מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצא בכבדחני03/06/2009
שלום אמא שלי עשתה סיטי וקיבלה את התוצאה הנ"ל:
בכיפת הכבד הודגם ממצא היפורדנטי בקוטר 8 מ"מ .
היא נשלחה לסיטי נוסף....אשמח אם תעזור לי לפענח ואולי לייעץ מה לעשות אנחנו מאוד מודאגים
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חני
ד''ר יעקב מאור04/06/2009קשה לענות על שאלתך מבלי לראות את שני ה- CT ולקבל הערכה שלימה של התסמינים, הבדיקה הגופנית ובדיקות מעבדה שונות. כל שאוכל לציין שמדובר בנגע קטן מאוד ויתכן שבשלב זה תזדקק למעקב בלבד. פני למומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בילירובין DIRECTצל03/06/2009
בבדיקות תפקודי כבד שעשיתי לאחרונה התגלה שהערך לבילירובין DIRECT הוא אפס 0 והבילירובין טוטל 0.4 מה המשמעות של התוצאות הנ"ל
נ.ב אני חולה בצהבת B
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צל
ד''ר יעקב מאור04/06/2009ערכי הבילירובין תקינים. יש צורך לבצע הערכה שלימה של מצב ההפטיטיס B ולקבוע צורך בטיפול על-ידי מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהרבקה02/06/2009
שמי רבקה בת 59 צריכה לעבור קולונוסקופיה בעוד כמה חודשים. שאלתי היא אני נוטלת לוריבן כל לילה הרבה שנים...האם הטשטוש ישפיע עלי אפילו שאני נוטלת לוריבן? הפחד שלי שלא אוכל להירדם משך הבדיקה?
בתודה מראש
רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד''ר יעקב מאור04/06/2009ניתן לבקש מהרופא המבצע לתת מינון גבוה יותר של חומרי טישטוש. לחליפין ניתן לבצע את הבדיקה בהרדמה כללית במרבית בתי-החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנימיהבת 2601/06/2009
צוהריים טובים ,
אני סובלת מאנימיה קשה , ובלי הגזמה קיבלתי בשנה האחרונה יותר מעשריים מנות דם , וגם כן קיבלתי כעשרה עירוי ברזל ...
פעם ההימוגלובין יורד בצורה משמעותית ( HB=4 ) ואחרי מנות הדם עולה ל- 10 , ואז אחרי כמה ימיים או שבועות יורד עוד פעם ...
כמובן שללו מחלות בדם ובייצרתו , גם כן נשלל דימום מהווסת( יותר מחצי שנה לא מקבלת- אני בנתיים בתת משקל (38ק"ג) ...
עברתי כמה בדיקות לשלול דימום ממערכת העיכול ( גסטרוסקופיה , קולונוסקופיה , וידיו קפסולה , CT בטן , ... ) והכל יצא תקין...
בנתיים אני במעקב רופא גסטרו , האם תוכל להסביר לי מאיפא אפשר לאבד דם בצורה כזאת ?
אתמול עשיתי ס"ד והנה התשובה :
מס הזמנה
176246330
מתאריך
09:27 31/05/2009
רופא מזמין
עראקי עדנאן
גורם מזמין
טירה מחוז שרון שומרון
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
10.8- 4.8 K/ul 7.9 WBC
5.40- 4.20 M/ul 2.69 RBC
16.0- 12.0 g/dl 6.8 HB
1 47.0- 37.0 % 21.3 HCT
31.0- 26.0 pg 24.2 MCH
36.7- 33.0 g/dl 30.5 MCHC
16.0- 11.0 % 18.1 RDW
97.0- 80.0 fL 79.2 MCV
15.0- 0.0 0.1 MACRO%
10.0- 0.0 9.7 MICRO %
10.0- 0.0 0.8 HYPER%
10.0- 0.0 25.3 HYPO %
10.0- 0.0 0.4 MICRO%/HYPO%
450- 150 K/ul 127 PLT
13.0- 4.0 fL 11.6 MPV
פירוט הערות
מציין הערה
1
בוצע פעמיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 26
ד''ר יעקב מאור04/06/2009אני מציע להבדק גם אצל המטולוג שישלול סיבות אחרות לאנמיה פרט לאיבוד ברזל במערכת העיכול או מהרחם. באם לא תתגלה סיבה כזו יש מקום להשלים בדיקת אנטרוסקופיה בשיטת בלון כפול DOUBLE BALLOON הסורקת בצורה אנדוסקופית חלק נירחב מהמעי הדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
אילנה04/06/2009אני בת 36. לא מעשנת , לא בעבר ולא עכשיו. לא שותה משקאות חריפים. אין לי עדיין ילדים. איך המחלה משפיעה להריון? האם ביופסיה של הכבד בדיקה רגילה או יש לה תופעות? תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה
אילנה04/06/2009לא במקום הנכון!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילנה
ד''ר יעקב מאור04/06/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירו,רמרון,Mirtazapine - למעי הרגיזשי01/06/2009
שלום,
אני סובל מזה שנים מתסמונת המעי הרגיז ומטופל בנירביקסל כדור אחד שניים ליום מזה שנים, (קולוטל כבר ניסיתי בעבר ולא עזר). הנרביקסל עוזר לי חלקית, אני מרגיש שהנירביקסל משפיע לרעה על מערכת העצבים המרכזית שלי.
מצורפים קישורים לעניין המירו והמעי הרגיז.
לא הבנתי מהכתוב בקישורים האם יש למירו השפע ישירה למעי הרגיז, או שהוא עוזר כפי שעוזרים שאר הכדורים נגד דיכאון!!!
האם יש לכם הרופאים ניסיון לגבי הכדור הנ"ל?
האם מומלץ לנסות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי
ד''ר יעקב מאור04/06/2009לטיפול בנוגדי דיכאון יש בהחלט מקום בטיפול במעי רגיש. קיימים גסטרואנטרולוגים עם ניסיון בטיפול בשיטות אלה. אוכל להזכיר את מרפאת רצפת האגן במסגרת המחלקה לגסטרואנטרולוגיה בשיבא, תל-השומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת U.S בטן עליונהריקי01/06/2009
לנוכח הווצרותו של גוש לא מזוהה מתחת לצלעות ולאור שעברתי למפקטומי בעקבות סרטן בשד לפני כשנה וחצי נשלחתי ע"י האונקולוגית לבדיקת אולטראסאונד בטן עליונה
התוצאה : כבד שומני , הפטומגליה - החמרה
אזורים תת הדיים לא מוגדרים אווסקולרים קידמית לכיס מרה - מתאימים לספרינג פוקלי של כבד שומני.
הממצא לא פוענח בבדיקה קודמת ב2001
היות וכל דבר אני מקשרת מיד לסרטן השד אני קצת לחוצה לגבי התשובה ומה המשמעות.
אודה מאוד על תשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריקי
ד''ר יעקב מאור04/06/2009ב- US מדווח על הסננה שומנית לא אחידה בכבד עם איזורים ללא הסננה שניראים כממצאים בכבד. לאור הרקע שלך הייתי ממליץ ביצוע CT בפרוטוקול הזרקת חומר ניגוד תלת-פאזית ויתכן גם PET CT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה מבדלת להליקובקטר פילוריטל01/06/2009
במידה והתסמינים מתאימים להליקובקטר פילורי (כאב עמום/לוחץ באזור הקיבה, קיבה רגישה, ללא שלשולים או הקאות, ללא צרבת, החמרה בכאב במצב מאוזן) אך בדיקת הנשיפה חזרה שלילית, מהן האפשרויות הנוספות? יש לציין כי הכאבים הם אפיזודיים, מופיעים למשך כמה ימים אחת לשבועיים שלושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
ד''ר יעקב מאור04/06/2009נוכחות הליקובקטר פילורי בקיבה כשלעצמה אינה מלווה מחושים. כדי לברר את הסיבה לתסמינים ממליץ לפנות למומחה לגסטרואנטרולוגיה שככל הניראה ימליץ על ביצוע גסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת חוסר ריקנותאיתן01/06/2009
שלום
אני בן 28, בריא בד"כ, תזונה בריאה ומאוזנת (מתאמן)
בבוקר יש יציאה אחת , לעיתים מלווה בתחושת חוסר ריקנות אך אי אפשר להמשיך
כמו שעון כשעתיים שלוש אחרי יש עוד אחת.
ככה זו השגרה כאשר לפעמים יש גם אחת בערב
זה מצב לא נוח כי יש את התחושה שמלווה אותי בבוקר, ולרוב כל יציאה לוקחת זמן, כרבע שעה
חוץ מזה אין שום דבר חריג
איך אני נפטר מהתחושה הזו בבקרים? האם יש צורך לפנות לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתן
ד''ר יעקב מאור04/06/2009נסה לשנות את תזונתך לכלכלה מרובת סיבים תזונתיים ושתיה מרובה ובאם לא יחול שיפור פנה לגסטרואנטרולוג מומחה ליעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין מחלות..01/06/2009
האם שיעול רב יכול לגרום ל בקע ו gerd?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר
ד''ר יעקב מאור04/06/2009שיעול מרובה יכול לגרום להחזר חומצה - רפלוקס מהקיבה לושט, ולהיפך החזר חומצה יכול להתבטא כשיעול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס+מחלת לבשמואל31/05/2009
נכבדי ערב טוב!
האם יש קשר בין תופעות ריפלוקס כואבות מאד שהחלו אצלי לא מזמן ,לבין אי ספיקת לב קשה שנים רבות
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס
ד''ר יעקב מאור04/06/2009אין קשר בין השניים באופן ישיר אולם קימות תרופות המרפות את סוגר הושט ומחמירות רפלוקס. קוצר נשימה המתלווה לאיס"ק לב יכול להחמיר רפלוקס. לבסוף תעוקת חזה יכולה להתבטא כרפלוקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף מזון ללקטוזדניאל31/05/2009
הייתי מעוניין לדעת אילו תחליפי מזון קיימים לאנשים בעלי רגישות ללקטוז
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף מזון
ד''ר יעקב מאור04/06/2009ראשית ניתן ליטול תכשיר אנזימטי הקרוי לקטזין לפני צריכת ארוחות חלביות. שנית ניתן לצרוך תחליפי סויה. לבסוף מוצרי חלב קשים כגון גבינות קשות ניסבלים על-ידי מרבית האנשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת גסטרוסקופיהלימור29/05/2009
אני צריכה לעבור בדיקת גסטרוסקופיה ואני מאוד חוששת כיוון שעשיתי בדיקת קולונוסקופיה ולמרות זריקת הטשטוש, נורא סבלתי בבדיקה והפחד שלי שגם בבדיקה הזו אני אהיה ערה לחלק מהזמן ואני אלחץ מכך שמכניסים לי צינור לגרון ושאני ארגיש את מהלך הבדיקה ושיכאב לי.
האם ישנם מצבים שהחולים שעושים את הבדיקה ערים בחלק מהזמן ומרגישים את הנעשה בבדיקה?
האם קיימת האפשרות שזה יגרום לי להקיא?
האם יש סיכוי "להיחנק" מהצינור?
כמה זמן נמשכת הבדיקה?
האם ניתן לבצע את הבדיקה בהרדמה מלאה, ואם כן, במה זה שונה מזריקת טשטוש?
בבדיקת קפסולה, ניתן לראות גם את התריסריון?
תודה. לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטרוסקופיה
ד''ר יעקב מאור30/05/2009גסטרוסקופיה בדיקה קצרה (5 דקות), לא כואבת, לא מערבת את דרכי הנשימה ויש המבצעים אותה רק באילחוש של הגרון בספריי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך........תוצאות:!!!אהרון29/05/2009
HEPATITIS Bs Ab - 405.23 positive
HEPATITIS Bs Ag - negative
HEPATITIS C Ab - negative
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנ"ל
ד''ר יעקב מאור30/05/2009בנוסף אין לך נגיף הפטיטיס C.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HEPATITISאהרון29/05/2009
שלום,
הנני סובל מספר שנים מעייפות קיצונית שמגבילה את חיי. לאחרונה הומלץ לי לפנות לזיהומולוג בביה"ח הדסה. אחת הבדיקות שהרופא ביקש היה להפטיטיס ואלה התוצאות:
ממה שזכור לי אף פעם לא קיבלתי חיסון להפטיטיס B וגם זה לא רשום לי בפנקס חיסונים. לאור התשובה החיובית הרופא הפנה אותי למומחה למחלות כבד.
ממה שנאמר לי, תשובה חיובית בהפטיטיס Bs Ab מעידה על זה שקיבלתי חיסון וכאמור לא קיבלתי. על מה עוד התשובה הזאת יכולה להעיד? והאם לדעתכם יש סיכוי שזהו הגורם לעייפות הקיצונית שלי? וגם אנזימי הכבד שלי תקינים.
תודה רבה על זמנכם,
אהרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס
ד''ר יעקב מאור30/05/2009באם קיימים נוגדנים להפטיטיס B מסוג HBSAB ללא חיסון הרי שככל הניראה נחשפת לנגיף בשלב כל שהוא במהלך חייך בצורה סמויה או בצורת מחלת חום קצרה והחלמת ממנה לחלוטין. באם אנזימצי הכבד תקינים יש לחפש סיבות אחרות לעייפות כגון הפרעה בתפקוד בלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפורציהא28/05/2009
הי ד"ר
עברתי קולונוסקופיה לפני כמה ימים.
אני חולה קרוהן המעי הגס נדגם ונמצא תקין לחלוטין בנוסף אני גם ברמיסיה.
עברו שלושה ימים (מיום שני) ויש לי תחושת אי נעימות בצד שמאל של המעי הגס -
מאמצע הצד ועד נקודת הקיצון שלו ברמת הגובה. (מעולם לא היה לי התקף דלקתי באיזור זה)
מעין תחושה של שריטה פנימית. הכאב לא עוצמתי אבל מורגש ולא נעים.
היציאות תקינות, אין סימן לדם.
זה טבעי?
בבקשה תרגיע אותי שזה לא פרפורציה :(
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפורציה
ד''ר יעקב מאור30/05/2009כמדומני שכבר עניתי לך. באם הכאב מתגבר עליך לפנות למיון עם דו"ח הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)