מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Helicobacter Pylori test: positiveמודאגת מאד20/02/2010
ד"ר שלום רב,
קיבלתי תוצאות של אנדוסקופיה והמימצא הוא כרשום בכותרת.
הטיפול התרופתי כולל:
מוקסיפן 1000 מ"ג, - פעמיים ביום, למשך 10 ימים.
קלרידקס 500 מ"ג, פעמיים ביום, למשך 10 ימים.
ואומפרדקס 20 מ"ג, פעמיים ביום, למשך חודש ימים.
שאלותי הן:
האם המימצא לעיל מעיד על התפתחות של סרטן הבטן?
אין לי שום כאבים, או תחושת אי-נוחיות מכל סוג שהוא. לאחרונה (ב-4 החודשים האחרונים)
עשיתי דיאטה יזומה וירדתי 10 ק"ג. האם יש קשר?
תודה על תשובותיך המפורטות,
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת מאוד
ד''ר יעקב מאור20/02/2010מדובר בזיהום בחיידק ההליקובקטר פילורי של הקיבה הקיים במחצית האנשים. לפי הדווח אין עדות לסרטן בקיבה - לא אוכל להתיחס ליתר הבטן. ירידת המשקל כל הניראה משנית לדיאטה. בכל מקרה את צריכה להתייעץ עם המומחה לגסטרואנטרולוגיה המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHP חיובי גסטריטיס
מודאגת מאד22/02/2010לד"ר שלום רב,
יש להוסיף כי האבחנה היא:
הליקובקטר פילורי חיובי גסטריטיס.
מה זה אומר?
בתודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
ד''ר יעקב מאור22/02/2010בכל מקרה בו יש זיהום של הקיבה בהליקובבקטר פילורי יש דלקת של רירית הקיבה המכונה גסטריטיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדנומה כבדית - אמצעי מניעה הורמונליעדי20/02/2010
בניתוח סריקת CT מלפני כמה חודשים, גילו חשש לאדנומה כבדית אשר נובעת כנראה משימוש בגלולות למניעת הריון. הפסקתי ליטול גלולות לאחרונה ורופא נשים נתן לי אמצעי מניעה אשר נועד להחדרה ישירה לנרתיק (טבעת למניעת הריון - "nuvoring"). גם רופא המשפחה, רופא הגסטרו ורופא הנשים לא ידעו לומר לי - האם השימוש באמצעי מניעה הורמונלי אחר, הפועל ע"י הכנסת הורמונים למחזור הדם, עלול לגרום לאותה תופעה, או שזה בסדר להשתמש במצבי. אודה להתייחסותכם בהקדם.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדי
ד''ר יעקב מאור20/02/2010להערכתי קיים סיכון לשימוש בתכשירים הורמונליים החודרים למחזור הדם בנשים עם אדנומה של הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי קשיים בהתרוקנותצבי20/02/2010
שלום,
אני סובל כשנה ממה שאובחן כמעי רגיז, אם כי כרגע מי שאבחן אותי לא בטוח שזה באמת מעי רגיז ושולח אותי לMRI.
עברתי כבר את כל הבדיקות הרגילות +גסטרוסקופיה +קולונוסקופיה +מנומטריה רקטלית כולן תקינות.
אני רוצה לקצר כך שבמקום לדבר על כאבי בטן וכאבים רקטאליים, אי סדירות ביציאות והרגשת אי התרוקנות קשה אציין פשוט משהו עובדתי:
בעקבות כאבים בפי הטבעת קיבלתי משחה. תמיד מרחתי אותה אחרי שהלכתי להטיל צואה. בחצי מהפעמים שמרחתי אותה הרגשתי עם האצבע שהכנסתי בצואה רכה שעדיין נמצאת ברקטום אפילו שהשתדלתי ככל יכלתי להתרוקן.
אני לוקח פגלקס כך שהיציאות שלי תמיד רכות. בדיקת המונמטריה האנורקטלית בוצעה ע"י רופא מומלץ עם הרבה ניסיון בבדיקה.
1. אילו דברים יכולים לגרום למה שתיארתי?
2. האם יש בסיס להניח שיש לי אולי משהו אחר ולא מעי רגיז?
3. בדיקת MRI יקרה, האם אתה ממליץ לעשות אולטרסאונד רקטלי או בכל זאת MRI כי יש דברים שרק הוא יכול להראות (בכל זאת הבדיקות שכבר עשיתי אמורות לחשוף תמונה מלאה על הנושא)?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבי
ד''ר יעקב מאור20/02/2010אמליץ כי תתיעץ במרפאה המתמחה ברצפת האגן - למשל כזו הקיימת במחלקה לגסטרוסטרואנטרולוגיה בבית-חולים שיבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לקולונוסקופיה באמצעות PICOLAXיסס19/02/2010
לחברי יש את הבדיקה הנל ביום שני הקרוב אך הוא אינו יכול ליטול את כדור הלקסידין יומיים לפני כמו שמצויין כיוון שהוא עובד(וזה קצת לא נעים)
האם זה משמעותי אם הוא ייטול את הכדור יום לפניי או שזה קריטי ליטול את הלקסידין יומיים לפני?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסי
ד''ר יעקב מאור20/02/2010ניתן לבצע את ההכנה גם ללא לקסדין באנשים שאינם סובלים מעצירות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וונקומיציןolga19/02/2010
ועוד שאלה נוספת
היכן שומרים את הוונקומיצין?
הוא היה בערך שעתיים עצלי בתיק ולא במקום קר כפי שנאמר לי לשים אותו,הוא לא יכל להתקלקל תוך כמה שעות?ושוב היכן ניתן לשמור אותו?
תודה מראש על התגובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולגה
ד''ר יעקב מאור20/02/2010לזכרוני יש לאחסן את האמפולות במקרר - יש לעיין בדף המצורף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרוסקופיהאבי19/02/2010
ביצעתי היום בדיקה, הייתי מטושטש אחריה ולא הבנתי את התוצאות, אשמח עם תסבירו לי.
ושט - איזור המעבר ושט קיבה 40ממ הודגמה לשונית באורך 1.5סמ חשודה כ barrets epithelium
קיבה- נראתה גסטריטיס אריתמטוטית כשהאיזור הפגוע אנטרום. חומרת פגיעה קלה.
תריסריון - duodenitis בתריסריון נראה אודם כתמי בבצל בחומרה קלה.
בדיקת אואזה טרם התקבלה, נלקחה ביופסיה ושט תחתון (לשונית)
בנתיים אני צריך לקחת לוסק.
מה בדיוק הבעייה???
אשמח אם תסבירו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר יעקב מאור19/02/2010מדובר בעיקר בחשד לשינוי בציפוי הושט התחתון שניגרם כתוצאה מחשיפה מוגברת לחומצה. שינוי זה מחייב מעקב שכן במיעוט המקרים יתכנו שינויים טרום ממאירים באיזור זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיס מרהדנה18/02/2010
שלום,
בבדיקת US בטן בשל כאבי בטן עליוניים גילו לי אדנומיומטוזיס בכיס מרה.
מה זה?
האם זה מסוכן?
האם יכול להיות סרטני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
ד''ר יעקב מאור18/02/2010מדובר בשקיעת סידן בתאים של דופן כיס-המרה. הממצא שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ גלי הפריסטלטיקהדוד18/02/2010
לאחרונה עשיתי מנומטריה של הושט. התוצאות מדאיגות אותי מאוד:
3 ס"מ: 15 מ"מ כספית ......(40-180)
8 ס"מ: 17 מ"מ כספית ......(40-180)
13 ס"מ: 10 מ"מ כספית .....(40-90)
18 ס"מ: 10 מ"מ כספית......(40-90)
מהירות הגל: 3 ס"מ בשניה.....(3-5)
רוחב הגל: 4 שניות .....(4-8)
פריסטלטיקה:
פרופילסיבית 40%
נכשלת פרופולסיבית 60%
יש לציין שהבודקת אמרה לי שהבדיקה בעייתית מבחינה טכנית כי לא הצלחתי להחזיק מעמד הרבה זמן בלי בליעה. היה לי כל הזמן רפלקס של בליעה גם כשלא רציתי. זה לא קורה לי כמובן ביום יום אבל הצינורית בתוך הגרון הפריע לי מאוד.
אני מטופל בפעמיים 40 מ"ג נקסיום ביום. איכות החיים שלי נפגעה מאוד. יש לי כל הזמן הרגשה של משהו לוחץ בגרון.
האם יש פתרון לדיסקינזיה של הושת? האם זה נובע מלחץ נפשי? האם יש ניתוח שיכול לעזור?
ראיתי שני סוגי ניתוחים שעכשיו נמצאים בניסויים: esophyx וגם Linx. יש גם נסיום עם
muscle cell infusion.
האם מי מהשיטות האלה יכולות לעזור לי?
בתודה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוד
ד''ר יעקב מאור18/02/2010המנומטריה מראה ירידה בכוח ובהתקדמות הלחצים בושט. הממצאים עשויים להיות משניים לרפלוקס של חומצה או להפך להיות הגורם לרפלוקס. ממליץ כי תתיעץ עם מומחה להפרעות בליעה כמו במפאה במכון לגסטרואנטרולוגיה בשיבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשובמודאגת18/02/2010
שלום רב
עשיתי בדיקת אולטראסאונד איברים כולל כליות והתוצאה היתה
הכבד והמרקם בגודל תקין
איזור היפראקואי בשער הכבד המתאים להסננה שומנית פוקלית
בדופן כיס המרה פוליפ בקוטר 0.7 ס"מ
הלבלב בגודל תקין
הטחול תקין
מה זה אומר?
איזור היפראקואי בשער הכבד המתאים להסננה שומנית פוקלית
אגב אני סובלת שניםמבקע סרעפתי וריפלוקס ושטי ויש לי גם FMF
האם זה קשור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת
ד''ר יעקב מאור18/02/2010בסבירות גבוהה הממצאים שפירים. מדובר במוקד של הכבד עם הסננה שומנית - כאשר שאר הכבד ללא שומן. מצב זה יוצר רושם שלנבדק גוש בכבד, כאשר למעשה אין בעיה. פוליפ בגודל פחות מ- 1 ס"מ אינו ממאיר בסבירות גבוהה ביותר. יש צורך במעקב US של הפוליפ כל 6 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הסננה שומנית
מודאגת18/02/2010תודה ד"ר על התשובה
אגב הפנו אותי לבדיקת כבד מכיוון שאני סובלת מכאבים בצד ימין וגם בבטן העליונה
כל פעם שאני אוכלת משהו - בטני תופחת וכואבת
האם זה בגלל ההסננה השומנית ואולי זה בגלל הפוליפ שגודלו 0.7 ?
האם יש מאכלים שאסור עליי לאכול?
איך אפשר להעלים את ההסננה השומנית הזו?
תודה וסליחה על ריבוי השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
ד''ר יעקב מאור18/02/2010הממצאים שתוארו אינם מסבירים את כאב הבטן המתואר. יתכן שתצטרכי לעבור גסטרוסקןפיה. הבסיס לטיפול בכבד שומני הוא דיאטה מתונה ופעילות גופנית. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך כבד שומני..........
מודאגת19/02/2010שוב תודה רבה ד"ר
אגב כתבת
"כאשר שאר הכבד ללא שומן. מצב זה יוצר רושם שלנבדק גוש בכבד, כאשר למעשה אין בעיה"
כזכור בבדיק יצא שיש לי אזור "איזור היפראקואי בשער הכבד המתאים להסננה שומנית פוקלית"
אז איך אפשר באמת לדעת שזה לא גוש אלא סתם משהו? האם יש בדיקה שמראה שחלילה זהו לא גוש סרטני? ומדוע הם לא רשמו את גודל האזור/הגוש בבדיקה.
תודה ושוב סליחה על ריבוי השאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
מודאגת19/02/2010איך אני יכולה לדעת שלא מדובר באזור דלקתי בכבד?
אני סובלת מ-FMF אז האם יכול להיות שיש שם דלקת כתוצאה מהמחלה?
שוב תודה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנה........
מודאגת19/02/2010אני לא שמנה, שוקלת 50 קילו, ולא אוכלת דברים מטוגנים, לכן חשבתי אולי זה נובע מכך שאני צורכת 5 טיפות ויטמין D (כי לפני כשלושה חודשים גילו שחסר לי הרבה ויטמין D) אז אולי הויטמין D גרם להסננה שומנית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
ד''ר יעקב מאור19/02/2010לסיכום: ריבוי שאלותיך מצביע על כך שאת זקוק ליעוץ פרטני של מומחה למחלות כבד.
בקצרה תשובה לכל השאלות: הרנטגנולוג התרשם שלא מדובר בגוש מוגדר וכך סבר שמדובר בהסננת כבד שומנית. לעיתים מאשרים את טיב הממצא בהדמיות נוספות כגון CT בשיטת הזרקה תלת-פאזית. לא ניראה כי יש קשר לצריכת ויטמין D במינון זה. הקשר ל- FMF אינו מוכח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר על תשובותייך..........
מודאגת22/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.....
מודאגת22/02/2010תודה ד"ר
אגב מדברייך אני מבינה שאין צורך לבצע CT כי הממצא לא משמעותי
וגם רופאת הגסטרו אצלה הייתי אתמול אמרה שזה לא ממצא משמעותי ושאשכח ממנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
ד''ר יעקב מאור22/02/2010עליך להסתמך אך ורק על יעוץ הגסטרואנטרולוג המומחה המטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת
ד''ר יעקב מאור22/02/2010עליך להסתמך אך ורק על יעוץ הגסטרואנטרולוג המומחה המטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיסolga18/02/2010
שלום רב
לאחר בדיקת צואה גילו עצלי קוליטיס חריף (Clostridium difficile toxin)
רופאת משפחה עייצה לי לקחת פלג'יל 6 כדורים (2 כדורים-3 פעמים ביום)אך לאחר נטילתו הרגשתי על הפנים,סחחורות,חולשה,כאבים ברגליים והכי חמור שהתחלתי פשוט להחנק ורק זריקת סטרואידים עזרה לי קצת לצאת מהמצב הזה . האמת שיש לי ריאקציות מזעזעות כמעט אחרי כל אנטיביוטיקה ואולי אני פשוט לא מסוגלת לקבל אותה דרך הפה. לכן רופאת משפחה הפנתה אותי לבית חולים על מנת שאני אקבל טיפול תוך ורידי. רציתי לשאול את דעתכם על כך ,האם כדאי לי לפנות לבית חולים אם אני לא מסוגלת לקבל שום טיפול באנטיביוטיקה דרך הפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולגה
ד''ר יעקב מאור18/02/2010פלג'יל דרך הפה אכן גורם לתופעות לוואי. האפשרויות הקיימות הינן לקחת ונקומיצין דרך הפה (לשתות תוכן של אמפולות) או לקבל טיפול בונקומיצין לוריד. פלג'יל לוריד אינו עוזר במצב של קוליטיס מקלוסטרידיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהונקומיצין
olga19/02/2010דוקטור,מודה לך מאוד על התגובה אך יש לי שאלה נוספת.
הכן החל מהיום התחלתי טיפול בונקומיצין והוא אכן לא גרם לי להחנקות אך לאחר שקיבלתי אותו לוריד התחלתי להתגרד בצורה ממש חזקה באיזורי הראש והצוור כך שהצוור נהיה כולו אדום וגם הפנים נהיו קצת אדומות+הרגשתי מין חום חזק ופתאומי בפנים
האם ייתכן כי זו תגובה אלרגית לוונקומיצין והאם כן מה נותר לי לעשות? כי רופא בשישי-שבת אין לי
ואני חוששת מתגובה אלרגית נוספת.אם כן מה ניתן לעשות?תרופה נגד אלרגיה יכולה לעזור לי לשפר את המצב? כלומר אם תופיע לי שוב תגובה כזאת האם אני יכולה פשוט לקחת תרופה נגד תגובות אלרגיות ולהמשיך בוונקומיצין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולגה
ד''ר יעקב מאור20/02/2010התגובה נובעת מהזרקה מהירה מידי של הונקומיצין ונמנעת בהזרקה איטית. לא ברור לי היכן את מקבלת את העירויים (מדוע לא בבית-חולים?) - אך מתן עירויים לוריד מחייב השגחת רופא ועליך להתיעץ איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןדודי17/02/2010
שלום בן 32
לפני שנה וחצי ביצעתי בדיקת קולונסקופיה בגלל כאבי בטן צד ימין תוצאות הבדיקה היו תקינות - בעבר סבלתי מפיסורה אנאלית ונותחתי מאז המצב תקין .
בתקופה האחרונה חזרו אותם כאבים צד ימין כאבים לא חזקים עמומים מפוזרים מקו הטבור ימין וכלפי מעלה לרוחב הבטן מעל המותן - באחת היציאות הבחנתי גם בסימני דם- דם בהיר לא טרי או נוזל על נייר השירותים - אין לי ירידה במשקל או שינויים בהרגלי יציאות .
יש לי תור לגסטרו שוב רק בעוד שלושה שבועו ת
ממה יכל להגרם כאבי הבטן הללו לאחר שכבר עברתי בירורו קולונסקופיה כאמור .
לציין הכאביים ממושכים לעיתים יש הפוגות וחוזר חלילה יש לי רמה גבוהה של טריגלצירידיס 240
לפי ערכי הנורמה של קופח כללית . האם יש קשר ? כבד שומני?
בברכה דודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דודי
ד''ר יעקב מאור17/02/2010כמובן שלא ניתן לבצע אבחנות דרך הפורום. אני סבור שניתן להמתין לאיבחון פרטני אצל גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס ושתיברכה17/02/2010
תודה על הדרכתכם
ברצוני לדעת אם אכילת פלפל אדום טרי, כדורי ויטמין C ללא חומצה,מהנמכרים בסופרפארם,קקאו , פלפל שחור אינם מומלצים במקרה של רפלוקס ושתי
תודה
ברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכה
ד''ר יעקב מאור17/02/2010קקאו אינו מומלץ.
כעקררון חולים הסובלים מרפלוקס צריכים להמנע מעישון, שתית אלכוהול, הפרזה בקפאין, מזון שומני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס- פלפל וקקאו-כן או לא-ברכה17/02/2010
תודה על הדרכתכם
ברצוני לדעת אם אכילת פלפל אדום טרי, כדורי ויטמין C ללא חומצה,מהנמכרים בסופרפארם,קקאו , פלפל שחור אינם מומלצים במקרה של רפלוקס ושתי
תודה
ברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכה
ד''ר יעקב מאור17/02/2010כנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד וטחול מוגדליםדוד16/02/2010
שלום
לאחר טיול בהודו לפני כשנה יש לי התקפות של כאבי בטן ושילשולים שנמשכים כשבועיים לסירוגין.
לאחרונה יש לי כאבי בטן ושילשולים במשך חודש וחצי רצוף ונשלחתי לct בטן וus
והתקבל : טחול מוגדל 16.5 ס"מ רוחב 8.5 ס"מ מרקם יחסית אחיד , בלט כלי דם בשער הטחול.
כבד באורך 18.5 ס"מ.
בבדיקות דם eos 7.2% , ירידה במשקל 3 קילו בחודש וחצי האחרונים.
הייתי אצל יועץ פנימי לגבי hepatomegaly ו splenomegly.
שלדבריו אינו חושב שיש מה לעשות מעבר לביקורת בבדיקות דם וus
כמו כן רשם כבד בקצהו אונה שמן
טחול בספק.
יש לי מספר שאלות , אודה לכם אם תשיבו לי עליהם.
האם לדעתכם אין מקום לבדיקת סרטן לימפומה או מחלה זיהומית אחרת הגורמות לאיברים המוגדלים?(האם לא עדיף לעשות זאת כיום מאשר לחכות לביקורת ולגלות שהמחלה התפשטה).
האם זיהום (במידה והתקבל בהודו לפני שנה וחצי) יכול להשפיע על גודל הטחול עד היום?
האם טחול וכבד מוגדל יכולים להיות הגורם לשילשולים וכאבי הבטן?עד כמה מסוכן הטחול המוגדל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דןד
ד''ר יעקב מאור16/02/2010תוכל להעזר ביעוץ של פרופ' אלי שוורץ במרפאת מטיילים בתל-השומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחלופה לגסטרוסקופיהolga16/02/2010
דוקטור,על אף מאמצים רבים אינני מצליחה לעשות גסטרוסקופיה,פשוט לא מסוגלת
האם יש בדיקה שיכולה להחליף אותה לאנשים שאינם מסוגלים לעשות בדיקה כגון גסטרוסקופיה?
מודה לך מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולגה
ד''ר יעקב מאור16/02/2010ניתן לבצע גסטרוסקופיה בהרדמת פרופופול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)