מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נוגדנים להפטיטיס cרונית03/11/2013
שלום ד"ר, אני בת 40 בשבוע ה-13 להריוני, בבדיקות דם שיגרתיות שביצעתי כחלק ממעקב הריון הגיעו התוצאות הבאות:
HEPATITIS C RNA QUAN - שלח 4 מ"ל ובהערות צויין Performed by Taqman
HEPATITIS C Ab - POSITIVE ובהערות צויין רמת נוגדן נמוכה SEE PCR
שאר התוצאות ביחס לצהבת בי - שליליות.
מה משמעות התוצאות ביחס לצהבת סי: האם לא התגלו התגלו נגיפי צהבת סי אבל כן התגלו נוגדנים לצהבת סי?
במידה והמשמעות של התוצאה נכונה - מה זה אומר? האם אני נשאית?
האם אתה ממליץ שאבצע בדיקות נוספות?
האם יש סכנה לעובר?
אודה לתשבותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אף אחד לא עונה?
רונית04/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אף אחד לא עונה? - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק10/11/2013משכתוב הוא דרישה לבדיקה חוזרת. הpcr לא בוצעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדנים להפטיטיס c - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/11/2013יש לך נודנים להפטיטיס C הבדיקה האבחנתית לקיום הנגיף (ב30% הוא עובר ספונטנית) היא בדיקת PCR הסיכון להדבקת העובר קיים אך קטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדנים להפטיטיס c - תגובה
פרופ' דורון זמיר06/11/2013הבדיקה האבחנתית היא PCR וגם אם יש נגיף C סיכויי ההדבקה של הילוד נמוכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' זמיר יש לי שאלה נוספת
רונית06/11/2013תודה לך פרופ' זמיר,
עשיתי בדיקת HEPATITIS C RNA QUAN והיא יצאה שלילית זה אומר שהכל בסדר? האם יש צורך בבדיקות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונית
טלי07/11/2013קודם כל מזל טוב
שאלתי את אותה שאלה למטה..
בשורה תחתונה הבדיקה הקובעת אם יש HCV או לא. היא HCV RNA QUAN.
אם תשובה שלילית..אז אין לך הפטיטיס סי.
נוגדנים יהיו תמיד כי יכול להיות שנחשפת בעבר.
אבל תהיי רגועה לחלוטין, בתשובה שלילית אינך מדבקת בשום מצב.. כי פשוט אין לך.
שפע של בריאות ואושר
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיהשרית31/10/2013
שלום,
אני אישה בריאה תודה לאל. בת 64, לא סובלת מבעיות בריאות כלשהן, לא נוטלת תרופות מרשם, מחוץ לויטמינים, רזה ופעילה ואוכלת מאוזן ולא נמנית על אף אחד מפקטורי הסיכון לפתח סרטן מעי גס.
בדיקות הדם מצויינות אך מעולם לא עשיתי בדיקת דם סמוי בצואה. עקב הפרסומים בתקשורת נכנסתי ללחץ בנושא זה. מה דעתכם לגבי ביצוע בדיקה זו עבורי? ומה לגבי קולונסקופיה?
אודה על תשובה. שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/11/2013את כן נמצאת בקבוצת סיכון- גיל מעל 50.
לכן ממליץ לבצע קולונוסקופית סקר ולדעתי אין טעם לבצע בדיקת צואה לדם סמוי כי ללא קשר לתוצאה צריכה לעבור קולונוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרית01/11/2013תודה לך על המענה. אקבל את עצתך. שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד בטן וכבדמירי ת31/10/2013
שלום דר יקר
אשמח לעזרה,אבא שלי עשה אולטרסאונד כי לא חש טוב לאחרונה ,יצא תקין לעומת זה :הכבד לא מוגדל,לא הודגמו בבירור ממצאים מוקדיים,למעט רושם להמאנגיומה קטנה בקוטר 0.3 באונה השמאלית,חוץ מזה רשום תקין ובסוף כתוב ניתן לשקול MRI
אני מודאגת כי הרופאה שלו לא נמצאת
המון תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד בטן וכבד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/11/2013מדובר על גידול שפיר ללא חשיבות.
לא סרטני ומגלים בהרבה בדיקות us.
אין צורך לעשות יותר מus חוזר בעוד מספר חודשים- לאחר שיבדק אצל הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מירי01/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Mitochondrial Abא.30/10/2013
שלום,
במסגרת בירור שעשיתי בעקבות כישלונות חוזרים בטיפולי פוריות (4החזרות אשר מתוכן 1 הריון כימי+1 הריון חוץ רחמי שנספג) הופניתי לבצע, בין היתר, בדיקת Mitochondrial Ab והתוצאה שהתקבלה היתה 71.81 כשערך הייחוס המקסימאלי הוא 20.
כמו-כן, ביצעתי את הבדיקות הבאות:
Smooth Muscle Ab - Negative
Thyroid Peroxidase Ab- 10.4
האם יש קשר בין תוצאות הבדיקה לבעיות הפוריות? מה המלצתכם לאור התוצאה? לאיזה רופא כדאי לפנות עם התוצאה?
תודה-רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Mitochondrial Ab - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/10/2013הנוגדן הזה יכול להיות קשור למחלה אימונית של הכבד.
אין קשר של ממש לפוריות אך חייבים להפנות לרופא כבד על מנת לברר אם יש מחלה בשםprimary biliary cirrhosis.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי ביציאותאמא מודאגת29/10/2013
שלום בשבוע האחרון צבע היציאות שלי השתנה ובמקום צבע חום רגיל הופיע לי צבע ירקרק נוטה לבהיר יותר.האם זה סימן למחלה כלשהי בקיבה או משהו?בשבוע האחרון התחלתי דיאטה ללא פחמימות האם זה יכול להשפיע על הצבע?הבטן קצת כואבת אבל לא כאב מציק במיוחד אודה לכם על תשובתכם המהירה אני מאד מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי ביציאות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/10/2013לא יודע אם יש הרבה משמעות לצבע של היציאות- יתכן קשור לשינוי התזונתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיהוקים-גז רגיזמארק29/10/2013
הייתי רוצה להבין בבקשה עד הסוף מה הסיבות ומה דרכי הטיפול לסימפטומים שתיארתי הם מלווים אותי כל יום וכל היום כבר תקופה ארוכה
ברקע הרבה דאגות ומתח נפשי ובדיקה של תנשיף נשימה (הליקובקטר) שלילית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיהוקים-גז רגיז - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק31/10/2013אנני מוצא את הפניה המקורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן וצואה בצבע חרדלפני29/10/2013
שלום,
לפני כחודש החלו כאבים בצד שמאל של הבטן התחתונה הייתי אצל גניקולוג שאמר שיש דלקת באגן ונתן לי רולדין 50 פעמיים ביום ודוקסילין 100 פעמיים ביום וכן טבליות פלאג'יל 500.
עלי לציין שיחד עם הכדורים האלו קיבלתי גם אוגמנטים 750 בגלל זיהום בדרכי הנשימה
יידעתי את רופא הנשים לגבי האוגמנטין וביקש שבמקביל אקח את הטיפול שנתן.
אני לא יודעת אם יש קשר אבל כבר שלושה שבועות אני עם כאבי בטן נפיחות וגזים וקיבה רכה
וכבר שבוע שיש קיבה בצבע צהוב חרדל.
כאבי הבטן לא פוסקים
רופא משפחה הפנה אותי לגסטרו. אולם התורים ארוכים.
אודה לחוות דעתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן וצואה בצבע חרדל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/10/2013עקב השימוש של אנטיביוטיקה אני ממליץ לבדוק צואה לתרבית ולחיידק clostridium difficile שיכול להופיע.
לאחר מכן יש להבדק אצל גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לצואה בצבע חרדל
יפית30/10/2013עשיתי בדיקת צואה ואלו התשובות:
PARASITES MICROSCOPY-לא נמצאו טפילים
STOOL CULTURE- שלילי לאנטרופטוגנים.
האם לבדקות אלו הכוונה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לצואה בצבע חרדל - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/11/2013לא הכוונה ל clostridium difficile toxin
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי סבילות ללקטוזרויטל28/10/2013
שלום , עברתי בדיקת מימן בנשימה לגילוי אי סבילות ללקטוז. לפני ששתיתי את התמיסה היה לי מימן 3 ולאחר מכן כששתיתי הוא עלה ל84. רציתי לדעת מה המספר המקסימלי שהמימן יכול להגיע אליו. ומהי רמת הרגישות שלי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סבילות ללקטוז - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/10/2013זה מצביע על בדיקה חיובית .
אני לא יודע מה המספר המקסימלי אך יותר חשוב איך הרגשת בזמן הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקטוז בחלב עיזיםאנונימית28/10/2013
שלום,
האם זה נכון שבחלב עיזים אין לקטוז?
אני רגישה ללקטוז ואמרו לי שבחלב עיזים אין, אכן? אני יכולה לאכול מוצרים אלו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקטוז בחלב עיזים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק29/10/2013לא- י לקטייז כמו בחלב פרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסברמאיר27/10/2013
שלום רציתי לשאול ואם אפשר גם לקבל הסבר לגביי בדיקות
מהי בדיקת קפסולה לוושט ומה היא בודקת(מלבד הוושט)
מהי בדיקת קפסולה למעי הדק (האם בודקת רק מעי דק)
בדיקת CT אנטרוגרפיה (האם בודקת גם את המעי הגס או רק הדק)
בדיקת MRE (אותה שאלה כמו מקודם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/10/2013קפסולה של ושט בודקת רק את הושט ושל מעי הדק בודקת קיבה ומעי דק אך בעיקר מעי דק
ct אנטרוגרפיה בעיקר מעי דק- אך לעתים יש ממצאים באזורים אחרים וגם mre.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בקיבה. חייבת עזרה דחוףנטלי27/10/2013
שלום רב, אני חייבת עזרה דחוף מאוד.
אני חיילת בצהל, מזה חמישה חודשים בערך אני מתלוננת על כאבי תופת בבטן.
ישלי לחץ בחזה, קשיי נשימה, כאבי תופת לפני האכילה וגם אחרי האכילה. אני לא יכולה לאכול כמעט,מאוד כואב לי אחרי זה. היציאות שלי או רכות או שילשולים. ישלי צרבות כל הזמן ושורף לי בחזה. לפעמים מאוד מאוד קשה לי לנשום בגלל כאבים באיזור של הלב ולכיוון שמאל. כל מה שהצבא סיפק לי עד עכשיו זה רק אומפרדקס ועוד כלמיני כדורים להרגעת הבטן.
אני כותבת את זה בדמעות, אני כבר באמת לא יודעת מה לעשות. אני בסבל יומיומי. אני לא יכולה לאכול כבר כמה חודשים כי אני נמצאת בכאבים. אני לא ישנה כמעט כי לוקח לי שעות להרדם ואני גם קמה בלילה מכאבים. בשלושה ימים האחרונים הבטן שלי עבדה בלי לעצור. פשוט כל היום רטטה ועשתה רעשים וכאבה לי. היא לא נרגעה לרגע לא משנה מה עשיתי. פשוט שלושה ימים שהיא עבדה בלי מעצורים. כשאני הולכת לשירותים מאוד קשה לי ללחוץ, ישלי כאב עצום בבטן התחתונה כשאני בשירותים.
אני חייבת עזרה, אני לא יודעת אם לפנות למיון בלי הפניה. אני לא יכולה להרשות לעצמי להוציא ככ הרבה כסף. ואני לא יודעת אם הסיבה שלי מספיק מוצדקת ללכת למיון.
הרופאים ביחידה לא עושים כלום(ישלי עוד חודש רופא גסטרו.) והרופאים בביקורופא לא נותנים לי גימלים ושולחים אותי להתייסר בבסיס. במיוחד בגלל שכל האוכל שם שומני ומזיק לי.
השאלה שלי, באילו תנאים המצב שלי מוצדק לא לשלם על המיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בקיבה. חייבת עזרה דחוף - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/10/2013לא משלמים למיון אם מתאשפזים ושיש הפניה של רופא .
נראה לי שכדי להחזור לרופא של הבסיס ושל ביקור רופא (אולי עם ליווי הורים) ולבקש בדיקה נוספת וזירוז התור לגסטרו.
קשה לי לומר יותר דרך פורום.
תרגישי טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
נטלי28/10/2013למה המצב שלי לא דורש טיפול מהיר? הם מורחים אותי כבר כמה חודשים. ואני חוזרת אליהם כל שבוע כמעט. אין שום סיכוי שהרופא בביקורופא יתן לי הפניה למיון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן שמאלית תחתונהצבי27/10/2013
שלום רב,
מזה כשלושה חודשים , אחותי (בת 26) סובלת מכאבים חדים באיזור בטן שמאל תחתונה, מקרין מעט לגב וגם באיזור פי הטבעת.
בכל בדיקות הדם, השתן והצואה שנעשו נמצא תקין. גסטרו, קולונסקופיה, US, גניקולוג, נמצא תקין.
צואה ושתן כמעט ואין במהלך כל התקופה הזו, בשונה מבדר"כ ..
בבדיקה חוזרת של CT טענו כי רואים הרחבה ובצקת של המעי הגס והדק והפנו לMRE שכבר נעשה אך טרם התקבל הפענוח.
הכאבים מחריפים מידי יום, בכל בוקר (במשך שלושה חודשים) הקאה של מיצי כיבה, תחושת שובע בכל מהלך היום (אך חשוב לי לציין כי יש רצון לאכול ויש תאבון) אך לא מצליחה להכניס דבר לפה בגלל בחילות שיש מייד ותחושת שובע מיד עם לקיחת מספר ביסים. היא כבר ירדה יותר מ-5ק"ג בתקופה הזו.
מה זה יכול להיות? מה עוד אנחנו יכולים לבדוק ולעשות?
האם צריכים לאשפז אותה כדי שתקבל נוזלים/אינפוזיה
תודה רבה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן שמאלית תחתונה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק28/10/2013קשה לתת אבחנה דרך הפורום.ברור שתשובת הmre חשובה.
קשה להחליט על אשפוז ללא בדיקת החולה אךאני מסכים שלא ניתן להמשיך עם המצב הנוכחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ANTI HBSתקווה26/10/2013
רציתי בבקשה לדעת האם תוצאה של בדיקת ANTI HBS 70 ובדיקתALT GPT 46 ? האם אלה תוצאות תקינות? בבדיקות אחרונות ALT GPT 16 באופן קבוע בדיקת ASLO 320 , ,תודה מראש על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ANTI HBS - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/10/2013את מחוסנת להפטיטיס B או בשל חיסון או כי עברת את המחלה GPT שלך מוגבר קלות (נורמה עד 40)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולנסקפיה לאישה בת 89 בעקבות ממצאיםאילן24/10/2013
שלום,
סבתא שלי בת 89, מתניידת, גרה לבד אך חלשה גופנית.
בבדיקה סיטי בעקבות דימום רקטלי נמצא
"במהלך סיגמה הודגם קטע קצר באורך 66 ממ כאשר הדפנות של הסיגמה מעובות למדי. מספר רב של דיבורטקולים במהלך הסיגמה"
סבתא הופנתה לבדיקת קולנסקפיה.
השאלות שלי הן:
1. האם ריאלי בגילה ובמצבה לעבור בדיקת קולנסקופיה? האם זה מסוכן?
2. האם לא עדיף להסתפק בקולנסקפיה וירטואלית?
3. במידה וימצאו סרטן/גידול, האם ריאלי בגילה לטפל בו? ואיך?
4. מה האפשרות שלה כדי להמשיך ולחיות באיכות חיים מסוימת?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולנסקפיה לאישה בת 89 בעקבות ממצאים - תגובה
פרופ' דורון זמיר24/10/2013קולונוסקופיה בגילה מומלצת במסגרת בית חולים בלבד . לעיתים ניתן לעבור בשלום ניתוח לכריתת סיגמה אם צריך גם בגילה, תלוי במצבה הרפואי. קיים סיכוי סביר שאין מדובר בגידול אלא בתגובות דלקתיותלדיברטיקולי אך כדאי לוודא זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעי רגיז וCRPעומר23/10/2013
שלום רב,
אובחן לי IBS לאחר בדיקות מקיפות(קולונסקופיה,גסטרוסקופיה וסרולוגיה לצליאק)
לעומת זאת , אחת לכמה זמן עולים רמות הCRP בגוף שלי במקביל להחמרה בתסמיני המעי רגיז(עולה לי החום בנוסף) שאיבחנו לי.-מעין התקפים כאלו(מגיעים עד לרמה של פי 10 מהנורמה).יש לי היסטוריה של מחלות מעי דלקתיות במשפחה.
רציתי לדעת,האם יש סוגים נדירים של מחלות מעי דלקתיות שקשה לאבחן אותן?אני מאוד מוטרד מהמצב וממשיך לרדת במשקל.
תודה מראש,עומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעי רגיז וCRP - תגובה
פרופ' דורון זמיר27/10/2013מעי רגיש אינו גורם לעליית CRP או לחום או לירידה במשקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)