מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לוסק ו- B12שרונה16/07/2009
האם יש קשר בין מחסור ב- B12 לתרופה לוסק? אם כן, האם התופעה נפוצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון
ד''ר יעקב מאור19/07/2009תיאורטית זאת אפשרות קיימת, אולם, במחקרים שונים חוסר B12 אינו שכיח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה בזמן בליעהטולי15/07/2009
שלום רב!
מזה מס' ימים יש לי כאב בחזה מצד ימין בזמן שאני בולע מזון מוצק. שמתי לב שבשתייה או בלית רוק אין כאב, וככל שהמזון קשה יותר הכאב בולט יותר (עד גבול מסויים כמובן).
ממה זה יכול לנבוע?
האם זה משהו שדורש פנייה למיון? קבעו לי תור לרופא רק בעוד חודש (גסטרואנטרולוג). האם בכלל על בעיה כזו עליי לפנות לאף אוזן גרון?
אשמח לכל הבהרה בעניין!
תודה רב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני סובל מאותה בעיה!
אורי09/10/2012שלום,
אני סובל מאותה בעיה שתיארת ובינתיים הרופאים לא יודעים מה זה.
האם קבלת אבחנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בחזה בזמן בליעה - תגובה
פרופ' דורון זמיר12/10/2012יכולות להיות סיבות רבות כמו פציעת פרינגס מעצם או משהו דומה בבליעה -יעבור תוך כמה ימים, ויותר בצואר , דלקת בשל תרופה שגרמה להתכייבות מקומית (ברזל, אנטיביוטיקה\ אחרות...) גם דיברטיקל של מקל יכוללתת כאב ותחושת חנק בבליעה. באם לא יעבור עוד כמה ימים יש לשקול גסוטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטולי
ד''ר יעקב מאור16/07/2009המצב מצריך בירור גסטרואנטרולוג מומחה בהקדם. יש לשלול סיבות פשוטות למצב כזה למשל נטילת אנטיביוטיקה מסוג דוקסילין שעלולים לגרום לכיבים בושט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיז.רעיה15/07/2009
שלום,
אני בת 20, ולפני כשנתיים אובחנתי כסובלת ממעי רגיז, לאחר כח\צי שנה בה סבלתי מפריחות בכל הגוף, ושלשולים (הורדתי שש קילו תוך כמה חודשים והגעתי למשקל 40, כשגובהי 1.67)I
נבדקתי ע"י גסטרולוג בקולונוסקופיה אשר יצאה תקינה- וטופלתי בפרוטוציט, והתסמינים חלפו לגמרי.
התגייסתי לצבא, ולפני כחודשיים התחלתי לסבול שוב משלשולים, הזעות לילה, חום סובפיברילי וחולשה, איני מסוגלת לעמוד למעלה ממס' דקות.
בלוטות הלימפה שלי נפוחות באזור בית השחי,הגרון וכמו כן, ישנו גוש בשד ימין- אשר אובחן כבלוטת לימפה,ההסבר של הרופאים הינו עקיצת עכביש בגב.ושהנפיחות תרד לבדה.
היום נפגשתי עם גאסטרולוג, אשר נתן לי קולוטאל, פעמיים ביום למשך עשרה ימים,
הוא סרב לתת לי שוב פרוטוציט.
כששאלתי אותו לגבי החולשה הוא אמר שאין לו הסבר לכך ופטר אותי בזה.
אני פונה אליכם בשאלה מה הלאה?
עשיתי בדיקות דם אשר יצאו תקינות, בדיקות צואה אשר גם הן אינן מרמזות על דבר ושללו צליאק.
נבדקתי גם למחלת הנשיקה, אין עדין תוצאות אך אני יודעת שהmono שלי הינו 10.7, כאשר בשנים קודמות הוא עמד על 5 בערך.
מהן האפשרויות הנוספות?
אשמח מאוד לתשובתכם.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעיה
ד''ר יעקב מאור16/07/2009את סובלת ממחלה מערכתית כלשהי שמלווה בהגדלת קשריות הלימפה. יתכן מאוד שלקית במונונוקלאוזיס-זיהום נגיפי ב- CMV או EBV. ממליץ כי תתיעצי עם מומחה טוב למחלות פנימיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיניב15/07/2009
צהרים טובים
בן 30 בריא ללא בעיות יוצאות דופן .אתמול אכלתי חומוס במסעדה ולמחרת בבוקר התחיל שלשול כבד וגרפסים מסריחים .
אני צריך לדאוג ?
או שזה יעבור
ותודה מראש על התשובה.
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
מאיה15/07/2009אני מהבוקר לא מפסיק לעשות גרפסים אם ריח ממש לא נעים וכל כמה דקות יש לי עוד אחד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן
ד''ר יעקב מאור16/07/2009כנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיניב
ד''ר יעקב מאור16/07/2009מדובר בהרעלת מזון. רק אם הינך מקיא ולא מסוגל לשתות עליך לפנות לקבלת עירוי נוזלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאהאבי14/07/2009
שלום בן 32 בריא בד"כ ללא רגישויות או תרופות ביום שבת אכלתי ההבורגר בחוץ שעה לאחר מכן הקאתי אותו ביום א' חשתי עדיין חלש ורע והקאתי שוב תוכן של אוכל שאכלתי ביום ג' הקאתי בבוקר תוכן מרתי לאחר שתיית מיץ תפוזים מה לעשות בשלב זה האם מצב חירום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי
ד''ר יעקב מאור14/07/2009ככל הניראה לקית בהרעלת מזון. באם ההקאות תכופות ואינך מסוגל לשתות עליך לקבל עירוי נוזלים למניעת התיבשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנטוןמאור13/07/2009
בן 62 לאחרונה ללא שינוי נראה לעין במצב או בתרופות שאני נוטל החלה בעיה שכל יומיים שלושה באמצע הלילה של כאבים ברום הבטן (בקיבה?) כמו של קלקול קיבה. ניסיתי להקיא אבל לא היה כמעט מה להקיא. לפי הוראת הרופא התחלתי ליטול לנטון (30 מ"ג?) פעמיים ביום והבעיה נעלמה מיידית. לאחר 3 שבועות נטילה רצופה הפסקתי לחלוטין את הלנטון וכבר שבועיים שהתופעה לא חזרה.
האם השפעת הלנטון נמשכת עדיין או שהוא "פתר" את הבעיה?
האם לפי התיאור הנ"ל ניתן לשער מה היה גורם הבעיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאור
ד''ר יעקב מאור14/07/2009יתכן וסבלת מכיב שהתרפא. עליך להתיעץ עם מומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהריון עם נוגדנים לצהבת Cוי13/07/2009
שלום
אני בתחילת הריון שלישי שבוע 9 (שני ילדיי הגדולים נולדו בחו"ל), ובבדיקות הדם השגרתיות גילו שיש לי נוגדנים לצהבת C. שלחו אותי לבדיקות דם נוספות PCR (?). מה זה אומר? האם יכול להשפיע על ההריון? האם אני נשאית צהבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וי
ד''ר יעקב מאור14/07/2009יש צורך לבדוק את פעילות הנגיף בכבד על ידי בדיקת החומר הגנטי שלו שניקרא RNA בשיטת PCR. מדובר בבדיקת דם!!! גם אם יש לך הפטיטיס C פעילה לא קיימת השפעה של המחלה על מהלך ההריון והלידה (למעט באם מחלת הכבד קשה מאוד). לא מטפלים בהפטיטיס C בהריון. הסיכוי להעברת הזיהום לילוד הינו כ- 5%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדשוקי13/07/2009
יש לי ילד בן שנה וארבע חודשים, הילד חולה במחלת הנשיקה
בבדיקת דם הופיע 7780 ב ALK PHOSPHATASE
GOT 65 GPT 57 באולטראסאונד לא הופיע משהו חריג
האם זה נובע מהמחלה או שצריך לבדוק משהו נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקי
ד''ר יעקב מאור14/07/2009עליך לפנות ליעוץ אצל מומחה בגסטרואנטרולוגיה בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטס cשולי12/07/2009
שלום רב,
לפני כשנה גילו בבדיקות שגרתיות כי אני נשאית של צהבת c
אני יעבור ביופסיה בכבד ביום רביעי
שאלה: האם הצהבת יכולה לעבור ללא טיפול (כלומר שה- pcr יהפול לשלילי)?
האם יש דחיפות במתן הטיפול כי הרי אני מרגישה טוב ותפקודי כבד תקינים?
האם הטיפול פוגע בשאיכות החיים ובשגרת החיים? אני אמא לתאומים וגם עובדת
תודה
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולי
ד''ר יעקב מאור12/07/2009הפטיטיס C כרונית אינה חולפת באופן ספונטני למעט במקרים נדירים שבהם מתגלת הפטיטיס C חריפה. לרוב אין דחיפות בטיפול, אולם, תוצאות הביופסיה ילמדו אותנו יותר לגבי הצורך בטיפול מידי. הטיפול הקיים אינו קל ודורש מוטיבציה. הטיפול עלול לגרום לפגיעה באיכות חיים וביכולת להתמודד עם מטלות רבות. מנסיוני למדתי כי ככל שהמטופל עסוק יותר, כך קל יו יותר הטיפול. יש לזכור שבעת הטיפול וחצי שנה מאוחר יותר אין להרות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול יבשטלי12/07/2009
שלום.
מתחילת הטיפול המשולב בHCV יש לי שיעול יבש די מאסיבי. השיעול מוגבר בקרבת אבק ופיח.
עד עכשיו לא טיפלתי בשיעול. האם יכולים להיות נזקים מצטברים מהשיעול במידה והוא לא מטופל?
קראתי באינטרנט שכשיש שיעול יבש כדאי להימנע ממוצרי חלב וסוכרים. האם זה נכון? האם אתה ממליץ על דיאטה מסוימת שתפחית את השיעול היבש?
טלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי
ד''ר יעקב מאור12/07/2009שיעול יבשהינה תופעת לוואי שכיחה של ריבוירין (הקפסולה) הכלולה בטיפול המשולב בהפטיטיס C. נסי לקחת טיפול בקודאין (בפרט לפני השינה) - זהירות התרופה גורמת להרדמות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה שיומירה לא עובדתרועי11/07/2009
אני חולה קרוהן כ6 שנים אני בן 25 וחצי עם PSC כבונוס
לאחר השטיפולים הרגילים לא עזרו התחלתי לפני מספר חודשים טיפול ביומירה
הטיפול עבד פלאים
עד שלפני שבוע החלו שילשולים שלא נפסקים
שמתי לב גם שבשתי ההזרקות האחרונות לא היו את התופעות לוואי הרגילות של התרופה שזה אודם וגרד
אני נורא חושש שהיומירההפסיקה לשפיע ואני חוזר לכל הבאלגן המוכר של המחלה
הייתי רוצה לדעת מה יש עוד לרפואה של היום להציע למי שטיפול ביומירה לא עוזר לו
המחלה מפוזרת על רוב חלקי המעי כאשר מרכז באלגן מופיעה באיליום
ובכלל מה הסיכויים שהבאמת התרופה פתאום הפסיקה לעבוד
אולי אני סתם מלחיץ את עצמי?
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר humira
ד''ר סטיבן מלניק11/07/2009מוקדם מדי לקבוע שהתרופה לא עובדת. יתכן הסברים אחרים. התרופה יכולה להפסיק עקב הופעת נוגדנים . יש תרופות אחרות אך דרוש דיון עם הרופא גסטרו המטפל. קודם יש לחפש הסיבה להתלקחות עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלמונלה המשך תיקוןגיא יעקובי11/07/2009
שלום רב ד''ר ,
בהמשך לתגובתך אתה אמרת שהטיפול ב ציפרודקס 250מ''ג (סלמונלה ) הוא נכון ויש לראות שיפור תוך שבועיים שאלתי היא :
אני קיבלתי טיפון ל 7 ימים 3 פעמים ביום האם זה בסדר כי אמרת שהשיפור יכול להיות רק תוך שבוע שבועיים ואני קיבלתי טיפול ל7 ימים??
ושאלתי השניה : האם אין לצפות שיפור אם השימוש באנטיביוטיקה כבר אחרי יומיים שלושה ?
בברכה ובתודה רבה,
גיא יעקובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה-סלמונלה
אני02/07/2014ד"ר שלום רב, יש לי שאלה דחופה:
האם אתה מציע לי לקחת ציפרודקס עקב כך שאני סובלת בחודש האחרון מבחילות נוראיות ועצירות ללא שלשול וחום נמוך 37.3 ,ירדתי במשקל 4 קילו תוך שבועיים ומאוד חלשה ועם סחרחורות ולפני שבוע התגלה לי חיידק הסלמונלה בתרבית צואה? (salmonela species)
הערה:כל הסיפור של בחילות ועצירויות ושלשולים(השלשולים היו בזמנו) וירידה במשקל התחיל מחודש ספטמבר לאחר שאכלתי סושי.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיא
ד''ר יעקב מאור14/07/2009הטיפול המקובל ציפרודקס 500 מ"גX2 ליום ל- 7-10 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטור פילורי ברמה גבוהה?עופר10/07/2009
שלום,
נשלחתי לבצע בדיקת נשיפה אשר חזרה חיובית. המספר שצויין בבדיקה של מכבי הינו 192.82.
קיבלתי את התוצאות רק הערב וביום ראשון אלך לרופא לטיפול אך רציתי לשאול האם העובדה שהמספר גבוהה מעיד על בעיה חמורה יותר מאשר כשהמספר נמוך יותר?
ראיתי פה בפורום בעיקר רמות של 30-40 ושלי ממש הרבה יותר גבוה. אני מודאג - אשמח לתושה,
תודה!
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר סטיבן מלניק11/07/2009אין חשיבות למספר בעצמו- התשובה כן ולא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלמונלה המשךגיא יעקובי10/07/2009
שלום ד''ר סטיבן מלניק,
בהמשך לתגובתך אתה אמרת שהטיפול ב ציפרודקס 250מ''ג (סלמונלה ) הוא נכון ויש לראות שיפור תוך שבועיים שאלתי היא :
אני קיבלתי טיפון ל 7 ימים 3 פעמים ביום האם זה בסדר?
ושאלתי השניה : האם אין לצפות אם השימוש באנטיביוטיקה כבר יומיים שלושה ?<
בברכה גיא יעקובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד''ר סטיבן מלניק11/07/20097 ימים מספיק. ההצלחה תלוי על הרגישות של החיידק.
יש צורך לטיפול המחלה חריפה ומחלה ממושכת כרונית אך לא הנשאות בלבד.
יש להתייעץ עם רופא גסטרו בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ 5-6 מ"מ באנטרוםשירה10/07/2009
ד"ר נכבד שלום רב!
בת 51. סובלת מזה שנים רבות מצרבת. מקבלת אומפרדקס לפי הצורך. בוצעה בדיקת גסטרוסקופיה בשנת 2007 וכדלהלן: ושט תקין לכל אורכו, מעבד ושט קיבה בגובה 35 ס,מ. קיבה - באנטרום פוליפ ססילי 5 מ"מ - צולם ונילקחה ביופסיה - GASTRITIS HP POSITIVE, גסטריטיס קלה באנטרום. תריסריון - בצל וחלק יורד תקינים - ביופסיה NORMAL SMALL BOWELL קיבלתי טיפול לארדיקציה של HP.
כעבור מספר חודשים עשיתי תבחין נשיפה C13 - תקין.
כעת - 2009, שנתיים אחרי- חזרתי לרופא הגסטרו עקב כאבי לוע וצרידות ולאחר שנבדקתי אצל א.א.ג. ולאחר שנבדקתי אצל רופא פה ולסת.
נעשתה לי בדיקה גסטרוסקופיה וכדלהלן: ושט, קיבה, תריסריון. בוצע תרגיל היפוך.
ושט תקין לכל אורכו, מעבד ושט קיבה בגובה 36 ס"מ, רירית בZליין עם בצקת קלה.
קיבה- באנטרום פוליפ 5-6 מ"מ -נלקחה ביופסיה דגימה 1, יתר תקין.
תריסריון - בצל וחלק יורד תקינים.
האם הפוליפ הנ"ל לא היה אמור להעלם בעצם מהטיפול בפעם הראשונה????
הרופא מציינת בסיכום: לשקול כריתה של פוליפ אחרי קבלת תשובת ביופסיה במכון גסטרו של בית חולים.
אני מאד מודאגת!!! אני אמורה לקבל את תשובת הביופסיה מהיום רק בעוד חודש ימים. זה המון זמן. האם לא ניתן לקבל תשובה לפני? בכל אופן מדוע לא הוציאו לי את הפוליפ הנ"ל לפני שנתיים וכעת הרופא מציינת להוציא הפוליפ? מהי הבצקת ברירית? ובאיזה רירית מדובר קיבה או ושט? האם הפוליפ שהיה 5 מ"מ לפני שנתיים וכעת 5-6 מ"מ גדל מאד? האם הוא יכול להיות מסוכן? האם הוא גורם לכאבים בלוע? לצרידות? אנא, אם אפשר ליתן לי כמה שיותר אינפורמציה עוד לפני קבלת הביופסיה, עד כמה שניתן. תודה מראש על סבלנותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
ד''ר סטיבן מלניק11/07/2009העובדה שאין שינוי בגודל מצביע שהוא שפיר. אבל אני עדיין מעדיף לכרות אותו.
הבצקת בקצה הושט כנראה משני לרפלוקס של חומצה לושט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)