מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה לאחר שלשולים והקאותאיתי04/07/2009
שלום, אני נדבקתי מהאחיין שלי בוירוס (אני מניח) שגורם לשלשולים והקאות, מה שמוביל
לחוסר תיאבון, חולשה וכו'. את הגרוע עברתי ואני מעוניין לדעת איך מומלץ לאכול בימים
שלאחר ההחלמה על מנת להימנע מאי נוחות בבטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רועי
ד''ר יעקב מאור04/07/2009מומלץ לאכול ארוחות קלות, להמנע מחלב ומוצריו ומפירות וירקות למספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתרופה טרנקסל 15"גאורנית04/07/2009
שלום רב
כחלק מטיפול תרופתי בבעיות קשב וריכוז שהתגלו בגיל מאוחר- גיל 44 אני נוטלת בנוסף גם ל 20 מ"ג רטלין ליום (10 מ"ג ביום ו 10 מ"ג בצהרים גם ) גם טרנקסל 15מ"ג כדי להרגיע ולא לאפשר חרדה)
(הטרנקסל ניתן לי לפני מספר ימים במקום אלטרול וובן שקיבלתי עד עתה)
רציתי לברר האם התרופה טרנקסל מזיקה לכבד או לקיבה כי נראה לי שיש לי יותר יציאות ביחס לאוכל שאני אוכלת. האם צריך לעשות בדיקות לראות שעל אף שהתרופה עוזרת היא לא מזיקה לי במישור אחר. אחרי כמה זמן מתחילת הטיפול בתרופה נהוג לעשות את הבדיקה?
בתודה ובברכת שבת שלום
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורנית
ד''ר יעקב מאור04/07/2009כמעט כל תרופה עלולה לגרום שינוי ביציאות ותרופות מסוג הטרנקסל עלולות לגרום גם לשינויים בבדיקות בכבד. אם תרשמי את שם התרופה בלועזית אוכל למסור לך פרטים אודות שכיחות ההפרעה הכבדית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס אוטואימונימיקה04/07/2009
אובחנתי כחולה בהפטיטיס אוטואימוני לפני קצת יותר משנה. טופלתי בפרדניזון למשך כ-9 חודשים, בחלק מהזמן בתוספת אימורן וכיום אני לוקחת רק אימורן (100 מ"ג ביום).
אנזימי הכבד בתחום הנורמה לכל אורך הטיפול.
קראתי בכמה מקומות ש-80% מהחולים ימותו בתוך 10 שנים. האם מדובר על חולים שאינם מקבלים טיפול או שזה לא קשור לטיפול?
איך אפשר לדעת שהמחלה ברמיסיה ולהפסיק את האימורן? האם כדאי לעשות זאת?
שאלה נוספת - בימים האחרונים אני סובלת מבחילות ומחוסר תיאבון. האם יכול להיות קשר למחלה, למרות שאני אמורה להיות מאוזנת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקה
ד''ר יעקב מאור04/07/2009הפטיטיס אוטואימונית הינה מחלה בה מערכת החיסון של האדם פועלת כנגד תאי הכבד. לכן, הטיפול המקובל הינו טיפול מדכא חיסון הכולל פרדניזון ואימורן ובאותם חולים (לרוב חולות) בהם יש אנזימי כבד תקינים-רמיסיה ביוכימית או הפוגה מעבדתית, מנסים לשמור עלההפוגה באמצעות אימורן בלבד. יש רופאים המנסים לאחר טיפול של שנה וחצי לפחות!!! לנסות להפסיק כל טיפול, אולם, יש לזכור שקיימת הישנות באחוזים גבוהים - 60-70 אחוז לאחר ההפסקה. לכן, רופאים רבים ממליצים על טיפול קבוע. קיימת גם אפשרות להחליט על הפסקת טיפול לאחר ביופסית כבד ועל פי התוצאות להחליט על האפשרות להפסיק טיפול. שיעורי התמותה שהבאת מתיחסים לחולי הפטיטיס אוטואימונית קשה!!!! שלא טופלו. הטיפול המתואר שיפר במידה משמעותית מאוד - ממש דרמטית את חיי החולים. יש לזכור גם שאין צורך בטיפול בחולי הפטיטיס אוטואימונית קלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס סי והדבקהטלי03/07/2009
שלום.
אני בת 28, בריאה בד"כ. נשאית של הפטיטיס סי, גנוטיפ B1 לפחות במשך 8 שנים.
אני עוברת עכשיו טיפול משולב. הבדיקה הרגישה של ספירת הוירוס (סף 50) יוצאת שלילית החל מחודש רביעי לטיפול.
השאלות שלי הן:
1 : מה הסיכוי (כעת ואחרי הטיפול) שאני יכולה להדביק אדם אחר, דרך מעבר של מגע מיני, נוזלי גוף ורוק.
2 : מה המשמעות של הצלחת הטיפול? האם בתום טיפול מוצלח הוירוס יישאר עדיין בדם ברמה שלא תאפשר לי לתרום דם?
3: מה הסיכויים להעברת הוירוס לעובר, באם הטיפול מצליח או לא.
מחכה לתשובה,
תודה מראש,
טלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי
ד''ר יעקב מאור04/07/20091. סיכוי נמוך מאוד להדבקה מינית.
2. בכל מקרה גם לאחר טיפול מוצלח לא יאפשרו לך תרומת דם.
3. באם ניתן לגלות וירוס בדם סיכויי ההעברה לעובר הינם כ- 5 אחוזים. הסיכויים אפסיים באם הטיפול הצליח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכבד בגוףמעיין ניסים03/07/2009
יש לי שאלה .. הכבד של סבתא שלי במצב קריסה ועכשיו אמרו לה שלאט לאט הוא ילך וקרוס סופית
עכשיו השאלה שלי היא כזאת האם אפשר לחיות ללא כבד או שחייבים לעשות השתלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין
ד''ר יעקב מאור03/07/2009אומנם שאלתך אינה מנוסחת בצורה של מונחים רפואיים מקובלים - אבל באופן עקרוני לא ניתן לחיות ללא כבד. אינני יודע בת כמה סבתך, אולם, השתלת כבד אינה מבוצעת מעל לגיל 65.
רפואה שלימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעים במערכת העיכול?יוסי03/07/2009
שלום רב
אצלנו בבית יש בעיה עם מערכת האינסטלציה. כשמורידים את המים הם לא יורדים עד הסוף.
יש לי שירותים פרטיים.
לפני חודשיים בערך השתמשתי בשירותים שלי ולאחר מכן נעדרתי מן הבית לתקופה של שבועיים בערך.
כשחזרתי מצאתי בתוך השירותים שלי תולעים קטנות ושחורות, בערך באורך של 1 ס"מ, שפשוט הסתובבו בתוך השירותים.
אני מניח שנשארה אולי חתיכת צואה קטנה בתחתית השירותים שלא ירדה לביוב בגלל הבעיה באינסטלציה אצלנו.
לא ממש הבנתי מה זה התולעים האלה אז הורדתי את המים ושטפתי עם אקונומיקה את השירותים...
לפני חודש שוב השתמשתי בשירותים ושוב נעדרתי מהבית לחודש כמעט.
אתמול חזרתי הביתה ושוב ראיתי בשירותים שלי כ-20 תולעים קטנות כאלה ומשהו שנראה כמו שארית מעטה של צואה בתחתית השירותים.
מזה שנה אני סובל מהפרעות עיכול שונות. יש לי המון המון גזים, בצורה לא פרופורציונלית לשום דבר.
אני משתמש בשירותים לפחות 3 פעמים ביום. כל בוקר במיוחד אני חייב לרוץ לשירותים כי יש לי יציאה.
אני תהיתי אם אולי יש לי תולעים בבטן.
קבעתי לעצמי תור לרופא גסטרו לעוד חודש. מה מומלץ לי לעשות עד אז כדי לזרז את הטיפול?
בדיקת צואה? כיצד מבצעים בדיקה כזאת (צריך הפנייה מרופא משפחה?)
אודה לתשובתך!
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי
ד''ר יעקב מאור03/07/2009רופא המשפחה יוכל לתת לך הפניה לבדיקת צואה לפרזיטים ותולעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- melanosis coliרונית02/07/2009
שלום רב,
אני מתקרבת לגיל 60 ולאחרונה עברתי בדיקת קולונוסקופיה.מה שהבנתי, בשיחה עם הרופא שהכל בסדר, אולם בסיכום,היה רשום melanosis coli.אודה לך אם תוכל להסביר לי בקצרה מה המשמעות של תופעה/מחלה זו, והאם זה הפיך.
מודה מאד עבור התשובה,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית
ד''ר יעקב מאור03/07/2009מלנוזיס קולי הינו מצב בו חומר צבע כהה שוקע בתאי רירית המעי הגס. זה קורה בעיקר בעיקבות שימוש במשלשלים. התופעה הפיכה חלקית לאחר הפסקת השחמוש בהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmelanosis coli
רונית03/07/2009לדר' מאור שלום רב,
מודה לך עבור תשובתך המהירה.
שאלתי, מה הנזק שעלול להגרם לדופן המעי הגס כתוצאה משימוש במשלשלים.
שוב תודה,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית
ד''ר יעקב מאור03/07/2009משלשלים מגרים - STIMULATING הגורמים גם למלנוזיס קולי עלולים לגרום לתלות ולצריכה הולכת ומוגברת במשלשלים עד למצב של עצירות שאינה מגיבה לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רונית03/07/2009תודה לך דר' מאור, בעזרתך הבנתי את הנושא ואפעל בהתאם.
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל טוב
ד''ר יעקב מאור04/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס C חיובי - ילד בן 5מישל02/07/2009
דר' שלום רב,
בני בן 5 + 8 חודשים. במרץ השנה הוא עשה בדיקת דם לשם מעקב אחר ברזל ומדדים אחרים, מאחר והתזונה שלו לקויה. בבדיקה הזו במקרה התגלה AST גבוה. לפי המלצת רופאת הילדים, חזרנו שוב על הבדיקה לאחרונה והפעם היתה עליה של עוד אנזימי כבד:
ALKP - 350
ALT - 24
AST -43.3
GGT - 15.5
בנוסף היו גם חריגות אחרות:
FE-IRON - 48
VITAMIN B12 - 1224
WBC - LEUCOCYTEES -15.4
PLATELETS - 452
NEUTROPHILS# - 8.7
כל שאר התוצאות היו תקינות (כולל CMV ו- EBV)
הרופאה שלחה אותנו לאולטרסאונד כבד והתוצאה היתה: "מרקם הכבד היפראקואי קל, רושם להסננה שומנית קלה של הכבד".
נשלחנו לגסטרולוג, שאמר שמאחר והילד איננו שמן, כנראה שהסיבה היא תזונתו הלקויה.
אתמול התקבלו תוצאות נוספות מאותה בדיקת דם של הפטיטיס:
Hepatitis A - IGg - חיובי
Hepatitis B Surface Ag - שלילי
Hepatitis B Surface Ab - שלילי
Hepatitis C Ab(EIA) - חיובי, הועבר לאימות
Hepatitis C Ab Confirm - Indeterminate מומלץ לבצע מעקב בעזרת בדיקת HCV PCR
איך הכל מתקשר? האם יש בעיה של כבד שומני שנובעת מתזונה לקויה או שמדובר בכלל בהפטיטיס C? האם אחד הסימנים של הפטיטיס C הוא עליה באנזימי הכבד / מרקם כבד שומני? איך ילד בגיל הזה יכול היה להידבק בהפטיטיס C? מה הסימנים של המחלה? מה הטיפול? מהן הסכנות?
בנוסף, האם התוצאות מראות שאינו מחוסן להפטיטיס B? יכול להיות שקיבל חיסון ולמרות זאת אין לו נוגדנים? מה עושים?
אשמח אם תוכל לענות לי בהקדם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא
ד''ר יעקב מאור03/07/2009הייתי מעדיף כי תקבלי תשובות מגסטרואנטרולוג ילדים.
באופן כללי הפטיטיס C גורם לעליה באנזימי כבד ויכול לגרום לכבד שומני. זה אינו שולל סיבה תזונתית לכבד שומני. הסיבות העיקריות להדבקת ילדים הינם מעבר מהאם בעת הלידה וטיפולים רפואיים מורכבים כגון ניתוחי לב. המחלה לרוב ללא תסמינים מיוחדים. הטיפול הינו כבמבוגרים בזריקות אינטרפרון וכמוסות ריוירין. לרוב המחלה המתחילה בילדות קלה יותר עם פחות נטיה להתפתחות נזק כבדי משמעותי. אכן, לפי הבדיקות אין חיסון להפטיטיס B ויש לנסות לחסן שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך!
אמא06/07/2009אני מבינה שהפורום הזה לא עוסק במחלות כבד בילדים ורציתי להודות לכך על כך שלמרות כך טרחת לענות לשאלתי (בניגוד לפורומים אחרים, ספיציפיים לילדים, שבהם לא קיבלתי תשובה עד כה).
יש נושא אחד שמאד חשוב לי להבין, ומהגסטרולוג ורופאת הילדים לא קיבלתי תשובה ברורה: אם קיבלנו תשובה חיובית להפטיטיס C והתשובה להפטיטיס C - PCR תהיה שלילית (עשינו בדיקה ביום חמישי, עדיין אין תשובה), האם זה אומר שיש לילד נוגדנים אך אינו חולה עכשיו במחלה? (כלומר חלה בעבר, והמחלה עברה לבד?) או שזה אומר שהתוצאה הראשונית מקורה בטעות מעבדתית והוא לעולם לא חלה בהפטיטיס C?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא
ד''ר יעקב מאור07/07/2009סביר יותר שנחשף להפטיטיס C והצליח לסלק אותו - מחזיק לכם אצבעות שה- HCV RNA יהיה שלילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא קיבלנו תשובה ל-PCR
מישל15/07/2009הגיעו תשובות נוספות, חלקן לא תקינות:
CK - 159 (מה זה אומר?)
Antinuclear Ab Children - positive, speckled pattern, מהול עד 1:160, בוצע על תאי HEP-2
A.F.P.-TM - 1.37 (האם תקין?)
1. האם יש קשר בין תוצאות אלה לאפשרות של הפטיטיס C?
2. מה המשמעות של התוצאה החיובית של Antinuclear Ab Children ? האם זוהי אינדיקציה למחלה אוטואימונית?
3. אני בהריון מתקדם ויש לי עוד תינוק בבית, האם כולנו צריכים להבדק להפטיטיס C, או לחכות קודם לתשובת ה-PCR (ורק אם יוצא חיובי - להבדק)?
4. הגסטרונאנטרולוג ילדים לא מספק תשובות ברורות לכל שאלותינו ואנחנו שוקלים לפנות באופן פרטי למומחה. האם עלינו לפנות למומחה למחלות כבד בילדים או שבהנתן התוצאות האחרונות יש לפנות למומחה מתחום אחר?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא
ד''ר יעקב מאור16/07/2009CK הינו אנזים שריר שאינו קשור להפטיטיס C. ה- ANA יכול להיות חיובי במקרים מסויימים בנוכחות הפטיטיס C. לעיתים קשה לאבחן בין הפטיטיס C והפטיטיס אוטואימונית והדבר מצריך חוות דעת פרטנית של מומחה למחלות כבד-ואני ממליץ כי תקבעי יעוץ כזה. בינתיים המתיני בסבלנות לתוצאות ה- HCV RNA לפי PCR.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קיימים מומחים למחלות כבד בילדים
אמא16/07/2009?
קיבלתי המלצות על רופאים פנימיים המומחים במחלות כבד (אך לא במיוחד בילדים). חוץ מזה יש גסטרואנטרולוגים לילדים. מה ההתמחות המתאימה ביותר?
תודה רבה על ההתייחסות והתשובות !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמא
ד''ר יעקב מאור19/07/2009את זקוקה ליעוץ מומחה לגסטרואנטרולוגיה בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה !!!
אמא19/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOK
ד''ר יעקב מאור19/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה עם סטנט בדרכי המרהעופר02/07/2009
יש לי PSC והחדירו לי סטנט בדרכי המרה. האם הדבר מפריע לטיסות? האם מותר למי שיש סטנט בדרכי המרה לטוס,?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפר
ד''ר יעקב מאור02/07/2009לא ניראה לי שצריכה להיות בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס ביאני02/07/2009
חטפתי לפני חודשים הפטיטיס בי.
עשיתי בדיקות ואלו התוצאות:
- mIU/ml 12.16 positive HEPATITIS Bs Ab
- negative HEPATITIS Bs Ag
- negative HEPATITIS Be Ag
- positive HEPATITIS Be Ab
אני כבר בסדר?
למה בבדיקות קודמות היה לי בערך הראשון של HEPATITIS Bs Ab תוצאה של פוזיטיב ועכשיו נגטיב? עכשיו טוב לעומת קודם?
תודה רבה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ו
ד''ר יעקב מאור02/07/2009ניראה כי הצלחת להחלים מהפטיטיס B ואתה מחוסן כעת. נוגדן ה- HBsAB חיובי כעת (מעל 10 יחידות למ"ל).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן, בשורות טובות!תודה רבה!!!
אני03/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ד''ר יעקב מאור04/07/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת מעבדה לא תקינהאלכס02/07/2009
שלום,
בעקבות ערכים מעט גבוהים לאורך זמן בתפקודי הכבד נשלחתי לבדיקת איסוף שתן והתקבלה התוצאה הבאה:
CUPRUM U/24HR* 152.00 UG/VOL
אגב, בדיקות דם\עיניים היו תקינות
על מה זה יכול להעיד?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכס
ד''ר יעקב מאור02/07/2009הרופא שמבצע את הבירור אצלך מבקש לשלול או לאבחן מחלת וילסון שניגרמת מהצטברות נחושת בדם. מחלה זו גורמת הפרעה כבדית ועיתים גם תופעות מצד מערכת העצבים. האיבחון מבוסס על שקיעת נחושת בקרנית - שנשללה אצלך בבדיקת העיניים, רמת הצרולופלזמין (חלבון נושא נחושת) בדם, קביעת רמות הנחושת באיסוף שתן ובדם ולעיתים צורך בקביעת נחושת כמותית בביופסיה של הכבד. האיבחון מבוצע על סמך מכלול הממצאים ולא על סמך ערך אחד גם אם הוא מעט מוגבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצוע cuprum U/24HR
דני20/07/2010נאמר לי שבדיקה זו לא יכולה להתבצע במעבדת קופ"ח רגילה וצריך כלי מיוחד לזה. האם זה נכון? איפה כדאי לבצע בדיקה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני
ד''ר יעקב מאור20/07/2010ברוב קופות החולים מבוצעת הבדיקה באופן שיגרתי. האיסוף נעשה במיכל פלסטי סטדנרטי שאין בדפנותיו תכולת נחושת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות הפטיטיס סידני02/07/2009
שלום רב,
האם יש סיכון כלשהו להדבקות בצהבת הפטיטיס C (הדבקות ביחסי מין או בכל דרך אחרת) ממישהו שנמצא שהוא נושא את הנוגדנים של הפטיטיס צהבת סי, אבל לא נמצא אצלנו הנגיף (בלי שעבר טיפול כלשהו)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית
ד''ר יעקב מאור02/07/2009הסיכוי בכלל להדבק מחולה הפטיטיס C כולל ביחסי מין נמוך ובמקרה ספציפי זה כמעט אפסי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה להבהרה
דני04/07/2009תודה רבה דר' על תשובתך המהירה.
רק שאלה נוספת להבהרה. האם כשכתבת שהסיכון הוא כמעט אפסי (להידבק ממישהו שיש לו את הנוגדנים להפטיטיס סי אבל לא נמצא אצלו הנגיף), המשמעות היא שבכל זאת קיים סיכון כלשהו ואפשרות להידבק ממנו, כלומר שהסיכון אינו אפסי לגמרי?
תודה וסליחה על ההטרדה,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונית
ד''ר יעקב מאור04/07/2009לא קיים באופן מעשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיוע דחוף-ביופסיהnew02/07/2009
רופא שבדק שאותי שלח אותי לבדיקת ביופסיה כי הוא מצא תחילת פגיעה בכבד.מדובר בפטטיס B.מה הבדיקה הזו ?אפשר פרטים?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישראל
ד''ר יעקב מאור02/07/2009ביופסית כבד מבוצעת כיום על-פי-רוב תחת הנחית אולטרסאונד בכדי להמנע מפגיעה בכלי דם גדולים או באברים אחרים. לאחר אילחוש מקומי (כמו של רופא שיניים) נוטלים דגימה מהכבד עם מחט. הפעולה קצרה ולאחריה נישארים להשגחה מספר שעות. הבדיקה בטוחה אם כי יתכנו סיבוכים שהעיקרי בהם כאב שחולף על-פי-רוב במשכך כאב קל. נדיר יותר בשיעור של כ- 0.5 אחוז יתכן דמם פנימי. מצב זה מחייב אישפוז, מתן דם ומשככי כאבים. נדיר מאוד שעצירת הדמם מצריכה ניתוח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת אי נוחות ומחנק בגרון +ליחהיובל02/07/2009
לפני כחודש וחצי לערך אושפזתי בגין דלקת באפיגלוטיס, ממועד השחרור שהיה כעבור 4 ימים מהאישפוז אני סובל די מצרבת (מעולם לא סבלתי טרם האירוע הנ"ל), עברתי גסטרוסקופיה שהיתה תקינה. כמו כן, פניתי לנטורפתית שתבנה לי דיאטה מאוזנת הן לביצוע דיאטה והן להלחם בצרבות, לצערי גם היום אני סובל מתחושות לא נוחות באזור החזה והגרון שדי גורמות לפגיעה באיכות החיים.
מרופאת גסטרו קיבלתי טיפול PPI למשך 3 חודשים עם אומברדקס 40 מ"ג פעמיים ביום.
האם ישנם בדיקות נוספות שניתן לבצע לבירור המצב.
אני בן 38 שוקל נכון להיום כ- 110 קילו כ 180, לא מעשן. ירדתי ממועד האירוע בערך 5 קילו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובל
ד''ר יעקב מאור02/07/2009התחושה עלולה להגרם מהחזר חומצה מהקיבה המגרה את איזור הגרון. הטיפול כולל תכשירים בולמי יצור חומצה במינון גבוה ל- 3 חודשים לפחות. פרט לגסטרוסקופיה אין תורך לרוב בבדיקות נוספות. לעיתים בודקים PH (חומציות) בושט במשך 24 שעות. אצלך הייתי מדגיש צורך בירידה במשקל שעשוי לסייע הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות אצל תינוקתמירי02/07/2009
שלום,
הבת שלי בת חודש וחצי. יונקת ומקבלת 40 מי"ל תחליף חלב ליום. היציאות שלה כשל יונקים - נוזליות לחלוטין.
בחודש וחצי לחייה היא עברה לאט משש יציאות ליום לשתיים ביום. לפני יומיים (כחמישים שעות אחורה) היא נתנה את היציאה האחרונה שלה ומאז היא לא נתנה, רק שתן כמובן.
ניום ואתמול בבוקר ניכר שזה מאד מפריע לה והיא מנסה ללחוץ, בשאר שעות היום היא מתנהגת די רגיל. בדרך כלל היא משחררת גזים ללא שום בעיה בכל שעות היום. ביומיים האילו - הרבה פחות.
יש לציין שאני מנסה לעזור לה הרבה בהרמת הרגלים ובתרגילים.
השאלה היא - אם מדובר ביציאות נוזליות - איך יתכן שהיא מתקשה להוציא אותם פתאום? אני מודאגת. יש לי תחושה כאילו יש לה סתימה.
מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי
ד''ר יעקב מאור02/07/2009הפורום עוסק בבעיות במבוגרים בלבד - פני לפורום גסטרו בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)