מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פניקוליטיס? הייתכן?נואשת לעזרה24/10/2009
שלום.
אני כבר במשך שנתיים סובלת מבעיות בהליכה בזמן שאני עולה עליות, גם אם מדובר בשיפוע קטן כלפי מעלה, השוקיים מתחילות לשרוף לי עד מצב שאני צריכה לעצור ולשבת כמה דק' שזה ירגע.
חשוב להבין שמדובר בהליכה של מס' דקות בודדות. לאחר שאני עושה הפסקה, אני ממשיכה עוד
כמה דק' ושוב, הגוף פשוט לא מצליח יותר ואני עוצרת שוב.
מעבר לכך, בשנה וחצי האחרונה הייתה לי בעיה נוספת שלא הלכתי לבדוק-כאבי בטן איומים לאחר ארוחות שהיו גורמים לי לרוץ לשירותים ולהתקפל מכאבים.
הייתי לפני שנה אצל אורטופד מקופת החולים שאמר לי לעמוד על קצות האצבעות ואז על העקבים
ועפ"י זה החליט שאני צריכה מדרסים ביומכניים ושזה מה שיפתור את הבעיה ברגליים שלטענ.
לצערי לא היה לי זמן לעשות את זה, וכך עברה לה שנה בסבל, וכעת כשיש לי זמן, נוספו בעיות,
שאינני יודעת לאן לפנות :
בחודשיים האחרונים נוצרו מן שקעים בעור באיזור הישבן ומתחתיו, כמו צלוליטיס.
מעבר למראה, מדובר בכאבים שבאים והולכים כל הזמן.
לפעמים נורא קשה לי לשבת על הישבן, העור כואב, ומרגיש כאילו הוא מתקפל לו ונסחב.
הרגשת אי-נעימות שגורמת לי כל הזמן לזוז בזמן ישיבה ולצאת מדעתי.
הייתי לפני כחודש אצל רופא עור שאיבחן את בעית העור בישבן (באמצעות נגיעה בישבן) שמדובר
בפיניקוליטיס ושאני אשתמש במשחה מאלחשת ובנוסף אעשה ספורט, ותוך כמה חודשים זה יעבור.
מקריאה באינטרנט נראה שפיניקוליטיס לא מאבחנים רק באמצעות נגיעה, ושספורט הוא לא
הפיתרון כלל. מעבר לכך, אני מתחילה לחשוש שהכאבים שהיו לי במשך שנה וחצי (שנעלמו בחצי
שנה האחרונה, אבל במקומם הופיעו רעשים, תזוזות חזקות מהבטן, גזים ולפעמים שילשולים)
קשורות לבעית העור.
הופנתי שוב, לאורטופד אחר, שהפנה אותי לצילום רנטגן באגן ובגב התחתון, למרות שהסברתי
שהכאבים החזקים הם בשוקיים ולא הבנתי למה הצילום לא כולל את השוקיים.
רופאת המשפחה המליצה שלי לא לעשות צילום, מכיוון שמדובר בקרינה ברמה גבוהה, ושאני אחזור
לאורטופד הישן ואבקש ממנו שוב את ההפנייה למדרסים.
מדובר במדרסים שעולים 1,100 ש"ח לאחר הנחה, ואף אחד לא מבטיח לי שזה באמת מה שיפתור את הבעיה שלי. אני לחוצה בכסף, מלאה בבעיות שנראות לי קשורות אחת לשנייה, וכולם, כולל
הרופאים, מתייחסים אליי באדישות רבה.
אז אולי מכאן תגיע הישועה - מה לעשות?! למי להקשיב? מה יש לי?
יש להוסיף שאני רק בת 19 וחצי, ובחודשיים האחרונים היו לי תנודות באכילה (ימים שאכלתי ארוחה ליום) וירדתי במשקל מ49 ל47, גובה 1.61
ויש לי עקמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק24/10/2009כמובן לא ניתן לאבחן דרך הפורום. הסיפור ארוך ומורכב. אני מציע שתפני לרופא פנימי קודם שיש לו הכולת לראות אותך כבת אדם ולא כחולה עם בעית גב ובעית בטו וכולי.
לאחר אבחנה נכונה ניתן לדון על טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש אולי המלצה
נואשת לעזרה24/10/2009למישהו בחיפה?
ומה ההבדל בין רופא פנימי לבין הרופאים שפניתי אליהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנואשת
ד''ר יעקב מאור25/10/2009רופא פנימי הינו רופא בעל מומחיות במגוון הפרעות במערכות הגוף השונות: כגון לב, ריאות, כליות, מערכת הדם מפרקים ועוד. יתרונו של רופא פנימי הוא ביכולתו לקבל מבט כוללני על החולה ולא להתמקד באיבר או מערכת אחת.
אינני יכול לתת המלצה על רופא כזה בחיפה אולם קיימים רופאים בכירים רבים וטובים בכל אחד מבתי-החולים בחיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי בטןןענת24/10/2009
שלום,
בבדיקת סיטי בטן שנעשתה לי נכתבה בפענוח השורה הבאה:
"הבטן העליונה נבדקה ללא וכל הבטן לאחר הזרקת חומר ניגודי".
האם תוכל להסביר לי מה זה אומר? האם המשמעות היא שהבטן העליונה נבדקה גם עם וגם בלי חומר ניגוד או רק בלי ?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר סטיבן מלניק24/10/2009כמו כל בדיקה עושים הבדיקה לאיר מכן מזריקים חומר ניגוד ועושים עוד תמונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשהקרן23/10/2009
שלום רב
ילדתי לפני 6 חודשים
עברתי כריתת כיס מרה לפני 4 חודשים
לפני חודש חזרו כאבים עזים ונוראים ברום הבטן עם שלשולים ובחילות והקאות מעטות
מאז משלשלת, יורדת במשקל ופוחדת לאכול
אוכלת ממש מעט ואוכל קליל ואז אין כאבים אבל שלשולים כל הזמן כבר חודש
עברתי אולטרסאונד, סיטי בטן ובדיקת גסטרוסקופיה ו-בדיקת EUS בחשד לאבן בדרכי מרה
בסיטי יצא הרחבה מעטוה של דרכי מרה תוך וחוץ כבדיות
אנזימי כבד, תפקודי כבד תוצאות
GGT229 וGOT49
כל יתר בדיקות הדם, הצואה תקינות
מה לעשות?
נואשת
2 רופאיי גסטרו שהתייעצתי חושדים שזאת אבן
מפחדת מניתוח ERCP
אחד הרופאים טען שרק בשעת התקף, ביצוע בדיקת דם לתפקודיי כבד תיתן את התמונה המלאה
לא רוצה לחכות להתקף
ובמיון גם לא מתייחסים ומקבלים מהר בדיקות דם,עקב לחץ
מפחדת מאוד, בת 34 עם תינוקת וילד בן 3
מחפשת רופא טוב
אולי זאת בעיה במעיים? למה לא רוצים לבדוק דברים אחרים?
תודה מראש קרן אגמי
דחוף בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק24/10/2009יש חשד חאבן בדרכי המרה. בדרך כלל EUS היא בדיקה טובה לאבנים בדרכי המרה. אם התשובה לא ברורה אז ניתן לעשות MRCP שזו בדיקת MRI במקום ERCP. זה לא יסביר השלשולים אבל. אם אין תשובה ברורה אחרי MRCP אז אולי יש מקום לביופסיה של הכבד. צריך מעקב של רופא כבד-גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נחושתאור23/10/2009
דוקטור שלום
אחי בן 40 עבר בדיקת נחושת בשתן של 24 שעות ונמצא הערך 0.5 שהערך הנמוך ביותר
הוא 4. מה יכולה להיות הסיבה לכך ומה עושים
מודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחושת
ד''ר סטיבן מלניק24/10/2009אין חשיבות לנחושת נמוכה. אם זה גבוה מעל 100 אז יתכן בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס cשולי22/10/2009
שלום רב,
אני בת 30 ולפני שנה וחצי בבדיקות דם שגרתיות בהריון נמצא כי יש לי הפטיטס c. בדיקות תפקודי כבד תקינות.
תוצאות הביופסיה:chronic hepatitis c. grade 0. stage 0.mild sinusoidal dilatation is also noted/
מה אומרות התוצאות? האם יש דלקת? האם צריך טיפול?
תודה,
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCV
ד''ר סטיבן מלניק22/10/2009המחלה קלה מאוד , אם בכלל, ואין צורך לטיפול. דרוש רק מעקב של אנזימי הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהפטיטיס Cאלה22/10/2009
שלום רב,
בעלי חולה בהפטיטיס C גנוטייפ 1(בן 30, לא שותה אלכוהול ולא עשן). הוא סיים לעבור את הטיפול לפני שנתיים וחצי . הטיפול הסתיים בהצלחה (כבר אחרי שלושה חודשים של טיפול PCR היה שלילי).טיפול נמשך 48 שבועות. חצי שנה לאחר גמר הטיפול בעלי קיבל מכתב מפרופ זמיר הלפרין כי הוא בריא ואיננו חולה בהפטיטיס C.
שנה לאחר גמר הטיפול PCR היה שלילי.
שנתיים לאחר הטיפול PCR היה חיובי אך קטן מ 15 UI.
שנתיים וחצי לאחר הטיפול PCR חיובי 2.15E+2UI
ALT וAST תקינים
לא יכולנו להאמין לתוצאות שקיבלנו. לאחר שכל הרופאים קבעו גי בעלי בריא, המחלה שוב חזרה.
בעלי קיבל את הידיעה מאוד קשה, הוא לא מסוגל לחשוב שידרש לעשות טיפול חוזר.
הטיפול הראשון שהוא עבר היה כל כך קשה עבורו שאני בספק שיצליח לעבור את הגהנום הזה שוב פעם.
איך זה יכול להיות שמחלה חזרה ואיך יכול להיות שכל הרופאים קבעו כי בריא ואין וירוס בגוף?
מה האחוז אצל מטופלים שמחלה חוזרת ומה יכול להיות הגורם לכך?
האם ידרש לעשות טיפול חוזר עם אותם תכשירים או כיום יש פיתרון יותר יעיל?
אודה מאוד על כל מידע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCV
ד''ר סטיבן מלניק22/10/2009משקרה לבעלך נדיר- ב%בודדים. לא ברור למה זה קורה.
אבל צריך לראות את חצי כוס המלא-
1- משמגיב לטיפול בדרך כלל מפתח שיפור בפטולוגיה של הכבד ומקטין קצב ההתקדמות של המחלה.
2-יש כבר אופציה של טיפול חוזר בסל ובעתיד יהיה טיפול אולי יותר קצר עם שילוב של תכשירים חדשים.
כל טיפול יכלל אינטרפרון לדעתי.אבל יותר קצר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בהפטיטיס C
אלה23/10/2009תודה רבה על תשובתך
האם הוא יכול להתחיל את הטיפול באופן מיידי או שנדרש להמתין תקופה מסויימת בין טיפול לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלה
ד''ר יעקב מאור25/10/2009אין מניעה להתחיל טיפול חוזר כבר עכשיו. יש לשקול צורךבטיפול כזה לפי חומרת מחלת הכבד והצפי להכנסת תרופות חדשות בשנים הקרובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימור22/10/2009
על מה יכול להצביע חלקיקים קטנים שחורים בצואה ??? מרקם הצואה רגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר סטיבן מלניק22/10/2009אני לא חושב שניתן לומרהרבה מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדהראל21/10/2009
שלום .מזה זמן שאני סובלת מכאבים בפרקים במסגרת הבדיקות דם עולה תמונה של בעיות בתפקוד כבד הרופאה שלחה לאולטראסאונד ממצא :כבד שומני ואבנים בכיס מרה אני מצרפת תוצאות בדיקות דם ומבקשת חוות דעתכם תודה.
potassium 5.20
got)ast 50
gpt alt 58
ggt 45
alk/phosphatase 121
c-reactive protein 1.15
esr 54
ebv vca igm10 negetive
ebv vca_igG 750
hepatitise a igG positive
igm negative
hepatitise bs ab 0.16 negative
bs ag negative c ab negative
cmvigG positive 22 igm negative* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד
ד''ר סטיבן מלניק22/10/2009לא ניתן לאבחן מהניתונים. ניתן לומר שאין הפטיטיס B אך אין תוצאה של הפטיטיס C למשל.
יתכן הכל קשור לכבד שומינ ( אלכוהול אם את מצרפת?). צריך להפנות שוב לרופא להמשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקודי כבד
הראל23/10/2009נתונים נוספים לבדיקות הפטיטיס c שלילי
CMVigG חיובי 22
CMVigm akhkh
אין כל רקע של שתית אלכוהול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהAFP
ד''ר סטיבן מלניק24/10/2009עדיןן אין אבחנה ויש להמשיך אצל הרופא כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםמורן21/10/2009
שלום ד"ר,
אני בת 32, אובחן אצלי ב- 2003 בקע סרעפתי, סבלתי בעיקר מצרבות בלתי פוסקות.
מאז אני נוטלת לוסק מידי יום והצרבות חלפו.
לאחרונה התחלתי לסבול מהתקפי כאבים באזור הקיבה/ סרעפת, האזור ממש מתחת לחזה, הרבה פעמים בזמן התקף כזה הכאבים הם גם באותו אזור מקביל בגב.
האם ייתכן שהכאבים נגרמים מהבקע הסרעפתי או שנשמע שמדובר באזור הקיבה?
על מה הכאבים יכולים להעיד? האם יש צורך לקבוע תור לברור אצל רופא גסטרו?
חוששת ללכת לרופא... חוששת ממה שימצאו...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר סטיבן מלניק22/10/2009י=תכן קשור לרפלוקס של תוכן הקיבה לושט עם התכבצויות של הושט. מציע כן להפנות לרופא גסטרו. לא נשמע לי מחלה קשה אך דרוש איבחון על מנת לתת טיפול טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לקולונוסקופיה וירטואליתארז20/10/2009
שלום
האם יש הבדל בהכנה על פיקולקס כפי שעברתי בקולונוסקופיה רגילה להכנה עם מרוקן+פרמין+חוקן כפי שדורשים ממני כהכנה לקולונוסקופיה וירטואלית?
אם הכוונה היא ניקוי המעי אז הפיקולקס עוש/ה את העבודה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה
ד''ר סטיבן מלניק21/10/2009אין הבדל- כל מקום והפרוטוקול שלו. העיקר שאין צואה במעי בזמן הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיםוי כבד וטחולענת20/10/2009
ד"ר שלום רב,
בהמשלך לשאלתי הקודמת לגבי מיפוי כבד וטחול, האם תוכל להסביר לי מהי משמעות 2 המשפטים הבאים ? אינני מבינה את המונחים הרפואיים ואשמח אם תסביר לי אותם, כי זה נשמע קצת מפחיד.
1. ריכוז החומר : חוסר הומוגניות בקליטה בעיקר באזור בינאונתי ואונה שמאל. ללא עדות ברורה לתהליך תופס מקום פוקאלי תוך כבדי.
2. אין לראות ריכוז יתר של החומר במח העצמות.
כמו כן מהי המשמעות של כך שהטחול מוגדל במידה קלה ?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
ד''ר סטיבן מלניק21/10/2009זה אומר שהכבד לא אחיד- יתכן עקב הסננה של שומן למשל. חוסר הקליטה במח העצמות למעשה ממצא תקין. אם יש קליטה זה יכול לתמוך בשחמת הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיס ופסיכולוגיהרועי20/10/2009
שלום לכולם.
נתחיל מהעניין הפיסיולוגי:
סובל כבר 10 שנים בערך מאולצרטיב קוליטיס.
מצבי די טוב בשנים האחרונות.
לא היו התפרצויות משמעותיות.
אני לוקח 3 גרם כדורי ראפאסל ביום ובזמן האחרון גם נרות ראפאסל.
לפני כחודשיים עברתי בדירת קולונוסקופיה והמעי הגס נמצא תקין. מעט דימום בשליש האחרון אבל לא משמעותי.
בעיני הרופאים אני נחשב לחולה במצב טוב. הקוליטיס אצלי נחשב קל.
הבעיה אצלי בזמן האחרון הפכה להיות פסיכולוגית יותר מאשר פיסיולוגית...
דבר שמעולם לא קרה לי, לא בצורה כזאת, קורה לי כיום.
כל הזמן קיימת אצלי הרגשה שאני צריך ללכת לשירותים. כל הזמן אני מרגיש שיש לי לחץ ואני חייב להתפנות.
כאשר אני הולך לשירותים - לא יוצא כלום.
אני לא מסוגל לצאת מהבית. לא לפרק זמן ארוך בכל אופן.
פתאום נסיעה ברכב למקום כלשהו, אפילו בתוך ת"א, מלחיצה אותי.
אני מרגיש שאם לא אלך לשירותים מיד אני "אתפוצץ".
אני לא מצליח לשלוט בזה.
כאשר נתקע בפקק אני נכנס ללחץ למרות שרגע לפני שהגעתי לפקק הכל היה נורמלי.
אני מרגיש כאילו אני חייב להגיע ממקום למקום כמה שיותר מהר העיקר שיהיו לידי שירותים פנויים.
גם טיול רגלי בתוך העיר הפך לסיוט. ככל שאני מתרחק מהבית אני מתחיל לחשוש שאני לא אמצא שירותים אם וכאשר אני אצטרך.
כאשר אני נמצא בבית הכל תקין!
אני יכול להעביר יום שלם בבית ללא כל חשש וצורך ללכת לשירותים אבל ברגע שאני יודע שאני אמור לצאת לאנשהו, מפלס החרדה
שלי עולה...
אין לי הסבר לזה.
בעבר, אם הייתי חולה כתוצאה מהתפרצות אז הייתי חולה. אם הרגשתי טוב - לא היתה לי כל בעיה לצאת מהבית ולחגוג ולטייל
בכל הארץ.
כעת אני לא מסוגל...
זה הכל קרה בשנה האחרונה ואין לי הסבר מאיפה זה בא ולמה זה התחיל.
האם מישהו מכם סובל מבעיה דומה?
איך מטפלים בזה?
אני לא חושב שיש לי את הכלים המתאימים לטפל בזה...
האם מישהו מכם מכיר פסיכולוג טוב שלא רק מכיר את הנפש אלא גם בקיא בקשיים שמלווים לקוליטיס. ואני יודע שלא מקובל לפרסם
אנשי מקצוע בפורומים אבל אני חייב לדבר עם מישהו ולא סתם להתייעץ עם חבר או חברה!
בבקשה תעזרו לי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעה
ד''ר סטיבן מלניק21/10/2009מציע להפנות למכון גסטרו אשר מתמחה ברצפת האגן. יש צורך לאיבחון ויתכן טיפול כמו biofeedback יכול לעזור. כדוגמה בתל-השומר.
יש בהחלט אלאמנט פסיכולוגי אך זה יכול להשפיע על שרירי האגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם הקשורות לכבדשחר20/10/2009
שלום רב,
היום קיבלתי תוצאות בדיקת דם שאמורה לאבחן טיפול שאינו קשור לכבד, אך לאחר בירור טווח התוצאות ראיתי שהחריגה מעידה על צהבת. כמו כן אני סובל מעייפות ומגרדת קלה
להלן התוצאות הרלוונטיות:
Alkaline phosphatase 54 U/L
Bilirubin, total 2.04 mg/dL
Bilirubin, direct 0.46 mg/dL
Bilirubin, undirect 1.58 mg/Dl
שאר התוצאות יצאו תקינות ולכן לא מצאתי טעם לפרסמן, אודה לך מאוד על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת גילברט
ד''ר סטיבן מלניק21/10/2009זה מצביע על חוסקר יחסי של אנזים הקשור לבילירובין. זה שכיה ואין לזה שום חשיבות. קוראים לזה תסמונת גילברט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי בטןענת20/10/2009
שלום ד"ר,
עשו לי סיטי בטן עקב כך שרופא המשפחה חשב שהרגיש מלאות בבטני ודאג שחלילה מדובר בגוש כלשהו. קיבלתי היום את התוצאות ורשום שם אין גושים. כמובן שחשתי הקלה גדולה!
מאחר ומאוד חששתי, מה שתפס את עיני בטופס הממצאים נגע דווקא לטכניקת הבדיקה. היה רשום: "הבטן העליונה נבדקה ללא וכל הבטן לאחר הזרקת חומר ניגודי".
שאלתי היא האם העובדה שרק הבטן העליונה נבדקה ללא חומר ניגוד ולא כל הבטן יכולה להשאיר ספק באשר לממצאים? מדוע בודקים ללא חומר ניגוד רק חלק מהאזור הנבדק ?
והרי כל מה שנכתב בתשובה לרופא:
להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של: בטן ואגן
הבטן העליונה נבדקה ללא וכל הבטן לאחר הזרקת חומר ניגודי.
סיבת הבדיקה: כאבי בטן, צרבת, כבד שומני?
ממצאים:
הכבד בגודל ומרקם תקינים, יתכן בסמיכות מעט קטנה מהרגיל אבל איננו שומני בצורה משמעותית,
ללא ליקויים.
בלוטות האדרנלים תקינות.
הטחול הלבלב והכליות תקינים.
אין לראות גושים או בלוטות מוגדלות ברטרופריטונאום.
באגן שלפוחית השתן ושאר אברי האגן תקינים, ציסטה שחלתית מימין. אין לראות ממצא אחר.
אין לראות גושים או בלוטות מוגדלות.
סיכום: ציסטה שחלתית באגן מימין, פרט לכך בדיקת הבטן והאגן תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר סטיבן מלניק21/10/2009זה חלק של הטכניקה של הבדיקה כדי לדון על נגעים בכבד למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלנהסימה20/10/2009
אני בחורה בשנות ה-30, לפני כשבועיים גיליתי צואה שחורה(לראשונה בחיי), עם אירוע של כמעט עילפון, פניתי למיון עם HB 8 קיבלתי מנות דם,
בדיקות גסטרו וקולונו תקינות, למעט ארוזיות בעקומה הגדולה בקיבה, האם יתכן שהדימום היה מאירוזיות?
CT בטן אנטרו- תקין
אם החשד לסעיף מקל-
1. האם בבדיקת CT אנטרו עם חומר ניגוד ניתן לזהות סעיף מקל?
2.האם בבדיקת קפסולה של מעי הדק אפשר לגלות את סעיף מקל ולוותר על מיפוי מקל?
3.ומה הטיפול במיקרה סעיף מקל- ניתוח פתוח לכריתת סעיף הוא חובה? האם ניתן לטפל שמרנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלנה
ד''ר סטיבן מלניק20/10/2009בדיקת הבחירה היא המיפוי. הקפסולה יכולה לפספס. אין פתרון אחר למעט כירוגיה למקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)