מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה..לירון23/11/2009
שלום ד"ר,
יש לי בעיה שמטרידה אותי כבר מס' חודשים ואני רוצה לדעת אם זה יכול להיות נורמלי ויעבור או שמחייב בדיקה -
בערך כ-4 חודשים או יותר יש לי שלשולים או עצירות אבל גם רגיל לתקופות, והצואה ארוכה דקה ושוקעת. עברתי תקופה קשה מאוד נפשית בשנה האחרונה יכול להיות שזה מלחץ וכו?
תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר יעקב מאור23/11/2009יתכן שיש לך מעי רגיש אך הייתי מתייעץ עם מומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה ואנדוקסקופיה ופעילות יג'סי22/11/2009
האם מותר לבצעה בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה.אנדוסקופיה בו זמנית במקרה של : פעילות יתר של בלוטת התריס?? (שעדיין לא אובחנה הסיבה אליה) ודלקת בגרון.......???????????????
הבדיקה שלי ביום שישי ואני חוששת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'סי
ד''ר יעקב מאור23/11/2009בפרקטיקה שלי אינני מבצע את הבדיקות באותו יום ללא קשר לבעיות נילוות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת כבד בארה"באלמונית21/11/2009
שלום רב,
הייתי מעוניינת לדעת אילו מקומות בארה"ב נחשבים כהמומחים ביותר בתחום השתלות הכבד אצל מבוגרים?
(ומה ידוע לכם עם המרכז הרפואי במרילנד?)
בתודה מראש, ובשורות טובות,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלמונית
ד''ר יעקב מאור23/11/2009המקומות המובילים: , Pittburg, UCLA California, Mount Sinai New-York, Mayo Clinic Rochester Minnesota.
אינני מכיר את המרכז במרילנד אלא אם את מתכוונת ל- Johns Hopkins שנחשב מרכז טוב.
השתלת "זרים" מוגבלת ל- 10% ולכן אין כלל על מה לדון בסוף שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפלאות הפיקולקס בהכנה לקולונוסקופיההרוזנת21/11/2009
נפלאות הפיקולקס (PICOLAX) בהכנה לקולונוסקופיה
לפני יומיים עברתי בדיקת קולונוסקופיה. בעבר, ההכנה לבדיקה היתה החלק הסיוטי של התהליך. ההכנה הזו גורמת לגוף שלי טראומה לא קטנה. בפעם הראשונה עשיתי זאת עם סופודקס, שהתברר שהוא גורם לקריסת כליות. בפעם השנייה עם ''מרוקן חדש'', שגרם לי להקאות ובחילות, ובקושי רב הצלחתי לשתות את הנוזל המגעיל הזה.
זו הפעם גילתה לי חברה שיש אור בקצה המנהרה: פיקולקס. מגיע באבקה, בשתי שקיות קטנות, בטעם תפוזים. מערבבים את האבקה בכוס קטנה של מים, שותים בכיף, ובא לציון גואל.
מסתבר שהחומר הזה הוא חדש בארץ. הרופא שלי שעשה את הקולונוסקופיה לא ידע על החומר הזה, ולכן גם היה קצת סקפטי באשר ליעילותו בהשוואה לחומרים המגעילים שהוא מכיר. מסתבר שהפיקולקס לא רק סביר לשתיה אלא גם יעיל כמשלשל. ההכנה לבדיקה לדברי הרופא היתה טובה מאד, והוא הצליח להגיע עד סוף המעי.
חברים, הצעתי היא לדרוש מהרופא את החומר הזה, וכל התהליך נראה הרבה יותר סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיקולקס
ד''ר יעקב מאור23/11/2009רוב ברופאים נותנים תכשיר זה במידה ואין התוויות נגד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד כבדסיון20/11/2009
בבדיקת אולטרסאונד התגלה כי באונה הימנית יש מבנה היפראקוגני בגודל 1.3 ס"מ-כנראה המנגיומה.
חוץ מזה כבד בגודל תקין ומרקם הומוגני.
מה זה אומר, האם כדאי לעשות מיפוי כבד,האם בדיקת האיזוטופים עם סימון כדוריות, מסכנת אותי מבחינת הקרינה, האם כדאי לעשות אותה?
האם הדבר הזה שיש לי זה מלידה?
האם בוודאות זה המנגיומה? או שכדאי לעשות ברור מעמיק יותר?
האם במקרים כאלו יש לעשות מעקב?
,
לתשובתך המהירה אודה
סיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה
ד''ר סטיבן מלניק21/11/2009ניתן לזהות המנגיומה בבטחון בUS . לא בהכרח צריך לעשות מיפוי. זה גידול שפיר וכנראה קיים זמן רב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה מתה מפחדזהבה19/11/2009
מה יותר מסוכן אפטיטיס בי אן סי והאם לשנהם יש תרופה או טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס
ד''ר סטיבן מלניק19/11/2009שניהם יכולים להיות מסוכנים אבללרוב ךלא.
זה אינדיבידואליויש צורך להתייעץ עם רופא כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטיטיס בי כמה זה מסוכן?זהבה19/11/2009
אני רוצה לדעת אם אפטיטיס בי יכול להמשיך ולגרום למחלות נוספות ?
אם יש טיפול לזה עד למצב שזה יעלם?
כמה זה יכול להשפיע על בן אדם כול
כך צעיר או שאין חשיבות לגיל אני מאוד לחוצה הייתי שמחה אם ההיית חושב שאני צריכה לבצע עוד סדרת בדיקות
אשמח אם תגיד לי מה כן מותר לי לאכול ומה לא??????????????
בבקשה זה דחוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס B
ד''ר סטיבן מלניק19/11/2009הפטיטיס B יכולה לגרום למחלת כבד כרונית ושחמת הכבד . אבל הרבה אנשים בושאים הנגיף ללא תלונות וסבוכים. זה יכול להיות בכל גיל ויש צורך לראות רופא כבד ולבצע בדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשוליםאבי19/11/2009
שלום רב,
יש לי שאלה ואני מקווה שהיא מתאימה לפורום זה.
לעיתים מצבים של לחץ גורמים לי לשילשולים וזה בא לידי ביטוי בעיקר בבחינות. לדוגמא: כשנבחנתי בפסיכומטרי, משהגעתי לאוניברסיטה עד שהחלה הבחינה שילשלתי מספר פעמים וזה למרות שלקחתי כדור נגד שלשולים. אבל כשהחלה הבחינה הבטן שלי נרגעה ולא הייתה לי בעיה בבחינה.
בעוד כחודש אני נבחן בבחינה מאוד חשובה ואני מאוד חושש שמה שקרה לי בפסיכומטרי יחזור על עצמו. מה אני יכול לעשות בנידון?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים
ד''ר סטיבן מלניק19/11/2009זה נשמע כמו תיאור של מעי הרגיז. יש צורך להתייעץ עם רופא המטפל לגבי התמודדות עם מתח. ניתןלנסות כדורים כמו אמודיום נגד שלשול אך נ ראה לי שניסית ללא הצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהבר18/11/2009
שמי בר,אני חיילת בת 20.
אני סובלת כבר כמה חודשים (משהו כמו 5 חודשים) מחיידק האליקובקטור.
קיבלתי טיפול משולש שלא עבד,לאחר מכן הפנו אותי לרופא מומחה שנתן לי עוד טיפול משולש (עם כדור אחד יקר..)כרגע אני לקראת סוף הטיפול (צריך לקחת 10 ימים ואני ביום ה9) ואלחר מכן אני צריכה לקחת את אחר מהכדורים כדור אחד ביום.
הקטע הוא שניהיו לי כאבים שונים בבטן ורציתי לדעת אם זה נורמלי..
אני מרגישה כאבים בבטן התחתונה ,מין הרגשה של שורף..שלא היה לי אף פעם כאבים כאלה.
אשמח לדעת מה הסיבה לכאבים הללו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בר
ד''ר סטיבן מלניק19/11/2009קודם כל לא בכל המקרים יש צורך למחיקה של החיידק. % גבוהים של האןכלוסיה יש החיידק ללא סיבוכים. חלק של הטיפול כמו קלרין יכול לגרום לכאבי בטן כמו שאת מתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטות וארוזיות במערכת העיכוליונית18/11/2009
שלום רב,
האם יש קשר בין נטילת מיצוי זרעי אשכוליות יחד עם מיצוי אורגנו פיראי לבין אפטות וארוזיות שהתגלו במערכת העיכול? (שתיית הטינקטורה היתה מלווה בהרגשת בערה)
האם רכיבים אלה יכולים היו לגרום לכך?
חשוב לי שהתשובה תעשה ע"י רופא גסטרו ולא ע"י מטפל אלטרנטיבי (שיכול להיות לא אוביקטיבי לגבי נושא זה )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפטות
ד''ר סטיבן מלניק19/11/2009אני לא חושב שיש קשר. אפטות מרמזות על דלקת במעיים כמו קרוהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית אלכוהול ובדיקת תפקודי כבדמוטי18/11/2009
שלום,
רציתי לדעת האם יכול להיות ששתייה מרובה של אלכוהול נניח ביום שני בלילה תשפיע על תוצאות בדיקות דם של תפקודי ביום רביעי בבוקר או שיום וחצי הבדל אמור להספיק לכבד לחזור לנורמה?
אני שואל מכיוון שתוצאות תפקודי הכבד שלי יצאו מאוד גבוהים
GOT - 59 כשהסקלה 0-35
GPT - 124 כשהסקלה 0-45
GGT -172 כהסקלה 0-55
יש לציין שהשתייה היתה חד פעמית ושסיימתי דלקת ריאות לא קלה לפני כשבוע וחצי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיפקודי כבד
ד''ר סטיבן מלניק19/11/2009אלכוהול מרובה יכולה לגרום לעליה באנזימי הכבד. צריך לעשות ביקורת במשך הימים אך אם לא חוזר לתקין לחפש סיבה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי altבעליהסיגל18/11/2009
שלום,
מזה כשנה וחודשיים ערכי ALT בעליה . הייתה גם ירידה קטנה בתהליך.
הערכים: 45,60 114, 88 וכעת 104.
באולורסאונד כבד לא מוגדל וטחול גבולי. AST היה גבוה במקצת 45 וירד ל35 אך שוב עלה ל 40.
בילירובין
mg/dl 1.34 BILIRUBIN-TOTAL
mg/dl 0.25 BILIRUBIN-DIRECT
- mg/dl 1.09 BILIRUBIN INDIRECT
בילירובין היה 2.4 לפני 5 חודשים.
שאר אנזימי כבד תקינים.
בנוסף, סובלת מצרבות וריפלוקס. קיבלתי טיפול בלנסופרזול מזה 4 חודשים. קראתי שיכול לגרום לבעיה בכבד.
אני מאד מודאגת , מהעליה שתארתי.
שאלתי: האם כדאי להפסיק לנסופרזול? ניסיתי אומפרדקס אך זה גרם לכאב בטן ובחילות.
איזה עוד אפשרויות יש לטיפול בריפלוקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ALT
ד''ר סטיבן מלניק19/11/2009יש צורך לבירור הALT. יתכן הרבה גורמים- נגיפים, מחלה אמונית למשל. אני לא חושב שיש קשר ללנסופרזול .צריך להתייעץ עם רופא כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים במקרה של מחלה אוטואימונית?
סיגי20/11/2009האם יש טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר סטיבן מלניק20/11/2009יש טיפול להחליש מערכת החיסון על ידי סטראידים ותכשירים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לפני סיגמאינדוסקופיהרחל17/11/2009
אני אמורה לעבור מחר בדיקת סיגמאינדוסקופיה ולא קיבלתי הוראות לדיאטה.
מה אסור לי לאכול?
ויותר חשוב, מה מותר לי לאכול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך
ד''ר סטיבן מלניק17/11/2009אין צורך לדיאטה. יש לעשות 2 חוקני ניקוי כשעתיים לפני הבדיקה ולאחר מכן להיות בצום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונונוקלאוזיססור16/11/2009
שלום רב, ברצוני לדעת אם חליתי לפני שנה וחצי במונונוקלאוזיס וביטלו לי מספר קריאות למילואים, מה הסיכוי שהועדה הרפואית תחזיר אותי לשירות מילואים מלא כחייל לוחם. אציין גם כי טרם עשיתי בדיקות בתקופה האחרונה כך שאין לי נתונים עדכניים לתת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונונוקלוזיס
ד''ר סטיבן מלניק16/11/2009כעיקרון זומחלה שחולפת לאחר תקופה יכול להי7ות עייפות ממושכת. מציע להחזור על בדיקות הדם ולהפנות לועדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת Cאני16/11/2009
שלום,
האם קיימת אפשרות הידבקות מבן זוג הנושא את נגיף צהבת C? הנגיף התגלה לפני 6 שנים והוא קיבל טיפול. מאז תוצאות הבדיקות מראות כי הנגיף רדום.
אשמח לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר C
ד''ר סטיבן מלניק16/11/2009ככלל שיער ההדבקות של HCV דרך יחסי מין נמוך. אם הבן זוג הגיב לטיפול (HCV PCR שלילי) אז הסיכון הוא אפסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)