מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רעשים/קרקוריםערן21/05/2009
שלום ,
בן 40 , יש לי תופעה של רעשים/קרקורים (לא של רעב) מאיזור הבטן התחתונה (מרגיש ממש באיזור הרקטום) . מתרחש לרוב בבוקר או אחרי אוכל ונעלם לאחר התרוקנות .
אשמח אם תוכלו לשתף בידע לגבי מהות התופעה ומה בעצם גורם לה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעשים
ד''ר סטיבן מלניק21/05/2009יתכן ביטוי של מעי רגיז עם פעילות יתר של המעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולת קרוהןאילנית אברהם21/05/2009
שלום לכם, אני בת 37 חולת קרוהן מגיל 19 ואחרי ניתוחים במצב רגיעה ומטופלת ברמיקד.
תקופה מאד ארוכה סבלתי מכאבי בטן אחרי אוכל אפילו לאחר טיפול הרמיקד שאמור לדכא את פעילות המחלה. בשלושה שבועות האחרונים התחלתי את דיאטת האורז וכאבי הבטן כמעט התאדו.
שאלתי היא האם זה מעיד על זה שאני גם יכולה להיות סובלת מגלוטן או שהסימפטומים של מחלת הקרוהן יכולים להיות זהים לסימפטומים של הצליאק?
לתשובתכם המהירה אודה.
אילנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן
ד''ר סטיבן מלניק21/05/2009התלונות דומות אך לא ניתן לאבחן בכלל רק על יד סימפטומים. יתכן שיש אזורים של היצרות כתוצאה מקרוהן שגורם לכאבים לאחר אוכל עם סיבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית יציאהטורס20/05/2009
בן 61 בעל משקל תקין לאחרונה ללא שינוי בהרגלי התזונה אני סובל מיציאות גדולות במיוחד- לא עצירות אבל קוטר ואורך שיש בעיה להוריד אותם בהדחה. האם התופעה מלמדת על בעיה כלשהי ואם כן מהם הבירור והטיפול הנדרשים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה
ד''ר סטיבן מלניק21/05/2009לא ניתן לאבחן מחלה כלשהיא מכך אך אם יש שינוי בהרגלי יציאה כדי לעבור קולונוסוקפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבדשוש20/05/2009
שלום שמי שוש בת 55 לאחרונה חשתי כאבים חזקים מתחת לצלעות רופא המשפחה אמר שכנראה מדובר בכיב קיבה הפנה לגסטרו ושלח אותי לאולטראסאונד בטן .
בתוצאות האולטראסאונד נכתב כבד: אינו מוגדל באונה שמאלית הודגמה אי סדירות בתהליך אקוגני בלתי מוגדר בגודל 6.5 ס"מ הממצא מחייב המשך מעקב C.T
רציתי בבקשה לשאול מה הממצא הזה יכול להיות? האם מדובר בהכרך בממצא סרטני ואם ישנם אופציות נוספות מהן?
בהתחשב בכך שהתור לרופא הגסטרו הוא רק בעוד חודשיים אשמח מאוד לקבל את תשובתך רוב תודות .שוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד
ד''ר סטיבן מלניק21/05/2009זה לא חייב להיות סרטני אך דורש בירור. חייבים לעשות CT בהקדם ואם לא ניתן לאפיין הגוש בבטחון ךאחר מכן יש מקום לעשות ביופסיה. ברור שלא צריך לחכות חודשיים! הCT אפשר לסדר דרך הרופא המטפל כמובן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד עם מס מוקדים היפראקוגניםחיים20/05/2009
עברתי US בטן עליונה שניה בפרק זמן קצר
בעקבות דם סמוי ירידה במשקל מ83 ל66 קילו בתוך 9 חודשים
קולנוסקופיה וגסטרוסקופיה ללא ממצאים
בדיקה הקודמת נכתב כי יש לי כבד שומני
בדיקה כעת:
כבד בגודל תקין, באונה הימנית הודגמו מספר מוקדים היפראקוגנים,
הגדול 1.4 ס"מ יכולים להתאים להמנגיומות
מה זה בדיוק ? האם זה מחייב מעקב ? דורש טיפול ? בירור נוסף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה
ד''ר סטיבן מלניק21/05/2009זה גידול שפיר ללא חשיבות ןללא צורך לטיפול. אבל בגלל הירידה המרשימה במשקל אני מציע להשלים CT בטן על מנת להיות בטוח שמדובר על המנגיומה בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהים של אנזיםמי כבדנינה20/05/2009
משנולדה ביתי היו אנזימי הכבד גבוהים וההשערה היתה שזה כתוצאה מההנקה .
המשכנו לבצע בדיקות דם כל תקופה ואף אולטרסאונד כבד שנמצא תקין .
היום לאחר שנה בדיקות הדם הראו ערכים גבוהים יותר מבדיקות קודמות ואף כדוריות דם ברמה גבוה . חשוב לציין שלביתי בזמן בדיקות הדם התפתחה דלקת אוזניים.
תוצאות הבדיקות:
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
12.0- 4.4 K/ul 20.6 WBC
5.30- 3.70 M/ul 4.90 RBC
13.5- 10.5 g/dl 11.3 HB
39.0- 33.0 % 35.5 HCT
86.0- 70.0 fL 72.5 MCV
31.0- 23.0 pg 23.1 MCH
36.0- 30.0 g/dl 31.9 MCHC
16.0- 11.0 % 14.4 RDW
450- 100 K/ul 556 PLT
15.0- 7.0 fL 8.4 MPV
2.5- 0.0 0.0 MACRO%
6.0- 0.0 10.3 MICRO %
6.0- 0.0 13.6 HYPO %
50.0- 30.0 % 14.2 NEUT%
70- 50 % 73 LYM%
12.0- 2.0 % 4.0 MONO%
7.0- 0.0 % 0.8 EOS %
2.0- 0.0 % 1.4 BASO %
4.0- 0.0 % 6.9 LUC%
8.5- 1.5 K/ul 2.9 NEUT.abs
9.5- 3.0 K/ul 15.0 LYMP.abs
1.00- 0.16 K/ul 0.83 MONO.abs
1.0- 0.1 K/ul 0.2 EOS.abs
0.2- 0.0 K/ul 0.3 BASO abs
0.48- 0.00 K/ul 1.42 LUC abs
3.00- 0.00 1.00 ATYP-F
3.0- 0.0 % 1.0 STABS %-DIF
50.0- 30.0 % 16.0 NEUTROPHILS%-DIF
70.0- 50.0 % 71.0 LYMPHOCYTES %-DIF
8.0- 2.0 % 5.0 MONOCYTES%-DIF
2.0- 0.0 % 1.0 BASOPHILS%-DIF
- % 6.0 ATYPICAL LYMPH.%-DIF
תודה רבה נורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד
ד''ר סטיבן מלניק21/05/2009יתכן משני למחלה ויראלית חריפה כמו מחלת הנשיקות עכשיו. מציע לבדוק עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צליאקחן20/05/2009
שלום רב,
עברתי בדיקת דם לאבחון צליאק. בבדיקה:C-REACTIVE PROTEIN, IgA, T.TRANSGLUTAMINASE התקבלו בנורמה. ENDOMYSIAL שלילי. Deam.GLiadin.Pept התקבל חיובי חלש (27.4). מה המשמעות? מה הסיכוי שאכן מדובר בצליאק כאשר רק מדד אחד התקבל חיובי חלש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק
ד''ר סטיבן מלניק21/05/2009רוב הסיכוי שלא אם TTG ןAEA שלילי. בהנחה שיש IGA בדם בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וידאו קפסולהדנה20/05/2009
שלום,
כתוצאה מבעיות במערכת העיכול ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה וגם וידאו קפסולה.
בגסטרוסקופיה התגלה כי יש לי הרניה ואילו בתוצאה של הקפסולה נכתב כי הקיבה שלי תקינה.
אני יודעת שבדיקת קפסולה אמורה לבדוק את המעי הדק אבל בסיכום של הרופא נכתב שהושט, הקיבה, התריסריון ומעי הדק תקינים. סימן שגם האיברים הללו נבדקו.
איך יכול להיות שההרניה לא התגלתה בבדיקת הקפסולה?
תודה רבה,
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשה
דניאלה22/05/2009שלום,
אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות לשאלתי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרניה
ד''ר סטיבן מלניק23/05/2009אני מניח שההרניה לא גדולה. לעתים להדגים אותו צריך סבלנות ובדיקה עם תנועות הנשימה. לא תמיד אפשרי לעשות כך עם קפסולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hepatitis bורדית19/05/2009
מהו אורך חייו או משך חייו של חולה כרוני בהפטיטיס B?
האם החיסון שעשיתי נגד הפטיטיס B מגנן עלי ב100%? או מגנן עלי בכלל היות ואחייה עם אותו אדם כל חיי? עלי לציין שהוא נוטל תרופה בשם הפסירה ומטופל אצל פרופסור .
האם באיזשהו שלב בחייו הוא עלול חלילה וחס לפתח שחמת הכבד?
אני מאוד לחוצה לא יודעת מה לעשות הייתי אצל הפרופסור שלו והוא לא הרגיע אותי אני לא יודעת האם אני עושה צעד נכון בחשיבה על ההחלטה למסד עם אותו אדם קשר. אני שואלת שאלות שמטרידות אותי ומחפשת תשובות ריאליות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HBV
ד''ר סטיבן מלניק20/05/2009אפשר לחיות טוב עם דלקת כרונית מסוג HBV. קודם כל החיסון כמעט 100% יעיל. יש לבדוק רמת נוגדנים אצלך- מעל 10 בסדר.
אם הוא מקבל טיפול יש לבדוק כמות הDNA בדם. בגדול כמה שיותר נמוך יותר טוב.
יש התקדמןת אדירה בטיפול והרבה טיפולים חדשים. יש אפשרות של ריפוי אך לא ב% גדולים. המחלה כרונית ונשלטת בדומה לסוכרת ומחלת לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ורדית20/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפטיטיס C ? B ?עדינה19/05/2009
שלום.
לאמי (בת 55) יש כאב לא קבוע בבטן ימנית עליונה כבר מספר חודשים, ולפעמים גם בחילות.
בדיקות הדם שלה יצאו תקינות, ואף אולטראסאונד בטן יצא תקין.
מה זה יכול להיות?
האם ייתכן הפטיטיס B או C ?
(כי הבנתי שאלו וירוסים שלעיתים לא מתגלים בבדיקות דם... האם נכון?)
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק20/05/2009לא ניתן לתת אבחנה מהניתונים. HBV וגם HCV נין לאבחו על ידי בדיקות דם שגרתיות- מציע להפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בהתרוקנות..עידן19/05/2009
שלום..
אני בן 21 מטר 68.. שוקל 126 קילו
וכבר כמה חודשים יש לי בעיה..כול פעם שאני נכנס לשירותים.. זה מלווה בעצירות..ומאמץ ותמיד יש לי הרגשה של חוסר התרקנות .. וכאבים בבטן התחתונה .ולפעמים דם על הנייר...זה כבר כמה חודשים ככה .. ובהתחלה לא ייחסתי לזה חשיבות אבל עכשיו זה כבר ממש איי נוחות להרגיש כול הזמן שיש לי צואה..ושלא התרוקנתי..
מה זה יכול להיות .. ?
מה אני יכול לעשות..?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרוקנות
ד''ר סטיבן מלניק19/05/2009יש צורך לבירור אצל רופא גסטרו. יכול להיות הרבה דברים ודרוש בירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hepatitis A igGדנה18/05/2009
שלום .יש לי הפטיטס C . ועכשיו עשיתי בדיקות דם ורשום hepatitis A igG-חיובי. מה זה אומר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפטיטיס A
ד''ר סטיבן מלניק18/05/2009זה אומר שעברת HAV בעבר - אולי לםני שנים רבות . אין סכנה שתקבל את זה שוב וטוב שכך מאחר שיכול להחמיר HCV.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות וגזיםדנה17/05/2009
שלום רב,
אני סובלת בשנה האחרונה מנפיחות בלתי נסבלת בבטן המלווה בגזים לעיתים.
יש לציין כי שללתי כל קשר לאוכל , בליעת אוויר וכל דבר אחר שבדקתי באינטרנט. היות והנפיחות מתרחשת גם בבוקר על בטן ריקה עוד במיטה.
במשך היום אני מסתובבת כמו בלון נפוח
אני אדם בריא שלא צורך תרופות.
בתודה וברכה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד''ר סטיבן מלניק18/05/2009יתכן תסמונת המעי הרגיז ואני מציע להגיע לרופא גסטור לאיבחון (על ידי שלילת מחלות אחרות) והסבר. טיפול לעתים קשה אך הרבה פעמים לאחר הסבר יש הקלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאורטיLeonardan17/05/2009
שלום רב,
לא בהכרח קשור לנושא הפורום, אך סביר להניח שיש כאן יודעי דבר,
אשמח לקבל תשובות (גם חלקיות) לגבי השאלות התאורטיות הבאות :
1. פרט לסיבות הבאות, אילו סיבות מבניות נוספות קיימות העשוייות לגרום לצרבת ?
הרנייה / בקע כלשהו באיזור הבטן
החלשות סוגר הוושט התחתון החוסם את המעבר בין הקיבה לוושט
( וגם הריון, אלכוהול, עישון, עודף משקל, תרופות, אכילה מרובה, תיבול, שמן, שכיבה וכו',
אבל אלו לא בעיות מבניות)
2. פרט לשיטות האבחנה הבאות, אילו שיטות נוספות קיימות ע"מ לאבחון את הגורם לצרבת ?
גסטרוסקופיה (בעיקר לבדיקת שינוי רירית ובחינת האיזור, ופחות לאבחון הגורם)
בדיקת עוצמת סוגר הוושט התחתון והלחץ שהוא מפעיל
צילום רנטגן עם שתיית בריום (המדגים את המעבר מהוושט לקיבה, תפקוד הסוגר התחתון ומבנה האיזור)
בדיקה איזוטופית (בליעת חומר איזוטופי ומעקב אחר המזון בקיבה, חזרתו לוושט או מעברו לתריסריון)
ניטור חומציות הקיבה (החדרת צינורית דרך האף לוושט ומדידה רציפה למשך 24 שעות)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאורטי
ד''ר סטיבן מלניק18/05/20091-רשימה מלאה של הגורמים אך גם יש non-ulcer dyspepsia של תלונות דומות ללא חומצה בושט. זה קשור להתכצויות לא מסודרות של הושט.
2- אלו שיטות האיבחון - אך יש תרומה חשובה לאנמנזה גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאורטיLeonardan17/05/2009
שלום רב,
לא בהכרח קשור לנושא הפורום, אך סביר להניח שיש כאן יודעי דבר,
אשמח לקבל תשובות (גם חלקיות) לגבי השאלות התאורטיות הבאות :
1. פרט לסיבות הבאות, אילו סיבות מבניות נוספות קיימות העשוייות לגרום לצרבת ?
הרנייה / בקע כלשהו באיזור הבטן
החלשות סוגר הוושט התחתון החוסם את המעבר בין הקיבה לוושט
( וגם הריון, אלכוהול, עישון, עודף משקל, תרופות, אכילה מרובה, תיבול, שמן, שכיבה וכו',
אבל אלו לא בעיות מבניות)
2. פרט לשיטות האבחנה הבאות, אילו שיטות נוספות קיימות ע"מ לאבחון את הגורם לצרבת ?
גסטרוסקופיה (בעיקר לבדיקת שינוי רירית ובחינת האיזור, ופחות לאבחון הגורם)
בדיקת עוצמת סוגר הוושט התחתון והלחץ שהוא מפעיל
צילום רנטגן עם שתיית בריום (המדגים את המעבר מהוושט לקיבה, תפקוד הסוגר התחתון ומבנה האיזור)
בדיקה איזוטופית (בליעת חומר איזוטופי ומעקב אחר המזון בקיבה, חזרתו לוושט או מעברו לתריסריון)
ניטור חומציות הקיבה (החדרת צינורית דרך האף לוושט ומדידה רציפה למשך 24 שעות)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאורטי
ד''ר יעקב מאור18/05/2009כנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)