מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכנה לקולונו'עופר25/07/2009
ד.נ. האם יש עדיפות להכנה לקולונוסקופיה ע"י חוקן או פיקוסלקס לעומת הכנה ע" מרוקן? במה היא מתבטאת? כמו כן, אילו מגבלות, אם בכלל, יש לצורות ההכנה הללו? תודה. עופר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד''ר סטיבן מלניק25/07/2009חוקן לבד אינו הכנה מספקת- רק לצד שמאל של המעי. אין הבדל משמעותי בין מרוקן ופיקלקס מבחינת טיב ההכנה אך הנפח פחות עם פיקולקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו נפח מופחת
עופר26/07/2009ד.נ. מה זה "נפח פחות", ומה משמעותו עבורי כנבדק? זה נשמע לי ביטוי טכני שלצערי, בהיותי איש לא טכני, אינני מבין אותו ואת משמעותו. אודה לך על הבהרתך. עופר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעופר
ד''ר יעקב מאור26/07/2009מרוקן חדש הינו תמיסה של 3 ליטר. פיקולקס הינה אבקה המומסת בכוס מים ויש לשתות שתי שקיות להכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה על פיקו'
עופר29/07/2009ד.נ. האם הכנה לקולונוסקופיה בפיקוסלקס איננה מוגבלת לגילאים מסוימים (צעירים)? היא מתאימה, למשל גם לגילאי 80-75? עופר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעופר
ד''ר יעקב מאור29/07/2009ההכנה אינה מומלצת בגילאים מבוגרים מ- 60-70 בגלל ירידת התפקוד הכליתי כם הגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לקולונוסקופיהצעירה24/07/2009
שלום ד"ר יקר ושבת שלום,
אני חולה כבר 3 שנים מבעיות בעיכול
ולאחרונה הלכתי להתייעצות מומחים אולי על מנת לשפר מצבי
וכל אחד אומר לי בתור לעשות קולונוסקופיה בפעם השניה וואני לא יכולה כי זה כואב ומציק
ואני מאוד רזה [בתת משקל] וזה אסור ככה
אז שאלתי אליך : על מנת לאבחן מחלת IBD כפי שכבר אובנה אבל משום מה לא מתייחסים אליה ברצינות איזו בדיקה ניתן לבצע חוץ מקולונוסקופיה כדי לאבחן מחלה דלקתית של המעי ???
תודה מראש על התגובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת במעיים
ד''ר סטיבן מלניק25/07/2009אין בדיקה טובה יותר מקולונוסקופיה אשר גם מאפשרת לקיחת ביופסיות. צילום ושט קיבה ופאסג יכול להדגים מעי הדק אבל רנטגני בלבד.
מציע שוב לדון על זה עם הרופא גסטרו המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה ,ד"ר יקר,
צעירה28/07/2009אבל למה אי אפשר בבדיקת סיטי לראות את הדלקת ולטפל בה כי קולונוסקופיה היא נורא כואבת וגורמת לשלשולים מרובים וגם מאוד מפחידה אותי אישית ממה שסבלתי ממנה
פעם אמרו משהו שהייתה גלולה כמו למעי דק רק למעי גס מה זה בדיוק?
יום טוב והרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהי
ד''ר יעקב מאור28/07/2009אכן קולונוסקופיה אינה בדיקה קלה אולם במקרה של חשד לדלקת אין לה תחליף - הדלקת אינה בולטת לחלל המעי כמו פוליפ או גידול. הגלולה למעי הדק הינה תחליף אפשרי אולם אינה מדגימה את המעי הגס (הגלולה למעי הגס עדיין בשלבי ניסוי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רבות במשך תקופה ארוכהמתחיל לדאוג?23/07/2009
שלום,
אני בן 22 ומזה תקופה ארוכה (כשנתיים) סובל מיציאות רבות במהלך היום (כ 7 פעמים ביום). היציאות רובן רכות, ולעתים גם שלשולים, ובהרבה מקרים יש שאריות מזון בצואה (בעיקר ירקות ירוקים/אדומים).
עשיתי בדיקות דם ובדיקות צואה והן יצאו תקינות (לפני שנה בערך), ומאז לא טיפלתי בעניין אבל אני ממשיך לסבול מזה.
הדבר בא לידי ביטוי בכך שאני נמנע מלצאת לפעילויות בהן לא יהיו שירותים זמינים, לא יוצא לטיולים/ים וכו'. אני אשמח מאוד למצוא את הבעיה ולטפל בה, אבל מאז שעשיתי את הבדיקות ועוד פעמים נוספות שפניתי לרופאים, אני מרגיש שתמיד מדובר בחוסר וודאות והתשובה היא "הכל בסדר".
אשמח לקבל עזרה כלשהי,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול
ד''ר סטיבן מלניק24/07/2009יש אפציה שהכל ביטוי למעי הרגיז ולחילופין שיש דלקת. חשוב להבדיל ואני מציע להפנות לרופא גסטור שוב. יתכן וצריך לעבור קולונוסקופיה לראות את המעי ולחפש דלקת.
אין בעיה להשתמש ב imodium נגד שלשול כאשר אתה יוצא לטיולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכיס מרהמירי23/07/2009
לאחר כאבים בבטן עליונה יותר מימין במהלך החודשים האחרונים הופנתי לאולטרא סאונד בשאימת אבנים קטנות בכיס מרה, רציתי לדעת האם צריך לנתח, מה השיטה והאם יש בעיה עם העובדה שעברתי כריתת תוספתן בגיל 4, היום אני בת 38. לציין כי הכאבים אינם חדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכיס המרה
ד''ר סטיבן מלניק24/07/2009השאלה היא אם האבנים גורמים לתלונות. לא כל כאב באזור מנשי לאבנים. אם אין קשר לאבנים אז לא צריך לנתח. חושב להתייעץ עם רופא גסטרו לפני החלטה לנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HCC על רקע הפטיטיס סיOrtal23/07/2009
שלום,
סבתי אישה בת 76
לפני 17 שנה חלתה בסרטן המעי הגס, כיום סובלת מסכרת, לחץ דם והפטיטיס סי.
לאחרונה נראו באולטראסאונד, וב- CT מס' נגעים בכבד שהיו חשודים להמנגיומה
ונגע בקוטר 3.6 ס"מ החשוד ל- HCC, בבדיקה עלה כי לא ניתן לשלול תהליכים משניים.
כמו כן בבדיקות שגרתיות נבדק CA19-9 שהראה עלייה משמעותית
עוד אציין כי בבדיקות הדם ניתן היה לראות כי אנזימי הכבד היו מעבר לרמה התקינה.
רציתי לשאול, מהן האפשרויות לטיפול ב- HCC בהתייחס לרקע שהזכרתי, והאם יש סבירות כי המרקר שעלה הוא כתוצאה מההפטיטיס סי או מהווה חשד לגידול במעי.
אני מודה לכם מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCC?
ד''ר סטיבן מלניק24/07/2009יש אופציות לטיפול בHCC אך השאלה אם זה HCC וגידול מהמעי. יש חשיבות להבדיל ויתכן מקום לבצע ביופסיה מכוונת. המרקרים למניהם לא נותנים אבחנה היסטולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומניאודי23/07/2009
שלום ד"ר
בבדיקות שביצעתי נימצא כי יש לי כבד שומני (לפני כ - 7 שנים ביצעתי אף ביופסיה בכבד ונימצא שומני 50%).
כיום התבקשתי לבצע מספר רב של בדיקות ובתוכן כלול מיפוי כבד וטחול (מציינת שבהריונות אני סוכרתית עם הזרקת אינסולין) בנוסף שותה כדורים למניעת הריון
בנתיים התבקשתי לעשות דיאטה ולהוריד כ - 5 קילו (שוקלת 55 גובה 155)
* האם יש צורך להפסיק את הכדורים
* איזה סוג דיאטה אמורה לעשות
ובכלל ממה נובע המצב ומה ההשלכות לכך
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד''ר סטיבן מלניק24/07/2009כד שומני נמצא באנשים עם תסמונת מטבולית- יתר לחץ דם, סוכרת, שומנים, השמנה עם בטן. חלק מתקדמים לשחמת הכבד אבל ברוב אין סיבוכים בכבד.
צריך לחשוב לגבי הגלולה ךמניעת הריון מאחר שיכול להעלות השומנים.
ירידה במשקל ופעילות גונית החלק החשוב. עיון בביופסיבלפ 5 שנים יכול לתת הערכה אם את מפתחת סיבוכים ובסיכון לפתח סיבוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- nf1שמואל22/07/2009
שלום דק אני בן 43 סובל מי נאופיברומטוזיס אני אברתי טיפול של נרוכרוגיה ברוש בגלל גידול [\מניגיומה] ואפנתי לסיטי בטן בגלל כהבים וביטמין בי 12 נמוך וגם לצורך מאכב השאלה הי שאודגם בסטי באיזור שורש המאמנטום מודגם הסננה נודולרית הסמוכה לקולון דק מב אלי לאסות לחזרו למרפה לבדיקה או אין צורך שום מהכב או חזרה למרפאה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר סטיבן מלניק23/07/2009מציע כן להחזור לרופא לאחר הCT. CT אומנם לא בדיקה טובה לאברים חלולים אך יש צורך לשקול בירור נוסף לממצאים האלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אל ד"ר סטיבן שלוםאבי22/07/2009
טוב זה קצת ארוך מקווה שתוכל לתת לי הסבר אז ככה לפני כחצי שנה התחיל לי מין חום נמוך ולאחר כחודשיים התלווה אליו גם כאב בטן שינוי ביציאות וחוסר תיאבון עשו לי מילון ואחד בדיקות דם אולטרא סאונד בטן עליונה ותחתונה הכל יצא תקין וזה לא עבר לי עד שהתעקשתי ועשו לי סיטי בטן (באופן פרטי כמובן) ובסיטי גילו כמה מימצאים שמאוד הלחיצו אותי והם כדלקמן נרשם לי פיתולי המעי ברוחב ועם מהלך תקין מודגם עיבוי דופן בחלק דיסטלי של קולון יורד ובסיגמה בנוסף מודגם מבנה מאורך בסמיכות רקמתית ללא חומר ניגודי או בועות אוויר בתוכו נמצא צמוד לדופן הבטן הימנית יתכן לולאת מעי ריקה . מספר בלוטות לימפה קטנות בשורש המזנטריום לא הודגם נוזל או אויר חופשי בבטן ובאגן..לסיכום נכתב יתכן קולטיס ..והתעייצתי עם דוקטור גלר שהסתכל על זה ובחן גם את הסיטי והמליץ לי על בדיקת סיגמסקופיה אכן עשיתי את הבדיקה נבדק עד 70 ס"מ
והיה תקין לחלוטין כמו כן עברתי גסטרוסקופיה שיצאה תקינה (מהפחד שלי לטשטוש עשיתי אותה בלי )ממש עינוי עכשיו שאלתי היא כזאת אני ידוע בתור היפכונדר ברמה ממש גבוה מאוד ממה יכול לנבוע המצב שתיארתי אני בן 29 אחרי שנה של אבל על אבי שנפטר מליפומה t ויש לי בראש כל הזמן שאולי יש לי סרטן כי קראתי באינטרנט שעיבוי דופן מעיד על זה ראוי לציין שעברתי לפני כ3 שנים או קלנסקופיה או חוקן בריום בעקבות שינוי יציאות וכאבי בטן שוב סליחה על ההאריכות בתודה מראש אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה
ד''ר סטיבן מלניק23/07/2009נשמע שיש בעיה של חרדה - פחד מסרטן. CT לא בדיקה טובה לאברים חלולים וממצא של עיבוי דופן המעי שכיח ולא נמצא דבר בקולונוסקופיה בהרבה מקרים. דרך אגב יותר מימין משמאל. וכך אצלך - גם סיגמיודוסקופיה תקינה. Cא יותר טוב לאברים סולידיים. אין חשיבות לבלוטות קטנות.
אני מציע לא לעשות בירור נוסף ולתת זמן לעשות את שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בעיה במערכת העיכול יכולה לגרוםרועי22/07/2009
שלום רב שמי רועי ואני בן 25 ,שקול 90-91 קילו , הנני לאחר דיאטה של כ 18 קילו מ 105 קילו ל 87 קילו שהתחלתי אותה לפני כשנה וחצי , ומאז (כ 10 חודשים) אני לא מצליח להרזות , על אף מאזן קלוריות שלילי של יותר מ 70000 קלוריות שבו הייתי צריך לרדת כ 10 קילו ,אני מאוד מאוד מבין בתזונה , וכן לעולם לא הרעבתי את עצמי ואכלתי כ 1600-1800 קלוריות ליום מכל אבות המזון , ואני עושה ספורט של כ 3500-4000 קלוריות לשבוע ועדיין לא מצליח להרזות ואף עליתי במשקל ל כ 90-91 קילו מ 87 קילו , כמו כן עשיתי בדיקת חילוף חומרים בוינגייט והיא יצאה מצויינת,כמו כן הייתי בברור אצל אנדיקרינולוג לשלול בעיה מטבולית ואו הורמונלית וכן בדיקה של מערכת "האדנימים באולטראסאונד" כמו כן פניתי ל 2 פיסיולוגים עם הטענות הללו והם לא ידעו איך לעזור לי , הסיבה שאני פונה אליך היא בשל כך כשהתחיל אצלי המעצור בירידה במשקל התלווה לזה עצירות רצינית ביותר וכן בתקופה הזאתי ולמשך כ 4-3 חודשים הייתי תלוי כרוני במרככי תשואה , והתלות הזאתי לא ניפתרה על אף שצרכתי כמויות של לפחות 25-35 גרם סיבים תזונתיים ביום וכן אני שותה 3-4 ליטר מים ביום וכן אדם פעיל ספורטיבית , מאז תום ה3-4 חודשים הללו אני סובל מיזה לסרוגין , ורציתי לדעת באם יתכן דבר כזה שאולי יש לי איזשהי בעיה במערכת העיכול אשר מפרקת את המזון בצורה כזאתי שאולי נספג יותר שומן ואו הפחממות לא מפורקות כראוי , ואו משהו בסגנון ? כי פיסיולוג ראשי בוינגייט שבדק אותי אמר לי שאני צריך לעשות בדיקה של לבדוק איך הגוף שלי מפרק את המזון ?
אני ממש נמצא במצב אבסורדי היום , שבוא אני צריך לעשות דיאטה בשביל לשמור על המשקל , ובאם אני אוכל כמו שאני מוציא ,אז אני משמין ,כמו שקרה לי מ 87 ל91 קילו , והגוף שלי מעין מתעלם מהמאזן קלוריות השלילי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית עיכול
ד''ר סטיבן מלניק23/07/2009אנני יכול להסביר תופעה זו. לגבי עצירות ממליץ תוספת של konsyl עד 3 פעמים ליום לפני שמתחילים בירןר. אם זה לא עוזר יש מקום לקולונוסקופיה.
איזון משקל מסובך ויש טוריה היום עם לפטיו שהגוף מנסה לשמור המשקל הקיים .
מציע נסיון עם very low calorie diet לתקופה מוגבלת וזה צריך לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בבטןלי ברלב21/07/2009
שלום שמי לי יש לי בעיות בבטן נפיחות חזקה מאוד כאבים חזקים מרגישה גזים בבטן בבקשה עזרה ממך דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2009אני יכול רק להמליץ להפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת וילסון ו- CERULOPLASMINתולי21/07/2009
שלום,
בעקבות בדיקת דם שערכתי התקבלה תשובה של CERULOPLASMIN = 18 (בטווח של 20-40)
הבנתי שזו אחת האינדיקציות למחלת ווילסון.
האם חריגה כזו מהנורמה היא משמעותית?
אילו עוד בדיקות ניתן לעשות כדי לאשש / לפסול מחלת ווילסון?
אם לא מדובר בווילסון, מה עוד יכול לגרום לסטייה שכזו בערכים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וילסון
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2009זה יכול להיות וילסון אך רק מרמז. יש חעשות איסוף שתן של 24 שעות לנחושת ואולי יש מקום לניקור כבד. חשוב להיות במעקב של מומחה לכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים מתמשכים כשלושה שבועותמשה21/07/2009
שלום
בן 33 בריא בדר"כ, לפני כחודש וחצי החלו שלשולים שנמשכו כמעט 3 שבועות, מאז עברתי צילומי מעקב חומר ניגוד במעי הדק, תוצאות תקינות עם רושם למרחק בין הפיתולים בבטן עליונה אמצעית.
קולונוסקופיה תקינה, בדיקות דם תקינות, תרביות צואה תקינות.
מאז ובמשך 3 השבועות האחרונים, שלשולים יום או יומיים בשבוע, בשאר הפעמים יציאות רכות אך לא מימיות ולא תכופות.
מה עוד לבדוק? קשה להתנהל כך ביום יום...
תודה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2009שלשול כרוני מוגדר מעל 6 שבועות כך שסביר להניח שיסתדר קודם. גם מעי רגיז יכול להופיע לאחר שלשול חריף. מציע לא לעשות בדיקות נוספות ורק מעקב כעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה היפודנסי בכבדרנה21/07/2009
מהו המבנה היפודנסי
ציסטות-- מה הן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2009ציסטה - כמו שקית עם נוזל בפנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפה וצרבתלוטוס20/07/2009
שכחתי לשאול האם גם קפה ללא קפאין עלול לגרום צרבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרבת
ד''ר סטיבן מלניק20/07/2009לדעתי פחות אבל אם אתה מרגיש שיש קשר יש להמנע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בוושטלוטוס20/07/2009
בביופסיה שנלקחה ממני,נמצאה דלקת בוושט.מזכירת הרופא[?!] אמרה לי בשמו שצריך לקבל מרופאת המשפחה[?!] אומפרדקס אבל הרופאה טענה שהוא שצריך להסביר לי מה המשמעות של זה אם כי נתנה לי את המרשם.
לא ברור לי איך במכבי היקרה הפציינט לא רואה במחשב את התוצאה ואיך הפציינט נופל בין שני רופאים.האם דלקת בוושט היא תמידית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בושט
ד''ר סטיבן מלניק20/07/2009בדרך כלל משני לרפלוקס של חומצה לושט עם דלקת כימית. אומפרדקס מפסיק החומצה. לא חייב להיות טיפול כרוני. מציע לשוחח עם הרופא גסטור המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)