מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליקובקטר פילורימירב05/01/2010
שלום רב
שמי ערן התגלה אצלי (חיידק הליקו בקטר פיילורי לפני 4 שנים בערך טופלתי אז מ"ס פעמים ועזבתי את זה לפני מ"ס חודשים עשיתי בדיקה שוב נמצא אצלי שוב החיידק אולם בכמות מעטה לעומת לפני 4 שנים טופלתי שוב באטביוטיקה עד-לפני חודשיים ושוב עשיתי בדיקת נשיפה.לחבר שלי גם היה את החיידק הזה והוא לקח תוסף מזון כזה שנקרא פרופרג'יל והוא טוען שזה ממש עזר לו . האם מישהו שמע על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב
ד''ר יעקב מאור05/01/2010תוספי מזון אינם מסוגלים לגרום להכחדת חיידק ההליקובקטר פילורי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מדאיגהמאיה04/01/2010
שלום....
לפני יומיים סיימתי טיפול נגד הליקובקטר.
יום לפני סוף הטיפול הבחנתי בתופעה מטרידה - הטלתי צואה שחורה מאוד רכה שבמגע עם מיי האסלה- המים הפכה אדומים [ לא אכלתי מאכל כמו סלק וכדומה] , בנוסף אני חשה בכאבים ברום הבטן ואני אנמית [לא מטופלת בכדורי ברזל]
האם התופעה הזו מוכרת.? על מה היא מצביעה?
יכול להיות שזה קרה בגלל האנטיביוטיקה.? או שמא בגלל סיבוכים שגרם החידק?
אשמח להסבר
מודה מקרב לב על התיחסותך ד"ר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
ד''ר יעקב מאור04/01/2010יש לשלול דמם מדרכי העיכול העליונות. עליך לפנות בהקדם ליעוץ רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ggtשפרה04/01/2010
שלום
עשיתי בדיקת דם ונמצא שיש לי GGTגבוה (112) בנוסף עשיתי צילום ונמצאו המנגיומות
ואני עומדת לקראת ניתוח בבלוטת התריס
והייתי רוצה לדעת האם למרות GGT הגבוה ועצם עימצאותן של מגיומות בכבד
אני כולה לעבור את הניתוח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפרה
ד''ר יעקב מאור04/01/2010שני הממצאים אינם מהוים הפרעה ממשית בכבד ולכן אינם מונעים ניתוח. יש להועץ במומחה כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תרופה למעי רגיזשירי04/01/2010
אני סובלת ממעי רגיז ושלשולים
קולוטל לא עוזר לי
1.מה דעתך בנושא פפברין?באם ניתן ליטול אותו באופן יומיומי 80 מ"ג?
2.האם לקיחת פאפוורין באופן יומיומי גורמת לתופעות לוואי או סיכונים בתווך הארוך?
3.יש עוד תרופה שעוזרת למצב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי
ד''ר יעקב מאור04/01/2010במקום פפורין שהיא תרופה בעלת השפעה קיצרת טווח ניתן לקחת ספזמלגין לתקופות של שבועות ספורים. לגבי תרופות אחרות יש להתיעץ במומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרה סאונד בטן עליונהר03/01/2010
שלום רב,
הופניתי לא.ס. בטן עליונה בעקבות עליה באנזימי הכבד. כ"כ למרות שבלוטת התריס/מגן עובדת לאט , ירדתי במשקל בחודשים האחרונים. עד לפני חצי שנה לקחתי כדורים ל- OCD.
ממצאים :
בשער הכבד הודגמה בלוטת לימפה בגודל כ- 1.5*0.8 ס"מ.
כיס המרה נכרת. דרכי המרה אינן מורחבות. האאורטה הבטנית ברוחב תקין.
הלבלב במבנה וגודל תקינים. כליות בגודל דומה ותקין. אין עדות בכליות לגושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס. הטחול בגודל ובמרקם תקינים.
אני אשמח לקבל הסבר לגבי הסעיף הראשון - שער הכבד...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ר
ד''ר יעקב מאור03/01/2010דלקות כבד יכולות להיות מלוות בהגדלת קשריות לימפה בשער הכבד (דומה למה שקורה בדלקת גרון עם הגדלת קשריות לימפה בצואר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
ר03/01/2010תודה. מה הטיפול לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהר
ד''ר יעקב מאור03/01/2010הטיפול מכוון לסיבה לדלקת הכבד שגרמה להגדלת הקשרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה יכולה להיות הסיבה לדלקת?
ר03/01/2010והאם יש סיבה לדאגה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהר
ד''ר יעקב מאור03/01/2010אני ממליץ כי תעבור בירור אצל מומחה למחלות כבד. הסיבות האפשריות אצלך כוללות חוסר איזון בלוטת התריס, שימוש בתרופות, כבד שומני וכדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
ר03/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהר
ד''ר יעקב מאור03/01/2010OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטרמאיה03/01/2010
תבחין נשימה בשל צרבות ודקירות בקיבה גילה אצל ביתי בת ה 15 הליקובקטר.
היא מטופלת בשמונה כדורים כל יום- כבר שבוע -[ נותר עוד שבוע להשלמת הטיפול].
בשבוע האחרון היא סובלת מצואה ירוקה [ירוק זית]ו רכה ביותר- על סף השילשול, היא ניכנסת לשירותים לעיתים תקופות של פעמיים- שלוש ביום [לעומת פעם ביומיים] בנוסף קיים כאב בצד העליון - נוטה לגב[ מעין דקירות]ו כל תופעות אלה מלוות בהמון גזים. יש לציין פעם ראשונה שביתי ניתקלת בתופעות אלה
האם יכול היות שסימפטומים אלו מראים על סיבוכים כלשהם שיכלו להתפתח בגלל החידק?
האם זה הגיוני שאחרי שבוע של טיפול ימשיך הכאב ואף יהפוך מטריד יותר.?
מצפה לתשובה,אמא דואגת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא
ד''ר יעקב מאור03/01/2010סביר שהתסמינים קשורים לטיפול האנטיביוטי. רצוי לשלב שימוש בתכשיר פרוביוטי (חיידקים טובים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים מתחת לעצם החזהמיקי03/01/2010
שלום רב
אני בן 46
מזה זמן רב שאני סובל מכאבים עזים מתחת לעצם החזה
הכאבים הם בדרך כלל לאחר ארוחה גם בינונית ולעיתים גם לאחר ארוחונת קלה או גם לאחר שתיה מרובה.
במידה ואני מבצע מעבר למצב מאוזן זה מקל משמעותית ואף מפסיק את הכאב
אין לי צרבות
בנוסף לאלו יש לי במהלך חלק גדול מהיום תחושת נפיחות בבטן
ביצעתי מספר בדיקות
1.GASTROSCOPY WAS NORMAL
2.ENCLOSED ARE RESULTS OF BARIUM MEAL WHICH
SHOWED SOME REFLUX
HOWEVER THERE WAS NO RESPONSE TO PPI
3. ביצעתי אולטרא סאונד של הבטן ללא ממצאים מיוחדים
4.מנומטריה תקינה
5. התחלתי בדיקת PH אולם החזרתי את המכשיר לאחר 3 שעות עקב חוסר נוחות קיצונית
ושט:NORMAL
קיבהNORMAL
תרסריון:NORMAL
אבחנה:NORMAL EXAMINATION
יש לציין שתוצאות הבדיקות הן תקינות
חשוב לציין שרופא הגסרו לא ביצע בדיקת מישוש של הבטן
אודה לכם מאוד על כיוונים נוספים -הכאבים לעיתים קרובות הם חזקים מאוד ומלווה וכנראה גורמים לי לתחושת מחנק+דופק גבוה.
דבר נוסף שחשוב לציין אני סובל מעצירות כרונית ולצורך כך לוקח כל לילה 1-2 כדורי לקסין פורטה (תכשיר טבעי של חברת ערבה)
בתודה רבה מאוד מראש.
מיקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקי
ד''ר יעקב מאור03/01/2010אני סבור שעליך להתיעץ במומחה לגסטרואנטרולוגיה המטפל בך. יתכן כי תקבל המלצה לבצע קולונוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לצליאקשלומית03/01/2010
האם בדיקת דם לצליאק יעילה בו בזמן שאני נוהגת דיאטה נטולת גלוטן (מספק) או שהבדיקה יעילה רק אם התזונה היא רגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומית
ד''ר יעקב מאור03/01/2010באם משך הדיאטה קצר - ימים עד שבועות הבדיקה עדיין אמינה, אולם רצוי לבצעה תוך דיאטה רגילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהןשירה03/01/2010
מכרה שלי אובחנה לאחרונה כסובלת מקרוהן. שאלותי:
1. האם לגיל האבחנה (היא בת 54) יש קשר לחומרת המחלה? (האם אבחנה מאוחרת מצביעה על כך שהמחלה תהיה קלה יותר?)
2. היא קיבלה טיפול ראשון בפלג'יל ובפנטסה ועדיין סובלת מכאבי בטן קשים ומשלשולים התקפיים. האם יתכן שאלו תופעות לוואי של אחת מהתרופות? ואם לא - תוך כמה זמן הן אמורות להשפיע? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה
ד''ר יעקב מאור03/01/2010הגיל אינו אופייני למחלת קרון ויש צורך לודא את האבחנה באמצעים אבחנתיים שונים. פלג'יל ופנטזה עשויים להועיל במחלה קלה. באם אכן מדובר במחלת קרון יש לקבל המלצה לטיפול אפקטיבי יותר מהמומחה לגסטרואנטרולוגיה המטפל בחולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פלוריאייל02/01/2010
שלום,
אני בן 29, ולאחרונה גילו אצלי את החיידק. בפעם הראשונה שנטלתי את התרופות ( אומפרקס, מוקסיויט פורטה 500 וקארין 500) התגלתה אצלי אלרגיה חריפה-הפכתי לאדום וחשתי קשיי נשימה רבים. יש לי G6PD אבל לא היה ידוע לי על אלרגיה לתרופות הללו.
אנני יודע מי מהתרופות גרמה לאלרגיה, האם לדעתך מדובר במוקסיויט או בקארין? (האם ניתן לבדוק לאילו מהתרופות אני רגיש?) והאם ניתן לקחת תרופות אחרות לטיפול בחיידק במקום הטיפול הנ"ל? הבנתי שניתן להחליף את המוקסיויט לMetronidazole, אבל האם ניתן להחליף גם את הקארין ? מכיוון שאני די סובל מהחיידק.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייל
ד''ר יעקב מאור03/01/2010סביר שהרגישות למוקסיפן. הייתי ממליץ כי תקבל משלב קו שני שאינו כולל אף אחת מסוגי האנטיביוטיקה שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן עליונה מידי 3-4 שבועותרועי01/01/2010
שלום רב,
מזה כשנה וחצי תוקפים אותי כאבי בטן עליונה מצד מרכז- ימין (ממש מתחת לצלע ימין). הכאבים חוזרים מידי 3-4 שבועות, מתחילים לקראת הערב ונמשכים כל הלילה. מדובר בכאבים עזים שאינם מאפשרים שינה והמוקרנים ככל הנראה גם לגב(בדיוק באותו אזור מקביל בגב). בשעות הבוקר הכאב עובר כלא היה.
ביצעתי אולטרסאונד בטן עליונה מספר פעמים, צילומי גב, CT גב, בדיקת גסטרוסקופיה, בדיקות דם, בדיקת גורמי דלקת בדם. כל הבדיקות תקינות וסימן השאלה נותר גדול.
טופלתי בכדורים נגד צרבת במשך חודשיים, בהמלצת רופא גסטרו- הכדורים לא עזרו.
כעת קיבלתי כדור חדש בשם "נירבקסל" אשר אמור לטפל בבעיות בדרכי עיקול.
לצערי אני מרגיש חסר אונים, אף רופא לא מצליח להבין ממה יכולה לנבוע הבעיה. אורטופדים אמרו לי שהם לא מכירים בעיה אורטופדית שמתחילה ונגמרת בתוך לילה, בתדירות של מספר שבועות. רופא גסטרו גם לא הצביע על בעיה מוכרת לו. הייתי פעמיים במיון בזמן התקף, ללא הואיל- חזרתי כלעומת שבאתי. משככי כאבים (אקמול/אופטלגין/אדביל, לא ממש עוזרים).
מה עושים?!?
האם נתקלתם בבעיה דומה? האם יש רעיונות יצירתיים?
תודה מראש
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק02/01/2010קשה לתת אבחנה. המיקום וההקרנה חשודים לאבנים בדרכי המרה אך בדיקת US מאוד רגיש לזה. לעתים יכול להיות אבנמים בדרכי המרה ולזה US וCT אינם רגישים. האם עשית בדיקות כבד תוך כדי התקפה?
יש לשלל בעיה במעי גס - אולילעשות קולונוסקופיה.
אם אין ממצא יש לשל מחלות נדירות כגון porphyria .
יש להחזור לרופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Saccharomyces boulardii lyoשי01/01/2010
שלום ,
מזה זמו רב אני סובל ממעי רגיז,
בבדיקות צואה נמצא אצלי קלסטרידיום דפיצילה - טיפולים של אנטיביטיקה פלג'ל ולאחר מכן ונקומיצין רק הורידו את הרמה של הרעלן בצואה לגבולי.
אני לוקח מדי יום פרוביוטיקה.
הומלץ לי לקחת סוג של חיידק טוב שלמיטב הבנתי הוא ממשפחת השמרים Saccharomyces" boulardii lyo " הבנתי שהוא היחיד שעוזר להרוג את הרעלן.
שאלותי הם :
האם כדאי לקחת, יכול לעשות לי נזק?
כמה זמן אפשר לקחת ( אם כן ) ? יש הגבלת שימוש? או שזה כמו פרוביוטיקה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר clostridium
ד''ר סטיבן מלניק02/01/2010החיידק הזה סוג של פרוביוטיקה ויכול לעזור להתפתר מclostridium. יש גם דרכים אחרות כגון מתן ונקומיצין יום כן יום לא ובצורה יורדת למשל.
מציע להתייעץ שוב עם רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת הסננה שומניתנסאל31/12/2009
אודה מאד אם אוכל לקבל תשובות לשאלות הבאות:
1. האם הסננה שומנית יכולה להתרחב במשך השנים (לגדול מבחינת המקום שתופסת בכבד) או שזה תהליך סטטי מבחינת מיקומו.
2. האם התפתחות שלילית מבחינת ההסננה (למצב דלקתי) יכול להתבטא באולטראסאונד כהרחבת איזור ההסננה.
בברכה
חז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסננה שומנית
ד''ר סטיבן מלניק01/01/2010בהחלט יכול להשתנות לטוב ולרע- בעיקר משני לשינוי בגורם הסיכון.
אין דרך טובה למעט ביופסיה להבדיל בין הסננה והסננה ודלקת וצלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Hepatitis c. PCRטלי31/12/2009
שלום.
אני בת 28, בריאה בד"כ. נשאית של הפטיטיס סי, גנוטיפ B1 לפחות במשך 8 שנים.
התחלתי את הטיפול המשולב בדצמבר 2008 וסיימתי אותו לאחרונה.
ספירות הוירוס: יחידות של Ul/mL :
לפני הטיפול : 447,000 ובחודש אחר לפני הטיפול, הערך היה 316,000
חודש אחרי הטיפול: 39,000
9 חודשים אחרי הטיפול : 29
שנה אחרי הטיפול (תם הטיפול) : 1,323
הוירוס עדיין קיים ברמה נמוכה בדם
מתחילת הטיפול הוירוס ירד בפאקטור של כ 100, אולם לא נעלם אל מתחת ל12 שזה סף הגילוי של הבדיקה הרגישה.
וגם אחרי 9 חודשים היה בסף נמוך יותר מאשר בתם שנה
האם לפי ההגדרה הטיפול הצליח?
האם כדאי להמשיך את הטיפול עוד קצת כדי להוציא את הוירוס לגמרי?
האם בעוד חצי שנה הוירוס צפוי לשמור על הרמה שלו בסוף הטיפול, או להתרבות?
אילו בדיקות היית ממליץ לבצע כעת
מחכה לתשובה,
טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCV PCR
ד''ר סטיבן מלניק31/12/2009זו תמונה של relapse - כלומר שהוירוס חזר. הוא צריך להיותאפס בתום הטיפול. אין טעם להמשיך טיפול כעת (ואין אישור לכך בסל).
יש אפשרות של טיפול חוזר לאחר הפסקה (כלול בסל) אך בעתיד הלא רחוק יהיו טיפולים נוספים. אני ממליץ להמתין לטיפולים אלו. את צעירה ולדעתי אפשר להמתין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול נוסף להפטיטיס
טלי31/12/2009מתי לדעתך יהיה ניתן להמשיך את הטיפול שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולים נוספים להפטיטיס סי
טלי31/12/2009האם צפויים לצאת טיפולים חדשים להפטיטיס סי? מתי? האם הם יהיו בסל הבריאות ועם פחות תופעות לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי
ד''ר יעקב מאור03/01/2010לציין שבשלב זה כל הטיפולים החדשים יהיו בשילוב עם הטיפול המקובל בפאג-אינטרפרון וריבוירין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול חוזר בתרופות שיש כעת
טלי31/12/2009שלום
אם אחליט על טיפול חוזר (עם התרופות שיש כעת), האם גם הוא יימשך שנה כמו הקודם?
מה הסיכויים של הצלחת הטיפול החוזר במקרה של relapse?
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול חוזר
ד''ר סטיבן מלניק01/01/2010הסיכוי להגיע לSVR סביב 30%. יש מצבים שממיכים 18 חודש. ניתן לזהות כשלון תוך כדי טיפול. הטיפוליפ החדשים לדעתי יהיו בעוד 2-3 שנים. אני מניח שיכנסו לסל בסופו של דבר - אך עדיין לא אושרו לשימוש בכלל בעולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HBVקרן30/12/2009
אבי הוא נשא של HBV. הוא נמצא במעקב מזה כשנה. מידי שלושה חודשים עושה בדיקות דם לתפקודי כבר ו - HBV QUANTATIVE PCR, ומידי חצי שנה - US של הכבד ו- AFP. הבדיקות עד כה היו תקינות.
בבדיקות האחרונות תפקודי הכבד היו תקינים, מלבד GPT מעט מוגבר ( 54, כשהנורמה היא עד 45 ).
HBV QUANTATIVE PCR תקין.
האם לעליה הזו יש משמעות?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HBV- המשך
קרן30/12/2009מדובר באדם א - סימפטומטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHBV
ד''ר סטיבן מלניק31/12/2009HBV לא פעיל לפי הPCR. יש כמובן סיבות רבות אחרות לעליה בודדת בבדיקת דם GPT . מציע להחזור על בדיקה זו ולהפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)