פורום מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גדילן מצוי ?!
    אלכסה
    19/06/2009

האם מסוגל להפוך שחמת ולרפא תאי כבד מצולק?
    עמך אומרים שזה מחולל ניסים. מה החומרים האקטיביים שם? האם נס או שטות? דעתך?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גדילן מצוי ?!

הוספת תגובה

• אוריינסקי

ד''ר יעקב מאור
    19/06/2009

אין הוכחה ליעילות גדילן מצוי להיפוך מצב של שחמת במחקר רפואי מבוקר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OK אז מדוע נטורפיסטים מהללים גדילן

אלכסה
    19/06/2009

האם יש בו משהו? חומר פעיל כלשהו?

מדוע הרפואה הקונבנציונלית מסתפקת ב"השתלה" או כלום.

אשמח להתייחסות קצרצרה על הגדילן. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוריינסקי

ד''ר יעקב מאור
    19/06/2009

גדילן מצוי מכיל חומר פעיל הקרוי סילימרין. באופן תיאורטי חומר זה בעל תכונות אנטי-פירוטיות. כאמור לא נוסה במחקר גדול מבוקר באנשים לכן אוכל רק לומר שכנראה השימוש בגדילן מצוי אינו מזיק ואולי מועיל. התכשיר נימצא בחנויות הטבע וניקראי MILK THISTLE.
    במסגרת הפורום לא ניתן לתת מענה מספק לבעיות הספציפיות של החולה הבודד. באם אתה זקוק ליעוץ פרטני תוכל לפנות למומחים בארך והעולם למחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אריינסקי

ד''ר יעקב מאור
    19/06/2009

גדילן מצוי מכיל חומר פעיל הקרוי סילימרין-SILIMARIN. באופן תיאורטי חומר זה בעל תכונות אנטי-פיברוטיות-FIBROTIC. כאמור לא נוסה במחקר גדול מבוקר באנשים לכן אוכל רק לומר שכנראה השימוש בגדילן מצוי אינו מזיק ואולי מועיל. התכשיר נימצא בחנויות הטבע וניקרא MILK THISTLE.
    במסגרת הפורום לא ניתן לתת מענה מספק לבעיות הספציפיות של החולה הבודד. באם אתה זקוק ליעוץ פרטני תוכל לפנות למומחים בארץ ובעולם למחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוגמנטין
    אופיר
    19/06/2009

שלום!
    עקב מצב קשה ומתמשך בחניכיים ובשן אצל אימי לאחר הקרנות שעברה בחלל הפה לפני כשנתיים, הומלץ לה ע"י הרופא המנתח לפני יומיים לקחת אנטיביוטיקה מסוג אוגמנטין 875 פעמיים ביום. חשוב לציין שאימי נשאית של צהבת C ולכן מקפידה לא לקחת כדורים שיכולים להשפיע לרעה על הכבד. בעלון של התרופה מוזכר שהכדורים עלולים להשפיע על הכבד, אך בכל זאת אימי החלה לקחת את הכדורים לפני יומיים בשל הכאבים העזים.
    היום היא התקשרה לברר עם הרופא המנתח מה לעשות, בגלל עניין הצהבת C ובגלל ששילשלה מעט (שזו תופעה ידועה ללא קשר, של כדור זה)
    הרופא לא היה זמין לענות ולאחר מכן המזכירה ענתה בשמו , כשלא היה כבר, ללא הסברים וללא פירוט שתפסיק לקחת את הכדורים.
    כעת אימי מבולבלת וחסרת אונים. הרי לא ניתן להפסיק טיפול אנטיביוטי לאחר שהחל כבר , במיוחד במצב הקשה של הפה והיא לא יודעת מה לעשות. לא ניתן לדבר או ליצור קשר עם הרופא ואין לה עם מי לדבר ועם מי להתייעץ. אשמח לכל עצה או דעה בעניין
    תודה!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    אוגמנטין

הוספת תגובה

• אופיר

ד''ר יעקב מאור
    19/06/2009

כמובן שלא אוכל לענות במקום הרופא המכיר את אימך מבחינת מצב בפה והצורך בטיפול אנטיביוטי מה גם שאינני עוסק בתחום רפואי זה. באופן כללי ניתן לטפל באוגמנטין בחולים הלוקים בהפטיטיס C ובפרט בכאלה שמצב הכבד שלהם יחסית קל או שמור. ההפרעה הכבדית הקשורה למתן אוגמנטין הינה בגלל רגישות אינדיוידואלית (שאינה ניתנת לניבוי) ולא למחלה כבדית קודמת. ניתן לעקוב אחרי אנזימי הכבד באותם אנשים הזקוקים לאוגמנטין ויש להם מחלה כבדית.
    באשר לשלשול אם מדובר בשלשול קל ניתן להמשיך את הטיפול באם הוא חיוני. אולם, אם השלשול גובר ו/או מופיע דמם מדרכי העיכול חובה להפסיק את הטיפול ולפנות ליעוץ רפואי מידי.
    בכל מקרה יש תמיד לידע כל רופא בנוגע למצב הרפואי כגון נשאות הפטיטיס C.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבד שומני
    מאיה
    18/06/2009

שלום רב,

מזה חודש אני סובלת מכאב עמום בבטן עליונה צד ימין, זה כאב והרגשה של בטן נפוחה/קשה באותו צד. לפעמים מופיע גירוד בבטן באותו צד.יש לי בחילות מידי פעם ואני גם עייפה רב הזמן במיוחד בשעות אח"צ וגם שמתי לב לנפיחות קלה בקרסוליים וכפות הרגליים, בגלל ההרגשה הלא נעימה בבטן עליונה ימנית אני יושבת רב הזמן עם גב לאחור ..

אני בת 32 וכותבת לכם אחרי שהתייאשתי כי עברתי את כל הבדיקות, תפקודי כבד ובדיקות דם תקינות,גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה תקינות, סי טי בטן תקין, אולטרא סאונד בטן תקין חוץ מזה שיש לי כבד שומני שאמרו לי שזה לא נורא.
    אני לא יכולה לתפקד כרגיל וכמעט ולא הולכת לעבודה ובגלל שכל הבדיקות תקינות אז אני מרגישה שלא מאמינים לי ,מה שמפריע לי יותר מכל זו תחושת העייפות והצורך לישון רב הזמן.
    אנא עזרתכם, האם הסיבה למה שיש לי זה הכבד השומני שראו באולטרא סאונד.
    פניתי ליעוץ אצל גסטרואנטרולוג והוא ביקש להביא לו את התקליטורים של בדיקות הדימות.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כבד שומני

הוספת תגובה

• מאיה

ד''ר יעקב מאור
    19/06/2009

נכון עשית שפנית ליעוץ גסטרואנטרולוג מומחה. נכון עשה הגסטרואנטרולוג שביקש לבצע רויזיה על ההדמיות. ככלל כבד שומני עשוי לגרום מחושים איזור בטן ימנית עליונה. לי ניראה שחלק מהתסמינים נובעים ממעי רגיש. באם את סובלת מעודף משקל הייתי ממליץ שכבר תפני לדיאטנית שתתווה לך תוכנית לירידת משקל מדורגת - לא "כסח". ובכל מקרה תתחילי לעסוק בפעילות גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי כבד גבוהים בהריון + HCV
    עינת
    18/06/2009

לד"ר שלום רב

אני חולה בהפטיטיס סי, עכשיו בהריון שבוע 26. גיליתי את דבר מחלתי ממש לפני כניסה להריון, אולטרסאונד כבד ופיברוטסט היו תקינים.
    מאז תחילת ההריון תפקודי הכבד היו קצת גבוהים - ALT בסביבות 40.
    לפני שבוע קיבלתי טיפול אנטיביוטי תוך-ורידי של PIPRIL בעקבות חשד לחידק בדרכי השתן.

אחרי שבוע מקבלת האנטיביוטיקה ALT עלה ל-69, ערך גבוה שלעולם לא היה לי קודם.
    האם הדבר מדאיג ומצריך פנייה לרופא גסטרו או לרופא נשים?

תודה רבה
    ענת

הוספת תגובה

• ענת

ד''ר יעקב מאור
    19/06/2009

בזמן הריון תתכן עליה באנזימי כבד ועליית העומס הוירלי בחולות עם הפטיטיס C. אנו סבורים כי אין להריון השפעה על החמרת מצב הכבד. מה גם שניראה שיש לך הפטיטיס קלה מאוד. הערך שציינת אינו מאוד גבוה - ובאם את חשה בטוב עליך רק לגשת לגסטרואנטרולוג המטפל לשם מעקב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד למחלה כבדית פרנקימלית קלה
    יוסי
    18/06/2009

שלום, אבי התאשפז לפני כחודש וחצי בעקבות כאבים בבטן ובחזה, התברר כי ככל הנראה היה לו חירור במעי הגס, ובנוסף מצאו בסיטי ממצא כלשהו בכבד, החשד דאז היה לאבצסט שנוצר בעקבות החירור והדלקת במעי.
    לאחר שהוא השתחרר הוא עשה אולטרה סאונד בו היה כתוב כי יש חשד להמנגיומה בכבד, כאשר חזרנו לביה"ח הם שלחו אותנו למיפוי כבד כדי להיות בטוחים מה הממצא הזה בדיוק.
    כעת המיפוי כבד חזר והסיכום הינו - הפתוספלנומגליה קלה, חשד למחלה כבדית פרנקימלית קלה.
    אשמח לדעת מה בעצם הפירוש של הסיכום.. מה זה פתוספלנומגליה ומה זו בדיוק מחלה כבדית פרנקימלית.
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• יוסי

ד''ר יעקב מאור
    18/06/2009

במיפוי ניצפו הגדלה קלה של הכבד והטחול וסימנים לנזק קל לתאי הכבד. להדגיש כי מיפוי כבד אינו בדיקה מהימנה לגילוי ממצאים קלים או מוקדמים בכבד. להמשך טיפול ובירור יש לפנות למומחה למחלות כבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך מאוד על התשובה המהירה

יוסי
    18/06/2009

אם אפשר לפרט מה זה בדיוק מחלה פרנקימלית ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יוסי

ד''ר יעקב מאור
    19/06/2009

כאמור מדובר בנזק או דלקת לתאי הכבד מסיבה כל שהיא - זיהום בוירוס הפטיטיס B או C, צריכת אלכוהול או תרופות, כבד שומני שלא מאלכוהול ועוד. אצל אביך יתכן שהדלקת תגובתית/משנית להתנקבות המעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרבות
    גילת
    18/06/2009

ד"ר שלום
    בת 42 עברתי בדיקת גסטרוסקופיה בגלל צרבות יום יומיות
    מדי פעם כאב שורף בחזה וכאבים בקיבה לפני ארוחה ובבקרים שיעול טורדני.
    הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין רק שהרופא אמר שככל הנראה שוער הקיבה רפוי במידה קלה ולקחת אמפרדוקס במידת הצורך.
    שאלתי
    האם זה מצדיק את הצריבה וחוסר הנוחות? והאם בבדיקה זו באמת ניתן לבדוק את שוער הקיבה?
    אני פשוט מרגישה שלא ניתן לי פתרון לבעיתי.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    צרבות

הוספת תגובה

• גילת

ד''ר יעקב מאור
    18/06/2009

הגסטרוסקופיה תקינה בלמעלה ממחצית האנשים הסובלים מצרבת. במקרה זה מקובל לתת טיפול בתרופות בולמות יצור חומצה כמו אומפרדקס ולרוב אם קיימת תגובה אין צורך בבירור נוסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאבלבלב ובטחול
    צביה
    18/06/2009

שלום,

בבדיקת US אצל אימי (בת 66) אובחנו צוואר לבלב רחב ונקודה חשודה בגודל כסנטימטר בטחול.
    מה זה אומר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאבלבלב ובטחול

הוספת תגובה

• צביה

ד''ר יעקב מאור
    18/06/2009

אין משמעות רבה ללבלב רחב.. לגבי הממצא בטחול יש צורך בבירור נוסף אצל רופא פנימי. ממליץ לבצע CT מכוון ללבלב ולפנות לגסטרואנטרולוג מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נס קפה
    רות
    17/06/2009

האם שתיה מרובה של נס קפה- בין 3 ל 7 כוסות ביום(כפית שטוחה של נס קפה) מסוכנת לכבד?
    אני בת 30 תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נס קפה

הוספת תגובה

• רות

ד''ר יעקב מאור
    17/06/2009

לא עד כמה שניבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות
    ליאת
    17/06/2009

שלום, לאחר חמישה ימים של חום בסביבות ה-39 שיעול וכאבי ראש, ביצעתי בדיקות דם ושתן, וקיבלתי בבדיקות דם תוצאות מוזרות - LDH-LACTIC DEHYDROGENASE 618
    ALT(GPT) 40 AST(GOT)50
    כמו כן בבדיקות שתן נמצאו לוקוציטים ואריתרוציטים רבים, וגם הרבה squamous epithelial cell.
    על מה הבדיקות האלה מעידות, ומה צריך לעשות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות

הוספת תגובה

• ליאת

ד''ר יעקב מאור
    17/06/2009

ככל הניראה יש דלקת כבד קלה במסגרת זיהום וירלי. הייתי ממליץ לחזור על בדיקות הכבד לאחר שתחלימי או לחליפין באם לא תחול ירידה בחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפסולה
    בת 26
    17/06/2009

בוקר טוב
    אני אמורה לעבור בדיקת קפסולה בעוד שבוע .
    הם בקשו ממני לשתות "מרוקן חדש" יום לפני הבדיקה .
    אבל כששתיתי את החומר הזה לפני בדיקת הקולונוסקופיה - כמעט שלושה ימים והיו לי שלשולים מימיים - אפילו אחרי הבדיקה . כל משנכנס לפה אחרי כשעה משלשלת אותו ...
    האם אמור לקרוא כך עם הבדיקה הזאת ? מה לא יכול שאני גם כן אוצאי אותה לפני הזמן ?!
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קפסולה

הוספת תגובה

• בת

ד''ר יעקב מאור
    17/06/2009

מחקרים רבים הראו שהכנת המעי במרוקן משפרת את יכולת הראות של המעי הדק. לא הייתה השפעה על זמן המעבר במעי הדק. שלשול יתכן גם לאחר הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן
    אור
    16/06/2009

שלום רב,
    במשך כשנתיים אני סובלת מכאבי בטן, אשר מתפרשים אצלי ככאבים מגזים. בנוסף יש לי גם יציאות רכות (מידי פעם). אני לא יודעת אם זה קשור, אך בערך במקביל לכאבי הבטן, החלה לי אלרגיה (פריחה וגירוד בעור) מיתושים.
    מדד ה- CRP שלי הוא כמעט כפול 3 מהנורמה. עשיתי בדיקה לנוגדנים אשר מאפיינים צליאק וזה יצא בטווח הנורמה (אין לי צליאק). אך כאשר אני מקפידה על תזונה נטולת גלוטן, אני יורדת במשקל (יש לי מעט משקל עודף שאינני מצליחה להוריד). האם יכול בכל זאת להיות לי צליאק ולא גילו זאת דרך רמת הנוגדנים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן

הוספת תגובה

• כאב בטן

ד''ר יעקב מאור
    16/06/2009

אני מתרשם שאת סובלת ממעי רגיש. בכדי לשלול מחלת צליאק יש צורך לבדוק נוגדנים ספציפיים בתנאי שרמת IGA תקינה ולבצע ביופסיות מהתרסריון באמצעות גסטרוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה לגבי הממצא בכבד
    אור
    16/06/2009

ראשית תודה רבה!
    בתגובתך כתבת כי היית ממליץ על מעקב באמצעות אולטרה סאונד וכן מספר בדיקות דם.

באיזו תדירות היית ממליץ לעשות אולטרסאונד?
    אילו בדיקות דם כדאי לעשות?

האם היית ממליץ לעשות מיפוי איזוטופי? אני מבין שיש סיכוי לחייב באמצעותו המנגיומה או אדנומה או FNH, כי גודל הממצא עשוי להיות מספיק גדול על מנת שהמיפוי יתפוס.

שוב תודה רבה

אור

הוספת תגובה

• אור

ד''ר יעקב מאור
    16/06/2009

תדירות ה- US המומלצת היא אחת לחצי שנה לערך. רשימת בדיקות הדם תינתן על-ידי המומחה לכבד שאצלו אתה מטופל. מיפוי לא יאתר את הממצא בגלל גודלו הקטן מידי (מאותרים נגעים בגודל מעל 2.5 ס"מ).. המנגיומה ו- FNH שפירים ואינם דורשים התייחסות נוספת (פרט למעקב). אדנומה בגודל כזה גם-כן אינה נוטה לדמם. הסיכון להתמרה לממאירות באדנומה אינו קיים באופן מעשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך!

אור
    16/06/2009

תודה רבה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים בכבד לאחר הרדמה
    גבריאל
    16/06/2009

א.נ. ב-3.6.09 עברתי צינתור וורידי לסגירת PFO בהרדמה כללית
    מאז רמת ה-ALT 137
    וה-AST 81
    וה-LDH 488
    הרגשתי הכללית בסדר גמור
    בבדיקות מלפני הפעולה הכל היה תקין
    האם להמתין או להמשיך בבירור?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שינויים בכבד לאחר הרדמה

הוספת תגובה

• גבריאל

ד''ר יעקב מאור
    16/06/2009

הייתי ממליץ כי תבדק בהקדם אצל מומחה למחלות כבד . יתכן שמדובר אכן בהשפעה של אחד מחומרי ההרדמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לממצא הלא ברור בכבד - גילי 33
    אבנר
    16/06/2009

הוספת תגובה

• אור

ד''ר יעקב מאור
    16/06/2009

כנ"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא לא ברור בכבד
    אבנר
    16/06/2009

שלום רב,

בתאריך 2.6.09 עשיתי סיטי בטן ואגן בפרוטוקול אבנים בכליות (ללא חומרי ניגוד) על רקע אבן בכליה שהפריעה לי. לגבי הכליות כתוב בפענוח: בגודל ומיקום תקין. שופכן ימני תקין. ללא הידרונפרוזיס מימין. משמאל קיים הידרונפרוזיס קל עם הידרואורטר לכל אורכו עד לאבן בפיה (UJV)
    קוטר האבן כ 4.5 מ"מ.
    המפענח היה יסודי ורשם גם ממצאים שנתגלו ואינם קשורים לאבנים או לכליות. אחת הפסקאות כדלהלן: "הכבד תקין בגודל ובמרקם. מוקד היפודנסי בסגמנט 5, בעל צפיפות גבוהה משל ציסטה, ולכן דרושה קורולציה לאולטרה סאונד. כיס המרה ללא ממצא פתולוגי. לא הודגמה הרחבת דרכי מרה תוך או חוץ כבדיות.

לאור ממצא זה עשיתי אולטרה סאונד בטן בתאריך 14.6. תוצאות הבדיקה לא מעידות על המנגיומה אופיינית, אם כי לא שללו המנגיומה: "כבד אינו מוגדל, באונה הימנית הודגם מבנה היפואקואי באורך 1.3*1.7 ללא זרימת דם בתוכו. טיבו אינו ברור. להמשך בירור. כיס מרה ללא אבנים או דופן מעובה. דרכי מרה תוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות. לבלב בגודל ומרקם תקין. רטרופריטניאום עליו ללא עדות לבלוטות מוגדלות או גושים. אאורטה ביטנית אינה מורחבת. טחול בגודל ומרקם תקינים. כליה ימנית בגודל תקין. פרנכימה בעובי ואקוגניות שמורים. אין עדות לאבנים או להידרונפרוזיס. שלפוחית השתן בעלת קיבולת רגילה. דפנות חלקים. לסיכום: בכבד הודגם מבנה היפואקואי שטיבו אינו ברור. להמשך בירור.

אני מבין שהאבן הכלייתית כנראה יצאה בימים שחלפו בין הסיטי לבין האולטרה סאונד.

באשר לממצא בכבד, מפענח האולטרה סאונד הסביר לי שבעוד שההיפואקואיות שלו אמנם איננה אופיינית להמנגיומה, בהחלט ישנן המנגיומות שנראות כך. הוא גם אמר שהעובדה שהמוקד בודד מחזקת את האפשרות שמדובר במשהו שפיר.

חשוב עוד לציין שלאור הממצאים, "דגתי" בדיקת סיטי זהה שעשיתי לפני כשנתיים וחצי (27.12.06 - בטן ואגן ללא חומרי ניגוד). בניגוד לסיטי החדש, הפענוח הטקסטואלי של בדיקה זאת לא התייחס כלל לכל איבר מלבד הכליה. אני מניח שזה מכיון שמטרת הבדיקה מלכתחילה הייתה למצוא אבן כלייתית.

לשמחתי היו לי, נוסף לפענוח הטקסטואלי, גם דיסקים של כל שלוש הבדיקות (שתי בדיקות סיטי ואחת אולטרה סאונד) ואותם הראיתי למפענחים בבית חולים, מתוך מטרה לבדוק האם בבדיקות הסיטי מ 2006 קיים ממצא דומה בכבד, הם עברו על הבדיקות ביסודיות ואכן מצאו בסבירות גבוהה מאד ממצא דומה גם ב 2006. אציין שהם העירו כי הפרוטוקול של בדיקות הסיטי ממש לא מתאים לאבחנה מדוייקת של ממצאים מעין אלו, וככל הנראה לא היו שמים לב אליו כלל, אלמלא חיפשוהו במיוחד. לכן אמרו שהסיטי מ 2006 מראה בסבירות גבוהה כי הממצא כבר היה קיים אז אך זה לא בטוח במאה אחוז (קשה לראות בבירור עקב היעדר חומר ניגוד אבל בכל זאת רואים משהו והמיקום היה דומה מאד לבדיקה החדשה).

ניסיתי לתאר בצורה מהימנה ומסודרת את העניין ואת המידע הרלוונטי. מה דעתכם בנוגע לממצאים וכיצד הייתם ממליצים לפעול בשלב זה

לקביעת תור
    סגירה
    ממצא לא ברור בכבד

הוספת תגובה

• אור

ד''ר יעקב מאור
    16/06/2009

התיחסות לאבני כליה כמובן תעשה על-ידי מומחה לאורולוגיה.
    באשר לממצא בכבד הרי עשית את מרבית העבודה והוא התחקות אחרי ההסטוריה של הממצא. באם אכן מדובר באותו נגע בכבד כעת ולפני 3 שנים ואין שינוי מהותי בגודלו (שהוא קטן בכל מקרה), הסבירות כי מדובר בממצא שפיר גבוהה מאוד. הייתי ממליץ על מספר בדיקות דם ומעקב ב- US אחרי גודל הממצא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אחרונה בעניין הממצא בכבד

אור
    16/06/2009

ראשית תודה רבה!
    בתגובתך כתבת כי היית ממליץ על מעקב באמצעות אולטרה סאונד וכן מספר בדיקות דם.

באיזו תדירות היית ממליץ לעשות אולטרסאונד?
    אילו בדיקות דם כדאי לעשות?

האם היית ממליץ לעשות מיפוי איזוטופי? אני מבין שיש סיכוי לחייב באמצעותו המנגיומה או אדנומה או FNH, כי גודל הממצא עשוי להיות מספיק גדול על מנת שהמיפוי יתפוס.

שוב תודה רבה

אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אור

ד''ר יעקב מאור
    16/06/2009

כנ"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה