מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשריות לימפהסיגל31/07/2009
נתקבלה תוצאה בבדיקת CT - קשריות לימפה מוגדלת באזור הכבד.
מה המשמעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגל
ד''ר יעקב מאור31/07/2009קשריות לימפה באיזור שער הכבד יכולים להראות במצבי דלקת כבד (הפטיטיס) מכל סיבה - למשל הפטיטיס B, C דלקת כבד אוטואימונית ומחלות דרכי המרה. בנוסף יכולות להופיע קשריות לימפה במצבים דלקתיים וגידולים של הלבלב, דרכי המרה, הקיבה והמעי הדק העליון. יש צורך בעיון בנושא על-פי המצב הבסיס והסיבה שהביאה לביצוע ה- CT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחמת כבדאיריס30/07/2009
אימי חולה בשחמת כבד בשלב מתקדם. לאחרונה סובלת מגירודים בכל הגוף ללא סימנים של פריחה על העור.האם התופעה קשורה למחלתה?האם יש טיפול להרגעת הגירוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איריס
ד''ר יעקב מאור30/07/2009גרד הינה תופעה שכיחה בחולים עם מחלת כבד מתקדמת. התסמין נובע מגירוי של מילחי מרה המצטברים בעור. הטיפולים האפשריים כוללים תכשירים נוגדי היסטמין (כמו לאלרגיה), סופחי מלחי מרה (כולסטיד למשל), תרופות נוגדות אנדורפינים (מורפינים טיבעיים המופרשים בגוף), תרופות ממשפחה של נוגדי דיכאון (דמוי פרוזק) ובמקרים נדירים הגרד מגיב להשתלת כבד בלבד.
רפואה שלימה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןעינב30/07/2009
מזה מס' חודשים שאני סובלת מהתנפחויות וכאבי בטן, בעיקר בזמן לחץ, עם זאת לא רק. לאחרונה אני חשה כי זה החמיר. לעיתים אני סובלת גם מצרבות ובחילות, האם מדובר בתגובה ללחץ או שיתכן כי התסמינים מעידים על קיומו של חיידק או בעייה כלשהי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינב
ד''ר יעקב מאור30/07/2009התסמינים יכולים להצביע על מעי רגיש ועל רפלוקס חומצה מהקיבה לושט. פני למומחה לגסטרואנטרולוגיה לשם איבחון וטיפול פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מנומטריה ושטית + PHרון29/07/2009
שלום,
לאחר תלונות על קושי בבליעת מוצקים ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה שמצאה דלקת קלה.
בשבועיים האחרונים אני מקבל לנטון פעמיים ביום (למשך חודש) ומאז הבעיה חלפה. בכל זאת הופניתי לבדיקת מנומטריה ו- PH.
רציתי לשאול כיצד מבצעים את הבדיקה, מה ההכנות אליה, היכן מבצעים מהר ללא תורים ארוכים, ומה תוצאותיה האפשריות. האם הבדיקה חיונית לאור העובדה שלנטון העלים את הבעיה?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רון
ד''ר יעקב מאור29/07/2009ניטור PH למשך 24 שעות מתבצע על-ידי החדרת קטטר דק דרך האף לתוך הושט. הקטטר מכיל אלקטרודה המשדרת את ערכי החומציות למכשיר הקלטה. באם הינך מגיב לתרופה בולמת חומצה כגון לנטון להערכתי הבדיקה אינה חיונית ( פרט למקרים בהם מתכוונים לבצע ניתוח פונדופליקציה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנומטריה ושטית + PH
רון30/07/2009ראשית, תודה על התשובה.
בקשר לקטטר למדידת PH: האם אינו מפריע לשתיה, אכילה, דיבור? האם מדובר ביום של אשפוז?
רופא הגסטרו רשם לי לנטון לחודש וכבר לאחר שבועיים קשיי הבליעה. האם מדובר בתרופה כרונית שאצטרך להמשיך לקחת כל הזמן או שלאחר חודש הטיפול מסתיים?
תודה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרון
ד''ר יעקב מאור30/07/2009קטטר ה- PH אינו מפריע לאכילה, שתיה ודיבור. אין צורך באישפוז. משך הטיפול יקבע על-ידי המומחה לגסטרואנטרולוגיה המטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה של החיידק הליקובקטרבר29/07/2009
שלום
אני בת 16 ונמצא לי חיובי חיידק ההליקובקטר
פניתי לרופא גסטרו שנתן לי 3 סוגי אנטיביוטיקה
אומפרדקס לקחת פעמים ביום בוקר וערב לפני אוכל
מוקסיויט פורטה פעמיים ביום בוקר וערב 2 קפליות כל פעם
קלרידקס פעמיים ביום בוקר וערב 2 קפליות בכל פעם
וובנוסף לכך ויטמנים פרוביוטיקה פורטה 2 קפליות בצהריים
אתמול התחלתי את הטיפול בבוקר נטלתי את הכדורין כפי שצריך
וזה עבר ללא כל תופעות מיוחדות מעט לבחילות
בערב נטלתי אותן שוב לפני שהלכתי לישון
באמצע הלילה התעוררתי בבהלה עם סחרחורות בחילות תחושת עילפון וריחוף רעידה בגוף
וקצת תחושת נמלים ברגל
פניתי לבית חולים ואמרו שאין מה לדאוג
היום בבוקר אני עדיין בתחושת ריחוף כאבי ראשש ובחילות
האם האנטיביוטיקה משפיעה לרעה ? למה ככה הרגשתי ?
אשמח לתשובה במהרה
תודה בר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בר
ד''ר יעקב מאור29/07/2009הטיפול יכול להיות מלווה בתופעות לוואי. באם אינך מסוגלת להשלים את הטיפול התייעצי עם המומחה לגסטרואנטרולוגיה שהמליץ לך על טיפול זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי בעיה
בר30/07/2009אני התחלתי תטיפול ביום שלישי אני מרגישה כל פעם שאני לוקחת תכדורים תחושה של הירדמות ותחושה של נמלים בידיים וברגליים .. כאילו היד נרדמת .. וכמו כן בעלון כתוב
"דווח על חוסר תחושה או נמלול בקצות הרגליים או הידיים כאבי שרירים, איבוד מאסת השריר .. "
אין לי כרגע איך לפנות אל הרופא כי הוא מקבל רק בימי שני
וכמובן שאני לא אחכה עד אז לתשובה
מה אתה ממליץ האם זה בסדר? זה קצת מפחיד אותי כי כתוב שצריך התייחסות מיוחדת
תודההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבר
ד''ר יעקב מאור30/07/2009אין אפשרות לתת יעוץ רפואי דרך פורום. אני ממליץ כי תפנה לפחות לרופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהoOo0oOo29/07/2009
האם לפני בדיקת גסטרוסקופיה למבוגר,
יש להפסיק ליטול אומפרדקס ?
במידה וכן, כמה ימים לפני להפסיק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר יעקב מאור29/07/2009אין צורך להפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע בכבדשרה29/07/2009
שלום רב,
בעלי בן 62 שוקל 83 ק"ג.גובה 178.בריא וללא תרופות(במשך 7 שנים נטל סטטינים 10מ"ג ליום והפסיק לפני כחודשיים ברגע שעבר לתזונה טבעונאית)
עקב התפתחות כאבים עזים ברגל ימין ואבחנת הרופא כי זו דלקת חריפה,נשלח ל-CT עמוד שידרה מותני בגובה L1_S1
בפענוח - נגע היפודנסי גדול באונה הימנית של הכבד - ציסטה.
א.מה הגורמים האפשריים להתפתחות הציסטה?
ב.מה הכוונה נגע גדול-מדוע אין תאור גודל בס"מ?
ג.לפי רופא המשפחה-אפשר להתעלם!-אנחנו לא שקטים בנושא.מה עוד כדאי לעשות?
ד.מה ניתן לטפל להקטנת/העלמת הציסטה? או האם ניתן להמשיך לחיות איתה כך ללא הפרעה?
תודה מראש על כל עזרה בתשובה ככל האפשר בהקדם.
שרה
wolksar* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרה
ד''ר יעקב מאור29/07/2009מרבית הציסטות בכבד גם הגדולות הינן מה שקרוי ציסטה פשוטה שאינה גורמת בעיה רפואית כלשהי ואינה דורשת טיפול. לעיתים רחוקות הציסטה ניגרמת מטפיל הניקרא אכינוקוקוס ונדיר אף יותר ציסטה גידולית. יש צורך בבירור מומחה למחלות כבד או מומחה לגסטרואנטרולוגיה העטסק במחלות כבד. אכן יש לציין ממדים בס"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהoOo0oOo28/07/2009
לגבי גסטרוסקופיה :
האם קבלת זריקת הרגעה היא חלק מסטנדרט ההכנה הרגיל שכולם מקבלים ?
האם ריסוס חומר טטשטוש ללוע ויא חלק מסטנדרט ההכנה הרגיל שכולם מקבלים ?
האם הבדיקה כואבת ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה
ד''ר יעקב מאור28/07/2009בדיקה קצרה תחת טישטוש דרך הוריד ולעיתים גם ספריי ללוע. נימשכת מספר דקות. אינה כואבת. תתכן אי-נוחות בלוע, בחילה, הרגשת קיבה מלאה (אוויר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועיים של בירורים ללא תוצאותאירית28/07/2009
שלום רב
אמא בת 86.כשלשה שבועות עם חום שעולה ויורד, נעלם חיומיים ושוב חוזר.בבדיקות נמצא LDH בעלייה מתמדת.יתר הבדיקות לא מצביעות על הבעיה. CT ראש, חזה ובטן בוצעו ללא ממצאים מיוחדים.
חולשה כללית, חוסר תיאבון ובחילה ללא הקאות.
האם יתכן סרטן כבד ללא מימצא המעיד על כך ב-CT?
האם יש לך איזה זהוא רעיון אחר?
מודה לך מאד
הבת המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירית
ד''ר יעקב מאור28/07/2009חום מסיבה לא מוסברת יכול להגרם מסיבה של זיהום, דלקת לא זיהומית, גידולים ולעיתים חום משני לשימוש בתרופות - בעיקר אנטיביוטיקה. להערכתי דרוש בירור אינטנסיבי במחלקה פנימית. הסבירות לסרטן כבד כגורם לחום הינה נמוכה בעיקר בחולה ללא מחלת כבד ברקע ובעיקר אם אין ממצא ב- CT (בתנאי שבוצע בצורה מתאימה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ct בטן לנערהגלית28/07/2009
שלום רב
בבקשה התייחסותך לתוצאה של סיטי בטן :................... על חלק שלישי של התריסריון בין האאורטה והעורק המזנטרי העליון.
היתר היה תקין
כוונתי שתסביר לי מה משמעות הדבר ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שבע
ד''ר יעקב מאור28/07/2009יתכן ומדובר במקרה של תסמונת של העורק המזנטריאלי העליון המתרחשת בחולים עם ירידה ניכרת במשקל ואיבוד השומן בתוך הבטן. הדבר גורם לשינוי הזוית שבין העורק לבין החלק השלישי של התרסריון. עקב זאת נוצרת חסימה מסוימת של התרסריון מצב שעלול לגרום להקאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד ותודה על התשובה המהירה
גלית29/07/2009הייתי רוצה לדעת מה הטיפול לזה או מה אתה מייעץ לנו לעשות כעת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שבע
ד''ר יעקב מאור29/07/2009ראשית יש לודא אצל מומחה לגסטרואנטרולוגיה שאכן זו הבעיה. לרוב הטיפול תזונתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרוב לחץ שכחתי מילה
גלית29/07/2009שלום רב
שכחתי את המילה לחץ בתחילת המשפט בהודעה הראשונה.
הנה המשפט בשלמותו:
:......... על חלק שלישי של התריסריון בין האאורטה והעורק המזנטרי העליון.
האם זה משנה את תשובתך ?
תודה בת שבע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת-שבע
ד''ר יעקב מאור29/07/2009לכך התכוונתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה עשר. תודה רבה
גלית29/07/2009מודה לך מקרב לב. תהיה בריא
בת שבע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהok
ד''ר יעקב מאור29/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוהלoOo0oOo28/07/2009
בריא, בן 29, לא מעשן, סובל מצרבות כמעט יומיומיות במשך כשנה וחצי,
הליקובטר פילורי לא רלוונטי, רופא המשפחה הפנה לרופא גסטרו.
אשמח לקבל התייחסות לשתי הנקודות הבאות :
1. ברור שזה אינדיבידואלי, אבל בהנחה ואין אילוצים ו/אוצורך לבדיקה ספציפית,
מה בד"כ הבדיקה הראשונה שרופא הגסטרו יבצע ?
צילום בריום ? גסטרוסקופיה ? משהו אחר ?
2. ידוע כי צרבות לאורך זמן עלולות לגרום להרנייה/שינוי הרירית עד לגידולים ממאירים,
האם תקופה של שנה-שנתיים, שבהם הצרבת היא בתדירות גבוהה (כמעט יומיומית),
היא ארוכה מספיק כדי לגרום לשינוי הנ"ל ?
(שני רופאי גסטרו בכירים טענו הפוך, אחד כן ואחד לא, האם יש משהו מבוסס יותר ?)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוהל
ד''ר יעקב מאור28/07/2009בדרך כלל מפנים לגסטרוסקופיה במטרה לאתר דלקת בושט או השתנות הרירית הקרויה ושט על-שם ברט שניהם משניים לחשיפה לחומצה.
לא ברור אם בקע סרעפתי - הרניה הינה הגורם או קורה לצרבת. באשר לסרטן הושט - היארעות גידול זה אפילו בחולים עם צרבת הינה נדירה ומתרחשת בעיקר בגיל המבוגר אחרי שנים רבות של חשיפה לחומצה (שלעיתים אפילו אינה מורגשת). סרטן הושט מתפתח לרוב על רקע שינויי רירית ברט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GGT גבוהים מאוד!גלית27/07/2009
שלום,
אושפזתי בבית חולים בעקבות חום וכאבי בטן שנמשכו שבועיים. לאחר מכן ירד החום והכאב התמקד בעיקר באזור האמצעי בין החזה (כבד). הכאבים באים בהתקפים ומלווים בחוסר אפשרות לנשום עמוק.
בבדיקות הדם התבטא אם הזמן החמרה בתיפקודי כבד:
תחילת האישפוז: 27 GGT ואם והיום יש לי 721!!!
מה יכולה להיות הסיבה ?
בכל הבדיקות האפשריות כולל US CT מיפוי איברים לא נראה ממצא חד משמעי.
בבית החולים רוצים לעשות ביופסיה ואני ממש מעדיפה להימנע.
אודה לקבל חוות דעת.
תודה מראש,
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית
ד''ר יעקב מאור27/07/2009GGT הינו חלבון - אנזים המוגבר בזמן פעילות מטבולית מוגברת של הכבד ובאופן אופייני בצריכת אלכוהול ותרופות מסויימות. בנוסף הוא יכול לציין הפרעה לניקוז המרה אם כי אז העליה ב- GGT מלווה בעליה באנזים אחר הקרוי פוספטזה בסיסית ALP ולעיתים בבילירובין (החומר הגורם הצהבת בעיניים). היתי ממליץ כי תתיעצי עם מומחה למחלות כבד טרם ביצוע ביופסיה במקרה של עלית GGT מבודדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
גלית27/07/2009ברצוני לציין שמדובר בעליה הדרגתית של ה-GGT וכיום הוא 721.
בנוסף AST 52 ALT 115.
נבדקו האפשרויות לצהבת ונשללו.
בנוסף, אינני צורכת אלכוהול או תרופות על בסיס קבוע למעט גלולות אותן אני לוקחת כבר 8 שנים גם בבית החולים התרופה היחידה שניתנה לי היתה אופטלגין נוזלי.
אילו בדיקות ניתן לבצע במקום הביופסיה על מנת לזהות מה הבעיה.
ומה לדעתך זה יכול להיות?
ביצעתי כבר:
קולונסקופיה וגסטרו.
CT US מיפוי.
ההשערה של הרופאים בבית החולים היא כי מדובר ב-Q FEVER.
האם אפשרי?
אני בת 25, צמחונית ובעלת רגישות ללקטוז.
תודה על התגובה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית
ד''ר יעקב מאור27/07/2009ערך ה- GGT כשלעצמו אינו צריך להדאיגך. חשובים יותר העליה ב- ALT ו- AST המוגברים במידה לא קשה. Q-FEVER אינו סביר כי אז עולה בעיקר הפוספטזה הבסיסית. הריני ליעץ שוב כי תפני ליעוץ מומחה כבד באופן פרטני ולא תתיחסי להשערות תאורטיות המוצעות בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
גלית27/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהok
ד''ר יעקב מאור27/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקל וחוסר ליפאזנורית27/07/2009
שלום
לאחרונה ירדתי די במשקל
הגובה שלי 1.47 (עם עקמת) והמשקל 35.5
לאחרונה עשיתי גם בדיקות דם
הטריגלצרידין שלי גבוה - 191
והליפאז - נמוך - 9
מה זה אומר, והאם לאכול בצורה ספציפית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורית
ד''ר יעקב מאור27/07/2009לא ציינת בת כמה את. בכל מקרה הבדיקות אינן מציינות בעיה רפואית. עליך לפנות ליעוץ גסטרואנטרולוג מומחה ודיאטנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםדודי26/07/2009
בתאריך 5-09 עשיתי בדיקה דם alt gpt התוצאה 28
7-09 התוצאה היתה 491
בתאריך 5-09 עשיתי בדיקת דםast got התוצאה 25
7-09 התוצאה היתה 271
מה יכולה להיות הסיבה
אני בן 60* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דודי
ד''ר יעקב מאור26/07/2009יתכנו סיבות שונות להופעה פתאומית של עליה באנזימי כבד. בגיל 60 שכיחים תגובות לתרופות, העברת אבן בדרכי המרה ופחות משני לזיהום וירלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדודי
ד''ר יעקב מאור26/07/2009כמובן שעליך להבדק על-ידי רופא המשפחה ובהמשך על-ידי מומחה למחלות כבד או מומחה לגסטרואנטרולוגיה העוסק במחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נוגדני HBVרון26/07/2009
שלום,
קיבלתי תוצאות של בדיקות חיסון להפטיטיס בי:
HEPATITIS Bs Ab ערך 13.10 (positive)
HEPATITIS Bc Ab TOT ערך positive
אציין כי לפני שנה ערך ה- Ab היה מעל 50 ולפני חודש ירד ל- 15. כמו כן חליתי ב HBV לפני כשנתיים.
מה הסיבה שישנה ירידה כל כך מהירה? האם כדאי לבצע חיסון?
בתודה,
רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רון
ד''ר יעקב מאור26/07/2009עברת זיהום בהפטיטיס B שהצלחת להחלים ממנו ולפתח נוגדנים מחסנים מסוג HBSAB. אין צורך בבדיקות נוספות או בחיסונים. כל ערך מעל 10 יחידות מקנה הגנה מזיהום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)