מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח ביופסיה - בדיקת גסטרוסקופיהלימור20/07/2009
עברתי בדיקת גסטרוסקופיה ולקחו 2 ביופסות.
אשמח לדעת מה אומרות התוצאות:
duodenum,2nd part:
תיאור מיקרוסקופי:
normal villous architectore,without significant change
אבחנה:
normal tissue morphology
stomac מיקרוסקופי:
mild to moderate chronic gastritis with lymphoid follicules formation, foveolar hyperplasia in the antral mucosa. no atrophy
אבחנה:
inf* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
ד''ר סטיבן מלניק20/07/2009תריסריון תקין.
בקיבה דלקת קלה כרונית- יתכן משני לחיידק אך לא צוין אם נמצאה. יש שאלה נפרדת אם צריך לטפל בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה
לימור21/07/2009היה לי חיידק הליקובטר פילורי ולאחר טיפול משולש הוא עבר.
האם הדלקת נוצרה כתוצאה מהחיידק?
אם אני עדיין סובלת מכאבים, מה הטיפול שניתן בד"כ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2009בעיקר טיפול נגד חומצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת קרוהן, או רק תסמונת המעי הרגיזליה20/07/2009
שלום רב,
בת 26, בריאה בד"כ (מלבד אלרגיה כרונית שאורכת כל השנה ובכל מקום, אנדומטריוזיס ורמה נמוכה של G6PD...), סובלת מכאבים וכל מיני בעיות במעי. פניתי לגסטרואנטרולוגית, שסברה שהנני סובלת מ- IBS, אך שלחה אותי לבדיקות דם נוספות, כדי לשלול IBD. בבדיקה התקבלו הנתונים הבאים:
Lactic Dehydrogenase - 220 U/L - תוצאה נמוכה מתחת לנורמאלי.
טרנספרין, פריטין, B12 - ערכים נורמאליים, אם כי B12 נמוך יחסית.
FT4 יצא 16.6 (תקין), וגם TSH יצא תקין בבדיקה שנערכה חודש קודם.
עם זאת, בבדיקת אימונולוגיה, נתקבלו התוצאה המדאיגה:
Asca IgG - 24.46 (weak positive)
כאשר Asca IgA ו- pAnca יצאו negative.
האם קיימת סבירות גבוהה למחלת קרוהן, או מצב דלקתי כלשהו כרוני/מסוכן?
מה המשמעות של ערכי Asca IgG חיוביים, אך נמוכים?
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר סטיבן מלניק20/07/2009אני לא חושב שיש אפשרות של אבחנה כלשהיא מASCA בודד מוגבר מעט.
הכאבים גם יכולים להיות קשורים לאנדומטריוסיס.
לא נשמע כמו IBD משאר הבדיקות אבל האבחנה מבוססת על כל התלונות ובדיקות ביחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף
ליה21/07/2009כי אני מטופלת כבר מזה 5 שנים ע"י גלולות יסמין ברצף כך, שהאנדומטריוזיס אמור להיות מנוטרל. הרקמה אמורה להיות שטוחה (מיקומה בספטום הרקטו-וגינאלי).
בבדיקה יצא גם שה- C.R.P שלי הוא 1, כאשר הטווח הנורמאלי הוא בין 0 ל-0.5. למיטב ידיעתי זה מעיד על מצב דלקתי, אך אני לא יודעת לומר עד כמה אפשר להסתמך על זה, כיוון שאני טיפוס אלרגי.
בכל מקרה, כאבי הבטן התחתונה (בצד שמאל) הם סיוט שאני חיה איתו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCRP
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2009CRP בערך כזה לא תומך בקרוהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
ליה22/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליה
ד''ר יעקב מאור24/07/2009OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת טפיליםחסוי20/07/2009
שלום
נתבקשתי למסור דוגמת צואה לבדיקת טפילים. הדוגמא היתה מתשע בערב ורק למחרת בבוקר נמסרה למעבדה. האם זה תקין או שצריך מאותו היום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר סטיבן מלניק20/07/2009עדחף בדיקה טריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות בשער הכבד ורטרופריטונאוםרות20/07/2009
כבר 10 שנים שאני לוקחת סימבקור 40 מ"ג עקב כלוסטרול גבוה ,בבדיקת דם שיגרתית שאני מקבלת מידי פעם עקב לקיחת הכדורים נמצא שיש עליה בתקפוד הכבד GGT ו-ALKP מתגברים מ- 2005 -123 ,2006 -141, וכיום 161 .עקב כך נשלחתי לבדיקת אולסרסאונד בטן כליות ודרכי שתן
התוצאות הם: כליות בגודל שווה ותקין אין עדות בכליות לגושים סולידיים אבנים או הידרונפרוזיס.
יש לציין ציסטות קורטיקליות קטנות בכליה ימנית,שלפוחית שתן בקיבולת טובה.
בטן עליונה- הכבד בגוגל ומרקם תקינים.כיס מרה תקין ללא אבנים בתוכו. דרכי המרה אינם מורחבות.
בשער הכבד ובאזור רטרופריטונאום עליון הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בגודל 2.3 ס"מ,הטחול בגודל ובמרקם תקינים.
המלצות ביצוע CT חשד חבחוטות לימפה מוגדלות בשער הכבד והרטרופריטונאום עליון.
כמובן ביצעתי את בדיקת ה-CT ואלו הממצאים:
1. בזויות הקוסטו-פרניום הראתיות אין תסנינים. מודגם בקע העאטלי עם חלק מהקיבה בתוכו. קוטר הקיבה שבבקע 3.5 ס"מ.
2. הכבד בגודל תקין,מרקמו אחיד. כיס מרה אינו גדוש.מודגמות בלוטות גדולות בשער הכבד עד לגודל של 2.5 ס"מ. דרכי המרה התוך כבדיות והכולדוקוס אינם מורחבים.
3. זנב הלבלב תקין ראשו וגופו אטרופיים במקצת.
4. טחול בגודל ומרקם תקין.
5. הכליות במימדים תקינים. אין עדות להסתיידויות בכליות. מודגמת האדרה ניגודית תקינה. אין עדות להידרונפרוזיס.
6. מודגמות בלוטות גדולות בשק הקטן. כמו-כן בלוטות קטנות ברטרופריטונאום ומספר בלוטות גדולות ליד מוצא הצליאק.
7. האדרנלים בגודל וצורה תקינה.
8. מילוי פיתולי המעי תקין. תוכן פקאלי רב לאורך הקולון אינו מאפשר כידוע דיון על דופנותיו. מודגמת התעבות בולטת של דופנות התוספתן בעיקר בחלקו הפרוקסימלי. קוטרו מגיע עד 1.5 ס"מ באזור זה. מודגמת בלוטה בקוטר 1.3 ס"מ ליד הטרמינל אילאום.
9. מודגמות מספר בלוטות קטנות לאורך האקסטרנל איליאק מימין ומשמאל.
10. מודגמת בלוטה באורך 2 ס"מ בזווית האובטורור הימני.
11. מילוי שלפוחית השתן תקין. דופנותיה תקינים. הרחם והשחלות אינם מוגדלים.
12. בלוטות קטנות במפשעות.
סיכום: בלוטות גדולות וקטנות בשער הכבד וברטרופריטונאום טעון בירור נוסף.
נשלחתי להרופא המטפל להתיעצות מוטלוגיה וכמובן נקבע לי תור לעוד 3 שבועות אני מודאגת ,האם
זה מצביע על בלוטות סרטניות ,מה ניתן לעשות בבקשה עזרתכם בפיענוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לגילוי בלוטות בשער הכבד
רות20/07/2009כיצד ניתן לבדוק את הבלוטות בשער הכבד בבדיקה פולשנית ואיזה רופאים מבצעים זאת
האם כרוך בניתוח בדיקת ביופסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטות
ד''ר סטיבן מלניק20/07/2009הבלוטות בוקטר מעל 1 מ"מ לא תקינות ויכולות להיות הרבה דברים - לא דווקה סרטן. יש צורך כנראה לביופסיה - אולי מרטרופריטוניום בהכוונת CT. יש לראות המטולוג קודם אבל. לא בהכרח צריך ניתוח להגיע לאבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEUS
נוהם16/06/2016שלום רב. אני מאובחן עם דלקת לבלב כרונית לאחרונה נעשתה פעם שלישית בדיקה עקב אלסטאזה 500הערכה מחדש מצב לבלב..ממצאים מספר קשריות כ10מ'מ בשער הכבד בעלות מראה שפיר .השאלה שלי למה לא נלקחה ביופסיה דגימה לפי הספרות הרפואית 10 מ"מ מחיב בירור אודה לך מאוד לתשובה הבדיקה שנעשתה EUS
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה קרוהןרוני19/07/2009
לפני שלושה חודשים אובחנתי כחולה קרוהן (דלקת במעי הגס והדק).
כל תקופה זו מלווה בכאבי בטן חזקים, בנוסף בשבועיים האחרונים מופיע לסרוגין דם בשתן וכאבי הבטן גברו וגם הופיעו כאבים בצידי הבטן.
לאחר בדיקות שהתבצעו במהלך אשפוז בבית החולים עדיין לא נמצאה הסיבה לדם.
אני מקבל - PURINETHOL 100MG
אני רוצה לציין שעד לפני שלושה חודשים הייתי בריא לחלוטין.
מהיכן הדימום?
זה קשור לקרוהן? אולי התרופות?
כליות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בשתן
ד''ר סטיבן מלניק20/07/2009יתכן זיהום וזה קל לבדוק על יד תרבית שתן. יתכן עקב אבנים בדרכי השתן שקורה בקרוהן. יתכן עקב מעורבות של דרכי השתן מקרוהן. יתכן מקום לעשות CT וחשוב גם להגיע לאורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם בשתן לחולה קרוהן
רוני20/07/2009ראשית תודה רבה על תשובתך המהירה!!!
במהלך האשפוז האחרון (לפני כשבועיים) במחלקת אורולוגיה בעקבות הופעת הדם בשתן בוצעה בדיקת סי.טי בטן עם הזרקת חומר ניגוד ללא ממצא במערכת המאספת.
בנוסף בוצעה בדיקת ציסטוסקופיה בהרדמה כללית שהיתה תקינה, יש לציין כי במהלך האישפוז הדימום פסק לבד.
כעת כשבוע לאחר השחרור הדימום חזר לסירוגין (85% ממתן השתן דם לא ניראה לעין), הכאבים בצידי הבטן ובצלעות גברו מאוד ויש תחושה של חום פנימי בחלק העליון של הבטן.
האם יש קשר למחלת קרוהן בכלל או שזה צירוף מיקרים?
האם תרופת פורינתול יכולה לגרום לתופעה הזו? אני מקבל את התרופה קצת יותר מחודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתין לתשובה בקוצר רוח...
רוני20/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם בשתן
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2009אהי לא חושב שזה קשור חקרוהן. יש להמשיך בירור אורולוגי ואם אין תשובה לשאול גם אורולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה...
רוני21/07/2009היום נבדקתי על ידי נפרולוג לראות האם יש נזק בכליות.
הוא טוען שכניראה פורינתול גורם לדימום ולכאב.
האם תופעה זאת ידוע לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד''ר סטיבן מלניק21/07/2009לא באופן ישיר אבל יתכן דרך הגברה של הפרשה של חומצת שתן ואבנים וחול בכליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה .. (אני מבטיח)
רוני21/07/2009אז מה עושים במקרה כזה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוני
ד''ר יעקב מאור24/07/2009עליך לפנות למומחה לאורולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במערכת העיכולדינה19/07/2009
שלום
בבדיקת גסטרו שעשיתי נמצא
Small Sliding Hiatal REflux Esophagitis Gr1 GAstric
Polyps
רופאת המשפחה אמרה לי לקחת אומפרדקס לאורך מספר חודשים ולהפסיק ואז בסתיו עוד פעם לקחת את התרופה למשך כמה חודשים.
אבל הרופא גסטרו אמר לי לקחת אומפרדקס בלי הפסקה ולמשך כל החיים במטרה להוריד את החומציות בקיבה.
מה לעשות? לא הייתי רוצה לקחת את התרופה רצוף ולכל החיים, אבל האם יש ברירה? אולי אפשר לשלב טיפול הומאופתי כלשהו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות
ד''ר סטיבן מלניק19/07/2009לטעמי עדיף לקחת לקופה מוגבלת ולאחר מכן לנסות להפסיק ולראות. תמיד אפשר לחדש. יש גם אופציה כירוגית לרפלוקס עקשני לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליטיס?צעירה19/07/2009
שלום ,ד"ר יקר,
בת 19 אני סובלת מהרבה בעיות עיכול כבר שלוש שנים ,
רוב התופעות שלי הן בבטן תחתונה ובאזור התריסריון .
לפני כשנה ומשהו עשיתי קולונוסקופיה ומצאו אצלי איזושהי קוליטיס לא ספציפית ונתנו לי פנטסה וזה עזר . אבל עכשיו לא עוזרת לי הפנטסה ,אז הפסקתי לקחת אותה ולאחר מכן נסיתי בודזון שקצת הקל את מצבי עשיתי בנוסף בדיקת קפסולה למעי דק , ומצאו שם מספר ארוזיות בתרסריון עם מעט דימום והציעו לי לעשות גסטרוסקופיה [בפעם נוספת ] שהדגימה דואדניטיס עם ביופסיות תקינות . הבעיה היא שיש לי כאבי בטן חזקים במיוחד בבוקר גם בלי לאכול כלום ועוד יותר אחרי האוכל ... וגם הרבה שלולים לפעמים דמיים או עם ריר..ומאז הקולונוסקופיה הרופאים כבר לא ידעו איך לאבחן את מה שיש לי וכבר התעלמו מהקוליטיס...
ואומרים שיש לי מעי רגיז בדרגה קשה או סוג של הפרעת אכילה שזה שלושה דברים שונים
אני רוצה לשאול אותך ,ד"ר האם כדי לאבחן מחדש את מה שאני סובלת חייב לעשות שוב קולונוסקופיה למרות הסבל שהיא גורמת או איך אפשר בכלל לאבחן בבירור מחלה כזו שנמשכת שנים?
אודה לך על תגובתך .
יום טוב לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוליטיס
ד''ר סטיבן מלניק19/07/2009יש ממצאים החשודים לקוליטיס ואת מגיבה חלקית לטיפול אך לא מספיק. לדעתי יש הצדקה להערכה מחדש מאחר שאת עומדת כנראה לקבל טיפולים נוספים, ביולוגיים, ועדיף לתת עם אבחנה בטוחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנעמה19/07/2009
בימים האחרונים סבלתי מוירוס בבטן, כולל שילשול חריף.
כעת אני מחלימה, אבל בפי הטבעת שלי, כנראה כתוצאה משימוש בנייר טואלט
מספר רב של פעמים ביום, הופיעו פצעים ורודים, לא מדממים ולא מוגלתיים
אשמח לעזרתכם
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק19/07/2009נשמע כמו פתריה. ממליץ טיפול עם משחה כגון אגיסטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקוס בבקשה עזרו לירחלי19/07/2009
שלום רב, אני בת 26 שוקלת 45 לפני כשלושה חודשים החלו לי קשיים בבליעה וריבוי ליחה, עשיתי צילום בעזרת בריום והתוצאה היתה שיש לי ריפלוקוס, לאחר מכן נשלחתי לעשות בדיקה מנומטריה של הוושט ויצא שהסוגר התחתון תקין לחלוטין והסגור העליון יש לחץ נמוך.עשיתי בדיקה נוספת של צילום מנגנון הבליעה והכל יצא תקין ולפני כשנה בעקבות כאבי בטן עשיתי אינדסקופיה ושהתוצאות היו תקינות ולכן הרופא לא נותן לי לעשות שוב את הבדיקה, עליי לעבור בדיקה של ניטור Ph למשך 24 שעות ..אני לא אהיה מסוגלת לעבור את הבדיקה הזאת זה פשוט סיוט, אחרי מה שעברתי עם המנומטריה שזה היה בדיקה של 10 דקות אני לא מתכוונת לבצע את הבדיקה הזאת עם צינור שמוחדר מהאף למשך 24 שעות, נודע לי כי יש קפסולה שבולעים וזה אותה בדיקה בדיוק שמודדת את רמת החומציות רציתי לדעת פרטים על הבדיקה עם הקפסולה
אודה לכם מאוד אם תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחלי
ד''ר יעקב מאור19/07/2009למיטב ידיעתי הקפסולה למדידת PH ושט לא זמינה בארץ. אני ממליץ כי תפני ליעוץ במרפאת הבליעה במכון הגסטרואנטרולוגי מרכז רפואי שיבא תל-השומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס בי-דרכי הדבקהאילנית18/07/2009
האם ניתן להידבק בהפטיטיס בי בבריכה אם אדם חולה שוחה בה? אנא ציין מהן דרכי ההדבקה בהפטיטיס בי גם אם הסיכוי להידבקות קטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
ד''ר יעקב מאור19/07/2009דרכי ההדבקה בשכיחות להפטיטיס B הינם הדבקה מהאם לילוד, הדבקה בילדות - זו צורת ההדבקה בעיקרית במקומות עם נפיצות הפטיטיס B גבוהה כמו בסין. בעולם המערבי צורת ההעברה השכיחה הינה מינית. דרכים פחות שכיחות הן העברה על-ידי צוות רפואי, על-ידי ציוד כמו סכיני גלוח ועוד. הדבקה בברכה אינה קיימת באופן מעשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס בי, כבד שומני ותרופותדא'18/07/2009
לפני כשנה חליתי בהפטיטיס בי והחלמתי לחלוטין, הגוף אף פיתח נוגדנים ולכן הפסקתי התרופה של זיפקס.במהלך הטיפול בהפטיטיס התבשרתי כי יש לי כבד שומני ומאז אני בתהליך הרזיה ושינוי הרגלי אכילה.
שאלה: האם חולה לב שהיה מטופל בעבר בסטטינים והפסיק לקחתם בעקבות הערכים הגבוהים בתפקוד הכבד יכול כעת ליטול קרסטור 10 מ"ג כדי להוריד רמת כולסטרול גבוהה של 170?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א'
ד''ר יעקב מאור19/07/2009לפי מחקרים עדכניים אין סיכון יתר לכבד בנטילת תרופות ממשפחת הסטטינים כגון קרסטור בחולים עם כבד שומני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בחילות וגזיםלילי17/07/2009
זה חודש שאני סובלת מכאבי בטן גזים ובחילות(בעיקר בערב)שלא קשורות להריון כיוון שאני במחזור
אנא סייע לי לדעת מה עלי לעשות
אני מציינת שאני נכה עם שלפוחית נוירוגנית ועם קשיי שליטה על סוגרים
זה מצב חדש ולא מוכר לי
ללא שילשולים כלל נהפוך הוא יש יותר עצרויות
אנא עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילי
ד''ר יעקב מאור19/07/2009יתכן קשר לבעיה הנוירולוגית, אולם, כמובן יש צורך ביעוץ גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס סי והנקהעינת17/07/2009
לד"ר שלום רב,
אני חולה בהפטיטיס סי ונמצאת בשבוע 31 להריון. בסיור בחדר לידה באיכילוב נאמר לנו כי בבית חולים אינם מעודדים הנקה ביולדות עם הפטיטיס סי. זוהי פעם ראשונה שאני שומעת על הגבלה כזאת.
האם באמת לא מומלץ ליולדת עם HCV להניק? ואם כן, מה הסיבות לכך?
תודה רבה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת
ד''ר יעקב מאור19/07/2009אין מניעה להנקה בחולות עם הפטיטיס C למעט אם יש סדקים בפטמות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hepatitis Calice16/07/2009
שלום רב,
אמא שלי אובחנה לפני כ9 שנים חולת הפטיטיס C . אם הזמן מחלה החריפה, היא מקבלת תרופות וטיפולים בהתאם, ומרגישה (יחסית למצבה) לא רע. השאלה-האם שומן שמצתבר וגובר סביב המותן והבטן קשורים למחלה, או שהעניין בתזונה(שגם ככה מאוד מבוקרת) ובפעילות ספורט(שגם בזה היא מאד מוקבלת).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ALICE
ד''ר יעקב מאור19/07/2009הפטיטיס C נימצא בזיקה ל"תיסמונת המטבולית" המתבטאת בהשמנת יתר בעיקר "מרכזית" - איזור המותניים וכדומה, יתר שומני הדם, יתר לחץ דם ואפילו סוכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםבייגלה16/07/2009
עשיתי בדיקת חסינות לצהבת B עקב נסיעה לחו"ל. התוצאות הן:
Hepatitis B Surface Ag | | NEGATIVE |
Hepatitis B Core Ab | | NEGATIVE
האם זה אומר שאני מחוסנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נופר
ד''ר יעקב מאור19/07/2009הבדיקות מצביעות על היעדר חשיפה בעבר להפטיטיס B. יש לבבדוק נוגדנים לחלבון המעטפת HBSAB ואם הערך מעל 10 יחידות האדם מחוסן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)