מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף!! תפקודי כבד גבוהים !!מירי05/10/2013
היי
אני בת 24 עשיתי בדיקות דם כלליות לאחרונה ונמצא כי
יש לי ערכים גבוהים בתפקודי הכבד
ALT 49
AST 62 )פי 2 מהערך המקסימלי הנורמלי)
בבדיקות דם הקודמות היו לי גם ערכים גבוהים
בתפקודי הכבד אבל רק באנזים ALT
עכשיו היתה עליה משמעותית בעיקר בAST
אני מתאמנת ועושה ספורט 4-5 פעמים בשבוע ובבדיקות
האחרונות גם ערך ck הגיע ל893
השאלה אם באמת קיים קשר באותה הבדיקה לאימון אינטנסיבי
ולערכים גבוהים כאלה בכבד
האם יש סיכון במצב הקיים??
מקווה לתשובה בהקדם
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!! תפקודי כבד גבוהים !! - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/10/2013יתכן קשר לאימון לפחות עם cpk.
יש סיבות רבות לעליה באנזימי הכבד וצריך לעשות בדיקה חוזרת שאת לא מתאמנת.
בכל מקרה כדי להבדק אצל הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם לא נעיםדינה05/10/2013
שלום
אני מתעוררת בלילה ,לעיתים אף פעמיים עם טעם מאד לא טוב בפה.
ארוחת הערב אני אוכלת בערך כ- 3 שעות לפני השינה, וישנה עם הגבהת המיטה.
תודה
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם לא נעים - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/10/2013יתכן קשור לרפלוקס .
יתכן ויש מקום לטיפול עם תכשיר כמו אומרדקס שמדכא הפרשת חומצה.
מציע להפנות לרופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן תחתונה, באמצע שלה- נפוחה מאדנטע05/10/2013
בת 43, בשנתיים האחרונות היתה לי צואה רכה עקב קלוסטרידיום דפיציל. אך כרגע לא מוצאים אותו.
בחודשיים האחרונים נהייתה לי יותר עצירות (עושה רק פעם ביומיים).
וגם הבטן התחתונה (ממתחת לגובה הפופיק, כלפי מטה, עד עצם הפיוביס) , באמצע שלה, כל הזמן נפוח החוצה, בלי קשר לאם אכלתי או לא. אני רזה, כך שזה לא שומן. ואין לי בקע, ולא חולשת שרירי הבטן. זה משהו בפנים שדוחף החוצה.
מה יכול לגרום לזה ?
אילו אבחנות מבדילות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן תחתונה, באמצע שלה- נפוחה מאד - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/10/2013יתכן בעיה באגן - אם היו בעיות בלידה למשל.
יתכן מעי רגיז.
קשב כמובן לתת אבחנה דרך הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ולחץ בחזהאור04/10/2013
שלום רב, אני בת 21, בריאה בד״כ.
לפני מספר ימים קמתי בבוקר עם כאבים עזים בחזה ובסרעפת, קושי לנשום ולחץ כבד על האזור.
כשהגעתי לרופאת המשפחה היא בדקה אותי וטענה שיש לחץ/פמפומים על המערכת שמחברת את הושט והקיבה.
רציתי לשאול, מכיוון שברגע לחץ לא שאלתי את הרופאה - ממה נגרמים הפמפומים האלה? האם יש דרך למנוע אותם ?
אשמח לקבל תשובה
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ולחץ בחזה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק05/10/2013יתכן סוג של רפלוקס- חזרה של תוכן הקיבה עם חומצה לושט.
עיקר הטיפול החריף הוא תכשירים להקטין כמות החומצה בקיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילה אחרי התרוקנותגליגל04/10/2013
מ? יכולה להיות הסיבה?? אני מרגישה נורא ואיום אחרי התרוקנות. בדיקות גסטרו+_קולונו תקינות. מאובחנות עם בעיית רפלוקס שכרגע לא מטופלת תרופתית עקב תופעות לוואי רבות למרבית התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילה אחרי התרוקנות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/10/2013קשה לדון על בעיה כזו בפורום. לא נראה קשור לרפלוקס.
יתכן בעיה באגן אך מציע להפנות לכון גסטרו לבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקטאז ושאר ירקותשחר03/10/2013
שאלה לי אליכם,
אם אני רגישה ללקטוז, האם כדאי גם להימנע מאנזימי עיכול שמכילים לקטאז?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקטאז ושאר ירקות - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/10/2013לא ממש מאחר שהכמות הירא מזערית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהאביב03/10/2013
שלום דוקטור
אני בן 45 בדרכ בריא בשנה האחרונה אני סובל מבעיות בעיכול כמו נפיחות גזים
לפני חודשיים חליתי בדלקת ריאות וקיבלתי שני סוגי אנטיביוטיקה ושמתי לב
שהבעיות בעיכול הסתדרו נעלמו הגזים בטן נפוחה וצואה יוצאת נקיה.
לאחרונה שוב חזרו הסימפטומים שציינתי. השאלה היא האם יתכן שאנטיביוטיקה
שקיבלתי השפיעה גם על בעיות במעיים? או שמא מדובר בסוגי אנטיביוטיקה
שונים לחלוטין.
אודה לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק04/10/2013יתכן שיש קשר- לעתים ריבוי חיידקים bacterial overgrowth יכול ללגרום לתלונות שלו.
מציע להפנות לרופא גסטרו לבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת מעיטלי03/10/2013
שלום בני בן ה10, מתלונן מזה שנה לערך על כאבי בטן שבאים והולכים לעיתים ממש נשכב על המיטה. הוא סובל משלשולים לא סדירים. כאבי שרירים בעיקר ברגליים.
לפני כשבוע עלה לו החום לעד 40 מעלות ללא נזלת ללא שיעול וכו', התלונן על כאב בבטן אזור הטבור ומטה עם נטיה לצד שמאל.
במיון מדדי CRP 120 וכן בUS נרשם: ממצאים לדלקת במעי.
בשיחה עם רופא גסטרו נתבקשו להתחיל טיפול בפלאג'יל 3 פעמים ביום וכעבור 3 ימים לחזור על בדיקות הדם. כמו כן לחזור בעוד שבוע על US וכן ביקורת.
בבדיקות חוזרות CRP-40 ESR-38, שאר הבדיקות לא חזרו למעט ספירת דם שנראת על פניו תקינה.
האם במצב כרגע שמצד אחד ישנה ירידה ברמות הCRP עדיין ישנה אפשרות למחלת מעי כרונית?
אציין כי ESR לא נבדק בביח.
הילד עדיין מתלונן על כאבים אבל הוא ללא חום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת מעי - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/10/2013כדאינ לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת מעי - תגובה
פרופ' דורון זמיר03/10/2013כדאינ לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדוסקופיהליבי02/10/2013
שלום רב ותודה מראש.לפני כחצי שנה עברתי בדיקת אנדוסקופיה בעקבות תוצאה חיובית של בדיקת נשיפה לחיידק.האנדוסקוםיה היתה תקינה.היום אחותי עברה בדיקה דומה ונלקחה לה גם ביוםסיה.האם צריכה להלקח בדיקה כזו בכל אנדוסקופיה,האם עליי לחזור ולבקש? חאחרונה מופיעין לי כאבים באזור כיס מרה,לפעמים אחרי אוכל ולפעמין כך סתם.אולטרסאונד בטן תקין לחלוטין,האם יש צורל להעמיק בירור? דבר אחרון,האם צריך לעשות שוב בדיקת נשיםה אחרי טיפול אנטיביוטי? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדוסקופיה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק03/10/2013חצי מאוכלוסית העולם מזוהמים עם הליקובקטר וכמובן לא כולם צריכים לקבל טיפול.
יש מספר דרכים לאבחן ולא כל בדיקה אנדוסקופית מחייבת ביופסיה מהקיבה.
קשה לדון על כאבי בטן בלי לבדוק את החולה.
יש להתייעץ עם הרופא המטפל.
הצורך לבדיקה חוזרת לחיידק לדעתי תלוי על הסיבה לטיפול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת סישואלת01/10/2013
בעלי ב2011 ביצע בדיקות דם לניתוח אחת מהם HCV
שהיתה CONFIRMATION TEST .
BORDERLIN היה שלילי.
השנה שוב בוצע בדיקת HCV-BORDERLINE .
PCR=שלילי.
רציתי לשאול אם הצהבת סי הנ"ל מדבקת ביחסי מין ?
האם צריך לשמור על יחסי מין מוגנים?
ומה עושים בעתיד אם רוצים להביא ילדים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת סי - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק01/10/2013קודם כל אין לו דלקת נגיפית מסוג c . הבדיקות הנ"ל מצביעות על בדיקה ראשונית גבולית ובדיקות האימות שליליות.
שנית hcv אינו עובר לרוב דרך יחסי מין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לבדיקה וקשרnbh30/09/2013
שלום רב
בבדיקה שיגרתית תפקודי כבד גבוהים פי 2 מהנורמה.
לדעת הרופא כנראה משהו ויראלי שעבר עליי.
יחד עם זאת תוצאות הכולסטרול היו מאוד גבוהים (בניגוד לחצי שנה קודם)
האם יכול להיות שעכב תפקודי הכבד גם הכולסטרול הראה תוצאות גבוהות?
יש קשר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לבדיקה וקשר - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק30/09/2013קשה לדון על בדיקה אחת מוגברת של אנזימי הכבד.
צריך מעקב. ההגדרה של דלקת כרונית היא מבוססת על מספר חודשים.
בנוסף הכולסטרול בדרך כלל לא משתנה כל כך .
דרוש מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לקולונוסקופיהמרב29/09/2013
בעוד שבוע וחצי יש לי בדיקת קולונוסקופיה. מניסיון העבר (עברתי בדיקה זו פעמיים) איני מסוגלת לשתות את החומר המשלשל ולכן אני מקבלת הכנה של דיאטה, כדורי לקסעדין וחוקנים בלבד. לא זוכרת בדיוק מה היה בפעם הקודמת אך הפעם ההכנה נראית לי קצת "קלה מידי' כי ההבדל בין ההכנה שלי להכנה הרגילה מסתכמת בהתחלת הדיאטה נטולת סיבים 5 ימים לפני הבדיקה (במקום 3) שימוש בחוקנים ביום שלפני הבדיקה ואילו כדורי הלקסעדין אני אמורה לקחת אך פחות מההכנה הרגילה! לי הרופא אמר לקחת 2 כדורים יומיים לפני הבדיקה ו 4 כדורים יום לפני הבדיקה (בד"כ מתחילים 2 כדורים כבר 3 ימים לפני הבדיקה)
האם הכנה זו תספיק? יש לי זכרון מעומעם מהפעם הקודמת שבמשך 3 ימים ניזונתי רק מנוזלים ומאכלים לבנים רכים (כמו אשל, גלידה וניל..)
אני בת 50 שוקלת 53 ק' גובה 1.55.
אין לי שום בעיה אם דיאטה קשה לכמה ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לקולונוסקופיה - תגובה
פרופ' דורון זמיר29/09/2013קרוב לוודאי שההכנה תספיק אך אם בעבר היתה בעיית תת הכנה הוסיפי עוד יום יומיים של דיאטה כמומלץ לפני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירשפרונגאני א.28/09/2013
שלום, בת 37 עם עבר קשה מאד ביציאות. נאמר לי תמיד שיש לי הירשפרונג, עשיתי את כל הבדיקות האפשריות כגון חוקן בריום, קולונוסקופיה, ביופסיה, בדיקה עם מצלמה ועוד בדיקות חודרניות. הרגשתי כל הילדות שרק עושים עליי ניסויים ותמיד נתנו לי רק משלשלים. היום שכבר נמאס לי מבטן תפוחה ענקית כשאני אישה רזה ומכל הכאבים ואי הנוחות החלטתי למרות הטראומות מהילדות לנסות ולגשת שוב למומחה גסטרו, ממה שקראתי באינטרנט, היום יילוד שמאובחן במחלה זו מיד ניגש לניתוח להסרת החלק הלא תקין. אינני מבינה מדוע לא עברתי זאת גם. מצפיה שלי בניירות הישנות בכולם כתוב "סיגמא מפותלת אך לא מורחבת" ללא ממצא. מה זה אומר? ובבדיקה אחת כתוב שיש לי 50 סמ נוספים מפותלים. ??? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אני א.28/09/2013סיגמא מאורכת ומפותלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההירשפרונג - תגובה
פרופ' דורון זמיר29/09/2013כדאילך לעשות בירור כמקובל במכון המתמחה בבירורי עצירות כמו אצל ד"ר בירגבל בשיבא. בכל מקרה ורק לאחר בירור ממושך קיימת אופציה של כריתה תת מלאה של המעי הגס אך זו אופציה חריגה ורק לאחר בירור מלא ושלילת סיבות פונקציונאליות כאנאיסמוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאקיוסי28/09/2013
ברצוני לדעת כמה זמן נותרים הנוגדים בדם בבדיקת ANTI TTGובבדיקת אנטי גליאדין ואנטי אנדומיזיום.כלומר,במידה ועושים דיאטה נטולת גלוטן כמה זמן הנוגדים שהבדיקות בודקות ישארו בדם בערך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צליאק - תגובה
פרופ' דורון זמיר29/09/2013בתוךמספר חדשים של דיאטה נטולת גלוטן, יורדת רמת הנוגדנים לרמה תת קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות כבד, אני מודאגרונן27/09/2013
היי,
אני בן 33, בריא סהכ, משקל תקין.
תוצאות ה ALP-GPT היו 71
לאחר מכן רופאת המשפחה לאחר כמה שבועות שלחה אותי לבדיקה נוספת והתוצאות הן
ALT-GPT 101
AST - GOT 53
שאר התוצאות הן תקינות או בנורמה.
אני מאוד מודאג, מהזה אומר? מה הסיכונים, מה קורה???
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות כבד, אני מודאג - תגובה
פרופ' דורון זמיר29/09/2013יש לראות מהמשך ההפרעה ולקחת סרולוגיה דרך גסטרואנטרולוג או רופא כבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)