05/11/2009התופעות המתוארות מתאימות לתיסמונת המעי הרגיש, אולפ עליך לגשת למומחה לגסטרואנטרולוגיה לבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאחת שלא יודעת05/11/2009
שלום אני אישה בשנות ה40 ועברתי בדיקת דם לאחרונה, בה נמצא
ערכי ALT, AST, GGT גבוהים בהרבה מהנורמה על מה זה מסמן והאם זה אומר שיש לי מחלת כבד
ואם כן אז איזה ?
אשמח לתשובה
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר יעקב מאור05/11/2009עליך לעבור בירור אצל מומחה למחלות כבד. הסיבות השכיחות לעליה באנזימי הכבד כוללות כבד שומני שלא ניגרם משתית אלכוהול, זיהום בנגיף הפטיטיס B או C, שימוש בתרופות ועוד.
יש לחזור על הבדיקה כדי לדעת אם אין הפרעה חולפת בעיקבות זיהום או שמוש בתרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות פולשניותליאת05/11/2009
שלום רב,
בשבוע הבא עוברת גסטרוסקופיה וקולנוסקופיה מאחר ויש לי כאבי בטן עליונה , גרפסים רבים ואי נוחות עם הקרנה לגב.
נטלתי שבועיים אומפרדקס שהקל במקצת ונאמר לי שעלי להפסיק נטילתו עקב הבדיקות אך מצבי החמיר והכאבים גברו והתחושה לא טובה כלל.
פניתי לרופא שעומד לעשות לי את הבדיקות והוא סתר ואמר שניתן לקחת לוסק או אומפרדקס עד ליום לפני בדיקות הגסטרו הפולשניות.
אני מבולבלת מאוד עקב כך שכל אחד אומר משהו אחר.
האם תוכל להסביר/לפרט בבקשה אם זה ניתן להמשיך ואם לא אז מדוע.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
ד''ר יעקב מאור05/11/2009אין צורך להפסיק את נטילת האומפרדקס עד לבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת מסוג Cאיילת04/11/2009
שלום,
אשמח להבין מה התוצאות האלה אומרות
Hepatitis C Ab Confirm.- Immunoblotting הבדיקה אומתה ונמצאה שלילית
Hep.C PCR Viral Load - HCV RNA not detected* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCV
ד''ר סטיבן מלניק05/11/2009אין לך HCV - א נוגדנים ולא נגיף בדם. למעשה אם אין נוגדנים אין מקום לעשות הבדיקת PCR אפילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני קיבלתי אותה הודעה.
ח.מ.23/02/2010גם אני קיבלתי אותה הודעה. ניסיתי לקרוא ולא הבנתי את התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה
ד''ר סטיבן מלניק23/02/2010אין עדות לHCV- גם נוגדנים וגם מחומר גנטי של הנגיף בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדNoaRing04/11/2009
בן 31, בריא ובמשקל תקין, בבדיקות דם כלליות נמצאו תפקודי כבד בעייתים :
GOT 97 (רף הנורמה העליון הוא 37)
GPT 122 (רף הנורמה העליון הוא 41)
בבדיקה נוספת לאחר כחודשיים חלה הטבה במצב, אך עדיין נראה בעייתי :
GTO 32 (ירד מ 97 ל 32 וכעת בנורמה)
GPT 66 (ירד מ 122 אך עדיין מחוץ לנורמה)
בנוסף נבדק GGT (שלא נבדק קודם) והתקבל ערך גבוה של 115
כמו כן נמצא Hepatitis A IgG חיובי, וגם EBV VCA_IgG עם ערך 35 (מחוץ לנורמה),
וגם CMV IgG חיובי (2.5)
1. אני מבין שנדבקתי בעבר בהפטיטיס A וגם ב CMV ומחלת הנשיקה,
האם יתכן שהם גרמו נזק לכבד שבא לידי ביטוי בבדיקות הנוכחיות,
כאשר חשוב לציין שבבדיקות דם מאמצע שנת 2005 תפקודי הכבד היו תקינים לחלוטין ?
(ולא חליתי מאז כלל)
2. האם הערכים הנוכחיים (בבדיקה השניה) גבוהים מספיק ע"מ לערוך בדיקה נוספת ?
3. במידה ובבדיקה נוספת הערכים ישארו כפי שהם בבדיקה האחרונה,
האם הם גבוהים מספיק ע"מ להתחיל בירור מקיף יותר בנוגע לכבד ?
4. האם תחילת נטילת אומפרדקס כחודש לפני בדיקת תפקודי הכבד,
יכול להסביר את תפקודי הכבד הבעייתים ?
5. האם יתכן שנטילת תוסף אומגה 3 (שמן דגים בקפסולות) של חברה עולמית, מוכרת ואמינה מאוד בארץ,
יכולה להסביר את הבעייתיות בתפקודי הכבד ?
(בין הבדיקה הראשונה לשניה, שהראתה שיפור, הפסקתי את נטילת התוסף, אך יתכן וזהו קשר נסיבתי בלבד)
6. כחודש לפני בדיקת תפקודי הכבד הראשונה, ולמשך שבועיים נטלתי שילוב אנטיביוטיקות אינטנסיבי,
האם מרווחי הזמן הללו מאפשרים לאנטיביוטיקה להוות הסבר לתפקודי הכבד הבעייתים ?
רוב תודות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד
ד''ר סטיבן מלניק05/11/20091-CMV וHAV אינם גורמים למחלת כבד כרונית אז אין קשר
2- נראה משהו בשלבי החלמה. יתכן המחלה שבגינה נטלת אנטיביוטיקה וגם האנטיביוטיקה.
יכול להיות ם כן תוספי מזון ותרופות.
מציע לעשות עוד בדיקה ונראה לי שזה יהיה בסדר אבל אם לא להפנות לרופא כבד ןנסות לגלןת הסיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקם הצואהשרית03/11/2009
שלום רב,
מזה 5 חודשים שאני סובלת משלשולים כ-4 פעמים בשבוע.
בדיקת דם לפרזיטים ו אולטרסאונד בטן תקינים. לפני שבועיים במסגרת המשך הבדיקות התגלה אי סילות ללקטוז (תוך 20 דקות כאבי בטן איומים גזים מפחידים ושלשולים). כשבוע אחרי הבדיקה המשכתי לשלשל לסירוגין. ואז זה נפסק אבל הצואה היא בוצית לעיתים יוצאת כגללים אבל מיד מתפרקת ונראית בוצית (סליחה על הפירוט). שאלתי היא האם מרקם כזה כפי שתארתי מעיד על שינוי ביציאות - האם זה דורש המשך בדיקות ?האם צואה כזו נחשבת שלשול או ששלשול הוא צואה מימית. אודה לך על תשובתך המעמיקה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צןאה
ד''ר סטיבן מלניק04/11/2009יש הרבה ויכוים על ההגדרות של שלשול. אין כל כך הרבה חשיבות לדעתי. הסיפור שלך נשמע קשור ללקטוז ויותר חשוב איך את מגיבה לכלכלה ללא חלב ובהמשך מתן לקטחייחז תוספת בעת אכילת מוצרי חלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים של GGTאור03/11/2009
שלום רב,
אשמח לשמוע חוות דעתכם בשאלה הבאה: (חלק מהשאלה נשמעת כמופנית לאנדוקרינולוג אבל בסופו של דבר השאלה היא לגבי כבד):
לפני מספר חודשים בלוטת התריס של בעלי התחילה לפעול ביתר. הוא קיבל תרופה מסוימת מספר חודשים והתפקוד של הבלוטה לא השתפר ואתמול הוא קיבל תוצאות בדיקת דם ושם הערך של תפקודי כבד GGT הוא 84 במקום 45 בערך. כשהגיע עם תוצאה זו לרופא א' הוא אמר שצריך להפסיק מיד נטילת התרופה ולבצע טיפול ביוד רדיואקטיבי שכן המשך נטילת התרופה תגרום לנזק לכבד. באותו יום פנינו לרופא ב' (שהוא מומחה בעל שם באנדוקרינולוגיה) והוא אמר שלגישתו יש להמשיך עם טיפול בתרופה במינון גבוה יותר ל-3 שבועות נוספים ואז לראות האם יש שינוי לטובה ואם לא לחשוב שוב. כששאל אותו בעלי מה בנוגע לתפקודי כבד שלכאורה נפגע- ענה שכל עוד הערך לא עולה פי שלוש מערך הנורמה- אין מה לדאוג ואין בהמשך הטיפול התרופתי כדי לגרום נזק לכבד.
השאלה- מי צודק בהקשר של הנזק לכבד? (נניח שלא חשוב כרגע באיזה דרך תטופל בלוטת התריס) אלא האם נכון הוא שניסיון נוסף עם נטילת תרופה לא תגרום נזק כלשהו לכבד.
מודה מראש על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GGT
ד''ר סטיבן מלניק03/11/2009נשמע חי סביר יותר משרופא ב אומר. יש מקום לעקב אחרי GGT. אין הרבה חשיבות לעליה קלה בGGT לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת סיכון בשפעת חזיריםגילה03/11/2009
אני בת 30 , חולה המחלת קרוהן מגיל 15 וברמסיה מאז . הבנתי שחולי קרוהן נחשבים לקבוצת סיכון בשפעת החזירים, רציתי להבין מדוע. יש לציין שאני חיה חיים נורמלים לחלוטין מלבד התרופה שאני נוטלת (אימוראן), ומעולם לא היתה לי הסתבכות עם שפעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת
ד''ר סטיבן מלניק03/11/2009אימורן הוא חומר שמדא את מערכת החיסון ואני מניח שבגלל זה את קבוצת סיכון מהשפעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס כרוני וטיפולויוליה01/11/2009
שלום רב.מה הבדל בין לנטון לבין קונטרולוק?איזו תרופה נחשבת כיעילה יותר בטיפול ברפלוקס כרוני קשה?למה כוונה כאשר רופא גסטרו מציין כי בין פלביקס לבין קונטרולוק אין איטרקזיה?בתודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר סטיבן מלניק01/11/2009אין הבדלים משמעותיים בין התרופות בקבוצה זו. לגבי פלביקס ברמה הטאורטית יכולה להיות אינטרקציה אך כנראה לא בעל חשיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומני-וכאבי קיבהדוד01/11/2009
הבן שלי סובל מכאבי כיבה לטענתו.
בבדיקות שנערכו לו בבי"ח נאמר לו שהוא סובל
מכבד שומני.
האם זו הסיבה לכאבים (באים ללא התרעה,).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד''ר סטיבן מלניק01/11/2009בדרך כלל כבד שומני גורם לכאב המום בבטן עליוננ מימין. צריך להפנות לרופא גסטרו שיכןל לבדוק החולה על מנת לקבוע מקור הכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פילוריאביבה01/11/2009
בבדיקת נשיפה להימצאות חיידק הליקובקטר פילורי התוצאה שהתקבלה היא 27.09 (כאשר חיובי גדול מ-5)
קיבלתי טיפול של:
Metronidazole - ל-10 ימים - 2 כדורים - פעמיים ביום
Omeprazole - ל-30 יום - 1 כדור - פעם ביום
Roxithromycin - ל-10 ימים - 1 כדור - פעם ביום
שאלתי היא האם הכדורים האלה הם הטיפול המשולש שהכי מתאים לטיפול בחיסול החיידק או שיש כדורים אחרים במקום?
האם אפשר להוסיף פרוביוטיקה לטיפול?
האם כל המשפחה אמורה לעבור טיפול נגד החיידק?
עדיין לא התחלתי את הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לHP
ד''ר סטיבן מלניק01/11/2009יש כמה אפשרויות של טיפול. metronidazole קשור לעמידות לעתים אך עדיין חלק של טיפול.
אין ורך לדעתי ךטפל בכל המשפחה./* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליחה על ריבוי השאלותשלי31/10/2009
ברצוני לדעת מה העמידות של הפטיטיס C ו-B על הפרשות מחוץ לגוף האדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידות
ד''ר סטיבן מלניק01/11/2009C לא כל כך עמיד- מס דקות עד שעות אבל B הרבה יותר= אפילו יותר מיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיסשלי31/10/2009
שלום רב,תוך כמה זמן מרגע ההדבקה בסוג כלהו של הפטיטיס ניתן לבצע בדיקה כדי לדעת האם נוצרה הידבקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס
ד''ר סטיבן מלניק31/10/2009מ A ו גם C יכולים להיות אחרי שבועיים. B יותר -אולי 3-4 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאודליאת30/10/2009
שלום רב,
כשבועיים סובלת מכאבי בטן, בתחילה הכאב היה בבטן עליונה ואח"כ הורגשה גם רגישות דיפוזית בכל הבטן כולל התחתונה וביחוד באמצע מעל ובאזור הטבור.
נוטלת נירבקסל מזה שבועיים פעמיים ביום וכל בוקר אומפרדקס בגלל הכאבים ברום הבטן.
הבדיקות שביצעתי עד כה בהמלצת גסטרואנטרולוג הן:
צואה לפרזיטים ותרבית תקינות, בדיקות דם ושתן כולל תפקודי כבד ועמילאז תקינות, CRP גבוה במקצת כבר שנה 1.8 כשהנורמה 0.5.שקיעת דם תקינה.צליאק שלילי.
אין אנמיה , יציאות מרובות אך זה לא משהו חדש, שנים סובלת מהבטן ובצעירותי אובחנתי כסובלת מתסמונת המעי הרגיז.
היציאות לעיתים רכות ולעיתים קשות אך לא שלשולים.מאז הנירבקסל יש פחות יציאות וקצת עצירות. אך קראתי שזה יכול להיות בגלל הנירבקסל .האם נכון?
אין חום, אין ירידה במשקל, אין הקאות אך ישנה תחושה לא נעימה בכל מערכת העיכול, גזים, גרפסים ומיחושים בבטן ואי נוחות מלווים לעיתים בקולות.
היום הבחנתי בצואה במין ריר בגוון שנראה כמו דם, לא ממש אדום (לא דם טרי) אך נראה מעין משהו דמי .
אני מאוד מפוחדת ורציתי לדעת אם זה יכול להיות גידול או שיכולות להיות עוד סיבות לדמם (זה לא מטחור בטוח) ולכאבי הבטן הללו שלא גוברים אך גם לא נעלמים.
תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת
ד''ר סטיבן מלניק31/10/2009זה נשמע לי תיאור קלאסי של תסמונת המעי הריז. אופני לזה התלונות הממושכות והבירור שהוא תקין. הדימום יכול להיות מטחורים למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה..
ליאת01/11/2009תודה רבה אך רציתי לדעת האם אין צורך לשלול דלקת , גידול שפיר או ממאיר , אולקוס וכו' ע"י בדיקות גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה? כבר מעל שבועיים לא עוזר כלום אפילו הנירבקסל שבעבר עזר וכאבי הבטן והאי נוחות ממשיכים ללא הפסקה, שכחתי לציין שאני בת 40
שוב תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעןד שאלה
ד''ר סטיבן מלניק01/11/2009כן י- יש מקום לשקול 2 הבדיקות. סרטן לא נראה סביר כאבחנה אבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)