מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דרכי מרה מורחבותשלומית16/06/2009
אימי עברה אולטאסאונד אנדוסקופי בו נמצא "באמפולה ממצא 8*15 ממ בולט לחלל הcbd הדיסטלי היפואקואי אינו וסקולרי ע"פ הדופלר" מה ממצא זה אומר?
הומלץ לה לעבור ercp האם לא כדאי לעבור mrcp ?
אשמח לקבל המלצה על מומחה לercp
עד כמה מסוכן הממצא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומית
ד''ר יעקב מאור16/06/2009ה- ERCP נחוץ כדי לעמוד על טיבו של הנגע החוסם את קצהו המרוחק של צינור המרה, לקחת ביופסיות ממנו ובמידת בצורך לתכנן כריתה תוך ERCP. זה לא ניתן לבצוע ב- MRCP שהיא בדיקה אבחנתית בלבד. בכל בית-חולים קיים רופא אחד או יותר המיומנים בבצוע ERCP ורק הם מבצעים את הפעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PSC ופרס נובל לרפואהאלכסה15/06/2009
מדוע לא ניתן להשתיל כיס מרה ודרכי מרה בלבד , לחולי PSC ?
מדוע כרוך תמיד בהשתלת כבד מסוכנת ונדירה?
האם צלקטיות שחמתית לא תתהפך (הפיכות) אחרי השתלת מרה מוצלחת לבדה ?
אם זרקתי לכם אתגר שייהפך לפרס נובל לרפואה - אשמח ל% :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוריינסקי
ד''ר יעקב מאור15/06/2009באם תעיין היטב במבנה הכבד תוכל להיווכח שדרכי המרה הקטנות ביותר מתחילות במיפגש של שני תאי כבד ובהמשך מתאחדים מספר דרכי מרה ליצור דרכי מרה גדולים יותר בתוך הכבד ולבסוף נוצרים ענפים ראשיים של צינור המרה החוץ-כבדי וצינור המרה המשותף המנקז את המרה למעי הדק. דהיינו, קיימים יחסי גומלין הדוקים בין דרכי המרה לבין הכבד ולא ניתן להפריד ביניהם. בנוסף, חסימת דרכי המרה כמו ב- PSC גורמת לנזק משני לתאי הכבד שעלולה להביא להתפתחות שחמת.
השתלת כבד הינה פעולה לא נדירה בימינו ובחולי PSC מתקבלים שיעורי ההצלחה הגבוהים ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,אך לטובת הנובל האבוד האם ב PSC
אלכסה16/06/2009הנזק הוא גורף בכל דרכי המרה? האם לא ניתן לבודד את הדלקתיים והניזוקים ביניהם ולהשתיל בניתוח דמוי מעקפים לא פשוט את דרכי מרה מתורם מנוח?
ולגבי פגיעה משנית בכבד, הרי שלתאי הכבד יש יתירות כידוע לך ולא מין הנמנע לאפשר לחלקם להתחלף ולשקם את עצמם?
הדבר דומה לרציונל של החלפת מנוע כאשר רק הרדיאטור והצנרת שלו פגומים לבדם.
אני סבור שלפחות עבודה מחקרית כאן נדרשת, ואם ישנה כזו בספרות אשמח לעיין.
חן חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורייאנסקי
ד''ר יעקב מאור16/06/2009באם אתה סובל מ- PSC הייתי ממליץ כי תסתפק במעקב אחרי מאמרים בנושא והתקדמויות בשטח וכי תמלא את הנחיות מומחה הכבד המטפל בך. הרעיונות לא ישימים ונובעים מהבנה בלתי מספקת של אנטומיה, פיזיולוגיה ופתולוגיה של הכבד. אגב, לכבד מצולק ושחמתי יש יכולת רגנרציה מוגבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט ושלשוליםנדב15/06/2009
שלום רב,
אני מתאמן בריצות ארוכות(עד 10K ו21K) קרוב לשנה. לפני כחמישה חודשים התחלתי לשלשל תוך כדי הריצה, עם הזמן ולאורך הריצות התופעה נהייתה קבועה:
בכל ריצה, ובמיוחד בריצה עצימה וקשה, אני חייב לעצור ולשלשל. טרם לזה אני מרגיש לחץ הולך וגדל בבטן, בתחושה כאילו הבטן "חמה", עד שאני לא יכול להתאפק יותר, עוצר בצד ומשלשל. בריצות הארוכות של למעלה משעה, במקרה הטוב הדבר קורה פעם אחת, ובמקרה הרע שלוש פעמים ואפילו ארבע לעיתים.
כאשר אני לא בריצות אני מרבה ללכת לשירותים ביום - בין 2 ל-4 פעמים ביום כאשר לפעמים אני משלשל ולפעמים לא.
בהתחלה חשבתי שהתופעה קשורה לאכילה לפני הריצה וניסיתי לא לאכול שלוש שעות לפני, לאכול רק שעה לפני, לרוץ בבוקר, לרוץ בערב, לרוץ בצהריים. ניסיתי להפסיק לאכול סיבים שכן אמרו לי שהם מזרזים את תהליך האיכול. בקיצור - שום דבר לא עוזר והמצב נשאר ככה. לא משנה באיזו שעה ביום - ומה אכלתי לפני זה - בכל ריצה עצימה אני חייב לעצור לשלשל.
אציין שאני בריא באופן כללי ואין לי היסטוריה של בעיות בקיבה.
האם יש לך רעיון כלשהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדב
ד''ר יעקב מאור15/06/2009הקשר אינו ברור והייתי ממליץ כי תבדק על-ידי מומחה לגסטרואנטרולוגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי שחמת הכבדיהלום15/06/2009
אמא שלי בשבוע שעבר אושפזה בבית חולים עקב אנמיה חריפה. ההמוגלובין שלה הוא 7.3. הרופאים ניסו לאבחן מדוע ההמוגלובין כה נמוך וערכו לה מספר בדיקות.
תחילה עברה גסטרוקופיה ובתוצאות אמרו לה שיש לה דליות בוושט.
לאחר מכן עבר אולטרסאונד כבד וטחול שהיה תקין.
ולבסוף עברה מיפוי כבד שבו אמרו לה שישנו חשש לשחמת הכבד.
מהי שחמת הכבד ואיך מטפלים בזה?
אמא שלי לא שותה או מעשנת אז ממה זה נוצר?
ולמי כדי לפנות כדי שתוכל לקבל את הטיפול התאים והראוי ביותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהלום
ד''ר יעקב מאור15/06/2009שחמת הכבד הוא מצב של הצטלקות קשה של הכבד עם יצירת קשריות או NODULES צלקתיים. כמעט כל מחולל נזק לכבד עלול להסתיים בשחמת הכבד. הסיבות החשובות כוללות: זיהומים בוירוסים כגון הפטיטיס B ו- C, מחלת כבד שומני שלא מאלכוהול. מחלת כבד אלכוהולית, מחלות של מערכת החיסון - אוטואימוניות ועוד. איבחון המצב אפשרי במקרים רבים על סמך בדיקות מעבדה והדמיה כגון אולטראסאונד. לא קיים טיפול ספציפי בשחמת הכבד, אולם, במקרים רבים הטיפול במחולל עשוי להביא לנסיגה בשלב הצלקת, למשל בעיקבות טיפול מוצלח בדלקת כבד נגיפית B או C. שחמת הכבד עלולה לגרום סיבוכים כגון עליה בלחץ בורידים בבטן. כתוצאה מכך יכולים להתפתח דליות - ורידים מורחבים בעיקר בושט, מימת - נוזל בחלל הבטן ועוד. עליכם לפנות ליעוץ מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחמת כבד.
יוני24/06/2009שלום רב אני עברתי לפני שנה השתלה עקב שחמת כבד חריפה ואוכל לענות בשמחה איך באמת אפשר לנסות לטפל בה. {[email protected]{
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוני
ד''ר יעקב מאור24/06/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליוני
יוד25/06/2009הייתי מעוניין לשמוע ממך על המחלה, אני חולה בשחמת הכבד מהפטיטיס C לא חמורה האים ידוע לך על טיפול, כמובן שפג אינטרפרון לא מתאים לי.
הייתי שמח לקבל ממך אינפורציה בתודה יוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחמת כבד על רקע ביליאטרזיה
יוני25/06/2009שלום אוכל למסור מידע אודות שחמת כבד על רקע ביליאטרזיה רק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוני
ד''ר יעקב מאור25/06/2009אודה לך מאוד באם לא תגיב בפורום המיועד למנהלי הפורום בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוד
ד''ר יעקב מאור25/06/2009תוכל להתיעץ עם יוני מחוץ למסגרת הפורום. באם תרצה הפנה שאלותיך למנהלי הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא?התיעצות
יוני25/06/2009מדוע לא להתייעץ כאן מה כלכך מפריע לאדוני אם אפשר לשאול.??
ד''ר יעקב מאור25/06/2009מנהלי הפורום חשים אחריות לגבי תוכן התשובות הניתנות במסגרתו ועל כן לא נוכל לתת לכל אחד לתת תשובות. תוכל לקבל יעוץ מאיתנו במסגרת הפורום או במסגרת מרפאתית ולחליפין אם תחפוץ לשוחח עם מושתלי כבד תוכל לעשות זאת במסגרות אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתיעצות לגבי שחמת כבד
יוני25/06/2009לפי דעתי ולא רק דעתי אנשים ישמחו לקבל חוות דעת נוספת ולא רק ממנהל פורום,ולא יקרה לאף אחד כלום,אנא ממך אל תמנע זאת. יום טוב
ד''ר יעקב מאור25/06/2009יוני היקר,
למטרה זו אני ממליץ כי תפנה לפורום מושתלי אברים.
אם רצונך בכך אני מציע שוב לשאול שאלה ספציפית את מנהלי הפורום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומות בכבדשרון14/06/2009
אבי בן 71, עבר בדיקת אולטרסאונד בטן עליונה
הממצא
כבד בגודל תקין, צ'יסטה בגודל 3.4X4.9 ס"מ עם מחיצה עדינה באונה הימנית עם סגמנט 5\8 וגדלה מהמתואר מבדיקה קודמת. טחול בגודל תקין, מודגם מבנה היפראקוגני 1.9 ס"מ בחלק האמצעי ומבנה דומה 8 מ"מ תתקפסולרי לא תוארו בבדיקה קודמת. המנגיומות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומות
ד''ר יעקב מאור14/06/2009התיאור הוא של נגעים קטנים מאוד המתאימים להמנגיומות. המנגיומה הוא נגע עם ציפוי של כלי-דם שבו קיימת זרימה איטית מאוד של דם. הנגע אם אכן מדובר בהמנגיומה איננו ממאיר ואינו נוטה לדמם חשוב מאוד לאבחן נכון את הנגע כהמנגיומה ולא ממצא אחר. עליכם להעזר ביעוץ מומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשךעינבר14/06/2009
שלום
האם צריך ברור אצל גסטרואנטרולוג בגלל הממצא או בגלל כאב בטן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסויה
ד''ר יעקב מאור14/06/2009כמובן הפורום אינו מחליף יעוץ פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשאלה14/06/2009
אני מרגישה נפיחות אשר מתחילה בבטן כאילו מילאו אותי באוויר או גז ואז היא עולה לאזור הגרון ויוצאת כמו גראפס (אך זה לא כמו גראפס רגיל אחרי שתייה מוגזת למשל). לפעמים זה לוקח הרבה מאוד זמן עד שהאויר משתחרר דרך הפה וכל הזמן הזה אני מרגישה כאילו אני הולכת להתפוצץ. זה התחיל אצלי לפני יותר משנתיים-היה כמה חודשים ואז עבר. עכשיו זה חזר שוב.
אילו בדיקות כדאי לי לעשות ומה זה בכלל יכול להיות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר יעקב מאור14/06/2009התיאור מתאים למעי רגיש. עליך להשתדל לאכול מאוד לאט. פני לבירור גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאעינבר14/06/2009
שלום רב
מה משמעות הממצא ב CT בטן אציין שאני לאחר ניתוחי בטן 5 פעמיים נותחתי בבטן
הממצא הוא כבד בגודל תקין איזור היפודנסי ב LIGAMENT FALCIFORM
אציין שאני סובלת מכאב בטן ימני ולפעמיים שמאלית כולל בחילות ולעיתים הקאות אני ללא כיס מרה וללא אפנדיקס
מהו הטיפול ?
ומה משמעות הממצא אבקש הסבר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסויה
ד''ר יעקב מאור14/06/2009כמובן שאין אפשרות להשיב על שאלתך בצורה מושלמת ללא עיון בצילומי ה- CT עם רנטגנולוג מומחה. לא ברור לי גם הקשר בין כאב בטן לבין הממצא ב- CT. ממליץ כי תקבלי יעוץ פרטני אצל גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות ב IVC שיצרה שחמת + PSCאלכסה14/06/2009
האם פתיחת הוריד הזה עם בלון יכולה להחזיר כבד מצולק למכביר לקדמותו?
אנא, ע"פ נסיונך הרב וע"פ ספרי הרפואה והמאמרים: האם יש קשר בין היצרות בלתי מוסברת של וריד השער לבין PSC שגם היא מחלה אוטואמונית הכרוכה בבעיית היצרות (רק של דרכי מרה)?
החולה שבנדון , אחרי הרחבת וריד השער הסתום שלו, ממשיך לסבול מגרד עז וכאבי בטן ולדעתי זה תחילת הסוף. מה מציע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היצרות IVC ו- PSC
ד''ר יעקב מאור14/06/2009לא קיים קשר ישיר בין היצרות בוריד החלול התחתון IVC הגורם לתסמונת הקרויה באד-כיארי BUDD CHIARI העלולה להוביל לשחמת הכבד לבין PSC, שהיא מחלה של דרכי מרה, המוצרות בגלל תהליך דלקתי/צלקתי בהן. יתכנו מצבים של שחמת שבו עוות צורת הכבד יוצרת לחץ חיצוני על ה- IVC באופן משני לשחמת. במקרה של היצרות ה- IVC כאשר יש כבר שחמת פתיחת ההיצרות הינה בעלת תועלת מוגבלת. לא ברור לי מדוע השאלה כוללת גם היצרות בוריד השער שהוא הוריד המביא דם לכבד (ה- IVC מנקז את הדם מהכבד). היצרות וריד השער הינה לרוב משנית לזרימת דם מואטת בו כמו בשחמת הכבד או בגלל קריש בו - ולא בגלל מחלה אוטואימונית.
הגרד נובע מהפרעה בניקוז המרה הדורש טיפול תרופתי או ב- ERCP/PTC (בדיקת דרכי מרה עם אפשרות הרחבתם בבלון ו/או תומכן STENT. באם מדובר באדם בגיל מתאים וללא מחלות נוספות משמעותיות יש לשקול השתלת כבד שהוא הטיפול ל- PSC.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה. עוד פרט אופטימי..?
אלכסה15/06/2009באמת תודה. מה שכן , האם ייתכן כי הסינדרום Budd-Chiari syndrome הוא גורם ראשי להיווצרות שחמת?
יש על כך עדויות?
האם אחרי פתיחת ההיצרות מוצלחת עם בלון , הפחתת הלחץ מ 18 (!) ל 2 (!) התיתכן הפיכות לשחמת ולצילוק הפיברוטי הנורא, שסיבתו , פרט ל Budd-Chiari syndrome הוא אדיופאטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוריינסקי
ד''ר יעקב מאור15/06/2009תסמונת BUDD-CHIARI עלולה לגרום במקרים רבים לשחמת הכבד. כפי שציינתי בשלב השחמת פתיחת ורידים מוצרים מועילה מעט מאוד לשיפור ההצטלקות. באם קיימת תסמונת זו אזי השחמת אינה אידיופטית (ללא סיבה ידועה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן - IVF -בעיה בתחומכם?מטופלת13/06/2009
שלום רב,
אני בטיפולי פוריות זה מס' שנים. מיד עם קבלת חומרי התמיכה (פרוגסטרון), אני סובלת מהתקפים חדים של כאבי בטן (נפיחות בבטן). מוקד הכאב באזור הטבור (באותו מקום/מוקד הכאב יש נקודה המנופחת במיוחד וגם מאד בולטת בנפיחותה). נשללה האפשרות שמדובר בתופעה המטולוגית ו/או אנגיואדמה. לציין שמאפייני הכאב אינם הכאבים "המקובלים" המלווים טיפולים. מאחר ואני סובלת גם מבעיית טחורים חמורה, האם יתכן שיש לי בעיה פנימית כלשהי, המתרחשת כתוצאה מההורמונים?אני מראש מתנצלת אם שאלותי מורות על בורות. פשוט הכאבים מהם אני סובלת הם בלתי נסבלים ומאד מדאיגים אותי, במיוחד משום שהם מתרחשים מיד עם קבלת חומרי התמיכה.
בתודה ובברכה,
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
ד''ר יעקב מאור14/06/2009הנתונים אינם מספיקים לתת תשובה מלאה. אני סבור שאת זקוקה להתיעץ עם הגניקולוג המטפל בך ועם גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןשרית12/06/2009
שלום
אני בת 47. מטופלת באופן קבוע באלטרוקסין ובתרופות ליל"ד (קרדילוק ודיזותיאזיד) וכן בשנה האחרונה באפנוטין בעקבות ניתוח ראש להסרת מנינגיומה שעברתי. לפני כחודש בעקבות תלונות על כאבים בקיבה עברתי בדיקת תבחין נשימתי (התוצאה 18.8) טופלתי באנטיביוטיקה והתחושה השתפרה
מאז ניתוח הראש , לפני כחצי שנה אני מרגישה בבטן תחושת אי נוחות ולחץ שמתבטאת בכך שמיד עם הקימה בבוקר אני צריכה ללכת לשירויתים להתרוקן. במשך היום אין צורך. במהלך היום אני סובלת מכאבי בטן שמלווים בצורך לשחרר גזים (ללא ריח). חוסר תיאבון ולעיתים כאבי בטן לאחר אכילה. בעיקר בחלק העליון של הבטן בצד שמאל.
האם יתכן קשר בין התרופות שאני נוטלת לתחושות המתוארות (תקופה מסויימת טופלתי גם בדקסמטזון).?
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק13/06/2009יתכן שיש מעי רגיז משני לכל הטראומה של הניתוח. יש צורך להפנות שוב לרופא גסטרו לאיבחון. מעי רגיז היא מחלה של שלילה ויתכן צורך לבצע בדיקות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRP גבוה לאחר דלקתנורית12/06/2009
שלום
רק לאחרונה סבלתי מדלקת בקיבה - campylobacter וטופלתי באנטיביוטיקות(סיימתי אותן שבוע שעבר). בבדיקת הצואה האחרונה יצא כי אין לי כבר החידק, אך כדוריות הדם הלבנות גבוהות וגם הCRP גבוה - 7.46. בבדיקות הקודמות לא נבדק CRP אך הכדוריות הלבנות היו בסדר. האם הCRP וכדוריות הדם הלבנות קשורים עוד לcampylobacter או שאלי לבדוק מקור אחר לדלקת?
דבר נוסף ההומוגלובין שלי ירד מאוד (בבדיקות עכשיו 9.1 וקודם 8.7). התחלתי לאכול יותר דברים עם ברזל והגדלתי את המינון התרופתי. בבדיקות האחרונות הIRON ירד והגיע ל20, הferritin לעומת זאת עלה מהותית ל374
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
ד''ר סטיבן מלניק12/06/2009הCRP יכול להעלות לאחר דלקת וצריך מעקב לפני שמגיעים למסקנות.
הפריטין גם עולה עם דלקת וככלל אם מעל 100 אין מחסור של ברזל.
יש צורך למעקב רופא גסטרו להמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נורית12/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לקולונוסקופיהאלי11/06/2009
ד.נ. קראתי בפרסומים שונים, וגם למדתי אותו הדבר מרופאיי, שיש להקפיד על ביצוע הוראות ההכנה לקולונוסקופיה ולהימנע מלעגל פינות. אבל, מה לעשות, אינני מסוגל בשום פנים ואופן, למרות כל מאמציי העצומים ורצוני הטוב, ולמרות הבנתי את חשיבות העניין, לבצע את ההוראות הללו כנדרש, בשל הטעם המגעיל הנורא של המרוקן. עשיתי הכנה לפני 4 שנים (אז היה זה סופודקס), וכמו כן לאחרונה פעם נוספת (הפעם עם מרוקן חדש, המגעיל לא פחות), ובשני המקרים לא הצלחתי לשתות יותר ממחצית הכמות הנדרשת. מה לעשות? אציין שאני בן 70+. אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה
ד''ר סטיבן מלניק12/06/2009ניתן לנסות חומר אחר בשם picosaax. ההכנה לא קלה. לעתים נדירות אנשים מתאשפזים ומחדירים זונדה לקיבה ונותנים החומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיקוסלקס
אלי14/06/2009ד.נ. רופאי טוען שפיקוסלקס אינו מתאים לי, ולכן שאלתי נותרה במקומה, ללא תשובה. עוד אציין שאין לרופאי תשובה לשאלה שהיצגתי בפורום זה. אז האם מוטב לוותר על קולונוסקופיה נוספת, מאחר שבדיקה על בסיס של הכנה בלתי מספקת - איננה מהיימנה? בברכה, אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי
ד''ר יעקב מאור14/06/2009אני סבור כמו ד"ר מלניק שבמקרים מסויימים שבדיקת הקולונוסקופיה (כמובן אם יש בה צורך) ניכשלה בגלל הכנה ירודה ויש צורך בהכנת מרוקן בגלל גיל גבוה מ- 60-70 שנים הרי ניתן לאשפז לצורך מתן המרוקן דרך זונדה במשך מספר שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאני11/06/2009
שלום
אני בת 18 יש לי בעיה כשאני לא אוכלת הרבה זמן נגיד עד הערב אז יש לי ממש כאבי בטן חזקים ולפעמים זה גם קורה לי בבוקר כשאני מתעוררת אחרי שלא אלכתי כל הלילה אז כואב לי זה נורמלי?
ותופעה מאוד מוזרה שהתחילה לי בחודשים האחרונים 24 שעות ביממה יש לי גזים וניסתי לבדוק אם זה קשור לזה שאני לא אוכלת בצורה מסודרת וזה לא קשור כי גם כשאני אוכלת וגם כשאני לא אוכלת זה לא מפסיק אפילו בלילה בזמן השינה זה לא מפסיק ועוד דבר ששמתי לב כשאני אוכלת אם אני שובעת ממש אז התופעה רק מתחזקת בגלל זה אני מסיימת לאכול כשאני עדיין רעבה בשביל שהגזים לא יחזרו זה לא נורמלי כי זה פשוט 24 שעות זה לא עוזב אותי וזה מגביל אותי מאוד והבטן שלי כל הזמן עושה רעשים מוזרים זה מאוד לא נח איך אפשר למנוע את זה??
ושאלה נוספת שמעניינת אותי,בן אדם שיש לו אולקוס האם זה מדביק במגע עם רוק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר סטיבן מלניק11/06/2009קשה לתת אבחנה דרך הפורום אז אני מציע להפנות לרופא גסטרו. לגבי השאלה שניה אולקוס נגרם לרוב על ידי חיידק. החיידק יכול להיות ברוק אך לא שמעתי על מקרים של הדבקות כך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע סרעפתימורן11/06/2009
שלום,
אתמול קיבלתי תשובה כי אובחן אצלי בקע סרעפתי של 3 סמ'+טחורים. אני מטופלת בלוסק ולצערי כאשר אני שוכחת לקחת כדור אני חשה שוב בכאבים, אני תלויה לחלוטין בלוסק .
האם קיימות תרופות חלופות מלבד לוסק? האם יש דרכים נוספות לטיפול בבקע? מתי מחליטים שאין מנוס וצריך לנתח?
בצעירותי (גיל 17) אובחן אצלי כיב בושט טופלתי בלוסק והכיב עבר.
אני בת 34.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע
ד''ר סטיבן מלניק11/06/2009זה נשמע כמו שיש לך בעיה כרונית עם רפלוקס.
הטיפול מכיל הפסקת עישון, ירידה במשקל ותרופות כמו לוסק. אין הבדל גדול בין לוסק, לנטון וקונטרולוק.
אם אין הטבה יש מקום לניתוח אבל אם יש תגובה לכדור אחד של לוסק לדעתי עדיף לא לעשות ניתוח.
בכל אופן יש להתייעץ עם רופא הגסטרו שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מורן13/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)