מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליקובקטור פילורישמוליק28/05/2009
שלום,
בחודש נובמבר אובחן אצל אישתי הליקובקטור פילורי ברמת 71.47 (לפי תוצאות מאתר מכבי). אישתי עברה טיפול של אנטיביוטיקה ועוד מספר כדורים (לא מוקסיפן בשל רגישותה למוקסיפן). בדיקה נוספת לאחר הטיפול הראתה שהחיידק עדיין פעיל ותוצאת הבדיקה הייתה 61.52. בעקבות תוצאה זו אישתי קיבלה שוב טיפול תרופתי וחזרה על הבדיקה פעם נוספת. תוצאות הבדיקה האחרונה שהייתה ב 17.5 הייתה 82.74.
אישתי לא סובלת מכאבים בבטן או מצרבות.
אנחנו די אובדי עצות לגבי המשך טיפול אפשרי בעיקר נוכח העבודה כי נמצא קשר בין נוכחות חיידק זה לבין התפתחות סרטן.
אשמח לשמוע על דרכי טיפול אפשריים וכן לקבל המלצה על רופא מומחה לתחום זה שאפשר להגיע אליו לבדיקה/התייעצות (גם באופן פרטי).
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פילורי
ד''ר יעקב מאור30/05/2009החשש מוגזם היות שבכמחצית האוכלוסיה יש הדבקה בחיידק ושהסיכון לפתח סרטן משני לנוכחות הליקובקטר פילורי נדירה מאוד. קיימים משלבים מקו שני ושלישי שכל גסטרואנטרולוג מומחה יכול לרשום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארעה שגיאהאהרון28/05/2009
ארעה שגיאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שגיאה
ד''ר יעקב מאור30/05/2009OK
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סבילות ללקטוזא28/05/2009
שלום,
עשיתי בדיקה ללקטוז וגילו שיש לי אי סבילות ללקטוז,
האם יכול להתפתח לרגישות ללקטוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי-סבילות ללקטוז
ד''ר יעקב מאור28/05/2009אי-סבילות ללקטוז פירושה חוסר מוחלט או יחסי של האנזים המפרק את סוכר החלב. חיידקים גורמים לתסיסת הסוכר המלווים בתחושות של כאב בטן, נפיחות, ריבוי גזים ושלשול לאחר צריכת חלב ומוצריו. לא קיימת רגישות ללקטוז. בילודים קיימת רגישות לחלבון!!! חלב הפרה. המצב נדיר מאוד במבוגרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפטות בפה בתדירות יחסית גבוההקארין28/05/2009
שלום רב,
מזה כחודשיים יש לי טעם חמוץ בפה, מידי פעם יוצאות לי אפטות בפה בתדירות יחסית גבוהה, בדיקת שיניים תקינה, בדיקות דם תקינות פרט לשקיעת דם שעומדת על 54, גם רופא א.א.ג אישר שהכל תקין, יש לי בלוטת לימפה נפוחה באזור הלסת התחתונה אך איני יודעת אם זה קשור.
לאור כך עשיתי בדיקת גסטרוסקופיה שבה גם יצא שהכל תקין. ממה יכול עוד לנבוע הטעם הזה?
האם לאחר בדיקת הגסטרו שהכל יצא תקין כדאי לקחת בכל זאת את הכדור לנסופרסול?
אם הייתה לי בעיה של רפלוקס עקב היחלשות השריר היו עולים עליה בבדיקה?
אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם חמוץ
ד''ר יעקב מאור28/05/2009יתכן שאת סובלת מרפלוקס וכדאי לנסות טיפול בבולמי חומצה כגון לנסופרזול. בגסטרוסקופיה ניתן לגלות סימנים עקיפים לחשיפה לחומצה כגון דלקת בושט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד עצלןאילנה28/05/2009
מה הכוונה כאשר אומרים כבד עצלן וכיצד ניתן לגלות שהכבד עצלן? Vאם יש לכך טיפול? האם תזונה מסויימת יכולה להקל על המצב?
אשמח לשמוע פרטים.
בתודה ובברכת חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד
ד''ר יעקב מאור28/05/2009אין מושג כזה במחלות כבד. אולי כוונתך לתסמונת ג'ילברט בו פינוי התוצר הקרוי בילירובין הגורם לצהבת מפונה באיטיות. מצב זה אינו דורש טיפול!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזור אקוגני כבדירון27/05/2009
באולטראסאונד בטן שעשיתי התגלה:
ציטוט: "באונה ימנית הודגם ממצא איזור אקוגני אינו הומוגני בגודל כ- 3.2 * 3.9 *2.9 ס"מ".
בנוסף עשיתי לפני כן בדיקות דם וה- GPT עמד על 63, כאשר בחודשים האחרונים הוא נע בין 50 ל- 53. ה- GOT עומד בתקופה האחרונה על 35.
האם מדובר על המנגיומה או שיש אפשרות למשהו חמור יותר, או לא זה ולא זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזור אקוגני
ד''ר יעקב מאור27/05/2009איזור אקוגני יכול להיות המנגיומה, אולם העובדה שהגבול אינו סדיר מכוונים לממצאים אחרים כמו הסננה שומנית מוקדית של תאי הכבד. יש צורך בהמשך בירור של הממצא על-ידי CT בשיטת הזרקה תלת-פאזית ובנוסףיש לברר את הסיבה להפרעה באנזימי הכבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאזור אקוגני
ירון30/05/2009האם יש סיכוי לסרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
ירון30/05/2009לפי מה שהבנתי ניתן לאתר המנגיומה ע"י אולטראסאונד. אצל אנשים אחרים אושר ממצא זה באולטראסאונד. למה אני צריך לעבור את בדיקת ה- CT?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר יעקב מאור30/05/2009נית להסתפק ב- US כאשר מדובר בממצא קטן, טיפוסי, ושהבירור של בדיקות דם שונות שיקבעו על-ידי מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזור אקוגני
ד''ר יעקב מאור30/05/2009באם מדובר בהמנגיומה או הסננה שומנית מוקדית אין סיכון מוגבר לסרטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולסניקניסן27/05/2009
דר' שלום ראיתי שהתייחסת לתרופה זו בהקשר לוושט
מניח שהתכוונת כהגנה על הוושט בכך שזה יוצר קצף
אני סובל מדלקת בוושט
איך למעשה אני צריך לשתות כדור זה על מנת שהקצף שיווצר יגן על הושט?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולסניק
ד''ר יעקב מאור27/05/2009אני ממעט להשתמש בתרופה זו שיעלותה פחותה מתרופות מסוג בולמי יצירת חומצה כגון לוסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול משולב הפטיטיס c .נתן26/05/2009
לאחר טיפול 48 חודשים בטיפול משולב להפטיטיס c .(פג אינטרפרון ורבטול).
חזר כמות הווירוסים 700000 מסוג 1B .למרות שהיה negative ,אחרי תגובה 3 שבועות טיפול.
רופא המטפל הציע טיפול חוזר 48 חודשים פג אינטרפרון ורבטול בשילוב רפסלר.מה סיכוי להצלחה?
הרופא הציע בזמן אחר פג אינטרפרון ורבטול בשילוב v707 מה סיכוי להצלחה ? לכל אחד מהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס C
ד''ר יעקב מאור27/05/2009תגובתך לטיפול מכונה הישנות או RELAPSE. הסיכוי במצב זה לסלק את הוירוס (SVR) הינו כ- 40 אחוז לאחר טיפול חוזר בשילוב של PEG INTERFERON + RIBVIRIN למשך 48 שבועות, אם כי ישנן עבודות המצביעות על עדיפות בטיפול 72 שבועות. לגבי שילוב הטיפול הקיים עם תרופות אחרות המידע היחיד הקיים היום הוא בשילוב עם TELAREVIR הנותן שיעורי SVR של כ- 75 אחוזים באנשים שהגיבו בהשנות. לא קיים מידע דומה לגבי שילוב עם תרופות אחרות (לא ברור לי גם מהן התרופות שציינת).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
נתן27/05/2009תיקון כתיב: בשילוב רלפסר (ולא רספלר כפי שניכתב).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרלפסר
ד''ר יעקב מאור27/05/2009RELAPSER הוא אדם כמוך עם הפטיטיס C שהגיב בהעלמות הוירוס תוך טיפול ולאחר הפסקת הטיפול הוירוס מופיע שוב. אין שילוב הקרוי RELAPSER. .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולוא26/05/2009
הי ד"ר
עשיתי אתמול קולונוסקופיה...
אני חולה קרוהן המעי הגס נדגם ונמצא תקין לחלוטין.
הופיעו לי היום כאבים במעי הגס העליון בצד שמאל.
האם זה טבעי? הכאבים נסבלים אבל עדיין קיימים.
האם יש סבירות שנוצר לי קרע?
מהי הסטטיסטיקה לגבי כך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה
א26/05/2009במידה וכן יש קרע
האם מגלים אותו בזמן הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולונוסקופיה
ד''ר יעקב מאור27/05/2009מרבית מקרי ההתנקבות מתגלים סמוך לזמן הבדיקה, אם כי הנקב ניצפה בזמן קולונוסקופיה רק לעיתים רחוקות. באם הכאב משמעותי עליך לפנות לחדר מיון עם דו"ח הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות הדמיהאיקה גל26/05/2009
שלום לרופאים
רציתי לשאול לגבי תוצאות us ct .
נתחיל עם ct בוצע ב- 21 בדצמבר 08 ( על רקע כאבים בבטן עליונה בעיקר אחר אוכל )
"קשרית היפודנסית מוגדרת היטב בקוטר 7 מ"מ בסגמנט 7 של הכבד - ציסטה ? המנגיומה?
נגע זעיר היפודנסי בטחול - המנגיומה ככל הנראה
אולטרה סאונד מיום 2 בדצמבר 08 - הכבד בממדים ואקוגניות תקינים דרכי מרה התוך וחוץ כבדיים אינן מורחבות . מוקד היפראקוגני בצמוד לדופן אינו מטיל צל אקוסטי. הלבלב הודגם על כל מרכיביו בממדים ואקוגניות תקינים
בין קצה הכבד וקוטב עליון של כליה ימנית מבחינים ברקמה היפואקוגנית מוגדרת היטב בגודל - 1.7 ס"מ לא ברור מקורו הטחול הודגם בממדים ואקוגניות תקינים
אולטרה סאונד מיום 7 במאי 09 = כבד בממדים ואקוגניות תקינים .
דרכי מרה תוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות
רקמה היפראקוגנית זעירה בצמוד לדופן בכיס מרה בקוטר 4 מ"מ שאר בדיקה תקינה .
שאלותי-
האם הממצא שניראה בדצמבר בין כליה לכבד נעלם ?
מה עושים עם הפוליפ בכיס המרה ?
מה עושים לגבי הממצא הקטן בכבד? אילו בדיקות מומלץ לעשות ?
בנוסף- התגלה לי בגסטרוסקופיה החיידר ההליקובקטר. השלמתי טיפול אנטיביוטי בעוד מס ימים אעשה בדיקת נשיפה.
סובלת בימים אלו מימים של של שלשולים וכאבי בטן וימים של התפנות רגילה. לפעמים עדיין כאבים אחרי אוכל בבטן עליונה.
תודה - איקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדמיה
ד''ר יעקב מאור26/05/2009בשל מורכבות בעיתך ושלל הממצאים ההדמייתים הדורשים עיון עליך להגיע ליעוץ פרטני של גסטרואנטרולוג מומחה. פוליפ זעיר בכיס-מרה (פחות מ- 5 מ"מ) אינו מסוכן ומקובל לעקוב אחריו ב- US.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשרדנה26/05/2009
האם יש קשר לריח רע של צואה שנודף מהגוף לבעיית גסטרו הבנתי שהאליקובקטר לא גורם לריח רע כי נפלטת כמות קטנה של אמוניה יכול להיות בעיה בפי הטבעת? יש לפנות לרופא גסטרו??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר
ד''ר יעקב מאור26/05/2009ריח רע נובע בעיקר מתוצרי תסיסה של חיידקים ולעיתים נדירות יותר מבעיות ספיגה במעי. להליקובקטר פילורי אין קשר. עליך לפנות ליעוץ גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך אקודני באונה ימניתתומר25/05/2009
שלום רב
במהלך בדיקת אולטרסאונד התגלו הממצאים הבאים:
כבד - הודגם תהליך אקוגני באונה ימנית בגודל 1.7X1.9 ס''מ
מתאים בראש ובראשונה להמנגיומה.
דרכי מרה תוך כבדיות אינן מורחבות.
כיס מרה - כיס ודרכי מרה תקינים.
כליות - ימנית: צורה גודל ומבנה רגיל. אורכה של הכליה הימנית 9.8 ס''מ.
שמאלית: צורה גודל ומבנה רגיל. אורכה של הכליה השמאלית 10.7 ס''מ.
אין עדות להידרונפרוזיס דו צדדי.
אאורטה בטנית - רוחב תקין.
לבלב - מרקם הומוגני תקין
טחול - גודל ומבנה רגיל
אגן קטן - שלפוחית השתן בקיבולת תקינה - דפנות סדירים.
מה פרוש תהליך אקוגני בכבד? האם כל השאר תקין?
תודה מראש על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך אקוגני בכבד
ד''ר יעקב מאור25/05/2009ככל הניראה מדובר בתהליך הקרוי המנגיומה (משהו שמזכיר כתמי לידה של תינוקות) שהוא תהליך לא!!! ממאיר וללא סיכון לההפך לכזה. בנוסף אין לו שום סיכון לדמם (במיוחד לא בגודל כזה). היות ואין ביופסיה מהתהליך יש לבצע מספר בדיקות דם על-ידי מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג העוסק במחלות כבד ולהיות במקב של US תקופה מסויימת. שאר הממצאים ב- US תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהליך אקוגני בכבד
ד''ר יעקב מאור25/05/2009ככל הניראה מדובר בתהליך הקרוי המנגיומה (משהו שמזכיר כתמי לידה של תינוקות) שהוא תהליך לא!!! ממאיר וללא סיכון לההפך לכזה. בנוסף אין לו שום סיכון לדמם (במיוחד לא בגודל כזה). היות ואין ביופסיה מהתהליך יש לבצע מספר בדיקות דם על-ידי מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג העוסק במחלות כבד ולהיות במעקב של US תקופה מסויימת. שאר הממצאים ב- US תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהא24/05/2009
שלום ד"ר
אני חולה קרוהן וכבר חצי שנה אוכל רק מודולן.
מחר אני אמור לבצע בדיקת קולונוסקופיה של המעי הגס וקצת קשה לי לשתות את ה"מרוקן חדש"
האם יש חשיבות אבסולוטית לשתיית כל שלושת הליטרים?
האם חוקן יכול להוות תחליף?
או כדורי לקסעדין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד''ר יעקב מאור24/05/2009בדרך כלל חוקנים ומשלשלים אינם מספיקים להכנה. קיימת סבירות מסויימת שבמקרה שלך עקב שימוש בכלכלה המבוססת על מודולן בלבד החוקנים יספיקו. רצוי להמנע ממשלשלים מגרים מסוג לקסדין בחולי דלקת מעיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי תופת באזור הבטן התחתונהטליה23/05/2009
שלום, אני בת 28, בריאה בדרך כלל. הערב חוויתי כאבים איומים באזור הבטן התחתונה ופי הטבעת. הכאב היה כל כך חזק שלא יכולתי לזוז, והייתי על סף עילפון. הצלחתי להגיע לשירותים ולעשות יציאה, די רגילה, אם כי עלתה לי בכאבי תופת. הכאב לא עבר. לאחר מכן גם הקאתי. הכאב פחות חד וקורע ואולם עדיין כואב לי, אפילו כשאני נושמת. אני מפוחדת לגמרי. מה יכולות להיות הסיבות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
ד''ר סטיבן מלניק23/05/2009אני לא יכול לתת אבחנה מדויקת. אפשרות אחת היא פיסורה אנאלית (קרע בדופן פי הטבעת). מציע להבדק בהדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות ותמ"לשרון23/05/2009
בתי בת שלושה וחצי חודשים. בגיל חודש סבלה מעצירות קשה ומזונה הוחלף לנוטרמיגן. המצב השתפר אך לא ברור לי מה הקשר בין התחליף הנ"ל לעצירות? שהרי זה תחליף לאלרגיה.. מה שכן חזר לה הקושי בשלושת הימים האחרונים במתן הצואה. בבדיקת גאסטרו+דם הכול תקין.
האם מומלץ לחזור לתמ"ל ע"ב חלב ולשלב אבילק?? או לנסות לחזור בלי תוספות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד''ר סטיבן מלניק23/05/2009אני לא רופא ילדים ואין לי נסיון בתחום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)